Sivuja: [1] 2
  Tulostusversio  
Kirjoittaja Aihe: uskomushoidot  (Luettu 13938 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
nikki
Astroholisti
*****
Viestejä: 6588


Profiili WWW
« : 28.11.2006 11:34:48 »

satuinpa katsomaan tänä aamuna huomenta suomi-ohjelmaa,
jossa oli haastateltavana vuoden tieteentekijä,dosentti
Markku Myllykangas Kuopion yliopistolta
Hän arvosteli ns. uskomushoitoja seuraavaan tyyliin:

-puoskarointia,parannusilveilyä,tepsii korkeintaan aivastuksesta johtuvaan sielunmenetykseen
-henkilökohtaiset tuntemukset eivät riitä todistamaan hoidon vaikuttavuutta
-lumehoitoa,aikuisten leikkiä,jolta eläimet ja lapset pitäisi säästää
-virallisessa terveydenhoidossa näitä ei pitäisi sallia ollenkaan
-valtionvarat riittävät vain viralliseen terveydenhoitoon,
oli huolissaan kelan korvauksista,jos ja kun ei tiedetä hoidon laatua
yksityislääkäripuolella
-murentavat virallisen lääketieteen uskottavuutta

kävin sitten lisäksi googlettamassa Myllykangasta,
otsikon "puoskarointi käy kaupan" alta löytyi mm. seuraavaa:
-tiedeyhteisön pitää topakasti nostaa keskustelun kohteeksi mystiikka,harhaopit ja henkiparantajat,
pitää myös toimia ponnekkaamminhuuhaa-hoitojen leviämistä vastaan
(hokkuspokkustemppuja)
-terveydenhuollon ammattilaiseksi kouluttautuminen kestää vuosia ja vaatii jatkuvaa lisä- ja täydennyskoulutusta.Puoskariksi,nöyräksi jumalan välikappaleeksi pätevöidytään yleensä vain rupeamalla ryhtymään,usein ylhäältä saadun lähetyskäskyn riivaamana
-uskomuslääkinnän,ufojen,ASTROLOGIAN,selvänäkemisen ja tarot-korttien yleistymisen myötä olemme VALAISTUKSEN sijaan palaamassa takaisin keskiaikaiseen pimeyteen
-taudinkuvaan kuuluu, että esim. astrologiaa vängätään oppiaineeksi professoreineen moniin kuuluisiin yliopistoihin (HIENOA!!!!oma kommentti)Onko jupiterin asennolla syntymähetkellä ja huume- ja alkoholiriippuvuudella kausaaliyhteyttä?Tälläinenkin tutkimushanke on jo menossa (HIENOA!!!!oma kommentti,paitsi ettei se ole vain jupiter,vaan neptunus myös...)
-uskomuslääketiede UHKAA LEVITÄ YLIOPISTOIHIN (HIENOA!oma kommentti)

          mielipiteitä!
"puoskarit",valmiit,ja "ylhäältä käskyä odottavat" teillä on vastassa
VUODEN TIETEENTEKIJÄ
oiskohan taustalla arvohierargian murenemisen pelko,
kuin myös lääkefirmojen ja lääkäreiden välillä virtaavat rahasummat,
bisneksien menettämisen pelko?
pelko persiissä kuiteskii..
tällekin vaihtoehtoisten hoitojen saralle mahtuu mitä luultavimmin myös noita puoskareita,ja olisi erittäin tärkeää erottaa jyvät akanoista,
jottei virallinen lääketiede tieteen nimissä tehoviljele koko satoa omaan laariin,
koska vaihtoehtoiselle hoidolle on kuitenkin selvä tarve ja kysyntä,
mielenkiintoinen vastakkainasettelu ja luultavimmin kiihtyvä keskustelu
jatkossakin seuraa..

ja adressiin lisää nimiä.....
tallennettu
mammamma
Vieras
« Vastaus #1 : 28.11.2006 12:29:00 »

http://www.adressit.com/luontaishoito

Tuossapa vielä sen addressin osoite. Lohduttaudutaan sillä välin faktalla, että totuuudella on tapana tulla julki ennemmin tai myöhemmin  smitten smitten smitten
tallennettu
May
Supermoderaattori
Astroholisti
*****
Viestejä: 1469



Profiili WWW
« Vastaus #2 : 28.11.2006 12:29:28 »

Lueskelin hoitajat.netistä samasta miehestä juuri eilen (pahus en huomannutkaan että heppu oli tänään TV:ssä). Myllykangas on kirjoittanut seuraavan viestin hoitajien foorumille lokakuussa. Lainauksen alla on myös linkki saman foorumin keskusteluun, jossa hoitoalan ammattilaiset kommentoivat Myllykankaan alla olevaa viestiä. Hoitsuilta löytyy mielenkiintoisia kommentteja niin puolesta kuin vastaankin.

Keskustelua aiheesta: http://foorumi.hoitajat.net/index.php?topic=7811.0


Puoskareille häätö!
« : 17.10.06 - klo:20:13 »
   
Aiemmin humpuukimaakareina häärivät lähinnä maallikot, jumalan nöyrät välikappaleet. Nyt yhä useammat tieteellisen koulutuksen saaneet lääkärit ja hoitajat ovat vainunneet huuhaabisneksessä pyörivät suuret setelit tai hurahtaneet uskomuslääkintäuskoon. Nämä hokkus pokkus -huijarit näyttävät etiikalle ja tieteelle keskisormeaan.

Lääkäriasemilta löytyy järjetöntä homeopatiaa, jopa reikihoitoa. A-klinikoilla tarjotaan akupunktiota, rentoutushoitoja. vyöhyketerapiaa ja Rosen -terapiaa. Vaihtoehtojen - muun muassa homeopatia ja vyöhyketerapia - tarjoaminen on osa nykyaikaista synnytyslääketiedettä, väitti eräs Länsi-Uudenmaan sairaalan ylilääkäri. Tuollaisista vaihtoehdoista on kuitenkin tiede kaukana.

Kätilöiden hoitomenetelmiin kuuluu shiatsun kaltaista törkyä. Kuopion kaupungin neuvolatoiminnasta vastannut osastonhoitaja kertoi taannoin, että terveydenhoitajilla on myönteinen näkemys vyöhyketerapiasta koliikin hoitomuotona ja sitä kannattaa kokeilla. Minusta puolustuskyvyttömät lapset on ainakin säästettävä joutumasta puoskareiden koekaniineiksi.

Tieteenvastaisen saastutuksen sylttytehtaina toimivat osin hoitoalan lehdet ja opinahjot. Lehdissä on uskomuslääkintää kritiikittömästi ylistäviä sepustuksia tekstimainonnalla höystettyinä.

Uskomuslääkinnän guruiksi ryhtyneet opettajat ja tutkijat yllyttävät opiskelijoita ja kollegoita älyttömyyksiin. Terveydenhuollon opettaja on suositellut "terapeuttista kosketusta" jopa vastasyntyneiden, lasten- ja teho-osaston hoitajille. Ammattikorkeakoulussa on hyväksytty opinnäytetyö, jossa käsiteltiin aromaterapiaa, homeopatiaa ja vyöhyketerapiaa lasten yleisimpien terveysongelmien hoidossa. Siihen liittyi myös opas lasten vanhemmille.

Kaksi Kuopion yliopiston hoitotieteen laitoksen opettajaa ja tutkijaa haluaa irti rationaalisen ajattelun rajoituksista kohti tuntevaa ihmiskuvaa. Heidän mukaansa terveyskäsityksen uuteen paradigmaan kuuluu muun muassa intuitio, henkisyys ja mystiikka! Kyse on paluusta keskiajan pimeyteen, ilmiselvästä puoliuskonnollisesta paradigmasta, jossa rationaalisuudelle heitetään hyvästit.

Pari Kuopion yliopiston fysiologian laitoksen veijaria vehkeili vuosia henkiparantajien kanssa. Vasta pari vuotta sitten yliopiston rehtori lopetti pelleilyn, kun laittomilla laitteilla tutkittiin luvatta kehitysvammaisia ja lätkäistiin näille sairastumisennusteita.

Henki- ja kaukoparantaja on luennoinut Kainuun terveydenhuoito-oppilaitoksen opiskelijoille ihmeteoistaan, kutsujana oppilaitoksen opettaja. Enkelienergiahoitajaksi voi opiskella kansanopistossa valtion ja Kelan tuella.

Tehyn puheenjohtaja on korostanut näyttöön perustuvaa hoitotyötä. Uskomuslääkintä on myös vastoin lääkäreiden eettisiä ohjeita. Mitä enemmän uskomushoitoja, sitä kustannustehottomampi terveydenhuolto. Meillä on varaa vain vaikuttaviin hoitoihin.

Hoitamisen on perustuttava tieteelliseen näyttöön. Ei magiaan ja mystiikkaan. Puoskarit on karkotettava terveydenhuollosta.

Markku Myllykangas
Kuopion yliopisto
Kansanterveystieteen ja kliinisen ravitsemustieteen laitos
Kolumni on julkaistu kirjoittajan luvalla sivustollamme. Kirjoitus on alunperin julkaistu TEHY lehden numerossa 14/2006. -Ylläpito-

Keskustelua aiheesta: http://foorumi.hoitajat.net/index.php?topic=7811.0
tallennettu

Elektra
Astroholisti
*****
Viestejä: 1558



Profiili
« Vastaus #3 : 28.11.2006 13:25:03 »

Kiitos Nikki  Smiley

Annoitpa pohdittavaa ja tohdinkin olla eri mieltä Myllykankaan kanssa  Smiley

Nykyinen koululääketiede on hyvin nuorta, verrattuna esim. Perinteiseen Kiinalaiseen Lääketieteeseen. Alkunsahan se on saanut varsinaisesti joskus 1800-luvulla, tai oikeastaan siinä vaiheessa, kun kuolleita ihmisiä on alettu leikkelemään ja on päästy tutkimaan, missä mitäkin sijaitsee ja miten ne voisivat toimia - mikroskoopin keksiminen ja ihmisen 'pilkkominen' solutasolle ovat olleet suuria askeleita tällä linjalla. Ja solujen tutkiminen kokonaisuutta huomioonottamatta ei siis ole huuhaata?

Uskomushoidoiksi kutsun siis pikemminkin sellaista hoitomuotoa, jossa ei oteta ihmistä huomioon kokonaisvaltaisesti - pikemminkin keskitytään oireen poistamiseen kuin sen etiologiaan.

Uskomushoidoissa voidaan lailliseseti määrätä Kelan tuella esimerkiksi lääkkeitä, joiden vaikutuksista ja haittavaikutuksista ei ole riittävästi kokemusta, saati sitten niiden rinnakkaisvaikutuksista.

On jopa arvioitu, että lääkkeiden haittavaikutuksiin kuolee vuosittain saman verran ihmisiä kuin liikenneonnettomuksissa yhteensä. Lääkkeiden sivuvaikutuksista oireilevien ihmisten puuttuessa voisi yhden yliopistollisen sairaalan sulkea kokonaan. Ja tämän vuoksi Myllykangas varmaan laskeekin valtionvarat riittävät vain viralliseen terveydenhoitoon, siis ei ihmisten sairauksien parantamiseen.

Tuolta sivulta löytyi mielenkiintoista tutkimusta, en ennättänyt lukea kuin siivuja..

http://ethesis.helsinki.fi/julkaisut/teo/uskon/pg/ryyppo/vaihtoeh.pdf

Mayn antamalta sivulta löytyi maininta fysioterapeutin harjoittamasta akupunktiosta, missä asiakkaalta oli puhjennut keuhkot... Käsittääkseni fysioterapeuteilla ei ole Kiinalaisen Lääketieteen koulutusta, vaan tämä akupunktuuri, mitä he sekä muutkin Länsimaisen lääketieteen edustajat harjoittavat, perustuu johonkin ihan muuhun oppiin. Tästä tuli mieleeni, kuinka paljon tätä soppaa pitää hämmentää, ennenkuin se on riittävän kypsää....

*härkä näkee punaista*
tallennettu
mateve
Kanta-astroilija
***
Viestejä: 700



Profiili
« Vastaus #4 : 28.11.2006 13:26:21 »

Olipa insinöörimäinen kirjoitus, anteeksi inssit.
Asiat ovat vähän niinkuin luetaan raamattua, tilanteen mukaan ja lukijasta on kiinni miten ymmärtää.
Oman kokemuksen mukaan sairaudet ovat itse aiheutettuja ja jos ymmärtäisimme ajoissa hoitaa itseämme ei niiden tarvitsisi ilmentyä fyysisenä muotona.
Olen myös niitä jotka vastustavat turhia lääkkeitä joita ihmisille niin herkästi kirjoitetaan, tai manipuloidaan tiukoimmiksi lukemia että voidaan määrätä lääkkeitä, esim kolestroolilääkitys.
Siellä missä raha pyörii on myös sitä "hyötyjä" hakevia ilman tunnontuskia rahastavia, no he kyllä saavat ansioittensa mukaisen tulevaisuuden.
Puhtain paperin eivät lääketeollisuus eivätkä lääkäritkään siitä selviä kuin myös "hoitoja" turhin lupauksin antavia.
Joskus vaan on niin että sairaudet ovat niitä pysäyttäjiä ja kohtaamalla ne niin että ymmärtää merkityksen, tapahtuu niitä ihmeparantumisiakin.

Kaikella aikansa, mitähän seuraavaksi...

 Wink  Mateve
tallennettu

mateve
mammamma
Vieras
« Vastaus #5 : 28.11.2006 13:47:48 »


Oman kokemuksen mukaan sairaudet ovat itse aiheutettuja ja jos ymmärtäisimme ajoissa hoitaa itseämme ei niiden tarvitsisi ilmentyä fyysisenä muotona.


En voi olla kommentoimatta tätä kysymällä, että miten lähes vastasyntynyt lapsi on aiheuttanut itselleen bakteerivälitteisen sairauden?  Cry
tallennettu
Riitta
Astroholisti
*****
Viestejä: 2899



Profiili
« Vastaus #6 : 28.11.2006 13:53:19 »

Rahan voima pistaa kaiut liikkeelle-ja jokainen puhuu omaan pussiinsa.  knuppel2
tallennettu
Asterix
Vieras
« Vastaus #7 : 28.11.2006 16:41:21 »

Tulkoon nyt sanottua, että appeni on lääkäri täälä Itävallassa.
Täällä on aivan tavallista, että lääkärit käyttävät
kaikki keinot, mitä käytettävissä on ihmisen pelastamiseksi,
myöskin luontaishoidot -ja keinot. Wink

Appiukkoni sanookin, että kyllä vuoristo opettaa. coolsmiley

Joka vuosi ihmisiä sairastuu, saa sairaskohtauksia tai loukkaantuu
vaellellessaan, lasketellessaan, vuorikiipeillessään
tai liitovarjoilleessaan tms. vuorilla.

Ihmisiä jää loukkuun rotkoihin tai lumivyöryjen alle
ja myöskin erittäin vaikeapääsyisiin paikkoihin.

Länsimaista lääketiedettä ja ensiapua ei välttämättä saada heti
paikalle, joten jos tiedät yrteistä ja niiden vaikutuksista jotain, niin vuoristomme on niitä täynnä
-talvellakin. Wink

Jos tiedät vaikkapa shamaanien verenpysäyttämiskeinon,
niin olet saattanut pelastaa jonkun loukkaantuneen hengen.

Apu vuorille kestää, nykyteknologiasta huolimatta. coolsmiley
Kaikkiin soliin, laaksoihin ja useimpiin vaellusreittien
kohtiin ei pääse autolla eikä sen enempää helikopterilla.

Kyllä vuoristo opettaa... Wink


tallennettu
mammamma
Vieras
« Vastaus #8 : 28.11.2006 17:28:13 »



Kyllä vuoristo opettaa... Wink



Entäs se Siperia? *Ostaa Myllykankaalle lipun valmiiksi* Grin
tallennettu
Asterix
Vieras
« Vastaus #9 : 28.11.2006 17:34:43 »


Entäs se Siperia? *Ostaa Myllykankaalle lipun valmiiksi* Grin

Hihihih! Cheesy 2funny

Siperiassa ei käsittääkseni kasva paljon yrttejä,
joten henkisillä poppakonsteilla taitaa olla suurempi kysyntä. Grin 2funny
tallennettu
selkälokki
Vieras
« Vastaus #10 : 28.11.2006 17:52:27 »

Entäs se Siperia? *Ostaa Myllykankaalle lipun valmiiksi* Grin
2funny
Voi jukra sainpa hyvät naurut.
Hyvää matkaa vaan Myllykankaalle, ööö, mutta ei välttämättä turvallista Wink
tallennettu
mateve
Kanta-astroilija
***
Viestejä: 700



Profiili
« Vastaus #11 : 28.11.2006 17:59:09 »

Kysymykseen pienen lapsen sairauteen.
Mahdollisuus on menneissä elämissä tai sitten vanhemmille opetusta.
Varmaan tuntuu karsealta, mutta niinkuin sanotaan siperia opettaa...

 Wink  Mateve
tallennettu

mateve
Jasca
Vieras
« Vastaus #12 : 28.11.2006 22:49:36 »

Lääkäriasemilta löytyy järjetöntä homeopatiaa, jopa reikihoitoa. A-klinikoilla tarjotaan akupunktiota, rentoutushoitoja. vyöhyketerapiaa ja Rosen -terapiaa. ... Tuollaisista vaihtoehdoista on kuitenkin tiede kaukana.

Kaksi Kuopion yliopiston hoitotieteen laitoksen opettajaa ja tutkijaa haluaa irti rationaalisen ajattelun rajoituksista kohti tuntevaa ihmiskuvaa. Heidän mukaansa terveyskäsityksen uuteen paradigmaan kuuluu muun muassa intuitio, henkisyys ja mystiikka!

Pari Kuopion yliopiston fysiologian laitoksen veijaria vehkeili vuosia henkiparantajien kanssa.

Hoitamisen on perustuttava tieteelliseen näyttöön. Ei magiaan ja mystiikkaan. Puoskarit on karkotettava terveydenhuollosta.

Lainaus
murentavat virallisen lääketieteen uskottavuutta

Upeeta! Myllykangas on löytänyt totuuden. Toistaiseksi se on vain osatotuus absoluuttisesta totuudesta, mutta selvästi hän on oikealla tiellä. Nimenomaan tieteellistä tutkimusta on toivottu tukemaan vaihtoehtohoitojen asemaa yhteiskunnassa. Myllykangas ajaa voimakkaasti tätä asiaa ja osallistuu siis omalta osaltaan talkoisiin saada tieteellistä näyttöä uskomuslääketieteen alalta. Näin voimakasta tukijaa kannattaa kiittää lämpimästi. Tämä keskustelu varmasti parantaa tieteellisen tutkimuksen asemaa paranormaalilla alueella yleisestikin.   Wink
tallennettu
metsätonttu
Vieras
« Vastaus #13 : 29.11.2006 00:54:09 »

Uus-inkvisaattorit matkalla!

Ties vaikka roviolle vielä päädytään!

Uskonpa että pelkäävätkin vähän. Meitä vaihtoehtoajattelijaa löytyy
aikas monta!  tickedoff
tallennettu
Ajatus
Astroholisti
*****
Viestejä: 2365


Linnunradan liftari


Profiili
« Vastaus #14 : 29.11.2006 10:38:42 »

Lainaus
Kätilöiden hoitomenetelmiin kuuluu shiatsun kaltaista törkyä. Kuopion kaupungin neuvolatoiminnasta vastannut osastonhoitaja kertoi taannoin, että terveydenhoitajilla on myönteinen näkemys vyöhyketerapiasta koliikin hoitomuotona ja sitä kannattaa kokeilla. Minusta puolustuskyvyttömät lapset on ainakin säästettävä joutumasta puoskareiden koekaniineiksi.

Jaa-a, varsin ennakkoluuloista puhetta. Epäilenpä, että kyseinen herra tuskin itse on koskaan joutunut koliikkilasta hoitamaan. :Smiley Onkohan hänestä parempi jättää lapsi kokonaan vaille hoitoa, jollei perinteinen lääketiede auta...

Tunnen itse äidin, joka on käynyt itse ja käyttänyt myös vauvaansa vyöhyketerapeutilla ja uskon enemmän hänen kokemuksiaan hoidon hyvistä vaikutuksista, kuin moista epäluuloista palopuhetta. Kyseinen terapeutti (entiseltä ammatiltaan kätilö) on saavuttanut nopeasti hyvän maineen, joka ei oikein voi johtua muusta kuin hyvistä hoitotuloksista, sillä kyse on pikkupaikkakunnasta jossa suhtaudutaan varsin skeptisesti kaikenlaisiin "huuhaahoitoihin". Jos hoidoilla ei olisi mitään vaikutusta, olisivat asiakkaatkin häneltä siellä jo aikaa sitten loppuneet.
tallennettu

Aur Kalat (Aur-Jup 1. huone)
Asc Kauris
Kuu Vesimies (Kuu-Mer 1. huone)
Sivuja: [1] 2
  Tulostusversio  
 
Siirry: