Ilmainen Vuosi 2024 e-kirja

Vuosihoroskooppi

Liity postituslistalle, niin lähetän sinulle vuosihoroskoopin kaikista 12 horoskooppimerkistä.

Lähetin e-kirjan sähköpostiisi.
Tarkista osoite, se vaikuttaisi olevan puutteellinen.
Odottamaton virhe tapahtui. Kokeile hetken kuluttua uudestaan.


Odota hetki

Antamalla sähköpostiosoitteesi liityt postituslistalle ja saat Vuosi 2024 -PDF-horoskoopin. Postituslistalta pääset pois yhdellä klikkauksella. Sähköpostiosoitettasi ei anneta eteenpäin.

Liittymällä hyväksyt postituslistan tietojensiirtokäytäntömme.


Sisään

Astrokalenteri

Astrokauppa

Astro Akatemia

Tutki karttoja
Kirjaudu sisään

Uusi käyttäjä? Rekisteröidy tästä.

Virpi Karjalainen

Virpi Karjalainen

31.5.2022

vieraskirjoitus:

Kollektiiviset kiskot kuljettavat syklistä toiseen

Toisiaan seuraavat astrologiset suurtransiitit ovat ravistelleet meidän kaikkien elämää. Nyt olemme jo lähes puolivälissä tätä arvaamatonta vuotta, mutta silti on vaikea hahmottaa, miltä siellä loppuvuodessa oikein näyttääkään, huomattavasti paremmalta vai taasko huonommalta. Fokuksemme on aina paremmassa, ja niin sen pitää ollakin. Fokus on usein myös juuri tässä hetkessä, tässä viikossa tai kuukaudessa. On vaikea nähdä omaa elämää kovin pitkälle, saati sitten mitä kollektiivisella tasolla tapahtuu.

Meillä astrologian harrastajilla on kuitenkin erittäin tärkeä etulyöntiasema. Siinä missä tavankansalaiset päivittelevät ja ihmettelevät, mitä hullua maailmassa nyt oikein tapahtuu, niin astrologit ja alan seuraajat sen sijaan tietävät, miksi näin tapahtuu. Kaikkeen löytyy kyllä syy, kun osaa tutkia pidemmän linjan transiitteja ja suurempia aikakausisyklejä.

'Miksi jotain tapahtuu' on joskus paljon tärkeämpää kuin 'mitä tulee tapahtumaan'

Olen todennut, että on todella tärkeää löytää asioille syitä ja selityksiä omassa elämässä. Kun tiedän miksi jotain tapahtuu, ja kun tiedän minkälaisista sykleistä ja transiiteista (tai karmasta) on omalla kohdalla kyse, osaan paremmin suhtautua hankaliinkin tilanteisiin ja nähdä niissä jotain valoa tunnelin päässä. Sellainen ihminen, joka ei saa selityksiä mistään, eikä ymmärrä asioiden taustoja, voi jäädä elämässään hyvinkin pimeään paikkaan. Usein sellainen ihminen ei usko astrologiaan, eikä välttämättä johdatukseenkaan, ei karmaan eikä kohtaloon. Tiedän ihmisiä, jotka oikeasti uskovat pelkkään sattumaan, eivätkä ajattele, että tuon sattuman takana voisi olla jokin suurempi tarkoitus. Kyllä minuakin pelottaisi olla niin pimeässä paikassa, jossa ei voi luottaa kaiken takana olevaan suurempaan suunnitelmaan. Usein saan motivaationi juuri siitä, kun näen, miten itse olen osana tuota suunnitelmaa.

Meitä kaikkia herätellään pikkuhiljaa huomaamaan, että se, mitä ensin luulit pelkäksi onnekkaaksi sattumaksi tai ns. paskaksi mäihäksi, onkin isomman ohjauksen kädessä. Pienemmässä mittakaavassa meidän elämässämme on syklejä ja transiitteja, jotka selittävät meille omaa taivaltamme, ja sitten siinä suuremmassa mittakaavassa koko ihmiskuntaa ollaan ohjaamassa kuin niskavilloista hellästi vetäen oikeaan suuntaan. Emme vain millään näe, mikä se iso suunta oikein on – ellemme sitten ota asiaksemme tutkia tarkemmin, ja luottaa, että kysyvälle kyllä vastataan.

Astrologia antaa selityksiä, toivoa ja valoa

Olen huomannut, että selvittämällä asiakkaalle, miksi hänen elämänpolkunsa on kulkenut tiettyjä raiteita tähän asti, hän voi saada lohtua ja helpotusta. En välttämättä osaa sanoa mitään tarkkaa tulevasta, mutta voin nähdä tiettyjä suuntaviivoja, mitä kohti ollaan menossa. Joskus astrologi saattaa antaa asiakkaalleen nimenomaan sitä toivoa, ikään kuin jonkin ääneen lausutun kultahippusen, jonka voimalla asiakas jaksaa taas eteenpäin, kirkkaampia aikoja kohti.

Joskus on myös tärkeää osata kuunnella ne ”huonot uutiset”, joita voi olla tarjolla, sillä tuskin kenellekään tarjotaan pelkkää päivänpaistetta astrologisessa tulkinnassa. En ole itse astrologin juttusilla käydessäni aina kuullut sitä, mitä haluaisin kuulla, mutta olen kyllä kuullut sen, mitä minun tarvitsee kuulla. Astrologi on tietynlainen kanava, joka välittää tietoa. Astrologi voi kertoa meille haasteista, jotka täytyy vielä selättää, tai testeistä, jotka täytyy ensin läpäistä, että saa palkinnon. Ja joskus palkintona onkin se, että olet uusien haasteiden edessä, niinsanotusti seuraavalla tasolla, jossa on yhä hurjemmat kierrokset. Olet kuin soturi, joka käy taistelusta toiseen, välillä voittaen, välillä taas osumaa kylkeen ottaen.

Astrologia voi antaa meille arvokasta tietoa erilaisista sykleistä, niin menneistä, parhaillaan käynnissä olevista kuin tulevistakin. Tuo tieto on kuin kädessä oleva paristoilla toimiva taskulamppu sähkökatkon aikana. Tiedämme milloin suurinpiirtein tuo pimentävä ”blackout” on tulossa, ja miten paljon paristoja täytyy varata mukaan, jotta selviämme haasteellisesta ajasta. Kun pimeämpi aika on ohi, ”joku” sytyttää taas valot kartallemme. Silloin tiedämme, että olemme selvinneet kovista ajoista, noista meille asetetuista testeistä, ja pääsemme elämässä taas eteenpäin kevyemmin askelin. Siksi on hyvä olla ns. kartalla paitsi oman elämänsä tarjoamista ajankohtaisista haasteista kuin myös maailmanlaajuisista pidemmistä sykleistä, joiden vaikutuksen alaisuudessa koko ajan elämme.

Vanha maailma natisee liitoksissaan

Tänä vuonna olemme saaneet todistaa niin sotaa, lakkoilua, hintojen nousua kuin tavarapulaa. Kaikki onkin yhteydessä kaikkeen, vaikkei sitä ensin osannut millään nähdä. Nyt ihmisiä puhututtaa esimerkiksi hintojen nousu. Miten sama määrä palkkaa enää riittää perustarvikkeisiin, joiden hinnat nousevat nousemistaan? Saatan itsekin kirota kaupan hyllyllä, että taas on tämänkin tuotteen hinta noussut, mutta kun kuulen astrologisen perustelun kaiken takana, voin ymmärtää, että ahaa. Niinpä tietenkin, kun on tämä sykli menossa.

Elämme edelleen voimakkaasti Saturnuksen ja Uranuksen neliöaspektin vaikutuksen alla. Se, mikä alkoi noiden planeettojen kolmella kohtaamisella vuonna 2021, vieläkin vaikuttaa, sillä puhumme niin pitkistä ja merkittävistä ulkoplaneettojen transiiteista. Tuoreessa muistissa on myös Saturnuksen ja Pluton kolisevat kontaktit, jotka laittoivat pandemian alulle vuoden 2020 alussa. Uranus Härässä (2018-2026) on myös jatkuvaa taistelua vapautuksen ja jarrutuksen kanssa. Härän pysyvyyttä, perinteitä ja vakautta arvostava luonteenlaatu ei arvosta Uranuksen äkillistä hinkua vapautua kaikista rajoitteista, ja päinvastoin. Tätä uuden ja vanhan maailman välistä vallankumouksellista yhteenottoa saammekin todistaa vielä muutaman vuoden lisää, eikä se voi olla vaikuttamatta yksilötasolla. Olemme kaikki samassa junassa, samoilla kosmisilla kiskoilla.

Astrologian tarjoamat vastaukset eivät siis aina ole pikakahvin tyylisiä nopeita fiksauksia, joita haluaisimme – kahvivertausta edelleen käyttääksemme, laiha pikakahvi ei oikein tyydytä, jos mielessämme on saada eteemme laadukas kuppi cappuccinoa tai espressoa. Nykyhetken sanoma tuntuu jotenkin olevan, että hyvää joutuu hetken odottamaan, sillä välin kun jakeluketjua uudistetaan ja järkeistetään. Se uudistustyö on koko yhteiskunnan tasolla käynnissä niin pitkään, ettemme tiedä millainen tuote lopulta putkahtaa toiselta puolelta esiin. Voi olla, että olemme itsekin olennaisesti muuttuneet matkan varrella. Kuinka voisimmekaan pysyä samanlaisina, kun koko maailma ympärillämme muuttuu.

Astrologia todistaa, että historia toistaa itseään

Juuri kuuntelemani podcastin mukaan meneillään olevaan Uranus Härässä -transiittiin liittyykin erittäin tyypillisesti tämä käynnissä oleva talouden ja hintojen voimakas vaihtelu, vaikeudet tavaroiden jakeluketjuissa, työntekijöiden kasvava tyytymättömyys työolosuhteisiinsa sekä lakot tai lakonuhat, sekä muut mielenilmaukset. Muutosaalto ikään kuin pyyhkäisee koko yhteiskunnan läpi. Uranus Härässä onkin suuren epävarmuuden ja mullistuksen aikaa.

Tämä kaikki, minkä parhaillaan koemme, on siis astrologian valossa ”normaalia”. Oman lisänsä siihen kuitenkin tuo niin monen asian päällekkäisyys, ikään kuin turbovauhti. Pohjalla on mm. Uranus Härässä -transiitti (2018-2026), siihen päälle Saturnuksen ja Pluton yhtymät (2020), sitten Saturnuksen ja Uranuksen neliöt (2021), siihen päälle kuun- ja auringonpimennykset, sekä vielä kuunsolmujen aktivoituminen viimeisimpien pimennysten kautta. Kun astrologiseen kakkuun kasaa riittävästi kerroksia, isompia ja pienempiä, tuntuu, että kohta se uhkaakin kokonaan kaatua eikä pysy enää nätisti kasassa. Kuka enää pääsee maistamaan koko komeutta, kun kermavaahto tursuaa välistä ja kynttilät sulavat pikavauhtia vahaksi? Mutta tällä tavalla maailmankaikkeus on aina toiminut, kaaoksen ja järjestyksen kautta. Kaikessa kaaoksessa on jokin kaunis järjestys, jonka näemme vasta palasten loksahdettua kohdilleen. Nämä kaiken kattavat ja selittävät silmälasit saamme päähämme vasta pitkän ajan päästä, sillä ensin olemme tapahtumille sokeita.

Voimme kuitenkin olla levollisia tässä jatkuvalta tuntuvassa myrskyn silmässä. Kuljemme kaikki omalla tavallamme omaa polkuamme pitkin, juuri oikeaan suuntaan. Tiedostamme, että koko ajanhan taivaalla viuhuu yksi transiitti sinne, toinen tänne. Kaikki niistä eivät meitä kosketa, jotkut taas osuvat kuin napakymppi maaliinsa, ja mullistavat hetkeksi elämän kokonaan. Mitä pidemmällä tähtäimellä itse osaan suhtautua asioihin, sen helpottuneempi ja rauhallisempi olen. Jos hötkyilen heti tässä nyt -mentaliteetillani, vähemmästäkin iskee paniikki ja pelko päälle. Taas olemme siis sen oman asenteemme kanssa nokikkain, se on jännä aina uudestaan huomata. Sekin oli jännä huomata, että Uranus siirtyi Härkään juuri toukokuussa 2018. Siitä alkoi omassakin elämässäni erittäin epävakaat ja kaoottiset ajat. Elin siis täysin astrologisessa syklissä mukana, osana tätä suurta kuvaa. Niin saattoi käydä sinullekin.

Matka kohti määränpäätä

Olemme kaikki ikään kuin tässä kollektiivisessa junassa, joka puksuttaa koko ajan eteenpäin, ja kiskot vievät välillä tunneliin, ja välillä taas asemalle, jossa voimme halutessamme vaihtaa junaa ja määränpäätä (työtä, asuntoa, kumppania). Emme voi tietää, mihin kukin muu on matkalla, koska se taas on heidän oma asiansa. Tärkeintä on pitää omasta määränpäästä kiinni, katsoa mitä omassa lipussa lukee ja missä junanvaunussa se oma paikka oikein onkaan. Jos hyvin käy, viereen osuu miellyttävää seuraa istumaan, jolloin matkanteko sujuu leppoisasti. Jollain matkaosuudella taas juuri sinun junanvaunusi on täysin tyhjä, eikä muita matkalaisia näy. Saat silloin omaa aikaa olla rauhassa, ja selvitellä ajatuksiasi ilman häiriöitä. Ja ehkä, jos elätkin parhaillaan ruuhkavuosiasi, koko vaunu on niin täyteen tuupattu väkeä, että tuntuu, ettei henkeä edes saa. Elät silloin hyvinkin täyttä elämää, jossa täytyy ottaa monta eri tekijää ja ihmistä koko ajan huomioon.

Kaikki ne ovat erilaisia elämänvaiheita. On silti hyvä tietää, että kukaan meistä ei ajelehdi täällä päämäärättä, vailla mitään suuntaa. Kollektiiviset kiskot vievät aina johonkin. Päädymme kaikki lopulta sinne, minne meidän on määräkin päätyä.

Omaa määränpäätäsi voit etsiä Sisäinen Soturi -tulkinnan avulla. Se auttaa hahmottamaan, mistä oikein tulet, ja mihin olet menossa. Selässäsi on nimittäin menneiden elämien rinkka, ja sieltä voit aina ottaa esiin kartan, joka kertoo tarkemmin juuri tämän elämän asettamista haasteista ja tärkeistä tehtävistä. Sisäistä Soturiasi voit tutkia tarkemmin tästä.

Terveisin

Virpi Karjalainen

Onko juhlia tiedossa?

Astrologinen lahjakortti on helppo ja kiehtova lahja läheisellesi, perheenjäsenellesi, ystävällesi, työkaverillesi. Voit ostaa lahjakortin vaikka itsellesi!

Anna lahjan saajalle mahdollisuus tutustua astrologian jännittävään ja mielenkiintoiseen maailmaan, hienolla ja helpolla tavalla - Lahjakortin saaja voi itse valita kampanjan tulkinnoista, mistä hän astrologisen tutkimusmatkansa aloittaa.

  • Saat Lahjakortin sähköpostiisi heti maksun jälkeen.

  • Tulosta Lahjakortti ja lahjasi on valmis annettavaksi.

  • Saatuasi lahjakortin, voit halutessasi lähettää sen itse eteenpäin sähköpostitse. Lahjan saaja saa selkeät toimintaohjeet kirjautuessaan lahjakortissa olevaan osoitteeseen.

Kampanjassa mukana olevat tulkinnat näet tällä sivulla. Tarkempaa tuotekohtaista tietoa löydät Astro.fi-verkkokaupasta kilkkaamalla kampanjatuotetta. Siirry katsomaan valikoimaa tästä

Palaa Virpi Karjalainen blogi hakemistoon

Tästä Seppo Tanhua blogi hakemistoon

Tästä Timo Kalliokoski blogi hakemistoon

Tästä Johanna Vilén blogi hakemistoon

Tästä Arto Virtanen blogi hakemistoon

Tästä Jenniemilia Demus blogi hakemistoon

Tästä Hanna Lindström blogi hakemistoon

Tästä Evgenia Nyyssölä blogi hakemistoon

Tästä Anne Sundell blogi hakemistoon

Tästä Janne Laakso blogi hakemistoon

Tästä Margie Marketta Mylläri blogi hakemistoon

Tästä Irene Länkinen blogi hakemistoon

Tästä Esa Hyppönen blogi hakemistoon

Tästä Talvetar blogi hakemistoon

Tästä Tiina Tolvanen blogi hakemistoon

Hallitse postituslistan asetuksia / Liity postituslistalle

Virpi Karjalainen

Olen Virpi Karjalainen, tulilohikäärme ja kolminkertainen vesitiikeri. Olen luova ja värikäs tyyppi, joka kulkee omia polkujaan eteenpäin. Maaenergia pitää minut vahvasti jalat maassa. Lohikäärme ja tiikeri pitävät huolen siitä, että pääni sisällä käydään tiukkoja debatteja, kyseenalaistetaan sääntöjä ja suhtaudutaan elämään yhtäaikaa huumorilla ja hartaalla vakavuudella. 

fengshuiaskeleita@gmail.com   +358 50 5499315

 

Virpi Karjalainen

Kommentit


lue lisää



- {{comment.name}} / {{formatDate(comment.updated_at)}}



lue lisää

- {{reply.name}} / {{formatDate(reply.updated_at)}}

Ilmoita ylläpidolle


Vastaa tähän kommenttiin ( {{ comment.replyComments.length }} vastaus. vastausta. )

Piilota

Viestin lähetys onnistui
Viestin lähetys epäonnistui. Kokeile uudestaan
Lisää puuttuva tieto
Tämän tilin lähettämistä kommenteista on tullut liian paljon raportteja. Kommenttien lähetys on väliaikaisesti pois käytöstä.




Odota hetki ...




Kommentoi kirjoitusta

Viestin lähetys onnistui
Viestin lähetys epäonnistui. Kokeile uudestaan
Lisää puuttuva tieto
Tämän tilin lähettämistä kommenteista on tullut liian paljon raportteja. Kommenttien lähetys on väliaikaisesti pois käytöstä.




Odota hetki ...