Näytä kirjoitukset
Sivuja: 1 ... 54 55 [56]
826  Astro special / Ennustava astrologia / Vs: Pluto kauriiseen : 05.12.2008 20:21:26
Kiitos huomioista, nikki! Taidat olla oikeassa tuossa ettei Pluto tässä tapauksessa näyttele tärkeää osaa. Siitä kuitenkin vaan tuli mieleeni että varmasti jollain lailla Pluton siirtyminen omaan kuumerkkiin ja siitä pois tuntuu jollain tavalla (transiitista nyt puhumattakaan, se on sitten luku erikseen).
827  Astro special / Astro special / Vs: Kuun vaiheet : 05.12.2008 19:41:22
"Yleisön pyynnöstä huolimatta", selostan vielä kuinka merkkien erotus on helppo katsoa. Nythän Kuu on Kaloissa ja Aurinko edelleen Jousimiehessä, joten Kalat-Jousimies -erotus olisi tarkoitus laskea. Se käy näin: Katsotaan aurinkomerkkiä eli Jousimiestä ja sanotaan "nolla". Katsotaan seuraavaa merkkiä eli Kaurista ja sanotaan "kolmekymmentä". Vesimies "kuusikymmentä". Kalat "yhdeksänkymmentä". Ja siihen lopetetaan koska se Kuu on siellä. Siis kalat - jousimies = 90°.

  kuu    kalat  11°  38'
- aurinko    jousimies  13°  56'
------------------------------
        90°  -2° -18'    =    88° - 18'  =  87° 42'
828  Astro special / Ennustava astrologia / Vs: Pluto kauriiseen : 05.12.2008 19:27:44
Minua alkoi kiinnostamaan miten  kuu jousimies:t ovat kokeneet Pluton siirtymisen Kauriiseen. (En jaksanut lukea kovin pitkälle "Mitä Jousimiehille kuuluu"-aihetta, jos siellä on tästä asiaa ei muuta kuin linkkiä.) Nimittäin eräs kuu jousimies laittoi eilen välit poikki minuun. Johtui siitä että kritisoin häntä liiallisesta osallistumisesta. Se osallistumisinto taitaa olla yksi kuu-jousimiesten ominaisuuksia, muuten tuo kuunsijainti on jäänyt itselleni vähän tuntemattomaksi. Ja sittenhän nousevan skorpionin on tehtävä jotain räväkkää, ei tule kuuloonkaan mikään itsetutkiskelu siinä tilanteessa.

Eli onko nyt myös kuu-jousimiehillä jotenkin "tyhjä" olo, tai jotain? Vai katsonko asiaa nyt ihan väärästä suunnasta? Mutta liittyipä Pluto tähän kertomaani tapaukseen tai ei, niin minusta silti mielenkiintoinen kysymys. Kertokaahan kuu-jousimiehet, miltä viime viikot ovat tuntuneet!

Katselin kyllä transiitteja sekä itselleni että tuolle toiselle. Itselläni on nyt kovaa vauhtia tulossa tarkaksi pluto aspect_sex aurinko, voisiko liittyä asiaan? Toisella ei ainakaan Pluton suhteen muuta kuin kvinkunsseja. Ja mahd. Neptunuksen neliö AC-DC:lle, en tosin tiedä kellonaikaa ihan tarkasti.
829  Astro special / Astro special / Vs: Kuun vaiheet : 29.11.2008 22:15:26
Hei!

Laitanpa tähän oman tapani laskea kuunvaihe, jos täällä sattuu olemaan joku muukin jolle on työläs laskea päässä kolminumeroisia lukuja. :Smiley

Jos osaat jo laskea kuunvaiheen, älä lue tätä. Siinä tapauksessa tämä vain lisää infoähkyä. Samoin jos olet hyvä laskemaan kolminumeroisia lukuja, niin silloinkin tämä on turha. Tai jos laskin on aina ulottuvillasi, tai jos tapaat katsoa kuunvaiheen jostain ohjelmasta valmiina.

No niin elikkä tämä lasketaan tavallaan allekkain vähennyslaskuna, kuu - aurinko. Otetaan esimerkiksi tämä hetki, aurinko = 7°56' jousimieskuu = 0°35' kauris. Piirrän paperille tai kuvittelen mielessäni tämän näköisen esityksen:

  kuu    kauris  0°  35'
- aurinko    jousimies  7°  56'
------------------------------


Ja sitten laskemaan:  kauris - jousimies = 30°, 0° - 7° = -7°, ja 35' - 56' = -21':

  kuu    kauris  0°  35'
- aurinko    jousimies  7°  56'
------------------------------
        30°  -7° -21'    =    23° - 21'  =  22° 39'


Meniköhän oikein... Nyt kuunvaihe on tietysti jo hieman enemmän, hidashan se on näin koneella tuo naputella, sehän ei tietenkään ole tarkoitus vaan tehdä tuo paperilla tai päässä, mutta valitettavasti kumpaakaan niistä en voi tänne postata... Wink

Se mikä tuossa tehdään erilailla kuin yleensä on se että merkit vähennetään suoraan toisistaan muuttamatta niitä absoluuttisiksi asteiksi. Tässä on hyötyä jos muistaa merkkien elementit ja laadut, samat elementit on aina 120° tai 240°, laadut 90°, 180° tai 270°. Esim.  skorpioni - kalat = 240°, mutta kalat - skorpioni = 120°.

Eli hieman tietysti joutuu laskemaan kolminumeroisilla, mutta se toinen laskettava on aina alle 30. Niin joo ja jos on samassa merkissä niin uuden kuun tapauksessa merkkien erotuksena 0, vanhan kuun tapauksessa 360. Tai siis huomaahan sen jos menee alle nollan, silloin ei muuta kuin lisää 360.

Edit: no hetihän siinä tuli virhe, mutta se on onneksi paljon helpompaa paperilla.
830  Astro special / Astro special / Vs: Matemaattinen lahjakkuus : 29.11.2008 21:46:22
On aitoja jousimies-persoonia nuo miehet! laugh

Joo tuolla numeroesimerkillä yritin vaan kertoa että ratkasuja voi olla monia. No ideanahan niissä kai on juuri hakea se yksinkertaisin laskukaava. Kaiken kukkuraksi päättelin vielä väärin oman esimerkkini, eihän se voi mennä 0, 1, 2, 4, 8, ... sillä tuplauskaavalla jos se kerran alkaa nollasta, eipä ole 1 = 2 * 0... Embarrassed  mutta se siitä.

Mun kartalla taitaa olla aika paljon niitä kvintiilejä mistä oli puhetta. Ei kyllä merkurius saturnus ja uranus ole niissä mukana, paitsi väljä merkurius Q2 kuu (bikvintiili).

Olisipa mukava tutkia muutaman vanhan tuttavan karttaa, olisi tätä osastoa. Harmittaa ettei silloin opiskeluaikana ollut yhtään kiinnostunut astrologiasta eikä muutenkaan muista kenenkään syntymäpäiviä. Olisi muutenkin paljon mielenkiintoista katsottavaa monen silloisen tutun kartalta. Olen tässä vähän miettinyt että pitäisikö alkaa häiriköimään niitä vanhoja kavereita esim. sähköpostilla ja kysellä syntymätietoja... Cheesy  Vielä en oo saanu aikaseksi.
831  Astro special / Astro special / Vs: Matemaattinen lahjakkuus : 29.11.2008 14:51:33
Noista testeistä, minusta ne on aina olleet ihan älyttömiä (eli olen huono niissä). Siis vaikka nyt jos annetaan pari lukua ja kysytään miten se jatkuu:

0, 1, 2, ...

niin tuostahan voi jatkaa esim. 3, 4, 5, jne; tai 4, 8, 16 jne (noissa oli se putki kaava vaikuttimena) tai yhtä hyvin 56, 32, 33, 75, kuka tietää.

Minusta tuntuu pöhköltä miettiä jotain tuommosia, mieluummin ratkoo jotain oikeeta ongelmaa. Sitäpaitsi miksi älykkyyttä pitäisi mitata.


Ja itselläni on jokin ihan muu maailma useimmiten korvien välissä, en osaa ajatella aina niin loogisesti kuin pitäisi kun on kyse matematiikasta. Mulla ajatus risteilee ja rasteilee ja sitten se olikin yksi pyhä yksinkertaisuus kun sai kuulla miten ko asia lasketaan. Se oli paljon tylsempi ja putkimaisempi kuin mun komeat (järjettömät) kaaviot Grin.

Kuulostaa tutulta! laugh  Minusta tuo kertoo siitä että osaat - ja tykkäät - ratkaista paljon vaikeampia ja todellisempia ongelmia kuin koulutehtäviä. Ja toisaalta se kertoo opetuksen laadusta: asiat esitetään vaikeampina kuin ne onkaan. Ei selitetä että mikä se punainen lanka siinä jutussa on. Siinä pärjää sitten vain ne jotka hoksaa että se onkin oikeesti putkijuttu. Ja ne :Smiley jotka tekee omia pieniä tutkimusmatkojaan ja oppii samalla jotain mistä on hyötyä vasta paljon myöhemmin, ja kuitenkin sitten oppii sen simppelinkin tavan.
832  Astro special / Astro special / Vs: Matemaattinen lahjakkuus : 29.11.2008 02:05:22
Hei, DolceVita!

aivot mukautuvat matemaattiseen ns putkiajatteluun; puhtaaseen loogisuuteen

Tuossa olen kyllä eri mieltä. Minusta siinä on kyse aika luovasta ajattelusta. Ei se aina kyllä näytä siltä. Ja jostain syystä meille annetaan se kuva että se ei olisi luovuutta vaan jotain putkea. En tiedä miksi.

Puhdas matematiikka on mulle mysteeri. Mitä se on? Joskus nuorena halkaisin pääni miettiessä että onko se jotain an sich vai vain soveltavia tarpeita varten. En tiedä vieläkään.

Halon vielä hiuksia. Matematiikassa ei niillä numeroilla ole niin paljon merkitystä. Ne on jotain ihan muita juttuja. Abstrakteja joukkoja ja luoja ties mitä ihmismielen keksintöjä. Ääretönulotteisia avaruuksia. Topologiaa; eli mitä yhteistä on kahvikupilla ja munkkirinkelillä? Itse en koskaan ole tajunnut integrointia. Ei se tosin koskaan ole estänyt integroimasta.

Jostain sattuman oikusta tänään aamupäivällä mietin monen vuoden tauon jälkeen sitä, mitä ne reaaliluvut loppujen lopuksi ovat. Mihin niitä ihan oikeesti tarvitaan. Käytännön tarpeisiin riittää rationaaliluvut.

Joo mutta mulla noista Elwynin (ex-) ja Marixin miehistä eli  askendentti jousimies tulee mieleen se mitä jo aiemmin sanoin siitä rohkeudesta puhua abstrakteista asioista. Pitääkö paikkansa vai ovatko juroja nörttejä? Itse olen liian rapu tuomaan ajatuksiani julki tai edes pärjäämään akateemisessa maailmassa. Tuo "J.S.":n  saturnus aspect_sex merkurius kertoo kyllä paljon. Entä mars aspect_con venus, näkyykö tieteellisenä intohimona?

(Edit: asiaankuulumatonta tekstiä pois.)
833  Astro special / Astro special / Vs: Matemaattinen lahjakkuus : 29.11.2008 00:30:51
Lahjakkuus on kiinnostusta. Sitä että tekee niitä matikantehtäviä tuntikausia illassa eikä edes huomaa miten aika hurahtaa... vähän niinkuin astroillessa Wink  Mistä se kipinä sitten tulee, onkin eri juttu. Itse lasken itseni matemaattisesti "lahjakkaiden" joukkoon (en tosin pitkiin vakavasti harrastanut).

Luulen mulla että saturnus aspect_opp merkurius vesimies on tekemistä tämän kanssa. Ja uranus 5. huoneessa.

Sivuhuomiona sellainen asia, että olen huomannut että sosiaalisesti matematiikka on rohkeuslaji. Kuka uskaltaa puhua lukio/kurssikavereiden kanssa siitä mitä mielessä liikkuu kun miettii jotain abstrakteja juttuja? Ihmiset pelkää puhua sellasesta. Ja kuulla kun joku muu puhuu. Ja jos ei puhu siitä mitä ajattelee, niin se taas johtaa siihen että sitä sitten miettii vaan itekseen, ja sillon taas ei ole niin hyvä oppia.

Yliarvostettuahan tuo matemaattinen lahjakkuus on. Ei elämää voi laskea. Mutta hauska harrastus se on jos siitä tykkää. Smiley
834  Astro special / Ennustava astrologia / Vs: Apua transiittien tulkintaan tarvitsisin : 26.10.2008 15:28:58
Jupiter __________________ Yhtymä Aurinko   30.12.2008

Hauska uusi vuosi sulle ainakin on tulossa. Smiley
835  Astro special / Ennustava astrologia / Vs: Uranuksen transiitit/uranuksen vaikutus? : 26.10.2008 15:04:01
10. huoneessa vetelee mulla. Olen jopa ollut töissä. En tiedä sitten liittyykö asiaan.

Ensi vuonna tulossa aspect_tri kuu, mitä sitten mahtaa tuoda tullessaan.
Sivuja: 1 ... 54 55 [56]