Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 10
  Tulostusversio  
Kirjoittaja Aihe: Mika on Jumala?  (Luettu 61911 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
Mirjam
Vieras
« Vastaus #15 : 15.03.2006 21:10:53 »


Taisi mennä monimutkaiseksi! Ei järki pieni riitä!  Cheesy

 Cheesy Minä olen jo lopettanut miettimistä tuota... muuten käy hassusti...
Ajattelen, että se selviää kyllä aikanaan, jos sillä on merkitystä...
Kuitenkin Jumala on sanana aina käsite...tuskin edes tiedämme, mitä haemme tällä käsiteellä...
 idiot2
tallennettu
metsätonttu
Vieras
« Vastaus #16 : 15.03.2006 21:16:34 »

Niin juuri, emmehän osaa puhua muuta kuin itsellämme taikka enemmän me puhumme muiden huulilla... Grin
tallennettu
Mio
Astroholisti
*****
Viestejä: 1482


Ea Mai


Profiili
« Vastaus #17 : 15.03.2006 21:26:43 »

Kasvualusta, ravinteet, siemen, kasvu, taimi, kukinto, kuihtuminen, maatuminen...
Mikä tämän saa eläväksi tapahtumaksi.... :Smiley

Aineellinen kiertokulku ja Sielullinen Evoluutio smiley6600
            Kärpäsen lennossa ja sen Läsnäolon NYT-hetkestä 'Alkuräjähdykseen' smitten
                                Cheesy
Sen minkä tuli polttaa, tuhka synnyttää sillä jonkun Kuolema johtaa Elämään ja lopulta 'Jumalaan'


Virtaan,
Sammumiseen
tallennettu

The clay of reality is molded in dreams
Kotkansilmä
Astroholisti
*****
Viestejä: 1965



Profiili
« Vastaus #18 : 17.03.2006 01:50:49 »

Kasvualusta, ravinteet, siemen, kasvu, taimi, kukinto, kuihtuminen, maatuminen...
Mikä tämän saa eläväksi tapahtumaksi.... :Smiley

Aineellinen kiertokulku ja Sielullinen Evoluutio smiley6600
            Kärpäsen lennossa ja sen Läsnäolon NYT-hetkestä 'Alkuräjähdykseen' smitten
                                Cheesy
Sen minkä tuli polttaa, tuhka synnyttää sillä jonkun Kuolema johtaa Elämään ja lopulta 'Jumalaan'


Virtaan,
Sammumiseen

 :Smiley   :Smiley    :Smiley       :Smiley          :Smiley              :Smiley


             Näinkösse onkin,,.!   JUMALA, tuo meidän perikuva ( ! ),


             Löytyy kompostista !! ?     Undecided   Embarrassed   coolsmiley


                      2funny
tallennettu

Hetkiä, joita olen kanssanne,
 haluan unohtaa hetkeksi.
Mirjam
Vieras
« Vastaus #19 : 17.03.2006 09:21:18 »

:Smiley   :Smiley    :Smiley       :Smiley          :Smiley              :Smiley


             Näinkösse onkin,,.!   JUMALA, tuo meidän perikuva ( ! ),


             Löytyy kompostista !! ?     Undecided   Embarrassed   coolsmiley


                      2funny

 2funny
Mihin Jumala tarvitsee meitä?  coolsmiley
tallennettu
Ikitosi
Astroholisti
*****
Viestejä: 1503


Elämän kruunu on mahdollisuus olla tosi :angel:


Profiili
« Vastaus #20 : 17.03.2006 09:48:50 »

                      2funny
Lainaus

 2funny
Mihin Jumala tarvitsee meitä?  coolsmiley
Lainaus


Mihin me tarvitsemme solujamme?

Me olemme Jumalan soluja.
Tämä kaikki on Jumalan 'keho' - kaikilla tasoilla.
Meidän tietoisuutemme on solutasolla tapahtuvaa; kuinka olla ja toimia sellaisena Jumalan osana joka olemme. Sisällämme jokaisessa solussa Dna -tieto kokonaisuudesta, jonka osasia olemme.
Siis Jumala on tämä kaikki: luonto, luonnottomuus, valo, pimeys, elämä, kuolema, ... kaikki.
Ja minä olen pieni soluhippunen tässä kaikessa
tallennettu
Mirjam
Vieras
« Vastaus #21 : 17.03.2006 10:05:47 »

Juup.  Smiley

Lähinnä heitin (itsellenikin) tuon sellaisena ajatuksena, että jos sitä ei käsitteellistäkään, sitä vastausta, vaan tunnustelee sydämellä, voi avautua jonkinalinen oivallus, kokemuksena....  :Smiley
tallennettu
Ikitosi
Astroholisti
*****
Viestejä: 1503


Elämän kruunu on mahdollisuus olla tosi :angel:


Profiili
« Vastaus #22 : 17.03.2006 11:50:46 »

Kokemuksellisena oivalluksena: kaikki mitä teen, esim. tämä mitä nyt tähän kirjoitan, on Jumalaisen olemuksen ilmaisua kauttani. Sen kirkkaammin Jumaluus persoonani läpi kuultaa, mitä selkeämmin olen tietoinen omasta osuudestani tässä kaikkeudessa. Eli mitä tietoisempi omasta tehtävästäni tänä 'soluna' olen, sitä intuitiivisemmin annan energian kanavoitua toimissani; annan Jumaluuden eli kaikkeuden hengen kulkea kauttani.
Ja samalla, mitä enemmän ymmärrän soluna(siis 'itsenäni') olemista, näen toisetkin vertaisina soluina, joilla meillä kaikilla on tehtävämme tässä kaikkeudessa.
Kaikken ilmaisuni, jokaisen tekoni ja sanani kautta ilmaisen siis Jumalaa, kaikkeuden henkeä, joka suodattuu persoonani tarpeiden ja tunteiden tukosten läpi, välittyen ensin (esim. tämän kirjoituksen kautta teille) soluille, joihin olen lähiyhteydessä, ja heidän kauttaan heidän lähimmille soluilleen, jotka välittävät tätä taasen eteenpäin, ja niin edelleen, kunnes, koska olemme lopulta kaikki yhteydessä tähän kokonaisuuteen, kuin kalaverkko on verkko osiensa summana, eikä kukaan voi olla verkon reikä ilman sitä verkkoa, jonka reikä se on, informaarmaatio välittyy tässä tapauksessa verkon ääriin asti kalan pyristellessä pyydyksessä...
Siis että kokemus Jumalasta on se, että olemme kaikki sitä. Ja se, kun todella koemme Yhteyden johonkin toiseen ihmiseen, luontoon, mihin tahansa, on aina Iso juttu. Se on se, mitä kaikessa tekemisessämme aina haemme, mitä kaipaamme ja halajamme. Vaikka olemmekin siinä yhteydessä aina, täytyy ensin tajuta olevansa se reikä siinä verkossa ...

Tätä voisi innoissaan selittää loputtomiin..


Vielä yksi tämmöinen kuva: olemme kaikki panhuilun putkia, joihin Jumala puhaltaa. Mitä eheämpi ja sisäisesti puhtaampi olen, sitä kauniimmin soin. Ja kun meitä 'putkia' on monta, kukin puhtaana omassa sävellajissaan, syntyy musiikkia, joka on puhdasta rakkautta  smitten
tallennettu
Alzbeta
Vieras
« Vastaus #23 : 17.03.2006 11:54:23 »

Heip, en ole lukenut vielä koko ketjua, mutta aiheeseen liittyen löysin maikkarin sivuilta mielenkiintoisen artikkelin:

Ympyrä sulkeutuu
16.03.2006 21:11
   
Tiedätkö, mitä kaikkea tuttu ympyräkuvio kätkee sisälleen? Ympyrään yhdistetään mahtipontisia ylistyssanoja, mutta sillä on myös pimeä puolensa. Elokuvantekijät ovat ammentaneet ideansa tutusta rinkulasta ja lisänneet mukaan omat synkät mausteensa. Harvalle tulee ympyrän symboliikasta ensimmäisenä mieleen Jumala.
   

Täydellisyydessään ympyrä on symbolisesti liitetty jumalaan ja taivaaseen. Ympyrän pyöreys kuvastaa henkisyyttä ja harmoniaa. Kiinalaiset uskovat pyöreän Yin ja Yang -kuvion mustan ja valkoisen puolen epätasapainosta syntyvään tasapainoon. Mustanpuhuva Yin on kylmänä ja passiivisena naisellisuuden symboli. Yang on puolestaan valoisa, aktiivinen ja taivasta kuvastava miehisyyden symboli. Yhdessä ne muodostavat harmonian, jota ei voi saavuttaa ilman toista.

Sormusta on pyöreän muotonsa ansiosta pidetty ikuisuuden vertauskuvana. Antiikin Roomassa vain harvat saivat käyttää sormusta: ainoastaan ansioituneet kansalaiset sekä ylhäisö saivat nauttia tuosta etuoikeudesta. Jo keskiajalla sormus muodostui kihlauksen ja avioliiton symboliksi. Pelkistetty kultainen vihkisormus antaa kantajalleen toivoa elämän kiertokulusta.
Taikaympyrä suojelee
   

Vastakohdan pyöreydelle tarjoaa neliö, jonka terävät kulmat viittaavat maallisuuteen ja aineellisuuteen. Neliö on geometrisistä kuvioista humaanein ja inhimillisin. Neliö on kaikessa vakaudessaan turvallinen valinta. Onpa maailmankaikkeuskin joskus ajateltu neliön muotoiseksi. Jos luonnossa törmää neliönmallisiin kappaleisiin, ne ovat mitä todennäköisimmin ihmisen muovaavia. Sen sijaan ympyrän muotoon törmää väistämättä. Puun vuosirenkaat paljastavat puun ?elämän laadun? ja iän. Renkaista voi tarkastaa, onko vuosi ollut hyvä vai huono. Neliö, jonka sisään on piirretty ympyrä viittaa henkisyyden ja maallisuuden pyrkimykseen yhdistyä keskenään ja pyrkimyksestä tasapainoon, Yinin ja Yangin tapaan.

Ympyrä on yhdistetty myös mystiikkaan. Noituudessa ja magiassa ympyrän on uskottu pitävän pahat henget loitolla. Ympyrän on ajateltu auttavan maagikkoa tai noitaa keskittymään hänen kutsuessaan henkiä esiin. Ennen henkiseremoniaa maahan piirrettiin taikaympyrä veitsen terällä. Tämän jälkeen noita astui huolellisesti ympyrän sisään, etteivät esiin kutsuttavat pahat henget pääsisi vahingoittamaan häntä.
Ympyrä menee leffaan
   
Ihmismieltä ovat pitkään askarruttaneet viljapeltoihin ilmestyvät oudot ympyrät. Ovatko kehien takana ulkoavaruuden avaruusolennot vai sittenkin vain pilailusta nauttivat ihmiset? Ilmiötä pohditaan Mel Gibsonin ohjaamassa, vuonna 2002 valmistuneessa Signs-elokuvassa. Erikoiset ympyrät johdattelevat katsojansa suoraan amerikkalaiselle viljapellolle outojen kuvioiden keskelle. Innokkaimmat ympyräfanit ovat perustaneet Internetiin sivustoja, joilla neuvotaan, miten toteutetaan viljapeltoon tee-se-itse-ympyrät.

Kukaan ei varmasti ole onnistunut välttämään Taru sormusten herrasta -elokuvatrilogian aiheuttamaa huumaa. Kaikkien roolihahmojen ajatukset kiertävät kehää tuon pienen, mutta valtavat voimat sisäänsä kätkevän sormuksen ympärillä.

Ympyrä-teema on innoittanut myös kauhuelokuvien tekijöitä. Japanissa vuonna 1997 valmistuneessa Ringussa, sittemmin vuonna 2002 USA:ssa uudelleen nimellä The Ring filmatisoidussa leffassa, ympyrällä on keskeinen rooli.
Esihistoriallinen kivihauta
   

Veteen putoava esine muodostaa veden pintaan laajenevan kehän. Kyseinen kehä on toiminut esikuvana esihistoriallisten kivihautojen koristelijoille. Ympyrän kehän symbolinen merkitys kivihaudoissa liittyy läheisesti tuonelaan vajoamiseen, sen jälkeiseen ylösnousemukseen ja edelleen jumalan valtakuntaan vaeltamiseen.

Esihistoriallisista hautakivistä on löydetty moninaisia spiraaliyhdistelmiä, joiden merkitykset liikkuvat kuoleman ja elämän välimaastossa. Onpa spiraalien katsottu kuvastavan myös tähtien liikkeitä yötaivaalla.
Renkaiden yhdistävä voima

Kristinuskossa Jumalan kolminaisuutta korostetaan kolmella toisensa osittain peittävällä ympyrällä. Näin Isä, Poika ja Pyhä Henki yhdistyvät yhdeksi muodostaen jumalallisen kolmiyhteyden.

Toisiinsa yhdistetyillä renkailla on kuitenkin myös täysin toisenlainen merkitys. Kaikille tuttu viiden erivärisen renkaan yhdistelmä muodostaa urheilulliset olympiarenkaat. Renkaat kuvastavat veljeyttä Euroopan, Aasian, Afrikan, Australian ja Amerikan välillä.

Teksti: Jenni Vuorikari ja Hanna Pesonen
tallennettu
Ikitosi
Astroholisti
*****
Viestejä: 1503


Elämän kruunu on mahdollisuus olla tosi :angel:


Profiili
« Vastaus #24 : 17.03.2006 12:52:58 »

Jumalallinen ympyrä ihan arkipäivässäkin on sitä että YMMÄRRÄMME jotakin.

Jos katsomme jotakin vain yhdeltä suunnalta, emme voi todella ymmärtää. Mutta kun kierrämme (sen) ympäri joka puolelta tarkastellen, saamme kokonaiskuvan, millaisena kohde näyttyy mihinkin suuntaan, jota kautta voimme ymmärtää mitä se on kokonaisuutena.
Siis ymmärtäminen on 3D-näkemys, pallo.
2Dnä ilmaistuna siis ympyrä.
tallennettu
Mio
Astroholisti
*****
Viestejä: 1482


Ea Mai


Profiili
« Vastaus #25 : 17.03.2006 13:25:30 »

Ympyräpeilipallo / 8! 

Cheesy + Cheesysmitten

 Grin
tallennettu

The clay of reality is molded in dreams
Riitta
Astroholisti
*****
Viestejä: 2899



Profiili
« Vastaus #26 : 17.03.2006 16:04:08 »

Heippa
MI Olea'lla oli hyva kysymys, mihin Jumala tarvitsee meita?
Kai Jumala tarvitsee meita, koska olemme taalla, miksi, mene ja tieda.
Onko olemassaolomme ennalta maaratty ja taas miksi.Olen huomannut monta kertaa, etta suunnittelen ja aloitan erilaisia asioita, mutta jostain syysta suunta kaantyy ja loydan itseni ihan muissa asioissa, jostain syysta.
Diamond
tallennettu
metsätonttu
Vieras
« Vastaus #27 : 17.03.2006 16:23:52 »

Hei!
Pojallani oli kans tässä mielenkiintoinen näkökulma ihmisiin, Jumalaan ja tähän Maahan.
Hän ihmetteli kanssani sitä, että jos meidät on lähetetty oppimaan ja jotenkin kykyjämme testattavaksi (vaikka nyt yksinkertaisesti jaoteltuna helvettiin ja taivaaseen sijoittumista), niin miksi Jumala on tehnyt niin valtaisan työn luodessaan näin upean ja monimutkaisen ympäristön ihan vain meitä varten.

Ja tästä mietiskelijästä lisää. Hän kolme-neli- vuotiaana ennen nukkumista yleensä pyysi, että saisi istua sylissäni, kun 'on niin hirveästi ajatuksia, ettei jaksa muuten'. Kerran hän tuumi näin: Kuule, jos Jumala on joskus synnyttänyt mummin tai sen mummin ja mummi on synnyttänyt sinut, ja sinä olet synnyttänyt minut, niin kukahän Jumalan on sitten synnyttänyt.
tallennettu
Riitta
Astroholisti
*****
Viestejä: 2899



Profiili
« Vastaus #28 : 17.03.2006 19:30:40 »

Siinapa se, kuka on synnyttanyt Jumalan???
Muuten nokkoset kasvaa hyvin kompostissa!
Terkkuja Diamond
tallennettu
Mio
Astroholisti
*****
Viestejä: 1482


Ea Mai


Profiili
« Vastaus #29 : 17.03.2006 20:10:03 »

Triljoonia biljoonia galakseja, multiuniversumeita, hiukkasia, säteitä, olentoja, soluja, liikettä, pikkuisia............

No, maa on pallo joka pyörii. Cheesy

Jumala? Jos sille tuli mieleen että tehdäänpä nyt sitten vaikka tällainen suunnitelma ja annetaan elävien toteuttaa eloaan vapaasti siten miten parhaaksi itse näkevät ja kokevat sen tehtäväksi.  Wink

Through the light I wander
Kaikkihan on kumminkin suhteellista...

Jumalan synty? Syntyi syntyessään kun synnytti syntyvää syntymän vuoksi...

Näkymättömässä joka Oli Olematon. Näki. Liikkui. Synnytti ja jatkoi synnyttämistään kunnes oli Luonut mahdollisuudet Luoda. Syttyä eloon ja sytyttää...
tallennettu

The clay of reality is molded in dreams
Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 10
  Tulostusversio  
 
Siirry: