Sivuja: [1]
  Tulostusversio  
Kirjoittaja Aihe: perääntyvät planeetat  (Luettu 5881 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
tiinaelenna
Satunnainen astroilija
*
Viestejä: 5


Profiili
« : 20.12.2014 18:38:07 »

Vähän hassu kysymys, mutta on vielä hakusessa, että miten löydetään omalta kartalta peräänryvät planeetat? Merkkiohjeeksi annetaan yleensä R-kirjain, jossa väkänen. Omalla kartallani löytyy mm. pluton, merkuriuksen ja neptunuksen perästä pelkkä R
Sama juttu?Huh  Miten tulkitsette perääntyvät planeetat?
tallennettu
Sydänpuu
Kanta-astroilija
***
Viestejä: 265



Profiili
« Vastaus #1 : 20.12.2014 22:17:22 »

Planeetan nimen/symbolin perässä on r- tai rx-kirjainyhdistelmä eli vaikka Venus rx /  venus r. Tulee sanasta RETROGRADE. Planeetta näyttää tässä tilassa ollessaan näennäisesti liikkuvan taaksepäin eli kulkevan astelukuja taaksepäin.( Siksi myös transiitit tekevät sahaavaan liikettä.) Planeetta on joka vuosi jonkin osan ajasta taaksepäin kulkevassa tilassa. Planeetat eivät peräänny yhtäjaksoisesti vaan monta kertaa vuodessa. Omalla nataalikartalla saattaa olla useita plenettoja perääntyvässä tilassa.

Aurinko ja kuu eivät koskaan peräänny.
Merkurius, mars ja venus ovat n. 10-18% vuodesta perääntyvässä tilassa.
Jupiter-Pluto taas pidempiä aikoja vuodesta.

Perääntyvä planettaa aiheuttaa usein introverttiutta, mietiskelyä planeetan asioiden äärellä ja jonkin haasteen. Näitä sanotaan myös karmallisiksi läksyiksi. Huone ja sen hallitsija määrittävät mitä asia koskee. Esim.venus rx avioliiton huoneessa voi merkitä avioliittoa vasta +30 jälkeen. Henkilökohtaisten planettojen (personal planet) vaikutus on paljon vahvempi kuin ulkokehän planeettojen ellei niihin kohdistu painetta sijainnin, aspektien yms. takia.

Olen lukenut, että jos on yli neljä planeetta rx-asemassa menestys elämässä tulee myöhemmällä iällä. Eli heidän parhaat ominaisuutensa kypsyvät ja pääsevät esiin vasta sitten.

Omat planeetat voi etsiä täältä: astro.com >Extended Chart Selection>Natal Chart Wheel. Katso vain minkä planettamerkkien vieressä on tuo pieni r-merkintä. Planeetoista löytyy paljon tietoa ainakin englanniksi hakusanalla retrograde planets.
« Viimeksi muokattu: 20.12.2014 23:41:50 kirjoittanut Sydänpuu » tallennettu
Ritsa
Kanta-astroilija
***
Viestejä: 715



Profiili
« Vastaus #2 : 20.12.2014 22:24:21 »

Lisäksi mitä noista perääntyvistä planeetoista sanotaan on, että ne toimivat enemmän sisäisesti. Ne voivat olla myös voimakkaampia ja vähän omaperäisempiä kuin etenevät. Olikohan se vielä niin, että perääntyvät planeetat ovat aina lähimpänä Maata kierrossaan, josta tuo voimakkuus jne. sitten johtuu? Ja oikeastihan ne eivät peräänny - ainoastaan Maasta katsottuna astrologian kautta?
tallennettu
Sydänpuu
Kanta-astroilija
***
Viestejä: 265



Profiili
« Vastaus #3 : 20.12.2014 23:05:30 »

Joo, oikeasti eivät peräänny tai hidasta. Se on illuusio, joka näyttäytyy maasta katsottaessa. Johtuu siitä, että maa kiertää aurinkoa omalla tahdillaan ja muut planeetat omallaan. Eli maan oma liike aiheuttaa illuusion kun se ohittaa sitä hitaammin liikkuvan planeetan.

Toimivat sisäisesti mutta esim. kasvuympäristössä ilmenneen puutteen "ansiosta".  Esim. Uranus=vapauden tarve. Mahdollisesti lapsuudessa rajoittava kasvuympäristä. Pitäisi opetella sietämään esim. stressiä aikuisena sekä hallitsemaan räjähteleviä impulsseja. Hyvä intuitio kuitenkin bonuksena.
tallennettu
tiinaelenna
Satunnainen astroilija
*
Viestejä: 5


Profiili
« Vastaus #4 : 21.12.2014 14:42:59 »

Kiitos perusteellisista vastauksista!  Smiley  Smiley  Omalla kartalla neljä planeettaa perääntyvässä tilassa  Huh Huomasin vasta, että aiheesta oli tuolla aiemminkin juttua.
tallennettu
Athene
Astro-nauttija
****
Viestejä: 937



Profiili
« Vastaus #5 : 19.01.2016 23:00:39 »

Mistä näki sen,että minne huoneeseen ja merkkiin joku planeetta omalla kartalla perääntyy??
tallennettu

Aurinko vesimies
nousu/kuu kaksonen
Sivuja: [1]
  Tulostusversio  
 
Siirry: