Sivuja: [1]
  Tulostusversio  
Kirjoittaja Aihe: Hyvän johtajan(&työtoverin) kartta  (Luettu 6982 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
trius
Kanta-astroilija
***
Viestejä: 308


Kauneimmat kukat kukkivat juuri nyt liian lähellä.


Profiili
« : 19.12.2011 19:41:41 »

Ajattelin tehdä ihan pohdiskeluketjun työympyröistä. Hyvien johtajien ominaisuuksia (ja tällä en tarkoita yletöntä määräilemishalua, vain määräilevän ominaisuuden omaava ei ole mielestäni hyvä johtaja...) ja työtovereiden kanssa sopivia aspekteja esim. synastriakartoilta.

Mitä löytyy hyvän ja alaistensa kanssa hyvin toimeentulevan johtajan kartalta?

Jatkakaa te, eiköhän aihe paisu sopivaksi  smitten
tallennettu
Ave^^
Vieras
« Vastaus #1 : 19.12.2011 20:54:35 »

Hyvä ja uusi aihe.  Smiley
Onko olemassa yhtä tiettyä hyvää johtajaa? On erilaisia johtajia. Erilaisilla kartoilla.  Smiley
Palaan aiheeseen kun aivot jaksavat taas pyöritellä, sitä ennen, keskustelkaa.  Wink
tallennettu
Kuuhilda
Astroholisti
*****
Viestejä: 5933



Profiili
« Vastaus #2 : 19.12.2011 21:00:29 »

Minustakin mielenkiintoienn aihe Smiley
Mutta mitä thän nyt sanos? Cheesy
Johtajuutta on monenmoista, kun on asioitakin joissa johtajaa tarvitaan.

Lisäksi on johtaja, ja sitten on pomo-tyyppi...pomo on se joka pomottaa kaikkia, johtaja johtaa koska hänen tahdotaan johtavan Smiley
 Äh.
tallennettu
trius
Kanta-astroilija
***
Viestejä: 308


Kauneimmat kukat kukkivat juuri nyt liian lähellä.


Profiili
« Vastaus #3 : 19.12.2011 21:53:04 »

Onko joitakin tiettyjä merkkejä, jotka asettuvat pomoksi vain siitä ilosta, että saavat olla muiden yläpuolella? Johtamistaidoista viis.

Onko aurinko vai mikä planeetta se, mikä innostaa johtajaksi?

Minusta hyvä pomo osaa myös asettua alaisensa asemaan, olla kiinnostunut hänestä myös ihmisenä, ei alaisena. Tällainen henkilö motivoi alaisiaan ja kannustaa, on herkkä huomaamaan ilmapiirin muutokset ja muut sellaiset asiat jotka vaikuttavat työhyvinvointiin. Veikkaisin, että hänen kuunsa olisi ymmärtäväisessä merkissä.

Täytyyhän hyvän johtajan myös osata valita sanansa niin, että viesti menee perille, mutta ei loukkaa ihmisen persoonaa. Hyviä ajatuksia tähän?

Mulla kaksi mulle sopivaa pomoa, jotka ovat antaneet työrauhan eivätkä ole murtaneet minun persoonaani. Aurinkomerkeiltään kalat ja rapu. Au-skorppioni oli tuulella käyvä, henkilökohtaiset ongelmansa vaikuttivat ulosantiin, josta otin hieman itseeni  Undecided

tallennettu
Päivi
Astroholisti
*****
Viestejä: 1482



Profiili
« Vastaus #4 : 19.12.2011 22:43:05 »

mä oilsin hyvä johtaja Cheesy
tallennettu

Jos valitset sen, mitä haluat, saat sen. Jos et valitse, elät sen kanssa, mitä saat.
marix
Astro-nauttija
****
Viestejä: 834



Profiili
« Vastaus #5 : 20.12.2011 11:39:28 »

Mä olen johtaja Wink
tallennettu

aurinko , jupiter , uranus ja neptunus jousimiehessä
merkurius kauriissa
kuu vesimiehessä
askendentti ja mars vaa'assa
venus , pluto ja saturnus skorpionissa
Päivi
Astroholisti
*****
Viestejä: 1482



Profiili
« Vastaus #6 : 20.12.2011 12:51:57 »

Suoritan tässä parasta aikaa Johtamisen erikoisammattitutkintoo Smiley
tallennettu

Jos valitset sen, mitä haluat, saat sen. Jos et valitse, elät sen kanssa, mitä saat.
Ave^^
Vieras
« Vastaus #7 : 20.12.2011 23:36:12 »

Mitä mieltä olette, uskotteko te että johtajaksi synnytään, vai uskotteko että siihen voi kyetä kuka vaan?
Minusta johtotehtäviä ja johtajuus muutenkin on niin laaja käsite, että jokaisessa on jotain mikä on hyväksi ja jotain mitä pitäisi kehittää. Toki suuret sosiaaliset pelot ovat aika lailla poissulkeva tekijä, mutta näiden pelkojen vallassa tuskin hakeutuukaan mitenkään johtamaan. Kuitenkin, täytyykö johtajan olla aina älyttömän sosiaalinen? Vai voiko liikaa sosiaalisuus olla joskus jopa haitaksikin?



Kirjotetaan nyt pikkasen niistäkin mitä on tullut keskusteltua aiheesta, eli tämä stereotyyppihän johtajasta on se kriisitilanteiden johtaja eli  oinas . Kriisitilanteissa tarvitaankin oinaita ja tulta, mutta ei jousimiestä kuitenkaan sillä muuttuva merkki ei välttämättä ole se kaikkein paras silloin kun tarvitaan suoraa ja joitakuita tahoja iskevääkin toimintaa. Se on mielenkiintoista esimerkiksi, miten johtotehtävistä kriisin tultua useasti kaikkoavatkin monet merkit jotka siellä ovat kauan istuneet, ja tilalle tulee oinaita.  Grin

Kriisitilanne ei kuitenkaan aina ole valloillaan, eli niitä muitakin tapoja johtaa on. Vaaka merkkinä on yleensä päättämätön, hänellä onkin hyvät taustajoukot joiden kanssa keskustelemalla hän vihdoin saa päätökset aikaiseksi.  Wink Keskusteluissa ollaan päädytty siihen, että ilmamerkit ovat niitä jotka pitävät eniten huolta raha-asioista, eli heille työntekijän panos mitataan selvästi rahassa. Vesimerkeille taas, varsinkin ravulle, on tärkeämpää yhteisön luominen, jonka ns. äitihahmo hän voi olla.

Yksi teema on vastuun kantaminen. Lopputulos tällä hetkellä on, että tulimerkit kantavat vastuun alaistensa teoista suoraan itse. Ilmamerkit taas pitävät vastuun aina sillä joka työn on tehnyt oikeasti.

Kauris kuulemma on se, joka yritykseen tullessaan ensin hajoittaa tekeillä olevat asiat ja alkaa itse rakentaa uudestaan alusta hommia hitaasti mutta varmasti. Liekö sitten sitä että kauris luottaa vain siihen mitä itse on tehnyt tai nähnyt?

Tässä siis hieman yhteenvetoa vain, joka on kovaa yleistämistäkin, että ei liian tosissaan.  Wink Ajatuksia kuitenkin.



Luulen että johtajaksi usein pyrkivät ihmiset, jotka jollain tapaa kaipaavat sitä kautta pönkitystä jollekin itsessään. Jotkut taas ajautuvat melkein tahtomattaankin, vain koska osaavat alansa niin hyvin, toiset taas sen takia että heidän persoonansa jostain syystä on niin viehättävä. Mutta niin, meneehän siinä hyvä asiantuntija hukkaan jos hän haluamattaan joutuu organisointihommiin. Jotkut taas ovat luonnostaan sellaisia että ottavat monessa paikkaa heti organisoijan roolin. Tätäkin olisi kiva miettiä, että mitä siellä on taustalla kun on tällainen ihminen.

Riippuu myös paljolti itse alaisesta minkälaisen johtajan kokee hyväksi johtajaksi. Esim toiset kaipaavat enemmän ohjeistusta, kun taas toisia ahdistaa jos hengitetään niskaan. Henkilökemiatkin on sellainen juttu, että jos ei vain toimi niin ei toimi.
« Viimeksi muokattu: 20.12.2011 23:40:32 kirjoittanut Ave^^ » tallennettu
Kuuhilda
Astroholisti
*****
Viestejä: 5933



Profiili
« Vastaus #8 : 21.12.2011 00:49:46 »


Luulen, että melkein kuka vain voisi jossain tilanteessa toimia johtajana..laaja käsite ja riippuu niin monesta. Mutta jos ihminen loistaa muille heikkona, vetäytyvänä, arkana, epävarmana, yms. juuri siinä asiassa joka on käsillä ja jonka suhteen sitä johtajuutta tarvittaisiin, hän ei varmaankaan - ainakaan kovin kauaa - voi olla muiden johdossa. Luottamus on johtajuudessa yksi tärkeimmistä tekijöistä, ellei tärkein. Et voi johtaa ketään minnekään, jolleivät he luota sinuun. Eri asia on käskeminen, kuin johtaminen.

Ei johtajan aina täydy olla älyttömän sosiaalinen..tulee nyt taas mieleen Vilho Koskela; hän ei ollut mitenkään yltiösosiaalinen, pikemminkin vaitelias ja vetäytyvä.
Joissain tehtävissä ylisosiaalisuus varmastikin ihan haittaa sitä johtamista...kirjo on laaja. Mutta toimeen on tultava monenlaisten ihmisten kanssa, ja liikaa jyrkkyys on pahasta.

Minun johtajani olisi asiantunteva, rauhallinen ja vakaa, ymmärtäväinen ja joustava. Päättäväinen ja kannustava. Suora ja rehellinen, sekä kärsivällinen.
Sosiaalisuus, keskustelukyky ja ihmisläheisyys olisivat plussaa mutta eivät sittenkään ehkä aivan välttämättömiä ominaisuuksia.

Minä olen kriisitilanteessa se tyyppi, joka toimii ensin; ja toimii kylmäverisen rauhallisesti ja selkeästi, ja hallitsee tilanteen monella taholla yhtäaikaa. Liekö syy  kuu oinas
Kerran on meinannut hätäännys ottaa vallan, ja se oli silloin kun lapsi makasi pää veressä lattialla. Mutta silloinkin sysäsin sen taka-alalle ja toimin.

Normaali oloissa olen sellainen sovittelija, ja kaikkien kanssa pärjääjä, ehkä jopa vetäytyvä, en mikään johto-hahmo. Tosin normaalistikin puutun epäkohtiin terävästi niitä havaitessani, Esim. nostan pintaan ja keskusteltavaksi asian, joka yleisesti heikentää työ -ilmapiiriä, vaikkei se aivan suoraa itseäni koskisikaan.

( aurinko vesimies,  askendentti jousimies )

Hmmm.



« Viimeksi muokattu: 21.12.2011 01:12:00 kirjoittanut Kuuhilda » tallennettu
marix
Astro-nauttija
****
Viestejä: 834



Profiili
« Vastaus #9 : 21.12.2011 09:27:51 »

Näkisin, että johtajan nimenomaan ei tarvitse olla mikään mielettömän sosiaalinen. Pitää osata vetäytyä omiin oloihinsa ja antaa ihmisille työrauha. Silti esimiehen pitäisi olla helposti lähestyttävä eli mieluummin puhelias kuva kuin se, että turha puhua mitään, kun ei se kuitenkaan jaksa mihinkään mitään vastata. Mut ehkä helposti lähestyttävyys tulee muistakin ominaisuuksista.
tallennettu

aurinko , jupiter , uranus ja neptunus jousimiehessä
merkurius kauriissa
kuu vesimiehessä
askendentti ja mars vaa'assa
venus , pluto ja saturnus skorpionissa
Ainhoa
Vieras
« Vastaus #10 : 21.12.2011 21:52:01 »

Tuo Aven kirjoittama oinaiden kriisijohtajuus on mullekin tuttua. Olen itse ollut oinaana monessa sellaisessa tilanteessa, ja viimeisin työpaikkani ainoa työntekijä kunnes tuli oinasjohtaja vetämään lafkan läpi kriisistä. Tokavika työntekijä oli myös oinas, mutta hänkin päätti lopulta lähteä. Nyt meitä on täysi tiimi, tosin meikä lähtee taas eteenpäin (kriisi on ohi)  Grin ja jos luoja suo, menen uuteen kriisiä läpikäyneeseen lafkaan  2funny - ehkä jopa päälliköksi.
tallennettu
Godiva
Kohtuuastroilija
**
Viestejä: 70



Profiili
« Vastaus #11 : 22.12.2011 11:12:18 »

Paras johtajani/ esimieheni oli muistaakseni kauris. Hän oli käsittämättömän hyvä työssään, tunsi alan läpikotaisin. Hän oli erittäin motivoiva ja kannustava, antoi alaisilleen vastuuta, jos sitä halusivat. Hän pystyi antamaan negatiivistakin palautetta suoraan, eikä esim puhumalla p¤¤¤aa selän takana. Ja negatiivista palautetta hän osasi myös ottaa vastaan, jos sen vain osasi perustalle.  Työpaikan yhteishenki oli erittäin positiivinen. Meidän tiimi tekikin silloin pitkään erittäin hyvää tulosta isossa kotimaisessa firmassa. Ja kuten arvata saattaa tämä esimies pääsi uralla eteenpäin aika vauhdilla.

Nykyinen esimieheni (olen nykyään eri alalla) on pienen tiimi vastaava sairaanhoitaja. Hän on ehkä surkein esimies mitä olen n. 20-vuotisen työuran aikana tavannut. He---tin kateellinen kaikesta ja jokaiselle. Erittäin kaksinaamainen, haukkuu meitä työntekijöitä ristiin kaikkia kaikille, lisäksi haukkuu työnantajaa meille ja meitä työnantajille. Hän on laiska. Hän osaa ja tietää kaikesta kaiken omasta mielestään, jos joku ehdottaa jotain (esim tärkeää hoidon kannalta) siihen ei tehdä mitään, koska esimies ei ole itse keksinyt sitä. Kostaa ja kenkkuilee työvuorolistoissa lähes kaikille jne.Vastuuta virheistä ei tietenkään kanna ja asettuu helposti uhrin asemaan, vaikka itse yleensä onkin sotkut järjestänyt. Omasta mielestä hän on luonnollisesti kerrassaan erinomainen esimies. Hän on härkä. Kellon aikaa en tiedä, mutta jos olisi syntynyt puolen päivän paikkeilla, niin aurinko olisi mc:n lähellä ja pluto nousulla ja kuu vielä nipin napin vesimiehessä. Saattais sopia, tosin nousuneitsyt ei ehkä niinkään. Pitääpä joskus yrittää saada selville tarkka aika.
tallennettu
marix
Astro-nauttija
****
Viestejä: 834



Profiili
« Vastaus #12 : 22.12.2011 11:43:30 »

Hassua, että härkä on tollanen.. mä tiedän yhen oinaan, joka käyttäytyy just tolleen.
tallennettu

aurinko , jupiter , uranus ja neptunus jousimiehessä
merkurius kauriissa
kuu vesimiehessä
askendentti ja mars vaa'assa
venus , pluto ja saturnus skorpionissa
Sivuja: [1]
  Tulostusversio  
 
Siirry: