Sivuja: [1] 2
  Tulostusversio  
Kirjoittaja Aihe: Magneettikenttien muutokset  (Luettu 14940 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
Cleo
Vieras
« : 20.10.2005 00:45:46 »

Tästä ei liiemmin ole vanhallakaan foorumilla ollut juttua, joten otankin sen nyt esille, sillä tästä olisi kiva keskustella!
Mayojen ajanlaskuhan päättyy tuonne 2012 tietämille, ja maan magneettikentät ovat muuttumassa..myös magneettiset navat siirtyvät.
Tämän on sanottu vaikuttavan myös sähköön, t.s. sähköä ei enää olisi siten kuin me sen nyt tunnemme.
Mutta miten se vaikuttaa henkisyyteen?
Entäpä, jos sähkö menee, miten kukin pärjää?

Sähkönmenosta puh.ollen, tänään meni vaihteeksi sähkö koko talosta. Oli ihanan hiljaista, josko ensin harmitti kun tipahdin foorumilta- kuinka ollakaan- ja sitten ei voinut edes musiikkia kuunnella. Kynttilän valossa oli myös hankala kirjoittaa päiväkirjaa. Onneksi oli kynttilöitä, ja kuukin on vielä sen verran täysi, että valaisi hieman kun pimeyteen ensin tottui.
Sittemmin oli todella ihanan hiljaista, oli kuin olisin yht´äkkiä mökillä ollut- kuvitelkaa, ei tietokoneen hurinaa, ei jääkaapin hurinaa, ei mitään koko talossa!

Mutta sepä toi mieleen nämä magneettikenttämuutokset..tämä yhteiskunta kun pyörii todella pitkälle sähkön varassa, harva sitä koskaan edes ajattelee. Te muut, kommentteja? smiley6600 Smiley
tallennettu
Hiisitär
Moderaattori
Astroholisti
*****
Viestejä: 5323



Profiili
« Vastaus #1 : 20.10.2005 10:09:33 »

Hmmm...

Minun täytyy ihan rehellisesti myöntää, että olen hiukan huolissani aiheesta, sekä ylipäätään vuodesta 2012. Jotain on tulossa, mutta ei ihan tarkkaa tietoa mitä (magneettikenttien muutos on yksi mahdollinen asia, varmaan ihan ykkösehdotuksia vuodelle 2012). Lisäksi huolestuttaa sekin, että mitä nämä muutokset aiheuttavat ns. jälkiseurauksina. Kuvittelisin, että jos sähkönsaanti loppuu maailmalla syntyisi käsittämätön paniikki ja kaaos. Ainakin länsimaisissa yhteiskunnissa. On väläytelty myös ajatuksia, että polttoaineet loppuvat - ajatelkaa näin pohjoisessa olevia taloja, joista suurin osa lämpeää kaasulla! Puitahan meillä riittää, mutta miten pitkäksi aikaa (jos joku ensin osaa muurata uunit)? Jotkut lähteet ennustivat, että muutos tulee vasta joulukuun lopussa 2012 - pahimmat pakkaset siis tulossa vasta tammikuuksi. Tehtaat eivät pyöri, tuotannon pysähtyvät - loppuuko ruokakin jossain vaiheessa?  Undecided

Olen pyrkinyt kuitenkin pysymään siinä ajatuksessa, että mitä ikinä tapahtuukaan, sen pitääkin tapahtua ja se tapahtuu juuri oikealla tavalla, juuri oikeaan aikaan. Eräs lähde kertoi, että vuoden 2012 muutokset eivät vaikuttaisi pahemmin Suomeen tai suomalaisiin, vaan meidän tehtävämme on olla muiden auttajia muutoksen koittaessa (siksikö Suomessa on niin paljon kypsiä ja vanhoja sieluja?) Kaksi viimeistä maapallon muutoskautta aiheuttivat kehityksen (niin henkisen kuin fyysisenkin) harppauksen paljon taakse päin (vrt. Atlantista esim. keskiaikaan), mutta vuoden 2012 harppaus olisi ensimmäinen, joka vie kehitystä positiivisesti eteen päin. Yksi tällainen positiivinen harppaus olisi tulossa vielä myöhemminkin. Periaatteessa on aika lohdullista ajatella, että jos taakse päin suunautunut harppaus aiheuttaa sen, että Atlantiksen korkakulttuurista ja teknologiasta pudotaan rajusti esimerkiksi keskiaikaan ja ahdistuneisiin keskiaikaisiin oppeihin, miten paljon hyvää voikaan tapahtua saman mittakaavan mukaan, kun kehitys hyppää muutoksen myötä ylös päin! ^_^ Luovutaanko lopullisesti puhelimista ja muista viestintävälineistä, koska telepatia on jokaiselle arkipäivää?  Wink

Tässä tietenkin vain minun pohdintojani ja täytyy myöntää, että olen joskus pahastikin taipuvainen pessimismiin ja itseni pelotteluun  Wink (liekö syynä siihen Nouseva Kauris ja Kuu Ravussa... Grin)
tallennettu
Enki
Vieras
« Vastaus #2 : 20.10.2005 10:32:08 »

Itse en ole vielä ihan vakuuttunut tuosta sähkön katoamisesta. Tahtoisin ensin nähdä perustelut fysiikan kielellä. Maapallon magneettikenttä on ennenkin muuttunut, siirtynyt ja heilahtanut, eikä sähkö ole siitä minnekään kadonnut, elämästä puhumattakaan.

Ääripään ennusteiden suhteen olisin aika varovainen. Parhaimmat ja pahimmat visiot eivät tahdo juuri toteutua (ainakaan ennen ole toteunut), vaan tulevaisuus yleensä muotoutuu kahden ääripään välimaastoon. Jotain varmasti tapahtuu, mutta kannattaisiko kuitenkin ylläpitää pientä suhteellisuudentajua? Wink
tallennettu
Keho
Vieras
« Vastaus #3 : 20.10.2005 10:43:32 »

Magneettikenttien muutos tarkoittaa todellakin sitä, että käännetäänkö vain sen maskuliinisen energian kiertoa toiseen suuntaa eli tulemme olemaan sen feminiinisen energian mielen luomia, seuraavan tuhannen vuoden ajan. Joten sen tähden on niitä planeetankin muutoksia nyt tapahtuu, koska senkin täytyy sopeutua uudistuvaan luonnonjärjestykseen eikä mikään ole oikeasti se "paha" vaan vanhan mallin purkamista se on luontoonkin nähden.

Jokainen nyt tapahtuva asia voidaan nytkin katsoa sillä vanhalla periaatteella; niin ylhäällä kuin alhaalla, vaikkei olekaan niin suuressa mittakaavassa kuin se, mitä silloin 2012 oikeasti tapahtuu eli silloinhan se "ylösnousemus" on jokaisella kehostonsa energioissa eli Luojamme aloittama evoluutio alkanut toden teoilla. Joten ei todellakaan ole aihetta mihinkään murheeseen vaan kaikella on aikansa ja paikkansa.  Smiley Joten hyväähän tästä vain seuraa jokaiselle, kun se vanha "paha" maailma on silloin kokonaan poissa.
tallennettu
Ikiaika.
Vieras
« Vastaus #4 : 20.10.2005 15:16:25 »

Maapallon historiassa on aiemmin ollut 2 ihmiskuntaa. Ja hekin, ilmeisesti, eivät uskoneet, sähkönsä katoamiseen. Josta alkoi taantuminen, ja samalla UUSI AIKA. Smiley
Englannissa on hiilikaivokesta löydetty kaksi, täysin hyväkuntoista paristoa/akkua. Joidenka toimintaa on yritetty selvittää yliopistossa, mutta ei onnistuttu, koska mangneettinapaisuus ei toimi. :Smiley
Ja niiden iäksi on mitattu, muistaakseni jotain 30 000v.
Ohejema on tullut useampaankin kertaan Dicgoveryltä. Wink
tallennettu
Cleo
Vieras
« Vastaus #5 : 20.10.2005 15:34:36 »

Hei kaikki!
Paljon hyviä vastauksia tullut, kiitos siitä.
Toki siitä seuraa jotain hyvääkin, mutta kyllä minua silti huolestuttaa tämä asia sillä on paljon ihmisiä joita ei todellakaan kiinnosta henkisyys, vaihtoehtohoidot, ei edes tuuli- tai aurinkoenergia.
Ja moniko länsimaissa osaa edes lämmittää puilla? Toki meistä suomalaisista suurin osa, mutta kun miettii länsimaisia suurkaupunkeja, niin.. Shocked

Huolestuttaa siis se, että mikä kaaos siitä syntyy ellei sähköä todellakaan ole. Polttoaineetkin todellakin ovat loppumassa, mutta rahavallan kahvassa olevat eivät anna mahdollisuuksia tuoda uusia energiavaihtoehtoja tilalle.
Siis kun länsimaissahan tosiaan lähes kaikki rakentuu sähkön ja liikenteen varaan, kuten Elektrakin mainitsi.

Myöskään kaikilla ei ole mahdollisuutta muuttaa puulämmitteiseen taloon, eikä länsimaat kykenisi ruokkimaan itseään 1800-luvun kaltaisen agraarikulttuurin varassa.Liikakansoitusta on joka puolella, joten mahdotonta Havaijille, Afrikkaan tai Etelä-Amerikkaankaan kaikkien paeta...

En nyt siis halua olla toivoton pessimisti, enkä pilata omaa tahi muiden päivää murehtimalla liikaa, mutta onhan tästä toki hyvä keskustella? Osa varmaan voisi perustaa kommuunin kun aika tulee, tällä foorumillakin on takuulla monia joilta vanhat käsityö-, maanviljely- ja luonnonlääkintätaidot löytyy tai ainakin nopeasti oppii..

Niin, ja Ikiaika, tuosta paristosta olisi mielenkiintoista kuulla lisää myös, olisko sulla jotain loistavaa linkkiä josta lukea lisää? smiley6600 Televisiota kun minulla ei ole eikä tule. Wink
tallennettu
Ikiaika.
Vieras
« Vastaus #6 : 20.10.2005 15:53:28 »

Valitan Cleo. Minulla kun ei ole tuo "Finglis" niin hyvin hallussa, on nimittäin "handykappi"  2funny 2funny 2funny Cheesy
Mutta eiköhän löydy Dicgoveryn sivuilta. Joka osaa kielen Embarrassed Embarrassed Embarrassed
tallennettu
Enki
Vieras
« Vastaus #7 : 20.10.2005 15:53:38 »

Cleo, asuuhan Suomessakin tuhansia ihmisiä (ellei peräti suurin osa?) kerrostaloissa ja rivitaloissa, joissa ei ole tulisijoja koskaan ollutkaan. Ei muuta kuin nuotiota olohuoneen lattialle...  Undecided Kaukolämpö pumpataan sähköllä, ja vesi vesitorniin, ja ilman sähköä tosiaan pysähtyy kaikki. Silloin ovat nimittäin aurinkopaneelit ja tuulivoimalatkin toimettomia.

Se paristojuttu on todella mielenkiintoinen. Onhan Egyptistäkin löydetty vanhoja hiiliparistoja, ja ihmetelty silloisen teknologian kehittyneisyyttä.
« Viimeksi muokattu: 20.10.2005 15:56:05 kirjoittanut Enki » tallennettu
Eklektikko
Astroholisti
*****
Viestejä: 3687


Profiili WWW
« Vastaus #8 : 20.10.2005 16:02:33 »

Heips!

Maapallon magneettiset navat tosiaan nurvahtavat säännöllisin, joskin onneksi pitkin väliajoin. Nämä muutokset tallentuvat kiviainekseen, jota tutkimalla tämä asia on alun perin huomattu. Yhtäkään eläinten joukkokuolemaa ei ole ajoitettu näihin samoihin ajanjaksoihin, joten ihan hirveän huolissaan ei tarvitse olle.

Ilmeisesti muutosprosessi on alkanut. Se ei ole ihan nopea, vaan kestää noin 1000 vuotta. Ennen kaikkea se vaikuttaa magneettikentän voimakkuuteen: Tuon tuhannen vuoden muutosjakson ajan maan magneettikenttä on melko lailla normaalia heikompi. Tämä tarkoittaa sitten puolestaan sitä, että avaruudesta pääsee enemmän säteilyä maan pinnalle. Minkä puolestaan pitäisi todennäköisesti johtaa evoluution kiihtymiseen muutoskauden ajaksi - enemmän mutaatioita, enemmän uusia lajeja.

Tämän lyhyen kirjoitelmani tiedot ovat peräisin Hesarin sunnuntaisivuilta, jossa oli viime vuonna juttu asiasta. Sähkön "toimimattomuudesta/loppumisesta" siinä ei kyllä puhuttu mitään. Eikä se meidän sähkömme ole maan magneettikentistä peräisin, joten en oikein näe yhteyttä.

Toisaalta: Eräs Atlantis-teoria on, että se kulttuuri nimenomaan käytti energian tuotantoon systeemiä, joka hyödynsi maan magneettikenttiä prosessissa. Sellainen systeemi varmaan menisikin päin prinkkalaa magneettisten napojen "vuoronvaihdon" kaudella.

t. Eklektikko
tallennettu

DISCLAIMER: Teksteissäni ei ole tulkinnanvaraa vaan kirjoitan juuri tismalleen niinkuin tarkoitan. Rivien välien lukeminen  ja oma tulkinta on aina lukijan vastuulla ja tähän mennessä ollut 100% virheellistä. Merkurius jousimiehessä: Kuulostan saarnaajalta vaikka asia olisi täysin triviaali.
Cleo
Vieras
« Vastaus #9 : 20.10.2005 16:30:00 »

Hm...Tuo Atlantis-teoria jäi mietityttämään..
Mitä suomalaisiin tulee, niin toki suuri osa asuu kerrostaloissa jne, mutta esim. oma sukupolveni (70-luvulla syntyneet) ja varsinkin aiemmat on ainakin saunan pesää lämmittäneet mökillä tms. Lisäksi "vanhanaikaisempaa" käsityötaitoa ja -tietoa löytyy verrattain paljon.

Sen puoleen, tuosta eilisestä sähkökatkoksesta- talossani asuu paljon turkkilaisia jotka pitävät yhtä ja huolehtivat toisistaan aina jos jotain häikkää on. Naapurini, vanha pappa, tuli oitis katsomaan kuinka voin ja selittämään tilannetta huonolla kielitaidolla, mutta sitäkin sydämellisemmin elein..annoin hänelle itse kynttilöitä ettei tarvitse pimeässä odotella sähkön palautumista. Se oli myös huojentavaa- havaita ettei ole yksin ja että minustakin huolehditaan vaikken sukuun kuulukaan! Smiley smitten

Muuten pitää googletella näitä paristojuttuja, mutta nyt toistaiseksi lähden ulos kun on niin hyvä ilma, palailen foorumille taas illemmalla!(vaikkei täältä millään malttaisi poistua) Wink
tallennettu
magneettinen
Satunnainen astroilija
*
Viestejä: 7


Profiili
« Vastaus #10 : 20.10.2005 16:34:09 »

Sähköä ei ole? Kaikki mitä ympärilläni on, ihan ruoasta ja puhtaasta vedestä lähtien, on ainakin välillisesti sähköstä riippuvaista. Ei auta muu kuin jättää kaupunki ja painua mummon mökille kasvattamaan perunat ja porkkanat itse, sillä kaupoissa ruoat pilaantuvat ja loppuvat hyvin pian. Mökki lämpenee puilla, kaivosta saa veden, järvestä saa kalaa ja metsistä metsän antimia. Siellä sitten asustaisin keskellä korpea tietämättä maailman menosta tuon taivaallista.... olisiko se sitten niin kamalaa?HuhHuh? Wink

Napojen siirtymisessä oli mielestäni kyllä huomattu nopeampaa liikettä viimeisissä tutkimuksissa..... jokin senttimääräkin oli mitä vuodessa siirtymä on ollut.... täytyypä lähteä surffailemaan tutkijoiden sivuille.....
tallennettu

Aurinko kauris 10.huone, Asc Kalat, Kuu skorpioni 7. huone
Ikiaika.
Vieras
« Vastaus #11 : 20.10.2005 16:43:00 »

Muutos että pohjoisnapa siirtyy etelänavalle ja päinvastoin, Kestää n6 000v. Mutta Sähköt kaatuvat yhtäkkiä. Silloin kun lentokoneet rupeaa tippumaan. On turkasen kiire, Järjestää elämänsä puuhellan ääreen. tickedoff tickedoff tickedoff

Toivoisin että Ikiajallakin olisi paikka silloin, jossain jossain......
 Cry Cry Cry
« Viimeksi muokattu: 20.10.2005 17:08:18 kirjoittanut Ikiaika » tallennettu
Alcedo
Kanta-astroilija
***
Viestejä: 432


Jeh!


Profiili
« Vastaus #12 : 20.10.2005 23:03:31 »

Eikös niitä lentsikoita ja helikoptereita jo putoilekin? Hitaaseen tasaiseen tahtiin. Sad Shocked Cheesy Cheesy
tallennettu

Ikiaika.
Vieras
« Vastaus #13 : 20.10.2005 23:20:55 »

Eikös niitä lentsikoita ja helikoptereita jo putoilekin? Hitaaseen tasaiseen tahtiin. Sad Shocked Cheesy Cheesy
idiot2

Täsmennetään nyt vaikka näin, kun letokoneiden putoamistahti on sama kun autojen tieltä ulosajo tahti. Lips Sealed Lips Sealed Lips Sealed Lips Sealed
tallennettu
Elektra
Astroholisti
*****
Viestejä: 1558



Profiili
« Vastaus #14 : 21.10.2005 08:49:19 »

Olen jostakin saanut päähäni idiot2 että napojen siirtymistä on jo tapahtunut.... ja että se on johtuu pallon painopisteen siirtymisestä, joka johtuu napajäätikön sulamisesta, jolloin massa on vähentynyt ja...    Shocked Hei, herättääkö kenessäkään mielikuvia... Cheesy
tallennettu
Sivuja: [1] 2
  Tulostusversio  
 
Siirry: