Sivuja: [1]
  Tulostusversio  
Kirjoittaja Aihe: Ruchaka-jooga, Sasa-jooga ja muut Pancha Mahapurusha -joogat  (Luettu 3916 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
Harschi
Vieras
« : 28.01.2006 08:26:09 »

Pancha Mahapurusha tarkoittaa sananmukaisesti "viisi mahtimiestä" ja ne muodostuvat, kun Merkurius, Venus, Mars, Jupiter tai Saturnus ovat joko omassa tai ylennysmerkissään ja kulmahuoneessa. Roochak Yoga eli Ruchaka-jooga tulee, kun Mars on omassa/ylennysmerkissään ja kulmahuoneessa ja Shashak Yoga eli Sasa-jooga puolestaan kun Saturnus on omassa/ylennysmerkissään ja kulmahuoneessa.

Nuo Pancha Mahapurusha -joogat ovat kiinnostavia ja toimivia, vaikkeivät mitään hirvittävän harvinaisia. Kun ihmisen kartalta löytyy tällainen, niin kyseisen planeetan ominaisuudet näkyvät korostetusti ja usein myös myönteisellä tavalla. Mars ja Saturnus ovat pahantuottajia, joten niiden muodostamat Pancha Mahapurusha -joogat eivät ole aina niin yksiselitteisen myönteisiä, vaikka tuovatkin ihmiselle usein voimaa ja vaikutusvaltaa. Joogan ulostuloon vaikuttavat paljon myös planeettaan kohdistuvat aspektit.

Ruchaka-joogasta ehkä kuuluisin esimerkki on Hitler (20.4.1889 klo 18.30 LMT 0.52.08 GMT:stä itään, Braunau, Itävalta 13E02 48N15) jolla oli Mars Oinassa VII huoneessa. Mars on planeettojen sotapäällikkö ja Hitler jos kuka oli voimakas sotapäällikkö. Hänellä oli päättäväisyyttä ja voimaa, mutta hänen kartallaan Saturnus aspektoi Marsia sekä syntymäkartalla että navamsassa, joten ehkä se vaikutti siihen, ettei jooga toteutunut oikein rakentavalla tavalla.

Sasa-joogasta on yksi esimerkki Aleister Crowley (12.10.1875 klo 23.42 0.00 Learnington Spa, Iso-Britannia 1W31 52N18), jolla oli Saturnus Kauriissa VII huoneessa. Crowlely halusi tulla tunnetuksi "as the wickedest man in the world" http://skepdic.com/crowley.html . Crowleyn kartalta löytyy myös Ruchaka-jooga, koska Mars on ylennyksessä Kauriissa yhdessä Saturnuksen kanssa VII huoneessa ja Malavya-jooga, joka tulee, kun Venus on omassa/ylennysmerkissään IV huoneessa.

Crowleyn kartalla tuo Mars/Saturnus -yhtymä on kiinnostava, koska kun kaksi pahantuottajaa on yhtymässä, ne yllyttävät toisiaan ja ovat ns. pahatuottamisessa enemmän kuin osiensa summa. Mars on Saturnuksen vihollinen, joten ne eivät suinkaan ole keskenään sovussa tai yksituumaisia. Niinpä ne yhdessä muuttuvat entistä ärsyyntyneimmiksi. Ja kaksi voimakasta, ärsyyntynyttä pahantuottajaa yhdessä, niin mitä siitä nyt voi tulla - Crowley on erittäin kiinnostava esimerkki vahvasta Saturnuksesta ja Kauriin merkistä, siitä, miten nämä myös voivat ilmetä eli ei selvästikään minään yhteiskunnan moraalisina tukipylväinä tai minään sellaisena.

Voimakas Venus Crowleyn kartalla kertoo vahvasta aistillisesta luonteesta ja koska Mars aspektoi Venusta VII huoneesta käsin, se antaa aistillisuudelle väkivaltaista ja pakottavaa luonnetta.

Joogan ulostuloon vaikuttaa paljon myös se, aspektoiko jokin planeetta joogan antavaa planeettaa. Matti Nykäsen kartalta (17.7.1963 klo 1.00 Jyväskylä 25E42 62N14) löytyy omassa merkissä Kaloissa oleva Jupiter X huoneessa, jolloin muodostuu Hamsa-("joutsen")-jooga.

Yleensä Hamsa-jooga tekee ihmisestä hyvin pidetyn ja puhdasmielisen ja sitä Matti varmasti on. Tässä tapauksessa Jupiteria aspektoivat kuitenkin sekä Mars että Saturnus (Saturnus aika läheisesti, perääntyvänä, mikä intialaisittain voimistaa sitä, ei suinkaan heikennä ja vielä omasta merkistään ja vieläpä VIII eli skandaalien huoneesta käsin), mikä vaikuttaa tähän joogaan huomattavasti. Jälleen yksi kiinnostava esimerkki Saturnuksen vaikutuksesta. Jupiter X huoneessa antaa kirjaimellisesti "paljon mainetta", mutta maine on väliin kyseenalaista tuon skandaali/häväisyshuoneessa olevan Saturnuksen takia.
tallennettu
Vajra
Astroholisti
*****
Viestejä: 1057


om tare tuttare ture soha


Profiili WWW
« Vastaus #1 : 05.02.2006 13:21:29 »

Entä Brahma, Asubha ja Paasa?
tallennettu

Some are tortured with initiation rites,
others say 'hum', 'phat' and always count their rosary,
others eat shit, piss, blood, semen and meat,
others meditate the yoga of channels and winds,
but all are deluded

- Virupa
Vajra
Astroholisti
*****
Viestejä: 1057


om tare tuttare ture soha


Profiili WWW
« Vastaus #2 : 05.02.2006 23:41:48 »

6. SUN-VENUS YOGA. If the Sun and Venus be together, one will be skillful in use of weapons, be mighty, weak-sighted in old age, will be able to amuse the public and will have abundant money earned through women.

Eh heh...  Undecided Lupaava ura sutenöörinä?
tallennettu

Some are tortured with initiation rites,
others say 'hum', 'phat' and always count their rosary,
others eat shit, piss, blood, semen and meat,
others meditate the yoga of channels and winds,
but all are deluded

- Virupa
Sivuja: [1]
  Tulostusversio  
 
Siirry: