Näytä kirjoitukset
Sivuja: [1] 2 3 ... 26
1  Astro special / Astro special / Vs: Haaveet kaatuu eli Saturnus - Neptunus neliö : 26.03.2016 19:07:49
 neptunus alkaa olla liki  aurinko , joka radixilla on 6. huoneessa. Odottelinkin niitä terveysvaikutuksia, että milloin ne iskee päälle. Vähällä olen silti selvinnyt, mutta olen ollut jo kolmisen viikkoa epämääräisen flunssapöpön kourissa. Minulle tällainen on uutta ja outoa, kun yleensä selviän flunssista muutamassa päivässä. Tai olen aiemmin selvinnyt.

Myös työelämässä muutoksia. Työt jatkuvat, mutta missä yksikössä ja kenen kanssa ja minkälaiseksi toimenkuva muuttuu? Kaikki tämä on auki.

Yksityiselämän projekti puksuttaa eteenpäin ja se saattaa mahdollistaa alan vaihdon parin vuoden sisään. Olen siinä mielessä saumakohdassa.  saturnus  aspect_squ  neptunus voisi tarkoittaa "unelmista totta" - tyyppistä ratkaisua ja onhan se sitäkin.  aspect_squ kun on sellainen pakottavakin transiitti. Toisaalta viimeksi tällä viikolla havahduin projektini suhteen, että olenko minä oikeasti ihan näin tosissani. Olenhan minä. Tuli mieleen seurusteleva pari, joka päättää mennä naimisiin ja yllättää samalla itsensäkin. Vähän ontuva mielikuva mutta olkoon  Cheesy

Mielikuvat auttaa ja tänään visioin oman tilanteeni eli tämän saumakohdan. Tuntui kun tämän transiitin myötä olisin astunut alas kalliolta mennäkseni toiselle kalliolle. Siinä välissä on vain pehmeää maata eli täällä mennään löllössä kohti sitä toista kalliota.  Tongue
No eiköhän se tästä.
2  Muita keskusteluaiheita / Kirja- ja linkkivinkit / Vs: Sosiologin näkemys maahanmuuttajakriisistä : 11.02.2016 20:11:45
Vähän olen sideman skeptinen tuon vihjauksesi suhteen, että kristinusko olisi materialistinen, koska Jeesus oli juutalainen. Muistaakseni Jeesus sanoi jotain siihen suuntaan, että älkää kasatko itsellenne aarteita maan päälle vaan taivaaseen. Tokihan Jeesus sanoi paljon muutakin, mutta eiköhän hurskaan kristityn tähtäin ole ylösnousemuksen jälkeisessä elämässä siellä taivaassa. Syvästi uskovan kristityn osakkeita ( anteeksi  Smiley ) asian suhteen tuskin parantaa mammonan haaliminen keinolla millä hyvällä.

En itse ole kuulunut kirkkoon sen jälkeen kun täytin 18 enkä ole sen kummemmin perehtynyt uskonasioihin, siis mihinkään uskontoihin. Lapsena tosin lueskelin kirjasarjan "Ikuisia kertomuksia" varmaankin kaikki osat kannesta kanteen. Nyt aikuisena olen sitten ymmärtänyt omalla tavallani noita kertomuksia.

Tuo on hieno juttu downtempo tuo professorin todistus, miksi sosialismi ei toimi. Liekö sitten oikeasti tapahtunut, mutta samaan lopputulokseen olen päätynyt itsekin. Lisäisin tarinaan vielä yhden opetuksen; "Jokainen ajaa omaa etuaan".
3  Muita keskusteluaiheita / Kirja- ja linkkivinkit / Vs: Sosiologin näkemys maahanmuuttajakriisistä : 10.02.2016 18:27:50
Asiallinen kirjoitushan tuo oli, mutta tuossa jutussahan tavallaan oletettiin, että Euroopan eri yhteiskunnat ovat kuin ajopuita, jotka eivät kykene lainkaan toimimaan. Että ne ovat ikään kuin ennalta määrätyt tuhoutumaan.

Toinen juttu näihin romahdusvisioihin liittyen on se, että se "romahdus" taitaa olla kuitenkin vuosien ja vuosikymmenien mittainen prosessi, jossa on välillä suvantovaiheita ja sitten nytkähdyksiä, jolloin "tuho" etenee nopeammin.

Varsinaisestihan se uhka ei liity mihinkään tiettyyn uskontoon tai kansallisuuteen tai ihonväriin vaan on ainoastaan seurausta pitkään jatkuneesta suuresta syntyvyydestä. Ja tietenkin yhteisön muista arvoista ja tavoista, mutta vasta toissijaisesti.

Ilman muuta Euroopassa joudutaan jotenkin vastaamaan tähän haasteeseen. Sanoihan jo Sauli Niinistökin jotain sellaista, kuin että jos EU ei kykene vastaamaan tähän haasteeseen yhdessä, alkaa tulla kansallisia ratkaisuja. Loppuvuodesta ollaan jo viisaampia tässä asiassa.

Kun minulla on tuo luonto ja biologia lähellä sydäntä, niin tässähän näkyy hienosti se, kuinka ihminenkin on eläin muiden joukossa. Kun populaatio kasvaa liian suureksi, osa siitä lähtee vaeltamaan ja hakemaan elämisen mahdollisuuksia muualta. Josta päästään sitten kulttuurievoluutioon. Jos tällainen vaeltava joukko kohtaa kulttuuriltaan erilaisen joukon, heikompi joutuu väistymään. Tietenkin hyvin yksinkertaistetusti esitettynä, mutta näin se mielestäni menee.

Ja tämä viime mainittu seikka on se, jonka takia en jaksa murehtia liikaa siitä, miten Euroopalle käy. Jos vallalla oleva liberalismi ei kestä vaeltavien ihmisten mukana tulevaa kulttuuria vaan jää sen jalkoihin ja tuhoutuu niin mitä sitten. Olisi ollut vahvempi.
4  Muita keskusteluaiheita / Kirja- ja linkkivinkit / Sosiologin näkemys maahanmuuttajakriisistä : 09.02.2016 21:41:33
http://uberuutiset.fi/2016/02/06/ravisuttava-kirjoitus-euroopan-tuhoutumisesta-maahanmuuton-seurauksena/

Jos ketä kiinnostaa voi lukea tuolta arveluttavalta sivustolta saksalaisen sosiologin näkemyksen maahanmuuton syistä. Löysin tuon äsken enkä jaksanut alkaa kaivamaan alkukielistä haastattelua, mutta kyseessä on todellinen professori ja myös tekstissä mainittu kirja on tosiaan hänen kirjoittamansa.

Huom! EI sisällä rasismia eli jokainen aiheesta kiinnostunut voi huoletta haastattelun lukea.
5  Muita keskusteluaiheita / Muita kokemuksia / Vs: Musiikkia : 09.02.2016 20:21:50
Hiki tuli minullekin, kun innostuin hienoja livevetoja kuuntelemaan. Palataanpa ajassa vuoteen 1969, jolloin New Yorkin osavaltiossa järjestettiin Woodstock. Paikalla puoli miljoonaa kuulijaa, joista monet olivat kuulleet huhuja, että länsirannikolla on kuulemma joku Santana. Onkohan se kova? saattoi joku ihmetellä. Sitten bändi soittaa vielä yhden kipaleen settinsä loppuun ja se kipale on tietenkin "Soul sacrifice". Kun biisi loppuu ja yleisö mylvii, minä olen joka kerta kananlihalla. Ei tarvinnut kenenkään enää ihmetellä, että onkohan se Santana minkälainen.

https://www.youtube.com/watch?v=xBG6IaSQCpU

Ja rumpali on siis 20v...

https://www.youtube.com/watch?v=DeYJxXBPtRU

Jälkimmäinen kappale on Marlena Shaw - Woman of the Ghetto

Äänitetty 1973 Montreauxin jazzfestareilla. Biisiä on sämplätty ainakin Blueboyn Remember me - hittiin ja St Germain hyödynsi tätä esitystä Rose rouge - kappaleeseen, joka on myös aivan jäätävä biisi.
6  Muita keskusteluaiheita / Muita kokemuksia / Vs: Musiikkia : 08.02.2016 20:51:28
Pari kipaletta Massive Attackia livenä. Yksi ehdottomia lempparibändejäni.

Karmacoma

https://www.youtube.com/watch?v=RbZPyWI0Wds

Aikanaan kun tämän ensi kerran kuulin, se oli sellainen "menee taju" - elämys  Grin

Inertia creeps

https://www.youtube.com/watch?v=uT_ZoiR3vw0

Toiset ne vaan osaa.
7  Astro special / Astro special / Vs: Haaveet kaatuu eli Saturnus - Neptunus neliö : 31.01.2016 18:26:33
Jännää on minustakin tuo Suomen kartalla oleva transiitti-tilanne. Taisin kirjoittaa jo vuosia sitten johonkin ketjuun kommentin, jossa totesin että lama Suomeen tulee sitten kun  saturnus  aspect_squ  neptunus transiitti maata röhnöttää Suomen radix  aurinko päällä.

Tavallaan noinkin, mutta jollain tapaa Suomi putosi kuin eno veneestä vuoden 2008 talousmyllerryksen aikana eikä ole enää tähän veneeseen takaisin päässyt. Pientä +merkkistä nousua on seurannut 0-kvartaali tai talous on jopa supistunut. Vaikka mediassa ei ole taidettu kuin ihan pienellä äänellä sanoa, että deflaatiossa ollaan niin siitähän nuo ruuan hinnanalennukset kertovat. Jotain tarttis tehrä. Ehkäpä tämä näköalattomuus ja eräänlainen lamaantuneisuus pakon edessä vaihtuu erilaisiksi rakennemuutoksiksi.

Itsellä vetämättömyys jatkuu siviilielämässä. Pakolliset hommat hoituu rutiinilla. Oma puun makuinen projekti jatkuu puisevana vielä muutamia kuukausia, jonka jälkeen homma menee seuraavaan, paljon mielenkiintoisempaan vaiheeseen. Sen ajattelu virkistää.

Näissä transiiteissa yleensäkin on sellainen jännä piirre, että ainahan ne eivät tarkoita, että ne tapahtuvat juuri itselle sen kaikissa muodoissaan. Tämä kyseinen masentavakin transiitti ei ole minua varsinaisesti masentanut, mutta lähipiirissäni on ihminen, joka on ottanut transiitin oikein sydämen asiakseen. Ko henkilö on pensselöinyt tulevaisuutensa niin mustaksi kuin mahdollista. Hassua miten ihminen ei huomaa tai tunnu huomaavan, että asiat juuri nyt ovat ihan hyvin. Erilaiset synkät skenaariot vaan ovat vallanneet mielen. Ja tämä kaikki siis transiitin varsinaisestii alettua. Onhan tässä tavallaan vähän sitäkin, että kun en itse ole ymmärtänyt vaipua pessimismiin, niin joudun sitten todistamaan sitä, kun joku toinen synkistelee.

No minulla on  uranus ja  jupiter  aspect_con  askendentti tulee vähän optimismia ja intoa luonteeseen.

Tuo on jännä juttu, tuo rajat auki - homma. Nykyään tuntuu olevan vallalla sellainen ajatus, että ennen Suomi oli umpio, josta ei käyty missään ja jossa kukaan ei käynyt. Ei se Euroopassa liikkuminen vaikeaa ollut aiemminkaan. Passi mukaan ja kohdemaan valuuttaa ja sekaan vain. Jos menit töihin tai opiskelemaan niin luvat kuntoon ja menoksi. Siinä mielessä Suomi oli hyvin nurkkakuntainen, että pakolaisia ei juuri ollut ( vietnamilaisia ja chileläisiä ). Jos halusi nähdä neekerin livenä, piti mennä korismatsiin. Tällaista siis 1980 - luvulla.

Minusta tuo Schengen-homma on juuri sellaista höttöä, mikä joutaakin mennä. Jos järjestelmä ei toimi, palataan siihen edeltävään systeemiin, jonka varmasti tiedetään toimivan. Aivan kuin tällä koko sopimuksella olisi sivuutettu todellisuus ja ne seikat, jotka oikeasti hankaloittavat uuteen kulttuuriin sopeutumista eli kieli ja kulttuurierot ( ja uskonto ). Ikään kuin olisi päätetty leikkiä; " tehtäis tämmönen sopimus ja sitten kaikki vois silleen mennä maasta toiseen ja sitten kaikki ymmärtäis toisiaan ja olis tosi hienoo." Juu ei onnistu.
8  Muita keskusteluaiheita / Kirja- ja linkkivinkit / Vs: Poliittinen korrektius - ajatusvankila : 20.01.2016 20:24:16
Noin puolivälissä menossa. Erittäin neptunusmaista näyttäisi olevan tämä poliittinen korrektius. Perisynti jos tällaista sanaa voi tässä yhteydessä käyttää, on ihmisten itsekkyys. PK ( lyhenne termistä ) on varmistanut asian siten, että vain sellainen altruismi, joka on tuhoisaa auttajalle itselleen, on varmasti itsekkyydestä vapaata. Koska PK on myös totalitaarista luonteeltaan, tarkoittaa se käytännössä kaikkien pakottamista tähän tuhoisaan muiden auttamiseen. Sairasta. Jollain tavalla totaalisen väärin ymmärrettyä  neptunus

  Jotenkin tässä koko hommassa paistaa läpi täydellinen  saturnus puute. PK:lla on ylivoimainen vihollinen - todellisuus. Itse olen aurinkomerkiltäni Kalat, jota siis  neptunus hallitsee. Olen ollut hyvinkin idealistinen joskus, mutta minussa on myös aimo annos Kaurista eli  saturnus. Ja täytyy sanoa, että mitä realistisemmaksi olen tullut sitä vähemmän kaipaan  neptunus sekoiluja. 
9  Muita keskusteluaiheita / Kirja- ja linkkivinkit / Vs: Poliittinen korrektius - ajatusvankila : 15.01.2016 15:51:44
Täytyy lukea kirja oikein ajatuksen kanssa uudestaan ja märehtiä väitteitä, mutta vaikuttaa tosiaan erittäin tarkkanäköiseltä analyysiltä. Noin äkkiä sanoisin, että yhtymäkohtia astrologiaankin löytyy. 1960 - luvullahan vaikutti esimerkiksi  uranus  aspect_con  pluto . Nyt tämä planeettapari on siis kasvavassa neliössä ja kriisiä pukkaa. Sosialismista on myös kyse ja silloin  neptunus kuuluu kuvioon ilman muuta. Kommunistinen manifesti julkaistiin 1840 - luvulla, jolloin  uranus oli  kalat ja äskettäin koimme siis myös  neptunus paluun.

Jos muistan oikein kommunistisen manifestin kartalla on  saturnus  aspect_con  neptunus . Nyt on meneillään neliötransiitti kahden edellä mainitun välillä. Utopia ja realismi törmäyskurssilla. Tämä ristiriita on toki sisäänrakennettuna kaikissa utopiahankkeissa, mutta on mukavaa kun se tuossa manifestin kartassakin niin hienosti näkyy.

Kuusikymmentä-luvulla ilmestyi myös Marcusen kirja "Repressive tolerance", josta näkee suomennettua nimeä "Tukahduttava suvaitsevaisuus". Kirja käsitteli alkujaan aivan muuta kuin vähemmistöjen käyttämistä enemmistön sortamiseen, mutta sellaiseksi tilanne on muuttunut.

Ympäristöasioista olen itse seurannut tarkimmin tuota ilmaston lämpenemiskeskustelua ja olen vuosia hämmästellyt sitä, miten lämpenemiseen uskovia ei mikään määrä faktoja saa myöntämään, että lämpeneminen on paljon vähäisempää kuin mitä meille uskotellaan. Nyt kun olen kirjan lukenut, asia on ihan selvä. Poliittisesti korrekti ihminen ei olisi korrekti, jos hän olisi yhtään kriittinen. Koska faktoilla tai loogisella ajattelulla ei ole mitään merkitystä poliittisesti korrektille ihmiselle, meininki on mitä on. Voisi jopa sanoa, että tämä ei pääty hyvin.

10  Muita keskusteluaiheita / Kirja- ja linkkivinkit / Poliittinen korrektius - ajatusvankila : 14.01.2016 18:56:53
Englantilainen lääketieteen professori kirjoittanut kirjasen aiheesta. Suositeltavaa luettavaa kaikille, jotka ovat kiinnostuneet nykyisen vasemmistolaisen ( Leftism ) meiningin ideologisesta taustasta. Kirjoittaja analysoi poliittista korrektiutta aatteena, sen vaikutuksia ja arvioi myös sitä mihin päädytään. Kyseessä on vuosisatoja kestäneen jatkumon huipentuma ( siis ajattelun ). Kirjoittajan mukaan poliittinen korrektius ei edellä loppua vaan se itsessään on loppu tai oire, joka ilmenee kulttuurin tuhoutuessa. Professori ei siis anna toivoa Lännelle, jonka eliitti haluaa tuhota itsensä ja viedä mukanaan kaikki muutkin. Linkistä synkistelemään. Teksti on englanniksi ja jo parissa tunnissa pääkohdat on silmäilty ja voi arvioida, onko professori oikeassa vai väärässä.

http://thoughtprison-pc.blogspot.fi/

11  Astro special / Astro special / Vs: Haaveet kaatuu eli Saturnus - Neptunus neliö : 07.01.2016 19:01:20
Transiitti on alkanut paljastaa luontoaan. Viime viikkojen turvapaikanhakijavyöryn jälkeen Euroopassa on ajateltu puoliääneen ja vähän ehdotettukin Geneven pakolaissopimuksen heivaamista paperikoriin.

 neptunus tässä saa edustaa toisaalta turvapaikanhakijoita toisaalta idealismia. Moni unelma on ihana ja kannatettava, mutta  saturnus edustama realismi ja todellisuus sellaisena kuin me sen itsellemme luomme, määrittävät viime kädessä sen mitkä ideaaleista ovat kestäviä ja mitkä höttöä.

Turvapaikanhakijat ovat nykyisen "idioottihumanismin" punninneet ja köykäiseksi havainneet. Syksyn aikana monelta silmät aukenikin. Turvapaikanhakijat eivät olleetkaan kaikki naisia ja lapsia ( heitäkin oli ), turvapaikanhakijat eivät olleetkaan kaikki kiitollisia ( usea varmasti oli ) vaan kuin vaativia asiakkaita. Toisaalta Suomikaan ei ollut mikään paratiisi ja moni turvapaikanhakija päätti lähteä pois.

Laajasti ajateltuna kyse on myös EU-idealismista. Vapaa liikkuvuus on ihan mukava ajatus, mutta olisi tietenkin ensin pitänyt varmistaa se, että ulkorajat pitävät.. Ja onhan tässä vähän sekin, että eivät ihmiset sittenkään ole valmiita luopumaan kansallisvaltiostaan ja siihen läheisesti liittyvästä ( kansallis )-kielestä ja kielen mukana tulevasta identiteetistään.

Transiitti jatkuu edelleen ja ideaalit tai oikeastaan kuplat jatkavat poksahteluaan törmätessään karkeaan arkeen.

   

 
12  Astro special / Yleistä / Vs: Parasta tässä päivässä : 07.01.2016 18:05:00
Mukavaa kun on pakkasta! Moni ei tykkää, mutta minä tykkään  smitten On oikeasti hienoa, kun on kirkas ja kuiva pakkanen. Tänään vielä huomasin, että elimistö on alkanut jo tottua kylmään. Tätä lisää  Cheesy
13  Muita keskusteluaiheita / Muita kokemuksia / Vs: Musiikkia : 20.11.2015 16:54:20
Muutamia biisejä ja/tai artisteja, jotka eivät nousseet hiteiksi. Perjantain kunniaksi.

https://www.youtube.com/watch?v=MrP_fdrVIKQ

Siis tummaääninen Merja Koski laulaa kappaleen "Tahdon miehen". Seuraava kasariesitys on Nisa Soraya "Anna rakas raju hetki".

https://www.youtube.com/watch?v=CKKqs7PcJBc

Seuraavaksi Eveliina Kurki "Sä osaat sillälailla peppua vemputtaa". Mahtava!

https://www.youtube.com/watch?v=HrO82D_5220

Loppuun pari käännösversiota aikansa hiteistä. Ensiksi Leena Vanamo "viet itsekontrollin"

https://www.youtube.com/watch?v=XlPhTx5QtGg

Ja Leo Luoto "villi yö"

https://www.youtube.com/watch?v=A3DkbPZ2s84

Bonuksena, Trio "da da da".

https://www.youtube.com/watch?v=lNYcviXK4rg
14  Muita keskusteluaiheita / Kirja- ja linkkivinkit / RT:n toimittajan näkemys Pariisista. : 18.11.2015 19:47:47
https://www.youtube.com/watch?v=1D-9_LFPN7g&app=desktop

Koska kysessä on RT, länsi maalataan mustemmaksi kuin mitä se onkaan vai puhuuko reportteri totta? Joka tapauksessa mielenkiintoinen reilu 10 minuuttia Pariisista, poliisivaltiokehityksestä, USA:n imperialismista, jonka uhriksi Eurooppa on joutunut ja tietenkin pakolaisista, jotka ovat toisaalta globalisaation uhreja, mutta joita käytetään myös aseena Eurooppaa vastaan.

Uutispätkä on englanniksi.
15  Astro special / Yleistä / Vs: Voi grrrimsskit ja korrrsakovsskit ..tänne saat purkaa eli anna palaa.... : 11.11.2015 20:45:08
Voimia Varjotar! En tiedä kannattaako minun mainita asiaa, mutta jostain syystä säällä tai lyhenevillä päivillä eikä kaamoksella ole minuun käytännössä mitään vaikutusta.

Toisaalta pyrin käymään ulkona joka päivä ja tietoisesti pysähdyn ihmettelemään kun näen jotain kaunista. Siis joku puu, maisema tai jokin tietty kohta polulla. Käyn paikoissa, jotka olen kauniiksi todennut. Taivas on aina hieno, paitsi jos on sumua tietenkin. Ehkä tämä kauneuden hakeminen joka päivä on tehnyt minusta melkein immuunin harmaudelle.

No, jaksamista joka tapauksessa.
Sivuja: [1] 2 3 ... 26