Sivuja: [1]
  Tulostusversio  
Kirjoittaja Aihe: PELKO JA ELINVOIMA  (Luettu 3952 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
Hamal
Kanta-astroilija
***
Viestejä: 374



Profiili
« : 23.09.2015 23:13:21 »

PELKO JA ELINVOIMA


Hyvät ystävät! Sain tehtäväkseni kirjoitella seuraavaa, aiheena mielemme vallasta ja peloistamme vapautuminen. Tämä saattaa olla ajankohtaista tai tulla ajankohtaiseksi monille meistä ja haluan valottaa omia kokemuksiani asiasta.


PELKO

Kun puhutaan pelosta, pitää ensin mainita normaali fysiologinen ja liskonaivoistamme juontuva pelko jota koemme esimerkiksi korkeita paikkoja ja kovia ääniä kohtaan. Tämä on ihmisen normaalia itsesuojeluvaistoa ja pidetään nämä pelot erillään nyt käsiteltävistä. Psykologiset ja alitajuiset pelot ovat niitä jotka ovat meidän haasteinamme, joita joudumme kohtaamaan ja joista voimme halutessamme vapautua.

Psykologinen pelko jotakin asiaa kohtaan on useimmiten kolmannen chakran eli solar plexuksen jumi. Tämä pelko ottaa eri kohteita riippuen elämäntilanteestamme ja riippuen mitä olemme oppineet psykologisesti pelkäämään. Kohteesta tai nimestä riippumatta pelko on kuitenkin täysin omaa energiaasi ja vain sisäinen kuva jostakin mitä ei ole kohdattu.

Miten sitten vapaudumme pelosta kertaheitolla?

Näen pelon johtuvan ihmismielen perusvirheestä, dualistisesta polarisoinnista. Näemme asiat ”hyvinä” tai ”pahoina, ”positiivisina” tai ”negatiivisina”. Juuri dualistinen polarisointi on ns. hyvän ja pahan tiedon puu. Asioiden kahtiajako on vain mielemme käsitys ykseyden eri osista. On vain ykseys joka ilmaisee itsensä lukemattomilla eri tavoilla. Vastustatko siis ykseyden tai jonkin sen osan olemassaoloa?

Usein myös negatiiviset reaktiot johonkin tapahtuneeseen asiaan juontuvat siitä ettemme hyväksy totuutta tavalla tai toisella. Psykologinen pelko ja tapahtumien vastustaminen ovat egon oman ”murenemisen” pelkoa. Siis sen maailmankäsityksen ja minäkäsityksen jota pidät arkitajunnassasi totena.

Pelko on ok. Hyväksy pelon kokemus. Sillä se lähtee. Muista että pelko on illuusiota! Kaikki ajatuksemme ovat!

Jo pelkkä pelosta irtautuminen saa aikaan sen ettei moni pelkomme tulekaan todeksi sillä alitajuntamme keskittyy tällöin näkemään ja toteuttamaan muita asioita.

Helppoa, eikö vain?

On se, jos annat sille luvan. Pelkkä pelon luonteen tiedostaminen sekä pelon tunnistaminen ja hyväksyminen itsessään on 99% kovasta työstä. Lopullinen vapautuminen on vapaaehtoista ja muodostaa loput 1%.


SOLAR PLEXUKSEN AVAAMINEN

Kun pelosta on vapauduttu, voi todellinen solar plexuksen voimistaminen alkaa. Ensi töiksemme pitäisi luopua olemassaolevista ajatusmalleista ainakin hetkiseksi. "Ongelmia" ei voi korjata samalla tasolla jolla ne syntyivät tai samoilla työkaluilla. Esimerkiksi ajatteleva mieli tarvitsee alitajuntaa ”ongelmien” todelliseen ratkaisuun. Logiikka on kuin katsastusmies, se löytää aina seuraavan korjauskohteen.

Ongelmat menevät heittomerkkeihin kuten kaikki mielemme luomat ja meihin istutetut ajatusmallit. Ne eivät koskaan ole todellisia. Omien ajatusten illusorisen luonteen tajuaminen on yksi suurimpia lahjoja joita sielu voi maan päällä itselleen antaa. Tämä mahdollistaa myös ulkoisista objekteista nauttimisen ilman että niihin jäädän egollisesti kiinni.

Niin helpolta kuin se kuulostaakin, astu vaikka vain visuaalisesti oman mielesi laatikon ulkopuolelle. Älä tuomitse mitään mitä laatikossa on, anna sen vain olla. Leffa saa pyöriä mutta pitää muistaa että se on vain fiktiota. Tästä seuraa yleensä suunnaton rauhan tila.

Solar plexuksen suurin opetus meille on sanaton mielenrauhan ja läsnäolon tila joka sisältää portin omaan henkilökohtaiseen, sisäiseen voimaamme. Emme tarvitse yhtäkään mielemme luomaa dilemmaa joten voimme päästää siitä rauhassa irti! Ollaan vapaita!

Vallasta puheenollen, kannattaa muistaa että ainoa valta jonka tarvitsemme ja tulemme lopulta koskaan saamaan on valta omaan itseemme. Egopelit loppuvat usein jo siihen kun ihminen hyväksyy itsensä täysin rinnoin eikä täten tarvitse mitään ulkoista vahvistusta muilta.

Solar plexuksen aktivointiin hyvä harjoitus on muistella jotain hetkeä kun nautti elämästä täysillä. Itselläni nämä hetket liittyvät mm. matkailuun. Nämä muistot luovat automaattisesti samanlaista elinvoiman energiaa tähän hetkeen ja muovaavat todellisuuskäsitystämme sekä täten uusia kokemuksiamme. Saattaa olla että tartutamme positiivista energiaa ja levitämme sisäisen voiman heräämistä myös muissa. Tästä tosin ei kannata huolehtia sillä emme voi omalla tahdollamme auttaa ketään toista omissa energioissaan.

Ja lopuksi: Kaikista vähiten voimme pohdiskella henkisiä asioita egomielen kautta!! Myös uskomukset ovat uskomuksia eli ns. epätosia, mielemme luomia teorioita. Tästä aiheesta tulen varmasti joskus kirjoittamaan ylempiä chakroja käsittelevissä kirjoituksissani…

Ollaan vain vapaita!

Kiitos!

tallennettu
downtempo
Kohtuuastroilija
**
Viestejä: 194


Profiili
« Vastaus #1 : 26.09.2015 02:07:23 »

Hieno kirjoitus! Aina asiaa, mitä voi odottaakin aina sulta, Hamal Smiley

Olen myös samoilla mielillä liikenteessä, että tuo polarisointi ja vastakkain asettelu, ääripää vs. ääripää ajattelu luo semmoista kaksinaisuutta. Ja myös muutenkin.........
tallennettu
Hamal
Kanta-astroilija
***
Viestejä: 374



Profiili
« Vastaus #2 : 28.09.2015 00:24:19 »

Hyvää pohdintaa, Empire Special! Mikäli pysyin enää perässä  Grin Ja tuskin noihin mainitsemiisi asioihin onkaan helppoa vastausta vaikka kaikkeen onkin helppo vastaus eli läsnäolo.

Mielen selkeyttämiseen esim. buddhalaiset opit soveltuvat mainiosti.

Kaikki on dukkhaa (harhaa), elämä on dukkhaa, mielesi on dukkhaa...

Voimme vaikka kuvitella että tajunta on lasi johon mieli maalailee kaiken näköistä mutta joskus pensseli on uskallettava jättää pöydälle ja pyyhittävä maalit pois jotta ikkunasta näkee kirkkaasti.
tallennettu
Sivuja: [1]
  Tulostusversio  
 
Siirry: