Sivuja: [1] 2 3
  Tulostusversio  
Kirjoittaja Aihe: Suomen kartat sotien aikoina  (Luettu 29270 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
Rohana
Astro-nauttija
****
Viestejä: 790



Profiili
« : 22.08.2014 19:49:51 »

Onko kukaan tutkinut mennyttä ja mahdollisesti tulevaa? En halua olla pahan ilman lintu mutta en ole täällä huomannut keskustelua aiheesta Suomi-Venäjä. Eksyin muuten googlen kautta uskonnollisille profetia-sivuille (löytyy monia) ja kyllähän sieltä kylmät väreet sai itselleen aikaan venäjän miehitys-ennustuksia ja enneunia lukiessa.
Suomalaisia ei tämä vielä huoleta, toisaalta mitä se huolehtimalla paranisikaan. Venäjän armoillahan me olemme.
tallennettu

-Lähden, jotta tulisin, Menen kauas, jotta lähellä olisin.-
Nils-Aslak Valkeapää
Suomityttö
Kanta-astroilija
***
Viestejä: 510



Profiili
« Vastaus #1 : 22.08.2014 21:59:44 »


Minä ainakin pyrin luomaan ympärilleni rauhaa ja valoa tietoisesti. En halua lietsoa kauhua itseeni, enkä toisiinkaan. En näe siinä järkeä. Sittenhän nähdään.
tallennettu

Nousu Skorpioni
Aurinko Leijona
Kuu Vesimies

* Totuus ei tarvitse puolustajaa.
Indium
Vieras
« Vastaus #2 : 22.08.2014 22:23:56 »

Vähän sama homma minulla, turha pahoittaa mielensä etukäteen koska noin suuret kuviot ei ole meidän käsissä kumminkaan.

Profetioissa ja enneunissa on se jännä juttu, että toteutumattomat sellaiset tavataan lakaista pois, ja kohdalleen osuneita hehkutetaan. Aika moni niistä menee kyllä metsään tavalla tai toisella.

Pidetään itsestämme ja rakkaista huolta ja toimitaan sitten tilanteiden mukaan, jos jotain toimintaa tarvitaan.  Smiley
tallennettu
Hamal
Kanta-astroilija
***
Viestejä: 374



Profiili
« Vastaus #3 : 22.08.2014 23:59:22 »

Ennenkuin mietitään mitä kartoilla on milloinkin, pitäisi minun mielestäni ottaa huomioon että valtaosa suomalaisista ei edusta talvisota-asenteineen ja ryssänpelkoineen nykyaikaa. Suurimmalla osalla suomalaisista ei myöskään ole mitään käsitystä venäläisestä maailmankäsityksestä tai politiikasta. Maailma ympärillämme on muuttunut valtavasti ja tosiasiat ovat ihan hyvä pohja pelkojen tai pelottomuuden perusteiksi.

Suomella on mennyt yleensä itänaapurin kanssa hyvin silloin kun Suomen johdossa on ollut hyvät idänsuhteet omaava henkilö. Minä en itse näe mitään estettä sille että sivistynyt valtio kuten Suomi hoitaa naapurisuhteitaan hyvin. Sen sijaan suomalaisten oma ryssäviha on vielä se joka voi osua omaan nilkkaan. Jos ei halua tykätä Venäjästä, ei ole pakko. Mutta Venäjällä tai venäläisillä ei ole mitään suomalaisia vastaan. Yleisin ihmetyksen aihe jonka kuulen venäläisiltä ystäviltäni onkin se miksi suomalaiset vihaavat venäläisiä vaikka sodista on 70 vuotta ja nykyajan venäläisillä ei ole mitään tekemistä vapaussodan tai talvisodan kanssa, saati sitten sen kanssa että NL päätti hyökätä Suomeen.

Venäjän nykyinen tavoite on Euraasian Unioni ja geopoliittisen vallan kasvattaminen. Jälkimmäisessä se tulee onnistumaan 20 vuoden aikana, halusimme tai emme, mutta tulee sen jälkeen heikentymään radikaalisti jääden Intian, Kiinan ja Brasilian kaltaisten tulevien jättiläisten varjoon yhdessä USA:n kanssa. Sauli Niinistö on yksi niistä harvoista suomalaispoliitikoista jotka tajuavat tämän geopoliittisen vaikutusvallan pirstaloitumisen.

Venäläinen ihminen on äärimmäisen isänmaallinen ja jos mikä tahansa länsimaa, kuten Suomi on sille uhaksi, hän ei pelkää taistella Äiti Venäjän puolesta. Jokainen voi miettiä haluaako venäläinen naapuriinsa rauhallisen ja diplomaattisen Suomen vaiko 1300 km maarajaa uuden vihollisen kanssa.

Minun mielestäni Suomen kohtalo on ihan meidän omissa käsissämme, ei Venäjän. Meidän omat asenteemme ratkaisevat sen miten Venäjä asennoituu meihin. Putin on poliittisesti erittäin älykäs mies eikä se seinähullu diktaattori josta media kertoo. Hänellä on jo valmiiksi suunnitelma jokaista vaihtoehtoa varten. Voimankäyttö on näistä suunnitelmista yksi ja Venäjä ei ole KOSKAAN pelännyt käyttää voimaa mikäli se kokee jonkin uhaksi. Ja venäläisten näkökulmasta uhkakuvat ovat jääneet osaksi kansanperinnettä sillä heidän maansa on poltettu niin monta kertaa läntisten valloittajien toimesta etteivät he enää koskaan suostu siihen uudestaan. Minun mielestäni tarvittaisiin paljon irrationaalisempi johtaja kuin Putin jotta Venäjä hyökkäisi jonnekin ilman loogista syytä. Ukrainankin kohdalla on kyse geopoliittisesta taistelusta. Irrationaalisesta johtajasta käy esimerkkinä Stalin tai Breznev.

Äidinmaidossaan venäläisvastaisuuden oppineille keski-ikäisille ja vanhoille ihmisille nuo Jouko Pihot ja muut "profeetat" varmaankin kolahtavat. On helppo pelätä sellaista mitä ei tunne. Itse tunnen Venäjää sen verran hyvin etten pelkää sitä. Venäläisestä ja Venäjästä saat joko parhaimman ystäväsi tai pahimman vihollisesi. Valinta on omissa käsissäsi.

Mutta jo J.V. Snellman sen tiesi että Suomen ainoa turvatae ovat hyvät suhteet Venäjään.

Ihmiset eivät synnynnäisesti pelkää tai vihaa toisiaan. Mutta nationalismi on hyvä koulu siihen. Näitä radikaaleja löytyy sekä Suomesta että Venäjältä. Ja toivon ettei MIKÄÄN tällainen taho saa liikaa valtaa.
« Viimeksi muokattu: 23.08.2014 00:01:19 kirjoittanut Hamal » tallennettu
Suomityttö
Kanta-astroilija
***
Viestejä: 510



Profiili
« Vastaus #4 : 23.08.2014 09:47:33 »


Viisas kirjoitus Hamal!  smitten Vihaamalla emme voita mitään, häviämme vain.
tallennettu

Nousu Skorpioni
Aurinko Leijona
Kuu Vesimies

* Totuus ei tarvitse puolustajaa.
t.touhula
Astroholisti
*****
Viestejä: 1335



Profiili
« Vastaus #5 : 23.08.2014 11:36:00 »

Venäjä valtasi krimin koska "se kuuluu historiallisesti venäjälle ja sen palauttaminen venäjän yhteyteen on historian vääryyden oikaisemista".

Tätä paskapuhettahan venäläisiltä poliitikoilta kuultiin taannoin.

Venäjä valtaa suomen koska "se kuuluu historiallisesti venäjälle ja sen palauttaminen venäjän yhteyteen on historian vääryyden oikaisemista"?




Niinhän se put putin luulee. Suomi oli aikoinaan paljon kauemmin Ruotsin valtakunnan osa ja sinne suurimmat suomalaiset ajattelijat yhäkin henkisesti suuntaavat katseensa.
tallennettu

Vapaus - mikä ihana sana!
Hamal
Kanta-astroilija
***
Viestejä: 374



Profiili
« Vastaus #6 : 23.08.2014 16:57:38 »

Suomen valtaamista yllämainituin perustein promoavat lähinnä yksittäiset ääripopulistiset venäläispoliitikot, ei Putin. Iltapäivälehtien on helppo rienata näillä lausunnoilla. Euraasian Unionin tähtäimessä ovat hieman kaukaisemmat maat.
tallennettu
Rohana
Astro-nauttija
****
Viestejä: 790



Profiili
« Vastaus #7 : 23.08.2014 17:52:26 »

Tunnustan tyhmyyteni tässä(kin) asiassa etten tiedä mitä uskontokuntaa Pihot ja muut profetioista puhuvat edustavat (helluntailaisia?!) ! kunhan ihmettelin kuinka tuomiopäivän kuvajaisia maalailivat. Mutta niinhän se maailmanloppu on aina tasaisin väliajoin ilmoitettu tulevaksi ja aina toistaiseksi on vielä eräpäivä mennyt umpeen.
Putinin poliittisesta älykkyydestä en mene sanomaan juuta enkä jaata, muttä kyllähän tuo kansalaisten manipulointi ja kurjuuden lisääminen maailmassa kertoo jonkin sortin älyttömyydestä. Isänmaallista omasta näkökulmastaan katsottuna, mutta jotenkin niin mennyttä aikaa edustavaa. Epäluotettavaa, korruptoitunutta ja moraalitonta.
tallennettu

-Lähden, jotta tulisin, Menen kauas, jotta lähellä olisin.-
Nils-Aslak Valkeapää
nousukuu
Astro-nauttija
****
Viestejä: 841


Profiili
« Vastaus #8 : 23.08.2014 18:03:26 »

Suurimmalla osalla suomalaisista ei myöskään ole mitään käsitystä venäläisestä maailmankäsityksestä tai politiikasta.

Olen viime vuosina hieman yrittänyt ymmärtää Venäjää. Heikoin tuloksin. Se on niin valtavan iso ja vieras kompleksi että "hieman yrittänyt" ei riitä. Ja muutenkin oon surkea politiikassa, historiassa ja talousasioissa. Sen verran olen tajunnut että en tiedä mitään, ja sehän se on se viisauden alku. :Smiley

Ihan jo pelkän Neuvostoliiton ajatteleminen pudottaa sulakkeet päästä. buck2

Arvostan suuresti kenen tahansa Venäjä-tietoutta. Cool
tallennettu
Indium
Vieras
« Vastaus #9 : 23.08.2014 20:30:00 »

Jos helluntailaisia ovat, niin heillähän on meininki hyvin maailmanloppukeskeistä. Ja heidän seurakuntansa ulkopuolella on synnin ja Luciferin hallitsema kaoottinen lopun ajan maailma, jossa kukaan ei ajattele kuin itseään. Enkä edes kärjistä, ainakaan jos tiettyjä nopeasti kasvavia hellariseurakuntia katsotaan.
tallennettu
Downtempo
Vieras
« Vastaus #10 : 23.08.2014 21:36:42 »

Tosi hieno kirjoitus, Hamal Smiley

Näin ajattelen itsekin.

Toisaalta ihan hyvä, että Venäjä, tai siis Putin pistää stoppia Länsimaiden isoille valloille. Eli siis Amerikalle.
Jostain se raja on vedettävä, vaikka joo, Venäjä on vaikutusvaltainen myös, mutta Amerikka vähän sorkki liikaa tälle puolelle.
vaikkei kaikki teot ole ihan oikeutuettuja Venäjältä, mutta mielestäni Putinia on vähän mustamaalattu, ja väritelty toisten venäjän politiikkojen jutuista. Kaikki on Putinin juttuja mukamas. Toivottavasti Suomi pysyisi edelleen "neutraalina" ja ns. puolueettomana.
Vaikka nyt näyttääkin siltä, että kallistuu venäjästä pois päin.

Vaikken olekaan mikään sotien kannattaja, niin toisaalta tämä ukraina-kriisi toimii katalyyttinä näiden kahden vaikutusvaltojen välillä.
Asiathan ovat hautuneet jo pitkään, ja tämä ukraina toimii jään rikkojana. Niin en toisaalta ihmettele, miksi putin toimii, niinkuin toimii.
Putin on mielestäni puolustuskannalla, amerikka on ahne ja haluaa tunkeutua kaikkeen mahdolliseen, mistä hyötyä.
Jos Suomi osaa pysyä puolueettomana, eikä lankea liikaa eu:n valtaan (mikä on jo tapahtunut).
Toivottavasti suomi ei joudu tuohon ukrainan tilaan, eli toimimaan minkäänlaisena katalyyttinä/välikappaleena näiden kanden valtojen välillä.

Itsenäinen suomi, kera hyvin suhteiden niin venäjään, kuin muihinkin valtoihin on mun mielipide.
Ilman mitään liittymiä mihnkään liittoihin.

Uskon myös siihen, että ennakkoluuloilla venäläisiä kohtaan, kaivamme kuoppaa itsellemme.
tallennettu
Downtempo
Vieras
« Vastaus #11 : 24.08.2014 00:50:59 »

Venäläisethän miehittävät suomen alueita - karjala, salla ja petsamo - ja sitten ihmettelevät miksi suomalaiset eivät pidä heistä...

Omat tukiohdat. Sillon.
No ylipäätään, ehkä voisi miettiä, että miks suomalaiset eivät pitäneet heistä silloin.
Miksi ajatellaan, että nytkin täytyy niin ajatella?

no joo, historia toistaa itseään... mutta ei aina.
silloin oli silloin. oli erilaiset lähtökohdat ja siitähän on loppujen lopuksi aikaa paljon.
katkeruus pahentaa.

Jos ei haluta, että historia toistaa itseään, niin eikös silloin täytyisi päästää irti menneistä ja opita vanhoista, tietenkin onhan näissä variaationsa, tietyistä pidetään kiinni, mutta virheistä opitaan. People chance.

Mulla on ainakin tuntuma, että kun historia on jo toistanut itseenä niin tarpeeks, että vanhat metodit ei vaan kertakaikkiaan enää sovi tähän sosiaaliseen kierteeseen, että se jo "pakottaa" ihmiset toimimaan erilailla.

En mä ainakaan ole katkera venäläisille aiemmista sodista, koska olen yksilö ja ajattelen yksilönä.
toki voi ajatella kollektiivisesti venäjästä, mutta se katkeruus on kitkettävä asia.

vähän verrattavissa ruotsiin, että monet suomalaiset suorastaan nauttii ruotsalaisten häviämisestä. ruotsalaiset kun ovat homoja lähes kaikkien mielestä. Sitten etitään syitä, tähän, niin menee selittelyt vain pieniin yksityiskohtiin, tyyliin jääkiekkoon.
Ruotsi on vaan kerrassaan homo valtio monien mielestä. vaikkei nyt liitykkään politiikkaan, mutta verrattavissa ennakkoluuloihin.

Sen ymmärrän niiltä, ketkä ovat eläneet niinä aikoina kun venäjän kanssa on ollut sotia suomen kanssa (mm. iso iso vanhempani)
mutta se, että sen takia vihataan NYKYÄÄN venäjää aiempien miehitysalueiden takia, on mun mielestä sellaista turhaa pelon lietsontaa.

samaa mieltä kuin hamal, jos kohtaan venäläisiä (mitä olen työni puolesta kohdannut paaaljon), niin menisinkö paasaamaan vihapuheita? no en.

saako esim. saksalaiset vihapuheita? miksei saksalaisia vihata? sieltähän se pahin hitleri lähti liikkeelle. Mikä loppujen lopuksi johti noihin sotiin, mitkä kurottui suomenkin sotiin.

Mun mielen mukaan ne "pää epäkohdat, päävalltaeliitit" täytyisi saada kuriin, ja keskittyä niihin, eikä niin että joka kansalainen on paha, sen takia miksi joskus on ollut sotia. Koska kansalainen on eriasia kuin se, kuka on valta-asemassa.

MUOKS: ja sen takiahan ne alueet vallattiinnkin, kuin tässä ukrainan kriisissä, puolustuskanta, rajamaa. suomi oli välikappale.
Suomi on siksi kriisi maa, koska sitä riepotellaan suuntaan jos toiseen, koska on sopivasti venäjän rajalla, ja nyt varsinkin länsi-eliitti puskee päälle, eu:n kautta, ja tottakai suomi on otollinen, niinkuin ukraina, paitsi, että suomella on edellen se ITSENÄISYYDEN valta, mutta se on vähän hiipunut, eli suomi lilluu vähän kahden tulen välissä. Ei suinkaan niinkää kärjistettynä, kuin ukrainassa.

Ei toisaalta ihme, että kautta aikojen on korostettu suomen itsenäisyyttä  uglystupid2
toivottavasti suomi osaa "joskus", ryhdistäytyä ja ottaa sen itsenäisyyden itselleen, epäilen suuresti mitään sotia suomeen. asiat hoidetaan sovinnaisilla puheilla. koska mitäpä hyötyä venäjällä muuta hyötyä on hyökätä ja miehittää suomea, paitsi se, että rajalla kummittelee länsimaan (amerikan ahneet). Ja jos vaikka joskus suomi luopuisikin itsenäisyydestä, ja antaisi liikaa valtaa länsimaan eliitille, niin seuraava kohdehan olis sitten ruotsi. ja sama rumba jatkuisi.
Virohan ei ola tulisijalla, koska osaa olla itsenäinen, ja muistaa kuinka olla jo venäjän alaisena.
Virohan on oikeasti teknologisesti ja muutenkin paljon suomea edelle monessakin asiassa, mistä venäjä on hyvinkin tietoinen.

ja taas muoks:

Putin ei sentään ole sellainen nukkenaru, niinkuin amerikassa.
Venäjällä ei ole muita isompia korrpuptioita, niinkuin amerikan pankki-eliitit, mitkä hallitsee epäsuorasti lähes koko maailmaa.
mutta ei taas toista osaa maailmasta, tokihan media mustamaalaa putinia, niiden perusteella, mitä muut venähän politiitikot sanovat.

en siltikään ole mikään hihkujeij, putin-fani, vaan yritän ajatella asioita laajasti. Venäjä on puhdasti isänmaailmallinen, rehellisesti mitä on, Amerikka on ahne, ja ei edusta sitä mitä antaa kuvan, koska taustalla on sellaisia tahoja mitkä määräävät asiat miten ei edes presidentit voi vaikuttaa asoihoin.
« Viimeksi muokattu: 24.08.2014 01:44:03 kirjoittanut Downtempo » tallennettu
Hamal
Kanta-astroilija
***
Viestejä: 374



Profiili
« Vastaus #12 : 24.08.2014 13:39:21 »

Downtempolta laajoja näkökulmia, näitä tarvittaisiin Suomessa enemmänkin!

Kyllähän tämä nykymuotoinen kylmä sota on seurausta jo pitkään pinnan alla tapahtuneesta blokkiutumisesta. Niin media, talousjärjestelmät kuin ihmisten mielipiteetkin idän ja lännen välillä ovat polarisoituneet. Katsokaa vaikka miten erilaisia uutisia esim. CNN ja RT julkaisevat ja miettikää missä on lehdistön neutraalius. Venäjän virallisessa mediassa USA on suuri imperialistinen joukkomurhaaja jota se kyllä onkin.

Suomi on valitettavasti vaa'ankieliasemassa sen suhteen mitä Pohjolassa tapahtuu. Neutraalius ja hyvät suhteet sekä itään että länteen ovat aina valttia. Suomen ja Ruotsin NATO-jäsenyys olisi jonkin asteinen provokaatio.

Vaikka tässä nyt on Venäjää koitettu ymmärtää niin pitää muistaa että sielläkin on kieroja aineksia ihan tarpeeksi päättävissä elimissä. Venäjää hallitsee Siloviki, äärimmäinen eliitti joka käytännössä omistaa tuon valtion kokonaan ja oligarkit ovat pelkkiä nukkehallitsijoita kun puhutaan taloudesta. Armeija ja viranomaiset äärimmäisen korruptoituneita mutta toisaalta se mikä on meillä korruptiota on Venäjällä ihan normaali käytäntö. Putin on nyt ainakin ottanut armeijaa niskasta kiinni. Itseäni tuossa maassa kyrsii eniten tuo äärinationalismi. Haukutaan muita kansoja fasistisiksi vaikka omien joukossa on melko pesunkestäviä natseja.

Suomen sodissa menettämät alueet on ihan sotimalla ja rauhansopimuksessa hävitty ja itäraja on viimeisen tuhannen vuoden aikana elänyt muutenkin. Ihmiset ovat siitä vain kärsineet.

Omasta suvustani on toinen puoli joutunut muuttamaan evakkoina luovutetusta Karjalasta ja kaksi isosetääni ovat saaneet surmansa Stalinin vainoissa, toinen virallisesti kadonneena ja toinen Kazakhstanissa vankileirillä. Kummatkin siis olivat suomalaisia. Siltikään en jaksa olla katkera tuollaisista asioista.

Suosittelen myös tutustumaan venäläiseen/neuvostoliittolaiseen versioon talvisodan synnystä ja etenkin siihen miten aaseja jotkut suomalaispoliitikot olivat sodan alla. Loppuu se "tulivat ilman syytä"-ajattelu kuin seinään. Ko. ajattelumalli johtuu myöskin siitä ettei suomalaisessa historiankirjoituksessa ole sallittu vaihtoehtoisia näkökulmia vaan on korostettu ns. valkosuomalaista sankaruutta.
tallennettu
Toteo
Kohtuuastroilija
**
Viestejä: 197


Profiili
« Vastaus #13 : 24.08.2014 22:37:40 »

Onko kukaan tutkinut mennyttä ja mahdollisesti tulevaa? En halua olla pahan ilman lintu mutta en ole täällä huomannut keskustelua aiheesta Suomi-Venäjä. Eksyin muuten googlen kautta uskonnollisille profetia-sivuille (löytyy monia) ja kyllähän sieltä kylmät väreet sai itselleen aikaan venäjän miehitys-ennustuksia ja enneunia lukiessa.
Suomalaisia ei tämä vielä huoleta, toisaalta mitä se huolehtimalla paranisikaan. Venäjän armoillahan me olemme.

Kiinnostaisi tosiaan, jos joku mundaaniastrologiaan perehtynyt täällä voisi hieman tutkia aihetta. Venäjä (Putin) on alkanut käyttäytymään arvaamattomasti, mutta enpä silti usko että mitään hyökkäystä sieltä olisi tänne ihan lähiaikoina odotettavissa. Mutta jos nyt ollaan siirtymässä uudelleen kylmän sodan asetelmiin, niin se vaatii Suomeltakin taas taitavampaa ulkopolitiikkaa. Ja mistäpä sen tietää, mitä vaatimuksia sieltä aletaan meillekin esittämään, tai miten tilanne kehittyy Ukrainassa ja miten NATO siihen reagoi.

Lisäys: Tuollaista löytyi > http://www.liveastrology.org/kuunpimennys_1939.htm
« Viimeksi muokattu: 26.08.2014 13:38:28 kirjoittanut Thema Mundi » tallennettu

Aurinko-oinas | Kuu/Asc-skorpioni | Merkurius/Venus/Jupiter-Kalat
Hamal
Kanta-astroilija
***
Viestejä: 374



Profiili
« Vastaus #14 : 28.08.2014 23:38:34 »

Mielenkiintoinen linkki!

Sepon astroblogissa oli keväämmällä Putinin roolista Suuressa Ristissä... Mutta tietysti siinä on subjektiivista tulkintaa mukana.
tallennettu
Sivuja: [1] 2 3
  Tulostusversio  
 
Siirry: