Sivuja: [1]
  Tulostusversio  
Kirjoittaja Aihe: Verensokeri  (Luettu 6349 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
Artemis
Astroholisti
*****
Viestejä: 3622



Profiili
« : 17.03.2009 11:09:46 »

Heips

Olisiko teillä vinkkejä miten hoitaa verensokerin heittelyä. Varsinaisesta diabeteksestä ei ole kyse.
Kromi lienee yksi mikä säätelee verensokeria? Ja tietysti säännöllinen ruokailu. Olisiko muita vinkkejä?

Olen kiitollinen vastauksista!
tallennettu
Godiva
Kohtuuastroilija
**
Viestejä: 70



Profiili
« Vastaus #1 : 17.03.2009 16:12:27 »

Kannattaa ainakin välttää turhia, huonoja hiilareita esim vehnää(valkoista), sokeria, perunaa, riisiä, pasta yms...Ja syödä paljon kasviksia sekä sopivasti proteiinejä. Liikunta auttaa, samoin se säännöllinen ateriarytmi. Jos on riski sairastua diabetekseen, niin kannattaa laihduttaa. Kahvin on jossain tutkimuksissa todettu vaikuttavan positiivisesti diabeteksen hoitoon (tms), ehkäpä kahvin juontikin saattaa auttaa...

Jokainen ihminen reagoi eri tavalla, vaikeaa siis sanoa mitään selvää ohjetta, mutta mulla tuo huonojen hiilareiden välttäminen auttaa ja se että elää suht säännöllistä elämää. Tylsäähän se on mutta olo on parempi.
tallennettu
Artemis
Astroholisti
*****
Viestejä: 3622



Profiili
« Vastaus #2 : 18.03.2009 09:05:04 »

Kiitti Albaliini!

Ystävälle vinkkejä kyselen Smiley
tallennettu
Eklektikko
Astroholisti
*****
Viestejä: 3687


Profiili WWW
« Vastaus #3 : 18.03.2009 11:52:28 »

Hei!

Kannattaa myös muistaa riittävä rasvan määrä!
Rasva tasaa aterian mahdollisesti aiheuttamia verensokeripiikkejä. Täysin rasvaton tai erittäin vähärasvainen ateria pistää verensokerin heittelemään helpommin kuin kohtuullisen rasvainen.

Esimerkiksi suklaa pistää verensokerin heittelemään vähemmän, kuin vaikkapa lähes rasvaton hedelmäkarkki, vaikka molemmissa on sitä valkoista sokeria.

t. Eklektikko
tallennettu

DISCLAIMER: Teksteissäni ei ole tulkinnanvaraa vaan kirjoitan juuri tismalleen niinkuin tarkoitan. Rivien välien lukeminen  ja oma tulkinta on aina lukijan vastuulla ja tähän mennessä ollut 100% virheellistä. Merkurius jousimiehessä: Kuulostan saarnaajalta vaikka asia olisi täysin triviaali.
Artemis
Astroholisti
*****
Viestejä: 3622



Profiili
« Vastaus #4 : 18.03.2009 13:08:44 »

Tuo pitänee paikkaansa Ekleptikko. Itse olin yhdessä vaiheessa hyvin vähärasvaisella ruokavaliolla ja verensokerini oli hyvin epävakaa.
tallennettu
Tiigris
Astroholisti
*****
Viestejä: 3615



Profiili
« Vastaus #5 : 10.05.2009 00:19:24 »

Tässä on jo tullutkin pääpiirteittäin kaikki hyvät neuvot. Kirjoittelen tässä kuitenkin kertauksen vuoksi (luen tässä samalla tenttiin  Grin)

Laihduttaminen, jos ei ole normaalipainossa. Toisaalta myös jojo-laihdutus, syömättömyys-ahmimiskausien vaihtelu lisää riskiä sairastua diabetekseen, koska elimistön insuliinintuotanto voi häiriintyä suurista elämäntapavaihteluista. Kultainen keskitie siis syömiseen, säännöllisyys.

Säännöllinen liikunta 3-4 päivänä viikossa 30-60min kerrallaan, laskee veren glukoosiarvoja, nostaa HDL-kolesterolitasoa (hyvä kolesteroli) ja vähentää insuliiniresistenssiä. Pidetään huoli että ennen liikuntaa on syönyt hyviä hiilareita ja samoin liikunnan jälkeen syö jotain, näin välttyy verensokerin liialta laskulta.

Kasviksia ja hedelmiä noin 5dl päivässä.

Jos verenpaine on koholla, sen hoito.

Tupakka ja alkoholi minimiin.

Suolan määrän vähentäminen.

Runsaasti ravintokuitua siältävä ruoka. Geeliytyvät ravintokuidut tasaavat aterian jälkeisen veren glukoosin nousuja.

Ja luonnollisestikin säännöllisyys ruoka-ajoissa ja ruokamäärän jakaminen usealle aterialle, parempi monta pienehköä (4-5) ateriaa päivässä kuin 1-2 suurta. no joo, itsestäänselviä asioita....


tallennettu
Sivuja: [1]
  Tulostusversio  
 
Siirry: