Sivuja: 1 [2] 3 4 5
  Tulostusversio  
Kirjoittaja Aihe: Ampumatapaus  (Luettu 30583 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
Riitta
Astroholisti
*****
Viestejä: 2899



Profiili
« Vastaus #15 : 08.11.2007 19:18:20 »

Juuri niin-vaarin kasvanutta puuta ei voi suoristaa-mina kylla syyttaisin
vanhempia ja myos ymparistoa-hanen ajatusmaailma on uppoutunut vihaan ja mista etsia totuutta tahan ajattelutapaan?
Olen asunut joskus kauan sitten vain 10km Jokelasta ja siella on tapahtunut paljon murhia ja onnettomuuksia viimeinen muistamani oli paha junakolari jossa kuoli hirvittavan monta ihmista.
Vanhempien tehtava ei ole helppo, huoltaa, kysella ja kasvattaa tervetta luottoa pesueelle-mika on taman pojan vanhempien tausta?
Voi tietysti olla, etta vanhemmat olivat heikkoja pojan kavereita vastaan.
Ehka tama kamala teko herattaa vanhemmat ja muut kasvattajat kyselemaan enemman mita heidan lapsilleen kuuluu, missa he menevat ja mita tekevat.Lisaksi mita he katsovat tietokoneelta...
tallennettu
Viitasammakko
Kohtuuastroilija
**
Viestejä: 80


KROAAK!


Profiili
« Vastaus #16 : 08.11.2007 19:34:14 »

Kirjoitin yleiselle osastolle otsikon "Jokelan uhrien muistolle" alle kommentin joka olisikin paremmin kuulunut tänne. En osaa sitä siirtää enkä edes löydä linkkiä miten ottaa yhteyttä ylläpitoon, jotta ylläpito siirtäisi sen. Apuaaaa!!
tallennettu

Vesimies saavuttaa aina päämääränsä, vaikkakin usein mutkan kautta.
Arkiviisu
Vieras
« Vastaus #17 : 08.11.2007 19:45:09 »

Viitasammakko  smiley6600   siirsin tekstiäsi - tai lainasin alkuperäisestä  Wink smitten

Kirjoitin yleiselle osastolle otsikon "Jokelan uhrien muistolle" alle kommentin joka olisikin paremmin kuulunut tänne. En osaa sitä siirtää enkä edes löydä linkkiä miten ottaa yhteyttä ylläpitoon, jotta ylläpito siirtäisi sen. Apuaaaa!!
https://www.astro.fi/foorumi/index.php?action=post;quote=171835;topic=20457.0;num_replies=12;sesc=9ec236ac59fcd6623cf9cb0a4b7b43ca

Onhan tuo hirmu surullista ja yllättävää, mutta eikö tässäkin voisi ajatella, että mitään "turhaa" ei ole tapahtunut eikä uhreja ole? Kaikkien osallisten sieluthan olivat jo ennen tänne syntymäänsä tehneet sopimuksen keskenään, että näin tulee tapahtumaan. Jokainen kuollut valitsi kuolemansa, jokainen vanhempi valitsi lapsensa menetyksen tällä tavalla jne. Jotta jokainen oppisi jotain! Ehkä tarvittiin näin radikaali teko, jotta tajuaisimme missä mennään. Lasten ja nuorten psykiatrian määrärahoja on leikattu liikaa, koulujen määrärahoja leikataan jatkuvasti, perustetaan resurssien puutteessa liikasuuria ryhmiä, vanhemmat tekevät liikaa töitä ja lapset ovat sitten oman onnensa nojassa, surffailevat netissä... Jokainen voi vain katsoa peiliin, me olemme tällaisen yhteiskunnan rakentaneet. Pekka-Eric Auvinen teki hyvän teon: heräämme ehkä vihdoin siihen että yhteiskuntamme on aika kova ja kalsea paikka elää! Lisää yhteisöllisyyttä, välittämistä ja aikaa toisillemme tarvitaan. Karmeassa tapahtumassa piilee opetus ja toivo.

Voihan nenä, toisella osastolla olisi ollut parempi ketju aiheesta. En osaa siirtää tätä... Jos tätä edes itse voi siirtää? Pyydän siis ylläpitoa siirtämään viestini muualle!

« Viimeksi muokattu: 08.11.2007 19:47:23 kirjoittanut Arkiviisu » tallennettu
Viitasammakko
Kohtuuastroilija
**
Viestejä: 80


KROAAK!


Profiili
« Vastaus #18 : 08.11.2007 19:50:15 »

Kiitos! Eipä tuo juolahtanut hätäpäissäni edes mieleen...!  Smiley
tallennettu

Vesimies saavuttaa aina päämääränsä, vaikkakin usein mutkan kautta.
Arkiviisu
Vieras
« Vastaus #19 : 08.11.2007 19:51:01 »

Kiitos! Eipä tuo juolahtanut hätäpäissäni edes mieleen...!  Smiley
Ollos hyvä  smitten
tallennettu
Bast
Kohtuuastroilija
**
Viestejä: 121



Profiili
« Vastaus #20 : 08.11.2007 23:30:58 »


Viitasammakko kirjoitti asiallisesti mielestäni tästä asiasta. Meidän tulisi miettiä sitä, mitä ampujalla oli syvällä sisimmässään haudattuna. Turhautuneisuus tähän maailmaan, missä kukaan ei enää näe mitään omista näkökulmista, eikä huomaa toisten herkkyyttä. Eletään vain massana muiden mukana. Niin kuin tämän ampumatapauksenkin jälkeen olen huomannut, että ihmiset reagoivat tapaukseen varsin voimakkaasti niiden puolesta, jotka ampuja ampui. Ja samalla sanotaan, että ampuja oli hullu. Monikaan ei pysähdy miettimään, mikä oikesti ajoi hänet tähän brutaaliin tekoon.

Ehdin lukea ampujan tekstejä, ennen kuin ne eilen poistettiin kokonaan, ja totesin, että hän ei ollut hullu. Hän oli vain kyllästynyt ja pettynyt ihmiskunnan olemattomuuteen. Voin ymmärtää häntä. Olen huomannut, että ei ole moniakaan ihmisiä, jotka huomaisi toisen herkkyyden tuntea asioita. Itse olen myös äärettömän herkkä. Näen koko ajan ympärilläni, että juuri kukaan ei näe asiaa esim minussa(huom, tiedän että en ole ainoa laatuaan). Se väsyttää, ja olen käynyt läpi monia asioita ennen kuin olen löytänyt tasapainon herkkyyteni kan ssa. Valitettavasti ampuja ei päässyt samaan. Hän oli ehkä jopa vielä enemmän herkempi. ja tällaisten asioiden kanssa on varmasti vielä noin nuorena vaikea elää, kun ei ole olemassa kuulijaa, ei löydy ympäriltä sitä, joka ymmärtää. Nykyään ihmiset ovat niin turtuneita näkemään asioita. Surullista.

En tuomitse ampujaa, Mielummin toivoisin, että edes joku hitunen tässä maailmassa huomaa, että ei se ollut hulluus, mikä hänet tähän ajoi, vaan tämä maailma.

Luulen kyllä, että ei mene aikaakaan kun syy löydetään, päättäjämiehet ja naiset löytää syyn: internet, ja sieltä nähtävä väkivalta, musiikki, videopelit. Ehkä jopa turvatoimia kiristetään, tai ehkä tulee metallinpaljastimet kouluun. Siinähän se olisi taas paketissa, syy ja ratkaisu! Ja maailma on taas parempi paikka elää.

« Viimeksi muokattu: 08.11.2007 23:34:40 kirjoittanut sininengalaktinenkotka » tallennettu

"We can acccept god becoming man to save man, but not man becoming god to save himself"
BlueRose
Kanta-astroilija
***
Viestejä: 348


I Love Yuo Mom


Profiili
« Vastaus #21 : 09.11.2007 00:17:35 »

Valitettavasti täytyy aina tapahtua jotain kamalaa, ennenkuin aletaan puimaan mitä olisi voitu tehdä, eli tällä tapahtumalla on tarkoituksensa, vaikka tekona se esille tuominen on todella ihmismielellä ajateltuna järetön, mutta valitettavasti se aina tuntuu toimivan, että saadaan uutta muutosta aikaan isoissa ihmis massoissa Undecided Uskon vakaasti, että sielut ovat valinneet tämän tapahtuman oikealla hetkellä ja uskon, että on elämänsuunnitelmaan tehty tämäkin teko ja sielut ovat nähneet, mitä se aiheuttaa ja mitä se tulee tulevaisuuden suhteen tuottamaan, itse en ihmis aivoillani pysty hyväksymään tätä raakuutta, mutta henkinen puoli näkee laajemman kokonaisuuden tässä tapauksessa, siksi en tuomitse kumpaakaan osapuolta, en jatkossakaan tule hyväksymään väkivaltaa opetuksena Lips Sealed mutta nyt voimme aloittaa ennaltaehkäisevää toimintaperiaattetta käyttäen. Itse näkisin, että monessa asiassa on tullut julki koulukiusaaminen ja yhteiskunta suorittaminen nopeassa temmossa, niin ei ihme, jos ihmiset alkaa psyykkisesti oireilla, täytyy ajatella sitä, että me kaikki emme pysty mukautumaan tiettyihin normeihin ja siksi suuri osa on alisuorittajia ja siinähän tulee se leimaantumisen riski, joka kostautuu sitten tälläisellä keinolla, kun padotaan vihaa sisimpään, kun olemme tunnelukossa, emme osaa tunteita kavavoida ulos terveellä tavalla. Nyt herääkin kysymys, mitä pitäisi tehdä? Sepä se millä tavalla me voimme panostaa yhteiskunnallisiin asioihin, niin että tavan kansalaisen sanoma tulisi kuulluksi? Itse kokisin, että ensimmäinen tehtävä olisi koulun puolella, oppisuunnitelmia pitäisi muuttaa niin, että opintoihin lisäittäisiin ''Vuorovaikutustaitoja, ihmisuhdetaitoja, oman minän tuntemista ja tunteiden tunnistamisessa itsessä ja toisessa'' Tälläiset taidot täytyisi opettaa jo ala-asteelta lähtien, ehkä tällä suunnitelmalla voisimme ehkäistä nuorten syrjääntymistä jo varhaisessa vaiheessa, koska heillä olisi jo valmiina tieto omasta itsestään smitten
tallennettu
Sekhmet
Kanta-astroilija
***
Viestejä: 260


Nil novi sub sole.


Profiili
« Vastaus #22 : 09.11.2007 01:06:11 »

Ampuja-Auvisen mukaan "heikot" ("jälkeenjääneet", "tyhmät") tulee eliminoida, viestissään, jonka hän jätti. Hänen mukaansa hän oli "älykkääseen vähemmistöön" kuuluva henkilö. Jos hän kerran omasta mielestään kuului kyseiseen "vähemmistöön", miksi hän sitten teloitti itse itsensä? Eikö se todista silloin Auvisen olevan itse aivan oman manifestinsa mukainen "tyhmä", "heikko" ja "jälkeenjäänyt"?   Shocked Shocked Shocked


Ja nyt työnnetään syytä netin niskoille, vaikka netissä pajon "dorgia" kirjoitteleekin.  Grin



Ainahan syy työnnetään sinne missä se ei ole.
Syy on liberaalisessa järjestelmässä, jossa -70 luvulla puututtiin kotikasvatukseen ja käytännössä kiellettiin kurinpito.
Nyt pari kolme syntynyttä sukupolvea on joutunut kasvamaan kurittomuudessa, ilman huolenpitoa, ja tulokset näkyy, ja kuuluu.
Lakeja ajaneet sosiaalitantat eivät ymmärrä, että kukaan jälkeläistään rakastava vanhempi ei pahoinpitele jälkeläistään, mutta haluaa pitää kurin, ja jälkeläisellään tietoisuuden, "kenenkä ruokapöydän alla jalat ovat".
Sosiaalitantat ovat työntäneet omat virheensä koko kansan kärsittäväksi, kurittomuudessa kasvaneet sukupolvet, lisäävät vain pahoinpitelyitä, ja muita julmuuksia.   tickedoff tickedoff tickedoff

P.S.  Kaikilla eläimillä on kasvuiässä erilaisia uhmaikiä ja jos "emot" ei osaa niitä hoitaa, tulee pannusta "peto", ihminenkin on vain eläin, ja ihmispetojen määrä on huimassa nousussa.   tickedoff tickedoff tickedoff
« Viimeksi muokattu: 09.11.2007 01:12:51 kirjoittanut Ikiaika » tallennettu
Lunerica
Kanta-astroilija
***
Viestejä: 385


Que cambie todo pero no el amor


Profiili
« Vastaus #23 : 09.11.2007 07:57:17 »

Kurinpito on vallan jotakin muuta kuin fyysisesti lapseen kiinni käymistä. Minusta on vain hyvä asia, että fyysiset rangaistukset on lailla kielletty. Rangaista kun voi niin monella muullakin - fyysisesti väkivallattomalla - tavalla. Tässä vanhemmilla on oiva tilaisuus toimia  esimerkkinä lapsilleen siitä, että asiat voi hoitaa väkivallatta.
Peräänkuulutan täällä jo mainittua huolenpitoa - ei ainoastaan niin, että vanhemmat huolehtikoon omistaan, vaan sellaista yhteisöllisyyttä, jossa kaikista välitetään ja joka luo turvallisuuden sekä yhteenkuuluvuuden tunnetta.
"Lasta kasvattamaan tarvitaan koko kylä", kuuluu afrikkalainen sanonta. Mielestäni siinä on vinha perä.
« Viimeksi muokattu: 09.11.2007 07:59:45 kirjoittanut Paz » tallennettu

Do what you feel in your heart to be right, for you'll be criticized anyway.
~ Anna Eleanor Roosevelt  ~
Asterix
Vieras
« Vastaus #24 : 09.11.2007 10:23:04 »

Minusta erikoisinta koko Eurooppaa kuohduttaneessa
tapauksessa on vain se, että se ei tapahtunut jo aikaisemmin.
-Aineksia kun on enemmän kuin tarpeeksi. Wink
Odotin jo 90-luvulla vastavaa -kun olin itse ylä-aste/lukio ikäinen.

Suomalaiset... :Smiley  väkivaltaisuus ja heikko henkinen sivistys
on aina huono yhdistelmä.

-Osanottoni läheisensä menettäneille- Cry
tallennettu
^^Queen Nefertiti^^
Astroholisti
*****
Viestejä: 10595


au, kuu jousimies / asc vaaka नमस्ते ‏الله‎ ॐ


Profiili
« Vastaus #25 : 09.11.2007 10:30:24 »

No minä kyllä huomioin lastani huomioimasta päästyäni. On kaveria, on leikkiä, lemmikkiä, harrastusta, sukulaista, taistelen että tapaisi isäänsä. Vastuu vastuu, mistä täällä on puhuttu.

Nyt hän haluaa pukeutua mustaan, gootiksi, kun pojat tykkää. Kumissa lukee, love, M eräältä pojalta.

Joka on ollut monta kertaa reksin luona tappelujen takia ja pukeutui Halloween juhlassa viikatemieheksi. Missä kohtaa pitäisi huolestua?  Wink Fiksu poika.  Wink


Ampuja-Auvisen mukaan "heikot" ("jälkeenjääneet", "tyhmät") tulee eliminoida, viestissään, jonka hän jätti. Hänen mukaansa hän oli "älykkääseen vähemmistöön" kuuluva henkilö. Jos hän kerran omasta mielestään kuului kyseiseen "vähemmistöön",

*Tuo taas on natsismia, ja heidän pomonsahan oli okkultisti. Hupaisaa miten tämä homma pyörii - joku pelastajaherra, siis hra kauris, on sitten siinä SPR toiminnassa (me autamme teitä kriisissä)ollut, tuntui tosi okkultistilta. Tykkäsi leikkiä tiedolla ja vallalla. Kertokaas miten tämä juttu (elämä, sielu, usko, teot) todella pohjimmiltaan toimii?

Jos ajatellaan VAPAUDEN kannalta, onko kuolema vapaus? Onko jokin, mikä tahansa, oppijärjestelmä kahle? Valta ei varmasti vapauta - ntiAika kirjoittelikin siitä mitä olisi vapautua vallasta..


Hän kirjoitti siinä kuinka tuntee vihaa ihmisiä ja ihmisyyttä kohtaan ja kuinka hänen ainut rakkaus on viha.

*Tuo on täysin päinvastaista kuin Ammalla ja Jeesuksella. Ehkä hänen sielunsa pitää rajan takana muistaa olevansa rakkaus. Mikä pimensi ajattelun?
« Viimeksi muokattu: 09.11.2007 10:50:52 kirjoittanut ^Soul´s Adventure^ » tallennettu

You become GRATITUDE for ALL that THE UNIVERSE provides. It becomes obvious to You that ALL OF THE UNIVERSE GIVES AND CONTINUES TO GIVE IN LOVING PERFECTION exactly what you ask for, because THE UNIVERSE LOVINGLY PROVIDES FOR YOU ALWAYS! BECOME LOVE!
Sekhmet
Kanta-astroilija
***
Viestejä: 260


Nil novi sub sole.


Profiili
« Vastaus #26 : 09.11.2007 14:00:00 »

Kurinpito on vallan jotakin muuta kuin fyysisesti lapseen kiinni käymistä. Minusta on vain hyvä asia, että fyysiset rangaistukset on lailla kielletty. Rangaista kun voi niin monella muullakin - fyysisesti väkivallattomalla - tavalla.

Annat ymmärtää että kannatat tätä nykyistä psyykkisen väkivallan kasvatustapaa, joka on saanut kaupungit roskaisiksi ja täyteen kapakoita, ihmiset alkoholisoitumaan ja väkivaltaisiksi, välinpitämättömiksi, ja ennenkaikkea lasten henkisenä pahoinvointina.
Huudat vain että, "on hyvä että on lakeja jotka kieltää fyysisen väkivallan".
Ei ne lait auta, avaa silmäsi, tänäpäivänä on lasten pahoinpitelyjä 500% enemmän kuin ennen noita turhanpäiväisiä lakeja.
Ennen toimi naapurikuri ja sakinhivutus epäsosiaalisia naapureita ja lastenkasvattajia kohtaan.
Ja silloin oli henkirikosten määrä pieni tässä maassa.
Nykyisin ovat tällaiset "dorkat" saaneet suojakeen poliisien sanoja lainaten "turhia lakeja".
Jos näille "dorgille"  jotain sanoo, huutaa ne kurkku suorana poliisia.
Nämä epäsosiaaliset lastenkasvattajat vain huutavat näiden lakien perään.
Kunnolliset, lastaan raksatavat eivät niitä tarvitse.

Nämä typerät lait ovat vaatineet jo monta vauva, ja lapsi uhria, koska naapureista on kasvatettu välinpitämättömiä, turhilla, sosiaalitanttojen vaatimilla lailla.
Ja nyt on henkirikokset jokapäiväistä luettavaa.
« Viimeksi muokattu: 09.11.2007 14:54:30 kirjoittanut Ikiaika » tallennettu
Lunerica
Kanta-astroilija
***
Viestejä: 385


Que cambie todo pero no el amor


Profiili
« Vastaus #27 : 09.11.2007 16:38:14 »

Annat ymmärtää että kannatat tätä nykyistä psyykkisen väkivallan kasvatustapaa---

En kannata väkivaltaa missään muodossa, en henkisenä enkä fyysisenä.

Nämä epäsosiaaliset lastenkasvattajat vain huutavat näiden lakien perään.
Kunnolliset, lastaan raksatavat eivät niitä tarvitse.

Enpä menisi tuota vannomaan...
tallennettu

Do what you feel in your heart to be right, for you'll be criticized anyway.
~ Anna Eleanor Roosevelt  ~
Sekhmet
Kanta-astroilija
***
Viestejä: 260


Nil novi sub sole.


Profiili
« Vastaus #28 : 09.11.2007 17:21:01 »


Kunnolliset, lastaan raksatavat eivät niitä tarvitse.

Enpä menisi tuota vannomaan...

[/quote]

Siitä vaan nimi seuraavissa vaaleissa nimi listalle, ja säätämään uusia "turhia lakeja"
mitään ymmärtämättömälle kansalle.

 2funny 2funny 2funny
tallennettu
Riitta
Astroholisti
*****
Viestejä: 2899



Profiili
« Vastaus #29 : 09.11.2007 17:25:43 »

Empa jaksa uskoa, etta vitsa olisi parempi "kasvatuskeino"-minun mielestani vain valittaa enemman lapsista, uskon rakkauden ja myotatunnon voimaan ja oloa enemman lasten kanssa-toisaalta uskon, etta siellapain-niinkuin jokapuolella-systeemeissa on paljon mataa.
Kehittaa lapsille tervetta itsetuntoa ja motivaatiota.
tallennettu
Sivuja: 1 [2] 3 4 5
  Tulostusversio  
 
Siirry: