Sivuja: 1 ... 17 18 [19] 20 21
  Tulostusversio  
Kirjoittaja Aihe: Mitä söit eilen, mitä tänään?  (Luettu 152710 kertaa)
0 jäsentä ja 2 vierasta katselee tätä aihetta.
Asterix
Vieras
« Vastaus #270 : 10.12.2006 20:43:36 »

Nyt on mennyt taas muutama viikko että on pitänyt pakkosyöttää itseään, kun on alkanut heikottaa ja huipata joskus iltapäivästä..Siis ruumis haluaa syödä, mutta henkeä etoo tai jotain..
Laiha keittokin tuntuu liian kiinteältä ruualta ajoittain..Hmmm..onkohan mun ruansulatusjärjestelmä oikeasti loman tarpeessa, ts.nestemäistä kamaa vaan?  Cheesy Cheesy


Oletko kokeillut pitää vaikka jotain kuivattuja hedelmä
paloja mukana taskussa tai työn ääressä?  Smiley

Pitävät verensokerin tasaisena, energisenä ja mielen vireänä,
vaikka ei olisi nälkä/ei tekisi mieli syödä. Smiley

Suomessa on hedelmäsokerilla maustettua kivennäisvettä,
joka myös antaa puhtia.

Minä teen oman maustetun kivennäisveteni. Smiley

100% omenamehua tai jotain sokeroimatonta makeaa marjamehua.
Hiilihapotettua kivennäisvettä.

Sitten joko puolet ja puolet
tai 1/3 osa mehua ja loput kivennäisvettä. Smiley

Itävallassa moista sekoitusta saa ravintoloistakin. Wink



tallennettu
enska
Vieras
« Vastaus #271 : 10.12.2006 21:11:44 »

No aika usein vedänkin sitä kofeiini-ginseng-juomaa tvs energialientä, koskapa ne piristävät eivätkä tuo sitä samaa poltetta vatsaan mitä ehta kahvi aiheuttaa..
Maustettuja kivennäisvesiä harvemmin, eikös niissäkin ole jotain suolaa, vai kuvittelenko vain....( Olen herkästi suolasta turpoavaa sorttia, harvoin käytän ruuassakaan vaan laitan sitten muita mausteita..)

Tampereella on yksi hyvä liike, jossa myyvät irtotavarana kuivattuja hedelmiä, marjoja, linssejä, pähkinöitä, siemeniä sekä vegaanisia ja luomutuotteita..Se on aika keskustassa, lounaalla ei oikeen ehdi käpötelä sinne asti..Pitäis varmaan joku kerta ostaa isompi satsi niin riittäisi moneksi lounaaksi..

Tässä pari viikkoa sitten työmaa sijaitsi melkein tuon liikkeen naapurissa ja muutamana päivänä lounas koostuikin seuraavasti: Puoli kourallista kuivattuja banaaninlohkoja, kolme kuivattua papaijanpalaa ja puolikourallista kurpitsansiemeniä..Piti kyllä nälän poissa.

Kesällä tuo ruokahaluttomuus on vielä selvempää: ajatuskin lämpimästä ruuasta saa tuskan hien pintaan..Silloin tulee rouskittua sallaatteja, hedelmiä ja leipää ynnä litratolkulla nestettä..

Nykyisin nuo ruokahalut kasvavat enimmäkseen tiettyyn aikaan kuusta, silloin voisi syödä vaikka kokonaisen hevosen (tofusta tehdyn heh)..
tallennettu
tuulispää
Kanta-astroilija
***
Viestejä: 272



Profiili
« Vastaus #272 : 10.12.2006 21:16:49 »


Puoluettomia tutkimuksia siitä, miten eri vitamiinit,
hivenaineet jne
vaikuttavat elimistössä on paljonkin.

Vitamiinineista isoa osaa käytetään lääkkeiden pohjana.
Esim. A-vitamiinia akne -ja muissa ihotautilääkkeissä.

AHDH kersoille ja skitsofrenikoille annetaan
lääkityksenä omega3, omega9, GLA:ta ja magnesiumia.

Joku viisaampi varmasti tietää enemmän aiheesta. Smiley[/color]

Nyt ollaankin sitten sen määritelmän edessä,että ovatko ahdh tai skitsofrenia sairauksia,vaiko oireita (henkisen puolen kasvunpaikkoja tai sielunsuunnitelmiako) jostakin muusta.
AHDH: ta ei nykyisin enää esim.henkisellä puolella katsota sairaudeksi,vaan ne lapset,joilla tätä ilmenee, ovat tottumattomia tämän maailman hitaaseen ilmenemisen tahtiin.AHDH lapset ovat huippuherkkiä sekä nopeita reagoimaan, ja parhaiten he viihtyvät tietokonepelien nopeassa "maailmassa".

Toki tieteelliseltä puolelta katsottuna heiltä saattaa "puuttua" tiettyjä ravintoaineita, mutta missä on se syy? Huh

Enkä sitä väitäkään,etteikö olisi hyväksi syödä vitamiineja tai muita, kunhan pitää huolen siitä ettei jonkin terveysbuumin takia liiaksi niitä nauti, sillä tiettyjen vitamiinien liikasaanti aiheuttaa samoja oireita kuin puutekin. Munuaisten ja maksan kuormittumisesta puhumattakaan. Näitä ovat kaikki veteen liukenemattomat vitamiinit. C-,ja B-,vitamiinien liikasyönnistä ei aiheudu harmia. coolsmiley
« Viimeksi muokattu: 10.12.2006 21:24:42 kirjoittanut tuulispää » tallennettu

Aurinko Leijona
Nouseva Jousimies
Kuu Neitsyt
Merkurius Leijona
Venus Rapu
Mars Neitsyt
Keltainen Galaktinen Ihminen
Irish
Vieras
« Vastaus #273 : 10.12.2006 21:29:58 »

Anteeksi, tarkoitatte varmaan ADHD:ta AHDH:lla...  :Smiley
tallennettu
tuulispää
Kanta-astroilija
***
Viestejä: 272



Profiili
« Vastaus #274 : 10.12.2006 21:35:36 »

Anteeksi, tarkoitatte varmaan ADHD:ta AHDH:lla...  :Smiley

  Grin juu... Embarrassed Grin

Vielä suosittelen ruotsalaisen kirjailian(mikähänennimensänytolikaan)teosta "itsensä parantava ihminen"
jymypaketti ravinnosta sekä henkisistä jutuista, itsensä parantamisesta. Smiley
tallennettu

Aurinko Leijona
Nouseva Jousimies
Kuu Neitsyt
Merkurius Leijona
Venus Rapu
Mars Neitsyt
Keltainen Galaktinen Ihminen
Asterix
Vieras
« Vastaus #275 : 10.12.2006 22:20:39 »


Nyt ollaankin sitten sen määritelmän edessä,että ovatko ahdh tai skitsofrenia sairauksia,vaiko oireita (henkisen puolen kasvunpaikkoja tai sielunsuunnitelmiako) jostakin muusta.

Toki tieteelliseltä puolelta katsottuna heiltä saattaa "puuttua" tiettyjä ravintoaineita, mutta missä on se syy? Huh



Niin..

Mutta samalla viivauksella voisi sitten myös puhua,
onko esim. väkivaltainen käyttäytyminen sairautta
vai henkisenpuolen kasvunpaikka vai sielunsuunnitelma. Wink

Joka tapauksessa se, kuten myös nuo mentaalin sairaudet/häiriöt/poikkeavuudet
ovat ei-toivottuja ja sellaisia, joista halutaan päästä eroon,
oli se sitten henkistä kasvua, sielusuunnitelmaa
tai lääketiedettä.


Jos sitä pitäisi olla pelkkä henkinen ja sielullinen olento,
niin eikä keho makaa haudassa matojen ruokana tuolloin? Wink

Historiassa, silloin kun keho ja sielu vielä saivat olla
kokonaisuus,

henkisen kasvun tukena käytettiin rohtoja ja yrttejä
parantamaan yhteyttä henkimaailmaan ja omaan sieluun. Smiley

Niitä saatiin "lahjoina" kasvikunnalta ja eläinkunnalta. Smiley

Myös kaikki syöty ruoka siunattiin/pyhitettiin hengelle/henkimaailmalle.

Miksipä ei sitten nykyisin voi ajatella samoin? Smiley

Jos rauhaton sielu, nykyiseltä nimeltään skitsofrenikko
tai vaikkapa AHDH,
saa rauhan
Lohen öljystä, meren jumalan antamasta lahjasta,
joka pyhitettiin tätä tarkoitusta varten,
niin miten siinä voi olla ristiriitaa
henkisen kasvun ja sielunsuunnitelman kanssa? Smiley

tallennettu
Jinx
Vieras
« Vastaus #276 : 11.12.2006 13:46:17 »

Tällänen iski silmää...
(http://www.mtv3.fi/helmi)

Kahvin terveysvaikutukset

Suomalaiset ovat maailman innokkaimpia kahvinjuojia. Kahvia kulahtaa suomalaisten kurkuista alas joka päivä 4–5 kupillista. Sen verran terveet ihmiset voivatkin tutkimusten mukaan nauttia tätä piristävää juomaa päivittäin.

Kahvia ja sen terveysvaikutuksia on tutkittu varsin paljon eri puolilla maailmaa. Kohtuukäytön on nykytutkimusten mukaan todettu edistävän terveyttä: kahvi saattaa muun muassa vähentää riskiä sairastua aikuistyypin diabetekseen. Kahvissa on myös runsaasti antioksidantteja.

Kahvi on suomalaisten lempijuomaa, jota nautitaan niin arjessa kuin elämän käännekohdissakin. Juoma on saatellut suomalaiset kehdosta hautaan, sillä ennen vanhaan kahvia tarjottiin pikkulapsillekin. Suomalaiset kuluttavat nykyään paahdettua kahvia 9,6 kiloa henkeä kohden vuosittain. Myös naapurimme ruotsalaiset ja norjalaiset yltävät liki samaan. Mistään nappikaupasta ei ole kyse, sillä 25 miljoonaa ihmistä saa toimeentulonsa kahvikaupasta.

Kahvi on sinänsä yksi turvallisimmista juomista. Toki hillitön kahvin kittaaminen tuntuu sydämentykytyksenä ja vatsavaivoina ja yksilölliset erot vaikuttavat asiaan, kuten minkä tahansa ruoan ja juoman kohdalla. Jotkut saavat kofeiinista unihäiriöitä, varsinkin jos juovat illalla kahvia. Rautaa tarvitsevien nuorten naisten ei kannata käyttää kahvia ruokajuomana, sillä parkkihappo heikentää rautayhdisteiden imeytymistä.

Kahvi vähentää diabetesriskiä?
 
Suomessa aikuisiän eli kakkostyypin diabetes on suuri kansanterveydellinen ongelma. Tuoreiden tutkimusten mukaan kahvi näyttäisi pienentävän riskiä sairastua diabetekseen. Kahvissa on yli 500 erilaista kemiallista ainetta, joten myönteisten vaikutusten taustalla olevien biologisten mekanismien tutkimisessa riittää työsarkaa.

Kahvin yhtenä tärkeänä tekijänä pidetään mahalaukun hormonieritykseen vaikuttavaa klorogeenihappoa, mutta moni muukin ainesosa hyödyttää aineenvaihduntaa. Jälkiruokakahvi näyttäisi tekevän hyvää verensokeritasolle lisäämällä haiman insuliinituotantoa ja auttavan näin glukoosin poistumista verestä. Myös magnesium ja kofeiini saattavat vaikuttaa verensokeritasoon ja aineenvaihduntaan. Tiedot kofeiinin yhteydestä insuliiniherkkyyteen ovat ristiriitaisia.

Yltiöpäisimmän yleistyksen mukaan diabetekseen sairastumisen riski pienenee sitä enemmän, mitä enemmän kahvia juodaan. Riskin on laskettu jopa puolittuvan, jos kahvia juodaan yli 7 kupillista päivittäin, mikä on jo hyvin iso annos.

Kultainen keskitie
 
Nykyisen tietämyksen mukaan kohtuullinen kahvinjuonti on turvallista myös sydänpotilaille. Päivittäinen kahvittelu ei lisää sepelvaltimo- eikä verenpainetaudin tai vaarallisten rytmihäiriöiden riskiä. Sydäntautien taustalta löytyy usein aikuisiän diabetes, jota kahvi näyttäisi estävän.

Moni astmaatikko nauttii säännöllisesti kahvia, koska kofeiinin on jo kauan tiedetty helpottavan oireita ja lieviä astmakohtauksia. Tutkimusten mukaan vähintään kolme kupillista kahvia alkaa jo näkyä annosvastesuhteessa. Kofeiini lievittää myös rasitusastman oireita, kun kahviannos on vähintään kuusi kupillista päivässä.

Kahvi tepsii myös munuaiskiviin. Tutkimusten mukaan sekä tavallinen että kofeiiniton kahvi vähentävät munuaiskivien muodostumista. Samaan ryhmään luetaan myös tee, olut ja viini. Riskiä vähensivät runsas nestemäärä ja juoman valinta: kofeiinia sisältänyt kahvi ja viini olivat tehokkaampia kuin vesi. Riskiryhmien on syytä välttää omena- ja viinirypälemehuja.

Uusimman tiedon mukaan kahvi saattaa pienentää riskiä sairastua maksakirroosiin ja maksasyöpään. Tässä arvellaan keskeisiksi tekijöiksi diterpeenit, kafestoli ja kahveoli.

Parkinsonin tauti näyttäisi olevan harvinaisempi kahvin ystävillä kuin kahvia juomattomilla. Lisäksi tutkimusten mukaan kofeiini vähentää taudin oireita.

Muiden kasvien tapaan kahvi sisältää erilaisia antioksidatiivisia aineita. Flavonoidien ja polyfenolien on jo pitkään tiedetty suojaavan eri sairauksilta.

Ensimmäinen varmana pidettävä kirjallinen maininta kahvipensaasta on 800-luvun lopulta arabialaisen lääkärin kirjoittamassa lääkeluettelossa.

Kahvi virkistää
 
Kahvin piristävä vaikutus on tunnettu jo juoman löytämisestä lähtien. Ensimmäinen varmana pidettävä kirjallinen maininta kahvipensaasta löytyy arabialaisen lääkärin 800-luvun lopulla kirjoittamasta lääkeluettelosta.

Kofeiini lisää tutkitusti vireyttä ja valppautta, parantaa keskittymiskykyä ja kohottaa mielialaa. Kahvi onkin esimerkiksi autoilijoiden, opiskelijoiden, vuorotyöläisten ja iltapäivisin uneliaisuudesta kärsivien pelastusrengas. Eräässä tutkimuksessa todettiin 200 milligramman kofeiiniannoksen parantavan suorituskykyä yöaikaan.

Kofeiini vaikuttaa yksilöllisesti: yhdellä kofeiini ei estä lainkaan nukahtamista, toisella aamulla nautittu kahvi vaikeuttaa unentuloa vielä seuraavankin iltana. Tarun mukaan profeetta Muhammed olisi parannettu kahvin avulla sairaalloisesta unettomuudestaan. Herkimmin kofeiinin reagoivat ihmiset, jotka eivät nauti sitä sisältäviä juomia säännöllisesti.

Lisätietoja kahvista löytyy muun muassa osoitteesta http:\\www.kahvi.net.

Teksti: Pirjo-Margit Lehtinen

Kuvat: Nescafe, futureimagebank.com

tallennettu
Asterix
Vieras
« Vastaus #277 : 11.12.2006 16:07:18 »

Kiitti Jinx! Smiley

Tiedän parikin henkilöä, jotka juovat kahvia illalla
saadakseen nukuttua paremmin. Smiley
tallennettu
Jinx
Vieras
« Vastaus #278 : 11.12.2006 17:09:55 »

Sorry Jinx, olen puolestani kuullut, että yhdestä kahteen kupillista (ei mukillista, kuten itse kiskon) päivässä olisi sopivampi annos. Enempi käyttö alkaa stimuloimaan lisämunuaista jne...

Ei se nyt oo niin justiinsa, ei oo miun kirjottama juttu  Wink
Kahvin juonnistakin noita versioita on niin monia, et mikä on sitten todellinen oikea juttu...
tallennettu
enska
Vieras
« Vastaus #279 : 11.12.2006 17:57:20 »

Tänään
Aamulla: 4 isoa kuppia kahvia+hypertabu
Lounas: 2 isoa kahvia, viipale vegekinkkua (tehty tofusta ja seitanista)
"Aperitiivi" äsken: 1 iso kahvi
Päivällinen: Uunissa, eli tonnikalapizzaa
Illalla menee varmaan viiliä tai verigreippiä..

Tänään ehdin hakea niitä kuivattuja hedelmiä ja kurpitsansiemeniä tulevien päivien lounaseväiksi, siell oli maistiaisina tuota "saatanan" kinkkua.. Cheesy
tallennettu
*Alkmene*
Vieras
« Vastaus #280 : 11.12.2006 18:00:34 »

Minä ostin tänään Tiramisu-kahvia  Tongue Kaakaolla ja Amarettolla maustettua.  Tongue
Noh, yleensä nuo ovat kyllä aika oudon makuisia, vaikka kuulostavat ja eritoten TUOKSUVAT hyville. Voinhan pitää sitä sitten potpurina, jos on äklöä.  Wink
tallennettu
Irish
Vieras
« Vastaus #281 : 11.12.2006 22:45:54 »

Tuli vaan mieleen, minulle on kaksikin eri luontaistuotetyyppiä (toinen on myös homeopaatti koulutukseltaan) sanonut että kahvin ja minkä tahansa lääkkeen tai vitamiinien oton välillä vähintään 15min taukoa, mieluiten puoli tuntia, koska kahvi heikentää tehoa...
tallennettu
Asterix
Vieras
« Vastaus #282 : 12.12.2006 14:38:35 »

Kahvi heikentää tehoa...
siksiköhän Irish Coffeeta menee huomaamatta useampikin kerralla, kun vauhtiin pääsee - eikä tunnu missään  Wink Cheesy

LOL! 2funny Grin
tallennettu
Ippuska
Astroholisti
*****
Viestejä: 5054


4ever


Profiili
« Vastaus #283 : 13.12.2006 10:06:19 »

 Smiley  Elektra,,,,
 Mikä proteiinijauhe/-valmiste olisi hyvä, jota 13v lapsikin ottaisi?
Ne aminohapot - you know.
t. Ippuska
tallennettu

Ophiuchus

Trooppisesti:
 aurinko jousimies , kuu leijona , askendentti vesimies

Sideerisesti:
 aurinko skorpioni , kuu leijona , askendentti kauris

Maya: Sininen Kosminen Yö
Lake
Vieras
« Vastaus #284 : 13.12.2006 10:38:02 »

Juon itse päivittäin noin kolme mukillista kahvia, mikä on jo addiktoitunutta, koska niinä päivinä, jolloin jätän kahvin pois tai vähempään, tulee päänsäryn kaltaisia oireita (=kahvihammasta pakottaa.

Toisaalta, meillä kaikilla on oma sietorajamme, kuten nyt karkinsyönnistäkin on tullut ilmi. Mitä herkempi elimistö, sen herkemmin se reagoi.

Olen juonut kaffia 1dl päivässä kahtena 0.5dl annoksena.
Siitäkin tulee jo addiktoituneeksi.
Viime perjantaina sitten päätin lopettaa senkin ja viikonloppuna oli päänsärkyä. Ilmeisesti elimistö on herkistynyt ja puhdistunut melkoisesti. Cheesy
Leivän syönnistä ja suklaapatukasta tulee nykyään paha olo.
Viini, alkoholisoitu glögi ei maistu enää ollenkaan.
Eiköhän elimistö pakota jättämään kaikki riippuvuudet pikkuhiljaa pois. Jihaa! Smiley
tallennettu
Sivuja: 1 ... 17 18 [19] 20 21
  Tulostusversio  
 
Siirry: