Sivuja: [1] 2
  Tulostusversio  
Kirjoittaja Aihe: Burn-out  (Luettu 10529 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
Bona Fide
Kohtuuastroilija
**
Viestejä: 179



Profiili
« : 23.04.2006 17:04:06 »

Sanokaapas terapioita burn-outtiin. Ei oo mahdollisuutta lomanviettoon. Ihmiset ymparilla on ihania ja tyo mielekasta. Mut vasyttaa ja on paha olo. Burn-out?
tallennettu
selkälokki
Vieras
« Vastaus #1 : 23.04.2006 18:03:36 »

Mikä on esteenä lomalle?
Tietääkseni loma taitaa olla ainoita kunnollisia parannuskeinoja.....
Sairaslomaahan saa kuitenkin, vai oletko yrittäjä?
tallennettu
Holly Fruit Cake
Kohtuuastroilija
**
Viestejä: 138


Profiili
« Vastaus #2 : 23.04.2006 18:41:12 »

veda-taide  smitten
tallennettu

Nouseva Vaaka
Aurinko Neitsyessä
Kuu Kauriissa
Merkurius Vaa'assa
Venus Neitsyessä
Mars Leijonassa
Keltainen resonoiva tähti
Tuli-hevonen
Oliivipuu
Aniara
Vieras
« Vastaus #3 : 23.04.2006 19:43:03 »

Lepo. Lupa olla tekemättä mitään joskus, esim. 15 min päivässä aluksi ja sen jälkeen ajan pidentäminen ja esim. meditaatio (auttaa rentoutumaan ja isetuntemukseen mm.)

On opittava olemaan sen verran itsekäs että on otettava aikaa myös itsen hoitamiseen. Luontaishoitoja (esim. homeopatia, kukkauutteet, energiahoito, aromaterapia ym. ). Sillä pahan olon taustalla on joku trauma, joka olisi tiedostettava ja käsiteltävä.

Säännöllinen liikunta. Puoli tuntia esim. jumppaa tai kävelyä päivässä ja lisäksi pari perusteellisempaa liikuntakertaa viikossa.

Hivenaineiden ja vitamiinien riittävä saaminen. Ihanteellisessa tapauksessa ruoasta, helpommin hankittunan luontaistuotekaupan rohdoista. Kannattaa tarkistaa että ne ovat luonnosta peräisin eivätkä synteettisiä, sillä luonnolliset imeytyvät elimistöön paremmin (esim. biostrath ja maitohappobakteerit yleiskunnon kohottamiseen, kreuterblutsaft jos veriarvot ovat huonot). Väsymisen taustalla voi olla myös hiivasyndrooma - kannattaa miettiä voisiko siitä olla kyse.

Ohjeet kuulostavat ehkä vaativilta, mutta jos valittavana on kaksi vaihtoehtoa: jatkuva paha olo, joka jossakin vaiheessa purkautuu ulos isona kriisinä ja romahduksena esim. terveydessä (kuukausia tai vuosia kestävää hivutusta), tai vaihtoehto jossa tietoisen työskentelyn avulla päästään hallittuun muutokseen ja olotilan kohenemiseen vähitellen jo hyvinkin lyhyen ajan sisällä (viikoissa), niin kumman valitset?
tallennettu
Elämänilo
Astroholisti
*****
Viestejä: 6358


Iloa, Valoa ja Rakkautta kaikille


Profiili
« Vastaus #4 : 23.04.2006 20:03:13 »

Sanokaapas terapioita burn-outtiin. Ei oo mahdollisuutta lomanviettoon. Ihmiset ymparilla on ihania ja tyo mielekasta. Mut vasyttaa ja on paha olo. Burn-out?

Hei "antimoguli"

Loppuunpalamisen läpikäyneenä
suosittelen muutaman kuukauden
sairaslomalle siirtymistä välittömästi.


Kukaan meistä ei ole korvaamaton.

Myönnä itsellesi,
että olet sairasloman tarpeessa.


http://www.tukiasema.net/teemat/artikkeli.asp?docID=160
Mitä on työuupumus

http://www.tukiasema.net/teemat/artikkeli.asp?docID=167
Työuupumuksen hoito


Itsellä 20-vuotinen yrittäjä ura takana

Oma toipumiseni on vienyt jo 4-vuotta.
- en ole vieläkään valmis
takaisin työelämään



 smitten  Elämänilo   smitten
« Viimeksi muokattu: 23.04.2006 20:05:14 kirjoittanut Elämänilo » tallennettu

aurinko merkurius mars neptunus vaaka , askendentti vesta neitsyt , venus IC saturnus juno skorpioni , jupiter uranus pluto leijona , chiron ceres kauris , kuu pallas kuunsolmu jousimies , MC harka
Aniara
Vieras
« Vastaus #5 : 23.04.2006 20:17:17 »

Minä vastasin varmaankin tuohon hiipivään burn out- vaiheeseen,
Elämänilo on kokenut luultavasti sen katasrofivaihtoehdon, johon ei todellakaan aita muu kuin totaalinen lepo ja pakottavan isot askeleet itsetuntemukseen.

Jos ja kun menee sairaslomaa hakemaan tai puhumaan lääkärille tilanteesta, kannattaa muistaa etteivät mahdollisesti tarjottavat masennuslääkkeet poista uupumuksen todellista syytä. Korkeintaan ne voivat auttaa akuutissa hätätapauksessa kestämään alkuvaiheen.
Jos masennuslääkkeillä haetaan ainoastaan pakonomaista työssä jaksamista, ne eivät aja tarkoitustaan, sillä jos on väsynyt, on levättävä, jos on pahaa oloa aiheuttavia traumoja, ne on käsiteltävä. Se on minun käsitykseni mukaan avain aitoon jaksamiseen ja hyvään oloon. Smiley

Joku muu voi tietysti olla eri mieltä asiasta.Tuolla äskeisellä en tarkoittanut lääkehoidon vastustamista, ainoastaan välttämistä silloin jos on muita mahdollisuuksia (jotka eivät peitä ongelmien todellisia syitä), tarjolla.

Jaksamista kaikille! Smiley
Kohta on ihana kesä!
tallennettu
heguli
Kohtuuastroilija
**
Viestejä: 175



Profiili
« Vastaus #6 : 23.04.2006 21:53:48 »

Olen tarttumaisillani härkää sarvista ja käännyn huomenna lääkärin puoleen....

Koulukiusatuksi tuleminen (10 v.)Vuosia kestänyt masennus, syömishäiriöt, avioliitto "oljenkortena" (rakastettavan ihmisen kanssa tosin) mutta ei rakkaudesta, kolme synnytyken jälkeistä (hoitamatonta) masennusta, opiskelut, isän kuolema, ja viimeisimmän opiskelusuorituksen jälkeinen romahdus....  ruokahaluttomuus, unettomuus yms. kivaa.

Lääkäri ei kirjoittanut psykologille lähetettä, kun kävin vastaanotolla parkumassa surkeaa tilaani (kirjaimellisesti),  eikä toisessakaan paikassa reagoitu hätääni... olenko arvoton???
 
Tuntuu kamalalta tulla torjutuksi. Arvaatte varmaan että en kääntynyt hetken mielijohteesta lääkärin puoleen. Kyllä se kynnys oli, ja on vieläkin aika korkea.

...Nyt on sitten avioero tulossa???, Pelko pärjäämisestä 3:n lapsen kanssa, rytmihäiriöt lisääntyvät ja huomenna menen taas samalle lääkärille,,, saisinko kenties hieman vahvempia troppeja...

suunnittelen huomenna soittavani myös psykologille, siis suunnittelen.

Viime aikoina rommipaukku lasten mentyä nukkumaan on tullut tavaksi ja sekin vähän huolettaa, vaikka ihanasti pahaa oloa turruttaakin. Parempi on luopua siitäkin.

Ja mikä pahinta, ensimmäinen lomani seitsemään vuoteen on ensi viikonlopulla. Minä yksin itseni kanssa peräti kolme vuorokautta. Enkä jaksa edes kauheasti iloita siitä. SUORASTAAN PELOTTAA!!!!!!!

Nyt tekisi  pieni rohkaisu poikaa...
tallennettu

Aurinko,Venus: Kauris
Kuu,Jupiter,Neptunus: Skorpioni
Sideerinen Jousimies
Valkoinen maailmojen sillanrakentaja
Maa-kukko
Aniara
Vieras
« Vastaus #7 : 23.04.2006 22:41:25 »

heguli!

Soita ihmeessä sille psykologille ja heti huomenna!
Paljon parempi asiantuntija hän varmasti on tilanteellesi kuin tuo lääkäri joka ei tuntunut auttaneen sinua edelliselläkään kerralla.

Kyllä tilanteesi on sen varran stressaava että en yhtään ihmettele reagointiasi.
Sinulla on oikeus tunnetiloihisi, sinulla on oikeus pyytää ja saada apua!

Jos sinulla on mahdollisuus mennä johonkin vaihtoehtohoitoon vielä lisäksi, niin mene ihmeessä. Sillä sinun hyvinvointisi on myös lastesi edun mukaista.

Käy hakemassa vapaapäiviäsi varten kirjastosta psykologian osastolta ja henkisen kehityksen osastolta kirjallisuutta, josta voisit saada apua itsellesi.
Lisäksi voisit vaikka kirjoittaa ¨vapaata tajunnavirtaa¨ja siinä elämäsi ikäviä asioita ulos, niin kuin ne tulevat. Voit vaikka myöhemmin hävittää syntyneen materiaalin. Varaa nessupaketti viereen ja itke ulos kaikki mitä saat lähtemään. Tai raivoa?

Hemmottele itseäsi jotenkin, hanki vaikka hyväntuoksuista vartalovoidetta tai muuta ¨ylellistä¨. Osta itsellesi ihana ruusu - lempiväriäsi. Nauti siitä.

Sinulla on oikeus olla juuri sellainen kuin olet ja olet ihana omana itsenäsi!
Ole lempeä itsellesi.Sinun ei tarvitse olla yhtään mitään enempää kuin mitä olet. Riität itsellesi ja myös lapsillesi. He rakastavat sinua niin paljon!

Oikein iso voimahalaus sinulle heguli! Smiley
tallennettu
heguli
Kohtuuastroilija
**
Viestejä: 175



Profiili
« Vastaus #8 : 23.04.2006 23:07:47 »

Voi Kiitos Aniara (iso halaus takaisin) smitten smitten smitten ihanan kannustavista sanoista.

Vaihtoehtohoitoja olen ajatellut, mutta mistä niitä saan?Huh?  Asun etelä-Pirkanmaalla, mutta en osaa ajatella mistä osaisin apua hakea.

Tiedän ettei rytmihäiriöihini ole muuta parannusta kuin lääkehoito, ja tiedän että masennus ja stressi aiheuttavat rytmihäiröistäni suurimman osan, mutta mikä niihin tepsii...

Tänään oikeastaan keksin (olevinaan Einstein)  Cheesy , että ensin on hoidettava se stressi ja masennus, ennenkuin rytmikset vähenee... mutta millä keinoin, se on kysymys... pienen kylän pienen terveyskeskuksen psykologi ei oikein iskisi... (tyyliin koko kylä tietää...)
Mutta jos muutakaan apua ei ole, niin sinne menen.... silläkin uhalla että koko kylä tietää...


Listasin tuossa päivä - pari sitten hekisen kehityksen kirjoja, joita voisin hakea kirjastosta lomaani varten... mistä arvasitkin. Cheesy 

Olen todella loman tarpeessa, mutta tässä kun on hoitanut taloutta ja lapsia noinkin pitkään, ilman omaa vapaata, syyllisyys kalvaa mieltä jo etukäteen. Kun ei se anoppikaan, joka lastenhoitajaksi joutuu, ole enää nuori ja elämänsä voimissa. Hän on kuitenkin ainoa kenelle lapseni hoitoon uskoisin ja halauksia hänelle.

Mies menee samaan aikaan lomalle Lontooseen, ja kumpikin tahoillamme funtsimme eroa.

En kuitenkaan tahtoisi ainokaista lomaani siihen ajatukseen uhrata... enhän tiedä koska seuraavan loman vietän (toisin kuin mieheni... joka vuosi viikko Kuusamossa...). Ei tuo ukko kuitenkaan ihan sika ole, mutta ei sitä luottamustakaan löytynyt (minun lomaani), ennen kuin nyt....  juuri ennen eron uhkaa...
tallennettu

Aurinko,Venus: Kauris
Kuu,Jupiter,Neptunus: Skorpioni
Sideerinen Jousimies
Valkoinen maailmojen sillanrakentaja
Maa-kukko
Marion
Kanta-astroilija
***
Viestejä: 254



Profiili
« Vastaus #9 : 23.04.2006 23:51:19 »

Burn-out on vakavaa, jos se pääsee sairauden tasolle.

Itselleni puhkesi burn-out 2001. Vaikka silloinen työni oli todella mielekästä. En vaan kerta kaikiaan jaksanut kireää/kiiteistä työtahtia. Työimi minusta kaiken henkisen mehun ja elämän myönteisyys laski roimsati. Oli kurjaa lähteä töihin kun itketti kaikki asiat ja pala oli kurkunpäässä kokoajan. Väsymys oli sanoin kuvailematonta. Olisin halunnut nukkua viikko putkeen. Sitten tulivat pitkät sairaslomat. Eikä oloni tuntunut hyvältä,kun tiesi töiden odottavan minua takaisin. Minun oli pakko tehdä oma päätös työstä. Kylmästi sanoin itseni irti, silloisesta työstäni. Enkä ole päivääkään katunut tekoani, vaikka jouduin työttömäksi. En kuitenkaan joutunut työkkärissä karenssille, koska minulla oli lääkärintodistus burn-out:sta. 

Nyt ole valmis takaisin työelämään, mutta ei samanlaiseen työhön.
 smitten  smitten  smitten  smitten
tallennettu
sawotar
Vieras
« Vastaus #10 : 24.04.2006 00:09:55 »

hegulille..valoa,voimaa,iloa,rakkautta ja enkeleitä smitten angel kovat on kokemukset yhden ihmisen päälle laitettu Undecided mutta selviit siitä ja olet henkisesti vahvempi smitten
tallennettu
heguli
Kohtuuastroilija
**
Viestejä: 175



Profiili
« Vastaus #11 : 24.04.2006 11:21:50 »

Kiitos Sawotar rohkaisevista ja lohduttavista sanoista  smitten smitten smitten
tallennettu

Aurinko,Venus: Kauris
Kuu,Jupiter,Neptunus: Skorpioni
Sideerinen Jousimies
Valkoinen maailmojen sillanrakentaja
Maa-kukko
salomi
Kanta-astroilija
***
Viestejä: 320



Profiili WWW
« Vastaus #12 : 24.04.2006 11:38:38 »

Hei antimoguli

Burn outin läpikäyneenäsuosittelen sairaslomalle siirtymistä välittömästi. Ja sairaslomalla ulkoile, rentoudu ja ota härkää sarvista eli kannattaisi miettiä miten pääsee eroon burn outin aiheuttajasta. Usein se on kehon viesti, että on mielelleen ja keholle sopimatonta työtä, harrastusta tai ihmissuhde riippuvuutta. Minä ja moni burn outin kokenut on todennut, että se oli elämän paras kokemus, sillä se pysäytti katsomaan omaa elämää silmästä silmään ja ottamaan uuden suunnan, joka lähtee sydämmestä ja pystyy elämään elämää tässä ja nyt nauttien.
Kukaan meistä ei ole korvaamaton se on myönnettävä itsellesi, sillä me olemme työnantajille nykyaikana pelkkiä numeroita. Ihminen on hidas oppimaan, sillä aikoinaan chaplinin nykyaika elokuvassa jo kuvattiin teollistumisen aiheuttavan burn outia ja muita mielenterveys ongelmia, koska ihmiset eivät sovellu koneiden kanssa kilpailemaan.

Eräs elektroniikka jätti mainosti aikoinaan, että henkilöstö on heidän tärkein voimavara, mutta tuhansia on sen jälkeen laitettu kävelemään ja jäljelle jäävien turboruuvia on kiristetty.

Näemme harvoin omia vahvuuksiamme, mutta onneksi kehomme pysäyttää meidät huomaamaan ne heikkouksien kautta.

 smitten  smitten  smitten  smitten  smitten  smitten  smitten
tallennettu
Elämänilo
Astroholisti
*****
Viestejä: 6358


Iloa, Valoa ja Rakkautta kaikille


Profiili
« Vastaus #13 : 24.04.2006 12:33:51 »

Vaihtoehtohoitoja olen ajatellut, mutta mistä niitä saan?Huh?  Asun etelä-Pirkanmaalla, mutta en osaa ajatella mistä osaisin apua hakea.

..... , ja kumpikin tahoillamme funtsimme eroa.
En kuitenkaan tahtoisi ainokaista lomaani siihen ajatukseen uhrata... enhän tiedä koska seuraavan loman vietän


Hei "heguli"

Varaa aika  y k s i t y i s e l l e  psykiatrille HETI
- 45 min vastaanotto maksaa vähän enemmän,
mutta auttaa sinua elämässäsi eteenpäin

tai

mene Terveyskeskuksen ns. Kriisipoliklinikalle päivystyspotilaana.

 - saat itsellesi riittävästi sairauslomaa sekä
oikean lääkityksen / kuntouksen kartoituksen
- on tärkeätä, että saat itsesi tasapainoon,
jo lastesi hyvinvoinninkin vuoksi
- sieltä se apu lähtee joka taholle,
kun eroakin suunnittelet

Hyvä kirja luettavaksesi:
- Bruce Fisher, Nina Hart, Kari Kiianmaa; Rakennamme Parisuhdetta
  - kirjan avulla voi saada avioliittoon uuden näkökulman
    - perheneuvolat sekä seurakunnat järjestävät
kursseja pariskunnille

- Bruce Fisher; Jälleenrakennus; kun suhteesi päättyy
  - kirjan avulla löytyy suunta uudelle elämälle
    - askel askeleelta kohta parempaa elämää


*****

Nyt tämäkin linkin osoite on oikein: 28.06.2006

https://www.astro.fi/foorumi/index.php?topic=2753.msg27340#msg27340
Eroko ainoa ratkaisu ongelmaani


 smitten  Elämänilo   smitten
« Viimeksi muokattu: 28.06.2006 14:42:17 kirjoittanut Elämänilo » tallennettu

aurinko merkurius mars neptunus vaaka , askendentti vesta neitsyt , venus IC saturnus juno skorpioni , jupiter uranus pluto leijona , chiron ceres kauris , kuu pallas kuunsolmu jousimies , MC harka
Elämänilo
Astroholisti
*****
Viestejä: 6358


Iloa, Valoa ja Rakkautta kaikille


Profiili
« Vastaus #14 : 24.04.2006 13:06:26 »

Hei Ystäväin

Tämä enkeliviestilinkki on auttanut minua
monen monessa ongelmassa
- antaa ikäänkuin suuntaa ja lohtua
vaikeassa eläntilanteessa


*****
http://www.reikisivut.com/viesti

Kysyin enkeliltä

MIKSI TUNNEN OLEVANI NIIN YKSINÄINEN

Vastaus:


NAURU

Nauru on paras parantaja.
Se poistaa pelon, tehden sinut iloisemmaksi,
onnellisemmaksi ja rentoutuneemmaksi.
Opettele nauramaan myös itsellesi,
ja opeta muitakin niin tekemään.
Nauru poistaa pimeyden.
Näe huumori kaikkialla.


*****

 smitten Elämänilo   smitten
« Viimeksi muokattu: 24.04.2006 13:12:01 kirjoittanut Elämänilo » tallennettu

aurinko merkurius mars neptunus vaaka , askendentti vesta neitsyt , venus IC saturnus juno skorpioni , jupiter uranus pluto leijona , chiron ceres kauris , kuu pallas kuunsolmu jousimies , MC harka
Sivuja: [1] 2
  Tulostusversio  
 
Siirry: