Sivuja: [1] 2 3 ... 6
  Tulostusversio  
Kirjoittaja Aihe: Hallituksen linjaukset  (Luettu 64037 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
Ginger86
Kohtuuastroilija
**
Viestejä: 158


Profiili
« : 28.05.2015 09:33:08 »

http://yle.fi/uutiset/hallituksen_linjaukset_ja_ministerinimitykset__seuraa_hetki_hetkelta/8020643

Millaisia mielipiteitä täällä on herännyt asian tiimoilta? Mitä hyvää/huonoa hallitusohjelmassa on? Oletko pettynyt, tyytyväinen, yllättynyt vai välinpitämätön? Itse en äänestänyt ketään hallituspuolueista, mutta oli tämä silti vähän yllättävä linja Sipilältä...

Minun mielestäni tämän hallitusohjelman perustavanlaatuisin ongelma on ihmisyyden ja inhimillisyyden unohtaminen. Me emme ole koneita emmekä sellaisiksi muutukaan edes näiden leikkausten ja pakotteiden myötä. Ovatko nämä toimenpiteet todella tarpeen, kuten on esitetty?
tallennettu
Eklektikko
Astroholisti
*****
Viestejä: 3687


Profiili WWW
« Vastaus #1 : 28.05.2015 10:07:28 »

Hallitusohjelma on loogista jatkoa kokoomuksen jo edellisellä vaalikaudella aloittamalle tuloerojen kasvatukselle, hyvinvointivaltion alasajolle ja köyhimpien kansalaisten kyykytykselle. Keskusta ja perussuomalaiset tuntuvat olevan samoilla linjoilla, mutta oikeistopuolueitahan nekin ovat. Kiitti vaan ihan v¤#%/#¤sti kaikille, jotka näitä kolmea äänestivät!

Mitään ei ilmeisesti ole opittu 1990-luvun laman aikana tehdyistä leikkauksista, jotka tuottivat suunnattomia inhimillisiä kärsimyksiä ja säästöihin nähden moninkertaiset kulut. Niitä maksellaan edelleen mm. mielenterveyden hoidon kustannuksina ja siinä, että silloin syrjäytettiin osa kansasta pysyvästi. Nyt sama meininki.

Horina siitä että kaikki osallistuvat nyt kipeisiin säästöihin on lisäksi ihan puhdasta valhetta: Köyhimmät ja puolustuskyvyttömimmät maksavat leijonanosan näistä säästöistä. Törkeintä on kiristys sillä, että jos yhteiskuntasopimusta ei saada aikaan - eli jos työntekijät eivät suostu lisäkyykytykseen - tulee vielä kovemmat säästöt, mukaan lukien lapsilisien leikkaukset.

LIsäksi koko säästöhommeli on
a) taloustieteilijöiden kritisoimaa väärää säästämistä - lamassa pitäisi elvyttää eikä säästää
b) tarpeetonta, jos katsotaan miten muilla EMU-mailla menee

Perustelut kohdalle B: Kaikilla muilla EMU-mailla on paljon suurempi valtionvelka kuin Suomella. Saksalla esimerkiksi yli 80% BKT:stä. Se paljon puhuttu kestävyysvaje aktivoituu ongelmaksi 60 vuoden - siis kolmen sukupolven - kuluttua, joten kukaan kristallipalloa omistamaton ei voi perustella sillä yhtään  mitään. Ne muutkin EMU-maat ovat saaneet EU:lta varoituksia kuten Suomi hiljattain, ne vain eivät niistä paljoa piittaa. Suomessa varoitusta taas käytetään tekosyynä köyhimpien kyykytykseen ja hyvinvointivaltion alasajoon.

Niihin asioihin joihin olisi pitänyt puuttua ei tietenkään sitten puututtu ollenkaan: Siihen että valtionyhtiöt eivät maksa juuri lainkaan veroja Suomeen, siihen että valtio ja kunnat ostavat terveyspalveluja veroparatiisiyhtiöiltlä Terveystalo ja Mehiläinen, jotka myöskään eivät maksa veroja Suomeen juuri lainkaan, pääomavero on edelleen tasavero eikä progressiivinen, mikä hyödyttää ennen kaikkea kaikkein rikkaimpia, eikä kansanedustajien sopeutumiseläkkeisiin yms. luksukseen saati sitten valtioneuvoston jäsenten palkkoihin ja palkkioihin tietenkään puututtu lainkaan. Niiden yhteissumma ei ehkä olisi iso, mutta kyse onkin periaattesta.

´Ennustan  myös seuraavaa:
Suunnilleen elokuussa alkaa - kuten aina juuri ennen budjetin esittelyä - mediaan ilmestyä lisää taloutta koskevia 'kauhu, karmeus ja perikato uhkaa, Suomi on vakavassa vaarassa' jne. uutisia. Niitä on aina mediassa, joka hallinnon juoksupoikana toimii, juuri ennen budjetin julkistamista ihan vain jotta kauhu-uutisointi saisi kansan paremmin hyväksymään leikkaukset. Heti budjetin julkistamisen jälkeen ko. uutisointi sitten lakkaa...
« Viimeksi muokattu: 28.05.2015 10:09:02 kirjoittanut Eklektikko » tallennettu

DISCLAIMER: Teksteissäni ei ole tulkinnanvaraa vaan kirjoitan juuri tismalleen niinkuin tarkoitan. Rivien välien lukeminen  ja oma tulkinta on aina lukijan vastuulla ja tähän mennessä ollut 100% virheellistä. Merkurius jousimiehessä: Kuulostan saarnaajalta vaikka asia olisi täysin triviaali.
Ginger86
Kohtuuastroilija
**
Viestejä: 158


Profiili
« Vastaus #2 : 28.05.2015 10:49:09 »

Samaa ihmettelin itsekin, kun katselin tilastoja EMU-maiden velkaantumisasteista: Suomihan oli siellä parhaiten pärjäävien joukossa! Kun ottaa vielä huomioon, ettei Suomella ole mitään öljynkaltaisia suuria vientivaltteja eikä matkailukaan tuota kauheita summia, meillähän menee suhteutettuna ihan hyvin.

Itse olen lama-ajan lapsia ja oma sukupolveni on sitä, jossa syrjäytymistä, mielenterveysongelmia, työttömyyttä ja muita valtiolle kalliiksi tulevia pitkäaikaisongelmia esiintyy erityisen paljon. Olen saanut vierestä seurata, mitä lapsiperheiltä ja köyhiltä leikkaaminen aiheuttaa, ja nyt kyllä kuljetaan taas vaarallista tietä! Surullista on, että kansa tuntuu olevan kepulikonstein täysin ohjailtavissa. Nytkin suuret massat puolustelevat hallitusohjelmaa sillä, että leikkauksia olisi muka pakko tehdä. Ahon hallitus on tosiaan hyvä esimerkki siitä, mihin olemme taas menossa.

Itse en tosiaan äänestänyt hallituspuolueita, mutta jostakin syystä olin silti hyvin pettynyt Sipilän linjauksiin. Soinin takinkääntö ei tullut yllätyksenä, mutta tämä tuli... En edes tiedä, miksi.
tallennettu
Eklektikko
Astroholisti
*****
Viestejä: 3687


Profiili WWW
« Vastaus #3 : 28.05.2015 10:58:09 »

Suomalaiset luottavat asioihin  joihin ei pitäisi luottaa kuten siihen mitä päämediat kirjoittavat, mitä poliitikot lupaavat ennen vaaleja jne.

Hölmöintä kaikesta on kuitenkin ehkä se, että monet pienituloiset työntekijäryhmät (sairaanhoitajat on tästä tyyppiesimerkki) äänestävät Kokoomusta. Ehkä he voivat siten tuntea itsensä parempiosaisiksi tai luulevat että heistä tulee sellaisia Kokoomusta äänestämällä.

Samoin ottaa aivoon se että  porukat jättävät äänestämättä perusteella 'ei siellä minun asiaani kuitenkaan ajeta.' No ei todellakaan, ellet äänestä sinne jotakuta joka sinun asiaasi ajaa! Kaivopuistossa äänestetään aina, Westendissä äänestetään aina, Eirassa äänestetään aina, Kauniaisissa äänestetään aina...

Äänestämättä jättäminen on aina ääni sille poliitikolle, jota eniten vastustat. Tämän kun vain saisi taottua kalloon niille, jotka kuuluvat köyhään enemmistöön ja jättävät äänestämättä.
« Viimeksi muokattu: 28.05.2015 11:02:35 kirjoittanut Eklektikko » tallennettu

DISCLAIMER: Teksteissäni ei ole tulkinnanvaraa vaan kirjoitan juuri tismalleen niinkuin tarkoitan. Rivien välien lukeminen  ja oma tulkinta on aina lukijan vastuulla ja tähän mennessä ollut 100% virheellistä. Merkurius jousimiehessä: Kuulostan saarnaajalta vaikka asia olisi täysin triviaali.
sideman
Astroholisti
*****
Viestejä: 8226


Profiili
« Vastaus #4 : 28.05.2015 11:07:55 »


Yksi demokratian(kin) perusongelmista saattaa hyvinkin olla se, kun ihminen saa
valtaa, tässä tapauksessa poliittista, hänen aivoissaan tapahtuu muutoksia
jotka johtavat empatian vähenemiseen.

Niinpä useimmat poliitikot ajanevat äänestäjiensä asiaa vain muodon vuoksi
ja ensisijaisesti keskittyvät pönkittämään saamaansa valta-asemaa?

Tuo näkyy mm. siinä, että kansanedustajat härskisti äänestävät usein omien
etuuksiensa hävyttömän kohentamisen puolesta?

« Viimeksi muokattu: 28.05.2015 11:19:55 kirjoittanut sideman » tallennettu
Eklektikko
Astroholisti
*****
Viestejä: 3687


Profiili WWW
« Vastaus #5 : 28.05.2015 11:10:20 »

Kuinkahan moni Suomen ökyrikkaista tekisi Nallet, jos pääomavero muuttuisi progressiiviseksi...?   Huh

Yli tietyn omaisuusmäärän maastalähtijöiltä voisi hyvin laskuttaa heidän saamansa koulutuksen, terveydenhoidon, osuuden infrastruktuurin käytöstä jne. He ovat kuitenkin maksaneet suhteessa omaisuuteen/tuloihin vähemmän veroja kuin köyhät niiden kustantamiseksi, kun nuo kaikkein rikkaimpien verot eli pääomavero on tasavero.

Sama koskee firmoja jotka uhkailevat maasta lähdöllä jos verot nousevat: Ne käyttävät kuitenkin verovaroilla koulutettua työvoimaa, verovaroin rakennettua infrastruktuuria jne.

Toisaalta moni ökyrikas on silti isänmaallinen ja haluaa kantaa kortensa kekoon. Nalle tuntuu välillä uhmaikäiseltä, joka testailee rajoja: Katsoo mitä kaikkea voi sanoa ennen kuin tulee satikutia... (Eihän sitä tietysti ikinä tule.)

Mielenkiinnolla odotan milloin Nalle ehdottaa köyhien pakkosterilisaatiota tms. Johan tuo ehti sanoa että 80 % ihmisistä on tyhmiä ja on oikein että viisaammat ottavat heiltä rahat pois sijoitusmarkkinoilla. Niinpä: Naomi Kleinin kirjassa Tuhokapitalismin Nousu (suosittelen, löytyy kirjastaosta, juuri sen kirjan esittelemää meininkiä edellinen ja uusi hallituksemme ajavat!) puhutaan aiheesta, joskaan tyhmyys ei ole se pointti. Ja eliitti tarvitsee kriisejä ja lama-aikaa, sillä aina silloin köyhempien omaisuutta siirtyy eliitille pilkkahintaan pakkohuutokauppojen yms. ansiosta.
« Viimeksi muokattu: 28.05.2015 11:20:44 kirjoittanut Eklektikko » tallennettu

DISCLAIMER: Teksteissäni ei ole tulkinnanvaraa vaan kirjoitan juuri tismalleen niinkuin tarkoitan. Rivien välien lukeminen  ja oma tulkinta on aina lukijan vastuulla ja tähän mennessä ollut 100% virheellistä. Merkurius jousimiehessä: Kuulostan saarnaajalta vaikka asia olisi täysin triviaali.
Ginger86
Kohtuuastroilija
**
Viestejä: 158


Profiili
« Vastaus #6 : 28.05.2015 11:15:00 »

Näinpä juuri, Ekle. Eräskin semikuuluisa Lilyn bloggaaja kirjoitti vaalien alla huomiota saaneen kirjoituksen siitä, ettei aio äänestää, koska JUURI NYT ovat HÄNEN asiansa oikein hyvin. No, tuskin tulevat olemaan kovin pitkään, ellei aktiivisesti ala myös ylläpitämään sitä hyvinvoinnin tilaa. Tuollainen ajattelutapa on hyvin huolestuttavaa ja yllättävän yleistäkin tiettyjen ihmisten keskuudessa. Sitten taas osa kansasta, yleensä juuri ne vähäosaisimmat, tuntuu lyöneen hanskat tiskiin kokonaan. Periaatteella "ei tässä ole enää mitään tehtävissä".

Olen aiemmin kouluttautunut media-alalle, mutta juuri tuo kaksinaamaisuus ja suoranainen valehtelu sai minut vaihtamaan alaa. Mikä pettymys se onkaan nuorelle idealistille, kun huomaa, että esimerkiksi journalistien kirjoitukset ovat tiukasti säädeltyjä mediatalojen taholta! Jos uhkaa jonkun isokenkäisen asemaa puuttumalla vääryyksiin, voikin saada itse potkut. Tätä tapahtuu yhä tänäkin päivänä ihan täällä meidän kotoisassa Suomessakin.

Itse olen nykyään äänestänyt sillä perusteella, miten ko. poliitikko on siihen asti toiminut. Yleensä ehdokkaat ovat mukana jo ainakin kunnallispolitiikassa ja sieltähän niitä totuuksia on helppo selvittää. Mediaan en enää luota juuri missään asiassa.
tallennettu
Eklektikko
Astroholisti
*****
Viestejä: 3687


Profiili WWW
« Vastaus #7 : 28.05.2015 11:33:30 »

Yksi demokratian(kin) perusongelmista saattaa hyvinkin olla se, kun ihminen saa
valtaa, tässä tapauksessa poliittista, hänen aivoissaan tapahtuu muutoksia
jotka johtavat empatian vähenemiseen.

Eli siis valta korruptoi, sehän  on tiedetty vaikka kuinka kauan.
 Korruptio on tässä tapauksessa henkistä/hengellistä.

Hyvä syy pyrkiä siirtymään edustuksellisesta demokratiasta suoraan demokratiaan...
tallennettu

DISCLAIMER: Teksteissäni ei ole tulkinnanvaraa vaan kirjoitan juuri tismalleen niinkuin tarkoitan. Rivien välien lukeminen  ja oma tulkinta on aina lukijan vastuulla ja tähän mennessä ollut 100% virheellistä. Merkurius jousimiehessä: Kuulostan saarnaajalta vaikka asia olisi täysin triviaali.
.ave.
Kohtuuastroilija
**
Viestejä: 182


Profiili
« Vastaus #8 : 28.05.2015 11:38:36 »

Tässä on lähtökohtaisesti se ongelma, että sen perinteisen kansantaloustieteen teorian (joka nyt ei tietenkään mikään raamattu ole, vaikka siitä näissä kohdin aina niin puhutaankin) mukaan nousukaudella pitäisi kiristää ja heikolla kaudella höllentää (paljon puhuttu elvyttäminen). Kukapa poliitikko kuitenkaan nousukaudella haluaa/pystyy kiristämään verotusta, kuinka moni äänestäjä siihen on tyytyväinen? Tässä vaiheessa ollaan aina menty jo liian pitkälle, kun ei olla ajoissa toimittu, niin nyt pitää kiristää silloin, kun ei olisi mistä kiristää.

Lopulta tuntuu siltä, että vaikka kaikkia hyviä ideoita kyllä tiedetään (esim. että työn tuottavuus paranee motivoinnilla paremmin kuin pakkokeinoilla), niin niitä ei kuitenkaan käytännössä osata toteuttaa, ei löydetä yhtään sellaista sopivaa keinoa mitä voisi tehdä. Sitten pitää tehdä tälläisiä pikkasen rippeitä kasaan kerääviä päätöksiä, kuten työajanpakkopidennyksiä. Eihän se käytännössä ole paras vaihtoehto, mutta parempi kuin ei mitään, jos jotakin halutaan saada aikaan.

No, minä en tiedä mikä Suomen talouden tilanne tällä hetkellä on, koska en pääse käsiksi kaikkiin aineistoihin. En tiedä osaisinko muutenkaan sanoa, vaikka pääsisinkin. Helppo täältä on huudella, että tehkää näin, mutta tuskinpa itse siellä ristiaallokossa sen parempi olisi. Kauhean fiksuja me aina ollaan olevinamme täällä reunoilla. Sitä kuitenkin olen ihmetellyt, että politiikassa päättämään voi nousta periaattessa ilman kokemusta tai koulutusta talouteen liittyvistä asioista, kyllä se on olennaista, että siellä keskustellaan yhdessä eri alojen asiantuntijoiden kanssa, ettei nyt ihan "musta tuntuu että näin, mä tykkään tälläsestä aatteesta" -ajatuksella mennä.

Miksiköhän PS:sää sanotaan oikeistopuolueeksi? Hehän ajavat taloudellisesta näkökulmasta aika vasemmistolaisia ajatuksia. Voi olla, että käytännön hallituksessa jäävät nämä PS:n talousjutut kuitenkin jonnekin keskustan ja kokoomuksen alle, ja sitten näistä mediaseksikkäistä aiheista EU ja maahanmuutto pidetään kiinni, vaikka olisi kaikkea tärkeämpääkin.  :Smiley



Ja muuten, ei ole ammatista kiinni, etteikö voisi todella ajatella kokoomuslaisesti. Tunnen henkilöitä, jotka eivät kovin suurituloisia ole, mutta intohimoisesti puhuvat, että miten työnantajalla on niin vaikeaa, kun työntekijöillä on niin suuri suoja ja AY-liikkeet liian vahvoja (vaikka Suomessa on Euroopan tasolla keskimääräistä alhaisempi työntekijän suoja). En yhtään ihmettele miksi äänestävät kokoomusta, sillä hehän ajattelevat samalla tavalla. Eikä näistä aatteista nyt voi sanoa, että joku olisi oikein ja joku ei, nehän on vain eri näkökulmia tähän yhteiskuntaan. Että saa vaikka kuinka pienituloinen ajatella vaikka kuinka oikeistolaisesti, eihän siinä mitään.
tallennettu
minsa
Kanta-astroilija
***
Viestejä: 476



Profiili
« Vastaus #9 : 28.05.2015 11:45:23 »

Eklektikko,

hyvin olet kirjoittanut..
Mua mietityttää lähinnä juuri se mihin meitä ollaan ohjaamassa, siis miten paljon me pystytään tähän asiaan vaikuttamaan
kun vaalitulos oli tuo.. olisiko näin käynyt joka tapauksessa vaikka SDP olisi sinne päässyt, jotenkin en usko, että sekään olisi auttanut Smiley

Sopivasti kun tässä tänä vuonna pähkäilen juuri sitä mistä löydän seuraavaksi töitä itselleni  Undecided

Kansannousulle olisi tilausta kun meillä ei sitä ole aikoihin tehty, jos koskaan.  tickedoff

Ja juu, kyllä ton maahanmuuton voisi pistää poikki kun ensin pitäisi saada nämä meidän ihmisetkin töihin kun ei tämä enää ole mikään hyvinvointivaltio..
« Viimeksi muokattu: 28.05.2015 11:49:57 kirjoittanut minsa » tallennettu
Eklektikko
Astroholisti
*****
Viestejä: 3687


Profiili WWW
« Vastaus #10 : 28.05.2015 11:45:33 »

Miksiköhän PS:sää sanotaan oikeistopuolueeksi?

Soini on ainakin itse sitä mieltä että ovat.

Ja köyhä saa äänestää kokoomusta ihan niin paljon kuin haluaa, mutta sitten ei ole asiaa valittaa siitä että oma olo huononee...

En nyt ihan allekirjoita Nallen väitteitä ihmisten älykkydestä tai sen puutteesta, mutta seuraava lause ei ole mielipide, vaan tilastomatemaattinen tosiasia: Puolet ihmisistä on keskivertoa tyhmempiä.

Se Naomi Kleinin Tuhokapitalismin Nousu kannattaa lukea: Tällä hetkellä taloudenhoito perustuu ideologiaan, ei tieteeseen. Myös Suomen Valtiovarainministeriön taloudenhoito...
tallennettu

DISCLAIMER: Teksteissäni ei ole tulkinnanvaraa vaan kirjoitan juuri tismalleen niinkuin tarkoitan. Rivien välien lukeminen  ja oma tulkinta on aina lukijan vastuulla ja tähän mennessä ollut 100% virheellistä. Merkurius jousimiehessä: Kuulostan saarnaajalta vaikka asia olisi täysin triviaali.
[I]
Kohtuuastroilija
**
Viestejä: 103


Profiili
« Vastaus #11 : 28.05.2015 11:47:42 »

Kokoomuksen, ja tässä hallituksessa myöskin kepun ja persujen talousteoria on että hyvinä aikoina on varaa ja parempi laskea veroja sen sijaan että parannettaisiin sosiaaliturvaa, ja huonoina aikoina on syytä heikentää sosiaaliturvaa, mutta ei varaa kasvattaa veroja.
tallennettu
Eklektikko
Astroholisti
*****
Viestejä: 3687


Profiili WWW
« Vastaus #12 : 28.05.2015 12:44:12 »

Kansannousulle olisi tilausta kun meillä ei sitä ole aikoihin tehty, jos koskaan.  tickedoff

Yrityskin luultavasti päättyisi huonosti ja syy on tämä:
ETYK-kokousta varten aikoinaan säädettiin semmoinen laki, että jos hallitus - se 15-20 henkilöä - on sitä mieltä että on tarpeen (jotain niin yleisluontoisia perusteluja on laissa, että ovat sovellettavissa lähes mihin tahansa) se voi peruuttaa KAIKKI perustuslailliset oikeudet kansalaisilta ihan vain omalla päätöksellään. Kaikki oikeudet! Yhdistymis- ja kokoontumisvapaudesta ja sananvapaudesta alkaen...

Siis perustuslain tasoinen säädös voidaan väliaikaisesti kumota asetuksen tasoisella...

Eikö olekin 'kivaa' että se runsaan tusinan pelleporukka valtioneuvostossa voi välittömästi peruuttaa kaikki perustuslailliset oikeutemme jos protestiliike sen mielestä uhkaa esim. turvallisuutta?
tallennettu

DISCLAIMER: Teksteissäni ei ole tulkinnanvaraa vaan kirjoitan juuri tismalleen niinkuin tarkoitan. Rivien välien lukeminen  ja oma tulkinta on aina lukijan vastuulla ja tähän mennessä ollut 100% virheellistä. Merkurius jousimiehessä: Kuulostan saarnaajalta vaikka asia olisi täysin triviaali.
sideman
Astroholisti
*****
Viestejä: 8226


Profiili
« Vastaus #13 : 28.05.2015 13:35:32 »

https://www.youtube.com/watch?v=gJHa67y_He8

Simo voisi tuossa olla vaikkapa "pelleporukan" edustaja...

 :Smiley
tallennettu
Eklektikko
Astroholisti
*****
Viestejä: 3687


Profiili WWW
« Vastaus #14 : 28.05.2015 13:38:07 »

Tämä myös ajankohtainen:
https://www.youtube.com/watch?v=tEFSYFeUYZQ

 Grin
tallennettu

DISCLAIMER: Teksteissäni ei ole tulkinnanvaraa vaan kirjoitan juuri tismalleen niinkuin tarkoitan. Rivien välien lukeminen  ja oma tulkinta on aina lukijan vastuulla ja tähän mennessä ollut 100% virheellistä. Merkurius jousimiehessä: Kuulostan saarnaajalta vaikka asia olisi täysin triviaali.
Sivuja: [1] 2 3 ... 6
  Tulostusversio  
 
Siirry: