Sivuja: [1] 2 3 ... 8
  Tulostusversio  
Kirjoittaja Aihe: Eläinten oikeuksista  (Luettu 50057 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
May
Supermoderaattori
Astroholisti
*****
Viestejä: 1469



Profiili WWW
« : 21.04.2007 17:27:54 »

Onko eläimillä sielu -keskustelun jatkoksi erittäin järkyttävää, surullista, shokeeraavaa katseltavaa turkiseläinten kohtelusta.
http://www.petatv.com/tvpopup/video.asp?video=fur_farm&Player=wm&speed=_med
Ei kannata katsoa, jos tulee helposti pahoinvoivaksi - taas toisaalta kyseinen filmi vain kuvaa sitä todellisuutta, jota tuhannet ja taas tuhannet eläimet joutuvat kokemaan päivittäin. Aivan järkyttävää millainen peto ihminen oikein onkaan - ja sitten päivitellään näitä metsien karhuja ja susia.

Www.peta.tv sivuilta löytyy paljon muutakin äskeisen kaltaista materiaalia mm. sirkuseläimistä, koe-eläimistä jne..

Pahimman shokkivaiheen jälkeen heräsi mieleen vahva halu tehdä jotakin noiden eläinparkojen eteen. Mutta mitä tässä voisi tehdä? Päivänselvää on, että turkiksia en osta ja johonkin eläinsuojeluyhdistykseen voisi liittyä, mutta onko jotain vielä konkreettisempaa keinoa?
tallennettu

Ippuska
Astroholisti
*****
Viestejä: 5054


4ever


Profiili
« Vastaus #1 : 21.04.2007 17:51:31 »

Kempsutuotteessa pitää lukea: EI testattu eläinkokein  police

Eläinkokeet  Shocked knuppel2 tickedoff uglystupid2 tickedoff
Sitten IHMINEN pelkää ja kauhistelee abduktioita  Huh Olisiko niin "ylhäällä kuin alhaallakin"  Huh Undecided

(EN uskalla katsoa tuota linkkiä Shocked)


tallennettu

Ophiuchus

Trooppisesti:
 aurinko jousimies , kuu leijona , askendentti vesimies

Sideerisesti:
 aurinko skorpioni , kuu leijona , askendentti kauris

Maya: Sininen Kosminen Yö
May
Supermoderaattori
Astroholisti
*****
Viestejä: 1469



Profiili WWW
« Vastaus #2 : 21.04.2007 17:55:19 »

Kiitos Ippuska, kosmetiikkaa en tullut heti ajatelleeksikaan vaikka Body Shop on kyllä tuttu paikka. Mutta onpa tullut ostettua muualtakin...

Itsekin toisaalta toivon, etten olisi videota katsonut, niin voimakas henkinen pahoinvointi on seurannut mukana koko päivän. Mutta ainakin oli opettavainen ja herättävä kokemus. Saa nähdä, jääkö lihansyöntikin tässä sivussa, ainakin nyt tuntuu siltä, vaikka ei video syötävistä teuraseläimistä kertonutkaan (ja varmasti meillä Suomessa niin turkis- kuin teuraselämienkin kohtelu on toista luokkaa kuin maailmalla).
tallennettu

Riitta
Astroholisti
*****
Viestejä: 2899



Profiili
« Vastaus #3 : 21.04.2007 18:04:32 »

Totta, nain myos telkasta kuinka elainparkoja kaytetaan hyvaksi vaikka milla keinoilla ja ainoastaan ihmisen AHNEUDEN vuoksi.
Miksi elain tappaa vain elaakseen mutta ihminen RIKASTUAKSEEN?
kylla me pystymme edes hiukan vaikuttamaan elainraakkaykseen, taallakin meni laki lapi siita, etta ankoja tai hanheja ei saa pakkosyottaa, jotta saataisiin mehevampaa maksaa(Hanhen maksaa) niista.Vaikka Ranskassa ja Unkarissa sita viela harrastetaan...kiitos tiedotusvalineiden.
tallennettu
Ajatus
Astroholisti
*****
Viestejä: 2365


Linnunradan liftari


Profiili
« Vastaus #4 : 21.04.2007 20:57:10 »

Tunnustan, että vaikka olen eläinystävä, niin liian vähän tulee kiinnitettyä arjessa huomiota siihen, mistä syöty ruoka, naamaan sudittu kosmetiikka ja päälle laitetut vaatteet tulevat. Turkistuotteita en kuitenkaan ole koskaan ymmärtänyt, ne ovat tänä päivänä pelkkiä statussymboleita. Myöskään kananmunia en osta, jollen löydä hyllystä vapaiden kanojen munia.

Tilasin jo joskus yläasteikäisenä Animalialta infopaketin, varmasti heiltä saa sellaisia vielä nykyäänkin. Mukana oli kattava lista kosmetiikasta, jota ei testata eläinkokein ja sellainen löytyy näköjään nykypäivänä tietenkin myös netistä: http://www.animalia.fi/Default.aspx?tabid=1407 Tiettyjä merkkejä on jäänyt mieleen ja niitä olen enemmän tai vähemmän aktiivisesti muistanut vuosien varrella suosia. Tämä olikin hyvä muistutus, että pitääpä taas kiinnittää parempaa huomiota asiaan! Ja samoin tuohon lihan alkuperä-asiaan. Tosin huomasin tänäänkin käyneeni kaupassa ostamatta mitään lihaa sisältävää, joten ehkä oma siirtymiseni kasvissyönnin suuntaan on jo hyvässä vaiheessa. Smiley

Tuosta diamondin mainitsemasta hanhenmaksa-asiasta tuli mieleen, että luin ilahtuneena jostain lehtihaastattelusta Suomestakin löytyvän eläinten oikeuksia arvostavia huippukokkeja. Muistaakseni ainakin Markus Maulavirta kertoo käyttävänsä ainoastaan eettisesti tuotettuja raaka-aineita työssään.

Lisäinfoa aiheesta löytyy ainakin näiltä sivuilta:
http://www.animalia.fi/
http://www.sey.fi/
tallennettu

Aur Kalat (Aur-Jup 1. huone)
Asc Kauris
Kuu Vesimies (Kuu-Mer 1. huone)
mateve
Kanta-astroilija
***
Viestejä: 700



Profiili
« Vastaus #5 : 21.04.2007 22:27:18 »

Siellä missä kaikkien Elämälle ei anneta arvoa, se näkyy siinä miten eläimiä kohdellaan.

 Wink  Mateve
tallennettu

mateve
May
Supermoderaattori
Astroholisti
*****
Viestejä: 1469



Profiili WWW
« Vastaus #6 : 21.04.2007 22:51:59 »

Siellä missä kaikkien Elämälle ei anneta arvoa, se näkyy siinä miten eläimiä kohdellaan. 

Ajattelin myös niinkin asiaa, että onko monet köyhiä maita kohdanneet katastrofit sitten karmallista seurausta mm. huonosta eläiten kohtelusta - ja sitä kautta siis elämän ja elollisten olentojen kunnioittamattomuudesta.

tallennettu

mateve
Kanta-astroilija
***
Viestejä: 700



Profiili
« Vastaus #7 : 22.04.2007 11:21:39 »

May  smitten

Jotenkin olisi järkeenkäypää se, että synnytään kokemaan niitä asioita miten olemme kohdelleet muita. Ne jotka sotivat ja tappavat toisiaan syntyvät niin monta kertaa samanlaisiin olosuhteisiin että oppivat myötätunnon ja armon merkityksen omissa teoissaan.
Espanjassa näin filmin jossa näytettiin miten raa´asti eläimiä kuljetettiin teuraaksi, ja ajattelin että minkälainen on karma näillä miehillä, ja minkälaista ruokaa saa ihmiset, ehkä myös karmallisesti.
Hullun lehmän tautikin on ihmisten aiheuttamaa, eläimet siis uhrautuivat että ihmiset heräisivät näkemään sen luonnottomuuden jota tekevät.
On myös sanottu että koira tai hevonen ovat niin pitkällä kehityksessä että voivat jopa syntyä ihmisiksi, kun on avattu ovi heillekin taas mahdolliseksi.

 Wink   Mateve
tallennettu

mateve
sita
Kohtuuastroilija
**
Viestejä: 73


kontekstista irtautuminen


Profiili
« Vastaus #8 : 22.04.2007 12:32:54 »

Mistäköhän ylipäätään ihminen on saanut joskus päähänsä, että eläimet ovat sitä varten, että niistä voi hyötyätickedoff

Myös kannattaa muistaa nahka, eli suosittelen ostamaan esim. kengät kirppikseltä (onhan olemassa vegaanisia kenkiäkin, mutta ympäristöystävällisempää kyllä ostaa kengät käytettynä kuin tilata esim. Britanniasta). Ja tietysti kuluttaa mahd. vähän jne, koska onhan se hyvä että eläimillä on se ympäristö missä elää  Wink

Muistan myös kuulleeni, että sillä soijamäärällä, joka syötetään teuraseläimille, voitaisiin ruokkia kaikki maailman nälkäänäkevät ihmiset!

www.animalia.fi

www.oikeuttaelaimille.net  (-> tuolta pääsee myös keskustelufoorumille, jossa on paljon asiaa eläinten oikeuksista, vähän ihmisoikeuksistakin ja loistavia kasvisruokareseptejä, ymsyms)





tallennettu

we are all made of stars / starseed
Rakkauden enkeli
Vieras
« Vastaus #9 : 22.04.2007 23:34:02 »

Voi että, tuollainen järkyttää ja pistää vihaiseksi...  Cry Shocked tickedoff knuppel2 Angry Sad Cry Vaikka valitettavasti eihän tuo kohtelu mitään uutta ole. Jokainen voi kuitenkin vaikuttaa niin monin keinoin, omilla valinnoillaan, liittymällä johonkin järjestöön yms.

Joku siinä vain on, että eniten juuri koskettaa ja pistää vihaksi kun eläimille, luonnolle ja lapsille tehdään jotain kaltoin kohtelua.  Cry

« Viimeksi muokattu: 22.04.2007 23:36:34 kirjoittanut Rakkauden valo » tallennettu
Pallaskissa
Astro-nauttija
****
Viestejä: 920



Profiili
« Vastaus #10 : 23.04.2007 09:38:25 »

Kaikki viattomien kaltoin kohtelu itkettää ja järkyttää, suututtaakin (mikä on hyvä!). Nuorempana jaksoin olla aktiivisempi ja mukana mielenilmauksissa jne, nykyään eläinsuojelutoimintani on vähäeleisempää ja arkisempaa. Juurikin usean jo mainitsemaa tietoista kuluttamista (tai siitä pidättäytymistä  Wink), pyrin pysyttelemään eläimillä testaamattomassa kosmetiikassa ja hygieniatuotteissa enkä ikinä ostaisi turkista uutena, hui (sen sijaan olen ostanut kerran kirpputorilta aivan uskomattoman kissaeläinturkin)! Tiesittekö muuten, että valtaosa turkiksista käytetään nykyään turkissomisteisiin eli takkien kauluksiin, kenkien ja hansikkaiden reunuksiin jne? Kannattaa olla tarkkana ensi syksynä talvitakkia ostaessa  knuppel2!

Turhamaisuuden lisäksi syömisemme aiheuttavat paljon turhaa kärsimystä... Vaikka en syö punaista lihaa, tunnen huonoa omaatuntoa syödessäni tehokasvatettua kanaa tai kalkkunaa tai käyttäessäni tehokanalan munia  Embarrassed Pyrin ostamaan luomumunia aina kun kukkaro sen sallii, silloin harvoin kun käytän munia leivonnassa niin kyllä olen valmis maksamaan joko luomu- tai vapaan kanan munista enemmän. Valitettavasti vain nuo "vapaat" munatkaan eivät ole kovin eettisiä, ei niissä lattiakanaloissakaan mitkään riemulliset oltavat ole  Sad

*haikailee lapsuutta ja mummon pientä kanatarhaa, jossa iloiset ruskeat maatiaiskanat kukon kera kuopsuttelivat ja tuottivat takuuluomuja munia*
tallennettu

aurinko vaaka
kuu kalat
askendentti rapu
Rakkauden enkeli
Vieras
« Vastaus #11 : 23.04.2007 12:56:41 »

(http://dlibrary.acu.edu.au/research/theology/ejournal/aejt_2/images/lamb.jpg)

(http://www.rabble.ca/images/slices/de91c7a2282829d876aa02b9135c80dd/coo300.jpg)
« Viimeksi muokattu: 23.04.2007 12:59:50 kirjoittanut Rakkauden valo » tallennettu
Rakkauden enkeli
Vieras
« Vastaus #12 : 23.04.2007 13:49:14 »


Tässä surullisemmasta näkökulmasta, kun ei edes omista lemmikeistä pidetä huolta  Cry :

« Viimeksi muokattu: 23.04.2007 13:57:56 kirjoittanut Rakkauden valo » tallennettu
^^Queen Nefertiti^^
Astroholisti
*****
Viestejä: 10595


au, kuu jousimies / asc vaaka नमस्ते ‏الله‎ ॐ


Profiili
« Vastaus #13 : 14.02.2008 20:07:12 »

RV tai joku, oliko sinulla joku kanavointi Jeesukselta liittyen tähän aiheeseen, miksi Jumala sallii tämän? Olen aina ollut eläinrakas, mutta jotenkin viime aikoina asia on alkanut nousta mieleen taas. Jos ei käy tarhoilla tai tehotiloilla, asia unohtuu..

jos yleensä olento on
-viaton
-tunteva

niin miksi tuollainen kärsimys sallitaan, ei kai pidä uskoa että se
-jalostaa
-maksaa karmaa
-Jumalalle on ihan sama mitä luoduille tehdään.

Kiitos.
« Viimeksi muokattu: 14.02.2008 20:12:14 kirjoittanut ^Soul´s Adventure^ » tallennettu

You become GRATITUDE for ALL that THE UNIVERSE provides. It becomes obvious to You that ALL OF THE UNIVERSE GIVES AND CONTINUES TO GIVE IN LOVING PERFECTION exactly what you ask for, because THE UNIVERSE LOVINGLY PROVIDES FOR YOU ALWAYS! BECOME LOVE!
^^Queen Nefertiti^^
Astroholisti
*****
Viestejä: 10595


au, kuu jousimies / asc vaaka नमस्ते ‏الله‎ ॐ


Profiili
« Vastaus #14 : 16.02.2008 11:44:36 »

AthaMaarit, oliko sinulla joku näkemys asiaan?
tallennettu

You become GRATITUDE for ALL that THE UNIVERSE provides. It becomes obvious to You that ALL OF THE UNIVERSE GIVES AND CONTINUES TO GIVE IN LOVING PERFECTION exactly what you ask for, because THE UNIVERSE LOVINGLY PROVIDES FOR YOU ALWAYS! BECOME LOVE!
Sivuja: [1] 2 3 ... 8
  Tulostusversio  
 
Siirry: