Sivuja: [1]
  Tulostusversio  
Kirjoittaja Aihe: Tunteiden kertomaa  (Luettu 5872 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
Hiisitär
Moderaattori
Astroholisti
*****
Viestejä: 5323



Profiili
« : 12.02.2007 15:16:42 »

Tunteiden kertomaa

Rakkaus on kaikkein suurin maailmankaikkeudessa positiivisesti värähtelevä energia. Kaikki tunteet ovat kotoisin rakkaudesta ja niiden tarkoituksena on ainoastaan palvella ihmistä. Viha on rakkauden toinen puoli, silloin rakkaus ei voi vapaasti ilmentää itseään; se vääristyy ja muuttuu vihaksi. Usein ei ymmärretä sitä, että todellista rakkautta ei voi kohdata ellei kohtaa sen vastapuolta eli vihaa. Viha on kielletty tunne, koska sitä hallitsematta käyttävä ihminen määritellään huonoksi. Ihmisen sisällä on paljon padottua vihaa ja se vaikutta hänessä. Tunne voi olla niin syvällä alitajunnan kätköissä, ettei ihminen enää tiedosta sitä. Sieltä käsin se kuitenkin vaikuttaa hänen toimintoihinsa tiedosti hän sitä tai ei.

Viha on hyvin vahva energia, joka sokaisee ihmisen; kuten rakkauskin omalla tavallaan. Vihan voimalla tehdään pahimmat väkivallanteot toista ihmistä kohtaan. Rakkautta käytetään samanlaisena asenna, mutta vain nimikkeen’, koska tällöin kyse ei kysymyksessä ole puhdas rakkaudellinen energia vaan jotain muuta esim. itsekkyys. Vihan värähtelytaso energian liikkeenä on pyörivä, rakkauden liike sykkivä.

Esimerkkinä käytän ratasta, jonka käyttöenergiana on viha. Ratas alkaa pyöriä huimaa vauhtia ja koske sen kontrollointi on mahdotonta, ratas sinkoutuu pois keskustastaan. Samoin käy ihmisen sisällä, kun voimakas vihan tunne valtaa hänet ja hän menettää harkintakykynsä eli joutuu pois raiteiltaan. Kun ihminen kohtaa vihansa hän tiedostaa sen olemassaolon ja elämällä sekä läpikäymällä tunteensa hän voi puhdistua. Kokemus tuo ymmärryksen ja hyväksynnän, jonka kautta sen perimmäinen palvelutarkoitus avautuu.

Tunteita käytetään usein väärin. Ne asetetaan palvelemaan omia itsekkäitä tarkoitusperiä ja näin tuotetaan viimekädessä aina itselleen ongelmia ja sairauksia. Itsekkäitä, tunteisiin vetoavia vaatimuksia kohdistetaan myös lähimmäisiin. Alemmuuden tunne johtaa myös itsesäälin kautta vihaan. Itsesääli on ylpeyttä ja epätoivoa, joka syntyy ihmisen halusta olla täydellinen. Ylpeys on ihmisen sisimmässä ja sen esittämillä vaatimuksilla tunnetta voi ylläpitää, vaikka se johtaa kaikkeen epäaitoon.

Kateus on eräs vihan ilmenemismuoto, se on ahneutta ja itsekkyyttä. Viha ja kateus kulkevat käsi kädessä. Näiden tunteiden vallassa oleva henkilö tekee pahoja tekoja ja lausuu ilkeitä sanoja. Kateudessa asuu halu arvostella ja tuomita. Rakkaus synnyttää  vastarakkautta, palvelemisen halua ja suvaitsevaisuutta. Parantava energia on rakkaudellista. Jos ihmisten valinta olisi rakkaudellisuus kanssaihmisiä kohtaan, voisivat sairaudet, kurjuus ja sodat vähentyä. Asioiden on aina ensin tapahduttava yksilön tasolla. Muuttamalla oman ajatusmaailman parantaa maailmaa.

Epävarmuus ja pelko ovat veljiä keskenään. Pelko pyrkii tuhoamaan kaiken, minkä se kokee uhaksi. Ihminen kykenee prässäämään itseään omien tunteidensa avulla. Voit käyttää mielikuvitusta apunasi ja miettiä miltä kehostasi tuntuu, kun se aika ajoin menee tällaisen tunteilla toimivan mankelin läpi. Tässä tilassa ei asu rakkaus.

Kohtaa tunteesi, sinulla on oikeus niihin. Kun elät tunnetilasi, kohtaat ne, ja silloin voit todeta, että eri tilanteet tuottavat myös tunnekuohuja. Kun tiedostaa, että tunteet ovat osa elämää ja ihmisellä on niihin oikeus, ei tuota itselleen mielensä avulla syyllisyyttä.

Mikään tunne itsessään ei ole hyvä tai huono. Tapa miten ihminen käyttää tunteitaan tekee siitä positiivisen tai negatiivisen. Ihminen sitoo eri tunnetiloja itseensä, kieltämällä tunteensa. Koska tunteet ovat energiaa, kieltä lukkiinnuttaa ne ihmisen sisälle. Jälleen käytän symboliikkaa: Tunteiden kieltäminen on sama kuin asuisi parisuhteessa, saman katon alla ja ilmoittaisi asuinkumppanille, ettei halua nähdä hänestä vilaustakaan, ei halua kuulla hänen liikkuvan, eikä tietää mitään hänen toimistaan. Voi vain kuvitella, miten vaikeaksi elämä tämänkaltaisessa parisuhteessa muodostuisi. Silloin ei saa myöskään tietää, minkälaisen ihmisen kanssa elää ja asuu.

Tunteet ovat ihmisessä, saman katon alla. Tutustuessasi niihin kohtaat tunteesi; ihminen tietää mitä ne ovat. Tätä kautta itsetunto muuttuu, eikä tarvitse pelätä eikä hävetä itseään ja tunteitaan.

Omien tunteiden kunnioitus on samalla menneisyyden hyväksymistä. Olen elänyt tämänkaltaisten tapahtumien kanssa, silti olen kyennyt jatkamaan elämääni, ja luonut siitä tämän päivän. Hyväksyn myös sen, että ,  menneisyyden tapahtumat ovat tuottaneet erilaisia tunteita ja sitä kautta rajoittaneet elämääni. Ihminen aina itse määrittelee sen, jääkö hän mielensä avulla kiinni tunnetiloihin, joita elämän eri tapahtumat vääjäämättä tuottavat.

Ihminen piilottaa sisäänsä myös positiivisia tunteita, lukittuna on myös naurua ja iloa. Kehon liikehdintää pyritään myös lukitsemaan, että saataisiin ympäristön hyväksyntä ja ennen kaikkea myös oma hyväksyminen itseä kohtaan.

Kaikki kahlitut tilat vaikuttavat ihmisessä (---). Kaikki ihmisyksilöt haluavat olla vapaita kahleistaan, tämä mahdollistuu vain aitouden kautta. Oman muutoksen kautta myös ympäristö voi vapautua. Ihminen itse rakentaa itselleen kävelevän vankilansa. Aina kun hän ottaa roolin, hän vangitsee, koska se pakottaa hänet esittämään teatteria. Sanojen kautta hän pyrkii luomaan kuvan kuuntelijoille, harhan, roolihahmoin, jota ei ole olemassakaan. Rooli tuo rajoittuneisuuden elämään, koskea käsikirjoitusta pitää noudattaa ja yleisökin vaatisi roolikuvan ylläpitämistä. Kuitenkin ihmisen sisällä oleva rakkaus pyrkii koko ajan vapauttamaan itsensä.

Rakkaudettomuus on rakkauden puutetta. Ihminen yrittää usein sanojen kautta hakea hyväksyntää ja rakkautta. Sanat tuottavat usein kuulijassa ristiriitaa, koska tieto puhujan sisällä olevasta rakkaudettomasta tilasta kulkee energiatasolla. Ihmisen sisäinen tila huokuu hänestä, sitä eivät sanat kykene peittämään. Usein kuuntelijakin menee mukaan harhaan ja illuusioon, eikä halua nähdä totuutta.

Rakkaus itseään kohtaan ei voi koskaan täyttyä kenenkään kautta, se on mielen luoma harha. Kun hyväksyy itsensä sellaisena kuin on; vaje täytyy, koska rakkaus vetää puoleensa rakkautta kaikkialta. Ei tarvitse olla muuta kuin on, koska ihmisen koko persoonarakenne on rakkauden valitsemaa, ja sen tarkoitus on vahvistaa rakkautta. Siksi rakkaus myös rakentaa kahleita persoonan kautta; vahvistuakseen.

Ritva Lippo – Ihminen itsensä paras ystävä
tallennettu
heguli
Kohtuuastroilija
**
Viestejä: 175



Profiili
« Vastaus #1 : 12.02.2007 16:07:28 »

Aamen smitten
tallennettu

Aurinko,Venus: Kauris
Kuu,Jupiter,Neptunus: Skorpioni
Sideerinen Jousimies
Valkoinen maailmojen sillanrakentaja
Maa-kukko
Sivuja: [1]
  Tulostusversio  
 
Siirry: