Sivuja: 1 2 [3]
  Tulostusversio  
Kirjoittaja Aihe: maksa ja silmät  (Luettu 35725 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
metsätonttu
Vieras
« Vastaus #30 : 24.03.2006 15:18:03 »

Sanoitpa Salomi tuossa erään tärkeän seikan, jota joidenkin on vaikea uskoa.

Nimittäin tuo stressihän on tullut sellaiseksi kirosanaksi. Pahin stressi mielestäni onkin tylsyyden stressi, ei niinkään menemisen ja tekemisen stressi.

Omalle kunnolle, jopa suoliston toiminnalle on kaikkein suurin apu juuri sellainen stressi, jossa pistän itseni likomaan  jollekin asialle, mitä minun pitää jännittää. Siis jännittävät tilaisuudet ovat ihmisen terveydelle hyvää. Silloin toimii vatsa, sydän pamppaa vähän nopeammin, mieli kihelmöi ja varmasti silmissäkin on ihan eri pilke.  Cheesy

Haasteita pitää aina ottaa ja pikku riskejä! tickedoff
tallennettu
salomi
Kanta-astroilija
***
Viestejä: 320



Profiili WWW
« Vastaus #31 : 25.03.2006 02:09:23 »

Niin stressihän on ihmisen reaktio koviin fyysisiin, emotionaalisiin tai ympäristöperäisiin haasteisiin. Kehomme selviytyy omilla keinoilla ohimenevästä stressistä, mutta jatkuva tai toistuva voimakas stressi syö kehomme fyysisiä ja psyykkisiä voimavaroja. aivoille stressi-impulssi tarkoittaa luolamiesajoilta taistele tai pakene -reaktiota. Ongelma on vain ettei meidän kaikkien kroppa ole samanlainen vahvuudeltaan, koska stressi tilanteissa kestävyyden määrää lisämunuaiset. ne erittävät kroppaan adrealiinia ja stressihormooneja, jolloin energia purkaus saa meidät nostamaan suoritustasoa.

stressihormoonien huono vaikutus on, että ajan mittaan ne lisää verenpainetta, kolesteroli tasoa, lisää mahappo eritystä ja pitää keskushermostoa valmius tilassa eli joutuu siinä krpoppa koville. Nimittäin tuo stressihän on tullut sellaiseksi kirosanaksi. Pahin stressi eli tylsyyden stressi on taas päin vastainen ilmiö, koska siinä masennus ja elämän märehtiminen rasittaa aivojen välittäjä aineiden tuotantoa ja lisäävät mahahappojen määrää. Kummassakin tapauksessa elimistö joutuu koville ja B-vitamiini ja magnesium varastot kuluvat loppuun ja lääkkeillä kiusataan lisää kroppaa niin loppu lasku ei ole ihan halpa.
Haasteita pitää aina ottaa ja pikku riskejä jokainen oman kykynsä mukaan.
 smitten  smitten  smitten  smitten  smitten  smitten  smitten
tallennettu
metsätonttu
Vieras
« Vastaus #32 : 25.03.2006 13:02:05 »

Olet sinä ihme-puudeli, tietäjä-sellainen!  smitten smitten
tallennettu
Sivuja: 1 2 [3]
  Tulostusversio  
 
Siirry: