Sivuja: 1 ... 3 4 [5]
  Tulostusversio  
Kirjoittaja Aihe: karmasta  (Luettu 40969 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
Eklektikko
Astroholisti
*****
Viestejä: 3687


Profiili WWW
« Vastaus #60 : 14.02.2012 12:25:41 »

Suuret kiitokset, tämä oli aivan loistava linkki.
tallennettu

DISCLAIMER: Teksteissäni ei ole tulkinnanvaraa vaan kirjoitan juuri tismalleen niinkuin tarkoitan. Rivien välien lukeminen  ja oma tulkinta on aina lukijan vastuulla ja tähän mennessä ollut 100% virheellistä. Merkurius jousimiehessä: Kuulostan saarnaajalta vaikka asia olisi täysin triviaali.
Pakolainen
Vieras
« Vastaus #61 : 14.02.2012 22:31:28 »

Lainaus
Satanismista:
Täytyy olla kristitty - myönsipä sitä tahi ei - voidakseen olla satanisti, sillä koko homma perustuu kristilliseen jumala-saatana käsitykseen.

Koska en ole kristitty, en usko myöskään saatanaan. Ilman kristinuskoa ei voisi olla satanismia. (joka muuten on aivan eri asia kuin saatananpalvoonta, joka sekin vaatii olemassa ollakseen vastakappaleekseen kristinuskon)

Kristinusko ja satanismi ovat minulle molemmat äärimmäisen epärelevantteja erään juutalaisen kultin parituhatta vuotta menestyneitä johdannaisia.
Oh - dis is sou vrong.
   Saatananpalvoja uskoo (kristilliseen) Saatanaan ja siten (kristilliseen) Jumalaan ja Jeesukseen. Samaan Jumalaan uskovat myös juutalaiset ja muslimit, mutta pakko on varmaan väittää niitä eri "Jumaliksi".
   (Todellinen) satanisti ymmärtää että länsimainen kulttuuri on paljolti rakentunut Raamatun pohjalta. Satanisti käsittää että monet Raamatun "synneistä" eivät ehkä ole väärin. Satanisti ymmärtää olevansa syntinen Raamatun mukaan kannustaessaan elämään luonnollisemmin ja monet synnit hyväksyen, joten hän on Raamatun mukaan Saatanan kannattaja; tosiasiassa satanismissa korostetaan jumaluuden löytämistä sisältään.
   Satanismi ei polveudu kristinuskosta, vain sen nimi. Jos lapsi (-parka) on nimeltään Antti Kristian ihan tarkoituksella, hän ei välttämättä ole antikristus (joka alun perin tarkoitti yksinkertaisesti ei-kristittyä). Pentagrammi väärinpäin on otettu pakanauskonnoista ja siinä hengellisyys (ylin sakara) asetetaan kaiken maallisen (neljä elementtiä; neljä sakaraa) alapuolelle. Näin haukutaan lyttyyn oikeastaan koko paratiisijuttu, että meidän täytyisi pidättäytyä tässä elämässä sen takia että mahdollisesti nauttisimme ikuisesti jossain tuonpuoleisessa.
   Lyhyesti: vaikka hienosti erottelet saatananpalvonnan ja satanismin, mitä sitäkään lähes kukaan ei tee ja siksi satanismi ei käy puheenaiheesta IRL, et ymmärrä niiden suurinta eroa: toinen on kristillisyyden alalaji, toinen ei ole.
   http://www.churchofsatan.com/
   http://fi.wikipedia.org/wiki/Aleister_Crowley

Lainaus
Välillä tuntuu, että jos Jeesus tulisi nyt takaisin ja omaisi sen saman kiivaan oinasluonteen kuin silloin aikoinaan, niin aika moni kristillisien kirkon johtaja - Paavi ihan ensimmäisenä - saisi tiukasti ympäri korvia sen vääristelytyön vuoksi mitä täysin  maallisessa vallanhalussaan ovat tehneet.
Olen samaa mieltä Jeesuksen paluun seurauksista. Sitten vielä kun olisi "Jeesuksen armeija" miekat tanassa, jotka saisivat varmaan kuulla kunniansa hekin. Hauskaa olisi myös, jos Jeesus paukauttaisi ilmoille "Isän" olevankin "Äiti". Grin
tallennettu
Eklektikko
Astroholisti
*****
Viestejä: 3687


Profiili WWW
« Vastaus #62 : 15.02.2012 10:49:02 »

Wikipedia toteaa satanismista näin:

LaVeyn oppien mukaan ei ole jumalia, vaan pikemminkin ihminen itse on jumala, joka määrää oman kohtalonsa. Ihminen saa toteuttaa itseään ja mielipiteitään, kenenkään itseään heikomman tulematta tielle. Näin ollen filosofian keskeisenä osana voidaan pitää "vahvin selviää" -tyylistä ajattelutapaa.

Heikommille turpiin jotta itse saa sen mitä haluaa?
Ei kiitos. Karman tekeminen ei enää kiinnosta.

Satanismi on erinomainen filosofia niille, jotka ovat vielä inkarnaatiokiertonsa siinä vaiheessa, että enimmäkseen tekevät sitä karmaa suhteessa toisiin ihmisiin. Se maksuvaihe tulee sitten myöhemmin ja kun sitä on jatkunut riittävän kauan, alkaa tajuta että jos kävelee toisten yli saadakseen haluamansa, siitä joutuu ennen pitkää maksamaan. Ja sitten se toisten yli kävely ei enää kiinnosta.
tallennettu

DISCLAIMER: Teksteissäni ei ole tulkinnanvaraa vaan kirjoitan juuri tismalleen niinkuin tarkoitan. Rivien välien lukeminen  ja oma tulkinta on aina lukijan vastuulla ja tähän mennessä ollut 100% virheellistä. Merkurius jousimiehessä: Kuulostan saarnaajalta vaikka asia olisi täysin triviaali.
Pakolainen
Vieras
« Vastaus #63 : 15.02.2012 15:38:33 »

Taas hieno kärjistys. Se, että toteuttaa itseään eikä anna muiden estää sitä, ei tarkoita että kävelisi toisten ihmisten yli. Satanisteja ei varmaan kiinnosta "antaa turpiin" sen enempää kuin sinuakaan. Ei satanismi ole mikään koulukiusaajien ryhmittymä. Satanisteja päinvastoin kiinnostanee muut ihmiset paljon vähemmän kuin muita ihmisiä kiinnostaa he, koska he uskovat etteivät muut ihmiset voi vaikuttaa heidän menestykseensä, ainakaan negatiivisesti. Sehän on ihmisestä kiinni ja pelkästään se, että ottaa satanismin filosofiakseen, ei vaikuta siihen, miten kohtelee muita ja miten menestyy. Kunto-ohjelmakin on filosofia, mutten kuule kaikkien aloittavien onnistuvan kehonrakennuksessa tai maratonissa tai mitä haluavatkaan tehdä.
   Oikeastaan syy ei ikinä löydy uskonnosta, vaan aina ihmisestä. On aina enemmän vaarallisia uskonpiirejä, aivopesuseuroja ja muita sellaisia kuin ei yhtään, mutta niitä on myös aina vähemmän kuin kuvittelee niitä olevan. Tällaisia piirejä kannattelee pikemminkin ihminen eikä mikään hengellisyys. Suurin osa niistä on USA:ssa, mutta se ei tee satanismista väärää. Eikä kristinuskosta, eikä juutalaisuudesta eikä Islamista.
« Viimeksi muokattu: 15.02.2012 15:58:17 kirjoittanut Pakolainen » tallennettu
Sivuja: 1 ... 3 4 [5]
  Tulostusversio  
 
Siirry: