Sivuja: 1 ... 8 9 [10] 11 12 ... 15
  Tulostusversio  
Kirjoittaja Aihe: 5/2 paasto!  (Luettu 130697 kertaa)
0 jäsentä ja 2 vierasta katselee tätä aihetta.
t.touhula
Astroholisti
*****
Viestejä: 1335



Profiili
« Vastaus #135 : 10.05.2013 13:56:06 »



Valkosipuli muuten parantaa radikaalisti vastustuskykyä sekä poistaa turhia kuonia sekä niitten itseensä sitomia tulehdusnesteitä. Tehokas paastoamistapa. Muutaman päivän syönyt valkosipulia, että naapuri silmää iskien sanoi sen tuoksahtavan heillekin. Lupasin korvata ovitiivisteet, jos tarvii laittaa.  2funny

Juuh!

Valkosipulissa se kauneus piilee siinä, että se tappaa ihmiselle haittallisia bakteereita (tai loisia ymv.), Mutta jättää ne hyvät bakteerit rauhaan. Eli on aika ihanteellinen antibiotti sinänsä, sillä tappaa hellävaraisesti taudinaiehuttajan tuhoamatta ruuansulatusjärjestelmän luonnollista bakteerikantaa.

 smitten

Tästä tulikin mieleen, että täytyy taas alkaa popsia valkosipulia - jospa se vaikka tehoisi myös näihin niska -hartiaseudun kipuihin. Olen lukenut jostain, että valkosipulia voi käyttää myös kivunlievittäjänä esim. reumasairaille.

On se niin hienoa, että luonnosta löytyy kaikki ihmisen tarvitsemat parantavat kasvit.

/A

Useita vuosia sitten satuin näkemään töllöohjelman valkosipulifanaatikoista, jotka syövät ihan tolkuttomat
määrät allium sativum'ia. Jotkut muistaakseni väittivät tuossa dokkarissa, että valtavista kynsilaukkamääristä
tulee nousuhumalan kaltainen erittäin miellyttävä mielen tila!

 Shocked Huh



Valkosipuli poistaa tulehdusnesteitä ja taudinaiheuttajia. Kyllä. Siitä tulee hyvä "humala".
Vuosia sitten, kun olin löytänyt Arvo Ylpön elämäneliksiirin, jossa oli eräänä ainesosana valkosipulia - muut ovat hunaja sekä sitruuna- tarjosin tällaista laimennettua "paukkua" eli kerta-annoksena "ei haittoja aiheuttavan" määrän tuota eliksiiriä eräälle tuttavalleni, joka oli aika lailla humalahakuinen.
Täysin alkoholiton laimennos tuoksahti pirtulle ja maistuikin kait, kun rouva olisi mielellään ottanut toisellekin jalalle. Kielsin sen, mutta sanoin, että tule taas huomenna lenkin jälkeen hörpsyille. Niinhän sitten tapahtuikin parin viikon ajan. Joka kerta hän kuvitteli olevansa pikku tuiskeessa. Sitten oli pakkko paljastaa, mistä sellainen olo tuli. Hänellä oli nimittäin hurjan korkea verenpaine. Tuo vahvasti valkosipulipitoinen, hunajan sokeripitoisuuden lisäämänä nestettä voimalla poistava eliksiiri laski painetta -myös aivoissa- niin radikaalisti, että euforiahan siitä tuli.
No. Rouva hiukan suutahti, kun oli mielestään tosi hyvää paukkua ottanut, ja menihe laboratoriokokeisiin ja lääkärille. No siellä oli raavittu päätä, että "kuinka näin lyhyessä ajassa on verenpaineet laskeneet ihan normaalitasolle"!!!
Rouvasta tuli valkosipulin ystävä huomaamattaan. Verenpaineet olivat kontrollissa kuolemaansa asti, mutta lääkitystä ei enää tarvittu. Eliksiiri hoiti hänet. Sienestykset ja marjastukset sekä lenkkeilyt olivat rouvan kanssa loppua, mutta jatkuivat, kun päähänottaminen helpotti. Lähdettiinpä rakentamaan silloiselle asuinpaikkakunnalle ihan uutta kuoroakin, joka kuulemma toimii yhä. Löysivät uuden solistinkin -onneksi- , kun muutin pk-seudulle takaisin.
« Viimeksi muokattu: 10.05.2013 13:57:43 kirjoittanut t.touhula » tallennettu

Vapaus - mikä ihana sana!
pikkari
Astroholisti
*****
Viestejä: 1724

I`m hot when I`m not as cold as ice


Profiili
« Vastaus #136 : 11.05.2013 06:44:46 »

Laidasta laitaan mennään... Kuuntelin just Galaktinen linjaus- videoklipin ja tajuun nyt mistä tämä kummallinen aineenvaihduntahäriö johtuu. Meitä kohotetaan uudelle tasolle. Ihmetytti jo muutamia viikkoja sitten et mitä ihmettä tapahtuu kun iho rasvoittuu vaikka oli silloin vielä ihan kylmiäkin ilmoja mutta sama tapahtui reiki ykkösen jälkeen. Ihosta tulee ulos. Onneks ei ole mitään finnejä ym häiriöitä vielä sentäs ja olen edelleen gluteenittomalla ruokavaliolla LIHONUT pari kiloa.
Nää on ihan konkreettisia oireita kun mennään "ylöspäin" Hiiiop! Herkät havaitsee. Tosin tämä kiiltääkiiltää on ihan v###n ärsyttävää mutta onpahan pehmeä iho eikä tarvitse kosteusvoidetta vaan kiillonestäjää.
Toinen kumma on erikoiset energiapiikit: siivouskohtauksia, intuition vahvistuminen, henkimaailman lähestyminen vaikka olis kuinka maadoittunut ja touhuissaan, unihäiriöt, ruokahalun muuttuminen, vahvistunut seksuaalisuus (pitää maakentässä kii) ym Sekavaa tekstiä unihäriö ihmiseltä. Tietää joka tuntee ja toisinpäin
Elämme jännittäviä aikoja. Mitä se enkelten ruoka on ja mitä 5. ulottuvuus tuo?
Lähempänä... mitä?
Tuolta se tuli ja tonne se meni eli jutellaan toises ketjussa Galaktisesta linjauksesta. Niin mielenkiintoinen  Cheesy
tallennettu
sideman
Astroholisti
*****
Viestejä: 8226


Profiili
« Vastaus #137 : 02.08.2013 14:19:10 »


Valtaosalla kokeilijoista taitaa olla hyviä tai jopa erinomaisia tuloksia:

sakuTänään 08:3512
Niin ja kun kokeilin 5:2 dieettiä kuukauden ja menin lääkärille uudestaan korkeiden kolestroliarvojeni takia(kolestrolini ovat olleet vuosia korkealla), hämmästeli lääkäri että kuinka kolestroliarvoni ovat nyt aivan erinomaiset ja kyseli mitä olen tehnyt. Vastasin että jätin kolestrolilääkkeet pois ja kokeilin tätä dieettiä. Lääkäri sanoi kuulleensa dieetistä, mutta hieman vaivaitunut hän oli suhtautumisessaan tähän omaaloitteeseen itsehoitoon.
Nyt en ole pariin kuukauteen myöskään käyttänyt kakkostyypin daibetekseen lääkitystä ja sokerit tuntuvat silti pysyvän aisoissa.
tallennettu
meimi
Astroholisti
*****
Viestejä: 1019


Astrotumpelo


Profiili
« Vastaus #138 : 05.08.2013 10:17:51 »

Olisi ihan mielenkiintoista kuulla muitakin ihmisten kokemuksia otsikon mukaisesta paastosta, mikäli tällä sivulla on kokeilijoita.  Tämä kiinnostaa mua lähinnä sen takia, että liikakiloja on, ja tuntuis sopivalta mun mielelle ja varmaan kropallekin, että ei joka päivä tarttis laskea kaloreita ja miettiä että mitäs mä nyt saankaan syödä.  Päivä kerrallaan kuulostaa mukavammalta!  Smiley

Kalorien laskeminen on muutenkin vierasta mulle, en oo harrastanu sitä ikuna.  Aikoinaan painonvartija-aikoina laskettiin vaan pisteitä, eikä kaloreista puhuttu ollenkaan.
tallennettu

aurinko jousimies  kuu vaaka  askendentti kauris  merkurius jousimies  venus skorpioni  mars jousimies  keskitaivas jousimies

Punainen Resonoiva Taivaanvaeltaja
jam0
Satunnainen astroilija
*
Viestejä: 30


Profiili
« Vastaus #139 : 10.09.2013 17:27:33 »

Näköjään tänne tulee aina välillä itseäkin lähellä olevia aiheita, ihan sattumalta selailin pitkästä aikaa Smiley .

Aloin harjoittamaan tätä Michael Mosleyn innoittamana lähinnä terveysvaikutteisten syiden vuoksi. Jaksaminen on arjessa ja työssä sen verran raskasta. Aloitin tiistai-torstai päivien paastoamiset ja vetelin tätä paastoa noin 5 viikkoa putkeen. Tässä ajassa minussa huomattiin myös ihan fyysistä eroa, nimittäin paino putosi ja kroppa pieneni. Työssä jaksaminen parani ja tässä minulla on ensimmäinen kesä jolloin esimerkiksi heinänuhaa en sairastanut enkä joutunut syömään yhtään antihistamiineja. Sokerin kulutus laski, sillä sokerin haihduttua kehosta pienikin määrä sokeria maistuu tosi väkevälle eikä sitä haluta syödä.

Sitten tuli kesälomat, jolloin olin paussilla myös 5:2 paastosta, mutta yllätyksekseni painoni ei ole noussut näinä viikkoina yhtään, vaikka olen lakannut katsomasta oikeastaan yhtään mitä syön. Minun ajatukseni tästä on, että 5:2 paasto boostaa ruuansulatusta sen verta tehokkaasti, että nuo eri ainesosat pilkkoutuu vatsassa/suolistossa aivan eri volyymillä mitä aikaisemmin.

Sitten vielä siihen henkiseen puoleen. Kyllähän syömisen rajoittamisessa tulee väistämättä mielen lujuus eteen sekä pieni pikanälkiintyminen pistää ajattelemaan tässä tilassa olevia. Sitä ollaan nimittäin siinä tilassa tässä yltäkylläisyydessä, että ruokaa on sen verran liikaa, että pysyäkseen terveenä, sinun on näännytettävä itseäsi. Ihminen on tottunut olemaan pidemmän aikaa näännyksissä mitä tällaisessa yltäkylläisyydessä.
tallennettu
sideman
Astroholisti
*****
Viestejä: 8226


Profiili
« Vastaus #140 : 15.09.2013 08:59:29 »


Hedoninen nälkä saattaa olla paha kanto 5:2 -kaskessa. Iltalehti:

Ruokahaluumme vaikuttaa myös hedoninen nälkä, joka saattaa kumota homeostaattisen järjestelmän. Hedoninen nälkä perustuu ruuan tuomaan nautintoon. Syömistä voi olla vaikea vaikea lopettaa, vaikka maha on jo täynnä. Tämä on monelle tuttu tilanne sipsipussin äärellä.

Philadelphiassa sijaitsevan Drexelin yliopiston tutkijoiden mukaan herkkuhimo perustuu juuri hedonistiseen nälkään. Rasva, sokeri ja suola stimuloivat nautintoon liittyvää aivojen aluetta. Tämän vuoksi herkkujen syöminen tuottaa mielihyvää, emmekä voi lopettaa sitä.

Lisäksi herkuttelu kiihdyttää vatsan greliinihormonin eritystä, mikä herättää tarpeettoman ruokahalun.

Hedonisen järjestelmän arvellaan kehittyneen metsästäjien ja keräilijöiden aikaan, jolloin ruokaa oli harvoin tarjoilla, joten sitä piti pystyä syömään kerralla paljon.

Nykypäivän ihmisille hedoninen nälkä on lähinnä rasite, koska se voi aiheuttaa ylipainoa.

MAARIT NYKÄNEN
maarit.nykanen@ilmedia.fi


tallennettu
Eklektikko
Astroholisti
*****
Viestejä: 3687


Profiili WWW
« Vastaus #141 : 16.09.2013 10:13:54 »

Hedoninen nälkä on olemassaoleva ilmiö, mutta syömisten psykiatrisointi alkoi myös samaan aikaan kuin rasvakammo ja sen kieltäminen että suuri hiilihydraattikuorma tuottamansa insuliininerityksen haittaa luonnollista nälänsäätelyä.

Sillä jos kerran ne hiilihydraatit täysjyvinä esimerkiksi ovat niin hirveän terveellisiä, niin täytyihän sitten löytää joku syy siihen, miksi suositusten mukaan syövät ihmiset lihovat vääjäämättä palloiksi.  Grin

Tämä nälän psykiatrisointi itsessään aiheuttaa myös ongelmia. En kiellä sitä, etteikö kyse olisi osalla myös tunnesyömisestä, mutta se insuliini kun aiheuttaa suurina annoksina tosiaan sen, että lähes kaikki energia menee rasvasoluihin, jolloin koko muu kroppa näkee nälkää ja sen vuoksi käskee syödä enemmän ja liikkua vähemmän.

Tähän sitten päälle viellä sokerin ja gluteenin päihdevaikutus, niin vot, soppa on valmis.

5:2 paasto voi olla jollekulle sopiva, mutta samat metaboliset edut saa siis pelkällä hiilihydraattirajoituksella, tai sitten voi paastota pätkää per päivä, eli illan viimeisen ja seuraavan päivän ensimmäisen aterian välille 14-16 tuntia, tai niillä joiden kroppa tykkää aamupainotteisemmasta syömisestä, voi vain lopettaa syömisen aikaisemmin ja saada sen saman tauon ennen aamiaista. Vähemmän rankkaa keholle, vähemmän rankkaa mielelle. Olen vähän äimänä siitä, miksi nyt tarjoillaan tätä rankinta 5:2 juttua, kun tuo yksi pitkä ateriaväli -tyyppinen pätkäpaasto on paljon helpompi.  Shocked
tallennettu

DISCLAIMER: Teksteissäni ei ole tulkinnanvaraa vaan kirjoitan juuri tismalleen niinkuin tarkoitan. Rivien välien lukeminen  ja oma tulkinta on aina lukijan vastuulla ja tähän mennessä ollut 100% virheellistä. Merkurius jousimiehessä: Kuulostan saarnaajalta vaikka asia olisi täysin triviaali.
sideman
Astroholisti
*****
Viestejä: 8226


Profiili
« Vastaus #142 : 16.09.2013 11:47:56 »

5:2 paasto voi olla jollekulle sopiva, mutta samat metaboliset edut saa siis pelkällä hiilihydraattirajoituksella, tai sitten voi paastota pätkää per päivä, eli illan viimeisen ja seuraavan päivän ensimmäisen aterian välille 14-16 tuntia, tai niillä joiden kroppa tykkää aamupainotteisemmasta syömisestä, voi vain lopettaa syömisen aikaisemmin ja saada sen saman tauon ennen aamiaista. Vähemmän rankkaa keholle, vähemmän rankkaa mielelle. Olen vähän äimänä siitä, miksi nyt tarjoillaan tätä rankinta 5:2 juttua, kun tuo yksi pitkä ateriaväli -tyyppinen pätkäpaasto on paljon helpompi.  Shocked

Se on useimmille houkutteleva ajatus, että muulloin voi syödä niin paljon kuin lystää, kunhan
kahtena päivänä viikossa rajoittaa syömistä?

 Huh
tallennettu
Eklektikko
Astroholisti
*****
Viestejä: 3687


Profiili WWW
« Vastaus #143 : 16.09.2013 12:13:26 »

Se on useimmille houkutteleva ajatus, että muulloin voi syödä niin paljon kuin lystää, kunhan
kahtena päivänä viikossa rajoittaa syömistä?

Ja ihan samalla tavalla siinä 14-16 tuntia päivän viimeisen ja seuraavan päivän ensimmäisen -systeemissä voi syödä niin paljon kuin lystää.

Ja pelkällä hiilihydraattirajoituksellakin - siis ilman mitään paastoiluja - saa saman metabolisen edun ja lisäksi voi rasvapainotteisesti (proteiinipainotteisesti hankalampi, koska ylimäärä muuttuu sokeriksi) syödä  niin paljon kuin lystää. Tämä  jätkä veti 1,5 kk noin 5000 kaloria päivässä (=tuplasti laskennallisen tarpeen). Tulos: Paino nousi 1,5 kiloa, mutta vyötärönympärys PIENENI pari senttiä. Käykääpä katsomassa, on valokuvatkin projektin ajalta:
http://live.smashthefat.com/why-i-didnt-get-fat/

Mutta tietenkin jos uskoo kolesterolihypoteesiin ja viljakuitujen ja kokojyvän autuaaksi tekevään vaikutukseen, niin sittenhän nämä helpot keinot eivät käy.
« Viimeksi muokattu: 16.09.2013 12:17:44 kirjoittanut Eklektikko » tallennettu

DISCLAIMER: Teksteissäni ei ole tulkinnanvaraa vaan kirjoitan juuri tismalleen niinkuin tarkoitan. Rivien välien lukeminen  ja oma tulkinta on aina lukijan vastuulla ja tähän mennessä ollut 100% virheellistä. Merkurius jousimiehessä: Kuulostan saarnaajalta vaikka asia olisi täysin triviaali.
sideman
Astroholisti
*****
Viestejä: 8226


Profiili
« Vastaus #144 : 16.09.2013 13:02:48 »

Se on useimmille houkutteleva ajatus, että muulloin voi syödä niin paljon kuin lystää, kunhan
kahtena päivänä viikossa rajoittaa syömistä?

Ja ihan samalla tavalla siinä 14-16 tuntia päivän viimeisen ja seuraavan päivän ensimmäisen -systeemissä voi syödä niin paljon kuin lystää.

Ja pelkällä hiilihydraattirajoituksellakin - siis ilman mitään paastoiluja - saa saman metabolisen edun ja lisäksi voi rasvapainotteisesti (proteiinipainotteisesti hankalampi, koska ylimäärä muuttuu sokeriksi) syödä  niin paljon kuin lystää. Tämä  jätkä veti 1,5 kk noin 5000 kaloria päivässä (=tuplasti laskennallisen tarpeen). Tulos: Paino nousi 1,5 kiloa, mutta vyötärönympärys PIENENI pari senttiä. Käykääpä katsomassa, on valokuvatkin projektin ajalta:
http://live.smashthefat.com/why-i-didnt-get-fat/

Mutta tietenkin jos uskoo kolesterolihypoteesiin ja viljakuitujen ja kokojyvän autuaaksi tekevään vaikutukseen, niin sittenhän nämä helpot keinot eivät käy.

Tämä  "kundaliinijoogan" raamatun 'yoga-kuNDaly-upaniSat'in (yoga kundali upanishadin) dieettisuositus (mitaahaara: mita-aahaara = mitattu safka) taitaa sitten olla toisaalta hyvä, toisaalta paha:

susnigdha-madhura-aahaarashchaturthaa.nshavivarjitaH .. 3..
bhujyate shivasaMpriityai mitaahaaraH sa uchyate .

Tässä muuan käännös, mutta eka sana 'su-snigdha' tarkoittaa mielestäni kuitenkin 'hyvin rasvainen',
kun taas 'madhura' tarkoittaa 'makea' (madhu tarkoittaa mm. hunajaa; vrt. suomen 'mesi', 'mete-'):

 One should take a sweet and nutritious food, leaving a fourth (of his stomach) unfilled, in order to please Shiva (the patron of Yogins). This is called moderate food

snigdha   mfn. sticky , viscous or viscid , glutinous , unctuous , slippery , smooth MBh. Ka1v. Sus3r. &c. ; glossy , resplendent Ka1lid. ; oily , greasy , fat Sus3r.
« Viimeksi muokattu: 16.09.2013 13:25:20 kirjoittanut sideman » tallennettu
Eklektikko
Astroholisti
*****
Viestejä: 3687


Profiili WWW
« Vastaus #145 : 16.09.2013 13:10:29 »

Intialaisilla kasvissyöjillä ovat muuten syöpäluvut ihan maailman huippuluokkaa. Melko todennäköinen syy on hiilihydraattikuorma, eritoten sokeri. Siinä ei sitten rasvakaan paljoa auta. Itse asiassa aterian koostamisessa ihan kaikille hyvä motto on: Mitä enemmän hiilihydraatteja sitä vähemmän rasvaa, mitä vähemmän hiilihydraatteja sitä enemmän rasvaa. Ne hiilarit ovat vielä pahempi juttu siis rasvan kera syötyinä.

Ne pari kertaa kun olen ollut retriitissä/kurssilla jossa on noudatettu aika tasan tarkkaan intialaisia perinteitä ja ayurvedistä meininkiä myös kokkaamisessa, on hiilihydraattikuorma ollut valtava, gluteeniviljan (=venhä) määrä myös suuri, sokerinkin  kohtalainen. Sen sijaan etukäteen varoitettiin, että karkkia voi ottaa mukaan jos haluaa omaksi evääksi, mutta jos haluaa suklaata niin vain valkoista suklaata, koska se tumma suklaa vaikuttaa vähän kuin kahvi/tee (joita myöskään ei ollut tarjolla), eli piristävästi.

Nojoo, varmaan saadaan tosi laupeaan tilaan ihminen, kun rauhoitetaan hiilihydraateilla ja eksorfiineilla. Minusta on huijausta edistää meditoinnin edellyttämää rauhallista tilaa rauhoittavilla ruuilla, eli eksorfiini-opiaateilla. Siinä on vain aste-ero teknokemialliseen rauhoittavaan lääkitykseen.
tallennettu

DISCLAIMER: Teksteissäni ei ole tulkinnanvaraa vaan kirjoitan juuri tismalleen niinkuin tarkoitan. Rivien välien lukeminen  ja oma tulkinta on aina lukijan vastuulla ja tähän mennessä ollut 100% virheellistä. Merkurius jousimiehessä: Kuulostan saarnaajalta vaikka asia olisi täysin triviaali.
sideman
Astroholisti
*****
Viestejä: 8226


Profiili
« Vastaus #146 : 16.09.2013 13:23:31 »

Intialaisilla kasvissyöjillä ovat muuten syöpäluvut ihan maailman huippuluokkaa.

Tuo on niin vahva väite, että jokin linkki olisi ihan kiva...  :Smiley

tallennettu
Eklektikko
Astroholisti
*****
Viestejä: 3687


Profiili WWW
« Vastaus #147 : 16.09.2013 13:38:46 »

Intialaisilla kasvissyöjillä ovat muuten syöpäluvut ihan maailman huippuluokkaa.

Tuo on niin vahva väite, että jokin linkki olisi ihan kiva...  :Smiley

Olisit voinut itsekin googlata. Minä tein niin, hakusanat cancer prevalence india

Tämä on blogi, mutta siinä viitataan WHO:n tutkimukseen:
http://nitawriter.wordpress.com/2007/04/26/india-has-one-of-the-highest-cancer-rates-in-the-world/

Paksusuolensyövän luvut matalahkot, mutta peräsuolen syövän luvut siihen nähden suhteettoman korkeat, maalaisväestö:
http://www.indianjgastro.com/IJG_pdf/jan2011/Jan_2011_2.pdf

Ehkä oli vähän liioittelua laittaa se sana 'vegetaareilla' tuohon, mutta niitä nyt vain on väestössä aika paljon verrattuna muuhun maailmaan esim. juuri uskonnollisten ruokasäännösten vuoksi ja myös köyhyyden vuoksi. Köyhimmillä on sikäli kurjaa, että ei ole varaa voihin vaan on käytettävä kasviöljyjä, joilla tiedetään olevan syöpäriskiä kohottava vaikutus omega6-rasvahappojen suuren määrän vuoksi.

Muutamia julkkis-yksittäistapauksia mausteeksi:
Steve Jobs: Pitkän linjan kasvissyöjä, kuoli haimasyöpään.
(jonka kehittymistä hedelmädieetti luultavasti  joudutti, oli nimittäin ei-aggressiivinen lajike, kuoli odotettua nopeammin...)
Simpsonsien luoja, Steve Simon: Pitkän linjan kasvissyöjä, parhaillaan kuolemassa  suolistosyöpään
Linda McCartney:  Pitkän linjan kasvissyöjä, kuoli rintasyöpään
BeeGeesin Robin Gibb: Pitkän linjan kasvissyöjä, kuoli paksunsuolen syöpään
« Viimeksi muokattu: 16.09.2013 15:15:40 kirjoittanut Eklektikko » tallennettu

DISCLAIMER: Teksteissäni ei ole tulkinnanvaraa vaan kirjoitan juuri tismalleen niinkuin tarkoitan. Rivien välien lukeminen  ja oma tulkinta on aina lukijan vastuulla ja tähän mennessä ollut 100% virheellistä. Merkurius jousimiehessä: Kuulostan saarnaajalta vaikka asia olisi täysin triviaali.
sideman
Astroholisti
*****
Viestejä: 8226


Profiili
« Vastaus #148 : 16.09.2013 14:52:51 »

Intialaisilla kasvissyöjillä ovat muuten syöpäluvut ihan maailman huippuluokkaa.

Tuo on niin vahva väite, että jokin linkki olisi ihan kiva...  :Smiley

Olisit voinut itsekin googlata. Minä tein niin, hakusanat cancer prevalence india

Tämä on blogi, mutta siinä viitataan WHO:n tutkimukseen:
http://nitawriter.wordpress.com/2007/04/26/india-has-one-of-the-highest-cancer-rates-in-the-world/

Paksusuolensyövän luvut matalahkot, mutta peräsuolen syövän luvut siihen nähden suhteettoman korkeat, maalaisväestö:
http://www.indianjgastro.com/IJG_pdf/jan2011/Jan_2011_2.pdf

Ehkä oli vähän liioittelua laittaa se sana 'vegetaareilla' tuohon,

Vähän?


:Smiley
« Viimeksi muokattu: 16.09.2013 15:14:05 kirjoittanut sideman » tallennettu
Eklektikko
Astroholisti
*****
Viestejä: 3687


Profiili WWW
« Vastaus #149 : 16.09.2013 15:22:12 »

Luepa sitten seuraavaksi nämä. Tämä on blogi, mutta jokaikisessä artikkelissa on tutkimusviite/linkki ja sivustolla on oikealla palkki josta voi hakea aihepiirillä artikkeleja. Tässä linkit kahteen hakuun ja sen antamien artikkelien otsikot.

Kasvissyönti ja syöpä, 5 kpl artikkeleja:
http://healthydietsandscience.blogspot.fi/search/label/Vegetarianism%20and%20Cancer

Artikkelien otsikot:
- Eating meat lowers the incidence of colon cancer by 39%
- Vegetarian diet leads to vitamin B12 deficiency and risk of disease
- Potatoes increase risk of colon cancer
- Vegetables increase risk of colon cancer
- Vegetarians have slightly higher death rates compared to non-vegetarians

Kuidut ja syöpä, 8 kpl artikkeleja, 1 kpl niistä sama kuin edellisessä haussa:
http://healthydietsandscience.blogspot.fi/search/label/Fibre%20and%20Cancer

Ja otsikot:
- High-fibre wheat-bran is associated with a significant increase in colorectal cancer
- Low fat diet leads to a 150% increase in colon cancer
- High-fibre supplement (psyllium) linked to colon cancer risk
- High carbohydrate and fibre consumption is linked to an increase in endometrial cancer
- Higher carbohydrate and fibre consumption leads to increased rates of breast cancer
- High fat diets protect against breast cancer
- Fibre associated with increasing rates of colon cancer
(- Vegetables increase risk of colon cancer - tämä oli jo edellisessä haussa)
« Viimeksi muokattu: 16.09.2013 15:26:25 kirjoittanut Eklektikko » tallennettu

DISCLAIMER: Teksteissäni ei ole tulkinnanvaraa vaan kirjoitan juuri tismalleen niinkuin tarkoitan. Rivien välien lukeminen  ja oma tulkinta on aina lukijan vastuulla ja tähän mennessä ollut 100% virheellistä. Merkurius jousimiehessä: Kuulostan saarnaajalta vaikka asia olisi täysin triviaali.
Sivuja: 1 ... 8 9 [10] 11 12 ... 15
  Tulostusversio  
 
Siirry: