Sivuja: [1]
  Tulostusversio  
Kirjoittaja Aihe: Homo sapiens "sapiens'in" sukupuutto?  (Luettu 3125 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
sideman
Astroholisti
*****
Viestejä: 8223


Profiili
« : 13.11.2013 13:27:02 »

Mikä todennäköisimmin tulee johtamaan nyky-homon kuilun partaalle?

Veikkaisin, että lähinnä ympäristösaasteiden (ml. mm. sähkömagneettinen  säteily)
aiheuttamat epäedulliset geenimutaatiot, sekä se, että luonnonvalinta ei
enää toimi kyllin tehokkaasti Homon osalta "liian" tehokkaan medisiinan vuoksi??

 Huh
« Viimeksi muokattu: 13.11.2013 15:35:10 kirjoittanut sideman » tallennettu
Eklektikko
Astroholisti
*****
Viestejä: 3687


Profiili WWW
« Vastaus #1 : 13.11.2013 13:34:22 »

Suurin osa maailman asukkaista ei pääse mihinkään tekemisiin modernin terveydenhuollon kanssa. Voit siis olla aivan huoleti, luonnonvalinta toimii kyllä. Meitä on seitsemän miljardia, mitään vaaraa lajimme häviämisestä ei ole vaikka muutama miljardi kuolisi pois vaikka heti.

Sitäpaitsi: Luonnonvalinta tarkoittaa vallitseviin olosuhteisiin sopeutumista. Kun vallitsevat olosuhteet muuttuvat, luonnonvalinta toimii edelleen, sen 'kriteerit' vain muuttuvat.

Nyky homo sapiensin johtaa kuilun partaalle lähinnä liikakansoitus. Kaikki mikä laskee väestön määrää on siis hyväksi.

Kuilun partaalle johtaisivat vain sellaiset asiat, jotka tappavat ennen kuin ehtii lisääntyä, tai estävät kokonaan lisääntymästä. Sähkömagneettinen säteily ei ole tällainen ja lisäksi siellä missä eniten lisäännytään nytkin naisten puuttuvien ihmisoikeuksien vuoksi - kehitysmaissa - sitä on vähiten.

Ympäristösaasteet vähentävät kyllä lisääntymistä esim. pseudoestrogeenien muodossa, mutta niin tekee soijansyöntikin. (Vegaanimiehillä todettu pienempiä testosteronitasoja, soijaa raskauden aikana syömällä voi aiheuttaa poikasikiölle virtsaputken epämuodostuman jne.) Mutta kun se ylikansoitus on pahin uhka, niin kaikki mikä vähentää syntyvyyttä on siis hyväksi.

Tutkimuslinkit soijansyönnin/kasvissyönnin aiheuttamiin ongelmiin:
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/10619956
http://ajcn.nutrition.org/content/42/1/127.abstract
« Viimeksi muokattu: 13.11.2013 13:44:22 kirjoittanut Eklektikko » tallennettu

DISCLAIMER: Teksteissäni ei ole tulkinnanvaraa vaan kirjoitan juuri tismalleen niinkuin tarkoitan. Rivien välien lukeminen  ja oma tulkinta on aina lukijan vastuulla ja tähän mennessä ollut 100% virheellistä. Merkurius jousimiehessä: Kuulostan saarnaajalta vaikka asia olisi täysin triviaali.
Lilli
Supermoderaattori
Astroholisti
*****
Viestejä: 3525



Profiili WWW
« Vastaus #2 : 14.11.2013 12:45:31 »

Sukupuutto ei näytä tällä hetkellä kovin todennäköiseltä, mutta voihan niinkin käydä tietyissä olosuhteissa. Luonnonkatastrofit ovat olleet usein nopeiden joukkosukupuuttojen alkuunpanijoita ja itse asiassa Homo sapienskin oli sukupuuton partaalla n. 50 000-70 000 vuotta sitten (aikamääritys hieman vaihtelee), jolloin ihmispopulaation koko oli eri arvioiden mukaan 1000-10 000 henkilöä. Kaikki nykyään maapallolla elävät ihmiset ovat tämän populaation jälkeläisiä. Populaation vähenemisen syyksi arvellaan jättimäistä tulivuorenpurkausta, joka muutti koko maapallon ilmastoa ihmiselle ja monelle muulle lajille epäsuotuisaksi.
tallennettu

Aurinko Kaksonen, huone 12, Kuu Härkä, huone 11, AC Rapu, MC Vesimies

www.horoskooppi.com
Sivuja: [1]
  Tulostusversio  
 
Siirry: