Sivuja: [1]
  Tulostusversio  
Kirjoittaja Aihe: Elämänviisaus  (Luettu 2289 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
Ave^^
Vieras
« : 07.11.2008 20:17:41 »

Elämänkokemus kasvattaa ihmistä ja antaa uusia näkökulmia. Sen pitäisi antaa ihmiselle laajempi näkemys maailmasta. Miten se kuitenkin tuntuu siltä, että ajatustapa muuttuu suppeammaksi? Lähinnä siinä mielessä, että uusia ajatuksia ei enää hyväksytä edes analysoitavaksi, saati sitten että niitä voitaisiin ottaa todesta.

Vanhemmiten ihmisellä on taipumus jumiutua ajattelutapaan, johon on tottunut. Psykologiassa sitä sanotaan hyväksi asiaksi, “identiteetin vakiintumiseksi”. Niin, samalla kun tietää kuka on, tietää myös kuinka se kuka olen reagoi tiettyihin asioihin, ja miten ei reagoi. Olemme siis luoneet itsellemme raamit joiden sisässä meillä on lupa toimia.

Nuorena ei tiedä vielä mitään maailmasta. Nuorella on kuitenkin kaikista lahjoista suurin, avoimuus elämälle. Ja miten se tuntuukin olevan niin, että vain nuorella voi olla visio, vanhemmiten siitä muodostuu tapa jota mekaanisesti noudatetaan?

Elämänviisaus on todella hieno asia, mutta voiko ihminen kerätä sitä säilyttäen samalla nuorekkaan avoimuuden uusille ajattelutavoille?
tallennettu
Esmiralda
Astroholisti
*****
Viestejä: 5773


Minne tie vie...


Profiili WWW
« Vastaus #1 : 07.11.2008 20:45:46 »

Hieno aloitus hienolle asialle!  smitten

Siinäpä on hyvä aihe itsetutkiskeluun. Se voi olla vaikeampaa. Mutta jos tarkkailee ihmisiä ympärillä ja vaikkapa TV:ssä, niin mitä löytyy.

Yksi tie avoimuuteen voi olla lapsenmielisyydessä. Jopa hörhöilyssä!

Ystäväni kanssa eilen juttelimme juuri siitä. Hän pelkäsi fakkiutuneensa, kaipaa jotakin syvällisempää, henkisempää. Löytyykö sitä kirkosta? Kirjoista? hän tuumaili. Entäs jos tekisi jotain aivan erilaista, työntyisi johonkin ennen tietämättömään, sellaiseen, jota on vähän ehkä vinosti katsonut?

Ei kai hän ihan suorastaan kysellyt, mutta annoin hänelle yhden vinkin. Katson mitä hän tekee.

Mutta jo tuo, että pelkää jämähdystä, on jonkin alku!
tallennettu

Nousu Skorpioni (Jousimies)
Chiron Skorpioni
Aurinko, Venus ja Merkurius Rapu
Kuu Kalat       
Pluto ja Saturnus Leijona
Jupiter Jousimies
Mars Neitsyt
Neptunus Vaaka
Uranus ja Ceres Kaksonen

Maya, Punainen Itsevallitseva Kuu
Kiinalainen Rotta
Kelttiläinen Omenapuu

OLLAAN IHMISIKS
Sivuja: [1]
  Tulostusversio  
 
Siirry: