Sivuja: [1]
  Tulostusversio  
Kirjoittaja Aihe: Opetusten yhdenmukaisuudesta  (Luettu 2384 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
Hiisitär
Moderaattori
Astroholisti
*****
Viestejä: 5323



Profiili
« : 09.10.2007 14:19:19 »

OPETUSTEN YHDENMUKAISUUDESTA
 
Me elämme nykyisin ihmeellistä aikaa, jolloin on mahdollista opiskella samaan aikaan eri henkisten opettajien ja eri aikojen opetuksia. Se on hyvin uutta.
 
Varhaisempina aikoina jotain oppia oli mahdollista opiskella yhdessä mysteerikoulussa, tietyllä kohtaa maan päällä, ja saada vihkimys jonkin planeetan ollessa aivan tietyssä asemassa, minkä odottaminen saattoi kestää kymmeniä vuosia.
 
Kun yksi oppi oli saatu, vaikkapa kahdessakymmenessä vuodessa, jotkut hyvin edistyneet oppilaat - tai mestaritiellä olevat - saattoivat siirtyä muutaman kuukauden matkan päähän toiseen henkiseen keskukseen, ja opiskella jälleen siellä, pitkään.
 
Vielä satakunta vuotta sitten eurooppalaisissa opetuksissa usein vaadittiin, että opiskeluluvan saamiseksi täytyi sitoutua siihen, ettei osallistu mihinkään toiseen henkiseen opetukseen. Joissakin yhteisöissä sitä vaaditaan edelleenkin.
 
Joku saattaa kysyä: voinko tehdä näin, kuin jossain viestissä sanotaan toisella tavalla? Tai kahdessa viestissä on samasta asiasta sanottu eri lailla?
 
Vastaus kuuluu: voit aivan hyvin tehdä, ja pyri tekemään niin kuin tunnet oikeaksi. Joskus erot opetusten näkökulmissa ovat suuria, joskus hienonhienoja. Vain SINÄ voit lopulta päättää ja etsiä sen mikä sinulle on oikein.
 
Usein kysymys voi liittyä käytännön tekemiseen. Niitä on hyvä miettiä, mutta on niin, kuten esimerkiksi Rudolf Steiner on joskus voimakkaasti sanonut: Käytännön kysymyksiä ei voi ratkaista ajattelemalla. Ne voi ratkaista vain elämällä!
 
Suuri siunaus on siis se, että me voimme ottaa vastaan useita henkisiä opetuksia samanaikaisesti, eri lähteistä, eri puolilta maapalloa. Henkisesti sen mahdollistaa Kristuksen, Sofian ja Mikaelin yhä läheisempi osanotto. Ja meidän tehtävänämme on olla tuon uuden yhteyden luojia.
 
Me teemme jopa henkisille opettajillemme suuren palveluksen olemalla niitä, jotka työmme kautta TAHDOMME uusia totuuksia tähän maailmankaikkeuteen. Kaikki totuudet eivät odota meitä valmiina - paljon on sellaista, mikä meidän itse on omalla työllämme ja osallistumisellamme luotava uusiksi totuuksiksi maailmaamme.

-Matti/Hopeasulka-
tallennettu
Sivuja: [1]
  Tulostusversio  
 
Siirry: