Sivuja: [1]
  Tulostusversio  
Kirjoittaja Aihe: Sideeriset elementit  (Luettu 7312 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
Harschi
Kohtuuastroilija
**
Viestejä: 152


Profiili
« : 29.10.2007 16:08:06 »

Katsoin vähän noita NtiAjan vinkkaamia Shri Mannin sivuja http://www.deodate.com/ ja sieltä löytyy tosiaan pitkät kuvaukset joka merkistä. Se, mikä mulla vähän pistää silmään, on että formula Oinas = 1. huone; Härkä = 2. huone jne. otetaan itsestään selvänä ja annettuna, ja merkkien kuvakuset nojaavat vahvasti tähän ideaan (esim. että Vaa’assa on kyse ihmissuhteista, koska se on seitsemäs merkki). Kyseessähän on modernista länsimaisesta trooppisesta astrologiasta peräisin oleva malli, jota on alettu tuomaan esiin vasta 1900-luvulta lähtien ja joka ei välttämättä länsimaisessakaan astrologiassa anna niitä kaikkein toimivimpia tuloksia, saati sitten suoraan ja kyseenalaistamatta kopioituna sideeriseen/intialaiseen astrologiaan.

Tuota Oinas = 1. huone, Härkä = 2. huone jne. –mallia voidaan pitää eräänlaisena modernina Thema Mundi –karttana eli ”maailmankarttana”. Hellenistisessä ja keskiajan astrologiassa erilaisia Thema Mundi -karttoja esiintyy kautta vuosisatojen, ja hellenistisen astrologian tuntija Robert Schmidt puhuu erityisesti sellaisesta kartasta, jossa Rapu = 1. huone, Leijona = 2. huone, Neitsyt = 3. huone jne., katso esim.  http://planetwavesweekly.com/dadatemp/1832374392.html . Schmidt sanoo, että kyseessä ei ole mikään oikea, johonkin tiettyyn hetkeen redusoitavissa oleva kartta, vaan enemmänkin opetusmalli, joka toimii pohjana kaikelle meidän nykyään tuntemallemme astrologialle.

Tämä kiinnostaa ainakin minua siksi, että useimmat tutkijat, kuten myös minä, uskovat, että sekä itäinen sideerinen että läntinen trooppinen astrologia periytyvät samasta juuresta, joka ajoittuu ensin Babyloniaan ja sittemmin hellenistiseen Kreikkaan – uskonnollis-patrioottisesti ajattelevat intialaiset ovat tästä tietysti vahvasti eri mieltä. Kreikkalaisen syntymäkartta-astrologian siirtymisestä Intiaan on kuitenkin todisteita aivan varhaisimpien intialaisten astrologiakirjojen nimistä lähtien (esim. ”Javana Jataka” – ”Kreikkalainen syntymäkartta-astrologia”), todennäköisesti vaikutteet ovat kulkeneet molempiin suuntiin. Esim. varhaiset hellenistisen huonemerkitykset muistuttavat ihmeesti Intiassa tänäkin päivänä käytössä olevia tulkintoja, kuten esim. se, että kuoleman huone on ensisijaisesti seiska, ei kahdeksikko. Thema Mundi –kartassa seiskahuoneeseen tuleekin Kauris, Saturnuksen hallitsema merkki, joten sikäli se sopii.

Shri Mann kirjoittaa sivuillaan mm., että Ilmamerkit ovat ”käm-” tai ”kama-merkkejä”, fyysisten aistinautintojen merkkejä (vrt. esim. Kama Sutra). Tämä juontaa siitä, että huoneita 3., 7. ja 11. sanotaan ”kama-huoneiksi” – näin ollen astrologi tässä yhdistää automaattisesti huoneet ja merkit ja tekee johtopäätöksensä tämän perusteella. Mutta onko ilmaelementissä tosiaan kyse fyysisistä aistinautinnoista? Ajatellaan vaikka Englannin nykyistä pääministeriä, olemukseltaan ankaran kuivakkaa Gordon Brownia http://news.bbc.co.uk/2/hi/uk_news/politics/5238202.stm , jolla on Aurinko, Jupiter, Yläsolmu ja Mars Vesimiehessä. Tai ns. Uraanisen koulukunnan perustajaa, äärimmäisen loogista ja matemaattista astrologia Alfred Witteä, Aurinko, Saturnus, Kuu, Venus, Merkurius ja Yläsolmu Vesimiehessä. Tai näitä kaikkia diktaattoreita (jotka Shri Mannkin mainitsee Vaa’an yhteydessä), joilla on Vaaka nousussa: Hitler, Mussolini, Mannerheim, Thatcher, Putin, Robespierre, Kekkonen… ei Hitleriä ainakaan voinut pitää minään aistinautintojen kuninkaana.

Intialaisessa astrologiassa (meidän on kuunneltava intialaisia, koska heillä on kaikkein eniten kokemusta sideerisen eläinradan käytöstä) Ilma on saturninen elementti, siis luonteeltaan kylmä, kova, ankara; Maa sen sijaan on luonteeltaan Merkurius-elementti. Tätä vahvistaa se, että Saturnuksen sekä moolatrikona- (alue, josta planeetta imee voimansa) että ylennysmerkki ovat Ilma-elementissä (Vesimies ja Vaaka), Merkuriuksella taas vastaavasti Maassa (Neitsyt).

Lisäksi intialaiset sanovat, että
 - Kuu ja Venus (Vesi-planeetat) ovat vahvoja IC:llä tai 4. huoneessa, ne assosioituvat symbolisesti siis talveen ja keskiyöhön;
  - Merkurius ja Jupiter (Merkurius edustaa Maata, Jupiter taas Eetteriä) ovat vahvoja Askendentilla, ne assosioituvat siis auringon nousuun, aamuun ja kevääseen;
 - Aurinko ja Mars (Tuli-planeetat) ovat vahvoja MC:llä tai 10.huoneessa, ne assosioituvat siis kesään ja keskipäivään; ja
 - Saturnus (Ilma-planeetta) on vahva Deskendentillä, se assosioituu siis iltaan ja syksyyn, kuolemaan ja lakastumiseen.

Tästä voitaisiin ehkä siis päätellä, että Maa assosioituu elementtinä kevään kosteuteen ja lämpöön, uutta versovaan elämään, vihreyteen, merkuriaanisen leikkisään iloon, elämänuskoon jne. ja Ilma puolestaan syksyn lakastumiseen, kuolemaan ja ankaruuteen (ajatellaan taas Gordon Brownia). Kuinka Ilma voisi silloin liittyä aistilliseen mielihyvään? Huonosti. Robert Schmidtin esittelemässä Thema Mundi –kartassa Ilma liittyykin huoneisiin 4. , 8. ja 12., perinteisesti kaikkein haasteellisimpina ja ”synkimpinä” pidettyihin huoneisiin, joita kuitenkin toisaalta kutsutaan Moksha- eli ”vapautumishuoneiksi”. Saturnus symboloi maailmasta irtautumista, mitä Moksha nimenomaan on.
tallennettu
Harschi
Kohtuuastroilija
**
Viestejä: 152


Profiili
« Vastaus #1 : 29.10.2007 20:48:42 »

Joo kyllä, Ilmaan tuntuisi liittyvän teoreettisuus, aineettomuus, just tuo käsitteiden pyörittely ym. vuoristoilma. Näähän liitetään myös trooppiseen Ilmaan, mutta sideerisessä se tuntuisi toimivan paremmin.
tallennettu
Harschi
Kohtuuastroilija
**
Viestejä: 152


Profiili
« Vastaus #2 : 30.10.2007 19:20:36 »

Tuo askarruttaa sideerisesti, kuinka kuvata sideerisen ilman ja sideerisen maan (trop.ilma) edustamien älyllisyyden ja käsitteellisyyden muotojen ero. En osaa kiteyttää sitä vielä.

Tuossa aiemmin arvelin itsekin, että sideerinen Maa edustaisi tätä trooppisen Ilman älyllisyyttä, mutten ole enää siitä niin varma. Ehkä sideerinen Maa ei olekaan loppujen lopuksi kovin älyllinen elementti.

Ainakin sen tiedän Merkuriuksesta, että sen älyllisyyttä ja loogisuutta liioitellaan trooppisessa astrologiassa. Tein viime kesänä aika laajan tutkimuksen sideerisistä termiineistä (vanha hellenistinen tekniikka, jossa jokainen merkki jaetaan viiteen erisuuruiseen osaan, joita kutakin hallitsee yksi viidestä planeetasta: Mars, Merkurius, Jupiter, Venus tai Saturnus http://en.wikipedia.org/wiki/Terms_or_bounds ). Termiinejä käytetään nykyisin lähinnä traditionaalisessa länsimaisessa (trooppisessa) astrologiassa, mutta huomasin, että ne antavat nimenomaan sideerisesti todella näkyviä tuloksia!

Tutkin karttoja, joissa oli paljon planeettoja jonkun tietyn planeetan hallitsemissa termiineissä, ja huomasin näissä kartoissa todella selkeät teemat ko. planeetan symboliikan mukaisesti. Mars-ihmiset olivat uhkarohkeita ja rakastivat vaaroja, Saturnus-ihmisistä löytyi mm. kauhuelokuvanäyttelijöitä ja -ohjaajia sekä Alice Cooper - Saturnushan edustaa perinteisti kuolemaa ja kaikkea synkkää - Venus-ihmisistä löytyi paljon mm. taidemesenaatteja, Jupiter-ihmisistä löytyi mm. lentäjiä ja muuten vain seikkailijoita ja myöskin Merkurius-ihmiset erottuivat omaksi joukokseen, jonka luonne tosin oli hiukan yllättävä: tämä oli kaikkein herkin ja intuitiivisin ryhmä, kiinnostunut henkisyydestä, luonnonmukaisista parannuskeinoista yms. Jos ajatellaan Maa-elementtiä – ei minään kovana tai materialistisena asiana, vaan pehmeänä, luonnonmukaisena, luonnon harmoniaa ja intuitiota, samanistisia tekniikoita yms. arvostavana Äiti Maana, niin siitä voisi ehkä löytyä jonkinlaista osviittaa, mistä todella on kyse.

Kaikkein selvimmin tämä näkyy sideerisessä Neitsyessä, Merkuriuksen omassa merkissä, jossa se on myös ylennyksessä: ihmiset, joilla Neitsyt nousee, ovat usein kiinnostuneita luonnonmukaisuudesta, intuitiivisuudesta ja parantamisesta. Tulee mieleen sellainen esimerkki kuin Liina Lång (ent. Miina Äkkijyrkkä), s. 2.7.1949 klo 13 Iisalmessa, jolla on Neitsyt-nousun lisäksi muutenkin sideeristä Maata tosi paljon kartalla, esim. Mars/Merkurius –yhtymä Härässä

Lainaus
Samoin myös se, että kun sideeristä ilmaa määriteltiin etenkin sosiaaliseksi elementiksi (esim. juuri Myllyniemi), niin sideerinen maakin on sosiaalinen, ja kuinka määritellä ero.

Mutta onko sideerinen Ilma oikeastaan sosiaalinen? Vai onko tuo ajatus vain poimittu suoraan trooppisesta Ilmasta?

Lainaus
Saturnuksestako johtuu, mutta kauris saattaa todellakin olla melankolisempi ja syrjäänvetäytyvämpi, mutta siltikin saattaa olla maanläheisellä tavalla elinvoimainen. Olikohan se elokuva "Amadeus" todenmukainen kuvaus kauris Mozartin persoonallisuudesta ?Cheesy jos oli, tämä kauris edusti varmaan merkkinsä villiä ja arvaamatonta osastoa...

Sideerisestä Kauriista tulee aina mieleen Sex Pistols –laulaja Johnny Rotten, se on minusta jotenkin kuvaava. Sittenhän esim. David Bowie on nousu-Kauris samoin kuin nyt ajankohtainen Kimi Räikkönen… siinä on jokin kapinallinen, hiukan vetäytyvä, omia teitään kulkeva, mutta kuitenkin jollainen lailla pehmeä, ehkä jopa ujo vaikutelma…
tallennettu
taiska
Astroholisti
*****
Viestejä: 2144


Silmät ovat sielun peili :)!


Profiili
« Vastaus #3 : 30.10.2007 20:35:13 »

huh, sinä olet todellakin tehnyt tutkimusta... Wink Mikäs sen mielenkiintoisempaa lukea...


Lainaus
Merkurius-ihmiset erottuivat omaksi joukokseen, jonka luonne tosin oli hiukan yllättävä: tämä oli kaikkein herkin ja intuitiivisin ryhmä, kiinnostunut henkisyydestä, luonnonmukaisista parannuskeinoista yms. Jos ajatellaan Maa-elementtiä – ei minään kovana tai materialistisena asiana, vaan pehmeänä, luonnonmukaisena, luonnon harmoniaa ja intuitiota, samanistisia tekniikoita yms. arvostavana Äiti Maana, niin siitä voisi ehkä löytyä jonkinlaista osviittaa, mistä todella on kyse.
Kaikkein selvimmin tämä näkyy sideerisessä Neitsyessä, Merkuriuksen omassa merkissä, jossa se on myös ylennyksessä: ihmiset, joilla Neitsyt nousee, ovat usein kiinnostuneita luonnonmukaisuudesta, intuitiivisuudesta ja parantamisesta. Tulee mieleen sellainen esimerkki kuin Liina Lång (ent. Miina Äkkijyrkkä), s. 2.7.1949 klo 13 Iisalmessa, jolla on Neitsyt-nousun lisäksi muutenkin sideeristä Maata tosi paljon kartalla, esim. Mars/Merkurius –yhtymä Härässä

kyllä, kyllä, kyllä...tämä kolahti heti. Sen perusteella mitä olen maa-ihmisistä kokenut. Kiinnostaa shamanismi, yrtit, sienet, luonto, parantaminen, joo-o.

Ja Kauriista...
Lainaus
siinä on jokin kapinallinen, hiukan vetäytyvä, omia teitään kulkeva, mutta kuitenkin jollainen lailla pehmeä, ehkä jopa ujo vaikutelma

täsmälleen noin smitten

Tunnen erittäin hyvin yhden sideerisen Neitsyen (äitini) ja tuo teksti on suoraan kuin tikulla silmään  Wink. Aivan uskomattoman osuva !


Tunnen myös erittäin hyvin yhden sideerisen Kauriin (mieheni) ja tuo alapuolella on myös osuva kuvaus, mutta lisäisin siihen myös kunnianhimon  :Smiley.
tallennettu

Trooppinen Oinas, Kuu Kauris, Asc Leijona
Sideerinen Kalat, Kuu Jousimies,Meridiaani Vesimies
Punainen sähköinen(spektrinen) taivaanvaeltaja
Kiinalainen: Metalli Rotta, egona Hevonen
Egyptiläinen: Isis
Asteekki merkki: Acatl eli Ruoko
Druidi: Pähkinäpensas
Kiinalainen: Rotta , Feng Shui 472
taiska
Astroholisti
*****
Viestejä: 2144


Silmät ovat sielun peili :)!


Profiili
« Vastaus #4 : 30.10.2007 23:48:05 »

No minullahan Vesimiehessä on MC, Merkurius ja Venus ja olen kyllä sosiaalinen ihminen, mutta tarvitsen myös ehdottomasti yksinoloa ja mitä enemmän ikää tulee sitä enemmän  Grin. Koen samoin, että ainainen ihmisten seurassa oleminen vie voimat, imee kuiviin eikä anna tilaa omille ajatuksille  :Smiley. Minullahan tähän tietenkin vaikuttaa se Au Kalat + Kuu Jousimieskin  :Smiley. Tunnen kyllä yhden Au Vesimiehen jolle myös ihmiset ovat erittäin tärkeitä, vaikka viettääkin paljon aikaa yksin.
tallennettu

Trooppinen Oinas, Kuu Kauris, Asc Leijona
Sideerinen Kalat, Kuu Jousimies,Meridiaani Vesimies
Punainen sähköinen(spektrinen) taivaanvaeltaja
Kiinalainen: Metalli Rotta, egona Hevonen
Egyptiläinen: Isis
Asteekki merkki: Acatl eli Ruoko
Druidi: Pähkinäpensas
Kiinalainen: Rotta , Feng Shui 472
Vajra
Astroholisti
*****
Viestejä: 1057


om tare tuttare ture soha


Profiili WWW
« Vastaus #5 : 02.11.2007 02:04:57 »


Lainaus
Se, mikä mulla vähän pistää silmään, on että formula Oinas = 1. huone; Härkä = 2. huone jne. otetaan itsestään selvänä ja annettuna, ja merkkien kuvakuset nojaavat vahvasti tähän ideaan (esim. että Vaa’assa on kyse ihmissuhteista, koska se on seitsemäs merkki). Kyseessähän on modernista länsimaisesta trooppisesta astrologiasta peräisin oleva malli, jota on alettu tuomaan esiin vasta 1900-luvulta lähtien ja joka ei välttämättä länsimaisessakaan astrologiassa anna niitä kaikkein toimivimpia tuloksia, saati sitten suoraan ja kyseenalaistamatta kopioituna sideeriseen/intialaiseen astrologiaan.

Syntymäkartat jotka on tehty pohjois-intian tyyliin, riittävät kumoamaan
väitteesi.

Lainaus
- Saturnus (Ilma-planeetta) on vahva Deskendentillä, se assosioituu siis iltaan ja syksyyn, kuolemaan ja lakastumiseen.

Mikä on vahvuutta? Onko se vahvuutta että seurustelet läpi elämäsi
itseäsi vanhempien miesten (tai samaa sukupuolta olevien) ?



Lainaus
”. Saturnus symboloi maailmasta irtautumista, mitä Moksha nimenomaan on.

Itseasiassa Ketu symboloi. Saturnus on kaikki ne negatiivisten tekojen hedelmät jotka estävät sinua ottamasta askelta eteenpäin tässä elämässä. 
Kaksi ääripäätä, puhdas laiskuus ja itsensä kiduttaminen ovat sen
kantamia sylilapsia. Mikäli nämä energiat toimivat negatiivisesti.

tallennettu

Some are tortured with initiation rites,
others say 'hum', 'phat' and always count their rosary,
others eat shit, piss, blood, semen and meat,
others meditate the yoga of channels and winds,
but all are deluded

- Virupa
Harschi
Kohtuuastroilija
**
Viestejä: 152


Profiili
« Vastaus #6 : 02.11.2007 18:54:20 »

Lainaus
- Saturnus (Ilma-planeetta) on vahva Deskendentillä, se assosioituu siis iltaan ja syksyyn, kuolemaan ja lakastumiseen.

Mikä on vahvuutta? Onko se vahvuutta että seurustelet läpi elämäsi
itseäsi vanhempien miesten (tai samaa sukupuolta olevien) ?

Saturnus Deskendentillä antaa sille vahvuutta shadbala-laskelmissa, digbalaa.
tallennettu
Sivuja: [1]
  Tulostusversio  
 
Siirry: