Sivuja: [1]
  Tulostusversio  
Kirjoittaja Aihe: Raakakahvi??  (Luettu 3273 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
sideman
Astroholisti
*****
Viestejä: 8226


Profiili
« : 15.12.2013 15:36:18 »


Puoliseiskassa joku raakasuklaafriikki painotti sitä, että karkkisuklaataa
kuumennetaan valmistuksen aikana siinä määrin, notta suuri osa hyödyllisistä antioksidanteista
tuhoutuu.

Tuosta tuli mieleen, että eikös kahviakin paahdeta aika korkeassa lämpötilassa?
Pitäisikö sekin mieluiten nauttia vaikkapa raakoja jauhettuja kahvinpapuja smoothieen tai vastaavaan sekoittamalla?

Muistaisin lukeneeni, että varsinkin eteläameriikkalaiset kahvinviljelijät hoitavat liiallisesta kahvinjuonnista
aiheutunutta "darraa" raakoja kahvinpapuja pureskelemalla...

 :Smiley
tallennettu
Eklektikko
Astroholisti
*****
Viestejä: 3687


Profiili WWW
« Vastaus #1 : 16.12.2013 16:21:22 »

Paahdetaanhan sitä kahvia korkeassa lämpötilassa, mutta toisaalta mitä enemmän paahdetaan, sitä vatsaystävällisemmäksi se muuttuu paahtuessaan. Vaaleapaahtoinen tyypillinen suomalainen kahvi, tuo pula-ajan jäänne, ärsyttää siis vatsaa paljon helpommin kuin tummapaahtoinen. Tästä tekisin sen johtopäätöksen, että raakana on siten kaikkein happaminta ja eniten vatsaa ärsyttävää.

Antioksidantteja on tutkittu valmiista kahvijuomasta, eli ne eivät tunnu paahtamisen yhteydessä häviävän, sen sijaan valmiista kahvista häviävät noin 20 minuutissa, eli tuoreena kannattaa juoda.

Toisaalta voihan se olla, että raaoissa kahvipavuissa antioksidantteja olisi kaikkein eniten, jolloin toki - jos vain vatsa kestää - voisi niitä pureskella. Oma antioksidantinsaantini on kuitenkin sen verran hyvällä mallilla, että taidan edelleen jatkaa tummapaahtoisen kahvin juomista 4-6 kuppia päivässä.

Kahvinviljelijöiden kahvipavunpureskelusta: Äkkiseltään kuvittelisin, että kyseessä on hätätoimi kiireen keskellä kofeeinivierotukseen niissä tilanteissa kun ei ole vaan aikaa keittää kahvia. Luultavasti pavuista saa raakana pureskeltunakin riittävästi kahvia kofeiinivieroitusoireiden häätämiseen, mutta todennäköisemmin viljelijät keittäisivät kyllä mieluummin kahvit jos vain ehtisivät.  Smiley
tallennettu

DISCLAIMER: Teksteissäni ei ole tulkinnanvaraa vaan kirjoitan juuri tismalleen niinkuin tarkoitan. Rivien välien lukeminen  ja oma tulkinta on aina lukijan vastuulla ja tähän mennessä ollut 100% virheellistä. Merkurius jousimiehessä: Kuulostan saarnaajalta vaikka asia olisi täysin triviaali.
nousukuu
Astro-nauttija
****
Viestejä: 841


Profiili
« Vastaus #2 : 16.12.2013 16:45:00 »

Aika pahalle nämä maistuu kylmänäkin. Mutta on tämä näköjään parempi kuin keittää näistä jotain raaka-"kahvia". Tongue  Joten kiitos vinkistä. Smiley
tallennettu
Sivuja: [1]
  Tulostusversio  
 
Siirry: