Sivuja: [1] 2 3
  Tulostusversio  
Kirjoittaja Aihe: Sideerinen Kalat  (Luettu 23492 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
Harschi
Vieras
« : 14.01.2006 20:04:06 »

Kalat. Tilastollisesti sideerinen Kalat on yllättäen eläinradan hyökkäävin, röyhkein, karismaattisin ja sisukkain merkki. Esimerkkinä hyökkäävästä, röyhkeästä ja karismaattisesta Kalasta tulee mieleen edesmennyt kapellimestari Herbert von Karajan tai jääkiekkoilija Jere Karalahti. Molemmat ovat tehneet hyvin pitkälle niin kuin heitä huvittaa ja tämä on erityisesti sideerisille Kaloille ominainen piirre. Samoin kuin Jousimiehet, Jupiterin toinen merkki, Kalat osaavat olla uppiniskaisia ja jos jokin ei heitä huvita, he eivät sitä tee. Esim. Aki Kaurismäki on johdonmukaisesti kieltäytynyt kutsuista linnan juhliin ilmoittaen mm., että hän on matkoilla Mellunmäessä.

Toisin kuin Jousimies, Kalat edustaa kuitenkin Jupiterin feminiinistä puolta ja siten he ovat toisiin ihmisiin suuntautuneita,  puheliaita ja seurallisia, eivätkä yleensä kovin ujoja. Jupiterin hallitsemana merkkinä he ovat myös rehellisiä ja  normaalisti suoria ja avoimia ihmisiä. Jupiter on planeettana suuri yhteiskunnallinen vapauttaja ja keväällä 1968, kun koko Eurooppa kuohui, Saturnus ja Rahu eli Kuun yläsolmu kohtasivat juuri Kaloissa. Silloinkin teemana oli vastarinta – vive le résistance!

Kalojen hallitsija Jupiter on planeettakunnan suurin juntti ja tavis ja siten se on intialaisessa systeemissä planeetoista hienostuneimman, Venuksen suuri vihollinen. Kaloissa esiintyy usein uhmakkuuteen asti menevää tavallisuuden ja korostamista, eivätkä he kaihda asioita, joista suuri yleisö tykkää. Yö-yhtyeen Olli Lindholm ajoi suurimman suosion päivinä bändin keikkabussia, ettei suosio nousisi liikaa päähän, ja on jatkuvasti ollut ylpeä Yö-yhtyeen juntti-imagosta. Linda Goodman kirjoitti maailman tunnetuimman, yli 5 miljoonaa kappaletta myyneen aurinkomerkkikirjan ja toi astrologian marketteihin.

Toisaalta Kalat ovat Skorpionin ohella myös eläinradan suuria mystikkoja ja sitä oli myös tiedemies Albert Einstein, joka haki koko ikänsä maailmankaikkeuden alkukaavaa, sitä suurta yhtenäisteoriaa, joka selittäisi kaiken. Eräs 1800/1900 –luvun taitteen tunnetuimmista astrologeista ja okkultisteista, Alan Leon kumppani Sefarial oli Kalat samoin kuin meedio Edgar Cayce. Astrologi Dane Rudhyar oli myös mystikko omalla tavallaan ja askarteli lähes koko aikuisikänsä sykliteorian kanssa nähden kaiken vain saman syklin eri muunnoksina. Kaloille on tyypillistä nähdä maailma suuren ison piilevän yhtenäiskuvion ilmiasuna ja tuota kaiken selittävää teoriaa he hakevat loppuun saakka.
« Viimeksi muokattu: 14.01.2006 20:42:31 kirjoittanut Harschi » tallennettu
Artemis
Astroholisti
*****
Viestejä: 3622



Profiili
« Vastaus #1 : 15.01.2006 01:18:57 »

Enpä voi itseäni siltikään kalaksi sanoa, ei oikein uppoa tuo kuvaus. En ole hyökkäävä enkä omasta mielestäni röyhkeäkään  Smiley Jotenkin vaan ei kosketa minua nämä jutut.
tallennettu
taiska
Astroholisti
*****
Viestejä: 2144


Silmät ovat sielun peili :)!


Profiili
« Vastaus #2 : 15.01.2006 01:42:07 »

Ei tämä osu kyllä minuunkaan.En ole hyökkäävä enkä röyhkeä vaan rohkea ja jos tarve vaatii pystyn esittämään kantani asiallisesti ja ystävällisesti.
tallennettu

Trooppinen Oinas, Kuu Kauris, Asc Leijona
Sideerinen Kalat, Kuu Jousimies,Meridiaani Vesimies
Punainen sähköinen(spektrinen) taivaanvaeltaja
Kiinalainen: Metalli Rotta, egona Hevonen
Egyptiläinen: Isis
Asteekki merkki: Acatl eli Ruoko
Druidi: Pähkinäpensas
Kiinalainen: Rotta , Feng Shui 472
SatAqu
Vieras
« Vastaus #3 : 15.01.2006 04:44:01 »

Harschi,
Sideeriset merkkikuvauksesi ovat osuvuuden suhteen kaikki asteikon eri kohdilla. Tämä sideerinen Kalat - kuvaus on yksi epäonnistuneimmista. En lainkaan ihmettele, jos monikaan -kuten Artemis ja Taiska- ei löydä siitä itseään.

Olisiko parempi, ettet liian herkästi lähde muuttamaan merkkikuvauksia perinteellisestä mallista? On hyvä kyseenalaistaa, varsinkin jos tarve nousee empiirisestä huomioista käsin, mutta astrologisen tulkinnan on oltava myös systemaattisesti järkevää ja uskottavaa.

Kuinka voit kuvata femiinistä ja vesi-elementtistä Kalat-merkkiä hyökkääväksi ja röyhkeäksi? Astrologiassa pitää olla myös johdonmukaisuutta, tai muuten kaikkia merkkejä voidaan kuvata ihan millaiseksi tahansa. Merkkien luonne pohjautuu elementteihin, laatuihin ja planeetta-hallitsijoihin. Näistä aiheutuu, että merkkejä ei voi kuvata miten tahansa.

Esim. Aki Kaurismäki on johdonmukaisesti kieltäytynyt kutsuista linnan juhliin ilmoittaen mm., että hän on matkoilla Mellunmäessä.

Niin, muistaakseni hän kieltäytyi myös Hollywoodiin menemästä jotain pokaalia noutamaan. Itse tulkitsen tämän idealistisen ihmistyypin esikuvallisena ja sosiaalisena kantaaottavuutena. Sideerinen Kalat ei tahdo olla itsellinen ja omahyväinen narsisti, vaan peilata jotain suurempaa. Eli teon takana on viime kädessä sosiaalinen tilaus.

Toisin kuin Jousimies, Kalat edustaa kuitenkin Jupiterin feminiinistä puolta ja siten he ovat toisiin ihmisiin suuntautuneita,  puheliaita ja seurallisia, eivätkä yleensä kovin ujoja.

Ihmisiin suuntautuneita kyllä, mutta monesti toivottoman ujoja. Kuule, kyllä  vesi-elementti tekee ihmisen luonnostaan araksi ja epävarmaksi.

Kalojen hallitsija Jupiter on planeettakunnan suurin juntti ja tavis ja siten se on intialaisessa systeemissä planeetoista hienostuneimman, Venuksen suuri vihollinen. Kaloissa esiintyy usein uhmakkuuteen asti menevää tavallisuuden ja korostamista, eivätkä he kaihda asioita, joista suuri yleisö tykkää.

Tässä asiassa kirjoituksesi osuu parhaiten oikeaan. Itsekin koen sideerisen Jousimiehen ja Kalojen olevan tavallisuuden ja tavanomaisuuden puolestapuhujia - jopa aggressiivisuuteen asti, heh! Se on sitäpaitsi johdonmukaista, Jupiter on sosiaalinen planeetta. Dilemma on siinä, että missä terve yksilöllisyys/yhteisöllisyys alkaa ja loppuu.


Tv. Huh
« Viimeksi muokattu: 15.01.2006 06:52:52 kirjoittanut SatAqu » tallennettu
Harschi
Vieras
« Vastaus #4 : 15.01.2006 09:07:23 »

Kuinka voit kuvata femiinistä ja vesi-elementtistä Kalat-merkkiä hyökkääväksi ja röyhkeäksi? Astrologiassa pitää olla myös johdonmukaisuutta, tai muuten kaikkia merkkejä voidaan kuvata ihan millaiseksi tahansa. Merkkien luonne pohjautuu elementteihin, laatuihin ja planeetta-hallitsijoihin. Näistä aiheutuu, että merkkejä ei voi kuvata miten tahansa.

Tää huomio perustui tilastotutkimukseen. Mulla oli 140:n aggressiiviseksi luonnehditun ihmiset kartta AstroDatabankista ja niistä löytyi aurinko-Kaloja enemmän kuin mitään muuta merkkiä. Minkäs teet... siihen se huomio perustui. Ja Jere Karalahteen tietysti.

Olet tietysti oikeassa siinä, että Kalat on feminiinen merkki ja siinä mielessä pehmeä, joten kuvaukseni oli sikäli liian karkea. Siinä olen ehdottomasti eri mieltä, että vesielementti tekisi ihmisen ujoksi ja araksi. Ei sitä ole Ravuissakaan nähtävissä. Tuntemani Kalat eivät ole ujoja eivätkä arkoja, vaan pääsääntöisesti reippaita ja sosiaalisia yksilöitä - hallitsija Jupiter tekee sen. Feminiinisyys tuo mukanaan toisiin ihmisiin suuntautumista ja välittämistä.

Ehkä tuo röyhkeys ja hyökkäävyys oli niin negatiivisia sanoja, että ihmiset jäi nyt niihin jumiin. Mutta itse asiassa mä en ole muutellut Kalojen tulkintaa ihan hirveästi perinteisestä mallista - nimittäin intialaisesta perinteisestä mallista. Kalyan Varman Saravali sanoo Aurinko-Kaloista näin (tää on sitten todella perinteistä tekstiä):

"Jos Aurinko on syntymän aikaan Kaloissa, ihminen on ystävällinen, hänellä on taipumus koota omaisuutta, hän pitää naisista ja on onnellinen ja oppinut, tuhoaa paljon vihollisiaan ja on varakas ja rikas. Hänellä on vaimo, hyviä poikia ja palvelijoita, hän rikastuu joki- ja merikuljetusten kautta, hän on kaunopuheinen puhuja, mutta valehtelija, kärsii privaattiruumiinosien sairauksista ja hänellä on monia siskoja ja veljiä."

Nousu-Kaloista Saravalissa sanotaan, että he ovat rohkeita,  onnekkaita, kunnioitettavia, luotettavia, kuuluisia ja mahtavia (tää on tätä Jupiteria). Muistetaan ehkä, että toisessa viestiketjussa BV Raman sanoi nousu-Kaloista, että he ovat itsepäisiä, oikeudenmukaisia ja heillä on taipumusta fanaattisuuteen.

Eli miten nää huomiot nyt yhdistäisi - toisaalta Jupiterin mahtavuuden ja toisaalta Kalojen feminiinisyyden? Mutta joka tapauksessa, minusta sideeristen merkkien liiallinen tulkitseminen trooppisten silmälasien läpi on trooppisten astrologien pahan luokan aliarvioimista. Ihmiset eivät tee työtään laput silmillä.

Terveisin Harschi, Kalat, ollut naimisissa toisen Kalan kanssa
« Viimeksi muokattu: 15.01.2006 09:46:01 kirjoittanut Harschi » tallennettu
taiska
Astroholisti
*****
Viestejä: 2144


Silmät ovat sielun peili :)!


Profiili
« Vastaus #5 : 15.01.2006 11:35:46 »

Yksi asia joka tähän , että tulkinta ei oikein osu kohdalleen voi olla se niin sanottu puheen ja tekojen väärinkäsitys.Keskustelin juuri vähän aikaa sitten erään ystäväni kanssa siitä kuinka ihmiset voivat käsittää toisen puheen ja teon niin helposti väärin  Wink.Toinen asia on se, että miten muut planeetta sijainnit kartalla vaikuttavat.Esim. itse olen aivan liian kiltti ja pehmyt.Jos minun sydämeni ei niin pahasti kärsisi, kun joudun sanomaan EI voisin olla rikas nainen  Smiley.Ajattelen aivan liikaa toisia sillä tavalla, että jotenkin aistin heidän tunteensa ja pettymyksen tuottaminen näitä tunteita vastaan on jotain aivan hirveää itselle ja paras palkinto on toisen hymy ja tuikkivat silmät  Wink.Ehkä kuvauksen pitäisi olla yleisluontoisempi ja vain sellaisille ihmisille tarkka edellä mainittu kuvaus joka tulee henkilökohtaisen analyysin perusteella.Veikkaan että näitä edellä mainittuja tilastoista huolimatta on ehkä vähemmän  Smiley
tallennettu

Trooppinen Oinas, Kuu Kauris, Asc Leijona
Sideerinen Kalat, Kuu Jousimies,Meridiaani Vesimies
Punainen sähköinen(spektrinen) taivaanvaeltaja
Kiinalainen: Metalli Rotta, egona Hevonen
Egyptiläinen: Isis
Asteekki merkki: Acatl eli Ruoko
Druidi: Pähkinäpensas
Kiinalainen: Rotta , Feng Shui 472
Alzbeta
Vieras
« Vastaus #6 : 15.01.2006 14:08:09 »

Heips, mietin vaan että onko nää pelkkien aurinkomerkkien kuvauksia vai voiko näitä soveltaa Kuu tai Nousumerkkeihin?

Jos siis oon sitten se sideerinenkin Kuu Kalat... ei kyllä kuulosta tutulta tää kuvaus... Paitsi mystisyyttä on aimo annos kun  aurinko skorpioni ja
 kuu  kalat
tallennettu
Artemis
Astroholisti
*****
Viestejä: 3622



Profiili
« Vastaus #7 : 15.01.2006 18:24:15 »

Tein huvikseni sideerisen syntymäkartan ja sen mukaan minulla olisi aurinko, kuu, venus,merkurius ja mars kaloissa ja nousevamerkkini olisi kaksonen. Ei kyllä tunnu omilta lainkaan, ainakaan kuvauksien perusteella.
tallennettu
Harschi
Vieras
« Vastaus #8 : 15.01.2006 18:50:10 »

Toinen asia on se, että miten muut planeetta sijainnit kartalla vaikuttavat.Esim. itse olen aivan liian kiltti ja pehmyt.Jos minun sydämeni ei niin pahasti kärsisi, kun joudun sanomaan EI voisin olla rikas nainen  Smiley.Ajattelen aivan liikaa toisia sillä tavalla, että jotenkin aistin heidän tunteensa ja pettymyksen tuottaminen näitä tunteita vastaan on jotain aivan hirveää itselle ja paras palkinto on toisen hymy ja tuikkivat silmät  Wink.

Hei Taiska, omana henkilökohtaisena näkemyksenä sun sideerisestä kartasta sanoisin, että tuo kiltteys saattaisi tulla ensinnäkin Rapu-noususta ja siitä, että Ravun hallitsija Kuu on sulla sideerisesti Kauriissa. Mars on tietysti kans Kauriissa, enkä oikein osaa sanoa siitä tässä sen kummempia, mutta sitten Venus ja Merkurius on toisessa Saturnuksen merkissä, Vesimiehessä, eli sulla on kaiken kaikkiaan neljä planeettaa Saturnuksen, tuon planeettakunnan perinteisen palvelijan/orjan/työläisen merkeissä. Saturnuksessa vois parhaimmillaan olla hengellisenä puolena juuri tuo palveleminen  ja muiden asettaminen itsen edelle. Tää on kyllä ihan spekulaatiota vielä tässä vaiheessa.

Tein hiljattain yhden tulkinnan foorumin ulkopuolella, jossa oli vahva sideerinen Vesimies-painotus ja myös sen kartan omistaja kertoi liiallisesta uhrautumistaipumuksesta, joka on haitannut elämää. Pohdiskelin siinä, että kun trooppisella eläinradalla tuo uhrautuminen liitetään Kaloihin, niin voisiko siinä sideerisellä eläinradalla olla kyse Saturnuksen ja sen hallitseman Vesimiehen velvollisuudentunnosta ja palvelemisesta oman itsen kustannuksella? Voisko sideerinen Vesimies olla uhrautuva merkki? Kalojen hallitsijaa, mahtavaa hyväntuottaja Jupiteria kun ei oikein voi pitää minään uupuneena uhrautujana tai väsymyksen planeettana.
tallennettu
Harschi
Vieras
« Vastaus #9 : 15.01.2006 18:50:57 »

Heips, mietin vaan että onko nää pelkkien aurinkomerkkien kuvauksia vai voiko näitä soveltaa Kuu tai Nousumerkkeihin?

Ei kun nää on tehty nimenomaan aurinkomerkkejä ajatellen.  Smiley
tallennettu
Harschi
Vieras
« Vastaus #10 : 15.01.2006 18:53:22 »


Mä en kyllä tähän hätään löytänyt kuin MA Nummisen, mutta et sä ehkä sitä tarkoittanut...  Huh
tallennettu
SatAqu
Vieras
« Vastaus #11 : 15.01.2006 22:00:32 »

Hei,

Siinä olen ehdottomasti eri mieltä, että vesielementti tekisi ihmisen ujoksi ja araksi. Ei sitä ole Ravuissakaan nähtävissä.


Nyt mä en ymmärrä yhtään mitään. Jos vesielementti ei tee ihmistä epävarmaksi, niin mikä erottaa lopulta vesi ja tuli-elementin toisistaan?



Eli miten nää huomiot nyt yhdistäisi - toisaalta Jupiterin mahtavuuden ja toisaalta Kalojen feminiinisyyden? Mutta joka tapauksessa, minusta sideeristen merkkien liiallinen tulkitseminen trooppisten silmälasien läpi on trooppisten astrologien pahan luokan aliarvioimista. Ihmiset eivät tee työtään laput silmillä.



Krhmm....kenellä on nyt trooppiset silmälasit päässään? Sinun sideerinen Kalat - kuvauksesi muistuttaa häiritsevässä määrin perinteistä Oinaan kuvausta ("hyökkääväinen, röyhkeä, ei ujo, sisukas..").

Tv. :Smiley
tallennettu
taiska
Astroholisti
*****
Viestejä: 2144


Silmät ovat sielun peili :)!


Profiili
« Vastaus #12 : 15.01.2006 22:24:36 »

Kyllä tuo sinun ajatuksesi Saturnuksen vaikutuksesta vois olla ihan oikea ja toisaalta kyllähän se Rapukin siellä voi vaikuttaa.En ole hirveän hyvin perehtynyt tuohon Rapuun joten katson vielä sen, mutta sekin kannattaa aina muistaa , ETTÄ KUITENKIN minustakin löytyy omaa tahtoa ja päättäväisyyttä eli vaikka olen kiltti en kuitenkaan ole mikään "tallukka"  Cheesy
tallennettu

Trooppinen Oinas, Kuu Kauris, Asc Leijona
Sideerinen Kalat, Kuu Jousimies,Meridiaani Vesimies
Punainen sähköinen(spektrinen) taivaanvaeltaja
Kiinalainen: Metalli Rotta, egona Hevonen
Egyptiläinen: Isis
Asteekki merkki: Acatl eli Ruoko
Druidi: Pähkinäpensas
Kiinalainen: Rotta , Feng Shui 472
SatAqu
Vieras
« Vastaus #13 : 15.01.2006 23:37:18 »

Harschi,
Jere Karalahden Kuu on sideerisesti Leijonassa. Jos et tiedä miten Kuu Leijonassa vaikuttaa, niin mieti vaikka Kimi Räikköstä.

Mutta sideerinen Kalat on herkkä, epävarma ulospäin ja sopeutuvainen. Sitä käsitystä älkää muovailko uusiksi.

Tv. police
« Viimeksi muokattu: 17.01.2006 13:32:16 kirjoittanut SatAqu » tallennettu
taiska
Astroholisti
*****
Viestejä: 2144


Silmät ovat sielun peili :)!


Profiili
« Vastaus #14 : 15.01.2006 23:52:10 »

Tuo SOPEUTUVAINEN SatAqu on todella tärkeä pointti  :coolsmiley:Minulla ei ikinä ole ollut minkäänlaisia sopeutumis vaikeuksia mihinkään!
tallennettu

Trooppinen Oinas, Kuu Kauris, Asc Leijona
Sideerinen Kalat, Kuu Jousimies,Meridiaani Vesimies
Punainen sähköinen(spektrinen) taivaanvaeltaja
Kiinalainen: Metalli Rotta, egona Hevonen
Egyptiläinen: Isis
Asteekki merkki: Acatl eli Ruoko
Druidi: Pähkinäpensas
Kiinalainen: Rotta , Feng Shui 472
Sivuja: [1] 2 3
  Tulostusversio  
 
Siirry: