Sivuja: 1 ... 3 4 [5] 6
  Tulostusversio  
Kirjoittaja Aihe: Hallituksen linjaukset  (Luettu 64055 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
Ritsa
Kanta-astroilija
***
Viestejä: 715



Profiili
« Vastaus #60 : 09.07.2015 14:25:43 »

Kansa joo! 2funny

http://www.uusisuomi.fi/raha/86581-kova-avautuminen-sipilan-hallitusohjelmasta-harva-tietaa-tata

Tuosta saa myös näkökulmaa sille mitä hallitus ja EU tyrkyttää ainoana vaihtoehtona. Jos viitsii lukea.

"Lindholmin mielestä Suomessa sovelletaan nyt samaa talouspolitiikkaa kuin euroalueen kriisimaissa.

- Nähtäväksi jää, onnistuuko tämä politiikka paremmin meillä kuin kriisimaissa, joiden julkinen velka suhteessa bruttokansantuotteeseen on itse asiassa kasvanut epäonnistuneen kriisinhallinnan seurauksena, hän kirjoittaa."
tallennettu
Kuuhilda
Astroholisti
*****
Viestejä: 5933



Profiili
« Vastaus #61 : 09.07.2015 15:53:45 »

No sehän on ihan selkeä, että tätä samaa kurjistuspolitiikka tungetaan ihan koko euroopassa väkisellä läpi, ja perimmäinen syy siihen on vapaakauppasopimus.
Meitä eim. yritetään saada suhtautumaan kreikkalaisiin negatiivisesti..samoin myös toisin päin, vaikka pikemminkin kannattaisi koko Euroopan yhdistyä, oikeasti tällä kertaa, ja kimpassa joka kansan lähteä tätä rahanvaltaa vastaan.
tallennettu
Ritsa
Kanta-astroilija
***
Viestejä: 715



Profiili
« Vastaus #62 : 09.07.2015 18:01:03 »

Naulan kantaan Kuuhilda!

In Case I Don't Die A Greek whisper to Europe

https://www.youtube.com/watch?feature=youtu.be&v=pyjVAUhHqzs

Siitä vähän taiteen kautta näkemystä, että tavallisia ihmisiä siellä Kreikassakin ollaan. Ja toivoa.
tallennettu
Ritsa
Kanta-astroilija
***
Viestejä: 715



Profiili
« Vastaus #63 : 09.07.2015 18:06:41 »

Mielestäni on muuten huvittavaa, että hallituksen ministerit ja EU:nkin herrat ovat menneet henkilökohtaisuuksiinkin arvostellessaan Kreikkaa. Aivan kuin kakarat hiekkalaatikolla. Ja että kansanäänestys olisi huono asia. Cheesy Voi herranisä, demokratiassahan voi vaaleilla äänestämätön (Troikka tai mikä lie keskuspankki onkaan) käskeä itsenäistä valtiota vaihtamaan ministeriään, kuten Varoufakisin tapauksessa. Aivan uskomatonta! No ne kokeilee missä menee raja, että kansat heräävät. Noh, muutosta pukkaa ja hyvä niin.
tallennettu
Kuuhilda
Astroholisti
*****
Viestejä: 5933



Profiili
« Vastaus #64 : 09.07.2015 18:26:40 »

Juu, muutosta pukkaa, tää on varmaan ny se mitä ihan jokainen on ootellu ja tienny tulevaksi tässä joskus pian kohta Wink
Ihan meni kylmät väreet tosta Ritsan linkistä muuten.

Tarttee vaan toivoa ettei tässä ala kukaan sotimaan, vaan muilla konsteilla selvitään.

Aina on kaikkein vaikeinta juuri ennen läpimurtoa Smiley
tallennettu
Ritsa
Kanta-astroilija
***
Viestejä: 715



Profiili
« Vastaus #65 : 09.07.2015 20:54:23 »

Siitä englanniksi näkemystä, missä mennään.

http://www.commondreams.org/views/2015/06/30/eurozone-profiteers-how-german-and-french-banks-helped-bankrupt-greece

Suomen hallitus noudattaa konsteja, jotka tukevat pankkeja ja isoja firmoja, eivätkä kansalaisia. Tai tukee se kyllä kurjuutta kansalle. 77 % Kreikan tuista meni suoraan pankeille, sanoo jopa taloustieteestä Nobel-palkittu Stiglitz, entinen Maailmanpankin pääekonomisti. Hän olisi äänestänyt myös ei, kuten Kreikan kansa teki. Sekin ihmetyttää, että Soini sanoo, että raha ei synny tyhjästä, vaikka niin on todettu jopa erään Saksan pankin johtajan suusta. Ammattitaitoa piisaa vai liekö tahallista kansan harhaanjohtamista?

Venus ja Jupiter Leijonassa on nyt hoitamassa yltäkylläisyyttä kaikille, ei vain rikkaille, ja odotan innolla mitä tulee käymään vielä. Kunhan ei tosiaan tulisi väkivaltaisuuksia tai kärsimystä hirveästi kenellekään. Vaikka pankkiirit ja tukien myöntäjät voisivat kyllä mennä puolestani katselemaan kalterien taakse hetkeksi mitä on tullut tehtyä. Nämä ei nyt täysin Suomen hallituksen linjauksiin, mutta pakko tuoda esille kuitenkin. Ja välillisesti liittyy silti.
tallennettu
sideman
Astroholisti
*****
Viestejä: 8226


Profiili
« Vastaus #66 : 09.07.2015 22:16:23 »


Minä en viitsi näillä seikoilla paljon päätäni vaivata siitä yksinkertaisesta syystä, että
valta tunnetusti turmelee: aivoissa tapahtunee epigeneettisiä muutoksia, jotka tekevät
lähes jannusta kuin jannusta itsekkään omaneduntavoittelijan, tai vahvistavat huomattavasti
tuota ominaisuutta, jos sellainen jo ennestään tyypillä on.

Valtaa saanut hemmo ottaa toisia huomioon pääsääntöisesti vain silloin,
jos siitä on etua hänelle ja hänen "klaanilleen"?

Toki poikkeuksiakin tuohon sääntöön lienee, mutta ne ollevat ylen harvinaisia...

Olen kohtalaisen varma, että nykyihmisellä tuo piirre säilyy hamaan maailman tappiin!

 Embarrassed

tallennettu
Ritsa
Kanta-astroilija
***
Viestejä: 715



Profiili
« Vastaus #67 : 10.07.2015 16:09:46 »

Härreguuuden dooo!

Miettikääpä asioita hieman toisesta...kin vinkkelistä!
Katsokaa esim. Kuka maksaa suuuurimman osan veroista Suomessamme!

Tarkoititko t.touhula tätä uutista?

http://yle.fi/uutiset/kovapalkkaisin_11prosenttia_maksoi_45prosenttia_veroista__pienituloisin_44prosenttia_alle_8prosenttia/8136397

Tuotakin asiaa voi katsoa laajemmasta vinkkelistä, kuin vain työn verotusta:

http://vastavalkea.fi/2015/06/03/varallisuus-on-suomessa-verottajan-erityissuojeluksessa/



Tässä hieman pätkää uutisesta:

"Työhön kohdistuvat verot ovat Suomessa 53,2 prosenttia, EU-maissa 51 prosenttia.

Kulutusverojen osuus on Suomessa 32,4 prosenttia, EU-maissa 28,5 prosenttia.

Pääomaan kohdistuvien verojen osuus oli Suomessa sen sijaan tuntuvasti kevyempi eli 14,3 prosenttia, kun taas EU-maiden keskiarvo oli 20,8 prosenttia. Suomen verotus oli siis kokonaista 6,5 prosenttiyksikköä eli suhteessa yli 30 prosenttia EU:n keskiarvoa kevyempi.

Euroissa laskettuna ero oli 5,5 miljardia euroa. EU:n keskimääräiseen pääomaverorasitukseen nähden Suomella olisi siis varaa verottaa pääomaa ja sen tuottoja 5,5 miljardia euroa enemmän vuosittain.

Savela toteaa, että myös suhteessa kansan­talouden kokoon oli pääoma­­verojen osuus Suomessa selvästi pienempi kuin EU-maissa keskimäärin, siitä huolimatta, että veroaste on Suomessa keskimääräistä korkeampi. Suomessa pääoma­­verojen suhde bruttokansan­­tuotteeseen oli 6,3 prosenttia, kun taas EU-maissa se 8,2 prosenttia.

Varallisuus­verojen — mm. kiinteistö­veron, varainsiirto­veron sekä perintö- ja lahjaveron — suhde bruttokansan­tuotteeseen oli Suomessa 1,5 prosenttia, mutta EU-maissa keskimäärin 2,8 prosenttia. Eroa selittää mm. se, että Suomessa lakattiin perimästä varsinaista varallisuusveroa vuonna 2005."




Että kyllä sieltä veroja saisi irti rikkaamilta ilman, että työtä verotettaisiin enempää. Pääomatuloja pystyy kierrättämään veroparatiisien kautta kaiken lisäksi. Köyhät eivät voi tehdä näin, kuten rikkaat tekevät. On tekopyhää syyllistää köyhiä harmaasta taloudesta, tai mistään muustakaan. Ongelmat juontuvat jostain aivan muualta. Lisäksi tuossa näkee, että kulutustavaroita verotetaan 4% enemmän kuin EU-maissa vaikka työtä verotetaan 2% enemmän kuin muualla keskimäärin. Siinäkin tulee takkiin köyhemmille 2%. Jos oikein ymmärrän, niin 5,5 miljardia voisi saada lisäveroja irti ilman, että heikennetään kilpailukykyä verrattuna muihin EU-maihin. Oliko se kestävyysvaje jotain 10 miljardin luokkaa? Ei kannata sokeasti uskoa mitä valtamedia kirjoittaa. Se jättää kertomatta paljon asioita ja johdattaa helposti tuomitsemisen tielle.
tallennettu
Ritsa
Kanta-astroilija
***
Viestejä: 715



Profiili
« Vastaus #68 : 10.07.2015 16:48:35 »

Lisätään vielä, että tuossa Ylen uutisessa puhutaan suorista veroista, ei kaikista veroista. Sitä ei kuitenkaan mainita uutisen otsikossa, vaikka mielestäni se kuuluisi ehdottomasti siinäkin lukea, lukee vain "veroista". Vielä ehkä selityskin olisi paikallaan, mitä suorat verot tarkoittavat ja mitä muita veroja sitten koko kansa maksaa. Tässä johdetaan nyt kansaa harhaan iltapäivälehtien tyylisesti, kohuotsikoilla. Odotan itse kyllä Yleltä, valtion laitokselta, erilaista toimintatapaa.
tallennettu
Eklektikko
Astroholisti
*****
Viestejä: 3687


Profiili WWW
« Vastaus #69 : 13.07.2015 12:44:11 »


Minä en viitsi näillä seikoilla paljon päätäni vaivata siitä yksinkertaisesta syystä, että
valta tunnetusti turmelee: aivoissa tapahtunee epigeneettisiä muutoksia,

Ei tapahdu. Valta turmelee ihan vain henkisistä/psykologisista syistä. Koko kulttuurimme on tällä hetkellä viritetty palvomaan valtaa ja rahaa joka tuo sitä valtaa. Kulttuuri voi muuttua, joten koko ihmiskunnan toimintakin voi muuttua.
tallennettu

DISCLAIMER: Teksteissäni ei ole tulkinnanvaraa vaan kirjoitan juuri tismalleen niinkuin tarkoitan. Rivien välien lukeminen  ja oma tulkinta on aina lukijan vastuulla ja tähän mennessä ollut 100% virheellistä. Merkurius jousimiehessä: Kuulostan saarnaajalta vaikka asia olisi täysin triviaali.
Eklektikko
Astroholisti
*****
Viestejä: 3687


Profiili WWW
« Vastaus #70 : 13.07.2015 12:56:43 »

Että kyllä sieltä veroja saisi irti rikkaamilta ilman, että työtä verotettaisiin enempää. Pääomatuloja pystyy kierrättämään veroparatiisien kautta kaiken lisäksi. Köyhät eivät voi tehdä näin, kuten rikkaat tekevät. On tekopyhää syyllistää köyhiä harmaasta taloudesta, tai mistään muustakaan. Ongelmat juontuvat jostain aivan muualta.

Just näin, Ritsa!

On tahallista  harhaanjohtamista jättää pääomavero kokonaan pois kuviosta kun asioista puhutaan ja jättää pohdinnasta myös pois se, olisiko myös varallisuusvero syytä palauttaa takaisin. (Mielestäni ehdottomasti olisi)

Jos pohditaan nyt omaisuutta/pääomaa jne. eikä ainoastaan työtuloja ja niiden verotusta, niin se kaikkein rikkain eliitti osallistuu itse asiassa suhteellisesti kaikkein vähiten menoihin.

Aina kun puhutaan verotuksesta, tulee pohtia niin työn, kulutuksen kuin myös omaisuuden ja pääoman verotusta. Kahden jälkimmäisen jättäminen pois pohdinnoista on puhdasta kusetusta.

Mutta onhan se toki helpompaa nimetä katkeriksi ja kateellisiksi luusereiksi kaikki hallituksen linjauksia arvostelevat - samallahan T.Touhula tuli muuten nimenneeksi sellaisiksi kaikki jotka tässäkin ketjussa ovat hallituksen toimia arvostelleet...
« Viimeksi muokattu: 13.07.2015 13:09:00 kirjoittanut Eklektikko » tallennettu

DISCLAIMER: Teksteissäni ei ole tulkinnanvaraa vaan kirjoitan juuri tismalleen niinkuin tarkoitan. Rivien välien lukeminen  ja oma tulkinta on aina lukijan vastuulla ja tähän mennessä ollut 100% virheellistä. Merkurius jousimiehessä: Kuulostan saarnaajalta vaikka asia olisi täysin triviaali.
Ritsa
Kanta-astroilija
***
Viestejä: 715



Profiili
« Vastaus #71 : 13.07.2015 14:05:31 »

Tuosta pari avartavaa tekstiä lisää, niin voidaan miettiä, mistä nämä leikkaukset johtuvat jne.

http://fi.sott.net/article/289-Kreikan-velkakriisin-syy-Ihmisten-taytyy-karsia-jotta-pankkiirit-voivat-tienata

http://mobile.nytimes.com/blogs/krugman/2015/07/12/killing-the-european-project/

Krugman taitaa myös olla talousnobelisti.

"This goes beyond harsh into pure vindictiveness, complete destruction of national sovereignty, and no hope of relief."

"The European project — a project I have always praised and supported — has just been dealt a terrible, perhaps fatal blow. And whatever you think of Syriza, or Greece, it wasn’t the Greeks who did it."

Sama pätee suomalaisiin. Nyt on menossa törkeä varallisuuden siirto kansalta pankeille ja ihmisten on aika avata silmänsä.

Tämän päiväinen uutinen vielä lopuksi:

http://www.talouselama.fi/uutiset/goldman+sachs+saattaa+joutua+oikeuteen+roolistaan+kreikkakriisista/a2314463
« Viimeksi muokattu: 13.07.2015 14:07:22 kirjoittanut Ritsa » tallennettu
Eklektikko
Astroholisti
*****
Viestejä: 3687


Profiili WWW
« Vastaus #72 : 13.07.2015 14:53:33 »


Erinomainen uutinen, jos tuo vain toteutuu. Seuraavaksi sitten syytettyjen penkille luottoluokittajat, jotka antoivat taannoin kreikalle A++ luokituksen, minkä vuoksi se sai sitten holtittomia määriä lainaa.

Luottoluokittajien meininki on muutenkin tasoa 'fiiliksellä mennään ja kahvinporoistakin ehkä ennustellaan.'
tallennettu

DISCLAIMER: Teksteissäni ei ole tulkinnanvaraa vaan kirjoitan juuri tismalleen niinkuin tarkoitan. Rivien välien lukeminen  ja oma tulkinta on aina lukijan vastuulla ja tähän mennessä ollut 100% virheellistä. Merkurius jousimiehessä: Kuulostan saarnaajalta vaikka asia olisi täysin triviaali.
sideman
Astroholisti
*****
Viestejä: 8226


Profiili
« Vastaus #73 : 13.07.2015 15:46:03 »


Tuoksahtaa antisemitismille!   Angry

Wiki:

Early life[edit]
Lloyd Blankfein was born in the Bronx borough of New York City, to a Jewish family, and reared in the Linden Houses, a New York City Housing Authority project in the East New York section of Brooklyn.[1][2]

Gary Cohn was born to a Jewish family,[2] the son of Victor and Ellen Cohn;[3] and was raised in Shaker Heights, Ohio.




« Viimeksi muokattu: 13.07.2015 15:49:27 kirjoittanut sideman » tallennettu
Eklektikko
Astroholisti
*****
Viestejä: 3687


Profiili WWW
« Vastaus #74 : 13.07.2015 16:13:08 »


Pikemminkin tuoksahtaa sille että teoistaan joutuu ennen pitkään vastuuseen.

Vai pitäisikö juutalaisten saada tehdä ihan mitä vaan, koska antisemitismi?  idiot2
tallennettu

DISCLAIMER: Teksteissäni ei ole tulkinnanvaraa vaan kirjoitan juuri tismalleen niinkuin tarkoitan. Rivien välien lukeminen  ja oma tulkinta on aina lukijan vastuulla ja tähän mennessä ollut 100% virheellistä. Merkurius jousimiehessä: Kuulostan saarnaajalta vaikka asia olisi täysin triviaali.
Sivuja: 1 ... 3 4 [5] 6
  Tulostusversio  
 
Siirry: