Sivuja: [1]
  Tulostusversio  
Kirjoittaja Aihe: NAC'cia pitkään koronaan?  (Luettu 1567 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
sideman
Astroholisti
*****
Viestejä: 8226


Profiili
« : 23.07.2023 16:02:07 »

Olen viime aikoina melko säännöllisesti käyttänyt N-asetyyli-kysteiiniä (nac, nakki) lähinnä siksi että epäilen itselläni pitkän koronan oireita, tosin melko lieviä (esim. lievä tinnitus/tys).

Käytän sitä niin että avaan kapselin ja sekoitan sen teehen (mustaan tahi vihreään) tahi johonkin muuhun kuumaan juomaan (esim. maté, piparminttutee, jne.). Juuri äskön join kupin tuollaista vihreätä teetä ja huomasin että nakin makuun, vihreään teehen yhdistettynä,  tulee miltei himo. Se maistuu aika lailla samalle kuin jos laittaisi kohtuullisen määrän sitruunahappoa esim. juurikin teehen!
Kapselissa on ehkä inasen verran liikaa nakkia kupilliseen, eli maku menee hieman överiksi.

Tässä pätkä tutkimuksesta vuodelta 2020:

The novel coronavirus disease (COVID-19) is caused by a virus (SARS-Cov-2) and is known for inducing multisystem organ dysfunction associated with significant morbidity and mortality. Current therapeutic strategies for COVID-19 have failed to effectively reduce mortality rate, especially for elderly patients. A newly developed vaccine against SARS-Cov-2 has been reported to induce the production of neutralizing antibodies in young volunteers. However, the vaccine has shown limited benefit in the elderly, suggesting an age-dependent immune response. As a result, exploring new applications of existing medications could potentially provide valuable treatments for COVID-19. N-acetylcysteine (NAC) has been used in clinical practice to treat critically ill septic patients, and more recently for COVID-19 patients. NAC has antioxidant, anti-inflammatory and immune-modulating characteristics that may prove beneficial in the treatment and prevention of SARS-Cov-2. This review offers a thorough analysis of NAC and discusses its potential use for treatment of COVID-19.

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7649937/

Google käännös:

Uusi koronavirussairaus (COVID-19) on viruksen (SARS-Cov-2) aiheuttama, ja sen tiedetään aiheuttavan monijärjestelmäelinten toimintahäiriöitä, joihin liittyy merkittävää sairastuvuutta ja kuolleisuutta. Nykyiset COVID-19-hoitostrategiat eivät ole onnistuneet vähentämään tehokkaasti kuolleisuutta etenkään iäkkäiden potilaiden kohdalla. Äskettäin kehitetyn SARS-Cov-2-rokotteen on raportoitu indusoivan neutraloivien vasta-aineiden tuotantoa nuorilla vapaaehtoisilla. Rokote on kuitenkin osoittanut rajallista hyötyä vanhuksilla, mikä viittaa iästä riippuvaiseen immuunivasteeseen. Tämän seurauksena olemassa olevien lääkkeiden uusien sovellusten tutkiminen voi tarjota arvokkaita hoitoja COVID-19:lle. N-asetyylikysteiiniä (NAC) on käytetty kliinisessä käytännössä kriittisesti sairaiden septisten potilaiden ja viime aikoina COVID-19-potilaiden hoitoon. NAC:lla on antioksidanttisia, anti-inflammatorisia ja immuunijärjestelmää moduloivia ominaisuuksia, jotka voivat osoittautua hyödyllisiksi SARS-Cov-2:n hoidossa ja ehkäisyssä. Tämä katsaus tarjoaa perusteellisen analyysin NAC:sta ja käsittelee sen mahdollista käyttöä COVID-19:n hoidoss

(Varma merkki nakin tehokkuudesta olisi ehkä se että Big Pharman, rahoittajansa, saappaannuolija FDA olisi kieltänyt sen käytön,koronan hoidossa/ehkäisemisessä mutta sellaista ei toki liene tapahtunut? LOL! Aikoinaan FDA taisi kieltää jopa japanilaisten ihomagneettien maahantuonnin, koska ne ilmeisesti kilpailivat liian tehokkaasti särkylääkkeiden kanssa?)
« Viimeksi muokattu: 23.07.2023 16:11:19 kirjoittanut sideman » tallennettu
Sivuja: [1]
  Tulostusversio  
 
Siirry: