Sivuja: 1 ... 5 6 [7]
  Tulostusversio  
Kirjoittaja Aihe: kasvissyönti  (Luettu 44138 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
nousukuu
Astro-nauttija
****
Viestejä: 841


Profiili
« Vastaus #90 : 22.03.2010 15:33:36 »

Luomuvoita löytyi täkäläisestä vain jotain tanskalaista jossa on seassa vielä jotain hämäräperäistä kasvirasvaa ja -öljyä sekä suolaa. Sinne jäi. Mahtaa mennä juuston tekoon kaikki luomukerma täällä kotimaassa. Hyvä vihanneshylly kyllä siellä, aika mukavasti alkaa olla luomua. Smiley
tallennettu
Esmiralda
Astroholisti
*****
Viestejä: 5773


Minne tie vie...


Profiili WWW
« Vastaus #91 : 22.03.2010 16:28:59 »

Kuule, entäs jos kysyisit Vanhan ajan voin perään tai aitoa kirnuttua voita tms.  Wink

Muistaakseni Citymarketissa sitä oli Vanhan ajan voi-nimenä ja varttikilon pakettina.
tallennettu

Nousu Skorpioni (Jousimies)
Chiron Skorpioni
Aurinko, Venus ja Merkurius Rapu
Kuu Kalat       
Pluto ja Saturnus Leijona
Jupiter Jousimies
Mars Neitsyt
Neptunus Vaaka
Uranus ja Ceres Kaksonen

Maya, Punainen Itsevallitseva Kuu
Kiinalainen Rotta
Kelttiläinen Omenapuu

OLLAAN IHMISIKS
sangviinikko
Kanta-astroilija
***
Viestejä: 682



Profiili
« Vastaus #92 : 22.03.2010 21:13:31 »

Olenpa taasen huojentunut että lapsellani on mahdollisuus syödä koulussa paitsi kasvisruokaa myös luomuruokaa päivittäin. Koulu kuuluu ns. portaat luomuun kampanjaan ja on siinä varsin korkealla. Pistää niin sapettamaan tämä:

http://www.iltalehti.fi/ruoka/2010032211342518_ru.shtml

Pitääpä kysyä mistä he luomuvoinsa saavat vai kirnuavatko itse... Huh
tallennettu

"Det finns en särskild plats i helvetet för kvinnor som inte hjälper varandra"
nousukuu
Astro-nauttija
****
Viestejä: 841


Profiili
« Vastaus #93 : 15.02.2011 18:20:54 »

Nostanpa tämän aiheen kun kuulin eilen mielenkiintoisen jutun. Nimittäin telkusta tuli tiedeohjelma epigenetiikasta ja siinä kerrottiin yksi kasvissyöntiinkin liittyvä juttu. Jossain Intiassa (tai sielläpäin, en nyt muista tarkkaan) elää jotain ihmisiä jotka syövät vain kasvisruokaa ja voivat oikein hyvin. Sitten kun heitä on muuttanut esim. Eurooppaan, ja ovat edelleen pysytelleet kasvisruuassa, niin ovat alkaneet sairastella. Syyksi on löydetty liian hyvä hygienia. Siellä Aasiassa he saivat riittävän määrän kaikenlaisia bakteereja, jotka sitten tuottivat heidän elimistössään niitä aineita joita eivät saaneet suoraan ruuasta.

Minusta tämä on erittäin tärkeä asia. Jäin miettimään ainakin sitä, vaikuttaako liiallinen "puhtaus" haitallisesti myös sekasyöjiin. Ja kuinka "likaisuutta" voisi sopivasti lisätä, jotta voisi paremmin. Ehkä lihansyöntiäkin voisi siten vähentää.

Tulee hyvin vahvasti mieleen se, että ihmisen on tarkoitus olla osana luontoa, ei yrittää eristäytyä tai hygienisoitua siitä. (Ja menee jo ohi aiheenkin.)
tallennettu
Amber
Kohtuuastroilija
**
Viestejä: 227



Profiili
« Vastaus #94 : 17.02.2011 17:49:45 »

En osaa sanoa, mutta ainakin nää luonnontilassa kasvaneet kasvikset sisältävät hyönteisten jäämiä ja ulosteita, kun niitä ei ole myrkytetty. Niistä ihmiset ovat saaneet juuri esim. sitä kuuluisaa b12-vitamiinia, ilman lihansyöntiä. Tehotuotetuista nämä jäämät puuttuvat. Mutta onhan näitä asioita tutkittu, ja kyllähän nykyään varmaan jokainen kasvissyöjä ymmärtää että sitä b12-vitamiinia kannattaa ottaa purkista. Mutta varmaan luonnontilassa kasvaneet kasvikset ovat muutenkin ravintoarvoltaan rikkaampia.
tallennettu
nousukuu
Astro-nauttija
****
Viestejä: 841


Profiili
« Vastaus #95 : 17.02.2011 18:20:49 »

Hih, hauska että sanoit juuri samaa kuin kaveri (kasvissyöjä) jonka kanssa puhuin tästä eilen Smiley  Siis tuosta B12-vitamiinista ja luomusta. Mulla on jotenkin luomuaate kasvisten kohdalla lipsunut viime aikoina. Tai jos se nyt mikään aate edes on. Ainakin tämän perusteella voisi ihan jo itsekkäistä syistä suosia luomukasviksia Smiley
tallennettu
Sivuja: 1 ... 5 6 [7]
  Tulostusversio  
 
Siirry: