Sivuja: 1 [2]
  Tulostusversio  
Kirjoittaja Aihe: Pahat henget  (Luettu 18863 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
Mio
Astroholisti
*****
Viestejä: 1482


Ea Mai


Profiili
« Vastaus #15 : 28.12.2007 13:57:21 »

Keskusteluun liittyen pistän teosofia.netistä poimintoja:

Ristiinnaulitsemisen teoreettinen käyttö on varmaan ollut jollain tavoin yhteydessä tämän symbolin personoinnin kanssa [esittäen paratiisin puutarhan rakennetta ristiinnaulitun ihmisen symbolin avulla]. Mutta kuinka? Ja mitä tarkoittamaan? Tuo symboli oli mittojen alkuperä kuvaten luovaa lakia eli suunnitelmaa. Mikä käytännöllinen merkitys voi siis [e560] varsinaisella ristiinnaulitsemisella olla ihmiskunnan suhteen? Sen käyttö joka tapauksessa todistaa, että sitä pidettiin kuvamerkkinä jonkin järjestelmän jostakin salaperäisestä vaikutuksesta. Kuilu kuilun jälkeen näyttää avautuvan, kun tutkitaan noiden lukuarvojen salaperäisiä vaikutuksia [suhteen 113:355 yhteyden symbolointia suhteeseen 20612:6561 ristiinnaulitun ihmisen kautta]. Ne eivät ainoastaan näy vaikuttavan kosmoksessa… vaan sympatian kautta ne näyttävät vaikuttavan suhteisiin, jotka ovat yhteydessä näkymättömän ja henkisen maailman kanssa, ja profeetoilla oli ilmeisesti tietoa noista yhdyssiteistä. Vielä vaikeampi on käsittää tätä, kun otetaan huomioon, että kyky ilmaista tarkasti tuo laki luvuilla, jotka selvästi määräävät systeemin, ei ollut kielen satunnainen ominaisuus, vaan oli sen varsinainen olemus kuuluen sen alkuperäiseen rakenteeseen. Sen vuoksi ei kieli eikä siihen liittyvä matemaattinen järjestelmä voinut olla ihmisen keksimä, elleivät molemmat perustuneet aikaisempaan kieleen, joka on sittemmin jäänyt pois käytöstä….[174]

Tekijä selittää näitä kysymyksiä tarkemmin ja paljastaa joidenkin kuolleen kirjaimen mukaisten kertomusten salaisen merkityksen osoittamalla, että luultavasti aish, :*!, ihminen, oli alkuperäinen sana – kaikkein ensimmäinen heprealaisten käyttämä sana, keitä he sitten olivatkin, ilmaisemaan äänen avulla käsitettä ihminen. Sanan perusmerkitys oli alusta asti 113 (sanan numeroarvo) ja siihen sisältyivät elementit ilmaistusta kosmisesta järjestelmästä”.[175]

Tätä kuvaa hindujen Vithobâ – Vishnun muoto – kuten edellä sanottiin. Vithobân muoto, jopa naulanmerkit jaloissa,[176] on ristiä lukuun ottamatta kaikkia yksityiskohtia myöten kuva ristiinnaulitusta Jeesuksesta. Että siinä tarkoitettiin IHMISTÄ, sen vahvistaa myös se tosiasia, että vihitty jälleensyntyi tultuaan ristiinnaulituksi ELÄMÄN PUUHUN. Tästä ”puusta” on nyt tullut eksoteerisesti – roomalaisten käytettyä sitä kidutusvälineenä ja varhaiskristillisten juonittelijoiden tietämättömyyden johdosta – kuoleman puu!

Niissä geometrisissa symboleissa, joihin sisältyy ihmisen kehityshistoria, voidaan huomata yksi niistä seitsemästä esoteerisesta merkityksestä, jotka tämän järjestelmän salaperäiset keksijät sisällyttivät ristiinnaulitsemisen mysteeriin – järjestelmän, jonka alkuperäinen muokkaaminen ja omaksuminen ulottuu taaksepäin aina mysteerien perustamiseen asti. Heprealaiset, joiden profeetta Mooses oli perehtynyt Egyptin esoteeriseen viisauteen ja jotka saivat numerosysteeminsä foinikialaisilta ja myöhemmin niiltä pakanoilta, joilta he myös lainasivat suurimman osan kabbalistista mystiikkaansa, sovelluttivat erittäin nerokkaasti ”pakanallisten” kansojen kosmiset ja antropologiset symbolit omiin salaisiin aikakirjoihinsa. Jos kristillinen [e561] pappisvalta on nykyisin kadottanut avaimet niihin, niin kristillisten mysteerien ensimmäiset kokoajat olivat hyvin perillä esoteerisesta filosofiasta ja heprealaisten salaisesta metrologiasta ja käyttivät sitä nokkelasti. Siten he ottivat sanan aish (yksi heprean IHMISTÄ tarkoittavista sanoista) ja käyttivät sitä yhdessä kuuvuotta merkitsevän shanah-sanan kanssa, joka on mystisesti yhteydessä nimeen Jehova, Jeesuksen oletettuun ”isään”, ja kätkivät tämän mystisen idean astronomiseen merkitykseen ja sanamuotoon.

Alkuperäinen ajatus avaruuteen ”ristiinnaulitusta ihmisestä” kuuluu varmasti muinaisille hindulaisille, ja Moor osoittaa sen teoksessaan Hindoo Pantheon Vithobâa esittävässä piirroksessa. Platon omaksui sen avaruuteen muodostuneeseen ristiinsä, O, joka on ”toinen Jumala, joka painoi kuvansa universumiin ristin muodossa”. Krishna esitetään myös ”ristiinnaulittuna”.[177] Se on edelleen toistettu vanhassa testamentissa tuossa merkillisessä kehotuksessa ristiinnaulita ihmisiä Herran, auringon, edessä – mikä ei ole lainkaan mikään ennustus, vaan sillä on selvä fallinen merkitys. Edellä mainitusta ajatuksia herättävästä teoksesta – The Hebrew Egyptian Mystery – luemme edelleen kabbalistisista merkityksistä:

Tuossa symbolissa ristin naulojen kannat ovat kiinteän pyramidin muotoiset ja naulan varsi on suippenevan nelisärmäisen obeliskin eli fallossymbolin muotoinen. Kun otetaan huomioon kolmen naulan asema ihmisen käsissä ja jaloissa sekä ristissä, ne muodostavat kolmion muodon, jolloin kukin naula on kolmion kärjessä. Haavoja, stigmoja, on käsissä ja jaloissa ehdottomasti neljä tarkoittaen neliötä… Kolme naulaa ja niiden aiheuttamat haavat tekevät lukumäärältään kuusi tarkoittaen auki levitetyn kuution kuutta sivua [jotka muodostavat ristin eli ihmisen muodon eli 7, kolme vaakasuoraa ja neljä pystysuoraa neliötä], jolle ristille ihminen on ripustettu. Tämä vuorostaan viittaa ympyrän mittaan, joka siirtyy tuon kuution särmille. Jalkojen ainoa haava jakautuu kahteen, kun jalat erotetaan, ja näin saadaan yhteensä kolme kaikkia varten ja neljä, kun jalat erotetaan eli 7 yhteensä – toinen ja pyhin [ja juutalaisille] naisellinen perusluku.[178]

Kun siis ”ristiinnaulitsemisen naulojen” fallinen eli seksuaalinen merkitys todistetaan geometristen ja numeeristen tulkintojen avulla, sen mystinen merkitys käy ilmi niistä lyhyistä huomautuksista, jotka tehtiin edellä sen yhteydestä ja suhteesta Prometheukseen. Hän on toinen uhri, sillä hänet on ristiinnaulittu rakkauden ristille, inhimillisten intohimojen kallioon uhrina kiihkeästä halustaan vaikuttaa ihmiskunnan henkiseen elämään.

Alkuperäinen järjestelmä, kaksinainen hieroflyfi, ristin idean takana ei ole ”inhimillinen keksintö”, sillä kosminen ajattelu ja jumalallisen egoihmisen henkinen tulkinta ovat sen perustana. Myöhemmin se laajeni mysteerien omaksumaksi ja esittämäksi kauniiksi aatteeksi uudestisyntyneestä ihmisestä, kuolevaisesta, joka ristiinnaulitsemalla lihan ihmisen ja hänen intohimonsa [e562] kärsimyksen Prokrusteen vuoteelle oli uudelleen syntynyt kuolemattomana. Jätettyään ruumiin, eläinihmisen taakseen ja sidottuna vihkimyksen ristille kuin tyhjä kotelo tuli egosielusta yhtä vapaa kuin perhonen. Vielä myöhemmin henkisyyden asteittain kadotessa ei rististä tullut kosmogoniassa ja antropologiassa yhtään sen korkeampaa kuin fallossymboli.

Kaukaisimmista ajoista asti on maailmansielu eli anima mundi, aineettoman ihanteen aineellinen heijastus ollut esoteristeille kaikkien olentojen elämänlähde ja kolmen luontokunnan elonprinsiippi. Hermeettisten filosofien ja kaikkien muinaisten ajattelijoiden mukaan se oli seitsemäinen. Sillä se kuvattiin seitsenosaisena ristinä, jonka haarat ovat vastaavasti valo, lämpö, sähkö, maamagnetismi, astraalinen säteily, liike ja intelligenssi eli se mitä jotkut kutsuvat itsetietoisuudeksi.

Olemme sanoneet tämän muualla. Kauan ennen kuin risti eli sen merkki omaksuttiin kristinuskon symboliksi, ristin kuvaa käytettiin tunnusmerkkinä adeptien ja neofyyttien kesken, ja viimeksi mainittuja kutsuttiin krestokseksi (sanasta Khrestos, OD0FJ`H, koettelemuksen ja surun ihminen). É. Lévi sanoo:

Kristittyjen omaksuma ristin merkki ei kuulu yksinomaan heille. Se on kabbalistinen ja edustaa elementtien vastakkaisuutta ja neliosaista tasapainoa. Huomaamme Isä meidän -rukouksen okkulttisesta säkeestä… että alun perin oli kaksi tapaa lausua se eli vähintään kaksi hyvin erilaista muotoa jotka ilmaisivat sen merkityksen – toinen pappisvihittyjä varten, toinen neofyyteille ja vihkimättömille. Siten esimerkiksi vihitty vieden kätensä otsalleen sanoi: Sinulle; sitten hän lisäsi: kuuluvat; ja jatkoi vieden kätensä rinnalle: valtakunta; sen jälkeen vasempaan olkapäähän: oikeus; oikeaan olkapäähän: ja armo. Sitten hän yhdisti molemmat kätensä lisäten: kautta syntyvien aikakausien – ”Tibi sunt Malkhuth et Geburah et Hesed per Aeonas” – ristin merkki, ehdottoman ja suurenmoisen kabbalistinen, jonka sotaisa virallinen kirkko kadotti täysin halventaessaan gnostilaisuutta.[179]

”Sotaisa ja virallinen kirkko” teki vielä enemmän: otettuaan haltuunsa sen, mikä ei ollut koskaan sille kuulunut, se otti vain sen, mikä oli ”vihkimättömillä”, miehisen ja naisellisen Sefirotin kabbalistisen merkityksen. Kirkko ei koskaan kadottanut sisäistä ja korkeampaa merkitystä, koska sillä ei koskaan ollut sitä – huolimatta É. Lévin imartelusta Rooman hyväksi. Latinalaisen kirkon omaksuma ristinmerkki oli alusta asti fallinen, kun taas kreikkalainen kirkko on säilyttänyt sen ristin, joka kuului neofyyteille, Khrestoille.



Joh. 3:14 "Ja niin kuin Mooses ylensi käärmeen erämaassa, niin pitää Ihmisen Poika ylennettämän."

Miksi Jeesus tuo tämän esille tässä kohdassa? Mitä tekemistä tällä on sen kanssa, että hän on tullut Jumalalta? Tämä on viittaus aikaan jolloin Israelilaiset vaelsivat erämaassa ja tulivat alueelle, jossa oli käärmeitä ja moni kuoli käärmeiden puremaan.

IV Moos. 21:8-9 " Silloin Herra sanoi Moosekselle: "Tee itsellesi käärme ja pane se tangon päähän, niin jokainen purtu, joka siihen katsoo, jää eloon". Niin Mooses teki vaskikäärmeen ja pani sen tangon päähän; ketä käärmeet purivat ja tämä katsoi vaskikäärmeeseen, niin hän jäi eloon."

Mooseksella oli melkoinen ongelma. Jumala antoi hänelle hyvin erikoisen ratkaisun. Jeesuksen viittaus olla "nostettu ylös" ei ainoastaan kuvaa ristiä tai sen asentoa, vaan se kuvaa erityistä ominaisuutta, joka täytyy ilmetä ja nousta ylös ihmisen tietoisuuteen. Verbi nostaa ylös niin kuin se on tässä käytetty viittaa "majesteettiseen ylentämiseen".

Mitä jos otamme tämän kertomuksen ja siinä olevat viittaukset vakavasti oikeaan asiayhteyteen? Miten vaskikäärmeeseen katsominen pelastaa heidät kuolemasta käärmeenpuremaan.

Joh. 3:14 tuo meille kaksi kysymystä: Miksi katsominen ylös nostettuun vaskikäärmeeseen suojelee katsojaa kuolemasta käärmeenpuremaan ja miksi Jeesus vertaa itseään käärmeeseen sanomalla "Jos minut nostetaan ylös..."

Tapahtuuko paraneminen koska Jumala katsoo ylhäältä ja näkee, kuka on kuuliainen ja katsoo vaskikäärmettä? Vai tapahtuuko paraneminen tietoisuudessa tapahtuneen muutoksen ansiosta? Tehosiko katsominen, jonka Jumala sitten palkitsi, vai toiko tietoisuuden muutos, joka vaikutti reaktiona ihmisen pyhään minään?

Symbolisesti käärme kuuluu ihmisen lankeamiseen paratiisissa tai kaikkiin alempiin vaikutteisiin, jotka aiheuttavat kuoleman. Oudointa on, että juuri se, joka aiheuttaa kuoleman, antaa ylös nostettuna elämän. Se, mitä käärme edustaa, on kiihoke ottaa hyvän ja pahantiedon puusta, siitä joka tekee ihmisestä jumalan kaltaisen. Jotakin juuri tästä ominaisuudesta täytyy nousta ylös, niin että ihminen voisi elää. Se mikä aiheutti kuoleman, kun se nostetaan ylös antaa iankaikkisen elämän!

Miksi Jeesus vertasi itseään käärmeeseen? Symboliikka vaatii tällaista selitystä: Käärme kuvaa Kristusta! Ensimmäisen Mooseksen kirjan kertomuksessa käärme lupasi "te tulette niin kuin Jumala" Hankaluus ei ollut käärme vaan ihmisen tietoisuuden muuttuminen. Se, mikä Jeesuksessa nostetaan ylös, oli totuus: Jumala syntyi ihmiseksi. Muistakaamme, että kun hänet ristiinnaulittiin oli se siitä syystä, että hän väitti olevansa Jumala. Kuitenkin tämä Jumala ihmisen hahmossa noudattaa isänsä tahtoa ja antaa elämänsä hänen siskojensa ja veljiensä puolesta. Tässä on uusi tietoisuus Jumala-Ihmisessä. Kun näemme Jumala-Ihmisessä ominaisuuden Jeesuksessa nostettavan ylös juuri se käärmeen tietoisuus muuttuu tuomaan elämän sen sijaan, että toisi kuoleman. Kun he katsoivat korkeamman laatuiseen käärmeeseen ei sen alempi voima voinut loukata heitä, Hän voitti kuoleman ja herätettiin henkiin täydelliseen elämään.
tallennettu

The clay of reality is molded in dreams
Mirjam*
Kanta-astroilija
***
Viestejä: 313


Maata ei peritä isiltä, vaan on lainassa lapsilta


Profiili
« Vastaus #16 : 28.12.2007 17:44:34 »

Minusta vain tuntuu, että tämä kaikki ei riitä. Onko teillä joitakin muitakin keinoja kiusaamisen ehkäisemiseksi? Pyydän rukouksia puolestamme.

Olet paljon "vastauksia" saanut, mutta ajattelin jotain ajatuksiani laittaa omien aikaisempieni kokemuksieni pohjalta.
Voisin toki lähteä selittämään monelta eri kantilta, miten totta ja miten mahdollisesti ei totta, teidän kokemuksenne ovat vaikka psykologisesti ajateltuna, tai jonkun muun maailmankatsomuksen kautta, mutta ymmärsin, ettet hakenut mielipiteitä siihen, onko teidän kokemusmaailmanne oikea vai väärä(?)

Minulla on muutaman kerran elämäni aikana ollut ehkä jotain tuon tyyppisiä kokemuksia ja ne ovat aina liittyneet jollain lailla syvään muutoksen omassa elämässäni. Olen ne jälkikäteen osannut vääntää ja kääntää tuhanteen eri versioon ja osaa ne selittää psykologisesti ja vaikka minkä uskonnolisen dogmin tai opin kautta. (siis omat kokemukseni)  Wink
Mutta sillä hetkellä kun kokemus on täyttä totta, ei siihen kyllä auta sekään, että vain ajattelee, että koen väärin, typerästi tms.

Minä tiedän miltä tuntuu esim unihalvauksessa tapahtuvat asiat ja vaikka vääntäisin ne tuhanteen solmuun milloin minkäkin näkemyksen kautta, ei ne vie pois sitä kauhun kokemusta, joka silloin on läsnä kun se on itselle totta.

Itse olen silloin 'lukenut vain Isä meidän rukousta' ja sen kyllä tullut sydämenpohjasta siinä tilanteessa ja tai olen vain sydämessäni rukoillut hiljaa ilman sanoja. Siinä kyllä tuntee itsensä melkoisen pieneksi ja avuttomaksi, jos todella kokee sen "kauhun", mille ei ole varmaan kellään oikeita tai vääriä ilmaisukeinoja. Olkoonkin sitten psykologista tai ei, sillä ei toisaalta ole merkitystä.

En osaa mitään ennaltaehkäisykeinoja tms neuvoa, sillä itsellä ne ovat vain menneet ohi muutaman vuorokauden kuluessa.
Jotenkin oma sydän vain rauhoittuu kun tilanne rauhoittuu ja oma elämäkin muuttuu. Joskus se voi muuttua radikaalisti vaikka tunnissa.  Smiley
Se muuttaa ihmistä.
Usko siihen että se on ohimenevä kokemus, ei lopun elämän kilvoitus tai mikään testi, auttaa myös.
Omasta sydämestä rauhan etsiminen ja siinä pysyminen auttaa ehkä enemmän kuin mitkään ulkoiset keinot.
Luottamus että on itse nyt oikealla tiellä.
Oman sydämen kuuntelu.

Eilen niin liikkuttuneena Samuli Edelmannin dokkarista, laitan vielä tämän;
1.
Herra, elämääni
valvo, etten harhaan
vaeltaisi täällä
ohi ihmisten.

2.
Herra, auta aina,
etten ketään paina,
etten toisten taakkaa
suuremmaksi tee.   

3.
Vierelläni kulje,
askeleeni ohjaa,
etten väisty, milloin
kutsut auttamaan.

4.
Sydäntäni ohjaa,
anna minun, Herra,
armossasi kasvaa,
olla ihminen.

tallennettu

Totuus ja Vääryys kylpivät yhdessä.
Vääryys nousi ensin vedestä ja pukeutui Totuuden vaatteisiin. Koska Totuus ei puolestaan halunnut pukeutua Vääryyden vaatteisiin, hän liikkuu alastonna.

https://www.astro.fi/blog/Mirjam%252A
Chandra
Astroholisti
*****
Viestejä: 2752



Profiili
« Vastaus #17 : 28.12.2007 21:04:22 »

Olen tässä asiassa,erään ystäväni kauhun hetkiä kuunnelleena täysin samaa mieltä kuin DeltaPavonis!

Ei silloin,kun tuo kaamea kokemus on päällä ja omakohtainen,lohduta mikään,eikä paljon ajatus kulje.
Kyllä se on tuo rukous.Kädet kai menevät jo automaattisesti ristiin ja apua vain pyytää jostain korkeimmalta.

Katsoin myös tuon eilisen Samulin dokkarin ja tuo toinen säkeistö sekä Samulin ajatukset tekivät suuren vaikutuksen.Pistivät miettimään asioita.
Sain tyttäreltäni tuon cd:n joululahjaksi.
tallennettu

Chandra
Astroholisti
*****
Viestejä: 2752



Profiili
« Vastaus #18 : 29.12.2007 00:53:22 »

Nyt kun uudestaan luin kysymystäsi,niin tuli mieleen,että jäävätkö nämä kokemukset vain painajaisasteelle,siis uniin ilman muita kokemuksia?
Selasin nopeasti vastauksia läpi,mutten päässyt selvyyteen.
Jos jäävät painajaistasolle,niin onkohan tuossa kastejutussa jotain,joka hänen pitäisi vielä itsensä kanssa selvittää?

Ja unet kannattaa kirjoittaa ylös,ainakin jotain.Symbolit kertovat paljon ja täällä foorumillakin löytyy unien tulkitsijoita.
Ehkä ne poistuvat,kun syy selviää.Toivottavasti! angel
tallennettu

enkelitär
Kohtuuastroilija
**
Viestejä: 106



Profiili
« Vastaus #19 : 13.01.2008 19:58:07 »

Mutta noista pahoista hengistä, ymmärsinkö oikein, ettei tämä ole ongelma sinulle Enkelitär, vaan vain miehellesi? Silloin vois miettiä, mistä nämä on saaneet alkunsa, onko hänellä jotain pelkoja? Vai tarvitsisiko hän ihan ammattiauttajaa?

Joo miehellä. Uskon ja toivon, että kaste saa hänet uskomaan omaan vahvuuteensa työntää pois sen mikä häntä kiusaakin. Se tässä onkin suurin ongelma, että mies ei luota siihen, että on tarpeeksi vahva sanomaan ei kiusaajille. Kysyin vahvistuksia lähinnä siksi, että hänestä tuntuisi edes vähän vahvemmalle. Jos kaste ei auta häntä laitan hänet jonkun ihmisen pakeille. Ei tämän saa antaa häiritä yöunia. Onneksi kaste on pian.

Ja tuohon toiseen kommenttiin vielä:

Unen tasolle jäävät ja sen jälkeen tunteeksi että jotain on vielä liian lähellä, muttei koske tms. Luulen, että hän pelkää, että kaste jää saamatta, koska hän on yrittänyt aiemminkin, mutta se tyssäsi siihen, että pappi ei enää ottanut yhteyttä. Ajatuksistasi oli paljon apua. Pitää puhua näistä miehenikin kanssa.
« Viimeksi muokattu: 13.01.2008 20:10:36 kirjoittanut enkelitär » tallennettu
herkkärapu
Satunnainen astroilija
*
Viestejä: 48



Profiili
« Vastaus #20 : 15.01.2008 12:47:19 »

VAU!!!
onks tää oikeesti totta??
tässä on semmonen asia mistä en voi puhua, tai en kehtaa koska luulen että minut heitetään hullujen huoneellle Grin

minusta tuntuu että kahden vuoden ajan minua on vainonnut pahat henget, tai jokin, mutta paha se ainakin on. välillä pelkään että se on päässyt sisälleni ja ottanut minusta yliotteen.

enkä mä tiedä mitä tehdä, tämä siis vaivaa minua joka päivä. en etes uskalla olla yksin.
tallennettu

kovan kuoren alta löytyy pieni haavoittunut herkkä tyttö.se minä olen.
Hiisitär
Moderaattori
Astroholisti
*****
Viestejä: 5323



Profiili
« Vastaus #21 : 15.01.2008 14:22:42 »

Olisiko tuohon Herkkärapu nyt vinkkiä niiltä pöllöiltä? Kävin suomentamassa tuohon voimaeläinketjuun, johon olit pöllöistä kirjoittanut, kyseisen eläimen opastavat neuvot. Siellä puhuttiin paljon pimeydestä sekä sen ja valon tasapainottamisesta.
tallennettu
Sivuja: 1 [2]
  Tulostusversio  
 
Siirry: