Sivuja: [1]
  Tulostusversio  
Kirjoittaja Aihe: maailmankuvasi  (Luettu 7243 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
Ave^^
Vieras
« : 26.06.2012 20:48:48 »

Voisi mukavasti helpottaa tai ainakin availla muualla käytäviä keskusteluja, jos tietäisi enemmän millaiset maailmakuvat täällä kirjoittelevilla on. Toki itse aiheestakin on mukava keskustella.  Smiley


Aloitan itse, omani on varsin avoin, ei omaa tiukasti mitään tiettyjä lakeja. Poimin eri filosofioista sopivia kohtia, mutta mitään mitä en voi itselleni tarpeeksi hyvin ns. todistaa en ota sataprosenttisesti mukaan. Siksi esim. karman laki, sielut ja henkimaailma eivät maailmankuvaani kuulu, vaikka niissä filosofisesti onkin paljon mielenkiintoisia teemoja. Elän lopulta aika pitkälti tätä yhtä ainutta maallista elämääni täällä. En myöskään pidä mitään yliluonnollisena, joku joskus sanoi, että fysiikka on lähellä monia henkisiä asioita ja tälle pohjalle rakennan itsekin omaa maailmankuvaani. Intuitio ja astrologiakin osittain voi olla selitettävissä energioilla, vetovoimilla ja signaaleilla. Ja uskon kyllä, että minulla on vapaa tahto, olen itse oman elämäni herra ja rakennan sen itse tässä nyt. Ehtiihän se maailmankuva elämän edetessä aina muuttua, mutta tällä hetkellä tällainen.  angel
tallennettu
Kuuhilda
Astroholisti
*****
Viestejä: 5933



Profiili
« Vastaus #1 : 29.06.2012 21:38:43 »

Juu-u. Tässäpä vasta kysymystä kerrakseen...mulle kun on jo iso kysymys siinä, että mitä varsinaisesti tarkoitetaan maailmankuvalla?
Mikä hiivatti on maailmankuva?
Noh, josko yritän.
Mun maailmankuva pyörii ja lilluu lakkaamatta, on jatkuvassa liikkeessä. En pidä mitään mahdottomana, joka ei tarkoita että kuitenkaan uskoisin aivan kaikkea. Mulle ei ole olemassa mitään kiveen hakattuja totuuksia, kaikki voi olla monella tavalla.
Mun maailmankuva rakentuu vahvasti siitä, mitä olen itse kokenut ja miten elänyt, ja asioista, joista mulla on sisäinen varmuus. Jollei sitä ole, niin mulle ei parhaimmatkaan selitykset auta...tietenkin olen avoin kaikelle uudelle, ja sitä kautta maailmankuva juuri muuttuu ja avartuu lisää.
Mutta se mitä minä itse koen oikeaksi, on se ydin. Siinä ei tarvitse olla järkeä tai mitään ns. todisteita...kunhan itse tiedän, miten asia on. Ja kun en tiedä, niin olen yleensä erittäin kiinnostunut.
tallennettu
Ave^^
Vieras
« Vastaus #2 : 03.07.2012 10:25:03 »

Jeps, en tarkoittanut, että juurta jaksaen tarvitsisi maailmankuvansa läpi analysoida, lähinnä vain kertoa jotakin mitä tulee mieleen.  Smiley

Tällä foorumilla usein vain keskustellessa tulee monet sielutason tai uskonnollisetkin jutut joskus vastaan, ja itse kun taas en ole tuntenut niitä niin omikseni, puhun taas yleensä vain tällä ihmisten maallisella toiminnan, tunteen ja ajattelun tasolla. Jätän ottamatta kantaa niihin sielun asioihin, kun en niistä mitään tiedä, enkä voi tietää ovatko ne kuitenkin totta vaikka itselleni eivät omilta tunnukaan. Tässä mielessä ajattelin tämän ketjun, että voisi näistä perusajatuksistaan valaista jossakin, helpottaisi muista aiheista keskustelemista.  :Smiley (Lisäksi olen aiheesta kiinnostunut  Wink )
tallennettu
Lilli
Supermoderaattori
Astroholisti
*****
Viestejä: 3525



Profiili WWW
« Vastaus #3 : 09.07.2012 11:11:15 »

Olen totuudenetsijä ja maailmankuva muotoutuu sitä mukaa, kun vastauksia elämän peruskysymyksiin löytyy. Vastauksia en ole koskaan etsinyt kirjoista tai guruilta, vaan olen ollut oman tien kulkija pienestä pitäen. Jos joskus viittaan johonkin kirjallisuuteen, niin yleensä on kyseessä joku kirjailija tai näkemys, jonka kanssa olen samoilla linjoilla omasta kokemuksesta johtuen. Olen ollut pienestä pitäen kiinnostunut myös evoluutioteorioista, mutta tutkittuani aikani fyysistä evoluutiota olen siirtynyt enemmän henkisen evoluution puolelle. Koska minulla on muistikuvia entisistä elämistä ja todella saanut tuta, että sitä niittää, mitä kylvää, niin karma ja jälleensyntymä kuuluvat kyllä omaan maailmankuvaani. En pidä valaistumista minään elämän päätekohtana, (etenkin jos ko. tilan saavuttaa suhteellisen nuorella iällä), vaan se aloittaa tavallaan uuden elämänvaiheen omine haasteineen, kehitystehtävineen ja tavoitteineen.

Minulla on tietynlainen insinöörimieli, kun jostain kiinnostun, hajotan tutkittavan kohteen osiinsa, tutkin osat, teen testejä ja rakennan osista taas toimivan kokonaisuuden, synteesin. Tätä sovellan niin pienempiin kuin suurempiinkin asioihin, myös maailmankuvan muodostamiseen. Astrologia on ollut oikein hyvä askartelukenttä ja puruluu tällaiselle päälle.
tallennettu

Aurinko Kaksonen, huone 12, Kuu Härkä, huone 11, AC Rapu, MC Vesimies

www.horoskooppi.com
Kalevanneito
Kanta-astroilija
***
Viestejä: 356


Oman tien kulkija - Etsijä


Profiili
« Vastaus #4 : 10.07.2012 20:01:30 »

Mä uskon jotta kaikki uskonnot on heijastuksia siitä lopullisesta Totuudesta. Niistä on vaan eri puolilla maailmaa asuneiden ihmisten toimesta tullu erilaisia. Uskonnoista siis. Niissä on kuitenki kaikissa löydettävissä se Totuuden Siemen. Kaikki tiet siis vievät Roomaan.
Maailmankuvaani kuuluu myös tiede. Tiede ja henkisyys, rajatieto, parapsykologia vaan tutkivat asioita, ilmiöitä ja maailmaa eri kantilta.
tallennettu

Joka päivä maailma syntyy uudestaan sille, joka suhtautuu siihen oikealla tavalla.
James Russell Lowell
Corvus Leonis
Astroholisti
*****
Viestejä: 1654


Kaikkien sisällä on jokainen meistä.


Profiili
« Vastaus #5 : 12.07.2012 21:19:23 »

Minä olen 100% uskonnollinen hihhuli, tosin kyseessä on eräänlainen fuusiouskonto, joka on sekoitus asatruismia, buddhalaisuutta, hindulaisuutta, japanilaista kosmologiaa, panteismia, kaikkia mahdollisia esikristillisen ajan uskontoja, eri kulttuurien astrologiaa ja luonnontieteitä.

Tuo viimeinen seikka onkin se syy miksi mä en ole yrittänytkään käännyttää ketään tähän uskontoon. Mulle on käyttöä tällaiselle sekametelisopalle jo siksi että muistaisi pysyä asioille avoimena, varsinkin kun törmään jatkuvasti toinen toistaan pimeämpiin ilmiöihin.  :Smiley
tallennettu
SanctAstra
Astroholisti
*****
Viestejä: 1086


Sun: Cap - Mo: Lib - AC: Leo - MC: Ari - IC: Lib


Profiili
« Vastaus #6 : 19.07.2012 00:30:46 »

Panteistinen. Pakanallinen kristitty, enempi hengellinen kuin dogmaattisesti uskova. Enkelit ja energiat ovat osa arkea. Oma henkilökohtainen yhteys "yläkertaan".

Paremmin en osaa avata maailmankatsomustani.  angel
tallennettu

May those who Love us Love us / And those that don't Love us / May God turn their hearts / And if He doesn't turn their hearts / May He turn their ankles / So we'll know them by their limping. ~ Celtic blessing ~
Varjotar
Astroholisti
*****
Viestejä: 1262


Starchild


Profiili
« Vastaus #7 : 25.04.2013 11:37:27 »

Kyyninen, naiivi mutta vihainen, poliittisesti ja uskonnollisesti puolueeton sekä kantaaottamaton.
Rakastan luonto sekä eläimiä ja inhoan, jopa vihaan ihmisiä. En pidä rahasta, enkä melusta.
Hiljainen hetki terassilla auringossa kahvikupin kanssa on ihan namnam smitten
tallennettu

Kuuntele tuulta.
ghede
Vieras
« Vastaus #8 : 07.05.2013 21:18:40 »

Maailmankuvani sisältää jäniksiä ja kuolaa.
tallennettu
Sivuja: [1]
  Tulostusversio  
 
Siirry: