Sivuja: [1]
  Tulostusversio  
Kirjoittaja Aihe: Suojatut ja suojaamattomat kohteet  (Luettu 6987 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
Tibetan
Kanta-astroilija
***
Viestejä: 385



Profiili
« : 14.10.2007 22:54:22 »

Mitä pitäisi vastata silloin kun kone kysyy jonkun topicin kohdalla, että se sisältää myös suojaamattomia kohteita (tai jotain sinne päin) ja haluanko, että myös suojaamattomat kohteet näytetään?

Vistan ohjeella saan tällaisen:
 Mitä tarkoittaa, kun WWW-sivulla on sekä suojattua että suojaamatonta (yhdistelmä)sisältöä?
Suojattu ja suojaamaton sisältö, eli yhdistelmäsisältö, tarkoittaa että sivusto yrittää käyttää osien näyttämiseen sekä suojattua (HTTPS/SSL) ja suojaamatonta (HTTP) WWW-palvelinyhteyttä. Näin käy usein esimerkiksi Internet-kaupoissa tai taloussivustoilla, joissa näytetään kuvia, palkkeja tai komentosarjoja, jotka tulevat suojaamattomasta palvelimesta.

Yhdistelmäsisällön näyttämisen vaara on, että tällöin suojaamaton sivusto tai komentosarja saattaa päästä käsiksi myös suojattuun sisältöön.

Pitäisikö vastata kyllä vai ei?
tallennettu

Katso vettä rakkaudella ja kiitollisuudella! Vesi, jota katsot, värähtelee samalla taajuudella kaikkialla muualla olevan veden kanssa ja rakkauden viestisi tavoittaa jokaisen maailmassa olemassaolevan ihmisen sielun.
seku
Satunnainen astroilija
*
Viestejä: 28



Profiili
« Vastaus #1 : 15.10.2007 04:33:59 »

Ei kyllä-kohdan klikkaamisesta pitäisi olla mitään haittaa. Tuon kaltaiset ilmoitukset tapaavat olla aika yleisiä Internet Exploreria netin selailuun käytettäessä, ja itse koen ne kyllä useimmiten aika turhiksi ja rasittaviksikin. tickedoff Yleensä ei:n klikkaamisesta kun tapaa vielä vain olla nettisivun selaamisen kannalta jotain haittaa, kuten sivun lataus jumittaa tai jotkin kuvat ja näin forumin tapauksessa vaikkapa jotkin viestinkirjoitusominaisuudet eivät sitten toimi kuten pitäisi (esim. hymiöt hukassa).
Tuon ohjeessa mainitun suojatun sisällön ero tuohon suojaamattomaan on se, että suojaamaton lähetetään netissä ihan tällaisella selkokielellä kun taas suojattu on käännetty koodiksi, joten sitä on mahdollisten hakkereiden vaikea avata ilman tietoa siitä miten koodi on purettavissa. Toki riski on olemassa, kuten tuossa Vistan ohjeessakin sanotaan, että kun suojaamaton komentosarja pääsee käsiksi sinne suojattuihinkin tietoihin, niin ne suojatutkin tiedot saattavat joutua sitten hetkellisesti alttiimmiksi tietomurrolle, mutta eiköhän tuo riski ole kuitenkin loppujen lopuksi aika pieni. Kyllä pitää hakkerilla olla tylsää jos jaksaa istua tämänkin forumin koodireikiä jatkuvasti metsästämässä...  uglystupid2 ...hankkisi mielummin elämän.  Grin Internet Explorer tuppaa vain selainohjelmana olemaan aika täynnä tuommoisia tietoturvareikiä, mitä sitten Microsoftin pojat näyttävät paikkailevan väliaikaisesti pistämällä ohjelman paiskomaan käyttäjälle tuommoisia ärsyttäviä ilmoituksia.  knuppel2 Laatutyötä tosiaan...  uglystupid2 tickedoff  Grin

Joten klikkaa vain kyllä. Ei siitä haittaa pitäisi olla. ^__^ Ja jos tosiaan IE:tä selaamiseen käytät, etkä tuommoisia ilmoituksia jatkossa halua saada niin suosittelen vaihtamaan ohjelman vaikka Mozilla Firefoxiin. On varmasti tietoturvan kannalta parempi ja ainakin minusta jopa muutenkin paremmin käyttäytyvä ohjelma.
tallennettu

Become as wings that outshine your sadness, cutting through the white darkness....
Sivuja: [1]
  Tulostusversio  
 
Siirry: