Näytä kirjoitukset
Sivuja: [1] 2 3 4
1  Tervetuloa, aloita täältä. Myös ohjeet ja ongelmien ratkaisut! / Astro - miitti / Vs: Extempore astro miitti Helsingissä. . ... ? : 23.05.2013 01:11:57
Ookoo...no tuo ympäristö ei natsaa mun energioiden kanssa.

Viikonloppuna on Maailma Kylässä -festarit, olisko täältä ketään menossa sinne?
2  Tervetuloa, aloita täältä. Myös ohjeet ja ongelmien ratkaisut! / Astro - miitti / Vs: Extempore astro miitti Helsingissä. . ... ? : 22.05.2013 21:44:09
Minkästyyppinen miitti olisi kyseessä? Saako myös vähemmän aktiiviset astroilijat osallistua? Smiley

Vaikka oonkin yleensä jollain tasolla melko varautunut tuntemattomia kohtaan, niin viimeaikoina on tuntunut siltä että pitäisi pyrkiä tutustumaan uusiin ihmisiin useammin ja rohkeammin. Tältä foorumilta varmaankin löytyy ainakin joitain samanhenkisiä..
3  Muita keskusteluaiheita / Henkimaailman ilmiöitä / Vs: Alkoholi (+ muut päihteet) ja henkisyys : 11.01.2013 00:54:56
Hei tästähän on alkanut muodostua hieno keskustelu. Mahtavaa! Smiley Pitää palata lukemaan vastaukset paremmalla ajalla vielä uudestaan.

En tiedä kuvitteleeko joku (toivottavasti ei), että avasin ketjun kysyäkseni vinkkejä psykedeelien tai muiden päihteiden käyttöön. En suinkaan. Yllätyin vaan kovin, kun vasta pari päivää sitten kuulin, että meditaatio ja psykedeelit vaikuttavat aivoissa samoilla alueilla. Itselläni on ollut.. hmm... erikoisia kokemuksia meditoidessa ja hengitysharjoituksia tehdessä. Jotkin niistä ovat olleet hyvin samankaltaisia, kuin psykedeelien käyttäjät raportoivat. Ei kaikki tosiaankaan, eikä varmasti yhtä voimakkaita, mutta joitain samankaltaisuuksia olen havainnut.



Tästähän tosiaan on tulossa ihan komea ketju Smiley

Kyllä psykedeelit ja meditaatio molemmat liittyvät henkisiin kokemuksiin, mutta se millä tavalla tuo yhteys kummassakin tapauksessa ilmenee riippuu kokijasta. Uskoisin silti että noiden kahden metodin välillä voi olla suuriakin eroavaisuuksia, vaikka ne näyttävätkin vaikuttavan samoilla aivoalueilla. Psykedeelit aiheuttavat noita kokemuksia ikään kuin tahdosta riippumatta, 'väkisin', kun taas meditaatiossa ihminen voi yleensä itse vaikuttaa kokemuksiinsa ainakin joltain osin vapaammin. Uskoakseni tämäkin seikka on oleellinen myös kokemuksien laatueroja vertaillessa.
Meditaatio on oman näkemykseni mukaan turvallisempi tie, psykedeelit ei välttämättä sovi kaikille, kun taas meditaatio on suht turvallista jokaiselle, sen voi keskeyttää aina jos siltä tuntuu (vaikka kyllähän väärin toteutettu meditaatio voi aiheuttaa epätasapainoa ja psyykkisiä ongelmia siinä missä negatiiviset psykedeelikokemuksetkin).
Mutta toisaalta, suuri osa ihmisistä ei syystä tai toisesta kykene meditoimaan kovinkaan syvällisesti, jolloin psykedeelit voi olla tehokkaampi keino edetä.. mutta jos meditaatio ei luonnistu, niin silloin kannattaa miettiä että onko tarkoituskaan lähteä 'syvemmille vesille', vai sittenkin antaa sielunsa elää elämäänsä 'normaalitajunnassa' jalat maassa. Jossain tapauksissa psykedeelien käyttö saattaa vain jopa pilata mahdollisuuden tasapainoiseen 'normaaliin' elämään.

Itseäni kyllä kiinnostaisi ihmisten omakohtaiset kokemukset alkoholin tai psykedeelien käytöstä henkisellä polullaan, miten ne ovat vaikuttaneet, kehittäneet jne. Jos ei julkisesti halua postailla niin yksityisviestitkin kelpaa. 
4  Muita keskusteluaiheita / Henkimaailman ilmiöitä / Vs: Alkoholi (+ muut päihteet) ja henkisyys : 10.01.2013 01:29:05
Mahtavaa että täällä on pitkästä aikaa kunnon aktiivista keskustelua ja mielipiteitä puolesta ja vastaan, se tuo elämää foorumille ja herättelee omia pohditoja  smitten
Nuorenpana menin uteliaisuuttani maistelemaan tujua marisätkää eikä siinä mennyt kymmentä minuuttia kun pamahti nuppi aivan sekasin. Se jäi todella viimeiseksi kerraksi kun edes suostun ajattelemaan mitään alkoholia vahvempaa, ei koskaan enää. Häilyin todella jossakin psykoosin esiasteilla, en ole koskaan pelännyt niin paljon mitä sen reilun tunnin (kai) aikana kun vaikutus oli voimakkaimmillaan. Luojan kiitos miesystäväni oli enemmän tolpillaan ja piti sylissä sillä en uskaltanut poistua sängystä sillä minua "vaani"eteisessä kaiken maailman olennot poliisista demoneihi.. Onneksi elin silloin hyvin maallista elämää enkä juurikaan miettinyt henkisiä asiota, mikäli nyt kävisi tällainen kömmähdys niin terve menoa pehmustettuun huoneeseen.. Ei se vaan sovi kaikille ei.

Itselläni on myös kannabiksesta vastaavanlainen kokemus joka on myöskin jäänyt toistaiseksi viimeiseksi kokeiluksi kyseisen aineen osalta. Mutta myös nuo negatiiviset kokemukset saattavat opettaa jotain hyödyllistä meistä itsestämme. Itsensä tutkiminen ja valmistautuminen on aina tärkeää ennenkuin lähtee kokeilemaan jotain uutta, mutta voin omakohtaisesti sanoa että sekään ei aina riitä.
En tiedä onko kyse vain siitä ettei ole valmis 'päästämään irti' ja antautumaan tuon maailman vietäväksi, ja vastaantaisteleminen sekä pelko sitten aiheuttaa tuon negatiivisen sekavuuden/psykoosin/paniikkitilan yms. Vai onko kyse sittenkin siitä että jotkut ihmiset vain ovat paljon herkempiä (mentaalisesti ja spirituaalisesti), ja aineen vaikutus on silloin täysin erilainen (tai ainakin voimakkaampi) kuin useimmilla muilla, jolloin kannattaakin olla varovaisempi. Tietysti myös ihmisen senhetkinen tunnetila, ennakkokäsitykset ja odotukset, sekä ympäristö toimivat osatekijöinä siinä miten aine tajuntaan vaikuttaa, mutta uskoisin että myös persoonallisuudella (tai horoskooppimerkillä, jos sitä kautta haluaa lähteä tulkitsemaan) ja henkisyyden tasolla saattaa olla suurempikin merkitys.
Tunnen kuitenkin henkilökohtaisesti monia ihmisiä joilla ei kannabiksen (ym.) käytön kanssa ole ongelmia, ja vaikutukset ovat pääosin positiivisia (myös henkisyyteen liittyen). Mutta tiedän myös tapauksia joissa (varsinkin pitkäaikainen) käyttö on aiheuttanut epätasapainoa ja psyykkisiä ongelmia. Käytön lopettaminen kuitenkin usein ratkaisisi nämäkin ongelmat, mutta addiktoituneelle ihmiselle lopettaminen ja avun hakeminen/vastaanottaminen ei todellakaan ole helppoa, varsinkin kun omaa tilannetta voi olla mahdoton hahmottaa jatkuvasti päihteiden vaikutuksen alaisena eläessä.
5  Muita keskusteluaiheita / Henkimaailman ilmiöitä / Vs: Alkoholi (+ muut päihteet) ja henkisyys : 09.01.2013 23:25:36
Lainaus
Hmmm...  mistä päättelet minun lukeutuvan jompaan kumpaan joukkoon?
Itselläni ei ole huumetaustaa, mutta ensirakkauteni käytti kovia huumeita. Sitä kautta tutustuin myös siihen maailmaan.
Muutama vuosi sitten uskovainen (ex)kaverini tappoi huumepäissään kaksi lastaan.
Jotain tiedän siis minäkin, vaikka ei ole samoja ojanpohjia kolunnut.

En tarkoittanut sitä henkilökohtaisesti vaan yleisesti ottaen, kun puhutaan tästä aiheesta. Eikä siis myöskään ollut tarkoitus mustavalkoistaa.
Pahoittelut siitä että olet joutunut kohtaamaan tuota huumeiden käytön 'pimeää' puolta, se on surullisen koskettava todellisuus jota on tärkeää nostaa esille.
Mutta näissäkin tapauksissa kyse on yksilöllisistä eroista ja käyttötavoista, ja tämä on syytä pitää jatkuvasti mielessä.

Tämän keskusteluketjun aiheena oli nyt siis nimenomaan henkisyys + päihteet, lähdetään siitä liikkeelle, sekä negatiiviset että positiiviset kannat huomioiden.
6  Muita keskusteluaiheita / Henkimaailman ilmiöitä / Vs: Alkoholi (+ muut päihteet) ja henkisyys : 09.01.2013 20:31:44
Lainaus

Kiva, että joku uskaltaa sanoa jotain huumeista täällä. Itse sain aikoinaan jossain ketjussa ryöpyn niskaani, kun uskalsin ilmaista huumevastaisuuteni.

Osanottoni rakkaasi menetyksen johdosta.  smitten

Jos huumevastaisuudelle tai -myönteisyydelle ei ole rakentavia perusteita, niin yleensä saa sitä ryöppyä niskaan. Mutta se ryöpyttäminen auttaa tarkentamaan omia näkökantojaan, eli kannattaa ottaa ne ryöpyt avoimena vastaan Wink
Omakohtainen kokemus on se tärkein lähtökohta kun ruvetaan jotain vastustamaan tai puolustamaan. Jos kokemus puuttuu niin sanoilla ei ole tukevaa pohjaa. Jos itsellä ei ole 'riittävää' kokemusta sekä päihteistä että päihteettömyydestä, eikä tunne tarpeeksi montaa 'asiantuntijaa' molemminpuolin, niin millään mutu-tuntumalla ei kovin pitkälle pääse. Jos kaveripiiri koostuu enimmäkseen päihteidenkäyttäjistä, niin on usein liian sokea  niiden ongelmien ja haittojen suhteen. Ja sama pätee myös toiseen suuntaan. Liian yksipuolinen ja suppea kokemus 'päihdepiireistä' ei auta ymmärtämään sitä missä menee se ns. "ongelmakäyttämisen" häilyvä raja, ihmisiä kun on niin monenlaisia.
Ja tämä kaikki liitettynä henkisiin ilmiöihin tuo omat mutkansa matkaan. Se mikä sopii toiselle, ei sovi toiselle, jne.
7  Astro special / Yleistä / Vs: Mitä mieltä kritiikistä? : 09.01.2013 07:12:01
Astrologia on työkalu, jonka käyttötapa määrittää sen merkityksen itse kullekin.
Se on sekä 'huuhaata' että totisinta totta, loppujen lopuksi kyse on soveltamisen taidosta tulkinnassa Wink

Ei henkisiä asioita oikeastaan voi sovittaa yhteen reaalitodellisuuden yleispätevien lainalaisuuksien kanssa minkään 'tieteellisen menetelmän' kautta. Henkisyydessä kaikki on niin riippuvaista yksilön henkilökohtaisen sisäisen maailman kokemuksesta, jonka kautta oppiminen ja kehittyminen tapahtuu suurimmaksi osaksi sanojen/kuvien/kaavioiden/symbolien ulottumattomissa. Ne toimivat vain suunnistusvälineinä.

Kritiikki ei siis kohdistu itse astrologiaan, vaan ihmisiin jotka käyttävät sitä väärin koska eivät ymmärrä sitä.

En minäkään ymmärrä Cheesy
8  Astro special / Yleistä / Vs: Huumoria päivään... : 07.01.2013 18:54:07
Mitchell & Webb - Farming
9  Muita keskusteluaiheita / Henkimaailman ilmiöitä / Vs: Alkoholi (+ muut päihteet) ja henkisyys : 06.01.2013 23:04:31
Päihteiden käyttäminen on yksilöllistä ja jokainen kokee omalla tavallaan, mutta yksi yleinen käsitys on se että tietyt päihteet (varsinkin psykedeelit) saattavat avata kanavia jotka pakottavat ihmisen kohtaamaan nopeasti ja suuren määrän henkistä informaatiota kerralla. Ja jos tällaiseen henkiseen kasvupyrähdykseen ei olekaan valmis, niin siitä voi seurata vakavia ongelmia. Jos on valmiiksi epätasapainoinen ja/tai heiveröinen mieli, niin päihteiden käyttö ei ehkä ole se viisain (ja varsinkaan turvallisin) tapa edetä henkisellä polullaan. Henkiolennoista en osaa sanoa mitään, mutta kyllähän tuo rajojen avaaminen voi olla vaarallista silläkin tasolla.
Mutta toisille psykedeelit saattaa toimia hyödyllisenäkin työkaluna, riippuen käyttötavasta.. Turhan monilla päihteiden (jatkuva) käyttö kuitenkin näyttäisi vain lisäävän henkistä sekavuutta ja epätasapainoa, luoden myös illuusioita joista on vaikea päästä eroon.
Mutta ehkäpä jokainen kuitenkin voi omaa sisintään ja sieluaan kuuntelemalla oppia mikä sopii itselle.
10  Muita keskusteluaiheita / Muita kokemuksia / Vs: Musiikkia : 05.01.2013 06:23:06
Broadcast - Come On Let's Go

Björk - Undo (live)
11  Astro special / Yleistä / Vs: Tule kahvi ja teetupaan! : 05.01.2013 00:31:38

http://www.luxhelsinki.fi/
Tällainen hieno valotapahtuma alkoi tänään, jatkuu 8.1.2013 asti. Keskustassa on niin monta paikkaa, etten ala luettelemaan niitä.



Suosittelen tuolta ainakin Senaatintorin valoesitystä (tuomiokirkon etuseinustalle heijastettu esitys pyörii päivittäin klo 16-22), ja Kiasman pihalla Tuliryhmä Etnan esitys (klo 18:30 ja 19:30).
12  Muita keskusteluaiheita / Henkimaailman ilmiöitä / Vs: Valopallot/"orbs" valokuvissa? : 03.01.2013 23:50:40
Mun yhdellä pöly pallollani oli kasvot,silmät kiinni, kuvassa,kun suurensin sen koneelle,pienessä kuvassa ei ne erotu ja muilla ei ne näkynyt niin selvästi.

Tuo muuten toimii yllättävän monessa valokuvassa kun suurentaa niitä tarpeeksi. Vaikkapa lähikuva kiven/kallion pinnasta, rypistyneestä foliosta tms. Kun kuvia suurentaa ja kääntelee ympäri niin niistä erottaa helposti erilaisia kasvoja, eläin- ja ihmishahmoja ym.
13  Astro special / Yleistä / Vs: Tule kahvi ja teetupaan! : 31.12.2012 21:26:31
Kaikkea hyvää kaikille kaikkialla!
14  Muita keskusteluaiheita / Muita kokemuksia / Vs: Musiikkia : 31.12.2012 04:29:59
Shakti - Peace Of Mind
15  Astro special / Yleistä / Vs: Kysymys ja vastaus : 30.12.2012 02:59:49
Uusi suunta alkoi jo muutamaan elämääni.

Milloin viimeeksi raivostuit, ja miksi?
Sivuja: [1] 2 3 4