Sivuja: [1]
  Tulostusversio  
Kirjoittaja Aihe: Karma  (Luettu 7622 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
^^Queen Nefertiti^^
Astroholisti
*****
Viestejä: 10595


au, kuu jousimies / asc vaaka नमस्ते ‏الله‎ ॐ


Profiili
« : 19.09.2008 19:41:25 »

KARMA, Laki Toiminnasta, jota seuraa Reaktio

kirjoittanut Dinu Roman

Karma tarkoittaa toimintaa. Jokainen teko tai ajatus määrää reaktion. Fyysisessä maailmassa kehon paino luo vastakkaisen voiman maassa. Tunnetasolla, asenteemme jotakuta (tai jotakin) kohtaan, tietoisesti tai tiedostamatta, heijastuu meille takaisin; toisella henkilöllä on taipumus käyttäytyä meitä kohtaan juuri niinkuin me tunnemme häntä kohtaan. Mentaalisella tasolla tämä on hyvin tunnettu dynaaminen vuorovaikutus käskevän tietoisen mielen ja toimeenpanevan alitajunnan välillä.

YOGA Perinteessä KARMALLA on paljon syvempi merkitys, joka vain tietyssä määrin vastaa länsimaista ideaa Kohtalosta tai Sallimuksesta. Tämän näkemyksen mukaan KARMA on menneitten tekojemme kasautuma. Nämä menneet teot (alullepanevat teot) ovat syitä jotka määräävät toiset teot (alullepannut reaktiot) täsmälleen sopusoinnussa vastaavien menneiden tekojen latauksen kanssa.

TANTRISMIN salaiset suulliset opetukset sanovat, että jokainen teko, oli se sitten fyysinen, emotionaalinen tai mentaalinen, jokainen liike, joka esiintyy joko karkealla aineen tasolla tai hienovaraisemmilla tasoilla, aiheuttaa energian (SHAKTI) lähetyksen, toisin sanoen, se tuottaa "siemenen".

Ollessaan siemen, KARMA ei kanna hedelmää välittömästi kylvämisen jälkeen. Se vaatii ylimielisyyden hedelmällisen maaperän (kun henkilö vaatii itselleen tekoa, joka on tehty henkisen tietämättömyyden tilassa) ja samankaltaisten tekojen lannoitetta, jotka auttavat sen kasvua ja hedelmän tuottamista. Teot, jotka on tehty sellaisessa tietoisuuden tilassa, johon ei sisälly itselleen vaatimista, eivät vaikuta tekijään. Itselleen vaatiminen on siten multa, jota ilman KARMAN siemen ei voi kasvaa.

Lukematon määrä halun, inhon, rakkauden, vihan, jne. siemeniä on pantu liikkeelle Universumiin. Niillä, samoin kuin teoilla, jotka johtuvat näistä tunteista, on taipumus -suotuisissa olosuhteissa - tuottaa, samalla tavalla kuin materian siemenillä, saman lajin energeettisiä entiteettejä kuin vanhemmat, jotka ovat välittäneet siemenen.
Jotta siemen kylvettäisiin, ei ole missään tapauksessa tarpeellista, että tunteemme, aikomuksemme tai ajatuksemme pitäisi materialisoitua teoiksi. Koko alitajuinen toimintamme on voimakas lähde, josta näitä siemeniä tulee. Tämän vuoksi ei ainoastaan sillä mitä TEET ole merkitystä, vaan myös sillä, mitä OLET.

Ei ole ruohonkortta eikä hiekanjyvää, joka ei olisi KARMISTEN siementen kylväjä fyysisen ja psyykkisen elämänsä kautta, lajilleen luonteenomaisella tavalla, jota on turha kuvitella samanlaiseksi kuin meidän lajillamme.

Jokainen fyysinen, emotionaalinen ja mentaalinen liikkeemme on koko Universumista tulevien syiden hedelmä ja sillä on vaikutuksensa koko Universumiin.
Jos esimerkiksi teet huonon tai hyvän teon jotakuta kohtaan, se panee alulle vastavaikutuksen, joka tulee olemaan yhtä huono tai hyvä ja joka suuntautuu sinuun itseesi. Tällä tavalla koet onnen tai kärsimyksen, jonka olet tuottanut toisille eläville olennoille. Tärkein arvo tässä hienovaraisessa mekanismissa on, että me opimme ja keräämme tietynlaista sanoinkuvaamatonta viisautta, joka painostaa meitä tulemaan hyviksi ja täydellisiksi. Tämä on tietysti hyvin yksinkertainen ja mekaaninen selitys; se mitä todella tapahtuu, ylittää monimutkaisuudessaan ja syvällisyydessään jopa kaikkein mielikuvituksellisimman mielen.

KARMA on tekojemme varasto, täsmällisesti tallennettu erityiseen muistiin. Nämä muistiinpanot ovat kuin aikapommeja, jotka räjähtävät tulevaisuudessa. Kohteen näkeminen, ajatuksen ajatteleminen, teon suorittaminen, vaikka aivan hetkellisesti, jättää monimutkaisen jäljen Kosmiseen Muistiin (AKASHA), joka säilyy ajan tuolle puolelle ja se jättää jäljen myös alitajuntaan. Tämä alitajuinen jälki on nimeltään SAMSKARA (dynaaminen impulssi). Ihmisen luonne, hänen moraalinen ja mentaalinen tilansa, hänen "lahjansa", se mistä hän "pitää" ja "ei pidä", kaikki nämä määräytyvät hänen SAMSKAROITTENSA mukaan, jotka ovat hänen KARMANSA (menneitten tekojen) tuotetta. SAMSKARAT siirtyvät inkarnaatiosta toiseen katoamatta koskaan. Ne toimivat kuin siemenet jotka kehittyvät tietyn kaavan mukaan; kaavan, joka kuvaa niistä jokaista ja kuuluu läheisesti yhteen ne tuottaneen teon latauksen kanssa.

Esimerkiksi malli tarhapavun siemenen kehittämiseksi on synnyttää kasvi, jolla on kaikki tarhapavun ominaispiirteet. Tämä on tarhapavun siemenen KARMAA. Tästä yksinkertaisesta esimerkistä voit ymmärtää kuinka KARMISET siemenet alitajunnassamme (SAMSKARAT) synnyttävät täysin samanlaiset olosuhteet kuin ne, joista ne ovat syntyneet. Toisin sanoen, kun teet hyvää, kohtaat hyvää ja päinvastoin.
KARMALLA on kolme tasoa. Ensimmäiseen tasoon kuuluvat menneet teot, jotka odottavat tuottaakseen vastareaktion. Tätä kutsutaan SANCHITA KARMAKSI, latentiksi KARMAKSI.

Toiseen tasoon kuuluvat menneet teot, joiden vastareaktiot ovat täysin manifestoituneet; niistä johtuu nykyinen elämämme ja siihen luodut olosuhteet. Tätä kutsutaan PRARABDHA KARMAKSI, aktiiviseksi tai kypsäksi KARMAKSI.

Kolmanteen tasoon kuuluvat teot, jotka syntyvät tämän hetkisten tekojemme seurauksena tulevaisuudessa. Tätä kutsutaan tulevaksi KARMAKSI.

Toinen tärkeä näkökohta on, ettei syntyvien vastareaktioiden järjestys ole välttämättä sama kuin alkuunpanevien tekojen järjestys. Jotkut KARMAT (teot) saavat aikaan hyvin nopean reaktion, toiset tarvitsevat pitkän tai hyvin pitkän ajan synnyttääkseen reaktion. Ajalla, joka menee teon hedelmän "kypsymiseen", ei ole mitään tekemistä ajan kanssa jolloin teko tehtiin, vaan vain sen luonteen kanssa.

Jokaisella teolla, sen lisäksi että sillä on vastareaktionsa, on myös heijastus eli taipumus toistua syklisesti. Heijastus ilmestyy täyden aikasyklin jälkeen (24 tuntia, 3 päivää, 7 päivää, kuukausi, jne). Tavallisesti heijastus on moninkertainen eli heijastus 24 tunnin kuluttua (voimakkain), seuraava kolmen päivän päästä, vielä seuraava seitsemän päivän kuluttua jne. Nämä moninkertaiset heijastukset menettävät voimaansa ja kuluttavat lopulta itsensä loppuun.

Heijastusten Laki pätee sekä alkuunpaneviin tekoihin että alkuunpantuihin reaktioihin. Voidaan sanoa, että heijastus on kuin moninkertainen heijastuma teosta. Heijastukset saavat myös aikaan reaktioita.

Tarkasteltaessa tekojen ajallista järjestystä, jokaisella teolla on palautevaikutus (suuntautuvat taaksepäin ajassa ja siten vaikuttavat kaikkiin latentin KARMAN siemeniin, jotka ovat odottamassa) ja suora vaikutus (menevät ajassa eteenpäin).
Tekoon liittyvät ideat vaikuttavat suuresti sen tulokseen. Esimerkiksi kun henkilö harjoittaa tiettyä pidättyvyyttä ja toivoo, että hänen toiselle tekemänsä tekojen hedelmät saa tämä toinen henkilö, silloin niin tapahtuu; hedelmät korjaa toinen henkilö, ei teon suorittaja.

Jos ymmärrät karman lakia, huomaat, että ei ole muuta kohtaloa kuin ihmisen tahto.
Kaikki saavat juuri sen, mitä ansaitsevat. Tämä on Kosminen ja Järkähtämätön Laki. On olemassa täydellinen oikeudenmukaisuus, silloinkin kun rajoittunut inhimillinen ymmärryksemme "näkee epäoikeudenmukaisuutta". Ihmiset rakentavat oman kohtalonsa tekojensa, ajatustensa ja aikomustensa kautta. Jos niissä on positiivinen lataus, kohtalo tulee olemaan positiivinen. Jos teoilla, ajatuksilla ja aikomuksilla on enimmäkseen negatiivinen lataus, kohtalo tulee olemaan negatiivinen. Huomaa, ettei sinun välttämättä tarvitse tehdä pahoja tekoja toisille saadaksesi huonon kohtalon: ihmiset tekevät tavallisesti pahoja tekoja itselleen ja se riittää luomaan negatiivista KARMAA. Tärkeä asia tässä on aikomus. Muista, etteivät Jumala tai Korkeammat Kosmiset Entiteetit koskaan rankaise olentoa jos se on "paha" tai palkitse sitä kun se on "hyvä".

Tämän Lain valossa ihminen kylvää siemeniä (tekoja), jotka itävät myöhemmin. Mutta tietämätön ihminen kylvää jatkuvasti siemeniä, eikä kiinnitä mitään huomiota niiden kasvuun. Hän ei edes tiedä mitä on tekemässä. Hän ei edes tiedä, että sillä mitä hän tekee on jälkiseurauksensa. Siitä huolimatta hänen tekojensa siemenet eivät ole steriilejä, päinvastoin: ne itävät ja kypsyvät, ja jokaisen on syötävä oman peltonsa makeat tai happamat hedelmät. Eivät ainoastaan tekomme muodosta kohtaloamme, vaan myös tekemättä jättämisemme. Jopa asiat, joita emme saaneet päätökseen, saavat aikaan reaktioita, jotka voivat kehittyä tapahtumiksi joilla on vakavia seuraamuksia. Kohtalomme tallettaa itse itsensä salakavalasti jokapäiväisessä elämässämme lukemattomien pienten liikkeiden, ajatusten, aikomusten, tapojen, tuskin tietoisten tekojen ja laiminlyöntien kautta. Sitten, alitajuisten valintojen ja torjuntojen kautta, se vähitellen tihenee kunnes ratkaisu saavuttaa kyllästymispisteen ja on kypsä kiteytymään. Vähäinen kuohunta riittää silloin, ja se mikä on kauan ollut muodostumassa hämäränä nesteenä, jonakin epämääräisenä, ainoastaan pitäen itseään valmiudessa, tiivistyy silmänräpäyksessä kohtaloksi, räjähtää auki kristallinkirkkaana ja kovana, ja paljastaa hämmästyneille silmillemme sisäisen varastonsa. Silloin olemme ällikällä lyötyjä. Kysymme itseltämme:"Mitä olen tehnyt ansaitakseni tämän? Miksi minä?" Se, mikä on pitkän aikaa rakentunut sisällämme salaa, ennalta arvaamatta, purkaa itsensä suurella voimalla ulkomaailmaan ja kantaa meidät mukanaan: KARMAN koneisto aloittaa heltymättömän työnsä näyttämöllä, jonka me itse, suurimman osan ajasta tiedostamattomasti, olemme tarkasti valmistelleet. Huomaamme yhtäkkiä, että olemme jääneet kiinni ulospääsemättömään verkkoon, jonka olemme itse kutoneet ja ommelleet, johon olemme itsemme ajattelemattomasti saattaneet ja joka johtaa meidät tuntemattomiin ilmiöihin ja usein kontrolloimattomissa suhteissa. Ja traaginen kauneus tässä on, että kaikki näyttää siltä kuin se tulisi ulkopuolelta, kuin meillä ei olisi valinnanvaraa, kuin olisimme epäoikeudenmukaisen tuomion uhreja, kuin koko maailma kääntyisi meitä vastaan äkillisessä arvaamattomassa puuskassaan.

Elämme salaperäisessä maailmassa, jossa me, tietoisella ja alitajuisella mielellämme ja uskomusjärjestelmällämme, luomme pysyvästi "todellisuutta" jossa elämme, manifestoiden arvoituksellista voimaa nimeltään MAYA SHAKTI, jonka kautta näemme maailman emme sellaisena kuin se on, vaan sellaisena kuin haluamme sen, tietoisesti tai tiedostamatta, olevan. Tämä on sama voima, jota Korkein Olento käyttää luodakseen ja manifestoidakseen maailmoita ja kätkeäkseen Itsensä niiltä. Sinun on nähtävä ja ymmärrettävä syvästi tämä perustotuus ennenkuin yrität ymmärtää KARMAN lakia.
tallennettu

You become GRATITUDE for ALL that THE UNIVERSE provides. It becomes obvious to You that ALL OF THE UNIVERSE GIVES AND CONTINUES TO GIVE IN LOVING PERFECTION exactly what you ask for, because THE UNIVERSE LOVINGLY PROVIDES FOR YOU ALWAYS! BECOME LOVE!
^^Queen Nefertiti^^
Astroholisti
*****
Viestejä: 10595


au, kuu jousimies / asc vaaka नमस्ते ‏الله‎ ॐ


Profiili
« Vastaus #1 : 19.09.2008 19:41:43 »

On tärkeää tietää, että KARMISTEN velkojen lisäksi, ihmisellä on VAPAA TAHTO. Vapaa Tahto sallii älykkäät valinnat. Vaikka sinun on kärsittävä "huonon" KARMAN vastareaktioista, nämä valinnat voivat vaikuttaa suuresti siihen, KUINKA nämä vastareaktiot manifestoituvat, ja jopa manifestoituvatko ne lainkaan. Vapaa tahto ei ole kaikille sama (se riippuu KARMASTA), mutta jopa erittäin "huono" KARMA antaa mahdollisuuksia käyttää vapaata tahtoa tietyissä ratkaisevissa elämäntilanteissa.

Latentin KARMAN tekeminen tehottomaksi

Nyt tulemme ajatukseen "kohtalon muuttamisesta". Yleisesti ottaen, tavallinen ihminen tukee passiivisesti ja tiedostamattaan KARMANSA (tekojensa) seurauksia. Tässä tietoisuuden tilassa hän tiedostamattaan tuottaa toista KARMAA (tekoja), joka saa aikaan vastaavan reaktion ja niin edelleen. Todennäköisesti tällä noidankehällä ei ole loppua.

YOGA Perinne esittää selvästi, että ihmisellä on voima ja oikeus muuttaa kohtaloaan ja löytää tiensä ulos tästä noidankehästä. Tätä kutsutaan "jälleensyntymien pyörästä poispääsyksi". KARMAA itseään kutsutaan "Ikuisen Palaamisen Pyöräksi".

Olemme nähneet, että KARMAN taso, jolloin se alkaa pitää kiinni itsestään tai on juuri alkamassa tehdä niin, on nimeltään kypsä KARMA. Kun tämä taso on saavutettu, ei mikään eikä kukaan voi pysäyttää sen kulkua kurssissaan, mikään ei voi estää sen toteutumista.
Tämän vastakohtana on toinen taso, jossa olosuhteiden ollessa äärimmäisen epäsuotuisat sen kasvulle, KARMA säilyy uinuvana (latentti KARMA). Tällaisen KARMAN toteutuminen voidaan tuhota vain vastatoiminnalla kuten hyväntekeväisyydellä, henkisillä harjoituksilla, jne. Ehkäisevä toimenpide latentin KARMAN toteutumista vastaan on kuin rokotus, jolla suojataan henkilö jotain tiettyä tautia vastaan. Ja niinkuin rokotuskin, niin tehokas kuin onkin annettuna hyvissä ajoin ennen sairautta, on tehoton jos sairaus on jo alkanut, samoin on tässä, kun KARMA on jo saavuttanut kypsyytensä. Kypsä KARMA on kuin vierinkivi, joka on luiskahtanut vuorenhuipulta, se ei tunne esteitä ja sen on saatava pitää kurssinsa kunnes se saavuttaa tasaisen maan.

KARMAN hävittäminen tai polttaminen on yksi olennaisin valaistumista edeltävistä ehdoista. Mutta se ei ole ainoa ehto, eikä se itsessään ole valaistuminen.

KARMAN lain päätarkoitus on oppiminen. Jos ymmärtämällä ja tietoisesti muuttamalla elämääsi opit läksysi, KARMA jonka oli tarkoitus opettaa sinulle tuo tietty opetus kärsimyksen kautta, palaa automaattisesti.

Muista, että KARMA on suurin syy siihen, että olemme tässä maailmassa. Yksilöön ei vaikuta vain hänen oma KARMANSA, vaan myös yhteisön ja rodun, johon hän kuuluu, KARMA (kollektiivinen KARMA). Hyvä tai huono KARMA on yhtä ei-toivottua hänelle, joka kaipaa kiihkeästi vapautusta, sillä se vangitsee ihmisen Ikusen Palaamisen Pyörään. YOGAN mukaan KARMA on "hyvää" silloin, kun se sallii ihmisen oivaltaa henkinen kehitys ja "huonoa" päinvastaisessa tapauksessa. "Huono" KARMA tarkoittaa, että paljon oppitunteja on opittavana; "hyvä" KARMA tarkoittaa, että riittävästi oppeja on opittu, joten ihminen voi aloittaa sisäisen kasvun työskentelemällä tietoisesti. Edistynyt YOGI haluaa kiihkeästi eliminoida kaikenlaisen KARMAN. Vain tällä tavalla hän vapautuu täysin kaikista alemman tietoisuuden siteistä, näin hänen on mahdollista sulautua jatkuvasti Korkeimman Tietoisuuden Ikuiseen Autuuteen. Siitä eteenpäin kaikki hänen Tekonsa ovat vapaita KARMISESTA latauksesta. Nämä teot voivat saada aikaan vastareaktioita, mutta vain jos YOGIN niin haluaa. Valaistuneella mestarilla on täydellinen hallinta KARMANSA (tekojensa) toteutumiseen.
Kristillinen ihanne "syntien anteeksiannosta" on itse asiassa toinen tapa ilmaista latentin KARMAN polttaminen tai kompensoiminen. JEESUS viittasi samaan ajatukseen kohtalon muuttamisesta, kun Hän sanoi: "Totisesti minä sanon teille, Ihmisen Pojalla on voima antaa synnit anteeksi." YOGA näkemyksen mukaan, "syntiä" on mikä tahansa teko, joka ei ole sopusoinnussa korkeamman Kosmisen Harmonian kanssa, toisin sanoen sopusoinnussa YAMAN ja NIYAMAN kanssa.

YOGA Tiede tarjoaa oppimiseen tarvittavan metodologian ymmärtämisen ja tietoiseksi tulemisen kautta, siten Kohtalon muuttaminen ja jäljellä olevien KARMISTEN hedelmien kokeminen tapahtuu älykkäällä ja korkeammalla tavalla.Tähän liittyen YOGA SUTRA, kuuluisa YOGA tutkielma, jonka on kirjoittanut Viisas PATANJALI, sanoo: "Tulevat kärsimykset voidaan ja ne pitää välttää." Tiede, jonka avulla tämä on mahdollista, on nimeltään YOGA.

Yleinen metodologia, jonka avulla ihminen voi välttää KARMAN pyörää, on nimeltään NISKAMA KARMA; toiminta (KARMA) ilman (NIS) kiinnittymistä (KAMA), eli spontaani toiminta, joka tulee pehmeästi, kuin itsestään, ilman "pakottamista". TAOLAINEN Mestari LAO-TZE selitti tämän käyttäen termiä "Non-Ado".

"Harjoita Non-Adoa, ja kaikki on oleva järjestyksessä."

"Tao ei koskaan tee yhtään Adoa, ja silti se tekee kaiken, mikään ei jää tekemättä."

"Tee Non-Ado, pyri vaivattomuuteen..."

Tämä idea ilmaistiin myös termillä "ei-toimiminen", mutta tämä termi oli suuresti väärin ymmärretty: sillä ei ole mitään tekemistä laiskuuden tai toimettomuuden kanssa, päinvastoin, se edellyttää erityisessä tietoisuuden tilassa tehtyä älykästä toimintaa: itsensä irtipäästämistä, mukautumista luottavaisena Kosmisiin Lakeihin, heittäytymistä Universumin valtavaan rytmiin ja liikkumista Sen harmonian kanssa. Tämä on kiinalaisen termin WU-WEI (ei-toiminta) tarkoitus: vastustuksen ja itsetehostuksen välttäminen, ei-sekaantuminen, Taivaan ja Maan Lakien sopusointuisuus.

Jälleen YOGA tuo esiin, ettei itse toiminta luo KARMAA, vaan ASENNE jolla teko tehdään (tekojensa oikeuksien itselleen vaatiminen); se kytkee ihmisen kivuliaaseen kärsimyksen ketjuun. Välttääksesi tämän, toteuta kaikki tekosi pyhittämällä, innokkaan kaipauksen avulla, niiden hedelmät Korkeimmalle Olennollle, odottamatta mitään palkintoa tai tulosta niistä ja pitäen niitä velvollisuutena, joka on tehtävä (DHARMA). Tällä tavalla avaat itsesi kosmiselle harmonialle ja annat Ikuisen Tietoisuuden Virran suorittaa nämä teot kauttasi, sillä aikaa sinä omaksut "vaihtomiehen" roolin, jota käytetään vastaavan teon suorittamiseen. Tässä on suureksi avuksi jatkuva keskittyminen SAHASRARAAN, keskukseen pään yläpuolella.
Termi "ei-kiinnittyminen" (VAIRAGYA) kuvaa parhaiten henkistä tilaa, jossa toimitaan haluamatta tekojen tuloksia. Tavallisen ihmisen on hyvin vaikeaa päättää jotain ja sitten tehdä se vain puhtaasti itse toiminnan takia. Silti tämä on juuri se asenne, jota vaaditaan YOGIlta tai YOGINIlta.
Tähän liittyen on olemassa Kosminen Laki, joka sanoo:
"Mihin tahansa itsesi samaistat, se hallitsee sinua; sinä hallitset sitä, mihin et samaistu."

Tässä "samaistuminen" on ymmärrettävä egon sekaantumisena asiaan; sen vuoksi, mitä alhaisempi egon sekaantumisen taso, sitä korkeampi tyydytyksen taso.

NISKAMA KARMAN tarkoitus ei ole olla välinpitämätön tekemiesi tekojen suhteen. Päinvastoin, se vaatii maksimaalisen huomion ja täyden vastuun. Älä pelkää tehdä mitään tekoa, kun aika on sille kypsä, äläkä odota mitään tuloksia (toisin sanoen; toimi itse toiminnan takia, älä sen vuoksi mitä saatat siitä hyötyä).Tämän idean oikea ymmärtäminen on hyvin vaikeaa ja tulee ajallaan. Sanotaan, että on ihmisen velvollisuus toimia, mutta hänen tekojensa tulokset ovat Jumalan käsissä.

KARMA YOGAN käytännöllisiä elementtejä

KARMA YOGA on yksi neljästä klassisen YOGAN tyypistä. Muut kolme ovat:
JNANA YOGA - älyllisen tiedon YOGA
BHAKTI YOGA - Korkeimmalle Tietoisuudelle antautumisen YOGA
RAJA YOGA - mielen hallinnan ja meditaation YOGA

KARMA YOGA on YOGAA, joka on spontaania ja täydellistä yhteyttä Korkeimman Jumalallisen Tietoisuuden kanssa kiinnittymättömän toiminnan kautta.

KIINNITTYMÄTTÖMYYS tarkoittaa, ettei ego sekaannu toimintaan (vapautta halun siteistä). Tämän vuoksi KARMA YOGA edellyttää, ettei ego sekaannu toimintaan ja aiheuta kiinnittymistä. Tällä tavalla kaikesta mitä teemme tulee meditaatiota ja virittäytymistä Kosmiseen Harmoniaan.

KARMA YOGA järjestelmän iättömät opetukset ovat seuraavat:

1. Ihminen ei voi olla hetkeäkään ilman toimintaa. Sen vuoksi toimettomuuden tai vetäytymisen toiminnasta EI pidä olla yogin tavoite. Kiinnittymätön ja pyhitetty toiminta on paljon toimettomuutta parempi.

2. Tietyt teot on suoritettava, mutta ne on tehtävä täydellisen kiinnittymättömyyden tilassa ja pyhittäen niiden hedelmät Korkeimmalle Tietoisuudelle (Jumalalle).

3. Meidän ei tule haluta eikä pelätä kiinnittymättömien tekojemme hedelmiä (tuloksia). Meidän on pyhitettävä nämä hedelmät Jumalalle. Pyhittäminen tarkoittaa tekojemme hedelmien tarjoamista Jumalalle nöyryyden tilassa, se tarkoittaa toimimista rakkaudesta Jumalaan. Tämä pyhittämisen sisäinen asenne sisältää syvän kunnioituksen ja tarkkaavaisuuden suoritettavaa tekoa kohtaan, ja täydellistä kiinnittymättömyyttä sen hedelmiin. Pyhittäminen sisältää korkeamman vastuun, sillä nyt teon laatu mittaa rakkauden asteen Jumalaa kohtaan ja yhteyden Kosmiseen Harmoniaan. Tämän opetuksen valossa, minkään teon ei katsota olevan vailla merkitystä, vähäpätöinen tai ristiriidassa sen roolin kanssa, jota KUVITTELEMME (mutta emme tiedä suoran kokemuksen kautta) tässä elämässä esittävämme.

4. Emme saa koskaan kiinnittyä itse toimintaan.

5. Emme saa koskaan pitää itseämme tekojemme suorittajina. Meidän on pidettävä mielessämme, että Jumala toimii meidän kauttamme. Sen vuoksi, ENNEN kuin aloitat toiminnan (tämä yksityiskohta on olennainen!!) rukoile hartaasti Jumalan läsnäoloa ja tarjoa Hänelle nöyrästi sekä tekosi että sen hedelmät.

6. Mikään toiminta, mikä on toteutettu KARMA YOGAN hengessä, (toisin sanoen; noudattaen viittä yllä olevaa ohjetta) ei luo KARMISIA ketjuja

KARMA YOGA erottaa selvästi toisistaan:
(A) Toiminnan AIKOMUKSEN (mielen tila toiminnan hetkellä);
(B) Itse toiminnan;
(C) Toiminnan hedelmät;
Näistä kolmesta osasta, vain aikomus luo uutta KARMAA (kytkee meidät Syntymän ja Kuoleman Pyörään). Välttääksemme tämän, aikomuksen on oltava kiinnittymätön ja Jumalalle pyhitetty.

Tekojen pyhittäminen

On välttämätöntä pyhittää kaikki tärkeimmät teot Jumalalle.

Kun päätät tarjota toiminnan ja sen hedelmät Jumalalle, on erittäin tärkeää, että teet sen ENNEN toimintaa. Pyhitä toimintasi hedelmät Jumalalle täysin vilpittömästi, pidättelemättä mitään. Kun tarjoat hedelmät Jumalalle, sinä suostut siihen, että toiminnan tulokset, joiden oli tarkoitus tulla sinulle, tarjotaan Jumalalle ja sinä auliisti luovut niistä. Tarjoamisen hetkeä seuraa välittömästi tavaton yhteyden, avoimuuden tila, latautuminen ekstaattisen energian jumalallisella virralla, mikä aina ilmenee olemuksessasi YLHÄÄLTÄ ALAS (pään yläpuolella olevasta keskuksesta alas juurikeskukseen asti). Sitten tunnet tämän virran tulevan sisään päälaen kruunusta ja tunkeutuvan olemukseesi, kylvettäen sinua jumalallisen säteilyn vaikutuksessa. Tämä tila on merkki siitä, että Jumala on vastaanottanut tarjouksesi ja sinä voit alkaa toimintasi ollen varma siitä, että nyt Jumala toimii sinun kauttasi, innoittaen ja johdattaen sinua koko ajan.


Tämän vuoksi KARMA YOGASSA pyhittämisellä on kaksi osaa:

1. Toiminnan hedelmien tarjoaminen Jumalalle ENNEN toiminnan aloittamista.

2. VASTAUKSEN, jonka Jumala meille lähettää, havaitseminen, sisäisen tarkkaavaisuuden ja vastaanottavaisuuden tilassa, ja joka tarkoittaa, että Hän on hyväksynyt tarjouksemme. Tämä vastaus on tunne, joskus hyvin pehmeä ja tuskin tunnettavissa oleva, ja joskus valtava laajentuneen tietoisuuden tila, tai mitä tahansa näiden väliltä. Pääasia tässä on kokea kohottava tila, armon laskeutuminen pään yläpuolelta aina selkärangan pohjaan asti. Hetken kuluttua tämä tila häipyy pois, mutta on tärkeää, että koit sen.

HUOMAA: On mahdotonta olla TUNTEMATTA vastausta, jos Jumala todella vastaa, jos olemme todella vilpittömiä ja avoimia tarjouksessamme, Jumalalla on aina keinot saada meidät ymmärtämään Hänen vastauksensa. Voit esimerkiksi käyttää seuraavaa kaavaa ENNEN toiminnan aloittamista:

"Minä ilmaisen, että aikomukseni seuraavan tekoni (voit sanoa mikä se on ) suhteen on tarjota se Korkeimmalle Tietoisuudelle. Jumala, Korkein Isä, tarjoan Sinulle tämän teon hedelmiä, ole hyvä ja anna minun ymmärtää ja huomata, haluatko ottaa vastaan tarjoukseni." Pysy hiljaa muutama minuutti, sisäisessä itsehavainnoinnin tilassa, saadaksesi vastauksen.

VAROITUS! Jollei vastausta tule maksimissaan viiden minuutin kuluttua, tekoa ei ole oikein pyhitetty. Tässä tapauksessa tee pyhittäminen uudestaan ja odota vastausta.
Jollei vastausta tule edes kolmannen yrityksen jälkeen, se tarkoittaa, ettei Jumala ole kanssasi samaa mieltä teosta ja että sinun EI TULISI TEHDÄ SITÄ (tai jos menet ja teet sen, ole tietoinen, ettei Jumala tue sitä ja se tulee luomaan väistämättömiä KARMISIA yhteyksiä).

Toisten auttaminen KARMA YOGAN opetusten valossa

KARMA YOGA opettaa kaavan "OPPIMINEN TOISILLE ANNETUN KIINNITTYMÄTTÖMÄN AVUN KAUTTA". Pidä nämä ajatukset mielessäsi:

- Ainoa todella arvokas apu on sellainen, jonka kautta ihminen vastaanottaa opetusta siitä, kuinka auttaa itseään.
- Voidaksesi todella ANTAA, sinulla on ensin OLTAVA.
- Kun autat tai opetat toisia, pyhitä tekosi Jumalalle ja anna Hänen auttaa tätä henkilöä sinun kauttasi. Ole tietoinen, ettet voi auttaa tai opettaa ketään ilman tehokasta apua Jumalalta. Sen vuoksi kaikessa nöyryydessäsi (ylpeyden puuttuessa) tarjoa itsesi välittäjäksi, jonka kautta Jumalan apu voi tavoittaa tämän henkilön, ja "siirry pois tieltä". Jos pyhittäminen on oikein suoritettu ja jos todella tulet kiinnittymättömäksi välittäjäksi, sisäinen tietoisuuden tila, joka ilmaantuu olemukseesi on suunnattoman voimallinen. Tämä tietoisuuden tila muuttaa sinut ja henkilön, jota haluat auttaa, ollen samaan aikaan loistava todiste Jumalan olemassaolosta ja teistä. Mutta älä pety, jos toinen henkilö on joskus hidasälyinen tai niskoitteleva tälle avulle - se osoittaa hänen kykenemättömyyttään ottaa apua vastaan.


- Ero myötätunnon ja säälin välillä on tämä: sääli on toisen henkilön kärsimyksiin passiivisesti resonoimisen tila. Säälin kautta otamme harteillemme, osittain tai kokonaan, kärsimyksen KARMAN, joka kuuluu toiselle henkilölle. Toisin sanoen, teemme toisten ihmisten ongelmista omia ongelmiamme - auttamatta heitä millään tavalla ja joskus jopa riskeeraamme oman sisäisen kehityksemme!! Säälin kautta EMME ole yhteydessä Kosmiseen Harmoniaan.

Myötätunnon voidaan määritellä olevan sääliä ja Jumalan rakkautta. Kun tunnemme myötätuntoa, vallitseva tila on yhteys Kosmiseen Harmoniaan inhimillistä kärsimystä mietiskeltäessä. Kun tunnemme myötätuntoa, emme ota itsellemme toisten KARMAA.
Myötätunto on liikkeelle paneva, aktiivinen asenne, jonka kautta löydämme tapoja auttaa toisia KARMA YOGAn opetusten valossa. Myötätunto on puhdistavaa, sen vuoksi se on suureksi avuksi sisäiselle kehityksellemme. [/center]
« Viimeksi muokattu: 19.09.2008 20:07:39 kirjoittanut **Xbalanque** » tallennettu

You become GRATITUDE for ALL that THE UNIVERSE provides. It becomes obvious to You that ALL OF THE UNIVERSE GIVES AND CONTINUES TO GIVE IN LOVING PERFECTION exactly what you ask for, because THE UNIVERSE LOVINGLY PROVIDES FOR YOU ALWAYS! BECOME LOVE!
Sivuja: [1]
  Tulostusversio  
 
Siirry: