Sivuja: 1 [2] 3 4 5
  Tulostusversio  
Kirjoittaja Aihe: Närästys, ruuansulatus jne..  (Luettu 54739 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
epona
Vieras
« Vastaus #15 : 03.10.2012 16:01:56 »

Okei,

Kiitos tästä informatiotulvasta!!

Ohitetaan sitten noi sun sivukommentit, koska en vaan jaksa...


Hyvää ja iloista päivän jatkoa.


/A
tallennettu
Artemis
Astroholisti
*****
Viestejä: 3622



Profiili
« Vastaus #16 : 03.10.2012 21:28:59 »

Helikoa ei ole testattu minulta.

Voin jo pari päivää paremmin syötyäni enemmän marjoja ja vihanneksia ja kalaa Smiley Nyt sitten äsken söin sitten vissiin liikaa lihaa ja höysteitä ja koska olin tosiaan hirmu nälkäinen, en kai sitten pureskellut hyvin. Nyt sitten tuntuu olo tukalalta ja tuntuu, että tekisi mieli röyhtäillä, mutta mitään ei tule paitsi, että jännittää nouseeko ruokaa röyhyn mukana Tongue

Veikkaisin, että ruuansulatus on heikompi..

Kiitos kaikille viesteistä ja vinkeistä Smiley Uskon, että pitkälti voi olla omaa vikaani. Olen laiminlyönyt pureskelun, ahmin usein liikaa ja liian nopeasti, vihanneksia liian vähän, vehnää pitää totisesti alkaa boikotoimaan.

Ruuansulatuksen tehostamiseen nuo vihannekset varmaan auttaa(ko)?
tallennettu
body electric
Astroholisti
*****
Viestejä: 1090



Profiili
« Vastaus #17 : 03.10.2012 22:40:10 »

Kiitos Eklektikolle infopaketista, täytyy ehkä tulostaa tää sivu kun käyn kylillä, oma tulostin sökönä -
Tosiaan munkin vatsavaivat saattais ehkä johtua helikosta, täytyy ehkä käydä tässä sitäkin sitte testaamassa.

Äidilläni oli 70- ja muistaakseni vielä 80-luvulla ns. "vatsahaava" ja oikein pahana ja sitten jossain vaiheessa se helikobakteeri löydettiin,
äityli söi tarvittavat lääkkeet, aika pitkä kuuri mutta vatsis katos eikä tietääkseni oo tullu enää "vatsahaavana" takaisin vaikka äitini edelleen herkkävatsainen onkin mutta ei siis spesifisesti samanlaisia vaivoja.

tallennettu

.
sideman
Astroholisti
*****
Viestejä: 8227


Profiili
« Vastaus #18 : 04.10.2012 00:38:11 »

Minä en muuten väittele ollenkaan - ihan se ja sama minulle, mitä ihmiset vatsallaan tekevät - kunhan kerron kertynyttä tietoa ja mielipiteitäni, muut voivat tehdä niillä mitä haluavat, vaikka sitten haudata ne kompostiin jos niikseen tulee.  Wink


Itse luotan koululääketieteeseen mm. näissä:
- jäykkäkouristusrokotus
- streptokokkien A ja C hoito
- haavojen tikkaus ja luomien poistot
- hampaiden korjaus syystä tai toisesta
- murtuneiden luiden kipsaus
- helikobakteerin häätö

Luulisi jostakin lähteestä löytyvän maininnan siitä, mikä on häätöhoidon onnistumisprosentti...

Mikäli se on esim. yli 80%, kannattaa riski suoliston "sekaisin menosta" ehkä ottaa!

 Huh
« Viimeksi muokattu: 04.10.2012 08:50:00 kirjoittanut sideman » tallennettu
Eklektikko
Astroholisti
*****
Viestejä: 3687


Profiili WWW
« Vastaus #19 : 04.10.2012 10:02:58 »

Häädön teho riippuu käytetystä lääkekombosta, tärkein huomio hoidon kehityksessä on ollut se, että se tehoaa parhaiten yhdistelmällä antibiootti+happosalpaaja tms. happamuutta vähentävä valmiste.

Tässä yksi tutkimus:
http://ukpmc.ac.uk/abstract/MED/1449132

Sen mukaan lääkkeiden valinta vaikuttaa onnistumiseen ja vaihelee lääkkeen valinnasta riippuen niin, että kolmoisterapialla bismuth+metronidazole+tetrasykliini saadaa peräti 94,1% potilaista terveiksi.

Suomalaisilta sivuilta löytyi lisäksi tieto, että meillä yleensä kokeillaan lääkehäätöä 2 kertaa ja jos ei onnistu, niin sitten otetaankin jo näytepala masusta ja tutkitaan vähän tarkemmin vielä se mikrobin tyyppi, ennen kuin hoidetaan lisää.
tallennettu

DISCLAIMER: Teksteissäni ei ole tulkinnanvaraa vaan kirjoitan juuri tismalleen niinkuin tarkoitan. Rivien välien lukeminen  ja oma tulkinta on aina lukijan vastuulla ja tähän mennessä ollut 100% virheellistä. Merkurius jousimiehessä: Kuulostan saarnaajalta vaikka asia olisi täysin triviaali.
sideman
Astroholisti
*****
Viestejä: 8227


Profiili
« Vastaus #20 : 04.10.2012 12:09:00 »


Ruisleivän kaikki muut terveysvaikutusväittämät, paitsi se että se lisää ulostemassan määrää, kumottiin viime vuoden syksyllä. EU:n elintarvikevirasto onkin vaatinut nämä valheelliset väittämät poistettavaksi pakkauksista tämän vuoden aikana. Täysjyväruisleipäkin on lisäksi nopea hiilihydraatti (GI yli 70) ja kuten kaikki viljat, sisältää ravinteiden imeytymistä estävää fytiinihappoa. Gluteenin ikävistä vaikutuksista niin suoleen, kuin muuhunkin elimistöön en edes viitsi aloittaa saarnaamista, tulisi muuten hirveän pitkä viesti...



Olisiko ruisleivän suosio Suomessa osaselitys sille, että "maailman terveimmistä lapsista
tulee maailman sairaimpia aikuisia"?

 Shocked
tallennettu
body electric
Astroholisti
*****
Viestejä: 1090



Profiili
« Vastaus #21 : 04.10.2012 13:12:44 »

En usko että pelkästään ruisleipä on vuoskymmenien ajan niin voimakkaasti vaikuttanu suomalaisten terveydentilaan,
onhan täällä nyt muutakin syöty.
Ehkä kaikki yhdessä - liian vähän vihanneksia, hedelmiä ja marjoja, liian ykspuolista ruokaa, liikaa stressiä, synkkyyttä ja
mustavalkosta elämänasennetta, liian pitkät talvet, liian vähän positiivisia virikkeitä, ja sittenhän meillä on pitkä ja
rankka alkoholikulttuuri ja siihen päälle tupakka ja sitten kun toi havainto tehtiin joskus -80-luvulla niin siinä vaiheessa
pisteenä ii:n päälle suomalaiset olikin jo aivopesty syömään lisäks margariinia, joka aiheuttaa tulehduksia elimistössä ilmeisesti,
vaikka moni nauraakin väitteelle plus sitten vielä,
80-luvun loppuun tultaessa ihmiset oli jo alkanu omaksua puppuruokakulttuurin, eli eineksiä, kioskiruokaa, hampurilaisia, sipsejä,
ja muuta - harva enää siinä vaiheessa teki kalakeittoa esim ja kotiruokakin alko olee sellasta mitä enää vanhat äidit harrastaa.

Tietysti toi näkemys "maailman sairaimmista aikuisista" käsitti sillon vanhempaa ikäpolvea, mutta tuskin niitä mikään itsetehty kunnon
maalaisruoka on sairastuttanu - lähinnä sen vanhemman sukupolven ihmisistä, joista nyt siis useimmat on jo kuollu,
sairastutti rankka elämä, sodat, psyykkiset tekijät, alkoholi, hoitamattomat pitkäaikaissairaudet (esim just "vatsahaava") etc.

Nyttemmin uudemman sukupolven lapsista jotka tätä nykyä on jo aikuisia tai keski-ikäisiä (monet diabeetikkoja ) voi sanoa "että maailman lihavimmista lapsista ja teineistä tulee yksi maailman ylipainoisin ja suhteellisesti sairain aikuisväestö".
Elintaso on kohonnu mut ruokakulttuuri on tavallaan ainakin osalla, aika suurella, väestöstä vaan huonontunu.
tallennettu

.
Eklektikko
Astroholisti
*****
Viestejä: 3687


Profiili WWW
« Vastaus #22 : 04.10.2012 13:45:07 »

Diabetesluvuthan ovat räjähtäneet silmille sen jälkeen kun suositukseksi tuli rasvat minimiin + paljon täysjyväviljaa.

Kyse ei ole vain siitä, että kaikki tai edes useimmat söisivät puppuruokaa. Kyse on siitä, että ravintosuositukset ovat nykyään sellaiset, että niillä niitä sairauksia saadan aikaan. Rasvakammo yhdistettynä suositukseen runsaasta täysjyväviljan syönnistä aiheuttaa jo itsessään terveysongelmia. Vaikka tekisi kaiken itse raaka-aineista, ei tulos ole kovin hyvä jos noudattaa nykyisiä ravintosuosituksia.

Pitkällä perspektiivillä katsoen sitten ihmiskunnan terveys romahti maanviljelyksen alettua. Metsästäjä-keräilijät kuolivat tapaturmiin, infektioihin ja tapaturmista seuranneisiin infektioihin. Näitä tauteja sen sijaan alkoi esiintyä vasta maanviljelijäyhteisöissä:
Nivelrikko
Nivelreuma
Selkärankareuma
Osteoporoosi
Karies
Sydän- ja verisuonitaudit
Metabolinen oireyhtymä, sekä siitä lopulta seuraava tyypin 2 diabetes
Syöpä

Väkiluku kyllä alkoi nousta, sillä vaikka elinajanodote putosi noin 8 vuodella ruokavaliomuutoksen seurauksena, lapsia syntyi enemmän ja jäi siten henkiinkin enemmän, vaikka  lapsikuolleisuus myös nousi samaan aikaan. Ihmisten keskipituuskin laski noin 10 sentillä. Väkiluku alkoi myös nousta sen vuoksi että maanviljelys on työvoimavaltaista (orjatalous on myös maanviljelyksen seurausta) ja suuri lapsiluku oli sen vuoksi toivottua, kun taas metsästäjä-keräilijät myös säännöstelivät syntyvyyttä. Maanviljelyksen tuottamia 'uusien' sairauksien jälkiä löytyykin jo muinaisen Egyptin muumioiltakin.

Niin kauan, kun maanviljelyksestä huolimatta tyydyttynyt luonnollinen rasva oli arvossaan ja sitä syötiin niin paljon kuin mahdollista, tilanne ei ollut aivan mahdoton. Mutta kun maanviljelyruokavalioon sitten yhdistyi vielä 1900-luvulla alkanut rasvakammo, niin monien sairauksien esiintyvyys suorastaan räjähti. Lisäksi vasta 1900-luvulla kuvioihin tulivat korkeafruktoosinen maissisiirappi (tuoteselosteissa usein vain nimellä tärkkelyssiirappi tai maissisiirappi tai glukoosisiirappi) ja muunnetut tärkkelykset, jotka ovat täysin luonnottomia aineita ja sen vuoksi pistävät ihmiselimistön sekaisin todella reippaaseen tahtiin.

Kaksi esimerkkiä:

Jos ravinnnon rasvasta alle 50% on tyydyttynyttä rasvaa ja/tai rasvansaanti ylipäätään liian alhaista, luun uudismuodostus heikkenee. KAIKKI solukalvot on tehty tyydyttyneestä rasvasta, myös ne luusolujen solukalvot...

Elimistö tarvitsee keuhkoja suojaavan ja kaasujenvaihdon mahdollistavan nesteen valmistukseen kahta eri tyydyttynyttä rasvahappoa. Ennen rasvakammon aikakautta astma, hengitystieallergiat, keuhkoahtauma ja keuhkosyöpä olivatkin sangen harvinaisia siitä huolimatta, että joka paikassa sai tupakoida ja kaupungeissa poltettiin pienhiukkaspäästöjä tuottavaa kivihiiltä. Nämä hengitystiesairaudet ovat yleistyneet nimenomaan sen jälkeen, kun ravintosuosituksiin tuli kammo tyydyttynyttä rasvaa kohtaan ja ihmiset minimoivat eläinrasvojen käyttöä ruokavaliossaan.

Lisäksi ihmiset altistuvat nykyään kemikaalikoktailille, jota ei voi todistaa kenellekään turvalliseksi, koska kemikaalien yhteisvaikutuksia on mahdotonta edes kattavasti tutkia.
tallennettu

DISCLAIMER: Teksteissäni ei ole tulkinnanvaraa vaan kirjoitan juuri tismalleen niinkuin tarkoitan. Rivien välien lukeminen  ja oma tulkinta on aina lukijan vastuulla ja tähän mennessä ollut 100% virheellistä. Merkurius jousimiehessä: Kuulostan saarnaajalta vaikka asia olisi täysin triviaali.
epona
Vieras
« Vastaus #23 : 04.10.2012 14:52:10 »

Mielenkiintoista tietoa ja uskon todella tuohon, ettei viljat ole ihmiskeholle terveellisiä.


Olen tässä nyt viimepäivät tutkinut jonkin verran luonnonmukaisia hoitomuotoja niin internetistä kuin kysynyt yrittlääktieteeseen erikoistuneelta prantajalta neuvoja. Eli myös helikobaktreeria Voi hoitaa luonnollisin keinoin. Yleisimmin käytetyt ovat yrttirohdokset (tincure englanniksi) sekä aromaterapiatipat. Varmaan myös homeopaattisista lääkkeistä tai esim. akupunktioihoidoista voi olla hyötyä.

Tällä sivulla on monipuolisesti tietoa niin koululääketieteen keinoista kuin luonnomukaisesta hoidoista. Sivu on englanniksi - Suomen kielellä en löytänyt yhtä pätevää tietoa vaan lähinnä keskustelupalstoja ja kertomuksia kokemuksista.

http://natural-medicine.labosp.com/List_of_scientific_studies/helicobacter_pylori_natural_treatments_for_the_eradication.doc.php

Suomessa on naturopaatti ja fytonomi Auli Kuparinen kirjoittanut kirjan; Vatsan ja suoliston luonnonmukainen hoito jossa hän käsittelee ilmeisesti myös helikobakteerin häätöä. En ole lukenut teosta.


Eli myös luonnonmukaisessa hoitokeinoissa on olennaista, että suojaa vatsaa hapoilta (esim piihapolla) ja sen rinnalla tapaa bakteeria jollain rohdoksella. (esim. Geippisiemenuute, karpalouute, sianpuolukka, valkosipuli, berberiini ym.)

Löytyi muuten berberiinistä seuraava suomenkielinen sivu:

http://www.antioksidantit.com/berberiini/


Nämä siis toiminee - mikäli uskaltaa rohkeasti kokeilla vaihtoehtoisia hoitomuotoja.  smitten


/A

« Viimeksi muokattu: 04.10.2012 21:23:01 kirjoittanut Ilveksen tytär » tallennettu
NikiT
Kohtuuastroilija
**
Viestejä: 74



Profiili
« Vastaus #24 : 09.10.2012 23:03:40 »

6 vuotta vähähiilarisella ruokavaliolla olleena suosittelen kaiken viljan poisjättöä ja muutenkin siivoamaan E-koodit, valkoisen sokerin, perunan, kevyet ja laitit ym. sotkut pois ruokalistalta. Tilalle oikeita, puhtaita ruoka-aineita: lihaa, kalaa, munia, rasvaisia ja maustamattomia oikeita eläinpeäisiä rasvoja, oliiviöljyä, oikeita juustoja, punaista maitoa, tosi monenlaisia kasviksia, marjoja, pähkinöitä, ja vain hyvin kohtuudella kotimaisia hedelmiä.

Jo lähtee närästykset ym vaivat.
Minulla ei ole keliakiaa, ja olen karjalaisen äidin tytär. Äiti leipoi joka lauantai suuret määrät vaikkas ja mitä herkkuja. Eli viljaa olen mättänyt eläissäni kiduksiin tosi paljon. Tosin muu ruoka oli puhdasta, rasvaista ja luomua. Paljon marjoja, vihanneksia, voita, oikeaa käsittelemätöntä maitoa, luomulihaa ym.

Kuusi vuotta sitten jätin iltapäiväväsymysoireiden takia kaiken viljan, perunan ja hyvin pitkälti myös sokerin pois.
Jos jostain syystä suuhuni joutuu vähänkin perunaa tai jonkin verran valkoista sokeria, niin tuloksena on n. 15 min päästä kova väsymys.
Mutta jos maistan jotain, missä on vähänkään viljaa, tulee väsymyksen ja ripulin lisäksi tosi kuvottava olo. Närästys? Ruokatorvessa tosi ällö olo. Ei ole väliä mitä vilja on: riisi, ruis ym. kaikki tekevät tämän kuvottavan olon. Ja viljamäärä ei tarvi olla kuin teelusikallinen.
Eli tarviiko enempää perustella?
Minua ei ainakaan koskaan saa enää palaamaan hiilarielämään. Kuuteen vuoteen ei ole ollut flunssaa eikä tarttuvia tauteja. Elämä maistuu, ja jaksaa tehdä pitkiä työpäiviä - yrittäjä olen - , urheilla ja harrastaa kaikkea kivaa.
Regulat-valmiste auttaa elimistöä palautumaan - on tosi hyvä suolistolle, yleiskunnolle ym. Suosittelen. Mutta viljan poisjättöä se ei korvaa.
tallennettu
Lilia
Satunnainen astroilija
*
Viestejä: 11


Profiili
« Vastaus #25 : 11.10.2012 21:06:51 »

Moi, Artemis!

Tutullani on juuri sama vaiva kuin sinulla. Ruoka ei sula vatsassa ja saa aikaan pahanhajuista henitystä, närästystä, unettomuuttakin...Siihen auttaa Creon niminen ruuansulatus entsyymi apteekista ilman reseptiä.Otetaan ennen ruokaa. Ruuista hän ei syö raakoja kasviksia, olutta, pun.lihaa, valkosipulia, chiliä, mustapippuria, sitruunaa...Tai ei syönyt ennen, kun oli tämä vaiva. Nyt voi jo syödä mitä vaan. Mutta sinulle varmaan sopisi nyt kypsät kasvikset (sosekeitto,helppo sulattaa heikon vatsan) ja tattaripuuro. hirssipuuro on lukemani mukaan todella hyvä myös.
Parempaa vointia!
tallennettu

aurinko merkurius mars uranus:skorpioni
asc:kauris
kuu:kaksonen
venus:jousimies
sideman
Astroholisti
*****
Viestejä: 8227


Profiili
« Vastaus #26 : 12.10.2012 00:49:50 »

Hintsusti OT:

Tämä saattaa olla tyystin (yli)vilkkaan mielikuvitukseni tuotetta,
mutta tuntuu siltä kuin jostakin hiljattaisesta tv-dokkarista tai
kenties netistä olisi jäänyt takaraivoon sellainen mielikuva,
että maanviljelyksen kehittyminen mahdollisti nykyisen korkean
teknologian sivilisaation, hyvässä ja pahassa.

Nimittäin, aivot eivät käyne millään muulla polttoaineella kuin
sokereilla/jollakin tietyllä sokerilla, ja niitä/sitä keho kai valmistaa lähinnä hiilareista.

Metsästäjä-keräilijätaloudessa suurin osa ihmisten ajasta meni
kai riittävän hiilarimäärän hankkimiseen aivojen tehokkaan
toiminnan  kannalta, joten mualiman menon pohdiskeluille
ja muille pähkäilyille ei jäänyt paljon aikaa??

 Huh :Smiley
« Viimeksi muokattu: 12.10.2012 00:52:51 kirjoittanut sideman » tallennettu
Eklektikko
Astroholisti
*****
Viestejä: 3687


Profiili WWW
« Vastaus #27 : 12.10.2012 08:54:56 »

Okei, näemmä tarvitaan kertaus ihmisen aineenvaihdunnan tosiasioista, koska ne eivät ole ainakaan Sidemanille tutut:

Kaikki ihmisen solut kykenevät käyttämään kahta eri energiajärjestelmää. Ne pystyvät kaikki ottamaan energiansa joko sokereista tai ketoneista. Myös aivot.

Ainoa poikkeus ylläolevasta ovat syöpäsolut, ne kuolevat nälkään ketoosissa, sillä useimpien syöpätyyppien solujen mitokondriot ovat sillä tavoin vahingoittuneita, että ne eivät osaa käyttää ketoneita energiaksi. Eli jos haluat helliä, vaalia ja auttaa kasvussa niitä elimistössäsi joka päivä alkavaa noin tuhatta syöpää, niin pidä tarkasti huoli siitä ettet koskaan ole hetkeäkään ketoosissa, vaan pidät aineenvaihduntasi tiukasti sokerivetoisena.  Wink

Tämän lisäksi maksa osaa tehdä itse sokeria aivoille sekä proteiinista että tarvittaessa myös rasvasta. Prosessin nimi on glukoneogeneesi ja se on aivan luonnollinen osa ihmisen aineenvaihduntaa.

Aivoille on siis taattu joko sokerin tai ketonien saanti vaikka hiilihydraattien määrä ravinnnossa olisi nolla. Mutta sitähän se ei metsästäjä-keräilijällä tietenkään ollut, sillä kasveista, marjoista ja pähkinöistä saa kyllä hiilihydraatteja.

Sen sijaan on esitetty oletus - ja tämä vetoaa omaankin logiikkaani - että tarvittiin viljojen opiaattivaikutus, eli se että gluteeni muodostaa ohutsuolessa opioidipeptidi eksorfiinia, jotta luonnostaan äkkiottoiset ihmiset kykenivät asumaan luonnottoman suurissa asutuskeskittymissä, jotka maanviljelys vaatii. Ilman rauhoittavaa lääkitystä - siis gluteeniviljoja - ei siihen ehkä olisi pystytty ilman että porukka repii toisiltaan silmät päästä. Ja niitä sorrettuja massoja - sitä maanviljelys vaatii - on helpompi myös hallita, kun ovat rauhoitettuina.

Ihmisten kuulee sanovan että vähähiilihydraattinen ruokavalio tekee ärtyisäksi ainakin alussa. Opiaattivierotus (=gluteeniviljan syönnin loppuminen) toki tekee ärtyisäksi, mutta sen jälkeen ei enää olla ärtyisiä vaan sellaisia kuin ihmisen kuuluukin olla. Opiaattipöllyssä jatkuvasti kulkeminen ei ole normaalitila, vaikka suurin osa porukasta niin nykyään tekeekin. Kaikki gluteeniviljoja syövät ovat jatkuvassa rauhoittavassa lääkityksessä.

Toinen looginen teoria on se, että gluteeniviljojen päihdemahdollisuudet, eksorfiini itsessään sekä mahdollisuus tehdä alkoholia viljasta, olivat merkittävä tekijä siinä että ihmiset suostuivat vaihtamaan terveyden ja metsästäjä-keräilijän 3,5 tunnin työpäivän maanviljelijän moninkertaiseen työmäärään ja huonon ravinnon aiheuttamiin terveysongelmiin.  Narkkari on valmis elämään surkeissakin oloissa saadakseen annoksensa...

Maanviljelys mahdollisti kulttuurin, hierarkkiset valtarakenteet, väestöjärjähdyksen, naisen aseman surkeutumisen, yksityisen maanomistuksen ja orjatalouden. Kulttuuri on näistä se ainoa hyödyllinen ja sekin vain osin, maanviljelys on siis jo palveluksensa tehnyt ja nykyisin se tuottaa ennen kaikkea sairastuttavaa ruokaa joka ei ole ihmiselle lajityypillistä. Nälkäongelman ratkaisu on väestönkasvun rajoittaminen, ei ihmisten rääkkääminen ei-lajityypillistä ruokaa syöttämällä.
« Viimeksi muokattu: 12.10.2012 09:20:04 kirjoittanut Eklektikko » tallennettu

DISCLAIMER: Teksteissäni ei ole tulkinnanvaraa vaan kirjoitan juuri tismalleen niinkuin tarkoitan. Rivien välien lukeminen  ja oma tulkinta on aina lukijan vastuulla ja tähän mennessä ollut 100% virheellistä. Merkurius jousimiehessä: Kuulostan saarnaajalta vaikka asia olisi täysin triviaali.
sideman
Astroholisti
*****
Viestejä: 8227


Profiili
« Vastaus #28 : 12.10.2012 10:46:00 »

Okei, näemmä tarvitaan kertaus ihmisen aineenvaihdunnan tosiasioista, koska ne eivät ole ainakaan Sidemanille tutut:

Kaikki ihmisen solut kykenevät käyttämään kahta eri energiajärjestelmää. Ne pystyvät kaikki ottamaan energiansa joko sokereista tai ketoneista. Myös aivot.



Thanks! Mahtavaa. Mutta toki lienee täysin utopististista, että maajussiudesta ja "huumeviljoista" kyettäisiin enää huomattavissa
määrin luopumaan? Homo sapiens "sapiens" lienee siis likimain tuhoon tuomittu??

Vaan olisiko nykyinen teknosivilisaatio (ja esim. E = mc2) voinut lainkaan kehittyä, ellei maanviljelystä olisi hiffattu?

 Undecided
« Viimeksi muokattu: 12.10.2012 10:51:14 kirjoittanut sideman » tallennettu
Eklektikko
Astroholisti
*****
Viestejä: 3687


Profiili WWW
« Vastaus #29 : 12.10.2012 10:54:33 »

Ongelma ei ole ruuan vähäisyys vaan seuraavat asiat:

- väestöräjähdys ja ennen kaikkea sen syynä oleva naisten asema, syntyvyys lähtisi heti laskuun jos naiset saisivat joka paikassa oikeuden päättää itse avioitumisestaan (tai avioitumattomuudestaan...) lapsiluvustaan, ehkäisystä ja abortista

- ruuan hukkaan meneminen, tätä tapahtuu eniten juuri kehitysmaissa kuljetus yms. infrastruktuurin heikkouden vuoksi

- elintarviketeollisuuden suuryritykset jotka vievät toimeentulon kestävästi toimivilta paikallisilta viljelijöiltä

- kehitysmaat jotka karkottavat viljelijöitä ja karjapaimentolaisia ikiaikaisilta mailtaan ja sitten myyvät tai vuokraavat nämä maat kansainvälisille elintarvikeyritysjäteille

- elintarvikkeiden hinnoilla keinottelu, eli elintarvikefutuurit

Homo sapiens ei ole mitenkään tuhoon tuomittu, mutta nykyinen teollinen suuryritysten hallinnoima elintarviketuotanto toivottavasti on.   Wink

Muutakin kuin viljaa voi viljellä: Puutarhaviljelyä taisi tapahtua jo ennen maatalouden vakiintumista jonkin verran. Ihmisillä voi olla pieniä vihannes yms. palstoja tuottamassa terveellistä ravintoa sen sijaan, että valtavat maa-alueet ovat täynnä samaa viljakasvia pelloilla, jotka omistaa kansainvälinen suuryryitys joka käyttää siemenviljana pantentoitua lajiketta ominen patentoituine torjunta-aineineen...

Viljanviljely ja valtavat monokulttuuriviljelmät ovat ongelma, ei pienimuotoinen puutarhaviljely.
« Viimeksi muokattu: 12.10.2012 10:56:40 kirjoittanut Eklektikko » tallennettu

DISCLAIMER: Teksteissäni ei ole tulkinnanvaraa vaan kirjoitan juuri tismalleen niinkuin tarkoitan. Rivien välien lukeminen  ja oma tulkinta on aina lukijan vastuulla ja tähän mennessä ollut 100% virheellistä. Merkurius jousimiehessä: Kuulostan saarnaajalta vaikka asia olisi täysin triviaali.
Sivuja: 1 [2] 3 4 5
  Tulostusversio  
 
Siirry: