Näytä kirjoitukset
Sivuja: [1] 2 3 ... 549
1  Muita keskusteluaiheita / Muita kokemuksia / Vs: pere adam: villi vai ei? : 11.05.2024 11:18:25
Kysyin Copilot'ilta miksi 'pere adam' käännetään esimerkiksi 'kuin villiaasi'. "Hän" antoi linkin sivustolle, josta löytyy tuiki perinpohjainen analyysi tuosta Ison Kirjan värssystä.

https://www.studylight.org/commentary/genesis/16-12.html

Kun lievästi näkövammaisilla okulaareilla tuota nopeasti vilkaisin, tulin siihen tulokseen että sanalla 'peri' (hedelmä) ja tuon värssyn 'pere'- sanalla ei ole muuta yhteyttä kuin foneettinen, in other words, ne ovat vain homonyymejä kuten suomen kuusi/kuuden (6) ja kuusi/kuusen (puu)! Jos oikein hiffasin, sanan 'pere' juuriverbiä ei löydy tanakista, joten sen käännös perustuu puhtaasti kontekstiin?!

Tuon perusteella muslimien "käännös" 'fruitful män' (pere adam) näyttää (tietoiselta??) vääristelyltä, valitettavasti...  Embarrassed
2  Muita keskusteluaiheita / Muita kokemuksia / Vs: pere adam: villi vai ei? : 11.05.2024 09:28:50
Nyt kun luin tuon ylläolevan linkin alla olevaa tekstiä tarkemmin, on pakko rehellisyyden nimissä tulla siihen tulokseen että muslimitulkinta ilmauksesta pere* adam (hedelmällinen mies/ihminen) on mitä ilmeisimmin(!) likempänä totuutta kuin esim. lähes kaikkien raamattu.uskonkirjat.net -sivuston käännösten villiaasi ihmiseksi, tjsp!

* esim. mitä ilmeisimmin samaa kantaa oleva substantiivi p'ri/peri** = hedelmä (EI omena!).

** e tässä on itse asiassa sheva***, hyvin lyhyt e-mäinen redusoitunut äänne, siksi translitteraatio p'ri, kuten myös raamatun ekassa prepositiofraasissa b'reshit/bereshit (BTW, in the beginning would be bareshit < b + ha [heprean 'the'] + reshit!)

*** yksi niqqud'eista eli masoreettien n. 600 - 900 jaa kehittämistä vokaalidiakriiteistä, tai mitä hyö lienööt!
(Ilmeisesti pelkäsivät että Profeetan jengi alkaa vääristämään vokaalitonta tanakin, eli VT:n tekstiä?? LOL!)
3  Muita keskusteluaiheita / Muita kokemuksia / pere adam: villi vai ei? : 10.05.2024 23:42:23
Mistähän aloittaisin? Tämä nyt on tällainen pintaraapaisu ja melko huoleton huitaisu, joten tähän lienee parasta suhtautua hyvällä huumorilla!

Noh, aloitetaan nyt vaikka tästä: muslimit pitänevät melko yleisesti Ismael'ia (jishma'el: Jumala kuulee) arabien (varsinkin muslimisellaistenko?) kantaisänä tai jotain. Hän oli Abrahamin, ja Saaran palvelijan Hagarin poika.

Sefer b'reshit'in (1. Mooseksen kirjan) mukaan Jumalan enkeli (suunnilleen: malakh jahue) toteaa Hagarille (16:12)

...וְה֤וּא יִהְיֶה֙ פֶּ֣רֶא אָדָ֔ם (suomalaisittain: vehuu jihjee peree adam...), elikäs: hän (Ismael) tulee olemaan  פֶּ֣רֶא אָדָ֔ם (peree adam)

BDBHL:n mukaan פֶּ֣רֶא (peree) on konstruktiomuoto (construct) jota käytetään kai varsinkin genetiivifraaseissa. Esimerkiksi: ben on poika, banim = pojat; konstruktiossa Israelin pojat banim muuttuu muotoon bene: bene jisra'el (en nyt muista kuuluuko tuohon yhdysviiva, siis bene-jisra'el?)

Minua oudostutti sana adam (ihminen) sanan peree jäljessä, kun useimmissa käännöksissä 'peree' on 'villiaasi'. Sana aasi on kuitenkin Hamor (H = kaiketi seemiläisille kielille tyypillien ns. räkä-hoo...heh heh...). Jos tuo fraasin peree adam syöttää saksankieliseen google translatoriin, tulos on Wild, eli tuosta päätellen pere adam olisi pikemmin villi-ihminen!?

Varsinaisesti meitsiä motivoi tekemään tupla-skorpparimaista salapoliisityötä se h-tinmoinen hämmästys että ensinäkemältä israelilainen sivusto yrittää selittää tuon Sefer b'reshit'in kohdan erittäin myönteisesti. Esimerkiksi uusin suomenkielinen käännös männöö näenikkäästi:

12 Poikasi on oleva kuin villiaasi, hänen kätensä on kaikkia vastaan, ja kaikkien käsi on häntä vastaan, aina hän on oleva vastakkain kaikkien veljiensä kanssa.

Tuo em. sivusto selittelee tuota kohta mm. näin:

https://yeshivainstitute.wordpress.com/tag/pere-adam/

He will be fertile of man. His hand will be with everyone. And everyone’s hand will be with him. And he will live among all his brothers” [5]

Sitten käykin minulle selväksi että sivusto on indonesialaisten juutalaistaustaisten muslimien kätten jälkeä. Paha mennä sanomaan varmuudella, yrittävätkö juutalaiset ja kristityt käännökset mollata Ismael'ia vai em. muslimien käännös likimain nähdä musta valkoisena??

 Huh    coolsmiley

Mu'ox: poistettu vihreellinen muistikuva...
4  Muita keskusteluaiheita / Muita kokemuksia / YKUn käännös: Coppari vai Chättäri? : 03.05.2024 16:54:48
YogakuNDalyupaniSat, "kundaliinijoogan katekismus" on paikoin melko kinkkistä sanskriittia pitkine yhdys sanoineen (samaasa) sun muineen. Alla sekä Microsoftin Copilotin että OpenAI:n ChatGPT:n käännös (in part) "kundaliinijoogan" proversion puistattavimmasta pätkästä:

Copilot:

“Ota terävä, puhdas ja öljytty veitsi, joka muistuttaa snuhi-lehden muotoa, ja leikkaa sillä hiuksen verran. Poista suolalla ja jauhetulla viljalla hieromalla ja leikkaa taas hiuksen verran seitsemän päivän kuluttua. Toista tämä kuuden kuukauden ajan, jatkuvasti harjoittaen. Kuuden kuukauden jälkeen kielen juuri irtoaa ja vapautuu. Sitten peitä pääsi vaatteella ja vedä hitaasti ylöspäin, tuntien oikea aika. Kuuden kuukauden kuluttua, jatkuvasti hieroen, kulje kulmakarvojen keskeltä sivulle ja alaspäin posken juureen. Seuraavien kolmen vuoden aikana, leikkisästi, kulje pään yläosasta alas kurkun kuoppaan. Kolmen vuoden jälkeen, peittäen aivojen keskustan, pysy paikallasi epäilemättä. Kulje sivulta pään alaosaan ja alas kurkun kuoppaan. Hitain liikkein, ylös päästä, avaa suuri timanttiportti. Alussa mainittu siemenellinen viisaus on harvinaista yogille. Tee sen kuusi osaa, eri äänillä. Tee näin käden asettamiseksi kaikkien siddhien saavuttamiseksi. Harjoittele näin hitaasti, ei yhtä aikaa. Jos harjoittelet yhtä aikaa, kehosi liukenee. Siksi, viisas, harjoittele hitaasti, hitaasti. Kun kieli kulkee ulkoista reittiä pitkin aivojen keskustaan, silloin…”

ChatGPT:

"Kun asetat kätensä pehmeän ja puhdistetun aseen päälle ja hierot kevyesti, karvat nousevat ylös. Kun olet poistanut suolan ja rasvan karvoista, hiero uudelleen seitsemäntenä päivänä, ja karvat nousevat jälleen ylös. Tällä tavoin harjoittaja, joka on innokas kuukausittain, saavuttaa täydellisen karvojen poiston kuukauden aikana. Silloin hiukset putoavat pään ympäriltä ja alkavat kasvaa taaksepäin. Sitten hän sitoo pään kankaalla hitaasti puristaen, ja harjoittaja, joka tuntee ajan kulun, lisää puristusta. Taas, kuukauden kuluttua, muni löytää itsensä hieromasta päätä, keskimmäisten kulmakarvojen yläpuolelta, sivuttain alaspäin ja hieman alaspäin, sitten juurten kautta. Sitten, kolmannen vuoden aikana, hän menee ylös ja alas otsasta temppeleihin asti ja takaisin alas kolme kertaa. Kehoittamalla jumalallista voimaa, hän sitten nostaa pään ylös pohjasta, puristamalla kaulan pohjaa ja ympäröivää aluetta. Hän sitten sulkee aukon, joka on kaulan ja pään välissä, ja sen jälkeen hänen ruumiinsa katoaa varmasti. Siksi, parhain muni, harjoitus tulee suorittaa hitaasti, askel askeleelta, yksitellen, kunnes ruumis katoaa. Harjoituksen tulee alkaa hitaasti, vaiheittain, ilman kiirettä. Kun kieli saapuu jumalallisen aukon ulkopuolelle, jumalalliseen aukkoon, sitten, parhain muni, tätä harjoitusta tulisi tehdä."

Sanoisin että Coppori voittaa tämän geimin 6 - 0!   Grin

(Lisäys) Pätkä "humaanista" käännöksestä (kyseessä on kielen pidentäminen venyttämällä ja leikkaamalla kielen alla oleva kiinnike pikku hiljaa poikki niin että kieli voidaan parhaimmillaan työntää syvälle nenäonteloon. Stuntin nimi on khecarii mudraa (kheetsharii mudraa: taivaalla [khe] kulkijan [carin] mudra).

https://tinyurl.com/5fdhku3k

(Näkyy olevan myös "ammattimaiseen" haTha-joogaan kuuluva harjoite...)

The Cutting Of Frenum Lingui

28. A knower of the Atman, having drawn out the tongue from the root of the palate, should in
accordance with the advice of his Guru, clear the impurities of the tongue for seven days.
29. He should take a sharp, oiled and cleansed knife which resembles the leaf of the plant Snuhi, the
milk-hedge plant, and should cut for the space of a hair, the frenum lingui. He should powder Saindhava
or the rock-salt and Pathya or the sea-salt and apply it to that place.
30. On the seventh day, he should again cut for the space of a hair. Thus, with great care, he should
continue it always, for the span of six months.
31. The root of the tongue, fixed with veins, ceases to be in six months. Then the Yogi who knows timely
action should encircle with cloth the tip of the tongue, the abode of Vag-Ishvari or the deity presiding over
speech, and should draw it up.
The Tongue Reaches The Brahmarandhra
32. O Sage, again by daily drawing it up for six months, it comes as far as the middle of the eyebrows
and obliquely up to the opening of the ears. By gradual practice, it goes up to the root of the chin.
33. Then, with ease it goes up to the end of the hair (of the head) in three years. It goes up obliquely to
Sakha (some part below the skull) and downwards to the well of the throat.
34. It occupies Brahmarandhra, in another three years. Without doubt, it stops there. Crosswise it goes
up to the top of the head and downwards to the well of the throat. Gradually it opens the great
adamantine door in the head.
35. One should perform the six Angas or parts of the Khechari Bija Mant
5  Muita keskusteluaiheita / Selvänäkö ja ennustukset / Opi Raamatun hepreaa! : 30.04.2024 16:58:02
Profeetta Joel'in mukaan TheName (ha-shem: Jmla Jhvh) tulee vuodattamaan (yiqtol-muoto verbistä שָׁפַךְ, shafakh, siis אֶשְׁפּ֤וֹךְ , eshpokh; [kh = seemiläiskielille ilmeisesti tyypillinen "räkä-hoo"] on tässä kontekstissa mitä ilmeisimmin futuurinen)* Henkensä, et-ruchi, kaiken (kol) lihan (basar) päälle (al-) , on ehkä "syytä" opiskella hieman Raamatun hepreaa. Mitä mainioin alkeiskurssi Aleph with Beth, löytyy täältä. Parasta kurssissa lienee se että kaikki teksti ja puhe on hepreaksi, joten opimme(?) kieltä luonnollisella tavalla, siten kuin lapsi oppii äidinkielensä!  

וְהָיָ֣ה אַֽחֲרֵי־כֵ֗ן אֶשְׁפּ֤וֹךְ
אֶת־רוּחִי֙ עַל־כָּל־בָּשָׂ֔ר

vehaya akhare khen: espokh
et-ruchi al-kol-basar

Yksi rikka rokassa, mitä tulee Vuodattamiseen, voi olla TM:n joogalentäjien yhteisharjoitukset, jotka Suomessa taitaa ottaa paikkaa likimain yksinomaan Tsadin Maneesikatu 4:ssä ja ehkä myös hintsusti Tampesterin Itsenäisyydenkatu 19:ssä??

(Lisäys) Kuuntele, jos siltä tuntuu:  https://torahclass.com/audio-bible-in-hebrew/
Valitse hakukentästä Joel ch3 (alkaa sanoilla pereg[sp?] gimel, luku 3)

* Mitenkähän tuon saisi vielä sekavammaksi? LOL!
6  Muita keskusteluaiheita / Muita kokemuksia / Vs: Musiikkia : 22.04.2024 14:12:37

Vanessa on ihan mukiin menevä vokalisaattorikin:

https://youtu.be/IIuSa_qbc7E?si=ffb2gpRwC4-dqiBo

 smitten

7  Astro special / Yleistä / Vs: Parasta tässä päivässä : 25.03.2024 12:45:33
Kölnin universtaan saitilla on epäilemättä yksi maailman parhaita, ellei peräti The Paras, sanskritin webbisanakirjojen kokoelma. Ekan kerran tsekkasin Wilson'in dictionary'n. Se on huomattavasti selkeämpi kuin eniten käyttämäni Monier- Willams. Tärkeimmille merkityksille on myös annettu oivat kontekstit. Esimerkkinä sana yoga; tämän foorumin lukijoille lienevät kiintoisimmat määritelmät numerot 29 ja 30, alla boldattuna:


yoga [Printed book page 688]
yoga m. (-gaḥ)
1 Junction, joining, union.
2 Combination, association, meeting, conflux.
3 Religious and abstract meditation.
4 Keeping the body in a fixed posture.
5 Devotion, spiritual worship of GOD, or union with the Supreme Being by means of abstract contemplation; this does not necessarily imply an abandonment of the world or relinquishment of the usual observances of religion, but it involves internal indifference to objects of pleasure and pain, and utter disregard of the consequences or fruit of ceremonial rites.
6 The particular practice of the preceding sort of devotion, or the exercise of that abstraction by which union with GOD is supposed to be obtained; in the Gītā it is described as sitting on Kuśa grass, with the body firm, the eyes fixed on the tip of the nose, and the mind intent on the Deity; in the Tantras a fanciful operation is prescribed, by which the vital spirit seated in the lower part of the body, and the etherial spirit placed in the head, are supposed to be brought into combination in the brain, when the devotee becomes united with BRAHMA.
7 The system of philosophy which treats of the union of the soul with BRAHMA or GOD; it is the same as the Pātañjali doctrine, and constitutes one of the six Darśanas or philosophical schools of the Hindus.
8 Magic, or the acquisition of supernatural powers by the mystical and magical worship of ŚIVA and DURGĀ especially.
9 Consequence, result, the main end or object of any thing or act.
10 Connexion of one thing with another, as of cause with effect, predicate with subject, quality with substance, &c.
11 Acquisition of something not possessed before, accession of property or wealth; in grammar this application is assigned to any unusual construction of words or compounds, unauthorised by rule, but sanctioned by the authority that employs them.
12 A rule, an aphorism.
13 Propriety, fitness.
14 Side, part, cause or argument to be maintained or defended.
15 Thing, substance.
16 Wealth.
17 A drug, a medicament, especially a compound of various ingredients.
18 Fraud, trick.
19 A logician.
20 A spy, an informer.
21 A violator of truth or confidence.
22 A conveyance, a carriage, a boat, &c.
23 A means, an expedient.
24 Armour.
25 Putting on armour.
26 Lucky conjuncture.
27 (In arithmetic,) Addition.
28 (In astronomy,) The leading or principal star of a lunar mansion.
29 The twenty-seventh part of 360° of a great circle measured on the plane of the ecliptic, and used in calculating the longitudes of the sun and moon; each Yogas has a distinct name; astrologers also enumerate twenty-eight Yogas differently named from the foregoing, and corresponding with the twenty-eight Nakṣatras, or the divisions of the moon's path, but varying according to the day of the week.
30 A period, or the time during which the sum of the motions of the sun and moon amount to one Nakṣatra, the mean duration of which is 23hs. 47' 44".
E. yuja to join literally or figuratively, as with GOD, aff. ghañ.
[ID=31556]
 
https://www.sanskrit-lexicon.uni-koeln.de/
8  Muita keskusteluaiheita / Henkimaailman ilmiöitä / Vs: Baabaajii materialisoi huigeen palatsin : 18.03.2024 15:01:11

Hauska(?) detalji: suomenkielisessä laitoksessa PY:n keksimä termi lifetron (= praaNa?) on käännetty uudissanalla elontroni.  Grin
9  Astro special / Astro special / Jupiter (Guru) suojelee sisempää aurinkokuntaa? : 07.03.2024 14:12:08
(Hinduastrologiassa yleisin sanskritinkielinen nimi Jupiterille lienee Guru...)

https://youtube.com/shorts/hXYJfm25V-E?si=kMIcr4NU2FXIdwYG
10  Astro special / Sideerinen astrologia / Vs: Maria Jungnerin MD : 04.03.2024 12:10:21

ChatGPT:n kommentti:

In Hindu astrology, the Mahadasha mostly associated with death is generally considered to be the Mahadasha of Saturn (Shani). Saturn is often associated with aspects of life that involve challenges, hardships, and transformation, including death. During Saturn's Mahadasha, individuals may experience significant changes, endings, or challenges that can symbolize a metaphorical or literal death and rebirth process. However, it's important to note that interpretations of astrology can vary, and astrological factors should be considered within the broader context of an individual's birth chart and life circumstances.
11  Astro special / Sideerinen astrologia / Maria Jungnerin MD : 04.03.2024 10:53:48

Näyttää siltä hätäsen vilkasun perusteella että Maria Jungnerilla oli Shanin (  saturnus ) mahaa-dashaa meneillään kaikilla mahdollisilla syntymän kellonajoilla. What gives? G-d only knows?

 Huh
12  Muita keskusteluaiheita / Muita kokemuksia / Vs: Musiikkia : 28.02.2024 18:19:53
Näkyykö suomalainen geeniperimä(?) kasvonpiirteissä?

https://youtu.be/5UyX2xdlPOk?si=_sW1SszKKDTLfaBS

13  Muita keskusteluaiheita / Tapahtumat / IONS:n maanantaimeditaatiot : 26.02.2024 16:30:12
Wiki:

The Institute of Noetic Sciences (IONS) is an American non-profit parapsychological research institute. It was co-founded in 1973 by former astronaut Edgar Mitchell, the sixth man to walk on the Moon, along with investor Paul N. Temple and others interested in purported paranormal phenomena ....

https://noetic.org/event/monday-meditations-march/

14  Astro special / Sideerinen astrologia / Navalnyin MD ja muut dashaa-t : 18.02.2024 16:51:47
Alexei Anatolyevich Navalny[c] (Russian: Алексей Анатольевич Навальный, IPA: [ɐlʲɪkˈsʲej ɐnɐˈtolʲjɪvʲɪtɕ nɐˈvalʲnɨj]; 4 June 1976 – 16 February 2024)  klo 13.30 (RR*: A).

https://www.astrotheme.com/astrology/Alexei_Navalny

Jos kellonaika pitää paikkansa (RR siis A), mahaa-dashaa ja sen "ali-dashaat" (AD) lienevät seuraavat:

MD: raahu (Kuun noususolmu) 30.7. 2023 - 30.7. 2041

antar-dashaa (AD): raahu (3 vuotta)

pratyantar-dashaa: guru (EI shani, prkl...), Jupiter (alle puoli vuotta)

Vielä lyhyemmät ovat suukSma-, praaNa- ja deha-AD:t

Noiden kolmen kanssa täytyy olla niin tarkkana että nyt ei riitä enää viitseliäisyys (ehkä hieman myöhemmin sitten...)

ChatGPT:n kommentti raahu-mahaa-dashaa'han (translitteraatiota paranneltu by sideman):


Hinduastrologiassa "mahadasha" viittaa pitkään ajanjaksoon, joka hallitsee yksilön elämää. Rahu-mahadasha on yksi näistä ajanjaksoista, joka liittyy raahu-planeettaan. Raahu on yksi yhdeksästä "navagrahasta" eli yhdeksästä astrologisesta planeetasta hinduastrologiassa.

Raahu-mahaadashaa voi olla hyvin merkittävä ja vaikuttaa yksilön elämään monin tavoin, kuten hänen ammatilliseen, henkilökohtaiseen ja emotionaaliseen kehitykseensä. Raahu on planeetta, joka symboloi maallisia haluja, epävakautta, muutoksia, ulkoista menestystä ja materiaalista kasvua. Sen vaikutus voi tuoda sekä haasteita että mahdollisuuksia.

Raahu-mahaadashaan aikana yksilö voi kohdata odottamattomia muutoksia elämässään, kuten uran vaihdoksia, matkoja, suhteiden muutoksia tai muita suuria elämänmuutoksia. On tärkeää huomata, että vaikutukset voivat vaihdella yksilöittäin riippuen heidän syntymäkartastaan ja muista astrologisista tekijöistä.

Yleisesti ottaen Rahu-mahadasha voi olla aika, jolloin yksilöllä on mahdollisuus kasvaa ja oppia kohtaamaan elämän haasteita uudella tavalla. On suositeltavaa kuulla pätevää hinduastrologiaa saadaksesi yksityiskohtaisempaa tietoa siitä, miten Rahu-mahadasha voi vaikuttaa juuri sinun elämääsi.

*Rodden Reliability Index of Sources

(Muoks) korjattu shani (Saturnus) guruksi (Jupiter)


15  Muita keskusteluaiheita / Muita kokemuksia / Vs: Musiikkia : 10.02.2024 13:51:32
Aika yllättävää - tai sitten ei - on se että monasti "ylijäämäbiiseistä" tulee huippusuosittuja. Esimerkiksi Ganesien Get on kuulemma tehtiin siksi että Roadrunner älppäriä, jos oikein muistan, Ruotsissa äänitettäessä repertuaaria ei ollut kylliksi täyttämään koko LP:tä, joten Remu tokaisi Albertille jotain siihen tapaan että "soita vähän Charles "Chuck" Berryn Johnny B. Gooden introa" (parafraasi, ei word-for-word). Siihen Remu sitten improvisio real time mumbo-jumbo -lyriikat. Remu oli ihan äimän käkenä kun styke voitti radiossa 70-luvulla tulleen European Pop-juryn!

best band ever!!! EVER !!! the music speaks for itself. fantastic band !!! BRAVOO!!!! Loving the band from Italy. Imo the bands music should be everywhere for all to be enjoyed. this kind of music ..i mean...this band imo is better than Elvis, rolling stones

https://youtu.be/yGCviZAdxeY?si=j3UNewWWGvdzx52j

Samankaltainen tarina on Rollareitten Satisfaction'illa, joka lienee edelleen Stonesien suosituimpia stykejä:

https://youtu.be/MSSxnv1_J2g?si=LEeR9hIgJpA5rbbH

Police'in megahittiä Every breath you take rumpali Stewart Copeland ei juurikaan diggaa. Hän pitää jollakin tuubivideolla omaa osuuttaan melko surkeana. Hänen mielestään siinä ei ole lainkaan groovea. Samaa mieltä taitaa ollla kitaristi Andy Summers omasta osuudestaan. Sting soittaa bassolla ainakin ensimmäisten noin kymmenen tahdin aikana pelkästään soinnun perussäveltä suorina 8-osina? No, voi olla että netin nuoteissa basso-osuutta on simplifioitu?? Tuubissa stykellä on yli 1,2 miljardia view'iä:

https://youtu.be/OMOGaugKpzs?si=D034a6s_SXde1Gts

https://www.musicnotes.com/sheetmusic/mtd.asp?ppn=MN0064466



Sivuja: [1] 2 3 ... 549