Sivuja: [1]
  Tulostusversio  
Kirjoittaja Aihe: 7-vuotias puhuu vain lintujen kieltä  (Luettu 3636 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
Hiisitär
Moderaattori
Astroholisti
*****
Viestejä: 5323



Profiili
« : 01.03.2008 18:44:40 »

7-vuotias poika visertää lintujen kieltä
Ilta-Sanomat
01.03.2008 12:32   


Järkyttävän kaaoksen keskeltä venäläisasunnosta löydettiin pikkupoika, joka puhuu vain lintujen kieltä. 7-vuotias on elänytkin kuin häkkilintu: teljettynä sotkuiseen, täynnä lintuja ja niiden ulosteita olevaan asuntoon.

- Kun hänelle puhuu, hän vastaa visertämällä, sosiaalityöntekijä Galina Volskaya kertoi Pravdalle.

Poika löydettiin saastaisesta kaksiosta Volgogradin kaupungista Etelä-Venäjältä. 31-vuotias äiti kohteli häntä kuin kotieläintä, eikä puhunut lapselle ikinä. Niinpä tämä on joutunut kommunikoimaan vain lintujen kanssa.

Viranomaiset ottivat pojan huostaan. Poika on viety mielisairaalaan, mutta hänet siirretään pian psykiatriselle klinikalle.

Ongelmana on täydellinen viestintäkatkos pojan ja hoitajien välillä. Kun kukaan ei ymmärrä lasta, tämä heiluttaa epätoivoisena käsiään samalla tavalla kuin linnut liikuttelevat siipiään.


Jestas sentään, onpa ihan uskomaton uutinen! Tulee mieleen intialaiset siskokset 1900-luvulta, Kamala ja Amala, jotka susiemo kasvatti. Tytöt löydettiin metsästä joskus 10.ikävuoden tienoilla. He liikkuivat kuin sudet, murisivat, ulvoivat ja haukkuivat, koska eivät osanneet muuta kieltä kuin suttu. Susiemo tapettiin ja heidän sijoittaminen yhteiskuntaan alkoi. Kamala ei kestänyt kuntoutusta eikä äitinsä emosuden kuolemaa vaan kuoli muutaman vuoden päästä. Amala eli muistaakseni melkein 20-vuotiaaksi, muttei ei koskaan oppinut puhumaan kunnolla.

Uskomatonta, että tällaista tapahtuu vieläkin. Toisaalta minusta uutinen kertoo hyvin senkin, että olemme kaikki yhtä: linnut ovat lapsiamme, sukulaisiamme. Heidän kanssaan voi keskustella.

Jään odottamaan miten poika kuntoutuu meidän yhteiskuntanormeihin sopivaksi. Luulen, etteivät tulokset välttämättä tule olemaan hyviä.
tallennettu
kengururotta
Astro-nauttija
****
Viestejä: 982



Profiili
« Vastaus #1 : 01.03.2008 20:43:29 »

oho,onpa uskomaton juttu  Shocked
tallennettu

Nouseva Leijona
Aurinko Neitsyt
Kuu Kalat
Merkurius Neitsyt
Venus Leijona
Mars Kaksoset
Sanna
Kanta-astroilija
***
Viestejä: 273



Profiili
« Vastaus #2 : 02.03.2008 11:36:01 »

Ompa outoja juttuja vielä nykyaikana. Undecided

Löysin näistä susilapsista linkin
http://www.kolumbus.fi/juha.seppanen/opinnot/ps/susi/susi.html
tallennettu

Sivuja: [1]
  Tulostusversio  
 
Siirry: