Sivuja: [1]
  Tulostusversio  
Kirjoittaja Aihe: MIELEN JA TUNTEIDEN HALLINTA  (Luettu 4636 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
^^Queen Nefertiti^^
Astroholisti
*****
Viestejä: 10595


au, kuu jousimies / asc vaaka नमस्ते ‏الله‎ ॐ


Profiili
« : 05.06.2009 21:22:55 »

Tässä on artikkeli Mestareilta liittyen siihen, miten voimme tehdä elämästämme vähän paremman.
 
MIELEN JA TUNTEIDEN HALLINTA
 
"Ihmiskunta on fyysisen kehityksen kourissa, mikä tekee hermojärjestelmästä äärimmäisen herkän. Tunteisiin vuorostaan vaikutetaan tavoilla, jotka ovat outoja ja stressaavia useimmille teistä. Tunteet leimahtavat erittäin helposti, vainoharhaisuus hiipii mieleen sekä katkeruus, mustasukkaisuus ja viha ottavat vallan siinä, missä ne kerran olivat vain pieniä kiusankappaleita. Vaikka olisikin tietoa siitä "miksi", tunnejärkytyksiä ei helposti tyynnytetä tai siirretä sivuun.
 
Viha ja hallitsematon väkivalta, mitä näette kaikkialla ympärillä, on suuressa määrin kyvyttömyyttä hallita näitä sisäisiä tunteita, jotka räjähtävät varoittamatta. Ne joita on loukattu, rajoitettu, jotka ovat työttömiä ja täynnä katkeruutta yleisesti ottaen yhteiskuntaa kohtaan, joutuvat helposti vihan ja kostonhimon valtaan. Lapset jotka käyttävät korkeita energioita hallitsevia lääkkeitä, vapautuvat kaikista väkivallan esteistä ja näette lasten tappavan lapsia kuvitelluista vähäisistä tai loukkaavista huomautuksista.
 
Teillä yksilöinä ei ole mitään kontrollia suurimpaan osaan näistä tapauksista - on vain oltava tietoinen näistä tunteista toisissa pysyäkseen pois mahdollisen vahingon tieltä. Kun pystytte tunnistamaan sisäiset tunteet ja tuntemukset, jotka kiehuvat yli ja ovat sopimattomia todelliselle tietoisuudellenne, se voi olla pelottavaa, mutta ei jos tiedätte, miten käsitellään itse tunnetta erillisenä "olentona". Seuraavassa on tekniikkoja, jotka tekevät mahdolliseksi ei-toivottujen ja hallitsemattomien tunteiden vangitsemisen ja kesyttämisen ja niiden laittamisen oikeisiin mittasuhteisiin.
 
Silloin kun VIHA leimahtaa, nähkää se mielessänne raivoavana tulena, joka palaa hallitsemattomasti. Ammentakaa sisäistä voimaanne ja kuvitelkaa valtavan vesiletkun suuntaavan tonneittain vettä tuohon tuleen, kunnes se sammuu. Siinä kohtaa käsitätte, että viha on poissa ja aistitte rauhan täyttäneen tuon tilan sen sijaan.
 
Silloin kun KATKERUUS alkaa täyttää sydäntänne ja rintanne tuntuu raskaalle todellisista tai kuvitelluista loukkauksista, ratkaisemattomista riidoista tai torjunnoista, niin kohottakaa silmänne taivaalle. Riippumatta siitä näettekö auringon, onko päivä vai yö, ottakaa vastaan valtava energiavoima, mikä tulee tähdistä. Visualisoikaa itsenne avaruuteen lähestymässä tätä elämänvoimaa ja tuntekaa sen puhdistavan energian täyttävän kehonne jokaisen sentin puhdistavalla tulella, joka tuntuu kylmältä - ei kuumalta. Tuntekaa sydämenne täyttyvän kuplivasta vedestä, mikä sihisee puhdistaen kaikki taitteet ja aukot. Sitten rentoutukaa ja tuntekaa kehon ja sielun virkistyvän. Nyt on rauha ja kaikkien niiden ihmispiirteiden hyväksyntä, jotka saavat aikaan kiistoja, joita ei joskus voi välttää, mutta jotka voidaan tunnistaa sellaisiksi ja käsitellä tarkoituksenmukaisesti ja viisaasti.
 
MUSTASUKKAISUUS iskee kovaa, kun elämän epävarmuus nykymuodossaan saa aikaan epätoivoisen tarpeen kuulua jollekin ja saada joku kuulumaan teille. Pelkkä ajatus tuon henkilökohtaisen huomion kohdistamisesta johonkuhun muuhun, voi tuoda mieleen ja tunteisiin sellaisen kuumentuneen viha-pelkosekoituksen, että kaikki selvä ajattelu häviää.
 
On hyvä pitää mielessä, että rakkaus vetää puoleensa rakkautta, että epätoivo luo epämukavan tilanteen kaikkialla ympärille ja kahleet luovat tarpeen paeta. Tämänkin tietäen mustasukkaisuus on voimakas tunne voitettavaksi. Ensinnäkin, tämän tunteen takana muodostuvan vihan on löydettävä kanava. Sen sijaan että lyötte kumppania tai heittelette kalusteita, menkää ulos ja juoskaa tai kävelkää melkein uupumukseen saakka. Sitten olette taas valmis ajattelemaan selvästi.
 
Istukaa alas kynän ja paperin kanssa ja tehkää paperille kaksi otsikkoa: 1) syyt miksi hän pysyy kanssani ja 2) syyt miksi hän haluasi löytää jonkun toisen. Näiden otsikoiden alle tulisi sellaisia syitä kuin syvä rakkaus, sitoutuminen, samanlaiset kiinnostukset, uskonnolliset yhteydet ja säännöt, lapset jne. plus-puolelle. Tutkikaa mahdollista kyvyttömyyttänne osoittaa omaa rakkauttanne, kumppaninne tarpeiden ja tunteiden laiminlyömistä, avioliiton tai suhteen fyysisen tai henkisen ylläpitämisen puutetta jne. Suhde on monitahoinen tapa sekoittaa kahden ihmisen ominaisuudet mukavaksi ja toimivaksi kumppanuudeksi. Vaaditaan kaksi, jotka ovat harmoniassa - ei toinen yrittämässä hallita toista.
 
Jos voitte tehdä tämän ja alkaa nähdä syitä kumppanin katselemiseen muualle, niin varsinaisena tekniikkana on muuttaa tilannetta. Siihen saakka luokaa mieleenne suuri, kristallinkirkas laatikko ja laittakaa se asuinpaikassanne jonnekin, missä olette tietoinen siitä jatkuvasti. Heijastakaa tähän laatikkoon mustasukkaisuuden tunteitanne - näette ne rumana vihreänä sumuna. Kun näette sen täyttyvän, heijastakaa laatikkoon rakkauden tunteitanne, jotka on työnnetty alas liian pitkään. Ne toimivat muuttajina ja muuttavat vihreän sumun kirkkaan valkoiseksi pilveksi. Tämä auttaa teitä pitämään mielenne ja sydämenne tasapainossa, kunnes tilanne selkenee ja ratkaistaan.
 
Muistakaa, että ette ole yksin vaikeuksissanne ja istuminen alas pyytämään jumalaista opastusta ja sisäistä rauhaa on aina paras tapa ratkaista sisäinen raivo. Pitäkää kädestä Jumalaa.
 
KATEUS on syvään juurtunut tunne, mikä juontuu monissa ihmisissä lapsuudesta. Yhteiskuntanne perustuu liiallisesti "asioiden" omistamiseen ja lapset, jotka eivät voi saada niitä, kehittävät usein kateusmallin, mikä kestää suurimman osan heidän elämästään. Ainoa tapa hukuttaa tämä tunne on olla jatkuvasti kiitollinen siitä, mitä teillä on. Silloin kun asioiden kadehtiminen, onnettomat olosuhteet ja kiduttavat suhteet tekevät kovan solmun rintaanne, katsokaa ympärillenne sanoen "kiitos" jostakin - mistä tahansa - mitä teillä on elämässänne.
 
Kateus voi aiheuttaa tunnesokeutta niille hyville asioille, joita on tapahtunut teille. Kiittäkää joka aamua Jumalaa elämästänne, tämän maailman kauneudesta, sängystänne, ruuastanne, kahvistanne - MISTÄ TAHANSA, mutta kiittäkää! Asiat/tavarat eivät tee elämästä arvokasta - rakkaus tekee! Sen sijaan että kadehditte joltakin jotain, kiittäkää siitä, että hänellä on sitä, mitä hän tarvitsee tai haluaa - rakkaudella! Kateutta ei voi olla siellä, missä on rakkautta.
 
Ne tunteet jotka kietoutuvat ALEMMUUSKOMPLEKSIIN, kuten sitä kutsutaan, alentavat yksilön persoonaa pahimmalla tavalla. Jatkuvasta torjutuksi tulemisen, sivuuttamisen ja töykeästi kohtelemisen pelosta tulee osa elämää. Usein tämä alkaa lapsuudessa monista syistä ja harvoin vähentyy teini-iästä aikuisuuteen. Tällainen ihminen ei pysty pakottamaan itseään lähestymään toisia tai kouluttautumaan sopivaa työpaikkaa tai ammattia varten, koska hän pelkää kyvyttömyyttä tehdä mitään riittävän hyvin. Ryhmissä hän löytyy takarivistä yrittäen olla näkymätön tai kuulumaton, mutta kaivaten olla osa kokonaisuutta.
 
Sana "ujo" liitetään usein näihin ihmisiin tekosyyksi, mutta luonnollisella ujoudella ei ole mitään tekemistä tämän sairauden kanssa. Jos tällainen henkilö vedetään eteen ja häntä pyydetään puhumaan tai tekemään jotain, hän ei pysty tekemään yhtään mitään, koska hänen suunsa kuivuu ja kehonsa tuntuu halvaantuneelta. Lapset jotka pakotetaan esiin koulussa tällä tavalla, usein hiipivät syvemmälle sisäänsä, mutta rehellisyyden nimissä, tämä "tökkiminen" usein onnistuu murtamaan heidän pidättyvyytensä ja löytämään ne lahjat, joita lapsi ei koskaan käsittänyt hänellä olevan.
 
Vanhemmat, käsittäkää, että pienelle lapselle tehdään vahinkoa, kun koskaan ei kuunnella lapsen yritystä kommunikoida tunteitaan. Hän saa sellaisen viestin, ettei se mitä hänellä on sanottavana, ole tärkeää tai arvokasta. Kouluttaminen ja opettaminen on tietysti tärkeää, mutta jatkuva kaikkien pienten tekojen ja yritysten kritisoiminen on vahingollista lapselle. Olkaa rakentavia kritiikissä ja antakaa runsaasti ylistystä, kun jokin tehdään hyvin - tasapaino näiden kahden välillä on kriittistä!
 
Sama pätee teini-ikäisiin, erityisesti kun tämä ikäryhmä yrittää kovasti olla ikäistensä tasolla. Kummalliset hiustyylit (ja värit), tiukat tai lötköttävät vaatteet ovat kaikki osa tätä hyvin voimakasta tarvetta tulla hyväksytyksi. Vanhemmat, purkaa kieltänne ja muistakaa ne kummalliset asiat, mitä teitte ja puitte päällenne samassa iässä! Toisten huomioon ottamista pitää tietenkin vaatia, kun rokki tai räppi tulee liian äänekkääksi, mutta tietäkää, että sisäinen harmoniantarve tulee esiin jonain päivänä. Ylistäkää heidän tekemiään huomaavaisia asioita, hyvää makuaan sellaista havaittaessa, sillä heidän lahjansa ja hyvät tapansa kulkevat pitkän tien sen teini-ikäisen itsetunnon kehittyessä, mitä tarvitaan viitoittamaan tietä kaikin tavoin menestyksekkääseen elämään.
 
Mitä voidaan tehdä, jos eletään tuntien EPÄPÄTEVYYTTÄ, RIITTÄMÄTTÖMYYTTÄ TAI KYVYTTÖMYYTTÄ kokeillakseen mitään uutta tai tehdäkseen päätöksiä nojautumatta siihen, että toiset kehottavat tekemään? Ensinnäkin, käsittäkää oma arvonne ihmisenä. Luoja antoi meille kaikille kyvyn ajatella, tuntea läpi lukemattomia elämiä ja oppia kulkiessamme. Planeettanne jokaisella ihmisellä on muistipankissaan tuhansia kokemuksia, kykyjä ja kehitettyjä taitoja, jotka vain odottavat siivillään kutsumista esiin. Jos on epäilystä siitä, että pystytte tekemään jonkin asian, niin etsikää college tai instituutio, missä taitonne voidaan testata. Millaisen yllätyksen saattekaan! Seuratkaa näitä kykyjä jonkinlaisen harjoittelun kera ja yhtäkkiä ne puhkeavat kukkaan!
 
Toiseksi, olette aivan yhtä tärkeä kuin kuka tahansa henkilö maailmassa. Joka päivä nostakaa kulkiessanne pää ylös ja hymyilkää jollekin, joka näyttää yhtä alakuloiselta, kuin teistä tuntuu. Pelastatte hänen päivänsä ja käsitätte, että olette täällä osana ihmisperhettä.
 
Seuraavaksi, tehkää jotain uutta, vaikka se olisi vain kävelemistä tai ajamista eri paikkaan lähellä kotianne. Antakaa itsellenne tutkimisen ja pienen uutuuden jännityksen lahja. Sen sijaan että odotatte jonkun tulevan luoksenne tekemään elämästänne paremman, olkaa te tuo henkilö jonkun toisen elämässä! Havaitkaa paremmin toisten tunteet ja käsittäkää, ettei kukaan elä maailman huipulla yhtään sen enempää kuin tekään. Tehkää voitavanne kuunnellaksenne, ymmärtääksenne ja rakastaaksenne. Näin tehdessänne se häkki missä olette eläneet, häviää ja elämästä tulee sitä, mitä sen pitäisi teille olla. Rakkaus voittaa kaiken, myös syvimmät epäpätevyyden tunteet."
 
tallennettu

You become GRATITUDE for ALL that THE UNIVERSE provides. It becomes obvious to You that ALL OF THE UNIVERSE GIVES AND CONTINUES TO GIVE IN LOVING PERFECTION exactly what you ask for, because THE UNIVERSE LOVINGLY PROVIDES FOR YOU ALWAYS! BECOME LOVE!
Adele
Kanta-astroilija
***
Viestejä: 308



Profiili
« Vastaus #1 : 07.06.2009 09:37:47 »

 Smiley kiitos tää oli musta tosi hyvä. Harvoin näitä luen, mutta nyt oikein jämähdin tuoliin lukemaan ja miettimään tätä.
tallennettu

Aurinko Oinas 10
Asc Leijona
Kuu Vesimies 8
Mars Kauris 6
Venus Kalat 10
Merkurius Oinas 10
Jupiter Jousimies 5
Neptunus Jousimies 5
Sivuja: [1]
  Tulostusversio  
 
Siirry: