Astro Foorumi

Muita keskusteluaiheita => Unet => Aiheen aloitti: Hiisitär - 06.01.2007 16:41:28Otsikko: Unisymboleiden pieni ABC
Kirjoitti: Hiisitär - 06.01.2007 16:41:28
Tässä tätä osiota siivoillessani törmäsin paljon uniin, joissa kyseltiin yleisimpien unisymboleiden merkityksiä. Ajattelin koota aikani kuluksi pienen unisymboleiden ABC:n.
Jokainen voi lisätä tänne symboleita, joita en ole kirjoittanut ylös ja jos on lisättävää jonkin symbolin merkitykseen,niin vapaasti vain!

Nämä ovat vain yleisiä symboleita.
Symboleiden merkitys on aina henkilökohtainen. Unisymbolit on tulkittava kokonaisvaltaisesti ja katsottava miten ne liittyvät toisiinsa. Tulkintaan vaikuttaa myös unennäkijän henkilökohtainen elämäntilanne unennöän aikana.

HAMMAS/HAMPAAT
Irtoavat hampaat - vaikeuksia saada ääntään kuuluviin, tulla kuulluksi. Tietämättömyyden tunne. Unennäkijän opittava ilmaisemaan itseään paremmin, arvostamaan omia näkemyksiään ja pysyttävä lujana esim. aggressiivisten ihmisten läheisyydessä.
Joissakin tapauksissa uni voi myös symboloida liiallista puhumista ja kehotusta pitää asiat omina tietoinaan.

IHMISET
Unessa kohtaamasi henkilö edustaa usein jotain Oman Itsesi puolta ja/tai sitä, kuinka tuo näkemäsi henkilö vaikuttaa Itseesi. Ehkä ihailet jotain hänen ominaisuuttaan tai ehkä hän näyttää sinulle jotain negatiivista Itsestäsi, johon sinun tulisi kiinnittää huomiota: Oletko liian tuomitseva, herkkäuskoinen, ilkeä, pelokas, epärehellinen jne.
Henkilö voi myös kehottaa sinua hyväksymään omat negatiiviset puolesi osaksi itseäsi.
Näkemäsi henkilö heijastaa aina peilinlailla jotain sinusta Itsestäsi.

LENTÄMINEN
Vapaus fyysisestä ruumiista, vapauden kaipuu, halu paeta. Tulkinnan kannalta tärkeää katsoa, mitä muuta teit unessasi lentämisen ohella? Miltä se tuntui?
Lentäminen ilman lentovälinettä kertoo henkisestä pelottomuudesta.

KOULU
Elämän oppitunti. Mitä sinun tulee oppia juuri nyt? Mikä elämän oppiläksy on kohdallasi juuri nyt?

AUTO
Itsesi fyysinen symboli elämässäsi. Kiinnitä huomiota siihen, kuka autoa ajaa? Jos ajat autoa itse, kontrolloit elämääsi tai haluat kontrolloida sitä paremmin, jos joku toinen ajaa, hän kontrolloi elämääsi.
Minkä värinen auto on ja missä kunnossa se on? Millaista tietä pitkin auto kulkee? Minne olet menossa?
Huonokuntoinen tie kehottaa valitsemaan suunnan uudelleen.
Auton koko kertoo, kuinka energien olet päivätietoisuudessasi. Iso auto = paljon energiaa, pieni auto = vähän energiaa.

TALO
Itsesi symbooli. Jokainen huono kuvastaa jotain puolta itsestäsi.
Ullakko: Yli-Minä, henkinen kehitys ja edistyminen. Kiinnitä huomiota ullakolla oleviin symboleihin ja tunteeseen, joka sinulla on ullakolla ollessasi.
Kylpyhuone: Tarve puhdistautua tai päästä eroon jostakin osasta elämääsi, joka ei toimi tai joka on jo hoitanut tehtävänsä ja jäänyt tarpeettomaksi.
Keittiö: Ruumiin/Mielen/Sielun ravinnon tarve. Kokkaaminen edustaa jonkin asian kehittymistä elämässäsi. Jos ruokaa on paljon, sinulla on kaikkea tarvitsemaasi. Jos kaappi on tyhjä, sinun tulee hankkia jotain uutta elämääsi.
Ruokailuhuone: Sama kuin keittiö, mutta vain selvempi viesti Ruumiin/Mielen/Sielun ravinnontarpeesta.
Olohuone: Päivittäiset askareesi toisten kanssa, yleensä tässä huoneessa on unen aina muitakin henkilöitä. Muista, että he edustavat jotain sinusta, eivät heistä itsestään (katso IHMISET).
Makuuhuone: Itsesi tiedostamattomat osat, lepo, unelmia, joskus seksuaaliset tilanteet/asiat.
Yläkerta: Henkinen rohkeuden osa Itsessäsi, Yliminä, joka valvoo sinua jajoka pitää kädessään tiedon avaimia, joiden avulla voit selvittää elämäntehtäväsi.
Alakerta: Alitajunnan osa Itsestäsi, johon kuuluvat tavat, vanhat opitut kaavat, automaatio ja ego. Tämä osa saa medät yleensä tuntemaan itsemme kahtiajakautuneeksi, kun haluaisimme tehdä jotain ja pääsymmekin tekemään ihan päinvastoin.
Vanhat uskomukset ja pelot on karsittava pois, jonka jälkeen tunnet olisi rauhallisemmaksi elämässäsi.
Vierailu lapsuuden kodissa tai muissa tutuissa rakennuksissa: Jokin asia elämässäsi kaipaa loppuun saattamista, analysointia, vanhoista vapautumista. Parannuttuasi vanhoista voi jatkaa matkaa eteenpäin.
Eteinen/Eteiskäytävä: Kertoo, että olet saapunut tilanteeseen, joka on kuljettava läpi päästäksesi toiselle puolelle, uusiin maisemiin. Tie saattaa olla kapea ja vaatia rohkeutta ja varovaisuutta. Jos tunnet ahtaanpaikan kammoa unessasi, sinua kehotetaan olemaan rohkeampi ja kohtaamaan haasteet avoimin mielin.
Kuisti: Kertoo päättämättömyydestä: seison edelleen kuistilla, enkä tiedä lähteäkö vaiko ei. Voi kertoa joko vetäytymisestä tai huolista, tai vastaavasti Itsesi laajentumisesta. Tulkinta riippuu koko unesi sisällöstä: oletko ulko-oven kuistilla tai takapihan kuistilla? Onko paikka sotkuinen vai puhdas, kalustettu vai paljas?
 
MYRSKY
Emotionaalinen sekasorto, tunteiden myrsky.Voi kertoa myös äkkinäisistä elämänmuutoksista. Uni kehottaa sinua tarttumaan siihen, mikä pakenee otteesta ja hoitamaan asia kuntoon tunteidesi osalta. Meditointi tai oman ajan ottaminen voivat auttaa.
 
VÄRIT
Vaaleanpunainen: Rakkaus kaikissa muodoissa. Kertoo myös paranemisesta Rakkauden avulla.
Punainen: Intohimo, viha.
Musta: Alitajunta, pyörre, vanhan kuoleminen pois.
Vihreä:Paraneminen, kasvu, uutuus.
Sininen: Henkisyys, joskus myös surumielisyys
Keltainen: Rauhallisuus, toivo (auringon paiste).
Valkoinen: Totuus, puhtaaksi tuleminen, puhdistautuminen. Voi myös kertoa kuolemasta ja uudesta alusta.
Harmaa: Pelko, sekaannus

NUMEROT (myös numerologian mukaan)
1 = Keskeneräisyys, "Minä", itsenäisyys, älyllisyys, kriittisyys, päättäväisyys, impulsiivisuus, näkyvä miehinen käytös, aloitteellisuus, kunnianhimo, muiden avun tarve asioiden saattamiseksi päätökseen, johtaja, itsekkyys.
2 = Tasapaino, maskuliisen/feminiinisen energiatasapainon tarve tai saanti."Sinä ja minä", ihmissuhteet, seuran ja läheisyyden tarve, levottomuus, ylitunteellisuus, uhrautuvaisuus, omistushaluisuus. 
3 = Pyhän Kolminaisuuden symboli, Ruumiin/Mielen/Sielun harmonia, "Me", sosiaalisuus, kommunikointi, älyllisyys, impulsiivisuus, ryhmäsidonnaisuus, taiteellisuus, esiintyminen, monipuolisuus, varomattomuus, huolettomuus, ei osaa päättää, intuitiivisuus, ujous.
Tärkeä henkinen viesti!
4 = "Rakentaja", jalat maassa, voimakkuus, kestävyys, itsenäisyys, saada asiat päätökseen, luottamusta osoittava, vastuunkantaja, materialisti, konservatistisuus, tehokas, kapea-alaisuus.
5 = Tilaisuuksia, "Fyysisyys", aistillisuus, elämän aistinautinnot, toiminnallisuus, viihdyttäjä, oppia parhaiten tekemällä, hakea uusia kokemuksia, työskennellä ihmisten parissa, vapaudenhaluisuus.
6 = "Hoitaja", hienotunteisuus, kantaa vastuuta muiden puolesta, avuliasuus, myötätuntoisuus, oppinut, opettaja, opas, tunteellisuus, huikentelevaisuus, aistillisuus, hellyys, lämminsydämisyys, melankolisuus.
7 = "Tutkija", opettaja, mystikko, erakko, älyllisyys, tulla toimeen yksin, varautuneisuus, objektiivisuus, filosofisuus, pioneeri, analyyttisyys, idealistisuus.
8 = "Etsijä", suunnitelmallisuus, tuotteliasuus, aikaansaavuus, itsenäisyys, työskennellä mielellään ryhmän kanssa, itseriittoisuus, realistisuus, optimistisuus, uskoa omiin voimavaroihinsa, keräilijä, utelias.
9 = "Opastaja (eng. tutor)", sivistyneisuus, avuliasuus, epäsovinnaisuus, humaani, loukkaantua helposti, monipuolisuus, epäitsekkyys, idealistisuus, oman tien kulkija, parantaja.
 11 - "Opettaja", mestariluku. On sukua numerolle 2. Opettaa tunteella ja intuitiivisesti. Vastuunottaja ja sanansaattaja. 
 22 - "Arkkitehti", mestariuku. On sukua numerolle 4. Luo parhaiten ajatuksen ja intuition tasolla. Erittäin monipuolinen, mielikuvitusrikas, vastuuntuntoinen, omaperäinen, luova, luottaa intuitioon, taiteellinen.
(Lisää numeroista täältä (http://koti.mbnet.fi/lamat/numerologia/index.php))

PUHELIN
Saat viestin alitajunnaltasi, johon kannattaa kiinnittää huomiota. Soitatko itse vai soitetaanko sinulle? Kuka kertoo ja mitä? Onko sinulla ongelmia puhelimen kanssa? Onko puhelimen toisessa päässä oleva henkilö vihainen, rasittava, uhkaava? Kuuletko mitään?
 
LAPSI JA RASKAUS
Jotain uutta tulossa tai muovautumassa eläämäsi! Itsesi uusi osa-alue muotoutuu ja herää eloon. Kertoo myös luomisesta.
Oletko huolissasi jostain sukupuolitaudista tai raskaaksi tulemisesta, jota alitajunta heijastaa uniisi?

LINNUT
Kyyhky: Valkea kyyhky on rauhan symboli. Kyyhkyspari symboloi rakkautta ja antaumusta. Surullinen kyyhky saattaa viestiä kuolemasta, jos lintu esiintyy oudossa yhteydessä.
Kotka: Huonona symbolina Ylpeys, hyvänä Oikeus. Henkisyys, usko, parannus, voima.
Hanhi: Uskollisuus tai huijatuksi joutuminen.
Strutsi: Sulkea silmänsä epämiellyttäviltä faktoilta. Symboloi myös meditointia ja rauhaa.
Pöllö: Viisaus
Riikinkukko: Ylpeys, rehentely, flirttailu, kuolemanjälkeisen elämän ilo.
Satakieli: Suru, kaipuu, kipu. Kristinuskossa kuvastaa kaipuuta taivaaseen.
Korppi: Korppi. Näyttää asioita, joita emme haluaisi nähdä tai kuulla.
Haikara: Syntymä, joko kirjaimellisesti tai symbolisesti.
Joutsen: Muodonmuutos, uskollisuus.
Kalkkuna: Epäonnistuminen, itsensä tunteminen tyhmäksi.
Korppikotka: Kuolema, hyötyminen toisen hädästä, "korppikotkien kaartelu haaskan yllä".
Muna: Alkukantainen syntymän ja luomisen symboli. Jälleensyntymä, henkiinherääminen. Kysymyksiä vailla vastauksia, asioita joiden kanssa on vain tultava toimeen.

HIUKSET
Seksuaalinen viriiliys, ahdistelu, aistillisuus, turhamaisuus, elinvoima.  Kiinni olevat hiukset kertovat ettet ole varma jostain tai olet hämilläsi. Et ehkä kykene ajattelemaan kunnolla.
Jos joku leikkaa hiuksiasi olet menettämässä voimiasi. Ehkä joku yrittää estellä sinua. Voi kuvastaa myös ajatusten uudelleen muokkausta ja ei-toivottujen tapojen ja ajatusten pois heittämistä.
Hiusten kampaaminen, silittäminen tai muotoilu kertoo uusista ideoista ja/tai ajattelutavoista. Ehkä järjestelet ajatuksiasi. Kirjaimellinen symboli kehottaa huolehtimaan ulkonäöstäsi.
Pitkät hiukset kehottavat harkitsemaan tarkkaan ja pitkään ennen jonkin päätöksen tekemistä. Keskityt johonkin suunnitelmaan tai tilanteeseen.
Hiusten lähtö kertoo vanhenemisesta ja voimien vähenemisestä. Saatat tuntea olosi heikoksi ja voimattomaksi.
Jos joku nuuhkii hiuksiasi, kaipaat aistillisuutta elämääsi ja olet seksuaalisesti utelias. Sinulla on vielä opittavaa ihmissuhteista.
Jos kurottaudut jonkin toisen hiuksia kohti, yrität saada yhteyden tuohon henkilöön henkisesti. Se voi kuvastaa myös sympatiaa, suojellusta ja rakkautta.
Tuulen tuivertaessa hiuksiasi kaipaat vapautta.

KÄSI
Omat kätesi symboloivat yhteyttäsi muihin ihmisiin. Käsillä kommunikoidaan. Ehkä joku kaipaa auttavaa kättäsi. Vasen käsi symboloi feminiisiä ominaisuuksia, oikea käsi maskuliinisia ominaisuuksia.
Kädestä kiinnipitäminen kertoo yhteydestäsi tuohon henkilöön. Saatat myös pelätä yhteyden menettämistä, erilleen ajautumista.
Vahingoittuneet kädet kertovat sinun joutuneen egosi hyökkäyksen kohteeksi.
Ristityt tai suljetut kädet ovat yhtenäisyyden, loppuunsaattamisen, hyväksyminen ja sopimuksen symboli. Negatiivisessa mielessä uni voi kertoa sinun olevan ahdasmielinen, itsekäs ja haluton auttamaan muita.
Suuret kädet kertovat, että saavutat päämääräsi. Karvaiset tai karheat kädet sanovat, ettet ole kyllin huomaavainen toisia kohtaan. Olet ehkä liian hyökkäävä ja karhea.

Veri käsissäsi kertoo syyllisyydestä.
Käsien peseminen kertoo, että sinulla on huolia, jotka täytyy selvittää. Jälkeenpäin nähtynä käsienpesu voi viitata siihen, ettet likaa enää käsiäsi toisten ongelmissa.

VIHA
Kuvastaa patoutunutta vihaa tai toisten kohtaamisen pelkoa. Uni voi myös varoittaa sinua pakottamasta omia ajatuksiasi ja näkemyksiäsi toisille. Tutki tarkkaan unessa olevia muita symboleita selvittääksesi, mitä todella vihaat.

HEVONEN
Vahva, fyysinen energia. Sinun pitää kesyttää villejä voimia. Uni voi vihjata, että olet laukannut liikaa ympäriinsä tai ehkä sinun pitäisi olla vähemmän ylimielinen.
Musta/Tumma hevonen symboloi mysteeriä, villiyttä ja tuntemattomuutta. Otat ehkä riskejä elämässäsi uusilla alueilla. Valkoinen hevonen kertoo puhtaudesta, hyvästä onnesta ja menestyksestä.
Jos hevonen jahtaa sinua, sinulla saattaa olla ongelmia seksuaalisuuden ja intiimin kanssakäymisen kanssa.
Kuollut hevonen on vapauden ja vaatimusten puuttumisen symboli. Se saattaa vihjata sinua työskentelemään tunteittesi parissa.
ratsastaminen kertoo, että saavutat päämääräsi. Villiintyneellä hevosella ratsastaminen kertoo, että intohimosi vie sinut mukanaan.
Haarniskoitu, keskiaikainen hevonen kertoo pelottomuudestasi, rohkeudestasi, voimastasi ja aggressiostasi.


Otsikko: Vs: Unisymboleiden pieni ABC
Kirjoitti: Hiisitär - 06.01.2007 18:41:51
VAARA
Jos uneksit olevasi vaarassa, loukkaantunut tai kuollut, uni antaa sinun odottaa menetyksiä bisneksissä/työelämässä ja huonoa onnea rakkaudessa. Sinun täytyy olla enemmän varuillasi joissakin elämäsi osa-alueissa.
Jos pakenet vaaraa, tulet nousemaan työelämässäsi ja sosiaalisissa yhteisöissä korkealle.

PIMEYS
Jos pimeä laskeutuu yllesi, odotettavissa on epäonnistumisia työelämässä. Pimeys on välinpitämättömyyden, tiedostamattoman, pahuuden, kuoleman, pelon ja tuntemattoman synonyymi. Jos tunnet olosi turvalliseksi pimeydessä, uni saattaa vihjata, ettet halua tietää jotain tiettyä asiaa.
Jos aurinko valkaisee pimeyttä, voitat vaikeutesi.
Jos et unessasi löydä jotakuta, pidä tempperamenttisi kurissa. Sinulla on tapana päästää tunteesi valloilleen liikaa.
Jos olet eksyksissä pimeässä, sinulla on epätoivon, masennuksen tai turvattomuuden tunteita elämässäsi.
Jos haparoit ympäriinsä pimeässä, sinulla ei ole tarpeeksi tietoa johonkin päätöksen tekoon. Tutki asioita tarkemmin äläkä kiirehdi!

KUOLEMA
Kuolema unissasi varoittaa sinua siitä, että jokin henkilö vetää sinua negatiivisuuteen tai liikut itse väärässä seurassa. Saatat kärsiä materiaalista menetystä. Tämä uni saattaa olla myös avuksi yrittäessäsi käsitellä poisnukkuneiden rakkaittesi aiheuttamia tunteita.
Jos näet unta henkilöstä, joka on ollut kauan kuolleena, se symboloi, että jokin ihmissuhde tai tilanne elämässäsi on yhtä kuin tuo kuollut henkilö. Sinun on parasta päästää siitä irti ja lopettaa se.
Jos näet kuolleita vanhempiasi tai puhut heille, saatat pelätä vanhempiesi menettämistä tai käsittelet yhä heidän kuolemaansa. Haluat ehkä sanoa heille vielä viimeiset hyvästit.
Kuolleet sisarukset, sukulaiset tai ystävät, jotka ovat elossa unessasi, kertovat että kaipaat heitä ja yrität herättää henkiin niitä kokemuksia,joita teillä oli.
Kannattaa myös muistaa, että kuolleet henkilöt voivat ottaa meihin yhteytt henkimaailman tasolta nukkuessamme, jolloin päivätietoisuutemme (järki/ego) ei ole tiellä.

KUOLLA
Jos kuolet unessasi, se merkitsee sisäisiä muutoksia, transformaatiota, itsensä löytämistä ja positiivista kehitystä elämässäsi. Vaikka tällaiset unet saattavat nostaa pintaan pelkoa ja ahdistusta, ovat ne yleensä merkitykseltään hyvin positiivisia. Varsnkin jos itse kuolet unessa sinua odottavat suuret mahdollisuudet. Suuntaat kohti uutta jättäen menneisyytesi taaksesi. Tällaiset tapahtumat eivät välttämättä sisällä mitään negatiivisia seikkoja. Metaforisesti kuolema voidaan nähdä loppuna vanhoille tavoillesi ja ajatuksillesi. Kuolema ei siis aina merkitse kirjaimellisesti fyysistä kuolemaa, vaan loppua jollekin ajanjaksolle/tavalle/tunteelle/ajatuksille jne.
Pahassa tapauksessa oma kuolema unessa voi kertoa siitä, että sinulla on kivuilaita ihmissuhteita tai käytöksesi on tuhoavaa ja epäterveellistä. Saatat tuntea olosi masentuneeksi tai tukahdetuksi, joko itsesi tai toisen henkilön toimesta elämässäsi.
Saatat myös yrittää paeta vastuuta ja epämukavia tilanteita.
Jos joku muu kuolee unessasi, se kertoo, että tunteesi tuota henkilö kohtaan ovat kuolleet tai suhteesi tuohon ihmieen saattaa loppua.

KYYNELEET
Jos kyynelehdit unessasi, elämässäsi on meneillään paranemisprosessi. Kyyneleet symboloivat myötätuntoa, emotionaalista paranemista ja henkistä puhdistautumista. Vaihtoehtoisesti kyyneleet voivat viestittää kivusta.
Jos joku toinen kyynelehtii, sinua kehotetaan miettimään tekojasi ja sitä, kuinka ne vaikuttavat toisiin.
Jos näet yksittäisen kuuneleen unessasi, sinua kehotetaan muistamaan jokin vanha viisaus, jonka olet oppinut.

ITKU/ITKEÄ
Jos itket unessasi, vapaudut parhaillaan jostain negatiivisesta tunnetilasta, joka vaivaa sinua päivätietoisuudessasi. Unesi on keino saada aikaan tunnetasapaino ja päästää turvallisesti ulos pelko ja turhautuminen. Nukkuessamme tunteiden suojakilpemme ei ole päällä ja siksi negatiivisten tunteiden ulostuleminen unen aikana on helpompaa.
Jos joku muu itkee unessasi, saatat heijastaa omia tuntemuksiasi johonkuhun toiseen. Jos et itke päivätietoisuudessasi, ehkä toisen itku auttaa sinua itkemään.
Jos heräät itkien, pintaasi nousee tukahdetuttua tuskaa tai aikaisempi trauma. Et pysty enää pidättelemään tunteita sisälläsi. Sinun täytyy hoitaa ne jatkaaksesi eteenpäin. 
Jos kukaan ei unessa vastaa itkuusi/huutoosi, kuvastaa se avuttomuuttasi, hankaluuksia ja turhautumistasi yrittäessäsi kommunikoida toisien kanssa. Sinusta tuntuu kuin puhuisit kuuroille korville. Unesi saattaa kehottaa sinua puhumaan selkeämmin ja työskentelemään kovemmin, jotta asiasi tulisi kuulluksi.
 
ENKELI
Jos näet unessasi enkeleitä, sieluasi häiritsee jokin. Enkelit symboloivat hyvyyttä, puhtautta, suojellusta, turvaa ja lohdutusta. Kiinnitä huomiota siihen mitä enkelit yrittävät kertoa sinulle. Nämä viestit opastavat sinua kohti täyttymystä ja onnea. Enkelit saattavat myös ilmestyö uniisi, jos olet kieroillut ja ollut ilkeä.
Jos olet itse enkeli, olet iloinen ja onnellinen jostain jota sanoit tai teit.
Kolme enkeliä symboloivat kolminaisuutta ja henkisyyttä.
Jos enkelillä on kädessään käärö, uni on hyvin henkinen. Tulevaisuutesi tavoitteineen on sinulle selkeä. Kiinnitä erityistä huomiota käärön sanomaan.
 
KISSA
Kissa unessa symboloi epäonnea, vaaraa ja huonoa onnea. Jos olet kuitenkin kissaihminen, uni kertoo itsenäsestä hengestä, feminiinisestä seksuaalisuudesta, luovuudesta ja voimasta.
Jos kissa on vihainen, sinulla on ongelmia oman feminiinisen puolesi kanssa. Jos näet hännättömän kissan, sinulla ei ole itsenäisyyttä.
Pureva kissa symboloi nielaisevaa naista. Ehkäpä vain otat ja otat antamatta takaisin. Saatat ilmaista suurta ahdistuneisuutta ja turhautumista silloin, kun asiat eivät suju suunnitelmiesi mukaisesti.
Musta kissa kertoo, että koet pelkoa psyykkisistä kyvyistäsi tai intuitioosi luottamisesta. Saatat tiedostamattasi yhdistää mustan kissan  pahuuteen, tuhoon ja epäonneen. Valkoinen kissa tuo vaikeita aikoja.


Otsikko: Vs: Unisymboleiden pieni ABC
Kirjoitti: nauris - 06.01.2007 19:50:04
  ;D Hyvää Uutta Vuotta! Osuipas sopivasti silmään juttusi..Kiitos! Juuri tänään pohdiskelin, että mitä mahtaa tarkoittaa aaveesta/kummituksesta unen näkeminen..?  :idiot2: Toisessa unessa kummitus oli hiemän häijy ja toisessa vain niinsanotusti  "mukana".. ::) Erikoista..ei ymmärrä. T:Nauris


Otsikko: Vs: Unisymboleiden pieni ABC
Kirjoitti: Hiisitär - 06.01.2007 19:52:50
Täältä uniosiosta, jostain loppupuolen sivuilta näkyy löytyvän uni nimellä "Ghost". Kannattaa käydä vilkaisemassa, olisi sieltä yhtään apua.

Tähän keräillään sitten jatkossa lisää noita unien tulkintoja. Tulkintapyynnöt kannattaa laittaa suoraan forumin puolelle omaksi ketjukseen. Sieltä ne tavoittavat tulkitsijat paremmin ;)


Otsikko: Vs: Unisymboleiden pieni ABC
Kirjoitti: Jinx - 06.01.2007 21:47:11
UNISTA ENNUSTAMINEN

Kaikki ihmiset näkevät unia, mutta kaikki eivät ennusta tulevaisuutta. Jo kauan ennen kuin Freud ja muut psykoanalyytikot osoittivat unien olevan peräisin alitajunnastamme, Aristoteles oli pyrkinyt todistamaan enneunet mahdottomiksi. Historia on kuitenkin täynnä todistetusti toteen käyneitä enneunia (kuuluisin esimerkki lienee Abraham Lincolnin uni, jossa hän joutui salamurhaajan uhriksi) joten niiden olemassaoloa ei voida noin vain kiistää.
Unista ennustaminen eli oneromantia tunnetaan kaikkialla maailmassa. Kukaan ei tiedä, milloin se sai alkunsa, mutta kaikkien vanhimmistakin kulttuureista on säilynyt kirjoituksia enneunista ja niiden tulkinnoista. Vanhimman säilyneen laajan unikirjan kirjoitti Artemidorus Efesolainen toisella vuosisadalla. Se käännettiin englanniksi 1600 -luvulla ja siitä otettiin 32 uutta painosta ennen vuotta 1800. Freud käytti sitä tutkimuksissaan, ja se on vaikuttanut vielä nykyisinkin käytössä oleviin unikirjoihin.


UNIEN TULKINTA
Mitä selvemmin uni muistetaan, sitä suurempi merkitys sillä katsotaan olevan. Unikuvat häipyvät tietoisesta tajunnastamme nopeasti. Niinpä kannattaa aina pitää kynä ja paperia vuoteen vieressä, jotta voisi heti herättyään kirjoittaa unet muistiin. Silloin tärkeät yksityiskohdat eivät pääse unohtumaan.
Mikäli uni tuntuu sellaiselta että se saattaisi enteillä tulevaisuutta, kannattaa jaotella se osiin ja tutkia sitten osia erikseen. Jokapäiväiseen elämään kuuluvia asioita eii ole syytä ottaa huomioon. Jos esimerkiksi menet junalla töihin joka aamu, unessa esiintyvällä junalla ei ole mitään merkitystä. Kysy itseltäsi, olisiko jokin läheiseen tai kaukaisempaan menneisyyteen, kuten lapsuuteen, liittyvä tapahtuma voinut aiheuttaa unikuvan. Jos niin tuntuu olevan, jätä se kohta unesta huomiotta. Käytä unisanakirjaa apuna tulkitessasikarsinnan jälkeen jäljelle jääneistä unen elementtejä. Aloita tärkeimmästä - siitä unikuvasta jonka muistat selvemmin - mutta ota lopullisessa tulkinnassa huomioon kaikki yksityiskohdat, vaikuttipa ne miten vähäpätöisiltä tai ristiriitaiselta tahansa.

Mitkä unet kannattaa ottaa huomioon?
Enne unet nähdään yleensä aamukolmen ja -seitsemän välisenä aikana, jolloin ruoansulatus on päättynyt ja niin ruumis kuin mielikin ovat rentoutuneessa tilassa. Unella ei ole mitään ennustus arvoa,

a jos sen näkee nukkumisvaiheen alussa
b jos sen syynä on ruoansulatushäiriö tai sairaus
c jos unelle löytyy jokin järkevä ulkonainen peruste, kuten esimerkiksi melu, lämpötila tai nukkuma-asento
d jos sen syynä on jokin mieltävaivaamaan jäänyt kirja, televisio-ohjelma tms.
e jos uni koskee edellisen päivän tapahtumia.


Otsikko: Vs: Unisymboleiden pieni ABC
Kirjoitti: Jinx - 06.01.2007 22:15:29
Unien luokitus

a) Kaikki terävät esineet - puukko, sakset, miekka jne. - enteilevät huonoja uutisia.
b) Puhtaat ja kiiltävät esineet tietävät onnea; likaiset ja kiillottomat onnettomuutta.
c) Kaikenlainen nouseminen - esimerkiksi tikkaita, portaita, köyttä tai liukuportaita pitkin - enteilee aina menestystä. Laskeutuminen tai putoaminen viittaa takaiskuihin ja epäonnistumisiin. Mitä korkkeammalle nouset, sitä suurempi menestys; mitä alemmaksi putoat, sitä suurempi takaisku.
d) Viihdeunet voivat enteillä onnea tai onnettomuutta. ENne on hyvä jos nautit unessa radio- tai tv-ohjelmasta, elokuvasta tai näytelmästä. Jos olet ikävystynyt, tai jos ohjelma peruuntuu tai osoittautuu pettymykseksi, enne on huono.
e) Jotkut unikuvat voivat enteillä joko hyvää tai pahaa ulkomuotonsa ja/tai sisällönsä perusteella. Esimerkiksi täysi kaappi viittaa hyvinvointiin, tyhjä puuutteeseen. Tyyni vesi tarkoittaa onnea, myrskyinen taas vaikeuksia ja samea onnettomuutta. Seuraavassa lisää esimerkkejä kuvista, joiden merkitys saattaa vastaavasti vaihdella:


elonkorjuu, kirje, maisema, ruoho, haju, kori, malja, ruokakomero, häkki, kuppi, olki, silta, ilma, köynnös, pankki, taivas, juoma, lasi, pelto, tie, kanava, lato, pilvi, tori, kasvi, luuta, polku, tuuli, kellari, maatila, puutarha, varasto

f) Unissa esiintyvät esteet ilmoittavat edessä olevista vaikeuksien ankaruuden. Esimerkiksi helposti avautuva ovi viittaa pieniin hankaluuksiin, tiukasti kiinnipysyvä taas voittamattomiin esteisiin. Esteunissa voi esiintyä mm. seuraavia asioita:

aita, kysely, oja, sora, hyppääminen, käveleminen, ompeleminen, torni, ikkuna, laakso, onkalo, tulva, kainalosauvat, labyrintti, paljaat jalat, tutkinto, kallio, liikenne, penger, vankila, kamppailu, lukko, pensasaita, vetoketju, kanjoni, luola, portti, vuori, kilpailu, metsästys, pöytälaatikko, kirjekuori, muuri, saari, kuilu, mäki, salpa

g) Joitain unia pidetään >>vastakohtaunina>>, ts. niiden merkitys on päinvastainen kuin unikuvista luulisi. Esimerkiksi unessa nähty itkeminen ja kurjuus voivatkin tarkoittaa onnea. Vastakohtaunissa voi esiintyä seuraavia aioita:

alemmuus/ ylemmyys               
pelko/ rohkeus
ankara pyrkimys/ takaisku       
rauha/ rohkeus
arvostelu/ kiitos               
riitely/ rakkaus
ilo/ suru                       
tappio/ voitto
innostus/ masennus               
ylellisyys/ köyhyys


Otsikko: Vs: Unisymboleiden pieni ABC
Kirjoitti: *yildirim* - 11.01.2007 11:41:07
mielenkiintoista tietoa...kiva kun viitsitte tuollaisen kasata  ;D


Otsikko: Vs: Unisymboleiden pieni ABC
Kirjoitti: nikki - 12.01.2007 09:25:07
mikä lienee tulkintojen lähde,
vaiko täältä kerättyjä,
vaiko ihan omia
vaiko ihan sekalaisia?


Otsikko: Vs: Unisymboleiden pieni ABC
Kirjoitti: Riitta - 14.01.2007 18:17:10
Mina olen lukenut todella etta hammasunet ennakoivat kuolemaa perineellisesti, mutta unen voi aiheuttaa myos hammaslaakarilla kaynti-tai jonkin piirteen poistuminen itsestamme. Unissa yleensa taytyy ottaa huomioon ymparisto, opetukset, entiset elamat ja nama seikat antavat pohjaa omalle unimaailmallemme.


Otsikko: Vs: Unisymboleiden pieni ABC
Kirjoitti: Yulunga - 13.02.2007 15:02:30
Tyyni vesi tarkoittaa onnea, myrskyinen taas vaikeuksia ja samea onnettomuutta. Seuraavassa lisää esimerkkejä kuvista, joiden merkitys saattaa vastaavasti vaihdella:


jaa minä olen oppinut että vesi kuvastaa tunnemaailmaa... eikä ennusta mitään  :coolsmiley:


Otsikko: Vs: Unisymboleiden pieni ABC
Kirjoitti: meruska - 14.02.2007 17:24:57
Kiitosta tästä.

Myrskyunet ovat todella yleisiä, ainakin mulla. Eivät vaan koskaan ole samanlaisia. yhdessä vaiheessa näin unta käärmeen puremisesta... Muistaakseni merkitsi juoruja (pahansuopia) ja piti kyllä paikkanasa. Mutta onneksi ei mitään vakavaa. Lentounet on myös hauskoja.

Mun horoskoopissa on kehotettu seuraamaan uniani, sisältävät jonkinlaisen varoituksen tai neuvon... No nyt ainakin on minkä avulla pohtia.... Jos vain muistais mitä unessa oli. Nykyään tahdon unohtaa heti näkemäni. Mutta.. Katsellaan.


Otsikko: Vs: Unisymboleiden pieni ABC
Kirjoitti: *Alkmene* - 19.02.2007 23:27:43
Oletko joskus aamulla herättyäsi jäänyt hetkeksi sänkyyn miettimään omituista unta, jonka olit yöllä nähnyt? Ehkä sinulla oli juttu meneillään jonkun julkkiksen kanssa? (Hyvä uni.) Tai ehkä olit eksyksissä pimeässä kellarissa etkä löytänyt tietä ulos? (Ei niin hyvä uni.) Tiesitkö, että unet eivät pelkästään ole alitajuntasi tuottamia kiehtovia lyhytelokuvia? Ne ovat myös viestintää rakkauselämästäsi. Ok, ne eivät puhu suomea tai saavu sähköposteina, mutta unesi ovat periaatteessa psyykeesi lähettämiä pikaviestejä. Sinun tarvitsee vain tietää kuinka tulkita niitä.

Seuraavassa on kahdeksan erittäin yleistä unityyppiä sekä selitykset, mitä ne voivat tarkoittaa rakkauselämäsi kannalta. Yksi asia on varma: unet eivät ole suoria ennustuksia siitä mitä on tulossa. Jos Mikko Leppilampi kosii sinua tai olet yhdessä Pamela Tolan kanssa, kyseessä on uni. Ja sellaisena se pysynee, pahoittelut siitä.

1. Lentäminen (lentokoneetta)
Lentämisunet ovat parhaita: olet painoton, huoleton ja olo on autuas. Kun lennät unessasi, onnellisuudellesi näytetään vihreää valoa. Jos lennät jonkun toisen kanssa, jaat onnesi ja ilosi. Uni kertoo sinulle, että deittailusi on oikealla radalla. Toinen tulkintamahdollisuus: jos et vielä deittaile ketään, niin pian tulet deittailemaan! Jos pelkäät unessasi lentämistä, et ole täysin valmis rakkauteen. Mikä sinua estää? Kiinnitä huomiota muihin uniisi ja hae niistä vinkkejä, mikset liitele romanssissa.

2. Kokeen tai tentin tekeminen
Kuinka monta kertaa olet nähnyt unen, jossa olet kokeessa, johon et ole valmistautunut lainkaan? Tai ehkä uni kertoo sekaannuksesta tenttisalissa, ja joudut tenttimään Suomen historiaa, ruotsia tai - vielä pahempaa - trigonometriaa. Kuinka usein olet herännyt aamulla tämän tyyppisestä unesta helpottuneena, kun sinun ei tarvitsekaan tehdä mitään sellaista koetta? Tällaiset unet kertovat sinulle, että et usko olevasi valmis sellaiseen elämään, jota elät. Saatat olla tapailemassa jotakuta, joka siirtyy vakaviin aiheisiin liian nopeasti tai olet huomaamassa, että et itse ole valmis mihinkään vakavaan suhteeseen. Ei syytä pelätä: jos et ole unessa valmistautunut kokeeseen, sinulla on valve-elämässäsi kaikki tarvitsemasi aika valmistautua ja herätellä elämääsi. Hidasta tahtia suhteessasi, älä tapaile samaan aikaan liian monia ihmisiä ja anna itsellesi pitää pieni tauko silloin tällöin. Jos joku yrittää teettää sinulla tentin tunteista, jätä väliin moiset.

3. Myrskyt, tulvat, tulipalot ja onnettomuudet
Sinun ei tarvitse olla Freud ymmärtääksesi, että unien luonnonmullistukset tai muut uhkaavat tilanteet kertovat sinulle, että jokin on vinossa. Pelottaako deittailu sinua? Tapailetko jotain, joka saa olosi epämukavaksi? Jos unessasi joudut jonkin nujertamaksi tai pelkäät jotain, jota et voi hallita, ota askel taaksepäin ja tarkastele olitko astumassa monimutkaiseen tai vaikeaan tilanteeseen. Onko tunteidesi kohde rehellinen? Oletteko molemmat täysin vapaita deittailuun? Nämä ovat varoitusunia. Ole siis varovainen.

4. Matkustaminen ja kulkeminen
Oletko joskus unessa yrittänyt saada taksia tai juossut ehtiäksesi junaan? Oletko nähnyt unta liikenneruuhkasta? Kuka tarvitsee moista turhautumista silloin kun on tarkoitus levätä? Unesi kertoo sinulle, että et ole menossa minnekään tai se minne tahdot mennä, ei ole mahdollista. Ehkä sinun nykyiset tapasi tavata ihmisiä eivät ole toimivia. Tai kenties nykyisen deittisi tapailu ei ole paras idea. Tai kenties onnistuneen suhteen tiellä on jokin este. Mikä mahdollisesti on esteenä? Tarvitseeko sinun muokata etsimistapojasi ja laittaa esimerkiksi oma deitti-ilmoitus internetiin? Onko nykyisessä suhteessasi jokin monimutkainen tekijä - esimerkiksi exä? Se on syytä selvittää, jotta löydät suoremman reitin aitoon romanssiin.

5. Lapsen saaminen
Älä ryntää kylpyhuoneeseen tarkistamaan kuinka monta sinistä viivaa näet. Joskus nainen näkee unta raskaudesta tai lapsen saamisesta tietämättä itse miksi. Miehet voivat puolestaan nähdä unia isäksi tulemisesta. Vaikka tällaiset unet voivat olla hämmentäviä ja jopa pelottavia, ne ovat kuitenkin hyviä unia! Lapsen saaminen kertoo, että sinun oma elämäsi on muotoutumassa uudelleen. Se voi hyvinkin tarkoittaa, että rakkaus on syntynyt tai syntymässä. Mieti elämääsi: Kuka on äskettäin tullut kuvioihin? Ketä tapailet juuri nyt? Elämäsi on muuttumassa. Kuka on se onnenpoika tai -tyttö?

6. Alastomuus
Ehkä sinulle ei ole ongelma olla alasti vieraiden ihmisten edessä, mutta unessa on erittäin todennäköistä, että koet olosi epämukavaksi. Alastomuus on haavoittuvuutta. Koetko olosi hieman epämukavaksi jonkun kanssa ketä tapailet? Tuntuuko kuin "paljastuisit"? Ota askel taaksepäin treffailusuhteestasi ja pidä kiinni yksityisyydestäsi. Unesi kertovat sinulle, että et ole täysin sinut tilanteen kanssa.

7. Hammasongelmat
Etkö inhoakin tätä unta? Jotkut ihmiset näkevät unta, että heidän hampaansa irtoavat. Jotkut puolestaan siitä, että hampaat heiluvat. Mikä hammasunesi sitten onkin, se kertoo, että sinulla ei ole mahdollisuutta "upottaa hampaitasi" johonkin. Tavallisesti hammasunet kertovat voimasta (tai sen puutteesta), kyvystä ilmaista itseäsi tai kyvyttömyydestä käsitellä vihaa. Jos sinulla on unissasi hampaita, älä mene hammaslääkärille. Mene sen sijaan ystäviesi luokse ja kysy heidän mielipidettään, minkä kohtaamista mahdollisesti välttelet.

8. Pettäminen
Jos elät parisuhteessa ja näet unia pettämisestä, pidä hauskaa. Siinä ei ole mitään hävettävää ja rehellisesti sanottuna unet ovat ainoa paikka pettää, josta ei tarvitse tuntee syyllisyyttä. Jos unessa petetään sinua, pelkäät mahdollisesti hylätyksi tulemista. Silloin on kuitenkin parasta unohtaa ylösnouseminen ja oman rakkaan syyttäminen kevytmielisestä käytöksestä. Uni kertoo sinulle, että koet olosi epävarmaksi. Pohdi mikä mahdollisesti painaa mieltäsi. Muista, että unet ovat harvoin tulkittavissa kirjaimellisesti. Ja tässä tapauksessa se on erityisen hyvä juttu!

http://match.fi.msn.com/editorial/readfull.aspx?eid=-31910&tcid=1003676 (http://match.fi.msn.com/editorial/readfull.aspx?eid=-31910&tcid=1003676)


Otsikko: Vs: Unisymboleiden pieni ABC
Kirjoitti: *yildirim* - 21.02.2007 21:21:08
tässä jotain uni symboleja myös.

Aallot merkitsevät suuria muutoksia. Kirkas vesi tarkoittaa viisautta, muta ja myrsky virheellistä valintaa. Jos katsot aaltoja rannalta, vältät juonittelut.

Aamiainen on hyvä enne, jos seurassasi on muita ihmisiä. Tuoreet hedelmät aamiaisella ennakoivat hyviä muutoksia. Yksinäinen aamiainen varoittaa ansasta.

Aamu. Selkeä ja kirkas aamu lupaa hyvää. Pilvinen ja harmaa aamu heijastaa oman mielen ahdistusta.

Aarre. Jos unessa löydäät aarteen, sinua odottaa suuri onni. Jos kadotat aarteen, kohtaat epäonnea raha-asioissa.

Aasia. Jos uni vie sinut Aasiaan, elämässäsi tapahtuu muutos, mutta siitä ei ole mitään varsinaista hyötyä.

Akku. Hyvä enne. Jos ajoituksesi on oikea, saat hyvän voiton.

Alastomuus unessa varoittaa maineen menettämisestä. Jos yrität unessa peitellä alaostomuuttasi, haluat eroon jostakin paheestasi.

Ambulanssi on huono enne. Jos se ajaa sireenit soiden, kohtaat vaikeuksia. Jos olet itse kyydissä, sairaus uhkaa sinua.

Amerikka. Uni Amerikasta enteilee vaikeuksia. Jos valtiomies näkee unta Amerikasta, koko maa on vaarassa.

Ampiainen varoittaa kateellisista ystävistä. Se voi myös ennakoida sitä, että tunnet itse kateutta.

Ampuminen unessa viittaa itsekkyyteen ihmissuhteissa. Jos sinua on ammuttu, ystävät aiheuttavat ongelmia.

Ankkuri ennakoi työpaikan vaihdosta.

Appelsiini kehottaa pitämään terveydestä huolta, jos et ole varovainen, voit sairastua.

Arpajaiset kertovat hankkeesta, johon sitotuminen vie aikaa ja vaivaa, mutta ei tuota toivottua tulosta.

Arpakuutio kertoo kepulikonstein saavutetusta menstyksestä, josta tulee lopulta vain huolia.

Ase viittaa riitaan. Se voi merkitä myös eroa rakastetusta.

Asuntovaunu tuo matkaan mutkia. Jos asut unessa asuntovaunussa, onnesi kääntyy.

Aurinko.
Kirkas auringonpaiste lupaa hyvää. Laskeva aurinko kertoo onnen saavuttaneen huippunsa. Pilvien läpi paistava aurinko ennakoi huolten väistymistä.

Autiomaa symboloi nälänhätää ja sotaa. Se voi myös tarkoittaa vararikkoa ja kuolemaa.

Auto. Auton ajaminen merkitsee sisäistä levottomuutta ja enteilee muutosta. Autoon nouseminen kertoo, että suunniteltu matka muuttuu.

Avaimenreikä. Jos kurkit itse avaimenreiän läpi, vahingoitat jotakin paljastamalla hänen salaisuutensa. Jos sinua katsotaan, ystäväsi juonittelevat.

Avain merkitsee uutta alkua. Avaimen löytäminen lupaa menestystä liikeasioissa, risa avain ennakoi eroa tai kuolemaa.

Avioero on suora enne. Se kertoo avioliittosi huonosta tilasta ja kehottaa sinua tekemään työtä parisuhteesi eteen.

Baari lupaa piristyvää sosiaalista elämää. Jos juot baarissa olutta, kohtaat pettymyksen.

Baletti kertoo vapauden kaipuusta. Avioliitossa olevalle se merkitsee uskottomuutta.

Banjo lupaa iloa ja huvituksia lähitulevaisuudessa.

Elefantti on hyvä, vakautta ja vaurautta tuova enne. Jos ratsastat norsulla, on taloutesi tasapainossa ja olet sekä kotona että töissä tilanteen tasalla.

Erakko. Joku läheinen pettää luottamuksesi. Tunnet tarvetta vetäytyä, mutta älä anna tuolle halulle periksi!

Esiliina merkitsee elämäntilanteen nopeaa vaihtumista. Jos esiliina on likainen, joudut kuuntelemaan moitteita.

Ero. Jos otat lopputilin, käynnistät hankkeen joka epäonnistuu. Jos eroat kumppanistasi, parisuhteesi voi huonosti.

Etana tuo hitaasti huononevia uutisia. Asiat ovat kääntymässä pahempaan suuntaan. Jos astut etanan päälle, tapaat epämiellyttäviä ihmisiä.

Haalarit. Se ihminen, joka unessasi on pukeutunut haalariin, on sinulle petollinen.

Hai kertoo vaarallisista vihamiehistä. Jos unessa joudut pakenemaan hain hyökkäystä, joudut pahoihin vaikeuksiin.

Halaus on melko huono enne, merkki pettymyksestä. Jos halaat vierasta vastakkaisen sukupuolen edustajaa, petät pian kumppaniasi.

Halvaantuminen ennakoi taloudellisia vastoinkäymisiä.

Hansikkaat
. Ole varovainen liiketoimissasi. Joudut oikeuteen, mutta voitat juttusi.

Harakka on juoruilusta varoittava enne. Ole tarkka puheissasi!

Harava unessa varoittaa tekemättömistä töistä. Jos olet luottanut toisen apuun, joudut ehkä itse sittenkin tekemään kaiken.

Harja. Hiusten harjaaminen tuo epäonne, vanha hiusharja sairautta, mutta muuten harjat unessa on hyvä, työteliästä aikaa ennakoiva merkki.

Harppu on huono enne. Harpun soitto kariuttaa hyvin alkaneen hankkeen. Älä ole liian luottavainen.

Hattu.
Hieno ja kallis hattu lupaa menestystä ja kunniaa. Vanha ja risa hattu kertoo omaisuuden menetyksestä. Jos kadotat hattusi, epäonnistut liiketoimissa.

Haukottelu unessa merkitsee sairautta. Jos sinä jaukottelet, sairastut itse, jos joku muu haukottelee, joku ystäväsi sairastuu.

Hautajaiset symboloivat onnetonta avioliittoa ja lasten sairautta.

Hautausmaa. Yleensä hyvä enne. Hyvin hoidettu hautausmaa lupaa ystävän parantuvan sairaudestaan. Unohdettu hautausmaa lupaa itsellesi pitkän elämän.

Helmi. Hyvä enne. Vaikutusvaltaisia ystäviä. Suurta onnea. Helmien laskeminen tuo iloa ja tyytyväisyyttä. Helminauhan katkeaminen kertoo aseman menetyksestä.

Helvetti.
Jos unessa joudut helvettiin, lankeat kiusaukseen joka vie sinut vaikeuksiin. Jos näet helvetissä ystäväsi, tämä joutuu vaikeuksiin.

Hevosenkenkä symboloi työpaikan vaihdosta tai ylennystä.

Hotelli. Jos asut unessa hotellissa, edessä on huoleton elämänvaihe. Jos etsit epätoivoisesti jotain hotellista, koet pettymyksen etsiessäsi rakkautta.

Hukkuminen on erittäin huono enne, joka viittaa omaisuuden menetykseen ja kuolemaan.

Humala on melko huono enne, ja vaatii elämänmuutosta. Jos humallut unessa viinistä, se kuitenkin lupaa onnea rakkaudessa.

Hunaja. Hyvä enne. Saat paljon rahaa. Jos itse syöt unessa hunajaa, menet pian naimisiin. Jos valmistat hunajaa, perheessä ilmenee ongelmia.

Huntu. Jos olet unessasi huntu kasvoillasi, et ole ihmissuhteissasi täysin rehellinen. Jos muilla on hunnut, ystäväsi ovat petollisia.

Huuliharppu on hyvä enne. Huuliharpun soiton kuuleminen kertoo onnesi kääntyvän parempaan suuntaan. Jos soitat itse, rakastut päätäpahkaa.

Huutokauppa
. Hyvä enne. Jos ostat unessa huutokaupasta jotakin, teet hereilläkin hyviä sijoituksia. Jos petyt ostamaasi tavaraan, ole varovainen liikeasioissa.

Hämähäkki. Hyvä enne. Mitä enemmän hämähäkkejä näet, sitä paremmalta tulevaisuus näyttää. Myös hämähäkin tappaminen lupaa menestystä. Seitti tuo iloa ystävistä.

Häät on hyvä enne, jos avioliitto on unessa hyväksytty ja juhlat iloiset. Päinvastaisessa tapauksessa häät merkitsevät vaikeuksia ja jopa kuolemaa.

Ihmisjoukko. Juhliva joukko lupaa hyviä hetkiä ystävien kanssa. Iso ihmisjoukko kirkossa ennustaa hautajaisista. Väkijoukko kadulla tuo onnea kauppoihin.

Ikkuna
on huono enne. Haaveet haihtuvat. Jos ikkuna on kiinni, kohtaat hylkäämisen. Risa ikkuna saa rakkaasi epäilemään sinua uskottomuudesta.

Ilta kertoo toteutumattomista toiveista. Illan tähtitaivas lupaa selkenevää tulevaisuutta. Iltakävely rakastetun kanssa voi merkitä kumppanin kuolemaa tai eroa.

Imetys. Jos imetät unessa omaa vauvaasi, saat hyvän työpaikan. Jos lapsi on vieraan, joudut huolehtimaan toisista. Jos imettäjä on vaimosi, kotiinne astuu onni.

Isä. Tulet tarvitsemaan jonkun toisen neuvoja. Jos näet unta kuolleesta isästäsi, rakastettusi pettää sinut.

Itku. Itkevä vauva tuo huolia ja sairautta. Jos itket itse, kohtaat murhetta. Jos näet toisten itkevän, sinulta tullaan pyytämään apua.Otsikko: Vs: Unisymboleiden pieni ABC
Kirjoitti: *yildirim* - 21.02.2007 21:27:11
Maljakko kertoo tasapainoisista ihmissuhteista ja onnellisuudesta. Risa maljakko tuo surua.

Mansikka on hyvä enne. Saat jotain, mistä olet pitkään haaveillut. Jos syöt mansikoita, joku vastaa tunteisiisi.

Matka unessa ennustaa usein oikeaa matkaa. Onnistunut matka tuo lisätuloja. Onnettomuus matkan aikana tuo pettymyksen. Matkustaminen autiomaassa tuo sairautta.

Mato viittaa liialliseen materialistisuuteen. Jos saat madot unessa tapettua, arvomaailmasi kehittyy.

Meri
liittyy toteutumattomiin haaveisiin; vaikka aineelliset asiat olisivatkin kunnossa, kaipaat jotain henkisempää. Kahlaaminen matalassa meressä tuo surua.

Merirosvo
varoittaa valheellisista ystävistä.

Metsä. Kulkeminen metsässä ennakoi menetyksiä sekä liike-elämässä että kotona.

Miekka kädessä kertoo onnistumisesta työssä. Jos miekkasi viedään, häviät kilpailun. Risa miekka tuo epätoivoa.

Mies. Jos näet unta komeasta miehestä, luvassa on todella hauska vaihe elämässä ja paljon menestystä. Ruma ja vihainen mies lupaa pettymyksiä.

Morsian. Jos pukeudut unessa iloiten morsiuspukuun, saat pian perinnön. Jos unessa suutelet morsianta, sovit riidan ystävän kanssa.

Muna. Munien syöminen lupaa sotkuja ihmissuhteisiin. Risat munat lupaavat sinulle rakkautta ja arvostusta.

Mustalainen. Jos mustalainen ennustaa sinulle, menet naimisiin väärän ihmisen kanssa. Jos käyt mustalaisten kanssa kauppaa, menetät jotain arvokasta.

Mustekynä. Jos kirjoitat unessa mustekynällä, rakkaussuhteesi vie sinut vaikeuksiin. Jos kynä ei suostu kirjoittamaan, sinua syytetään petoksesta.

Nainen. Uni tuntemattomasta naisesta viittaa ympärilläsi käytäviin juonitteluihin. Tumma nainen merkitsee huolia, vaalea nainen tekee sinusta voittajan.

Nenäliina on ennusmerkki satunnaisesta romanssista ja voimakkaasta flirtistä.

Nousuvesi
saa asiasi etenemään sujuvasti. Hyvä enne.

Nunna unessa kehottaa itsehillintään ja kohtuullisuuteen. Henkiset ja maalliset pyrkimyksesi ovat ristiriidassa keskenään.

Nurmikko. Käveleminen vihreällä, pehmeällä nurmella lupaa paljon menestystä. Jos ruoho on nuutunutta ja kuivaa, luvassa on riitoja.

Nälkä on huono enne, joka liittyy kotiin ja ihmissuhteisiin. Et ole tyytyväinen. Edessä voi olla ero, jos ette muuta suuntaa.

Oja. Jos putoat ojaan, joudut vaikeuksiin. Jos hyppäät ojan yli, voitat edessä olevat vaikeudet.

Oksa. Jos oksa on vehreä ja täynnä marjoja tai hedelmiä, luvassa on taloudellista vaurautta ja iloa ystävistä. Jos oksa on kuihtunut, saat suruviestin.

Oksentaminen unessa on huono enne, yleensä se on merkki alkavasta sairaudesta.

Omena on hyvä enne, varsinkin jos jätät sen syömättä. Punaiset omenat rohkaisevat: nyt on oikea aika toteuttaa haaveesi. Mätä omena on petollinen ystävä.

Ompeleminen on hyvä enne. Kotona asiat sujuvat. Jos ompelet unessa jotain valmiiksi, sinua kositaan pian.

Onkiminen on hyvä tai huono enne, riippuen siitä saatko saalista. Jos saat kalan, asiasi sujuvat hyvin. Jos et, epäonnistut.

Onnettomuus
. Uni onnettomuudesta on ankara kehoitus välttää matkustamista lähiaikoina. Jos matkustat, henkesi on vaarassa.

Opettaja. Jos itse opetat unessasi, saat menestystä kirjoittajana. Jos palaat unessa lapsuutesi kouluun, edessä on ongelmia.

Ovikellon soiminen ja soittaminen unessa kertoo odottamattomien uutisten olevan tulossa.

Paarit enteilevät ikävyyksiä. Joudut ehkä tekemään työtä, josta et pidä.

Paavi
on hyvä enne, jos pääset unessa puhumaan hänen kanssaan. Silloin luvassa on tunnustusta. Jos vain näet paavin, mutta ette keskustele, joudut nöyrtymään.

Paholainen. Huono enne. Ole varovainen.

Pakeneminen
. Jos unessasi itse pakenet, edessä on ikävyyksiä ja suhteen kariutuminen. Jos jokin pakenee sinua, selviydyt kilpailusta voittajana.

Paloauto on merkki elämänmuutoksesta, joka on työläs mutta päättyy onnellisesti.

Palovamma. Tuli on yleensä hyvä enne, ja myös palovamma lupaa hyvää, jos se on tulen aiheuttama. Jos poltat itsesi kuumassa vedessä, suunnitelmasi kariutuvat.

Pappi on usein huono enne. Koet mustasukkaisuutta ja edessä on ikäviä muutoksia. Jos rakastut pappiin, luvassa on petollinen rakastaja.

Patja ennustaa edessä olevan uusia työtehtäviä ja velvollisuuksia.

Peili on huono enne. Jos katsot itseäsi peilistä, edessä on monia ikäviä käänteitä ja paljon murheita. Risa peili ennakoi kuolemaa.

Perhe. Suora enne: jos unessa menee hyvin, niin hereilläkin. Jos unessa perheessä on riitaa, kotiin on odotettavissa vastoinkäymisiä.

Perhonen
on hyvä enne, joka tuo menestystä ja mukavan viestin ystävältä. Rakkautta on ilmassa.

Perintö. Jos saat unessa perinnön käsiisi, onnistut kaikessa. Mutta jos vain kuulet tulevasta perinnöstä, olet vaarassa menettää omaisuutesi.

Petos. Huono enne. Jos itse olet unessa petollinen, sorrut vilppiin. Jos sinua petetään, kilpailijasi juonittelevat pääsi menoksi.

Peukalo. Jos peukalo puuttuu, koet yksinäisyyttä. Hyvin pieni peukalo lupaa sinulle hetkellistä iloa, suuri peukalo nopeaa menestystä.

Piimä on melko huono enne. Jos juot itse piimää, nautinnonhalusi vie sinut hankaluuksiin. Jos annat toisille piimää, edessäsi on suuria vaikeuksia.

Pimennys. Auringonpimennys tuo väliaikaisia huolia töissä, mutta selviät niistä kyllä. Kuunpimennys varoittaa sairastumisesta tai kuolemasta.

Pimeä. Jos pimeys unessa syvenee, edessä on ongelmia. Jos pimeys väistyy valon tieltä, selviät ongelmista. Jos lapsi katoaa pimeään, joku suututtaa sinut.

Pinsetit. Joku käyttää sinua hyväkseen.

Planeetta. Jos unessasi pääset matkustamaan vieraille planeetoille, on elämässäsi edessä mielenkiintoisia, mukavia uusia asioita.

Poika. Suora enne. Jos olet unessa pojastasi ylpeä, saat kokea saman oikeassa elämässä - ja päinvastoin.

Pommi. Erittäin huono enne, joka ennakoi suuria vaikeuksia isommalle ihmisjoukolle, ehkä koko maalle.

Poskipuna kertoo juonittelusta. Jos laitat unessa poskipunaa, yrität saavuttaa haluamasi vilpillisin keinoin. Jos muilla on poskipunaa, sinulle valehdellaan.

Preeria lupaa helppoa ja mukavaa elämää, paitsi jos eksyt. Silloin edessä on suruja ja huolia.

Purema. Huono enne. Haluaisit saada jotain tehtyä tekemättömäksi, mutta se on myöhäistä.

Puro pulppuaa uusia kokemuksia. Voit päästä lyhyelle matkalle. Tulviva puro tuo vaikeuksia, kuivunut uoma aiheuttaa pettymyksen. Juonesi epäonnistuu.

Putoaminen unessa merkitsee usein edessä olevia ponnisteluja, jotka kuitenkin tuottavat tulosta. Jos loukkaannut pudotessasi, saatat menettää ystävän.

Puu. Lehdessä oleva vihreä ja elinvoimainen puu on onnen ja vaurauden merkki. Kuollut puu merkitsee aina surua.

Pyörremyrsky
tuo mukanaan masentavan muutoksen. Maineesi on vaarassa.

Pyörtyminen. Jos pyörryt unessasi, olet ollut liian huoleton elämässäsi, ja se kostautuu. Luvassa on sairautta perheessä.

Päivä. Kirkas ja pilvetön päivä merkitsee uusia ystäviä. Synkkä ja sateinen päivä merkitsee epäonnistumista.

Pölynimuri kertoo ratkaisusta, joka sinun on pian tehtävä. Odottaminen vain mutkistaa asioita.Otsikko: Vs: Unisymboleiden pieni ABC
Kirjoitti: Holly Fruit Cake - 23.03.2007 12:27:52
Muistaako kukaan mitä karhu merkitsee unessa? Näin unta että karhu juoksi minua kohti, heräsin ennen kuin se sai minut kiinni...


Otsikko: Vs: Unisymboleiden pieni ABC
Kirjoitti: *yildirim* - 23.03.2007 13:35:50
KARHU= merkitsee kilpailu asetelmaa ystävien välillä ja tämän asetelman tuomia ristiriitoja


Otsikko: Vs: Unisymboleiden pieni ABC
Kirjoitti: Riitta - 23.03.2007 17:43:59
Karhu symbolisoi myos feministisia tunteita...


Otsikko: Vs: Unisymboleiden pieni ABC
Kirjoitti: Rakkaudenliekki - 23.03.2007 18:21:19
Karhu symbolisoi myos feministisia tunteita...

....kyllä ainakin omassa unimaailmassani KARHU liittyy naiseuteeni , omaan suhtautumiseeni omaan naiseuteeni - ynnä tietenkin sexualisuuteen  ja yms.

...karhu on minulle tärkeä voimaeläin...juuri nimenomaan NAARASKARHU...karhu on opettanut itselleni kuinka käytän voimiani mitä voimillani saan aikaan - mitä on tuhoava voima ja mitä rakentava voima JA että ne itseasiassa kuuluu yhteen...

...itse näen karhu-unia useinmiten  silloin kun "minua varoitetaan" että nyt esm sidon jossain suhteessa käteni-voimani esm johonkin lupaukseen "joka estää olemasta" oma itsensä kaikin tavoin tai kun unimaailmassa halutaan kiinnittää huomioni siihen ETTÄ miten voimiani käytän - ja riippuen em.aiheista karhut sitten käyttäytyy hieman eri tavalla - voimalla ne aina tulevat- karhunvoimalla - JOKA voi olla lujaa ja lempeeääkin -jossa laatu ratkaisee ei määrä.... jotensakin näin :)


Otsikko: Vs: Unisymboleiden pieni ABC
Kirjoitti: Illusiana - 29.03.2007 19:17:23
Mitä mahtanee tarkoittaa unessa nähty köllöttelevä tiikeri?


Otsikko: Vs: Unisymboleiden pieni ABC
Kirjoitti: Emelia - 07.04.2007 14:18:00
Näin viimeyönä unta, jossa oli keskeisessä osassa kengät.. Niitä oli jalassani useat erilaiset ja ne olivat ensin ehjät ja sitten rikki, mustat saappaat kääntyivät nurin päin ja olivatkin valkoiset, jossain vaiheessa riisuin kengät ja sukat pois, mutta hetken kuluttua jalassani oli kuitenkin keltaiset nahkaiset talvikengät (jollaisia en omista, enkä jalkaani suostuisi laittamaan)...?

Mitä ihmettä nuo kengät tarkoittavat...? Uni liittyi työhön, muttei kuitenkaan, siinä oli ihmisiä, joiden kanssa olen tehnyt töitä, mutten jatkossa ole tekemisissä...


Otsikko: Vs: Unisymboleiden pieni ABC
Kirjoitti: Riitta - 07.04.2007 15:34:05
Kengat yleensa symbolisoivat muutoksia, mietippa keltaista chakraasi.
Huomaan, etta sinulla on paljon oppositioita unessasi.
Joissain tapauksissa kengat symbolisoivat myos matkoja, mutta ovatko sinun tapauksessa muutokset yhteydessa tyohosi?


Otsikko: Vs: Unisymboleiden pieni ABC
Kirjoitti: keijulapsi - 16.04.2007 14:48:39
Mitähän vanhempien avioero tarkoittaa unessa? Siis olivat jo kai eronneet.


Otsikko: Vs: Unisymboleiden pieni ABC
Kirjoitti: MillaMiuMau - 16.04.2007 22:26:23
Mitähän mahtaa hissi symboloida? Näen siitä unia toooodella usein ja se kulkee sekä ylös- että alaspäin. Joskus jopa sivuttain  ;D


Otsikko: Vs: Unisymboleiden pieni ABC
Kirjoitti: keijulapsi - 16.04.2007 23:08:53
MillaMiuMau,

mielestäni ylöspäin kulkeminen tietää yleensä hyvää, alaspäin sitten päinvastaista. Muuta en osaa sanoa.

 :)


Otsikko: Vs: Unisymboleiden pieni ABC
Kirjoitti: Emelia - 17.04.2007 11:55:05
Kengat yleensa symbolisoivat muutoksia, mietippa keltaista chakraasi.
Huomaan, etta sinulla on paljon oppositioita unessasi.
Joissain tapauksissa kengat symbolisoivat myos matkoja, mutta ovatko sinun tapauksessa muutokset yhteydessa tyohosi?

Olet oikeassa diamond, muutokset ovat tällä hetkellä osa työtäni - paikka ja työajat vaihtuvat jatkuvasti.

Mikä mahtaa olla noiden keltaisten kenkien symboliikka...


Otsikko: Vs: Unisymboleiden pieni ABC
Kirjoitti: Riitta - 17.04.2007 16:05:16
Ala pelkaa vaikka keltainen vari symbolisoikin pelkoa, silla se on myos oivalluksien symboli.
Ehka tassa tapauksessa onkin hyva vaihtaa tyopaikkaa...siis kuuluuko tyohosi myos matkat-tuli vain mieleen?


Otsikko: Vs: Unisymboleiden pieni ABC
Kirjoitti: Hiisitär - 15.05.2007 15:50:01
Tässäpä muutama unisymboli lisää:

Sotilas
Sotilaat unessa kertovat tyrehdytetyistä kannanotoistasi ja siitä, että saatat tyrkyttää mielipiteitäsi ja ajatuksiasi toisille. Vaihtoehtoisesti uni voi kehottaa sinua valmistautumaan puolustamaan ihanteitasi ja mielipiteitäsi.

Sota
Sota puolestaan edustaa epäjärjestystä ja kaaosta henkilökohtaisissa asioissasi. Käyt läpi sisäistä konfliktia tai tunteiden myrskyä. Saatat tuntea kuinka sinua revitään kahtia Itsesi kahden eri puolen kesken. Uni voi vihjata, että olet liian aggressiivinen tai vastaavasti et kamppaile tarpeeksi.

Pommi, pommitus
Pommi unessa kertoo, että valve-elämässäsi on meneillään mahdollinen "pommitustilanne" tai "pommitusyritys". Pommi voi edustaa tukahdetuttuja haluja tai ilmaisemattomia tunteita, jotka ovat valmiina räjähtämään ulos, jos niitä ei käsitellä pois. Kyseessä voi olla jokin Itseesi liittyvä seikka, kuten halu räjähtää vihasta jotakin sinua vaivaavaa asiaa kohtaan.
Jos uneen liittyy pommiuhka, koet mahdollisesti sisäistä vihaa ja/tai painetta, joka on vaarassa räjähtää väkivallaksi.

Oma kuolema
Oma kuolema unessasi kertoo, että elämässäsi on nyt transformaation vaihe. Sinusta on tulossa huolettomampi/iloisempi tai henkisempi. Vaihtoehtoisesti voit yrittää epätoivoisesti paeta valve-elämässi vaatimuksia tai päivittäisiä arkirutiineja/elämääsi.

Kellari
Jos olet unessasi kellarissa, symboloi se tiedostamatonta mieltä ja intuitiota. Kellarin kunto ja sisältö kertovat tiedostamattoman mielesi tilasta ja tyytyväisyyden tasostasi.
Jos unesi kellari on sotkuinen ja tavarat siellä epäjärjestyksessä, sinua vaivaa jokin hämmentävä tilanne/asia, joka olisi suositeltavaa selvittää. Sotkuinen kellari voi vaihtoehtoisesti edustaa myös tulevia menetyksiä ja epäonnistumisia.
 
Viltti, Huopa, Peitto
Viltti/Huopa/Peitto on lämmön, rakkauden, turvallisuuden ja suojan symboli. Saatat etsiä elämääsi jonkinlaista suojakuorta, jonne piiloutua ulkomaailmalta. Kannattaa muistaa, että uni saattaa myös vihjata, että sinun olisi hyvä suojautua joltakin tilanteelta tai olosuhteelta valve-elämässäsi.
Jos olet kietoutunut vilttiin/huopaan/peittoon, pelkään jotain tuntematonta. Saatat tuntea, että ulkopuoleltasi virtaa sinuun uhkaa/kaaosta ja kylmyyttä.
Jos puolestaan peittelet jonkun toisen vilttiin/huopaan/peittoon, haluat hoivata kyseistä henkilöä.

Piilotteleminen, Piiloutua
Piilotteleminen/piilossa oleminen unessa ehdottaa, että saatat pitää jotain salaisuutta tai tietoa itselläsi. Et ehkä kohtaa tai halua kohdata ikävää tilannetta silmästä silmään tosielämässä.
Mahdollisesti voit myös olla valmis paljastamaan tai todistamaan jotakin ennen kuin kukaan muu saa asiaa selville.
Jos joku muu piileskelee unessasi, se kertoo turvallisuuden ja suojan tarpeestasi.


Otsikko: Vs: Unisymboleiden pieni ABC
Kirjoitti: Päivi - 24.05.2007 08:40:06
kysäsempä nyt sitten minäkin että mitähän tarkoittaa poliisia pakeneminen, käsiraudat ja laskuvarjolla pakeneminen (paikaltaan lähtien , ei mistään lentokoneesta) ja meri (tyyni)  :2funny:


Otsikko: Vs: Unisymboleiden pieni ABC
Kirjoitti: Hiisitär - 24.05.2007 11:07:52
Sanoisin, että se voisi tarkoittaa omien tai ulkomaailman asettamien rajojen (poliisi) ja kahleiden (käsiraudat) pakenemista irttottautumalla virran/tuulen mukaan (laskuvarjo), jonka lopputuloksena on tyyni mieli (meri).


Otsikko: Vs: Unisymboleiden pieni ABC
Kirjoitti: Hiisitär - 24.05.2007 11:22:48
Jos satun kirjoittamaan jollekulle suomennoksen Dreammoodsin unikirjasta, laitan sen saman suomennoksen tänne yleisestikin luettavaksi :coolsmiley:

Vauva
Vauva edustaa viattomuutta, lämpöä ja uusia alkuja. vauva voi edustaa myös jotain osaa sinun itsesi sisältä, joka on puhdas, haavoittuvainen ja/tai koskematon tai vastaavasti Itsesi osa-aelutta, joka on haavoittuva ja avuton.
Jos unessa unohdat, että sinulla on lapsi, uni voi vihjata, että yrität piilottaa oman haavoittuvaisuutesi, etkä tahdo muiden tietävän heikkoudestasi.

Jos olet matkalla sairaalaan synnyttämään uni kertoo, että sinulla on ongelmia oman pohjasi kanssa, jonka päällä seisot ja toiveita tulla hoivatuksi. Ehkäpä yrität päästä eroon jostain vastuullisuuksistasi.
Jos olet raskaana uni voi vihjata, että kärsit ahdistuksesta ja jännityksestä synnytyksen alettua.

Jos vauva itkee, se kertoo sisäisestä lapsestasi tai osasta sinua, joka haluaa tulla huomioiduksi ja tarvitsee hoitoa. Vaihtoehtoisesti se voi edustaa myös saavuttamattomia päämääriä ja järjen puuttumista elämäsi jollain osa-alueella (eli toimitko nyt järkevästi tässä tai tässä asiassa?)

Jos vauva on nälissään, olet riippuvainen toisista. Elämässäsi on jotain, mikä vaatii välitöntä huolenpitoa ja hoitamista.

Jos vauva on todella pieni, edustaa se avuttomuusttasi ja pelkoasi siitä, että muut tulevat tietoiseksi avuttomuudestasi ja kyvyttömyydestäsi. Saatat pelätä avun pyytämistä ja sen sijaan ottaa ongelmat omille harteillesi kokonaan.

Jos unessasi on kuollut vauva, edustaa se jotain osaa itsesäti, jonka aika on tullut täyteen. Jokin loppuu nyt Sinussa, esim. ei.toivottu luonteenpiirteen vaikutus.

Jos kastat lasta vedessä (ei virallinen kaste välttämättä) edustaa se regressiota. Muistelet aikaa jolloin sinulla ei ollut huolia tai vastuuta mistään. Vastaavasti uni voi viitata myös turvallisuuteen, sillä osa äideistäkin synnyttää lapsensa vesialtaassa, koska tämä synnytysympäristö muistuttaa kohdun oloja. Veteen syntyminen on lapselle vähemmän traumaattinen kokemus, siis. Joten, ehkäpä etsit itsellesi tällaista samanlaista turvallista paikkaa elämässäsi.


Otsikko: Vs: Unisymboleiden pieni ABC
Kirjoitti: Hiisitär - 24.05.2007 11:26:18
Lotto/Lottoaminen
Jos lottoat, uni vihjaa, että luotat tosielämässä liikaa kohtaloon sen sijaan, että ottaisit ohjat, vastuun ja päätösten teon omiin käsiisi. Sinun täytyy harkita joitakin asioita ennen kuin teet näin.
Jos voitat lotossa, edustaa se sisäisiä toiveitasi voida elää ilman taloudellisia huolia tai materialistisia ongelmia.


Otsikko: Vs: Unisymboleiden pieni ABC
Kirjoitti: Hiisitär - 25.05.2007 14:20:06
Pettäminen
Jos itse petät unessa puolisoasia, seurustelukumppaniasi, kihlattuasi tai muuta vastavaa henkilöä, uni kielii itsesyytösten ja itsepetosten tunteista. Olet ehkä tehnyt kompromissin uskomustesi tai koskemattomuutesi suhteen ja/tai tuhlaat energiaasi ja aikaasi hedelmättömiin yrityksiin. Vaihtoehtoisesti uni heijastaa intensiivistä seksuaalista himoa ja oman seksuaalisuutesi eri alueiden tutkimista. Monet näkevät juuri ennen häitä unia, joissa he pettävät tulevaa puolisoaan ja tässä tapauksessakin uni heijastaa voimakasta ja uutta seksuaalisuutta. Uni voi myös kertoa identiteettikriisistä - siitä, että tulet saamaan uuden roolin elämääsi; sinusta tulee toisen vaimo/mies.

Uni, jossa puolisosi, seurustelukumppanisi, kihlattusi tai muu vastaava henkilö pettää sinua, pelkäät hylätyksi tulemista. Saatat tuntea, ettet saa tarpeeksi huomiota ihmissuhteessasi. Vaihtoehtoisesti sinusta saattaa tuntua siltä, ettet pysty venymään muiden odotusten tasolle valve-elämässäsi.
Uni voi myös vihjata, että saatat tiedostamattasi etsiä kumppanistasi vihjeitä tai merkkejä siitä, ettei tämä olekaan sinulle täysin rehellinen tai täysillä mukana suhteessanne.


Otsikko: Vs: Unisymboleiden pieni ABC
Kirjoitti: Hiisitär - 28.05.2007 21:14:19
Omena(t)
Jos unessasi näet omenapuun, jossa kasvaa omenia, se symboloi viisautta ja suurta menestystä. Saat tulevaisuudessa hyvin ansaitsemasi palkkiot osaksesi. Pohdiskele myös vanhaa sanontaa "omena päivässä pitää lääkärin loitolla", jolloin omenat unessa saattavat viitata siihen, että sinun tulisi pitää parempaa huolta terveydentilastasi.

Jos syöt omenaa kertoo se tasapainosta, mielihyvästä ja hedelmällisyydestä. Raamatullisesti ajateltuna omenan syöminen edustaa seksuaalista "ruokahalua", himokkaita unelmia ja seksuaalisuuden tiedostamista jota Edenin Puutarhan omenakin edusti.

Vihreät omenat kertovat alkavasta rakkaudesta tai juuri nupullaan olevasta rakkaudesta, joka on puhkeamassa hiljalleen kukkaan.

Jos näet mätiä tai syötyjä omenia unessasi, uni kertoo, että päämäärät, joita kohden pyrit, eivät tule onnistumaan ja ne saattavat olla jopa harmillisia sinulle. Uni saattaa varoittaa sinua myös liiasta huolettomuudestasi.


Otsikko: Vs: Unisymboleiden pieni ABC
Kirjoitti: Hiisitär - 29.05.2007 02:07:34
Mies
Mies unessa edustaa maskuliinista puolta itsessäsi - puolta, joka on rationaalinen, aggressiivinen ja/tai kilpailuhenkinen. Jos tunnet unessa esiintyvän miehen valve-elämässä, uni voi vihjata, että sinulla on tunteita ja toiveita häntä kohtaan.
Jos olet nainen ja näet unta, jossa olet miehen käsivarsilla, uni paljastaa, että hyväksyt ja toivotat tervetulleeksi itsesi persoonallisuuden voimakkaamman puolen. Uni voi myös korostaa toivettasi parisuhteeseesi ja unen mies voi edustaa ihannepuolisoasi.
Vanha mies unessa keretoo viisaudesta tai anteeksiantavuudesta.

Lääkäri
Jos tapaat lääkärin, perhepiirisi tai sinun itseesi saatta iskeä taudinpoikanen. Uni voi myös vihjata, että tarvitset emotionaalista ja henkistä parantamista.
Jos tapaat tohtorin sosiaalisessa tilanteessa, edustaa se terveytta ja menestystä.
Jos menet naimisiin lääkärin kanssa, uni varoittaa, että jokin henkilö tai tilanne kavaltaa sinut.

Vamma/Loukkaantuminen/Haavoittuminen
Unessa loukkaantuminen kertoo, että sinun täytyy paneutua parantamaan vanhoja haavoja ja kipuja. On pysähdyttävä ja hidastettava tahtia tosielämässä.

Takapuoli
Oma takapuoli unessa nähtynä edustaa vaistojasi ja halujasi. Uni saattaa myös kertoa turvattomuuden tunteesta ja siitä, että taistelet tosielämässä jonkin asian kanssa.
Jos takapuolesi on epämuodostonut, symboloi se kehittymättömiä tai haavoittuneita osa-alueita psyykkeessäsi.

Tikku
Jos olet saanut tikun itseesi, uni vihjaa, että annat pikkumaisten ja triviaalien asioiden häiritä itseäsi. Sen tuloksena edistymisesi takkuaa. Yritä olla ottamatta toisten mielipiteitä ja huomautuksia henkilökohtaisesti.

Ihastus/Ihastua
Jos olet unessa ihastunut johonkuhun, uni heijastaa tosielämän ihastumisen tunteitasi ja ihailuasi tuota henkilöä kohtaan. Jos näet ihastuksesi unessasi, olet tuon henkilön vaikutuksen alaisena.
Jos ihastuksen kohteesi torjuu sinut et tiedä varmaksi, mitä hän ajattelee sinusta ja pitääkö hänkin sinusta vai ei. Uni edustaa myös epävarmuutta ja hermostuneisuutta. Olet tulla hulluksi ajatellessasi mitä ihastumisen kohteesi ajattelee sinusta. Et uskalla ottaa selvää ihastuksesi tunteista.

Rakkaus/Rakastuminen
Jos olet rakastunut, uni kertoo voimakkaista rakkauden tunteista myös valve-elämässä. Se edustaa onnellisuutta ja tyytyväisyyttä siihen mitä sinulla on ja missä olet elämässäsi juuri nyt. Toisaalta, et ehkä saa tarpeeksi rakkautta valve-elämäsi arjessa. Luonnollisestikin me kaipaamme yhteenkuuluvuuden tunnetta ja hyväksytyksi tulemista.
Jos näet rakastuneen parin odotettavissa on suurta menetystä ja onnea.
Jos ystäväsi (ilmeisesti vastakkaista sukupuolta oleva, homo- ja lesboseksuaalien kohdalla myös omaa sukupuolta oleva) on rakastunut sinuun, jokin toiveesi saattaa täyttyä. Ehkäpä olet kehittänyt ajan kuluessa tunteita ystävääsi kohtaan ja saatat miettiä mitä hän tuntee. Jos tällaiset ajatukset pyörivät päivätietoisuudessa on normaalia, että ne tulevat uniinkin. Toisaalta uni saattaa vihjata, että olet ottanut joitakin ystäväsi ominaisuuksia osaksi omaa persoonaasi.


Otsikko: Vs: Unisymboleiden pieni ABC
Kirjoitti: Hiisitär - 02.06.2007 18:22:54
Koira
Koira unessa edustaa unohtamaasi taitoa, johon et ole kiinnittänyt huomiota aikaisemmin, mutta nyt se vaatii, että se huomioidaan. Vaihtoehtoisesti koira voi symboloida intuitiota, uskollisuutta, älykkyyttä, suojaa ja eloisuutta. Omat arvosi ja aikomuksesi työntävät sinua kohti maailmaa ja menestystä.
Jos koira on pahansisuinen tai se murisee, kertoo se sisäisistä konflikteista. Se saattaa kertoa petoksesta ja luottamuksettomuudesta. Jos koira on kuollut tai tekee kuolemaa, menetät hyvän ystävän. Vaihtoehtoisesti se edustaa vaistojesi heikkenemistä.
Jos koira puree sinua jalkaan, olet kadottanut tasapainon elämässäsi. Saatat lähestyä uutta tilannetta epäröiden tai sinulle ei ole halua pyrkiä kohti päämääriäsi.
Iloisesti haukkuva koira on mielihyvän, ilon ja sosiaalisen aktiivisuuden symboli. Jos koira haukkuu ponnekkaasti, kuvastaa se tapaasi jaella/haukkua käskyjä muille ja pyrkiä hallitsemaan tilanteita. Se saattaa vihjata myös vihamielisestä seurasta.
Jos osatat koiran, uni vihjaa, että sinulla on tapana yrittää tosielämässäkin ostaa itsellesi ystäviä ja/tai kehuja/palveluksia. Vaihtoehtoisesti uni kertoo, että on aika etsiä kumppanuutta.
Jos puet koiraasi, pyrit peittelemään oman luonteesi vikoja ja tapoja.
Pohdi myös koiraan liittyviä sanontoja "ihmisen paras ystävä" ja "kohdella kuin koiraa".


Otsikko: Vs: Unisymboleiden pieni ABC
Kirjoitti: nikki - 05.06.2007 11:29:15
onko niskalle selitystä (toistunut jo parissa unessa,oisko tuo menneisyyteen liittyvää,taakse jätettyä vaiko yllätyshyökkäys?)
entä selittyvätkö katkenneet sormet vahingoittuneilla käsillä,
entäpä varoitus julmuudesta?


Otsikko: Vs: Unisymboleiden pieni ABC
Kirjoitti: Riitta - 05.06.2007 12:21:24
Nikki, niska edustaa todella henkista mennytta ahdinkoa ja Suuressa Unikirjassa sormet symbolisoivat miehen sukuelinta?
Mutta itse nakisin voimattomuuttasi jossain asiassa-liittyyko siihen tama henkinen niskasarky ja myos varoitus julmuudesta on varteenotettavaa-vai onko Pluto viela nakyvilla?


Otsikko: Vs: Unisymboleiden pieni ABC
Kirjoitti: Rohana - 05.06.2007 12:40:42
Itse kävin paljon Pekka Suomisen unikursseja ja sieltä löytyikin ennakkotietona omista unistani niin lapset kuin aviomies jo ennenkuin kummastakaan oli haisuakaan.  :)
Nyt näin unta vasemman jalan varpaista, juoksi ja kompastuin ongen siimaan joka oli pingotettu matalalle joittenkin puiden tai puolien kautta. Huomasin isonvarpaani sekä sen vieressä olevan varpaan katkenneen. Joku sanoi että kerää varpaat mukaan ja mene sairaalaan, ne ommellaan kiinni ja taas jalka toimii. :)
Operaatiota ei unessa näytetty, mutta heiluttelin kiinniommeltuja varpaitani ja kyllä ne liikkuivat, vähän kankeasti kylläkin.  :o


Otsikko: Vs: Unisymboleiden pieni ABC
Kirjoitti: nikki - 05.06.2007 12:50:57
transiittina  :jupiter: :aspect_squ: :pluto: näkyvissä kyllä,
jousimiehestä neitsyen plutoon,pluto on kyllä kimpassa  :uranus: ja
 :ceres: kanssa,vesta ja junokin sinne kööriin mahtuu,
aiemmin vauvan niskasta näytettiin napa?? jota kaikki muistivat kummastella,unen muut henkilöt yhdistin äitini serkun tragediaan elikkä
tappoon (Lilithiä)
ja tässä toisessa ex-mies selitti juuri heränneen kohmeloisen miehen niskasta putoavat sormet (kaikki) liittyvän hänen julmaan luonteeseensa
ja menneisyyteensä,
onko tämäkin sitten kostonhaluista Lilithiä?
Lilith,juno ja  :kuu: :vaaka: ap-kartalla 1 huoneessa kohtalottaren kera,torjumaton-Atropos tieto tulee unissa jos ei muuten?

aamunkoitto
minulla on tuo Suomisen unikirja,kävin yhdellä hänen luennollaan,
teimme mielikuvamatkan,joka oli aikas mielenkiintoinen sinänsä,
liian vähän jäi aikaa tulkintaan..
rauha hänen sielulleen

ps. ukkovarvas ja akkavarvas ja taas avioliitto toimii..

niin ja tuo voimattomuus,kyllä,
olen pattitilanteessa,jota minä en suostu ratkaisemaan..


Otsikko: Vs: Unisymboleiden pieni ABC
Kirjoitti: Riitta - 05.06.2007 17:01:15
Tiedatko mita Nikki-joskus on hyvakin olla pattitilanteessa ja olla ratkaisematta asioita, uskon oikeesti, etta vastaus loytyy myohemmin itsestaan!!!
Kostonhaluisesta Lilithista minulle tuli kylmat vareet, oletko ohittanut jo  :chiron:( t-risti ja suuri risti)?


Otsikko: Vs: Unisymboleiden pieni ABC
Kirjoitti: nikki - 05.06.2007 23:34:27
 :skorpioni: stelliumini osuu tuohon  :chiron: :neptunus: :aspect_opp: :saturnus: kiinteään keskustaan,t-ristiä?
ap-kartalla  :neptunus: :ceres:, :saturnus: :leijona: ja  :mars: :skorpioni: ristinä,tämän ristin tekijät tunnistan hyvinkin
elävässä elämässä,
mutta
tuo niska kummeksuttaa,koska menneisyys voisi olla selkä sinällään,
miksi niska?
kantaa hartioilla,nakella niskojaan,ottaa niskalenkki,hengittää niskaan,
niskanikama,taittaa niskansa,niskat jumissa,voehan niskavuori ja vanaha emäntä..


Otsikko: Vs: Unisymboleiden pieni ABC
Kirjoitti: Riitta - 06.06.2007 10:40:41
 :2funny:
Ainakin harka ottaa kaikki niskaansa-olisi kiva tietaa sinun syntymamerkkisi?


Otsikko: Vs: Unisymboleiden pieni ABC
Kirjoitti: nikki - 06.06.2007 11:26:39
skorpioni,
 :neptunus: :venus: :merkurius: :aurinko: stelliumilla,
 :askendentti: :jousimies:, :kuu: :mars: :leijona: jne..


Otsikko: Vs: Unisymboleiden pieni ABC
Kirjoitti: Hiisitär - 16.06.2007 21:22:46
Vesi
Vesi unessa symboloi alitajuntaasi ja emotionaalisen mielesi tilaa. Vesi on elävä psyykkeen osa ja se kuuluu voimakkaasti elämän virtaan. Se symboloi myäs henkisyyttä, tietoa, parantamista ja virkistymistä.
Jos vesi kiehuu, tunteesi ovat sekasorron vallassa. Se saattaa merkitä myös sitä, että alitajuiset tunteesi vat valmiina tulemaan ylös päivätietoisuutesi ja on aika tiedostaa ne. 
Jos vesi on tyyni, olet sopusoinnussa oman henkisyytesi kanssa. Se edustaa seesteisyyttä, mielenrauhaa ja uudelleen syntymistä.
Jos vesi on likaista tai sameaa, ryvet omissa negatiivisissa tunteissasi. Sinun on ehkä hyvä varata aikaa itsellesi ja mielesi rauhoittamiselle, jotta löydät sisäisen rauhan. Vaihtoehtoisesti ajatuksesi/päätöksen tekosi on epäselvää ja sumeaa. Jos uppoat sameaan veteen, kertoo se siitä, että olet uponnut kaulaasi myöten johonkin hankalaan tilanteeseen elämässäsi ja olet aivan naatti siitä johtuvien tunteittesi alla.
Jos vesi nousee kotiisi, kertoo se kamppailuista suurien ja vaikeiden tunteitten kanssa.
Jos kuulet juoksevan veden äänen, uni kertoo meditaatiosta, heijastumasta ja omien ajatustesi sekä tunteittesi pohdiskelusta.
Jos kävelet veden pinnalla, uni vihjaa, että sinulla on ylivoimainen ja totaalinen hallinta tunteisiisi. Se saattaa kertoa myös siitä, että sinun olisi pysyttävä "tunteittesi yläpuolella" antamatta niiden räjähtää käsiin. Vaihtoehtoisesyi uni kertoo suuresta uskosta itseesi.

Sukellusvene
Jos näet unessa sukellusveneet, kertoo se siitä, että tutkit jatkuvasti tunteitasi ja alitajuisia tuntemuksiasi. Pysyt kuitenkin yhä varuillasi joissakin tunneasioissa. Vaihtoehtoisesti sukellusvene kertoo, että osaat ottaa asioihin erilaisen näkökannan ja ymmärrät niitä eri tavoin.  Sinun pitäisi ehkä pureutua johonkin tilanteeseen tai ongelmaan perinjuurin.


Otsikko: Vs: Unisymboleiden pieni ABC
Kirjoitti: Hiisitär - 17.06.2007 00:45:56
Lapset
Lapset unessa kertovat lapsenmielisistä kyvyistäsi tai vetäytymisestä takaisin lapsenkaltaiseen tilaan. Se on kuin oma versio sisäisen lapsemme viattomuudesta, puhtaudesta, yksinkertaisuudesta ja huolettomuudesta. Saatat kaivata menneeseen saadaksesi täytettyä tukahdetutu halusi ja toteutumattomat toiveesi. Ota vapaata ja keskity sisäiseen lapseesi. se on ehkä jotain, jota sinun täytyy hoivata ja nähdä sen kasvavan juuri nyt.
Jos omat lapsesi, jotka ovat jo isoja, ovat unessa edelleen kovin nuoria, näet heidät vieläkin valve-elämässäsi pikkuisina ja riippuvaisina. Haluat tuntea olevasi tarvittu ja tärkeä.
Jos näet unessa sinulle tuntemattomia lapsia, on se suora metafora siitä, että sisälläsi piilee kykyjä tai tietoa, joita et ole vielä tiedostanut.
Jos pelastat lapsen, yrität pelastaa jotain osa-aluetta Itsestäsi tuhoutumiselta.

Keittiö
Ruumiin/Mielen/Sielun ravinnon tarve.
Keittiö unessa kertoo lämmön ja henkisen ravitsemuksen tarpeesta. Se voi edustaa myös hoivaavaa äitiä. Vaihtoehtoisesti keittiö edustaa tranformaatiota.

Aviomies
Kun näet oman aviomiehesi unessasi, kertoo uni suhteestasi mieheen sekä alitajuisista tunteista, joita sinulla on häntä kohtaan.
Jos näet unta, että sinulla on aviomies, vaikka valve-elämässä näin ei olekaan, symboloi se jonkin tasoista kumppanuutta tai sitoumusta. Hyvin usein unen aviomies edustaa isäsi piirteitä, jotka ovat saaneet tämän hahmon muodon tai vastaavasti Itsesi maskuliinista puolta.

Sänky
Sänky unessa edustaa sisäistä minuuttasi ja löydäksiä oman seksuaalisuutesi saralla. Jos nukut omassa sängyssäsi, silloin sänky symboloi turvallisuutta ja mielen lepäämistä. Etsit suurta tyytyväisyyttä ja rauhaa. Jos heräät vieraassa sängyssä, uni kertoo tekemäsi päätöksen seurauksista.
Jos etsit itsellesi sängyä, sinulla on vaikeuksia hyväksyä sisäistä minuuttasi. Saatat tuntea itsesi estyneeksi seksuaalisuutesi kanssa. Vaihtoehtoisesti uni paljastaa, että etsit suurta turvallisuuden tunnetta ja onnea.
Jos ement vuoteeseen vieraan kanssa, ystävystyt liian nopeasti. Ole varovaisempi.
Jos sinut nostetaan tai nouset ilmaan sängyltäsi, tunnet itsesi avuttamaksi ja eristyneeksi ympäristöstäsi. Ideoitasi saatetaan pitää hörhöinä. Sinun täytyy hillitä vähän persoonaasi.

Makuuhuone
Jos olet makuuhuoneessa, symboloi se itsesi osa-alueita, jotka haluat pitää yksityisinä. Uni voi myös kertoa omasta seksuaalisesta luonteestasi ja intiimeistä ihmissuhteista.


Otsikko: Vs: Unisymboleiden pieni ABC
Kirjoitti: Suden varjo - 23.06.2007 11:50:36
...

Jos olet unessasi kellarissa, symboloi se tiedostamatonta mieltä ja intuitiota. Kellarin kunto ja sisältö kertovat tiedostamattoman mielesi tilasta ja tyytyväisyyden tasostasi.
Jos unesi kellari on sotkuinen ja tavarat siellä epäjärjestyksessä, sinua vaivaa jokin hämmentävä tilanne/asia, joka olisi suositeltavaa selvittää. Sotkuinen kellari voi vaihtoehtoisesti edustaa myös tulevia menetyksiä ja epäonnistumisia.
...

krhm.. Mitähän mahtaa tarkoittaa, jos kellarissani on eläviä kuolleita kaltereiden takana, ja minä hoidan niitä kuin lemmikkejäni? Joskus kurottelevat kaltereiden raosta käsillään ja yrittävät tarttua minuun jos kävelen 'häkin' ohi?
Kellari on muuten hämärä ja sotkuinen.  ::)
Olen monasti nähnyt unta tuosta.


Otsikko: Vs: Unisymboleiden pieni ABC
Kirjoitti: Hiisitär - 23.06.2007 18:22:24
Hmmm... Se voisi tarkoittaa ehkä sitä, että sinussa on jokin osa-alue, jonka ruokkimisesta tiedostamattasi pidät. Esim. jotkut ihmiset ottavat suosiolla uhrin aseman ja ruokkivat omaa marttyyriuttaan tiedostamatta sitä itse, koska ovat jo niin tottuneen siihen.

Vaalitko siis jotain kuollutta itsessäsi, jonka olisi aika päästä kuolemaan? Katsotaanpa vielä, mitä unikirja sanoo zombeista.

Zombi
Jos olet unessasi zombi kertoo se siitä, että olet fyysisesti ja/tai henkisesti irtautunut ihmisistä ja tilanteista, jotka ympäröivät sinua parhaillaan. Tunnet, ettet yllä kosketuksiin niiden kanssa.
Vaithoehtoisesti uni voi kertoa että tunnet olevasi kuollut sisältä päin ja toimit valve-elämässäsi zombin tavoin, suorittamalla vaaditut päivittäiset toimet kuin robotti.
Otsikko: Vs: Unisymboleiden pieni ABC
Kirjoitti: Hiisitär - 06.07.2007 22:25:28
Käärme
Jos käärme puree sinua, kertoo se piilossa olevista peloista ja huolista, jotka koet uhkaaviksi. Uni saattaa varoittaa sinua jostain valve-elämäsi asiasta, jota et osaa varoa tai joka ei ole vielä noussut esiin. Käärmeet voidaan tulkita myös fallistisina symboleina ja näin ollen ne symboloivat vaarallista ja kiellettyä seksuaalisuutta. Käärme voi myös kertoa, että joku ihminen lähelläsi on häikäilemätön ja siksi epäluotettava.
Positiivisena symbolina käärmeet edustavat transformaatiota, tietoja ja viisautta. Ne ovat Itsen uudistumisen ja positiivisten muutosten tuojia.

Jalat
Omat jalat unessasi kertovat lähteestä, tasaisuudesta ja ymmärryksestä. Se kertoo, että sinun täytyy olla käytännöllisempi ja järkevämpi. Pidä jalkasi maassa.
vaihtoehtoisesti uni edustaa liikettä, itsenäisyyttä ja vapautta. Ehkäpä olet ottanut askeleen oikeaan suuntaan ja saavutat tavoitteesi seuraavalla askeleellä.
Jos peset jalkojasi kertoo se siitä, että toiset polkevat sinut maahan helpolla.
Intiassa jalat kuvaavat ihmisille pyhiä ominaisuuksia, koska jalkoja pidetään siellä ruumiin pyhimpänä osana.


Otsikko: Vs: Unisymboleiden pieni ABC
Kirjoitti: Hiisitär - 07.07.2007 00:56:04
Laiva
Laiva unessa kertoo, että tutkit tunteittesi ja alitajuntasi eri osa-alueita. Laivan kunto kertoo suoraan tunteittesi kunnosta. Jos laiva on risteilyalus, kertoo se hyvästä mielestä. Sotaa-lus puolestaan on viha ja vihaisten tunteiden merkki.
Jos seilaat kaikana merellä laivalla, uni viestittää että seisot korkealla tunteiden rappion  keskellä, koskematta noihin rappioihin. Olet turvassa.
Jos laivasi ajaa karille tai uppoaa uni viestittää, että jokin elämäs osa-alue ei ole hallinnassasi. Tunnet pelkoa tai olet epävarma tunteistasi. Pelkäät menettäväsi jonkin läheisesi tiettyjen ongelmien vuoksi.

Risteily
Risteilyllä oleminen kertoo jostakin tunteen matkasta jota käyt parhaillaan lävitse. Uni voi myös vihjata, että "risteilet" tai seilaat helposti ja lähes vaivatta eri tilanteiden läpi, joita elämääsi tulee.

Lentokone
Lentokone unessa viestittää, että voitat ongelmasi ja/tai valve-elämäsi haasteet ja statuksesi nousee uudelle tasolle. Saatat ilmentaa korkeampaa tiedon tilaa, vasta löydettyä vapautta ja suurta tietoutta.   
Jos vaihdat koneita, kertoo se, että elämässäsi tulee tapahtumaan muutos, joka vie sinut nykyiseltä tai suunnitellulta polulta aivan uudelle polulle. Muutokset elämässäsi vievät sinut uusiin tuuliin ja nostattavat statustasi ja tunnustustasi.
Jos koneesi putoaa, sinulla on valve-elämässä epärealistisia päämääriä. Päämääräsi ovat ehkä liian korkeita ja näin ollen mahdottomia toteuttaa. Vaarana on, että putoat alas. vaihtoehtoisesti uni voi kertoa itsetunnon puutteesta, itsensä morkkaamisen asenteesta ja itsensä epäilemisestä silloin, kun kyseessä on päämäärien saavuttaminen. Voiman puuttuminen ja epävarmuus varjostavat päämääriesi saavuttamista voimakkaasti,
Jos kone kaapataan, kertoo se häiritsevistä ajatuksista ja menneistä tunteista, jotka kumpuavat alitajunnastasi.


Otsikko: Vs: Unisymboleiden pieni ABC
Kirjoitti: Hiisitär - 07.07.2007 16:56:23
Virtsaaminen
Virtsa unessa edustaa torjuamiasi tunteitasi.
Jos itse virtsaat symboloi se puhdistautumista ja vapautumista joko negatiivisista tai tukahdetuista tunteista. Virtsaaminen on myös peruskontrollien puutteesta elämästäsi.
Jos virtsaat julkisesti, kertoo se siitä, että sinulla ei ole tarpeeksi yksityisyyttä tekojesi suhteen tai että sinun täytyisi pyytää anteeksi tai tunnustaa jotan julkisesti.


Otsikko: Vs: Unisymboleiden pieni ABC
Kirjoitti: Hiisitär - 07.07.2007 17:03:17
Myöhästyä
Unessa myöhässä oleminen tai myöhästyminen merkitsevät, että pelkäät muutosta ja haluasi jättää jokin tilaisuus käyttämättä. Saatat tuntea olevasi valmistautumaton, arvoton ja ilman tukea nykyisessä tilanteessasi. Vaihtoehtoisesti saatat olla loppuun palanut tai sekaisin miettiessäsi tulevaisuutta koskeavia päätöksiä. Sinusta tuntuu siltä, että aika loppuu kesken tai että sinulla ei ole tarpeeksi aikaa, jotta ehtisit saavuttaa kaiken haluamasi.


Otsikko: Vs: Unisymboleiden pieni ABC
Kirjoitti: Hiisitär - 07.07.2007 17:09:53
Valas
Valas unessasi edustaa intuitiotasi, varuillaan olemista henkisyyteen suuntautumista. Vaihtoehtoisesti valas voi merkitä myös ihmissuhdetta tai bisnesprojektia joka on liian suuri hallittavaksi.


Otsikko: Vs: Unisymboleiden pieni ABC
Kirjoitti: Hiisitär - 07.07.2007 17:16:39
Valokuva
Valokuva unessa vihjaa, että jokin elämäs ihmissuhde kaipaa huomiotasi. Se voi myös kertoa vääristä mielikuvista ja että jokin ei ole sitä, miltä se näyttää. Vaihtoehtoisesti uni huomauttaa, että olet liikaa kiinni menneisyydessä tai pidät kiinni turhista toiveista.

Mäki
Jos kiipeät mäkeä ylös symboloi se ponnistelujasi päämäärääsi kohti. Jos seisot mäen päällä, kertoo se siitä, että olet onnistunut ja saavoittanut tavoitteesi tai vastaavasti, että sinulla on tarpeeksi resursseja hoitaaksesi käsillä olevan tehtävän kunnialla loppuun.

Kamera
kamera unessa kertoo halustasi ripustautua menneeseen ja/tai elää menneessä. Vaihtoehtoisesti se edustaa tarvettasi keskittyä paremmin johonkin asiaan. Ehkäpä sinun pitää selkeyttää ajatuksesi.


Otsikko: Vs: Unisymboleiden pieni ABC
Kirjoitti: Hiisitär - 07.07.2007 18:02:39
Suudelma, Suudella
Suudelmasta uneksiminen edustaa rakkautta, kiintymystä, seesteisyyttä, harmoniaa ja tyytyväisyyttä. Jos näet muiden suutelevan unessa, kertoo se siitä, että olet sekaantunut liiaksi heidän keskinäiseen suhteeseensa. Sinun on annetava heille omaa aikaa ja tilaa.
Jos unessa olet juuri aikeissa suudella jotakuta, kertoo se siitä, että et tiedä mitä hän todellisuudessa ajattelee sinusta. Haet jonkinlaista ihmissuhdetta tämän henkilön kanssa, mutta et oikein tiedä miten saavuttaisit sen parhaiten.
Jos suutelet samaa sukupuoltaolevaa henkilöä ja olet itse hetero, kertoo se itsensä hyväksymisestä. Tiedostat itsesi feniniinisen tai maskuliinisen puolen.
Kädelle suuteleminen kertoo kunnioituksesta.
Jos suutelet unessasi jonkun toisen tyttö- tai poikaystävää, kertoo se parisuhteen ja rakkauden energian tuntemisen toiveistasi. Haluat ehkä ilmaista seksuaalisuuttasi paremmin ja herättää intohimosi henkiin. Vaihtoehtoisesti uni symboloi oman koskemattomuuden puutteesta.
Jos suutelet läheistä ystävääsi, kunnioitat ja ihailet häntä valve-elämässäsi. Etsit intiimiä läheisyyttä, joka puuttuu jostakin valve-elämäsi ihmissuhteesta. Se saattaa olla tai olla olematta merkki romanttisesta kiinnostuksesta ystävääsi kohtaan.
Jos suutelet vihamiestäsi, kertoo se petoksesta, vihollisuudesta tai kanssakäymisestä vihaisen ystävän kanssa. Mieti myös sanontaa "Kuoleman Suudelma".
Jos vieras henkilö suutelee sinua, silloin uni antaa ymmärtää, että olet löytänyt tai löytämässä uuden puolen itsestäsi. Sinua kehotetaan tutustumaan paremmin johonkin itsesi osa-alueeseen.


Otsikko: Vs: Unisymboleiden pieni ABC
Kirjoitti: Hiisitär - 07.07.2007 18:09:08
Nainen
Nainen unessa on hoivaamisen, passiiviisuuden, hoitavan luonteen ja rakkauden symboli. Nainen voi edustaa oman naiseutesi osa-alueita tai omaa äitiäsi. Vaihtoehtoisesti uni kielii houkutuksesta ja syyllisyydestä. Jos tunnet unen naisen uni kertoo huolestasi ja tunteistasi tuota naista kohtaan.
Vanha nainen unessa edustaa vanhentumista ja ikääntymistä.
Joukko puhelevia naisia kertoo juoruilusta.
Raskaana oleva nainen symboloi runsasta hyvinvointia.


Otsikko: Vs: Unisymboleiden pieni ABC
Kirjoitti: Hiisitär - 07.07.2007 18:36:01
Vartalo
Omasta vartalosta uneksiminen kertoo itsearvostuksen ja itsetunnon tasosta. Usein tämä ominaisuudet ovat riippuvaisia ulkoisesta olemuksestamme ja siitä, kuinka ilmaisemme itseämme.
Unen vartalo voi heijastaa myös sisäistä identiteettiäsi tai terveyden tilaasi.

Hyönteinen
Hyönteiset unessa puhuvat pienistä vastoinkäymisiä, jotka sinun on voitettava. Elämässäsi on pieniä ongelmia tai asioita, jotka ärsyttävät sinua ja sinun ei auta muu kuin käsitellä ne. Jokin tai joku saattaa "inistä" korvaasi tai "kiusata" sinua.
Vaihtoehtoisesti hyönteisten sanotaan olevan tarkkuuden, varuillaan olemisen ja herkkyyden symboleita. Sinun on ehkä tarpeen koota ajatuksesti ja tarkastaa arvosi.
Joskus hyönteiset nähdään myös pyhien viestien sanansaattajina.

Otsa
Sileä ja virheetön otsa kertoo hyvästä arvostelukyvystä ja reiluudesta. Se voi kertoa myös älykkyydestäsi.
Rypistynyt otsa kertoo huolista ja taakoista. Saatat olla vaipuneena syviin mietteisiin.
Lapsesi otsan tunteminen kertoo pyyteettömistä ylistyksistä.

Iilimato
Jos näet unessa iilejä tai joudut niiden puremaksi, kertoo se siitä, että jokin asia elämässäsi imee voimiasi ja eloisuuttasi. Unen iilit saattavat edustaa näin ihmisiä, tapoja tai negatiivisia tunteita jotka imevät sinua kuiviin.
Vaihtoehtoisesti, jos koko vartalosi on iilien peittämänä, tunnet inhoa omaa vartaloasi tai jotain tekemääsi asiaa kohtaan.

Vasen
Vasen puoli unessa on alitajunnan ja tukahdetuttujen tunteiden/ajatusten symboli. Se kertoo myös taipumuksesta passiivisuuteen.

Varasto(rakennus)
Varasto unessa edustaa piilossa olevia voimavaroja tai varastoitunutta energiaa, sekä muistoja. Saatat laittaa aikomuksesi ja tavoitteesi varastoon hetkeksi.
Tyhjä varasto kertoo, että olet kuluttanut sisäiset voimavarasi tyhjiin. Sinun on aika ottaa vapaata ja levätä täyttääksesi taas akkusi.

Ompelukone
Uni viestittää, että budjetointi auttaa sinut yli hankalien aikojen.

Ampuma-ase
Ase edustaa agressiota, vihaa ja potenttiaalista vaaraa. Saatat olla tekemisissä passiivis-aggresiivisuuden ja autoritääri/alamainen aiheiden kanssa. Vaihtoehtoisesti ase edustaa penista ja miehistä seksuaalista intoa. Näin ollen ase saattaa merkitä voimaa ja impotenssia.
Jos lataat aseen, varoittaa uni että sinun pitäisi huolethia siitä, ettet päästä tempparemamenttiäsi räjähtämään käsiin.
Jos ammut jonkun, kertoo uni piilossa olevista aggressiivisista tunteista ja vihasta tuota henkilöä kohtaan.
Jos joku ampuu sinua, elämässäsi on meneillään jokin taistelu toisen henkilön kanssa. Saatat tuntea olevasi jonkin tilanteen uhri.


Otsikko: Vs: Unisymboleiden pieni ABC
Kirjoitti: Hiisitär - 07.07.2007 18:54:42
Kello
Kello unessa kertoo ajan merkityksen tärkeydestä tai siitä, että aika on käymässä vähiin. Saatat olla ahdistunut, kun et pysty pysäyttämään asioiden kulkua. Sinua saattaa painaa lähestyvä dead-line tai muu aikaa vaativa asia. On aika spurtata eteenpäin ja kiihdyttää tahtia. Vaihtoehtoisesti kellot edustuvat kuolemaa, varsinkin jos kello on pysähtynyt. Tämä on hyvin yleinen sairauden ja kuoleman symboli.
Jos kello kulkee takaperin kertoo se suoraan siitä mihin suuntaan elämäsi on menossa. Sen sijaan että etenisit kohti päämääriäsi, sinusta tuntuukin, että et ole saanut aikaiseksi mitään merkittävää. Olet jumissa.
Unen kello voi myös (varsinkin tikittäessään) symboloida sydämen lyöntejä ja näin ollen kertoa elämäsi tunteellisista puolista.

Seinä, Muuri
Seinä unessa kertoo rajoituksista, esteistä ja vastoinkäymisistä. Jokin estää etenemistäsi. Sinua ympäröivät ehkäpä omat vanhan tapasi ja ajatusmallisi, jotka estävät matkan teon.
Jos hyppäät muurin yli, voitat hankalat esteesi ja onnistut.
Jos hajotat seinää tai muuria, kertoo se siitä, että murskaat ongelmasi ja ylität omat rajoitteesi. Jos seinä murenee, olet noussut helposti ongelmiesi ja suojamuuriesi voittajaksi.
Jos rakennat seinää tai muuriam edustaa se huonoa ihmissuhdetta tai lapsuuden traumaa. Se kertoo myös siitä, että olet hyväksynyt omat rajoitteesi.
Jos piileskelet seinän tai muurin takana, sinua hävettävää myöntää ääneen yhteytesi johonkin tai johonkuhun.
Jos sinut heitetään tai singotaan seinän tai muurin läpi, se tarkoittaa kirjaimellisesti sitä, että sinun on hajoitettava ympärillesi rakentamasi seuojamuurit. On aika seikkailuille ja tutkimusmatkoille.


Otsikko: Vs: Unisymboleiden pieni ABC
Kirjoitti: Hiisitär - 07.07.2007 18:58:28
Amme
Jos näet unessa ammeen tai olet siinä itse, uni kertoo tarpeestasi itsesi uudistamiseen ja pakoa arkipäivän ongelmista. Sinun on luovuttava taakoista, joita olet kantanut mukanasi. Vaihtoehtoisesti uni viestittää rakkauden tunteesta ja halustasi löytää mielihyvää ja rentoutumista.
Jos sinä hukut tai joku muu hukkuu ammeeseen, et ole vielä iin valmis kohtamaan pelkojasi ja tunteitasi mitä luulit. Tunnet itsesi totaalisen voimattomaksi padottujen tunteittesi edessä. Ota askel kerrallaan ja etene hitaasti sen sijaan, että yrittäisit syöksyä suoraan asioihin käsiksi.
 
Veri
Veri unessa edustaa elämää, rakkautta ja intohimoa aivan kuten pettymyksiäkin. Jos näet unessa, että jonnekin on kirjoitettu "veri", uni saattaa kertoa jostain tilanteesta elämässäsi joka on pysyvää eikä sitä näin ollen voi muuttaa.
Jos vuodat verta tai menetät verta, kärsit loppuunpalamisesta tai tunnet olevasi emotionaalisesti tyhjiin imetty. Uni voi myös kuvastaa katkeria kohtaamisia sinun ja ystäviesi välillä: vanhat tekosi palaavat vainoamaan sinua.
Jos näet verellä kirjoitettua tekstiä, edustaa se energiaasi, jonka olet laittanut johonkin projektiin. Olet tehnyt niin palkon töitä asian eteen, ettet suostu luopumaan siitä.
Jos juet verta, sinussa on aimo annos elinvoimasta energiaa ja voimaa.

Ulostaa
Jos ulostat jonkun päälle, uni kuvastaa tosielämässäsi tuntemaa vihaa ja vihollisuutta tuota henkilö kohtaan.
Jos puolestaan sinun päällesi ulostetaan, tunnet syyllisyyttä ja arvottomuutta. Saatat kärsiä huonosta itsetunnosta.

Vessa
Vessa unessa symboloi tunteiden vapautumista tai jostakin elämässäsi tarpeettomasta asiasta eroon pääsemistä. Jos siivoat vessaa, olet rikkomassa suojakuortasi tai pääsemässä eroon esteistäsi.
Tukkeutunut vessa edustaa tunteita, joita pidät sisälläsi. Olet padonnut niitä aivan liian kauan. Jos  vessa puolestaan lainehtii, halut tuoda tunteesi julki kokonaisuudessaan.

Isä
Isä edustaa autoritääriä ja suojellusta. Uni kehottaa sinua luottamaan itseesi enemmän ja olemaan itsenäisempi. Pohdi myös mahdollista alkavaa suhdetta isäsi kanssa.
Jos isäsi on unessa kuollut, sinua kehotetaan olemaan varuillasi ja etenemään rauhallisesti bisneksissäsi.

Äiti
Äiti kuvastaa unessa itsesi hoivaavaa puolta. Äidit tarjoavat suojaa, elämän, ohjausta ja turvaa. Joillakin voi olla vaikeuksia vapauttaa itseään äidistään ja siksipä he etsivätkin omaa itsenäisyyttään ja kehitystään.
Jos keskustelet äitisi kanssa, kuvastaa se asioita, otka ovat vaivanneet mieltäsi etkä oikein tiedä, mitä sinun tulisi tehdä. Uni voi myös vihjata, että sinulla on selvittämättömiä asioita äitisi kanssa.


Otsikko: Vs: Unisymboleiden pieni ABC
Kirjoitti: Hiisitär - 07.07.2007 22:55:10

Kengät
Yleisesti kengät edustavat suuntaasi kohti elämää. Se kertoo, että olet hyvin maadoittunut tai maanläheinen. Kengät edustavat myös varmuuttasi omista uskomuksistasi.
Jos vaihdat kenkiä, silloin uni kertoo siitä, että vaihdat roolia. Otat uuden näkökulman elämään. Jos unohdat kenkäsi, jätät huolet taaksesi. Kieltäydyt hyväksymästä jotain ideaa tai asennetta.
Jos unen kengät ovat vanhat ja kuluneet, menestys löytyy kyllä, mutta se vaatii kovaa työtä. Uni saattaa myös vihjata, että olet viimein hyväksynyt itsesi.
Uudet kengät puyolestaan varoitattavat, että uskot omaan menestykseesi ihan liikaa. Vaihtoehtoisesti uni voi kertoa sinulle elämäsi polusta, joka on vielä tällä hetkellä tuntematon.
Jos pidät kenkiä, jotka eivät sovellu unen tilanteeseen (esim. tennarit hienoissa juhlissa), edistymisesi tulee olemaan uuvuttavaa ja sairastuttavaa. Uni voi kertoa myös siitä, että menet väärään suuntaan ja sinun pitää arvioida tavoitteesi uudelleen.
Jos olet ilman kenkiä, kärsit itseluottamuksen puutteesta ja itsesi morkkaamisesta. Saatat käsitellä parhaillaan asioita, jotka liittyvät identiteettiisi. Niinpä jos hukkaat unessa kenkäsi uni voi paljastaa, että etsit itseäsi ja todellista minuuttasi.
Lapsenkengät unessa symboloivat puhtautta, viattomuutta, haavoittuvuutta, hellyyttä ja halua olla rakastettu. Jos suunnittelet lasten hankintaan tai jos sinulla on jo lapsi, uni kertoo, että lapsi kiintyy tai on kovin kiintynyt sinuun.

Tuli, Tulipalo
Unen sisällöstä ja kokonaisuudesta riippuen unessa nähty tuli symboloi tuhoa, himoa, halua, (juhla)valaistusta, transformaatiota, ilahtumista tai vihaa. Uni saattaa viitata siihen, että vanha jää taakse ja uusi astuu elämääsi. Ajatuksesi ja katsantokantasi muuttuvat. Käytännössä, jos tuli on hallinnassa tai keskittynyt vain yhdelle alueelle, se on suora metafora omasta sisäisesti tulestasi ja sisäisestä muutoksesta. Se edustaa myös tahtoa ja motivaatiota.
Jos palat tulessa, uni varoittaa, että temppperamenttisi karkaa hallinastasi. Jotkin asiat polttavat sinua sisältäpäin.
Jos talosi palaa, käyt parhaillaan läpi jonkinlaista muutosta. Jos näet usein unia siitä että perheesi koti palaa, silloin uni kertoo, että et ole vielä valmis muutoksiin ja taistelet kovasti niitä vastaan. Vaihtoehtoisesti se voi korostaa ympärilläsi olevien ihmisten intohimoa ja rakkautta sinua kohtaan.
Jos sammutat tulen, voitat esteesi kovalla työllä ja vaivalla.


Otsikko: Vs: Unisymboleiden pieni ABC
Kirjoitti: Hiisitär - 07.07.2007 23:38:06
Ikkuna
Ikkuna unessa edustaa kirkkaita toiveita, avaria mahdollisuuksia ja sisäistä näkökykyä.
Jos katsot ulos ikkunasta, kuvastaa se elämänkatsomustasi, tietoisuuttasi, katsantotapaasi, tietämystä ja intuitiota. Etsit ehkä opastusta jonkin päätöksen tekemiseen. Tai sitten sinun täytyy astua ulos avaraan maailmaan ja kokea elämä.
Jos katsot sisään ikkunasta tai ikkunaa kohden, tutkiskelet sieluasi ja etsit todellista itseäsi.
Ikkunan sulkeminen kertoo hylkäämisestä jas hyljeksinnästä.
Rikkonainen tai pirstaloitunut ikkuna puolestaan kertoo syvästä surusta ja epälojaalisuudesta.
Peitetty ikkuna kertoo tarpeestasi yksityisyyteen ja tavoistasi saada tuota yksityisyyttä. Pidät osan itsestäsi salassa ulkomaailmalta.


Otsikko: Vs: Unisymboleiden pieni ABC
Kirjoitti: Riitta - 08.07.2007 09:17:30
Tasta ikkunasta on minulla hyva esimerkki:
Noin vuosi sitten nain unen tai mielestani nayn- jossa nain ikkunan katossa ja sielta nakyi meri, aurinko ja valtavasti kasveja ymparilla. Verhot hulmuivat tuulessa ja ikkunalasit aukesivat tuulen voimasta.
Mita tapahtui:
Muutama paiva sen unen jalkeen aloin kirjoittamaan kirjaani hyvin intensiivisesti-melkein unohtaen koko muun maailman. Unessani olivat kaikki 4 elementtia, vesi, tuli, ilma ja maa.


Otsikko: Vs: Unisymboleiden pieni ABC
Kirjoitti: Hiisitär - 08.07.2007 21:21:41
Pappi
Pappi unessa edustaa henkisiä tarpeita, uskonnollisuutta, uskonnollisia aatteita ja johdatusta. Se symboloi myös siveyttä ja pidättyväisyyttä. Saatat pitää seksuaalisuutta moraalittomana.

Viitta
Jos pidät ylläsi viittaa, kertoo se siitä, että yrität suojella itseäsi joltakin, jottei se loukkaisi tunteitasi. Uni saattaa myös vihjata että piilottelet tai yrität haudata jotain.

Risti
Risti unessa edustaa keräsimystä, marttyyriutta, kuolemaa ja/tai uhrautumista. Ehkäpä uni anata ymmärtää, että sinulla on ristisi kannettavana. Kysy itseltäsi mikä aiheuttaa kärsimyksesi tai suuret vaikeutesi.


Otsikko: Vs: Unisymboleiden pieni ABC
Kirjoitti: Fiona - 10.07.2007 20:49:32
Entä jos näkee unessa vuosilukuja? Näin yhdessä unessa vuosiluvut (tai aikajakson) 1992-1993. ???


Otsikko: Vs: Unisymboleiden pieni ABC
Kirjoitti: Ave^^ - 12.07.2007 10:18:05
mitä alastomuus unessa tarkoittaa, jos sitä ei lainkaan häpeä?

näin unen, jossa lähdin talvella ulos alasti juoksemaan, ja tein sen ylpeänä ja tarkoituksella. sitten päätin, ettei tämä olekaan hyvä idea ja palatessani takaisin vastaani tuli hirveä tuuli ja jouduin taistelemaan, että pääsen takaisin kotiin, mutta pääsin kuitenkin. ja kotona isäni avasi oven.  :P
vahva uni pitkään aikaan..  :)


Otsikko: Vs: Unisymboleiden pieni ABC
Kirjoitti: Riitta - 12.07.2007 22:43:14
Jos et havennyt alastomuuttasi niin kait et pelkaa olla oma itsesi missaan tilaanteessa-voi olla etta sinua joskus vastustetaan(tuuli) niin etta joudut taistelemaan
rehellisyydestasi ja ilmeisesti sinut on nain isasi kasvattanut(han aukaisi oven)


Otsikko: Vs: Unisymboleiden pieni ABC
Kirjoitti: selkälokki - 16.07.2007 09:48:24
Yritin katsella, mutta en löytänyt leivonnaista...
Ainakin kolmena yönä on ollut leivonnaiset unissa, kahdessa unessa mie olen osannut valmistaa niin hyviä, että niitä on haluttu vain minulta ostaa ja kolmantena yönä minulla itselläni oli sämpylä pussissa ja siinä oli kimalletta päällä. Toverillani taasen oli laatikollinen täytettyjä sämpylöitä...Ihan pihalla. Siis mitähän leivonnaiset tms. voisi merkitä?


Otsikko: Vs: Unisymboleiden pieni ABC
Kirjoitti: nikki - 16.07.2007 12:25:06
selkälokki
oisko nautinnonhalua,itsensä hemmottelun tarvetta,korviketta hellyyden nälkään?
toisaalta sen hyvän ja makian hyödyntämistä muillekin,
kaupankäyntiä,millä?
ja tietysti astrologisesti tulee mieleen tuo  :venus: :leijona:,
koria kakku,osuneeko päin aurinkoasi vastapäätä?
kermavaahot naamalla?
onhan siellä tuo merkuriuskin vastapäätä,
yhdistettynä kaksosiin antaa makean nälän,
ja kaupankäynnin,
ja kun venus siirtyi neitsyeeseen siirrytään viljaan ja sämpylöihin,
kunhan saturnuskin siirtyy sinne uneksimmekin sitten ruisvartaista ja näkkileivästä..
kuurapu saattoi unessa ruokkia tuota turvallisuudentunnetta,
syömme rakkaudennälkään,
täytämme perustarvetta,suu napsaa,sielu tyytyy
jos et itse syönyt niitä,ehkä pyrit täyttämään toisten tarpeita,
myös esteettisiä tarpeita,
halu jakaa hyvää


Otsikko: Vs: Unisymboleiden pieni ABC
Kirjoitti: Emisa - 16.07.2007 19:46:51
Hei,
Näin yksi yö unta tuttipulloista. Mitäköhän ne tarkoittaa ?
Unesta kerroinkin jossain keskustelusta mihin pystyi unista kertomaan.

t. Emisa


Otsikko: Vs: Unisymboleiden pieni ABC
Kirjoitti: selkälokki - 17.07.2007 08:59:57
Jep, nikki. Tuo hellyyden nälkä taisi kolahtaa eniten...Ja toisaalta varmaan sitten hoivaaminen. Ja se ihminen, jolla oli unessani laatikollinen niitä sämpylöitä, niin hän on mielestäni hyvinkin hellyyttään osoittava, taputtelee ja halailee mennen tullen. Ehkä tuo sitten siihen liittyy, miulla siis on vielä mahdollisuus aueta enemmän..Miulla oli vain yksi sämpylä, tosin sitäkin ehompi, kun siinä oli sitä kimalletta, mutta toverillani oli kokonainen laatikollinen. Hän pitelikin sitä laatikkoa sylissään hyvin varovasti ja suojelevasti. :)
hassua oli.


Otsikko: Vs: Unisymboleiden pieni ABC
Kirjoitti: nikki - 17.07.2007 11:05:23
selkälokki
kimalteella teet arjesta juhlaa..
 :venus: :leijona: haluaa herkutella,
itse ostin makeita mansikoita,ilman torjunta-aineita,
ja suu napsi..


Otsikko: Vs: Unisymboleiden pieni ABC
Kirjoitti: Cheva - 23.07.2007 12:09:23
Hei! Toivottavasti tätä ei ole jo kerrottu, vaan ei ainakaan silmiin osunut  ::)

Veden kyllä löysin, mutta mitäpä meinaa uiminen tai veden varassa oleminen?

 :)Otsikko: Vs: Unisymboleiden pieni ABC
Kirjoitti: Riitta - 23.07.2007 14:21:15
Veden varassa oleminen-sinun tunnemaailmasi voittaa jarjen.


Otsikko: Vs: Unisymboleiden pieni ABC
Kirjoitti: loststar - 26.07.2007 02:58:10
Mitä väri violetti kuvaa unessa tai violetti pyörre? Tästä on jo aikaa,mutta unessani oli violetti pyörre jonka sisällä oli olentoja joita ihmiset pelkäsivät,mutta mä en koska he olivat ystäviäni  :)


Otsikko: Vs: Unisymboleiden pieni ABC
Kirjoitti: Riitta - 26.07.2007 09:04:32
Violetti vari kuvaa sielun sisaista tieta-sehan on 6:s chakramme, vain kruunuchakra on korkeampi, karman tai edellisten elamien symbolisoimaa energiaa-violetti on myos oma varini-sinunhan ei tarvitse pelata(kuten unessasi teitkin) koska se on sinun omaa opittua energiaa joka kuvaa henkista tieta ja syvallisia ajatuksia.


Otsikko: Vs: Unisymboleiden pieni ABC
Kirjoitti: poppi - 26.07.2007 12:25:42
Minä kyllä unohtaisin tämmöiset luettelot. Hauskahan näitä on lukea, mutta kun näillä on hyvin vähän tekemistä minkään todellisen kanssa. Etsisin ennemminkin unistani esimerkiksi sanaleikkejä: kun kahlaan veteen unessa "laitan itseäni likoon" jne. Käyttäisin uneni ymmärtämiseen vapaata assosiaatiota: mitä joku sana, kuva tai asia tuo mieleeni, mihin se omassa elämässäni ja ympäristössäni liittyy?
Enneunet ovat todellisia mutta eivät kovinkaan yleisiä. Eikä niihinkään mielestäni päde mitkään säännöt ja rajoitteet. Enneunen voi nähdä vaikka hereillä ollen, silmät apposen avoimina, silloin sitä vaan sanotaan intuitioksi. Iso osa henkilökohtaista enneunista johtuu siitä, että ruumis kokee ja tietää asiat paljon ennen kun ne oikeastaan nousevat tietoisuuteen. Nämä "enneunet" ovat hyvin tärkeitä varsinkin elämän kriisikohdissa. Ne lempeästi ja moralisoimatta pyrkivät kertomaan meille missä nyt mennään ja mihin tämä tie johtaa. Ruumiin muistissa on valtavasti kokemusperäistä tietoa ja ne antavat suuntaa tuleville tapahtumille. Tällä en tarkoita sitä, etteikö todella ennustavia unia ole. Tottahan niitä on. 


Otsikko: Vs: Unisymboleiden pieni ABC
Kirjoitti: mirka222 - 20.08.2007 14:34:41
Mitähän merihevoset unessa mahtaavat tarkoittaa? En yleensä "muista" uniani, mutta viime yönä näin unta pienistä kirkkaista erivärisistä merihevostauluista, joita oli yhteensä kymmenen ja jotka halusin ehdottomasti ostaa ystävältäni.(hymiöt ei toimi)


Otsikko: Vs: Unisymboleiden pieni ABC
Kirjoitti: *yildirim* - 22.08.2007 11:25:19
Mitähän merihevoset unessa mahtaavat tarkoittaa? En yleensä "muista" uniani, mutta viime yönä näin unta pienistä kirkkaista erivärisistä merihevostauluista, joita oli yhteensä kymmenen ja jotka halusin ehdottomasti ostaa ystävältäni.(hymiöt ei toimi)

merihevonen kuvastaa tavallista voimakkaampaa alitajuntaa ja sen myötä tulevia uusia katsantokantoja siihen miten elämää yleensä katsot.olet oppimassa uusia tapoja katsoa elämää.

nuo värit varmasti voisivat sinulle kertoa missä elämänalueissa tulee muutosta tapahtumaan mikäli ne muistat.

10 lukuna taas voisi edustaa sitä että jonkin uuden alkaessa täytyy jotain vanhaa muuttua kadota ja edustaa myös vastakohtaisuuksien huomaamista eri asioista.


Otsikko: Vs: Unisymboleiden pieni ABC
Kirjoitti: mirka222 - 22.08.2007 22:31:25
Jadeania tulkintasi osui naulan kantaan "merihevonen kuvastaa tavallista voimakkaampaa alitajuntaa ja sen myötä tulevia uusia katsantokantoja siihen miten elämää yleensä katsot.olet oppimassa uusia tapoja katsoa elämää".

Olen todellakin tämän vuoden aikana oppinut ja oppimassa uusia asioita, ja sellaisella vauhdilla että se joskus hirvittää! Kuinka paljon voikaan alle vuoden aikana kehittyä. Hengelliset asiat ja alitajunta tuntuvat tällä hetkellä erityisen voimakkaasti elämässäni, samoin suhtautumiseni elämään on muuttumassa "radikaalisti". Tarot tulkinnat sekä karttatsydeemit tukevat myös tätä tulkintaa ja muutosta. Ihmeellistä  :D


Otsikko: Vs: Unisymboleiden pieni ABC
Kirjoitti: mirka222 - 22.08.2007 22:34:21
ja taulujen väreistä muistan kunnolla vain keltaisen sekä vihreän ja vaaleanpunaisen sekoituksen sekä voimakkaan pinkin, ja kaikista sen, että värit olivat "puhtaita",voimakkaita ja kirkkaita  :)


Otsikko: Vs: Unisymboleiden pieni ABC
Kirjoitti: sideman - 23.08.2007 21:18:21
[/i]
1. Lentäminen (lentokoneetta)
Lentämisunet ovat parhaita: olet painoton, huoleton ja olo on autuas. Kun lennät unessasi, onnellisuudellesi näytetään vihreää valoa. Jos lennät jonkun toisen kanssa, jaat onnesi ja ilosi. Uni kertoo sinulle, että deittailusi on oikealla radalla. Toinen tulkintamahdollisuus: jos et vielä deittaile ketään, niin pian tulet deittailemaan! Jos pelkäät unessasi lentämistä, et ole täysin valmis rakkauteen. Mikä sinua estää? Kiinnitä huomiota muihin uniisi ja hae niistä vinkkejä, mikset liitele romanssissa.

Itsellä ainakin lentämisen tunne ja muut siihen liittyvät kokemukset ovat niin voimakkaita, että lentounet ovat ylivoimaisesti paras kokemus minun elämässäni. En vain ymmärrä, kuinka aivot pystyvät unessa luomaan niin voimakkaan illuusion, jos se sitä on. Vaihtoehtoinen selitys lienee se, että astraalikeho todellakin liitelee jossakin melkoisen etäällä karkeammin fyysisestä lihallisesta ropasta.

Tosin joskus lentounetkin menevät vähän överiksi. Jokin aika sitten raketoin
yläviistoon noin 45 asteen kulmassa sellaista faarttia, että alkoi hirvittää. En
vain tiennyt miten olisin saanut jarrua päälle, joten onneksi heräsin ennenkuin
mitään karmeampaa pääsi tapahtumaan...

 :smitten:


Otsikko: Vs: Unisymboleiden pieni ABC
Kirjoitti: Starwind - 30.08.2007 10:46:25
Veteen liittyen en löytänyt mainitoja jäästä. Näin unta, että olin mökillämme ja järvi oli jäässä. Joku teki siihen uran ja väkeä alkoi ajamaan siitä ihan oman rantamme tuntumasta moottorikelkoilla ja muilla pörisijöillä. Suutin siitä valtavasti ja lähdin tekemään jäähän isoa uintiavantoa, että ajelu loppuisi. En kuitenkaan ehtinyt tehdä sitä, koska kun pääsin jäälle, huomasinkin siinä isoja sulia kohtia rannan (joka oli jäässä) ja ajouran välillä. Äitini huomasi ennen minua, että vesi oli yllättävän syvää ja kirkasta, ja sanoi minulle siitä. Lähdin takaisin rantaa kohden, mutta jouduinkin hyppelemään jäälautoilla, jotka hajosivat allani. Kuin ihmeen kaupalla pääsin kuitenkin rantaan lähes kuivin jaloin. Koko ajan taka-alalla mieltäni painoi tieto, että olin siskoni kanssa murhannut serkkuni ja hänen kumppaninsa. Tuntui siltä, että heidän kuolemansa oli kaikkien tiedossa, mutta vain minä ja siskoni tiesimme murhanneemme heidät. Oloni oli surullinen ja samalla seesteinen.

Voisiko tämä kuvastaa sitä, että alan nähdä sisimpääni - jää murtuu ja sulaa pois. Samalla viha haihtuu ja itse voimaannun. En vain ymmärrä miten tulkita murha, kun olen serkkuni ja hänen kumppaninsa kanssa hyvissä väleissä, vaikka emme kovin läheisiä olekaan. Outoa  :idiot2:


Otsikko: Vs: Unisymboleiden pieni ABC
Kirjoitti: *yildirim* - 30.08.2007 11:53:38
jää mielestäni kuvaa piilossa olleita tai muuten vain hyvin kylminä olleita tunteita. koska jää alkoi pikku hiljaa sulaa niin se tosiaan kertoisi siitä että alat käsitellä jotain tälläistä asiaa joka on ollut sinulle vaikea...

tuon murhan voisi kuvata teidän elämäsänne jonkin aikakauden loppuna joka ei palvele enää tässä ja nyt. suhteisiinne tulossa kenties jotain uutta ilmettä.

tuo alun jään sulaminen tietysti voisi myös liittyä juuri myös tähän että alat nyt tiedostaa nämä tunteet jotta jotain on tapahtumassa teidän keskinäisissä suhteissa vaikka kenties et ole sitä aiemmin halunnut myöntää.


Otsikko: Vs: Unisymboleiden pieni ABC
Kirjoitti: TaruTuulia - 30.08.2007 11:56:42
Lukaisin ketjun läpi, mutten löytänyt kuvausta koruista, timanteista? Näin viime yönä unta, jossa annoin ja sain isoja, roikkuvia timanttisia kaulakoruja.
Ideoita?


Otsikko: Vs: Unisymboleiden pieni ABC
Kirjoitti: *yildirim* - 30.08.2007 12:07:38
Lukaisin ketjun läpi, mutten löytänyt kuvausta koruista, timanteista? Näin viime yönä unta, jossa annoin ja sain isoja, roikkuvia timanttisia kaulakoruja.
Ideoita?

tälläistä mie löysin koruista unissa...kertovat omasta itsetunnostasi ja siitä kuinka näet itsesi.kuvastaa juuri sitä osaa itsestäsi jota pidät elämässä arvokkaana.

jos näit unta josta korusta jonka jo omistat saattaa se kertoa jonkinlaisesta ihmissuhde muutoksesta sinun ja korun antajan välillä.

jos löydät unessasi korun aivan sattumalta kertoo se nopeasta edistymisestä jollain elämäsi osa-alueella

korujen saaminen lahjaksi kertoo siitä että sinun pitäisi tiedostaa se hyvä tässä ja nyt jota korun antaja tai hänen tyyppiset ihmiset tuovat elämääsi.

jos jokin koru hajoaa unessasi se kertoo suurista pettymyksistä tavoitteidesi saavuttamisessa ja niissä asioissa joita sydämmesi eniten juuri nyt haluaisi.


Otsikko: Vs: Unisymboleiden pieni ABC
Kirjoitti: TaruTuulia - 30.08.2007 13:21:15
Lukaisin ketjun läpi, mutten löytänyt kuvausta koruista, timanteista? Näin viime yönä unta, jossa annoin ja sain isoja, roikkuvia timanttisia kaulakoruja.
Ideoita?

tälläistä mie löysin koruista unissa...kertovat omasta itsetunnostasi ja siitä kuinka näet itsesi.kuvastaa juuri sitä osaa itsestäsi jota pidät elämässä arvokkaana.

jos näit unta josta korusta jonka jo omistat saattaa se kertoa jonkinlaisesta ihmissuhde muutoksesta sinun ja korun antajan välillä.

jos löydät unessasi korun aivan sattumalta kertoo se nopeasta edistymisestä jollain elämäsi osa-alueella

korujen saaminen lahjaksi kertoo siitä että sinun pitäisi tiedostaa se hyvä tässä ja nyt jota korun antaja tai hänen tyyppiset ihmiset tuovat elämääsi.


Kiitos. Tulkintasi sai pohtimaan unta syvemmin, kuten tarkoituskin ;) Pieni, nopea edistyksellinen askel tapahtui myös jo tänä aamuna! Kunpa sen saisi vielä ulottumaan elämän muillekin osa-alueille, mutta kaipa muutokset ovat pysyvämpiä, jos ne tekee vähän kerrallaan, eikä aina niin isoin harppauksin...


Otsikko: Vs: Unisymboleiden pieni ABC
Kirjoitti: Riitta - 30.08.2007 14:19:01
Timanttikorujen antaminen ja saaminen edustaa vuorovaikutusta. Timantithan symbolisoivat juuri "tulessa koeteltua" sisaista minaa, joista on hitaasti kehittynyt monisarmainen persoona-juuri niin, hitaasti hyva tulee.


Otsikko: Vs: Unisymboleiden pieni ABC
Kirjoitti: MillaMiuMau - 09.09.2007 23:18:36
En löytänyt ketjusta, eikä unikirjanikaan kerro mitä symboloi hevonen.

Olen nähnyt viimeisen kolmen viikon aikana kieltämättä joka toinen yö jotain unta hevosesta. Välillä niitä on paljon ja ne ovat laitumella tai tallissa. Välillä olen hevosen lähellä ja parissa unessa olen jopa kaatunut lattialle hevosen edessä ja hevonen on kävellyt ylitseni, kuitenkaan tallomatta minua. Unessa olo on ollut kuitenkin rauhallinen, mitä nyt säikähtänyt sitä tilannetta kun hevonen kävelee ylitse  :)

Sanottakoot vielä, etten ole missään tekemisissä hevosten kanssa, joten elävästä elämästä nämä unet eivät voi tulla  :P


Otsikko: Vs: Unisymboleiden pieni ABC
Kirjoitti: selkälokki - 10.09.2007 11:52:44


HEVONEN
Vahva, fyysinen energia. Sinun pitää kesyttää villejä voimia. Uni voi vihjata, että olet laukannut liikaa ympäriinsä tai ehkä sinun pitäisi olla vähemmän ylimielinen.
Musta/Tumma hevonen symboloi mysteeriä, villiyttä ja tuntemattomuutta. Otat ehkä riskejä elämässäsi uusilla alueilla. Valkoinen hevonen kertoo puhtaudesta, hyvästä onnesta ja menestyksestä.
Jos hevonen jahtaa sinua, sinulla saattaa olla ongelmia seksuaalisuuden ja intiimin kanssakäymisen kanssa.
Kuollut hevonen on vapauden ja vaatimusten puuttumisen symboli. Se saattaa vihjata sinua työskentelemään tunteittesi parissa.
ratsastaminen kertoo, että saavutat päämääräsi. Villiintyneellä hevosella ratsastaminen kertoo, että intohimosi vie sinut mukanaan.
Haarniskoitu, keskiaikainen hevonen kertoo pelottomuudestasi, rohkeudestasi, voimastasi ja aggressiostasi.


Tässä on tuolta ketjun alkupäästä...Tässä ketujussa on jo niin paljon asiaa, että ei välttämättä osu silmään, kun etsii.  :)


Otsikko: Vs: Unisymboleiden pieni ABC
Kirjoitti: Cheva - 13.09.2007 11:18:37
Veden varassa olemisesta jo kerrottiin, vaan nyt olen nähnyt viikon sisällä kolme unta, joihin liittyi uiminen. Kahdesta vaatteet päällä ja yhdessä en tiedostanut asua. Eli mitä itse uiminen merkitsee?


Otsikko: Vs: Unisymboleiden pieni ABC
Kirjoitti: MillaMiuMau - 14.09.2007 14:51:57


Tässä on tuolta ketjun alkupäästä...Tässä ketujussa on jo niin paljon asiaa, että ei välttämättä osu silmään, kun etsii.  :)

olimpas huolimaton  :-[

Mutta kiitos kuitenkin Selkälokille  :smitten:

Kyllä tuossa tulkinnassa jotain tunnistettavaa oli, kuten olen ottanut työ- ja opiskeluelämässä aika suuria askeleita viimeaikoina ja jos ratsastaminen tarkoittaa todella sitä, että saavutan päämääräni, niin eihän tässä voisi olla sitten enää paremmin pullat uunissa  :coolsmiley:

-MMM


Otsikko: Vs: Unisymboleiden pieni ABC
Kirjoitti: Terra64 - 20.09.2007 08:20:01
Olen varmaan sokea, mutta mitä tarkoittaa unessa kun näkee leijonan? ;)


Otsikko: Vs: Unisymboleiden pieni ABC
Kirjoitti: *yildirim* - 20.09.2007 13:50:09
Olen varmaan sokea, mutta mitä tarkoittaa unessa kun näkee leijonan? ;)

leijona unessa symboloi voimaa ja agressiota. kertoo että pystyt voittamaan elämässäsi olevia esteitä.

koska leijonaa pidetään viidakon kuninkaana se edustaa myös ylpeyttä ja johtamistaitoja.osaat näin vaikuttaa paljon muihin kanssa ihmisiin.

jos laijona unessa hyökkää päällesi tarkoittaa se että sinulle on tulossa suuria esteitä elämässä ja tulet tarvitsemaan paljon ylimääräisiä voimia jotta et alkaisi itsetuhoiseksi.


Otsikko: Vs: Unisymboleiden pieni ABC
Kirjoitti: Nina - 20.09.2007 16:25:37
Näin viime yönä unta koirista jotka eivät tahtonee totella kunnolla. Olimme (tunsin unessa muut läsnäolivat, mutten nähnyt niitä) matkailuautolla liikenteessä. Vähän ennen kuin heräsin tuijottelin jalkapohjaani, josta oli irtoamassa nahka päkijän kohdalta.

Olisikohan tällä unella jotain sanomaa?


Otsikko: Vs: Unisymboleiden pieni ABC
Kirjoitti: Hiisitär - 22.09.2007 23:08:50
Sammakko
Sammakko unessa edustaa potenttiaali muutokseen tai jonkin odottamattoman asian tekemiseen. Sammakko saattaa nimittäin olla prinssi valeasessa. Vaihtoehtoisesti sammakko voi edustaa myös epäpuhtautta/likaa.
Jos sammakko loikkii unessasi, uni voi kertoa jollekin asialle sitoutumisen puutteestasi. Sinulla on taipumusta hyppiä paikasta ja asiasta toiseen. vaihtoehtoisesti hyppivä sammakko lupaa, että otat ison loikkauksen kohti jotain päämäärääsi.
Jos pyydystät sammakon, et huolehdi suotta terveydestäsi.
Jos kuulet sammakon kurnutusta, uni kertoo, että vierailusi ystäviesi luona ei tuota sellaista lopputulosta, jota olit toivonut.


Otsikko: Vs: Unisymboleiden pieni ABC
Kirjoitti: Hiisitär - 25.09.2007 16:11:27
Sandaalit
Jos pidät unessasi sandaaleita kertoo se mukavuudesta ja helppoudesta. Ymmärrät kaikkia ihmisiä avoimesti. Uni voi myös kehottaa sinua liikkumaan varovaisesti joidenkin tiettyjen henkilöiden läheisyydessä tai ottamaan riskin vastuttaessasi heitä.

Hiihtää/Hiihto
Hiihtäminen unessa kertoo, että rehkit ja laitat mentaalisen ja/tai fyysisen kyvykkyytesi testiin. Olet itse Itsesi pahin vastustaja.

Raha
Jos voitat unessasi rahaa, symboloi se sitä, että elämääsi tulee menestystä ja kukoistusta. Raha voi edustaa itseluottamusta, itsensä arvostamista, menestystä tai arvoja. Sinulla on uskoa itseesi. Vaihtoehtoisesti rahasta uneksiminen voi viitata asenteeseesi rakkaudessa ja asioissa, jotka liikuttavat sydäntäsi. Raha on myös seksuaalisuuden ja voiman symboli. Käytännössä tämä tarkoittaa siis sitä, että unessa rahan löytäminen viittaa yritykseesi löytää rakkautta tai voimaa.
Jos menetät rahaa, kertoo se väliaikaisesta onnettomuuden tunteesta kotona sekä siitä, että edistyksesi ottaa muutaman askeleen takapakkia. Saatat tuntea itsesi heikoksi, haavoittuvaiseksi ja sekavaksi valve-elämässä. Vaihtoehtoisesti tämä unisymboli kertoo innostuksen, voiman ja itseluottamuksen puutteesta.
Jos annat rahaa pois, se on suora vertaus rakkauden antamiseen. Etsit rakkautta. Jos unessasi joku toinen antaa rahaa pois, kertoo se siitä, että tunnet olevasi ulkopuolinen tai torjuttu. Joku ei anna sinulle tarpeeksi huomiotaan ja kiintymystään.
Jos olet rahaton, pelkäät paikkasi menettämistä maailmassa tai olet huolissasi siitä, ettei sinulla ole riittävästi rakeita jonkin haluamasi päämäärän saavuttamiseksi. Toiset henkilöt saattavat hyljeksiä ja torjua sinut.
Jos varastat rahaa, uni varoittaa sinua vaarasta ja kehottaa olemaan varovainen. Positiivisessa mielessä unen teema kertoo, että olet viimeinkin pääsemässä kohti niitä ominaisuuksia ja hyveitä, jotka liittyvät jollain tapaa sinulle arvokkaisiin asioihin.

Voittaa
Unessa jonkin voittaminen edustaa voitokkuutta ja menestystä. Sinulla on paljon itseluottamusta ja uskoa itseesi. Kaikki itse-epäilykset ovat haihtuneet pois.


Otsikko: Vs: Unisymboleiden pieni ABC
Kirjoitti: Hiisitär - 26.09.2007 14:17:56
Käärme
Jos näet käärmeen unessa tai joudut käärmeen puremaksi, kertoo se piilossa olevista peloista ja huolista, jotka uhkaavat sinua. Uni voi kehottaa sinua olemaan varuillasi ja varomaan jotakin asiaa, joka ei vielä ole toteutunut tai ilmentynyt valve-elämässäsi.
Käärme voidaan nähdä myös fallossymbolina ja silloin se edustaa vaarallista ja kiellettyä seksuaalisuutta. Käärme voi edustaa myös lähipiirissäsi olevaa henkilöä, joka on kiero, julma ja johon ei ole luottamista.
Positiivisessa mielessä käärmeet edustavat transformaatiota, tietoutta ja viisautta. Se on itseuudistumisen ja positiivisten muutosten tuoja.


Otsikko: Vs: Unisymboleiden pieni ABC
Kirjoitti: Hiisitär - 28.09.2007 17:17:26
Paniikki
Jos saat paniikkikohtauksen unessa tai olet paniikissa, kertoo se voimien ja kontrollin puutteesta omassa elämässäsi.  Saatat tuntea olosi avuttomaksi jossakin tilanteessa tai et osaa tehdä selkeää päätöstä jonkin asian suhteen.

Juhlat
Jos olet juhlissa, uni vihjaa, että sinun olisi syytä lähteä ulos tuulettumaan vähän enemmän ja pitämään hauskaa.  Jos juhlat ovat huonot, uni viittaa epävarmuuteen sosiaalisista kyvyistäsi.


Otsikko: Vs: Unisymboleiden pieni ABC
Kirjoitti: Hiisitär - 28.09.2007 17:22:43
Tässä Chevalle unitulkintaa eli

Uida, Uiminen
Jos uit unessasi, tutkit alutajuntasi ja tunteittesi eri aspekteja. Uni saattaa vihjata, että etsiskelet jonkinlaista emootianaalista tukea. Tämä on hyvin yleinen uniteema ihmisillä, jotka käyvät parhaillaan jossakin terapiassa.
Jos uit veden alla, kertoo se siitä, että olet upputunut täysin omiin tunteisiisi. Pakotat itsesi kohtaamaan ja käsittelemään omat emotiaaniaaliset hankaluutesi.Otsikko: Vs: Unisymboleiden pieni ABC
Kirjoitti: Hiisitär - 28.09.2007 22:35:03
Hiuksista oli tuossa ihan ensimmäisellä sivulla tämmöistä:

HIUKSET
Seksuaalinen viriiliys, ahdistelu, aistillisuus, turhamaisuus, elinvoima.  Kiinni olevat hiukset kertovat ettet ole varma jostain tai olet hämilläsi. Et ehkä kykene ajattelemaan kunnolla.
Jos joku leikkaa hiuksiasi olet menettämässä voimiasi. Ehkä joku yrittää estellä sinua. Voi kuvastaa myös ajatusten uudelleen muokkausta ja ei-toivottujen tapojen ja ajatusten pois heittämistä.
Hiusten kampaaminen, silittäminen tai muotoilu kertoo uusista ideoista ja/tai ajattelutavoista. Ehkä järjestelet ajatuksiasi. Kirjaimellinen symboli kehottaa huolehtimaan ulkonäöstäsi.
Pitkät hiukset kehottavat harkitsemaan tarkkaan ja pitkään ennen jonkin päätöksen tekemistä. Keskityt johonkin suunnitelmaan tai tilanteeseen.
Hiusten lähtö kertoo vanhenemisesta ja voimien vähenemisestä. Saatat tuntea olosi heikoksi ja voimattomaksi.
Jos joku nuuhkii hiuksiasi, kaipaat aistillisuutta elämääsi ja olet seksuaalisesti utelias. Sinulla on vielä opittavaa ihmissuhteista.
Jos kurottaudut jonkin toisen hiuksia kohti, yrität saada yhteyden tuohon henkilöön henkisesti. Se voi kuvastaa myös sympatiaa, suojellusta ja rakkautta.
Tuulen tuivertaessa hiuksiasi kaipaat vapautta.

Varsinaista pipon merkitystä en löytänyt, mutta lakista sanotaan näin:

Lakki, Pipo
Lakki/pipo symboloi rentoa meininkiä ja helppoutta. Uni voi kehottaa sinua olemaan suvaitsevaisempi muita ihmisiä kohtaan.

Punainen
Viha, intohimo

Kappas, löytyi vielä erikseen tällainen kuin

Punatukkainen
Jos olet unessasi punatukkainen, uni kehottaa sinua olemaan spontaanimpi ja eloisampi elämässäsi. Tee jotain repäisevää ja uutta!

Muovi
Muovista valmistetut esineet unessa kertovat, että et ole aito ja todellinen itseäsi kohtaan, vaan näyttelet jotain roolia valve-elämässäsi.

Koulu
Elämän oppitunti. Mitä sinun tulee oppia juuri nyt? Mikä elämän oppiläksy on kohdallasi juuri nyt?

ITKU/ITKEÄ
Jos itket unessasi, vapaudut parhaillaan jostain negatiivisesta tunnetilasta, joka vaivaa sinua päivätietoisuudessasi. Unesi on keino saada aikaan tunnetasapaino ja päästää turvallisesti ulos pelko ja turhautuminen. Nukkuessamme tunteiden suojakilpemme ei ole päällä ja siksi negatiivisten tunteiden ulostuleminen unen aikana on helpompaa.
Jos joku muu itkee unessasi, saatat heijastaa omia tuntemuksiasi johonkuhun toiseen. Jos et itke päivätietoisuudessasi, ehkä toisen itku auttaa sinua itkemään.
Jos heräät itkien, pintaasi nousee tukahdetuttua tuskaa tai aikaisempi trauma. Et pysty enää pidättelemään tunteita sisälläsi. Sinun täytyy hoitaa ne jatkaaksesi eteenpäin. 
Jos kukaan ei unessa vastaa itkuusi/huutoosi, kuvastaa se avuttomuuttasi, hankaluuksia ja turhautumistasi yrittäessäsi kommunikoida toisien kanssa. Sinusta tuntuu kuin puhuisit kuuroille korville. Unesi saattaa kehottaa sinua puhumaan selkeämmin ja työskentelemään kovemmin, jotta asiasi tulisi kuulluksi.


Otsikko: Vs: Unisymboleiden pieni ABC
Kirjoitti: Päivi - 01.10.2007 05:08:52
viimeyänä unissani vilisti rotat...olin jossain talossa, asumattomassa muistaakseni vankina tjtn sinneppäin ja siellä oli muitakin ihmisiä mutta eri "sellissä" ja siinä näppärästi ajattelin sitten että päästään pois kun löydetään rottia jotka osaavat purra jtn metalliritilöitä rikki ja sitä kautta päästäisiin pois..

en löytänyt ketjusta selitystä rotille..


Otsikko: Vs: Unisymboleiden pieni ABC
Kirjoitti: *yildirim* - 02.10.2007 07:54:34
viimeyänä unissani vilisti rotat...olin jossain talossa, asumattomassa muistaakseni vankina tjtn sinneppäin ja siellä oli muitakin ihmisiä mutta eri "sellissä" ja siinä näppärästi ajattelin sitten että päästään pois kun löydetään rottia jotka osaavat purra jtn metalliritilöitä rikki ja sitä kautta päästäisiin pois..

en löytänyt ketjusta selitystä rotille..

rotat kuvastavat oman itsesi aliarvioimista,epäilyksiä omasta pystyvyydestä asioihin ja jonkinlaista syyllisyyttä ehkä jopa kateutta.

valkoisen rotan näkeminen tarkoittaa yleensä ulkopuolista ja odottamatontakin apua.Otsikko: Vs: Unisymboleiden pieni ABC
Kirjoitti: nikki - 02.10.2007 10:09:17
ms ronya
on täällä rotat vilistäneet ennenkin,
unesi rotat ilmaisevat/näyttävät tien ulos taloudellisesta ahdingosta,
tai heikosta terveydentilasta,
fiksuna käytät päätäsi etkä jää "vankilaan"


Otsikko: Vs: Unisymboleiden pieni ABC
Kirjoitti: Päivi - 02.10.2007 16:14:46
kiitoksia tulkinnoista..koin siinä sitten lukiessani ahaaelämyksiä  :D josko se sitten liittyisi uuteen työhöni johon varsinaisesti mulla ei oo koulutusta mutta rivienvälistä pomon sanoista saatto lukee että vois olla enemmänki hommaa kuin vaan tää extrana olemine  :)


Otsikko: Vs: Unisymboleiden pieni ABC
Kirjoitti: Hiisitär - 02.10.2007 22:38:43
Kampaaja
Jos itse toimit unessa kampaajana, uni viittaa tapaasi tyrkyttää ideoitasi ja ajatuksiasi muille. Ehkäpä sinun olisi aika kehontaa omaa minä-kuvaasi positiivisemmaksi. Vaihtoehtoisesti uni viittaa asenteeseesi omaa seksuaalisuuttasi kohtaan.
Jos olet kampaajalle, yrität muuttaa asenteitasi. Olet valmis muutokseen ja haluat kulkea kohti toisenlaista huomiota.

Puutarha
Vihannes- tai hedelmätarha symboloi kovaa työtä ja siitä saatavaa hyvää lopputulosta. Uni kertoo myös tasaisuudesta ja sisäisestä kasvusta.
Kukkapuutarha edustaa seesteisyyttä, turvaa, rakkautta ja autuutta. Kaipaat hoivaamista.
Jos unen puutarha on huonossa kunnossa ja/tai rikkaruohoinen, olet painanut villaisella henkiset tarpeesi pois. Et ole asioiden tasalla.

Kampa/Hiusharja
Jos harjaat hiuksiasi uni kehottaa sinua organisoimaan ja järjestämään ajatuksesi. Sinun on etsittävät ja kohdattava ne asiat elämässäsi, jotka ovat sinulle epäselviä jossakin erityisessä tilanteessa tai parisuhteessasi.

Hissi
Jos liikut hissillä ylös, kertoo se siitä, että tulet kohoamaan statukseltasi tai hyvinvointisi kohenee.  Olet saavuttanut ehkä korkeamman tietoisuuden tason ja katsot maailmaa yläilmoista.
Hissillä alaspäin meneminen kertoo epäonnistumisesta joka musertaa sinut ja saa sinut tuntemaan olosi ikäväksi. Aivan kuin olisi enää turha yrittää yhtään mitään.
Jos hissi liikkuu ylös ja alas, kertoo se elämän ylä- ja alamäistä, jotka pulpahtavat tietoisuuteesi piiloistaan.
Jos hissi on rikki tai se ei päästä sinua ulos, silloin tunteesi ovat valve-elämässä ottaneet sinusta ylivallan.
Omana tietoina voin sanoa vielä, että yleisestikin hissillä meno ylös on hyvä ennen ja alas huono enne.


Otsikko: Vs: Unisymboleiden pieni ABC
Kirjoitti: Jinx - 03.10.2007 19:00:31
Hei AthaMaarit!

Mistä kirjasta/oppaas katsot apua unien tulkintaan?  ???

-Jinx


Otsikko: Vs: Unisymboleiden pieni ABC
Kirjoitti: Hiisitär - 06.10.2007 19:42:09
Ajaminen, Ajaa
Jos ajat jotein kulkuneuvoa unessasi on tämä suora viittaus elämäsi matkaan ja elämän polkuusi, jota pitkin kuljet. Uni kertoo sinulle miten matkaan ja navigoit läpi elämäsi. Jos ajat muttet näe tietä edessäsi, silloin se kertoo siitä, ettet tiedä minne päin olet menossa elämässäsi ja mitä oikeastaan edes tahtoisit tehdä. Jos ajat mutkaista tietä pitkin, kertoo se ongelmista joita kohtaat tavoitellessasi päämääräsi ja siitä johtua muutoksia.
Jos joku muu ajaa ja istut kyydissä kertoo se riippuvuudestasi kuskia kohtaan. Et hallitse elämääsi ja seuraat elämässäsi päämääriä, jotka ovat enemmänkin toisten kuin sinun omiasi. Jos ajat autoa matkustajan puolelta, silloin uni vihjaa, että yrität saada otetta omaan elämääsi ja siihen, minne elämä sinua kuljettaa. Olet alkanut tehdä omia päätöksiä.
Jos ajat takis tai bussia, kertoo se pienestä vaivasta joita tulee vastaan hyödyntäessäsi tilaisuuksia.
Jos pakitat autolla, koet elämässäsi suurta takapakkia tavoitteittesi suhteen. Jos satut unessasi ajamaan pakilla vieläpä veteen/rapakkoon, on se selvä viittaus siihen, että tunteesi estävät sinua etenemästä.
Jos ajat humalassa, kertoo se, että elämäsi ei ole hallinnassa. Jokin suhde tai henkilö dominoi sinua.
Jos ajat vuoristotiellä uni kertoo, että mitä korkeammalle kipeät elämässä, sen vaikeampaa on pysyä huipulla. Pidät hyvää asemaasi arveluttavana. Asemassa pysyminen vaatii kovaa työtä. Voit tuntea, ettet pysty mitenkään täyttämään toisten ihmisten sinulle asettamia tavoitteita ja vaatimuksia.

Risteys
Jos olet unessasi risteyksessä, uni kertoo siitä että olet saapunut elämässäsi pisteeseen, jossa sinulla on vaihtoehtoja, joista valita ja jotka tulevat viemään sinut eri päämääriin. Uni kehottaa sinua tekemään tämän tärkeän päätöksen valve-elämässä.

Poliisi
Unessa poliisi edustaa epäonnistumisia omien velvollisuuksiemme hoitamiseen tai kunnioittamiseen liittyen. Poliisisymboloi myös järjestystä, sääntöjä ja kontrollia. Unen poliisi voi olla suora kehotus rauhoittua ja välttää liian uhkarohkeaa käyttäytymistä.
Jos poliisi pidättää sinut, tunnet seksuaalisesta tai emotianaallisesta väsymystä syyllisyyden vuoksi.
Jos itse olet unessa poliisi, kertoo se moraalintajustasi ja tietoisuudestasi. Uni voi opastaa sinua kaidalle polulle. Jos näet toistuvasti unta, jossa olet poliisi, uni voi vihjata että menneet tekosi saavat sinut yhä tuntemaan syyllisyyttä. Tutki, kuinka käyttydyt ja toimit unessasi ollessasi poliisi.
Jos et meinaa saada yhteyttä poliisiin, sinua kehotetaan tiedostamaan oma auktoriteettisi johonkin tilanteeseen liittyen. Sinun on aika ottaa ohjat käsiisi ja komentaa elämällesi suunta.
Jos poliisi pysäyttää sinut (tien viereen), sinua kehotetaan hidasramaan tahtia ja rauhoittumaan pykälän verran.
Jos olet poliisi, joka jahtaa rikollista, valve-elämässäsi ilkeämpi ja kierompi puolesi iskee yhteen moraalisi kanssa.  

Viini
Viinin juominen unessa edustaa juhlavuutta, karkeloita ja kumppanuutta.
Jos hajotat viinipullon/pulloja, kertoo se omien halujesi ja himojesi hemmottellusta. Vaihtoehtoisesti se symboloi maskuliinisuutta.

Keskus
Jos uneksit olevasi jonkin keskellä, kertoo se uskostasi siihen, miten kaikki pyörii vain sinun ympärilläsi. Uni voi olla myös metafora oman keskuksen löytämiseen tilanteessa, josta et pääse pois. Jos olet poissa keskuksesta, kertoo uni siitä, että jokin elämässäsi ei ole tasapainossa.

Kaupunki
Kaupunki unessa on yhteisöllisyyden tajun ja oman sosiaalisen ympäristösi vertaus. Jos olet autioituneessa kaupungiss tai et tunne kyseistä kaupunkia, kertoo se, että tunnet tulevasi torjutuksi ympärilläsi olevien ihmisten toimesta.
Jos kaupunki on raunioina, unohdat omat sosiaaliset suhteesi ja annat niiden rappioitua.


Otsikko: Vs: Unisymboleiden pieni ABC
Kirjoitti: Hiisitär - 06.10.2007 19:43:38
Katson unien symbolien merkitystä laajasta englanninkielisestä nettiunisanakirjasta nimeltä Dreammood´s Dictionary (http://www.dreammoods.com/dreamdictionary/) Käännän aina unen symboleiden tulkinnat suomeksi, jotta sellaisetkin joilla englanti ei ole hallussa, saavat tietoa kysymyksiinsä :)


Otsikko: Vs: Unisymboleiden pieni ABC
Kirjoitti: Hiisitär - 08.10.2007 01:55:20
Elwyn, unessasi esiintyy pettämisen teema. Siitä on ainakin tässä ketjussa aikaisemmin tulkinta, vilkaisepa valoittaisiko se yhtään unen sanomaa.

Tekstiviesti
Jos lähetät tekstiviestiä, uni kertoo yhteydestäsi toisiin ja ystävyyden verkostasi. Uni voi enteillä romanssiakin.

Ja laitan tähän vielä erikseen viestin merkityksen:

Viesti
Jos lähetät unessasi viestiä, varoittaa se sinua siitä, että joudut epämiellyttävään tilanteeseen.
Viestin saaminen kertoo muutoksista tehtävissäsi/suhteissasi.

Karkki
Jos näet unessasi karkkeja tai syöt niitä, symboloi se iloa ja erityisiä saamiasi pikkulahjoja elämässäsi. Karkit kuvastavat myös hemmottelua, sensuellisuutta ja/tai kiellyttyä nautintoa.Otsikko: Vs: Unisymboleiden pieni ABC
Kirjoitti: Hiisitär - 12.10.2007 16:23:21
Koiranpentu
Koiranpentu unessa edustaa leikkisyyttäsi ja huoletonta luonnettasi. Se kuvastaa myös kukoistavaa ystävyyssuhdetta tai lupaa ystävyyssuhteesi vahvistuvan entisestään.
Jos näet pesueen tai vastasyntyneita pentuja kertoo uni siitä ajasta, jonka jokin ajatuksen syntyminen on kestänyt tai tulee kestämään. Kiinnitä huomiota pesueen kokoon/pentujen määrään arvioidaksesi kuluvan ajan (esim. 5 pentua = 5 päivää/viikkoa/kuukautta/puhelinsoittoa/mailia jne)
Jos pidät huolta koiranpennuista uni kertoo, että olet luotettava ja lojaali ystävä eteenkin vaikeina aikoina.

Kauppakeskus
Kauppakeskuksessa oleminen edustaa yrityksiäsi ja aikomuksiasi tehdä suotuisa vaikutus johonkuhun. Kauppakeskus symboloi myös materialismia sekä trendien, villitysten ja/tai uusimman teknologian mukana pysymistä


Otsikko: Vs: Unisymboleiden pieni ABC
Kirjoitti: Hiisitär - 04.11.2007 02:35:38
Lumi
Lumi unessa kuvastaa estojasi, piilotettuja/ilmaisemattomia tunteita ja tunnekylmyyttä. Sinun on aika päästää nämä tunteet esille ja irrottaa otteesi estoistasi. Saatat myös tuntea olosi erilaiseksi, yksinäiseksi ja hyljeksityksi. Jos lumi sulaa uni vihjaa, että olet tiedostamassa tuo tukahdetut tuntemuksesi ja vapauttamassa niitä hiljalleen. Voitat pelkosi ja esteesi!
Likainen lumi edustaa viattomuuden menetystä, epäpuhtautta ja likaisuutta. Jokin osa sinusta tai tilanne elämässäsi on tahriintunut.
Jos katsot lumisadetta, symboloi se puhdasta alkua ja uutta, tuoretta näkökantaa. Uni kertoo henkisestä rauhasta ja seesteisyydestä.
Jos lekit lumessa, uni kehottaa sinua antamaan itsellesi aikaa hauskanpitoon ja rentoutumiseen.
Jos löydät lumesta jotain kertoo se siitä, että tutkit ja otat käyttöön Itsesi käyttämättömiä mahdollisuuksia, kykyjä ja taitoja. Olet löytänyt piilossa olleen kyvyn tai taidon Itsestäsi. Uni voi myös olla kehoitus antaa anteeksi itsellesi tai toisille.


Otsikko: Vs: Unisymboleiden pieni ABC
Kirjoitti: Hiisitär - 20.11.2007 02:00:22
Ladostahan täällä taisikin olla jonkinlaista juttua aiemmin. Jos ei löydy sillä,. niin eiköhän varasto-sanalla löydy!

Arkusta sanotaan näin:

Ruumisarkku
Arkku unessa on kohdun symboli. Tyhjä arkku kertoo, että kärsit leppymättömistä erimielisyyksistä.
Ruumis arkussa kertoo, että elät parhaillaan masennuskautta. Saatat tuntea itsesi rajoittuneeksi, sulkeutuneeksi ja kahlituksi. Valve-elämässäsi saattaa olla menossa kuollut tai kuolemaa tekevä tilanne, johon uni pyytää sinua kiinnittämään huomiosi. On aika päättää jokin asia tai suhde.Otsikko: Vs: Unisymboleiden pieni ABC
Kirjoitti: Hiisitär - 22.11.2007 02:37:40
Turkoosi (kivi/väri)
Turkosi unessa lupaa onnea ja menestystä. Sanotaan, että turkoosikivi karkottaa pahan. Lisäksi turkoosi pitää sisällään parantavaa energiaa ja se toimii yhdistävänä siltana ilman ja maan henkien välillä.

Värinä turkoosi symboloi parantavaa voimaa ja luonnollista energiaa. Se yhdistetään usein myös aurinkoon, tuleen ja miehiseen voimaan.

Sipuli
Jos näet unessasi sipuleita tai syöt niitä, kertoo uni siitä, että sinun on päästävä eri kerroksien läpi voidaksesi paljastaa sen, mitä kätkeytyy kerroksien alle.  Jotain ongelmaa tai tilannetta on kaiveltava vähän syvemmältä.


Otsikko: Vs: Unisymboleiden pieni ABC
Kirjoitti: a-jellona - 28.11.2007 12:40:29
Koira
Koira unessa edustaa unohtamaasi taitoa, johon et ole kiinnittänyt huomiota aikaisemmin, mutta nyt se vaatii, että se huomioidaan.


 juu morjens taas !!!!mut entäpä sitten jos mä nään kaksi koiraa unessa ja toinen on valkonen ja sillä on vaalea liina kaulalla ja toinen on pieni musta aran oloinen ja samalla hymyilevä haukku ja ne molemmat on iloisia ja hyvätuulisia koiria.tää valkonen haukku tervehtii iloisesti häntää heiluttaen pystyasennossa ja pieni musta koiruli heiluttaa häntäänsä makuuasennossa?
onpas taas kumma uni? :uglystupid2:


Otsikko: Vs: Unisymboleiden pieni ABC
Kirjoitti: *Kide* - 29.11.2007 11:09:09
IIIIK, hiiri!  :2funny:
Eli tuo jyrsijä vipelsi viime yönä makuuhuoneessani, josta ajoin sen pois kissojen ruuaksi  ;)


Otsikko: Vs: Unisymboleiden pieni ABC
Kirjoitti: Emisa - 11.12.2007 08:39:16
Hei,
Talon rakentaminen...katto valmiina ja ilmeisesti jotain seiniäkin (muutama kantaseinä) pystyssä mutta olvat muovilla peitetty ??
Yritin etsiä mitä esim. rakentaminen tai katto tarkottaisi mutta ei ainakaan silmiini osunut ?
Osaisiko joku auttaa ?

Kiittäen

Emisa


Otsikko: Vs: Unisymboleiden pieni ABC
Kirjoitti: *yildirim* - 11.12.2007 11:55:10
Hei,
Talon rakentaminen...katto valmiina ja ilmeisesti jotain seiniäkin (muutama kantaseinä) pystyssä mutta olvat muovilla peitetty ??
Yritin etsiä mitä esim. rakentaminen tai katto tarkottaisi mutta ei ainakaan silmiini osunut ?
Osaisiko joku auttaa ?

Kiittäen

Emisa

talonhan sanotaan kuvastavan sinua itseäsi...oletko viime aikoina joutunut kokoamaan itsesi uudelleen jonkin asian jäljltä tai onko itsessäsi vain tapahtumassa jotain muutoksia. se että osa oli peitetty muovilla voisi kuvastaa joidenkin asioiden olevan jo valmiina sisälläsi ne täytyy vaan paljastaa ja ottaa käyttöön.

katosta vielä erikseen sanotaan kuvaavan tietoisuutta itsestäsi ja siitä että olet ymmärtämässä jotain aivan uutta itsestäsi ja omista uskomuksistasi...


Otsikko: Vs: Unisymboleiden pieni ABC
Kirjoitti: Hiisitär - 14.12.2007 18:10:58
Veitsi
Jos kannat unessa veistä mukanasi kertoo se vihasta, aggressiosta ja/tai erosta. Elämässäsi saattaa olla jotain, joka sinun pitäisi leikata irti itsestäsi ja heittää menemään. Vaihtoehtoisesti veitsi symboloi jotain eripuraa elämässäsi aiheuttavaa asiaa. Olet ehkä aikeissa katkoa sidoksiasi tai irtautua jostakin ihmissuhteesta.
Tylsä veitsi unessa lupaa, että kova työsi ei saa ansaitsemaansa palkintoa. Et saa ehkä palkintoa lainkaan.
Jos haavoitut veitsestä symboloi se maskuliinista tai eläimellistä aggressiivisuutta.
Sähkökäyttöinen veitsi unessa kertoo, että sinulla on voimaa päästä perille asioiden todellisesta laidasta hyvinkin nopeasti.


Otsikko: Vs: Unisymboleiden pieni ABC
Kirjoitti: Hiisitär - 16.12.2007 15:18:23
Vuohi
Vuohet unessa edustavat arvionnin puutettasi ja herkkäuskoisuuttasi. Mietiskee myös sanontaa "syntipukki"
Jos vuohipukki puskee sinua varoittaa se siitä, että viholliset yrittävät saada bisnessuunnitelmasi näppeihinsä.


Otsikko: Vs: Unisymboleiden pieni ABC
Kirjoitti: selkälokki - 16.12.2007 17:34:17
Katson unien symbolien merkitystä laajasta englanninkielisestä nettiunisanakirjasta nimeltä Dreammood´s Dictionary (http://www.dreammoods.com/dreamdictionary/) Käännän aina unen symboleiden tulkinnat suomeksi, jotta sellaisetkin joilla englanti ei ole hallussa, saavat tietoa kysymyksiinsä :)

Ihanaa, että jaksat nähdä noin paljon vaivaa. Kiiiitos!!!


Otsikko: Vs: Unisymboleiden pieni ABC
Kirjoitti: Hiisitär - 17.12.2007 19:18:12
Turkki/Karvoitus
Turkki unessa edustaa vaurautta. Vauraus ja onnekkuus suojelevat sinua. Uni voi olla myös symbolinen kuvaus animaalisesta ja vaistonvaraisen luonteesi osasta.


Jalka/Sääri
Jalat unessa kertovat siitä, että olet päässyt jälleen jaloillesi ja hallitset tilannetta/elämääsi. Se antaa viitteitä myös edistymisestä ja kyvystäsi navigoida läpi elämän. Jos jalkasi ovat heikot, saatat tuntea itsesi emotionaalisesti haavoittuvaiseksi.
Jonkun toisen henkilön jalat kertovat, että ihailet valve-elämässäsi jalkojen omistajaa. Sinun kannattaa ottaa mallia hänestä omaan elämääsi.
Jos jalkasi haavoittuvat, murtuvat tai nyrjähtävät, kertoo se tasapainon, itsemääräämisen ja itsenäisyyden puutteesta elämässäsi. Olet ehkä kykenemätön tai haluton seisomaan omilla jaloillasi. Sinulta saattaa ehkäpä puuttua siihen tarvittavaa rohkeutta ja siksi kieltäydyt ottamasta vastuuta.
Jos toinen jalkasi on toista lyhyempi, jotkin elämäsi osa-alueet eivät ole tasapainossa. Annat enemmän painoarvoa ja huomiota yhdelle asialle samalla, kun heität syrjään jonkin toisen asian, joka tarvitsisi huomiota yhtälailla.
Jos sinulla on kolme jalkaa tai enemmänkin jalkoja, uni varoittaa sinua siitä, että haalit itsellesi liikaa hommia, etkä selviydy työtaakan alla. Valitettavaa on, että jotkin haalimistasi projekteista ovat täyttä ajanhukkaa eivätkä tuota sinulle tulosta.

Kainalo
Oma tai jonkun toisen henkilön kainalo unessa edustaa sosiaalisisia yhteyksiäsi ja siteitäsi toisiin ihmisiin.  Se on ominaisuus ja persoonasi piirre, jonka salaat julkisuudelta.
Oman kainalon haistaminen unessa kertoo, että teet valve-elämässäsi jonkinlaista henkilökohtaista näkemystä päästäksesi helpolla jonkin tilanteen tai suhteen yli. Haistelet asioita toisinsanoen. Vaihtoehtoisesti uni viittaa siihen, että etsit hyväksyntää.


Otsikko: Vs: Unisymboleiden pieni ABC
Kirjoitti: Hiisitär - 18.12.2007 19:19:20
Hiiri
Hiiri unessa edustaa pelkoa, säikkyisyyttä ja vakuuttavuuden puutetta. Pidät sisälläsi arvottomuuden tunteita. Vaihtoehtoisesti unen hiiri voi symboloida pieniä ärsyttäviä ja rasittavia asioita.


Otsikko: Vs: Unisymboleiden pieni ABC
Kirjoitti: Hiisitär - 28.12.2007 02:55:52
Kosinta/Kosia
Jos sinua kositaan unessa kertoo se siitä, että olet saamassa yhteyden sinulle entuudestaan tuntemattomaan osa-alueeseen Itsessäsi. Suoremmin uni vihjaa, että haaveilet häistä tai jostakin pitkäaikaisesta sitoutumisesta/projektista/tilanteesta. vastauksesi kosintaan kertoo todellisista tunteistasi häitä tai sitoutumista kohtaan.

Sormus
Sormus sormessasi kertoo sitoutumisestasi suhteeseen tai uudesta pyrkimyksestä. Uni kertoo myös uskollisuudestasi omille ajatuksillesi, vastuillesi ja uskomuksillesi.
Rikkoontunut sormus varoittaa hyökkäykestä uskollisuuttasi vastaan. Se lupaa pettymyksiä ja eroa.
Jos kadotat sormuksesi tai joku varastaa, menetät jonkin ja jonkun, joka on sinulle läheinen.
Jos saat sormuksen kertoo uni, että huolesi ja epäilyksesi rakastajaasi kohtan loppuvat. Tulet tietoiseksi häntn todellisesta luonteestaan ja sydämestään ja hän  pyhittää itsensä sinulle.

Timantti
timantit unessa ovat kokonaisen Itsesi symboli. Saatat saadan selkeyden asioihin, jotka ovat olleet vielä hämän peitossa ja epävarmoja. Uni saattaa myös kertoa, että olet luonteeltasi muuttumaton ja myöntymätön. Vaihtoehtoisesti uni on turhamaisuuden ja omahyväisyyden symboli. Saatat erottaa itsesi muista.


Otsikko: Vs: Unisymboleiden pieni ABC
Kirjoitti: Päivi - 28.12.2007 12:44:14
moottoripyörä?


Otsikko: Vs: Unisymboleiden pieni ABC
Kirjoitti: Salmiakka - 10.01.2008 12:13:29
Hei,
mitäköhän voisi tarkoittaa viime yönä näkemäni uni.

Unessa olin raskaana (kuten olen todellisuudessakin 8. kuulla) ja olimme mieheni kanssa asuntoesittelyssä (todellisuudessakin olemme etsineet asuntoa). Ihastuimme unessa olevaan asuntoon kovasti. Näytössä oli muitakin ihmisiä, ja he ihailivat vatsaani ja pyysivät näyttämään sitä. No, en nähnyt pyynnössä mitään kummallista vaan nostin paidan ylös. Silloin huomasinkin, että vuosin aika lailla verta. Housut olivat jo ihan veressä. Joku sitä vähän ihmetteli. Unessa sanoin miehelleni, että pitäisiköhän soittaa sairaalaan. No, ehtiihän sitä, tuumasimme (todellisuudessa en olisi noin rauhallinen!), ja lähdimme kävelylle.


Otsikko: Vs: Unisymboleiden pieni ABC
Kirjoitti: Päivi - 19.01.2008 09:33:50
mitäs hirvi edustaa?


Otsikko: Vs: Unisymboleiden pieni ABC
Kirjoitti: Hiisitär - 19.01.2008 17:16:49
Toukka/Toukat
Toukat unessa kertovat kuolemaan liittyvästä ahdistyksesta. Toukat voivat olla yhteydessä myös joihinkin asioihin tai ongelmiin, jota olet kieltänyt ja nyt nuo painetut asiat jäytävät sinua sisältä. Sinun tulee kohdata nuo asiat, sillä muuten ne tuhoavat luontaisen harmoniasi ja tasapainosi tunteet.
Jos astut toukkien päälle, kertoo se syyllisyydestä ja epäpuhdaudesta. Yrität piilottaa tavallisia kuolevaisen ajatuksia tai käyttäytymistä. Positiivisena vaihtoehtona uni symboloi peräänantamattomuutta, joustavuutta ja kykyäsi pompata takaisin vastoinkäymisistä.

Vampyyri
Vampyyri edustaa viettelystä ja sensuallisuutta samoin kuin pelkoa ja kuolemaa. Vampyyrissä yhdistyvät sivistyneen aatelisen ihanteet sekä agressiivisuus/verenhimoisuus. Uni saattaa varoittaa, että valve-elämässäsi liikuskelee ihminen, jonka charmantin luonteen alta paljastuukin sinua vahingoittavia luonteenpiirteitä. Syvällä sisimmässäsi tiedät tuon henkilön olevan sinulle pahaksi, mutta silti hän vetää sinua puoleensa.
Joskus vampyyrit yhdistetään unissa myös seksiin ja neitsyyden menettämiseen liittyviin päätöksiin. Vampyyri voi ilmaantua uniin myös addiktoituneelle henkilölle, jolla on pakonomainen suhde huumeisiin tai muihin addiktoiviin. aineisiin/henkilöönJos olet itse vampyyri, uni kertoo että imet elämänenergiaasi muilta itsekkäisiin tarpeisiisi.

Suu
Suu unessa vihjaa, että sinun tulee ilmaista itseäsi puhuen eteenkin sellaisissa asioissa/tilanteissa, jotka häiritsevät sinua. Toisaalta, ehkäpä olet jo sanonut aivan liikaa ja uni pyytää sinua olemaan vain hiljaa.


Otsikko: Vs: Unisymboleiden pieni ABC
Kirjoitti: monikakson - 31.01.2008 21:16:48
Vedestä löytyy juttua, mutta entä vesisade?

Näin viime yönä unta, jossa heräsin sängystäni ja outo voima veti minut sänkyni jalkopäästä lattialle. En pystynyt hengittää suun kautta ja konttasin siinä huoneen toiselle puolelle, jossa tässä unessa oli ikkunoita. henkeni alkoi kulkemaan ja katsoin verhojen välistä ulos ja näin hääjuhlat, olisiko paria juuri vihitty. He olivat täysin tuntemattomia minulle, jotenkin mieleeni tulee italialaiset. Huoneeseen tuli muita ihmisiä, jotka olivat ilmeisesti juhlien catering osastoa ja heidän kanssaan katselin hääjuhlaa. Vihkiminen oli suoritettu. Ihmiset olivat iloisia ja sitten tajuan, että siellähän sataa ihan kaatamalla ja ne vain juhlivat siellä kuin ei mitään.


Otsikko: Vs: Unisymboleiden pieni ABC
Kirjoitti: Hiisitär - 01.02.2008 10:58:17
Tulkitsisin Monikakson unen niin, että oman alitajunnan alueella (makuuhuone) on jotain, mikä ahdistaa ja lamauttaa sinut (et saa henkeä). Henkesi ei kulje, tarkoittaa siis myös hengityksen lisäksi omaa henkeäsi, sieluasi. Ilmeisesti asia, joka vaivaa, tulee ulkoapäin, koska voimakas ote vetää sinut alas (vie sinulta rentouden ja rauhan alta?) ja koska unessa myöhemmin on vesisade.

Häät tässä yhteydessä kuvastaisivat sitoutumista johonkin asiaan. Pääset paremmalle alueelle Itseesi, jossa voit hengittää ja olet hyvässä kunnossa. Valkoinen on puhtauden ja jumalallisen valon väri. Valkoinen värihän syntyy siitä, että kaikki chakran värit yhdistyvät toisiinsa. Ikkuna on kanava Itsen ulkopuolelle - ehkäpä sinun tulee kurottautua katsomaan neuvoa jostain kauempaa: toisista ihmisistä, kirjoista, oppailta, Korkeimmilta tahoilta.

Ihmettelet lopuksi, miten ihmiset voivat juhlia häitä, vaikka vettä tulee taivaan täydeltä. Vesisade tässä kuvaa jälleen ulkopäin tulevaa, tunteisiin vetoavaa häirintää, mutta nyt sillä ei ole voimaa. Olet sitoutunut johonkin, löytänyt Itsestäsi sen osan, jota kukaan ei voi hetkauttaa ja nautit. Ihmiset unessa kuvaavat usein nimittäin Itsemme eri puolia.


Otsikko: Vs: Unisymboleiden pieni ABC
Kirjoitti: monikakson - 01.02.2008 12:08:54
kiitos. alun mä kyllä ymmärrän, koska nyt on ollut aika lailla stressiä eräiden asioiden takia. ehkä se tästä selkiintyy vielä  :)


Otsikko: Vs: Unisymboleiden pieni ABC
Kirjoitti: *Kide* - 03.02.2008 12:32:29
Hiiri
Hiiri unessa edustaa pelkoa, säikkyisyyttä ja vakuuttavuuden puutetta. Pidät sisälläsi arvottomuuden tunteita. Vaihtoehtoisesti unen hiiri voi symboloida pieniä ärsyttäviä ja rasittavia asioita.
Kun yhdistän huoneen merkityksen (makuuhuone) ja sen, että ajoin hiiren kissojen syötäväksi... tulee mieleen olisiko tämä (ajankohtaa kun tarkastelen) ennakoinut aavistuksen tasolla näitä tämän hetken harmeja jotka ovat unelmani tiellä ristiin ja poikittain  >:( oikea risusavotta tässä tulossa, ennen kuin ura aukeaa  ;D
Kiitos AM  :smitten:


Otsikko: Vs: Unisymboleiden pieni ABC
Kirjoitti: Hiisitär - 04.02.2008 00:01:11
Kettu
Unessa kettu edustaa älykkyyttä ja lähteenomaisuutta. Sinun täytyy katsoa sisääsi ja käyttää sisäistä viisauttasi selvittääksesi jonkin ongelman. Ehkäpä sinun on käytävä läpi mietteesi tai pistettävä piste i: päälle asian suhteen, josta hyssytellään.
Vaihtoehtoisesti kettu edustaa eristäytymisen kautta tai yksinäisyyttä.

Syödyksi tuleminen, ahmaiseminen
Jos joudut unessa syödyksi, kertoo se oman identiteetin tai persoonasi menettämisestä. Et tiedä kuka olet. Uni voi olla suora vertauskuva omien päämäärien tai halujen ahmaisemaksi tulemisesta.
Jos itse ahmaiset jotakin/jonkun, edustavat ahmaistut jutut niitä asioita, jotka ajavat sinua eteepäin ja motivoivat sinua.

Karhu
Jos karhu jahtaa sinua tai käy kimppuun unessasi, kertoo se aggressiosta, ylitsepääsemättömistä esteistä ja kilpailusta. Saatat olla valve-elämässäsi jossakin pelottavassa tilanteessa. Vaihtoehtoisesti karhu symboloi elämän kiertokulkua kuolemasta udelleensyntymään. Se saattaa kertoa, että elämässä on nyt menossa itsetutkiskelun ja ajattelun aikakausi. Ehkäpä sinun on aika paljastaa ja puhdistaa sielusi, päästää valloilleen kaikki sinua vaivaavat asiat, jotta olisit taas puhdas.
Jääkarhu unessa edustaa heräämistä jollekin asialle tai tapahtumalle.
Otsikko: Vs: Unisymboleiden pieni ABC
Kirjoitti: Hiisitär - 05.02.2008 00:35:02
Koiperhonen
Koi unessa edustaa näkymättömiä ärysytyksiä ja vaurioita, jotka eivät pääse pinnalle ennen kuin on liian myöhäistä. Sinun on tärkeää kiinnittää huomiotasi pieniin yksityiskohtiin ja olla ylenkatsomatta asioita tai toisia. Vaihtoehtoisesti koi saattaa symboloida omaa heikkouttasi ja henkilökohtaisia puutteitasi.


Otsikko: Vs: Unisymboleiden pieni ABC
Kirjoitti: *Kide* - 05.02.2008 12:32:09
Ekalla sivulla oli linnuista lajeittain... punarinta puuttui  ::) tai yleensä linnut...?
Unessa ruokaili lintulaudan  alla isoja, pulleita punarintoja (kuin punatulkkuja  ;D) ja paljon  :smitten:


Otsikko: Vs: Unisymboleiden pieni ABC
Kirjoitti: Hiisitär - 05.02.2008 22:38:17
Punarinta
Punarinta unessa edustaa uusia alkuja ja kasvun kautta.


Otsikko: Vs: Unisymboleiden pieni ABC
Kirjoitti: *Kide* - 06.02.2008 09:49:46
 :o ::) :)
Kiitos taasen  :smitten:


Otsikko: Vs: Unisymboleiden pieni ABC
Kirjoitti: Hiisitär - 07.02.2008 16:56:17
Kirkko
Jos näet unessasi kirkon ulkopuolelta, kertoo se pyhyydestä ja spirituaalisesta virkistyksestä. Se on verrattavissa omaan arvoasteikkoosi ja asioihin, joita pidät pyhinä.
Jos olet kirkon sisällä, uni vihjaa että etsit jonkinlaista henkistä helpotusta ja opastusta. Etsit jotakin, mikä nostaisit sinut taas maasta, kohottaisi mieltäsi. Ehkäpä olet tehnyt menneisyydessäsi joitakin virheitä, joiden takia oletkin joutunut ottamaan takapakkia päämääriesi tavoittelussa.  Oikealla tuella pääset taas raiteillesi.
Vaihtoehtoisesti uni voi tarkoittaa että kyselet ja punnitset elämääsi ja sitä, minne se johtaa sinua. Arvioit uudelleen mitä haluat tehdä elämässäsi. 


Otsikko: Vs: Unisymboleiden pieni ABC
Kirjoitti: Päivi - 11.02.2008 09:13:30
Paljon unisanoja on tuolla helmen kuudes aisti-osiossakin mutta ei ollut TIIKERIä, enkä täältä ketjustakaan sitä löytänyt...


Otsikko: Vs: Unisymboleiden pieni ABC
Kirjoitti: sannaska - 12.02.2008 12:17:24
Coventina,   viesti 13-14

J-L puuttuu  ???


Otsikko: Vs: Unisymboleiden pieni ABC
Kirjoitti: *Kide* - 21.02.2008 08:51:53
Onko lasinsiruista tietoa?
Kävelin sellaisten päällä viime yön saamatta haavoja paljaisiin jalkoihini  :o :idiot2:
Ja paljon muutakin... olipahan taas vilkas yö, täysikuu  :angel:  ;)


Otsikko: Vs: Unisymboleiden pieni ABC
Kirjoitti: Riitta - 21.02.2008 12:03:02
Sirpaleet tietavat onnea, mutta sinun tapauksessa kun kavelit niitten paalla ja ne eivat satuttaneet sinua, mielestani muiden mielipiteet tai yleensa vahingoittavat sanat eivat vaikuta sinuun. Sirpaleethan voivat myos haavoittaa.


Otsikko: Vs: Unisymboleiden pieni ABC
Kirjoitti: *Kide* - 22.02.2008 11:11:15
Kiitos kaunis Diamond  :smitten:
Niin ne satuttavat... vaikka pinta ei mene rikki, voi silti sattua... muistin juuri unen lumikuningattaresta, Kai pojasta ja mikäs se tytön nimi nyt oli...? Sadun alussa Kai sai silmänsä peilin sirun joka aiheutti sen, ettei Kai nähnyt enään kaunetta tai hyvyyttä  :'( Vasta sadun lopussa tytön kyyneleet saivat sirun pois Kain silmästä.
Muistan vanhan sanonnan, jotta sirpaleet tuovat onnea. Tuota hieman pohdinkin, mutta kun todella tepastelin niiden päällä ja oikein ihmettelin kun ei haavoja tullut. No, kuhan en kävele onneni yli, kun kerran niin tiirasin moista ihmettä... unessa jopa katsoin jalkapohjaa, kun arvelin siellä olevan ihan hirveän paksu nahka, mutta ei normaalit omat jalkani olivat  ;D


Otsikko: Vs: Unisymboleiden pieni ABC
Kirjoitti: *yildirim* - 22.02.2008 11:17:09
Coventina,   viesti 13-14

J-L puuttuu  ???

taisinpa karsia silloin laittaessani noita kirjaimia pois koska athamaarit oli niillä kirjaimilla tehnyt aikas kattavan ja hyvän listan...


Otsikko: Vs: Unisymboleiden pieni ABC
Kirjoitti: Hiisitär - 24.02.2008 00:32:26
Veli
Veli unessasi saattaa symboloida joitakin piirteitä suhteessasi häneen. Uni saattaa myöskin vihjaista, että valve-elämässäsi on ihminen, joka muistuttaa sinua jotenkin veljestäsi.
Jos sinulla ei ole veljeä, mutta näet unta, jossa sinulla on veli, silloin uni viittaa tarpeeseen löytää ja tiedostaa Itsesi eri osa-alueita. Unen veli voi olla myös hyvän ystäväsi vertaus. Veli on myös uskonnollinen termi ja siksi se edustaa uskonnollisia asioita. Pohdi myös sanontaa "Isoveli valvoo", mikä viittaa siihen, että sinulla on käsiteltävänä auktoriteetteihin liittyviä asioita.
Jos olet vihainen veljellesi, kertoo se vihasta, jota tunnet, mutta jota et uskalla ilmaista valve-elämässäsi.

Taksi
Jos otat unessasi taksikyydin, uni pyytää sinua kysymään neuvoa joltakulta elämäsi hankalaan tilanteeseen, jotta tietäsit mitä tehdä.

Ristiinnaulitseminen
Jos sinut ristiinnaulitaan, rankaiset itseäsi. Saatat tuntea syyllisyyttä jostakin asiasta tai tilanteesta.

Kohtu
Jos olet unessasi yhä kohdussa, kertoo se siitä, että muistelet aikaa, jolloin olit turvassa ja täysin riippuvainen muista. Yrität ehkä paeta valve-elämäsi vaatimuksia.
Kohtu unessa edustaa luomista, synnyttämistä ja uutta syntymää.

Kiduttaa, kidutus
Jos sinua kidutetaan, tunnet itsesi uhriksi tai avuttomaksi jossakin ihmissuhteessa tai tilanteessa. Vaihtoehtoisesti uni voi viitata sadomasokistisiin mieltymyksiin.
Jos kidutat toisia tai näet, miten toisia kidutetaan kertoo uni siitä, että rankaiset itseäsi omista negatiivisista tai pahoista tavoistasi. Heijastat itsesi tuohon henkilöön tai eläimeen, jota kidutetaan. Kiinnitä erityistä huomiota kidutettavan henkilön/eläimen symboliikkaan. Vaihtoehtoisesti kiduttaminen viittaa padottuihin aggressioihin ja kostoon, jota et pysty tuomaan esille valve-elämässäsi.Otsikko: Vs: Unisymboleiden pieni ABC
Kirjoitti: Hiisitär - 24.02.2008 19:05:29
Suklaa
Suklaa unessa kertoo itsen palkitsemisesta. Uni voi myös vihjata, että olet aivan liian monessa menossa mukana, joten sinun tulisi oppia hillitsemään itseäsi. Muuten palat loppuun.


Otsikko: Vs: Unisymboleiden pieni ABC
Kirjoitti: Atomi - 25.02.2008 14:37:44
Onko kellään tietoa mitä symboloi mätäneminen tai märkäinen tulehdus? Katsoin unikirjasta, mutta lähin vastine on sairaus. Jos tarkempaa symboliikkaa ei ole, niin kelvatkoon. Unessa oikea kylki tarkasti keuhkon kohdalla oli siis tulehtunut tai sairas. BB:n unikirjan mukaan oikea on missä tahansa antamiseen ja luovuuteen liittyvää. Keuhko jostain syystä liitettiin sydänchakraan, mutta itse liittäisin sen hengittämiseen. Mielipiteitä tästä?    :-\


Otsikko: Vs: Unisymboleiden pieni ABC
Kirjoitti: Riitta - 25.02.2008 15:35:39
Mielestani mataminen liittyy tosielamaan-mika hairitsee sinua hengittamasta vapaasti?
Sehan voi symbolisoida myos, etta jokin hairitseva asia poistuu "matana"-sinun vain pitaisi tajuta tama arka kohta joka kiusaa sinua hengittamasta vapaasti-siis symboli kielta kayttaen...


Otsikko: Vs: Unisymboleiden pieni ABC
Kirjoitti: Hiisitär - 17.03.2008 17:30:32
Raiskaus
Jos joudut unessa raiskatuksi, viittaa uni sadistiseen seksuaalisen himon ilmentämiseen. Ilmennät ehkä tiedostamatonta haluasi tulla otetuksi väkisin, tulla valloitetuksi tai pakotetuksi kielletylle alueelle. Jotku naiset haaveilevat seksuaalisesta ylivallasta, mutta eivät satuttamisesta. Uni viittaa myös kostonhimoisiin tunteisiin vastakkaista sukupuolta kohtaan.
Vaihtoehtoisesti uni kertoo, että tunnet tulleesi jollain tapaa kaltoinkohdelluksi ja vahingoitetuksi.  Joku tai jokin nakertaa itsetuntoasi ja tunnepuolen hyvinvointiasi. Jokin tai joku pakotetaan sinulle. sinulleRaiskausunet ovat tyypillisiä myös henkilöille, jotka on raiskattu valve-elämässä.
Jos todistat raiskausta, kertoo uni seksuaalisesta ongelmasta tai epävarmuudesta.

Veitsi
Jos kannat unessa veistä, kertoo se vihasta, aggressiosta ja/tai erosta. Elämässäsi saattaa olla jotain, josta sinun olisi parasta leikata itsesi irti. Vaihtoehtoisesti veitsi voi symboloida jotakin eripuraa aiheuttavaa elämässäsi. Olet aikeissa katkoa joitakin siteitä tai sidoksia ihmissuhteissa.
Tylsä veitsi unessa kertoo, että kova työsi saa vain vähän, jos ollenkaan, kiitosta.
Jos haavoitut veitsestä, symboloi se maskuliinista tai eläimellistä aggressiota.
Sähkökäyttöinen veitsi kertoo että sinulla on voimaa päästä perille asioiden oikeista laidoista nopeastikin.

Apu
Jos autat jotakuta unessasi, kertoo se sinun halukkuudestasi tehdä kompromisseja omien päätöksiesi suhteen suuremman päämäärän vuoksi. Se kertoo myös, että olet halukas yhdistämään kykysi ja energiasi muiden kanssa saavuttaaksesi yhteiden päämäärän. Käytännössä, jos unessa autat vihollistasi tai henkilöä, josta et pidä, silloin uni kertoo, että sinun tulisi ymmärtää asiaa paremmin tai saavuttaa jonkinlainen kultainen keskitie tämän asian/henkilön kanssa, jotta voisit jatkaa matkaasi elämässäsi.
Jos huudat tai yrität muulla tavoin saada apua, kertoo se siitä, että tunnet olevasi hukassa, ylirasittunut ja riittämätön.


Otsikko: Vs: Unisymboleiden pieni ABC
Kirjoitti: Hiisitär - 17.03.2008 17:34:04
Ristiäiset
Ristiäisistä uneksiminen kuvastaa uudistumista ja tuoretta alkua. Saatat käydä parhaillaan läpi muutosta, jossa haluat tai pyrit kohti parempaa persoonana.


Otsikko: Rotat unessa ??
Kirjoitti: Liekku - 24.03.2008 10:40:45

 ROTAT valtasi koti pihani ja taloni, joka näytti vanhalta ja
 huonokuntoiselta. Yritin saada epätoivoisesti ovea lukkoon,- ja
 sainkin vihdoin oviketjun päälle,- mutta hetken päästä joku
 murtautui sisään, ja siihen heräsin.

 Voisiko joku valaista,--tuli tosi kurja olo, olen lukenut, että
 rotat tietää pahaa. :(


Otsikko: Vs: Unisymboleiden pieni ABC
Kirjoitti: mondo - 24.03.2008 11:08:28
Kai se tavanomaisin ajatus rotista on riita tai harmi, mutta joskus se voi tarkoittaa pintaan tulossa olevaa ajatusta, joka aluksi pelottaa. Toisinaan se on jotain vaistomaisia tunteita tai ajatuksia, jotka myöhemmin kaduttaa tai aiheuttaa jopa syyllisyyttä. Joskus minulle tulkittiin rotasta, että se on itsensä pettämistä (en kyllä koskaan keksinyt, miten itseäni petin).  :)


Otsikko: Vs: Unisymboleiden pieni ABC
Kirjoitti: nikki - 24.03.2008 12:28:32
rotat viestittävät taloudellisista ongelmista (jyrsimässä juustotahkoa noin yleisesti)
kuin myös luustovaivoista (jyrsivät rakenteita,luusto on ihmisen kantava rakenne)
eli matti kukkarossa ja reikä hampaassa ja rotat melskaavat unissa..
Pekka Suomisen tulkintaa


Otsikko: Vs: Unisymboleiden pieni ABC
Kirjoitti: Riitta - 24.03.2008 12:36:28
Rotat ja hiiret tuovat myos sairauksia(Mina nain kerran unta, etta hiiri tuli meidan sankyyn, seuraavana paivana ilmeni, etta miehellani on sokeritauti)


Otsikko: Vs: Unisymboleiden pieni ABC
Kirjoitti: Liekku - 24.03.2008 15:54:24

 Kiitos vastauksista,-- siinä ainakin kävi toteen, kun hampaastani

 lohkesi pala,- ja toivon, että se jääkin siihen.Otsikko: Vs: Unisymboleiden pieni ABC
Kirjoitti: flowermoon - 27.03.2008 17:27:00
Rotta ei ole hyvä juttu unissa. Kannattaa käydä vuosi(kymmen)huollossa lääkärillä ja valittaa vaikka väsymystä niin tulee määritettyä ainakin perusverikokeet ja mielellään vähän muutakin, esim. luustokartoitus. Vai joko unitalon kunto on parempi?


Otsikko: Vs: Unisymboleiden pieni ABC
Kirjoitti: kultainen sulka - 27.03.2008 22:24:44

Yritin etsiä oravaa, taisi mennä ohi kun oli paljon asiaa  ???
No, unessa oli paljon oravia, pieniä ja suurempia. Aamulla sitten kun menin (olin vieraalla paikkakunnalla kylässä) parvekkeelle niin näin oravan juuoksevan lähi -hautausmaan kivetystä pikin ja muistin unen...
Mitähän oravat merkitsevät? En ole ennen niitä katsellut unessa... 


Otsikko: Vs: Unisymboleiden pieni ABC
Kirjoitti: Hiisitär - 27.03.2008 22:35:42
Orava
Jos unessasi juoksentelee oravia sinne tänne kertoo se siitä, että olet ajautunut rakkaudettomaan tai hyödyttömään ihmissuhteeseen tai tulostatuottamattomaan bisnesprojektiin. Oravat liitetään myös varastoimiseen. Se saattaa tarkoittaa, että sinun olisi hyvä varata jotain tai että keräät varastoon jotain aivan liikaa ja sinun olisi hyvä oppia kuinka päästää irti.
Jos yrität unessasi ajaa ruohonleikkurilla oravien/oravan päältää, yrität muuttaa joitakin uskomuksiasi tai ajatuksiasi lohduttaaksesi muita. Etsit jonkinasteista hyväksyntää.
Oravien ruokkiminen edustaa kovalla työllä saatua mukavuutta, ahkeruutta ja järkevyyttä.
Oravien näkeminen puussa varoittaa, että joudut pian noloon tilanteeseen.


Otsikko: Vs: Unisymboleiden pieni ABC
Kirjoitti: kultainen sulka - 28.03.2008 08:31:07

Kiitos Atha  :)Otsikko: Vs: Unisymboleiden pieni ABC
Kirjoitti: Rakkauden enkeli - 29.03.2008 13:58:43
Olen nykyisin alkanut näkemään aika usein unta valkoisesta hevosesta, joka yleensä esiintyy unessani vain hetken, kuitenkin tuoden aina jotain tärkeää symbolista sanomaa. Jotenkin liitän sen itseeni, se kuvastaa jollain tavalla itseäni. Sillä monesti ne tunnetilat ja asiat joita se hevonen on unessa ilmaissut ovat liittyneet tiivisti minuun. Vaikea selittää.  :idiot2: No yritän esimekin kautta: juuri kun olin löytänyt uuden rakkauteni, näin unessa tämän valkoisen hevosen uhkuvan iloa ja elinvoimaa. Kerran sitten näin sen hieman voimattomana ja alakuloisena maassa makaamassa ja seuraavana päivänä olin hieman kipeä ja olo oli muutenkin hieman alavireinen. Jokatapauksessa noin yleisesti ottaen haluaisin kysyä: mitä valkoinen hevonen unessa symbolisoi?


Otsikko: Vs: Unisymboleiden pieni ABC
Kirjoitti: Riitta - 29.03.2008 16:58:55
Hevonen on ihmisten energiavoimien ja aistillisuuden  vertauskuva ja valkoinen hevonen tuo sinulle iloa-joten  :smitten:

ps:hevonen symbolisoi myos, etta aistillisuus ja henkiset ominaisuudet ovat tasapainossa.


Otsikko: Vs: Unisymboleiden pieni ABC
Kirjoitti: Rakkauden enkeli - 29.03.2008 22:49:28
Hevonen on ihmisten energiavoimien ja aistillisuuden  vertauskuva ja valkoinen hevonen tuo sinulle iloa-joten  :smitten:

ps:hevonen symbolisoi myos, etta aistillisuus ja henkiset ominaisuudet ovat tasapainossa.

Do dii...  :D :smitten: Kiitos.  :angel:


Otsikko: Vs: Unisymboleiden pieni ABC
Kirjoitti: Hiisitär - 04.04.2008 19:57:37
Hirttää, hirtetty
Hirttäjäisten näkeminen unessa edustaa epävarmuuden tunteitasi. Ajattele asiaa eräänlaisena metaphorana siihen, että olet jättänyt joitakin asioita "roikkumaan" elämääsi tai jotkin asiat vaativat vielä selvittelyä.


Otsikko: Vs: Unisymboleiden pieni ABC
Kirjoitti: Hiisitär - 04.04.2008 19:58:21
Kyyhkynen
Kyyhkyset unessa symboloivat rauhaa, tasapainoisuutta, harmoniaa ja viattomuutta. Valkoinen kyyhky unessa edustaa uskollisuutta ja ystävyyttä. Se saattaa olla myös viestintuoja ja siunaus Pyhältä Hengeltä. Valkoinen kyyhky edustaa myös rauhaa - sinun on päästettävä irti kostosta, vihasta ja ikävistä tunteista.


Otsikko: Vs: Unisymboleiden pieni ABC
Kirjoitti: Hiisitär - 04.04.2008 19:59:08
Tappaa, Tappaminen, Tappo
Jos tapat nessasi jonkun, kertoo se siitä, että saatat menettää malttisi ja itsekontrollisi, jos joudut suuren stressin alaiseksi. Mieti tarkemmin tappamaasi henkilöä: onko sinulla mahdollisesti jotain tiedostamattomia vihantunteita häntä kohtaan valve-elämässäsi? Saatat hyvinkin ilmaista jonkinasteista vihaa tai inhoa tätä henkilöä kohtaan. Vaihtoehtoisesti saatat yrittää päästä eroon jostakin puolesta Itseäsi, jota tuo tapettu henkilö edustaa. Mietiskele mikä piirre tässä henkilössä viittaisi piirteeseen itsessäsi, josta haluat päästä eroon, mikä osa-alue hänessä on sellaista, jollainen et itse halua olla.
Jos sinut tapetaan, kertoo se siitä, että tekosi ja tunteesi eivät käy yksiin. Vaihtoehtoisesti uni voi edustaa elämääsi tulevia dramaattisia muutoksia.
Tappamisunet saattavat edustaa myös osaa sinussa tai elämässäsi, jonka haluat jätettävän rauhaan ja jättävän myös sinut rauhaan. Tappaminen unessa voi olla suora viittaus vanhojen asioide,tapojen, ajatusten, käytöksen jne. tappamista omassa persoonassa.

Kuumailmapallo
Jos olet unessasi kuumailmapallossa kertoo se, että on tullut aika voittaa masennuksesi. Uni saattaa olla suora viittaus siihen, että menetät jalansijaa tai maan repäistään jalkojesi alta johonkin tilanteeseen/ongelmaan liittyen. Vaihtoehtoisesti uni kuvastaa itsenäistymisprosessia ja tarvettasi saada jotakin henkistä tukea. Haluat, että arvostuksesi sinuna Itsenäsi nousisi jonkun henkilön silmissä.


Otsikko: Vs: Unisymboleiden pieni ABC
Kirjoitti: Norna - 05.04.2008 00:33:11
 Tuolla alussa oli pettämisestä juttua mutta muuten ei varsinaisesta seksistä ole tulkintaa, kertoisiko sanakirja jotain?
 T. hän joka tällaisia unia on nähnyt viime aikoina paljon  :D


Otsikko: Vs: Unisymboleiden pieni ABC
Kirjoitti: Hiisitär - 05.04.2008 22:53:23
Seksi
Seksistä uneksiminen heijastaa psykologista Itsesi täydentymistä ja Itsesi eri puolien yhteensovittamista. Sinua kehotetaan olemaan vastaanottavaisempi ja yhdistämään unessa näkemäsi seksikumppanin ominaisuuksia Itseesi. Vaihtoehtoisesti ja suoremmin tulkittuna seksiunet ovat libidosi hälytyskelloja, jotka ilmoittavat, että edellisestä seksuaalisesta kanssakäymisestä ja orgastisesta vapautumisesta on jo liian kauan aikaa. Uni saattaa viitata myös padottuihin seksuaalisiin haluihin ja psyykkiseen tai emotionaaliseen rakkauden tarpeeseen.
Jos harrastat unessa seksiä jonkun muun kuin kumppanisi kanssa kertoo se tyytymättömyydestäsi suhteesi fyysiseen puoleen. Toisaalta uni voi olla myös täysin harmiton fantasia. Siinä tapauksessa uni kertoo, että olet suhteessa seksuaalisesti avoimempi puolisko ja uni rohkaisee sinua tuomaan tuota avoimuutta ja seikkailumieltä nykyiseen suhteeseesi.
Jos harrastat unessa seksia ex-kumppanin tai toisen henkilön kanssa, joka ei ole nykyinen kumppanisi, viittaa se sinuun haluusi lähteä mukaan uuteen suhteeseen tai tilanteeseen. Saatat tuntea olosi hermostuneeksi tai ahdistuneeksi, kun nuo vanhat tunteet ja hetket, joita koit yhdessä ex-kumppanisi kanssa, nousevat taas pintaan. On hyvin yleistä, että ihmiset näkevät seksiunia muista kuin omasta kumppanistaan juuri ennen häitänsä. Tämä saattaa kuitenkin olla vain vihje siitä, että todellisuudessa sinulla ja nykyisellä kumppanillasi menee lujaa makuuhuoneessa. Uni saattaa myös ennen häitä tai kihlautumista nähtynä kertoa, että sinua hermostuttaa ja jännittää uusi kumppanin rooli sekä sen tuomat haasteet.
Jos olet hetero ja näet unta, jossa harrastat seksiä samaa sukupuolta olevan henkilö kanssa, uni edustaa suurta Itsensä rakastamisen ja hyväksynnän ilmentämistä. Sinun olisi nyt hyvä tutustua Itseesi tarkemmin.
Jos olet unessasi vaihtanut sukupuolta, kertoo uni halustasi tai tarpeesta yhdistää nuo vastakkaisen sukupuolen ominaisuudet Itseesi. Kysy itseltäsi; miltä minusta tuntuu olla mies tai nainen? Tällä tavoin saat unen ehdottamat vastakkaisen sukupuolen ominaisuudet yhdistettyä Itseesi.


Otsikko: Vs: Unisymboleiden pieni ABC
Kirjoitti: Tiia - 05.04.2008 22:55:14
hei..
näin tässä yksi yö semmoista unta että harrastin seksiä naispuolisen ihmisen kanssa.. ja tämä on nyt jäänyt askarruttamaan todella paljon mieltäni.. tahtoisin tietää mitä tämä uni merkitsee.. :)..

tutustuin uneni ihmiseen joku aika sitten..


Otsikko: Vs: Unisymboleiden pieni ABC
Kirjoitti: Hiisitär - 06.04.2008 13:34:25
Haamu, Kummitus, Aave
Yleisesti haamu-unet symboloivat niitä Itsesi piirteitä, joita pelkäät. Tähän saattaa liittyä tuskallisia muistoja, syyllisyyttä tai joitakin tukahdetettuja ajatuksia. Saatat pelätä kuolemaa ja kuolemista. Vaihtoehtoisesti kummitukset edustavat asioita, jotka eivät enää ole saatavilla tai kätesi ulottuvissa. Siihen saattavat liittyä sellaiset asiat kuin tunne siitä, ettei ole yhteydessä elämään tai yhteiskuntaan. Tällainen uni saattaa kehottaa sinua joko menemään eteepäin tai hylkäämään vanhanaikaiset ajatus- tai käyttäytymismallisi.
Jos yrität koskettaa kummitusta, mutta se katoaakin, kertoo uni, että olet ottamassa askeleen lähemmäs joitakin tuskallisia tai padottuja ajatuksia, joiden kohtaamiseen kokonaisina sinä et ole ihan vielä valmis.
Jos näet elävän sukulaisen tai ystävän unessasi haamuna, uni varoittaa, että olet  vaarassa joutua tuon henkilön aiheuttaman kiusan kohteeksi.
Jos näet kuolleen sukulaisen tai ystävän unessasi haamuna kertoo uni syyllisyydestä ja katumuksesta, mikä liittyy sinun ja unessa nähtävän henkilön väliseen suhteeseen.


Otsikko: Vs: Unisymboleiden pieni ABC
Kirjoitti: Hiisitär - 08.04.2008 22:14:17
Ampiainen
Ampiainen unessa edustaa vihaisia ajatuksia ja tunteita.
Jos ampiainen pistää sinua, kertoo se sinua kohtaan kasvavasta kateudesta ja vihasta.
Jos tapat ampiaisen, olet rohkea ja peloton pitäessäsi pääsi eettisten asioiden ja oikeuksien suhteen vihollisiasi vastaan.

Etusormi
Etusormi unessai edustaa auktoriteettia, suuntaa ja tuomiota. Unesi yrittää ehkä osoittaa jonkin tärkeän asian sinulle.


Otsikko: Vs: Unisymboleiden pieni ABC
Kirjoitti: Hiisitär - 20.04.2008 15:55:44
Sirkus
Jos sinulla on hauskaa sirkuksessa, kertoo se tyytyväisyydestäsi ja luottamuksestasi nykyiseen ympäristöösi. Jos vain olet sirkuksessa, uni kertoo, että sinut on ymmärretty jotenkin väärin. Annat toisille väärän kuvan itsestäsi.
Jos sirkuksessa on kaaos kertoo se siitä, että elämäsi ei ole hallussa.


Otsikko: Vs: Unisymboleiden pieni ABC
Kirjoitti: Hiisitär - 20.04.2008 16:06:47
Angelic. Tämän ketjun sivulta 4 löytyy tulkinta tulelle ja tulipalolle sekä sivulta 3 tulkinta lapselle/lapsille. Katsopas se sieltä!

Palomies
Palomies unessa edustaa Korkeinta Itseäsi. Käyt parhaillaan läpi puhdistumisen ja vapautumisen aikaa.
Otsikko: Vs: Unisymboleiden pieni ABC
Kirjoitti: angelic - 21.04.2008 14:38:15
Angelic. Tämän ketjun sivulta 4 löytyy tulkinta tulelle ja tulipalolle sekä sivulta 3 tulkinta lapselle/lapsille. Katsopas se sieltä!

Palomies
Palomies unessa edustaa Korkeinta Itseäsi. Käyt parhaillaan läpi puhdistumisen ja vapautumisen aikaa.

Kiitos tästä! t. angelic[/quote]


Otsikko: Vs: Unisymboleiden pieni ABC
Kirjoitti: Hiisitär - 22.04.2008 19:50:59
Lasi
Lasi unessa symboloi passiivisuutta tai suojaa.  Saatat pitää yllä näkymätöntä suojamuuria, jonka taakse pääset pakenemaan jotakin tilannetta tai ihmissuhdetta.  Jos juot lasista, on se hyvä enne!
Jos katsot lasin läpi, symboloi se avoimuutta ja tarpeettomuutta suojautumiseen. Vaihtoehtoisesti ympäröit itsesi näkymättömällä tunteiden suojamuurilla.
Rikkoutunut lasi/lasin sirpaleet unessa kertovat elämän muutoksesta. Tajuat, että tilanne päätyy äkkinäiseen ja totaaliseen loppumiseen.
Lasin syöminen unessa korostaa haavoittuvaisuuttasi, hämmennystäsi ja sekasortoasi. Sinun on ehkä vaikea pukea ajatuksiasi sanoiksi ja saada muut ymmärtämään niitä. Vaihtoehtoisesti uni paljastaa, että kommenttisi satuttavat ja viiltävät. Ehkäpä joku on saattanut loukata sinua terävällä kielellään. Tai sinun tarvitsee huolehtia siitä, että asetat sanasi oikein ja vältät loukkaamasta toisia sanoillasi.

Norsu
Unen norsu viestii, että sinun tulee olla kärsivällisempi ja ymmärtäväisempi toisia kohtaan. Norsu on myös voiman, vahvuuden ja älykkyyden symboli. Vaihtoehtoisesti norsu voi edustaa myös omaa syrjäänvetäytyvää luonnettasi.
Norsulla ratsastaminen kertoo, että olet saanut hallintaan alitajuntasi sekä ne osa-alueet itsestäsi, joita pelkäsit kohdata aiemmin.


Otsikko: Vs: Unisymboleiden pieni ABC
Kirjoitti: Hiisitär - 24.04.2008 16:22:08
Hampurilainen
Jos näet tai syöt unessa hampurilaisen, uni kertoo että sinusta puuttuu jonkinlainen tunteellinen, älyllinen tai psyykkinen osanen, jota tarvitset tunteaksesi itsesi jälleen kokonaiseksi. Saatat tunte tyytymättömyyttä jotakin tilannetta tai suhdetta kohtaan. Hampurilainen symboloi myös kokemuksiasi ja neuvoo, että sinun tulee oppia niistä. Katso kokemuksiasi suuremmassa mittakaavassa.Otsikko: Vs: Unisymboleiden pieni ABC
Kirjoitti: Emisa - 26.04.2008 09:57:22
Hei,
Mitä possut unessa tarkoittaa ?
* Näin unta muutama yö sitten, että olin niin sanotusti lastamaassa possuja kuorma-autoon. Possut olivat tosi pieniä ja vaaleanpunaisia puhtaita. Possut kävelivät ramppia pitkin nätisti auton kyytiin ja minä seisoin vieressä katsomassa..Emisa


Otsikko: Vs: Unisymboleiden pieni ABC
Kirjoitti: nikki - 08.05.2008 21:49:54
mooncat
menneisyydessä käsittelemätön keskeneräinen asia,
jonka "arpi" on nyt tullut pintaan,
sulan vois yhistää kirjoittamiseen ja kirjoittamisen koulunkäyntiin;jäitkös luokalle?


Otsikko: Vs: Unisymboleiden pieni ABC
Kirjoitti: sarhippa - 22.05.2008 15:36:59

Löytyisikö taikinalle selitystä?  ???

Olen tehnyt pullataikinaa (vehnästä) valtavia määriä unissani viime aikoina. En kuitenkaan leivo siitä mitään, viimeksikin laitoin sen pakasteeseen...välillä vain katselen sitä ja mietin milloin mitäkin, yleensä ainakin sitä, miksi sitä on niin paljon. Oikeassa elämässä ei ole ns. "pullat uunissa" , mikä itsellä tuli ensimmäisenä mieleen  ;D


Otsikko: Vs: Unisymboleiden pieni ABC
Kirjoitti: Boa - 22.05.2008 23:00:11
Heippa!

Voiskohan joku jeesata uneni kanssa. Vime öinen uneni:
Olen kävelemäsä kadulla ja ohitan linja-auton, joka on parkkeerattuna. Kuljettaja on ulkona ja me molemmat huomaamme ketun poikasen, joka on kiedottu ketjuihin ja niitä pitää kiinni kaksi isoa lukkoa. Saan ketun syliini ja kuljettaja katoaa.
Katkaisen ketjun ja murran toisen lukoista. Päästä ketun maahan, kunnes huomaan toisen lukon. Kettu juoksee jo poispäin minusta, mutta saan sen kutsumalla luokseni.
Otan ketun syliini ja se puree, mutta en päästä sitä pois. Irrotan loput kejut ja lukon. Päästän ketun pois ja se lähtee juoksemaan.
Seuraavaksi kävelen suin alueella, jossa joka pihassa vähintään kaksi koiraa. Tajuan ketun olevan vaarassa ja lähden etsimään sitä. Joudun kutsumaan ja hakemaan sitä, mutta hetken päästä se tulee iloisena juosten luokseni. Nostan ketun syliini ja vien sen turvaan.

Näen usein ihmeellisiä unia. Tämä on nyt viimeisin.


Otsikko: Vs: Unisymboleiden pieni ABC
Kirjoitti: Hiisitär - 25.05.2008 14:24:09
Ampuminen, ampua
Ampumisen näkeminen unessa kertoo, että olet asettanut elämääsi tavoitteita ja tiedät mihin tähtäät. Suunnitelmasi osuvat nappiin!
Jos ammut itse jotakuta toista unessa, kertoo se vihaisista tunteista ja piilotetusta raivosta tuota kyseistä henkilöä kohtaan.
Jos joku ampuu sinua aseella, uni kertoo, että kohtaat jonkinlaista vastarintaa ja/tai eripuraa valve-elämässäsi. Saatat tuntea olevasi jonkin tilanteen uhri.

Otsikko: Vs: Unisymboleiden pieni ABC
Kirjoitti: aeiouyäö - 25.05.2008 17:23:16
Näin kamalan unen viimeyönä.
Olin raskaana, enkä unessa halunnut lasta ja olin siinä vasta kolmetoista.En pystynyt tehdä aborttia.Uni oli todella ahdistava, itkin siinä kokoajan.Unessa olin kokoajan sairaalassa.
Muistan samasta unesta myös, että käveleskelin sairaalassa ja katsoin johonkin huoneeseen, jossa oli tummaihoinen nainen, jonka ihosta irtosi jotain ihmeellistä limaa, ja hän meinasi hukkua siihen limaan.Sitten onneksi heräsin.Osaako joku jotenkin tulkita? :)


Otsikko: Vs: Unisymboleiden pieni ABC
Kirjoitti: Hiisitär - 26.05.2008 18:28:06
Krokotiili
Krokotiili unessa varoittaa piilotetusta vihasta. Joku lähelläsi antaa sinulle huonoja neuvoja ja yrittää saada sinut horjahtamaan huonoihin päätöksiin. Krokotiili voi olla myös Itsesi osa-alue ja kertoa sinun aggressiivisuudestasi ja purevasta asenteestasi. Tai ehkäpä se kertoo, että olet esittänyt joitakin tunteita, vertaa sanontaa "itkeä krokotiilin kyyneliä".
Jos krokotiili jahtaa tai puree sinua, lupaa uni pettymyksiä rakkaudessa ja bisneksissä.

Lohikäärme
Lohikäärme unessa kertoo, että sinulla on tapana päästää itsesi ajelehtimaan intohimosi mukaan. Tällainen tapa saattaa sinut mahdollisesti vaikeuksiin. Sinulta vaaditaan lisää itsekuria.
Itäisissä kulttuureissa lohikäärme nähdään henkisenä olentona joka symboloi onnea ja menestystä.
Jos olet unessa lohikäärme ja syökset tulta, kertoo se tavastasi yrittää saada tahtosi läpi vihasi keinoin.Otsikko: Vs: Unisymboleiden pieni ABC
Kirjoitti: Anamarie - 29.05.2008 15:09:13
Osaisiko joku sanoa jotakin unesta jonka näin hiljattain?
Eräs hyvä miespuolinen ystäväni oli todella sairas, tapasin hänet yllättäen pimeässä huoneessa joka muistutti jonkinmoista "sotasairaalaa", jossa oli muitakin potilaita. Kasvot olivat laihtuneet rumasti eikä hän ollut oma itsensä. Sairaus saattoi olla sekä fyysinen että henkinen.


Otsikko: Vs: Unisymboleiden pieni ABC
Kirjoitti: Hiisitär - 10.06.2008 12:24:03
Riikinkukko
Riikinkukko unessa edustaa kevättä, syntymää ja uutta kaswvua. Se on hyvä enne, symboloiden mainetta, suurta menestystä ja tyytyväisyyttä urallasi. Uni saattaa myös kertoa itsevarmuudestasi ja jopa ylimielisyydestäsi menestyksestäsi johtuen.
Otsikko: Vs: Unisymboleiden pieni ABC
Kirjoitti: He|mi^ - 12.06.2008 17:28:45
tietääkö kukaan mitä tarkottaa lapsen syntymä unessa.?se oli hyvinn onnellinen.


Otsikko: Vs: Unisymboleiden pieni ABC
Kirjoitti: Riitta - 12.06.2008 21:21:13
Lapsen syntyma symbolisoi uusia alkuja ja ideoita, myos elaman uutta alkua.
Eli pelkastaan hyvaa.


Otsikko: Vs: Unisymboleiden pieni ABC
Kirjoitti: MinttuMari - 16.06.2008 13:29:46
Tälläisen unen näin viime yönä;
Unessani sisälle lensi kesy naakka tai joku muu vastaava musta lintu, joka ensin istui yhden tytön olkapäälle. Ajattelin, että toivottavasti ei lennä minun päälle ja samassa lensi minun olkapäälle ja alkoi vetää minua hiuksista (minulla oli poninhäntä) ja rupesi nokkimaan minua selkään ja heräsin siihen.
Samassa unessa näin myös kolikoiden laskemista (laskin etenkin pieniä sentin kolikoita), kylmiössä oli kurkkuja (yksi kurkku oli osittain huono ja heitin sen pois) ja appelsiineja. Sängyssäni oli unessa käpy peiton alla.
Mikähän merkitys tällä unella on?

 :D


Otsikko: Vs: Unisymboleiden pieni ABC
Kirjoitti: Hiisitär - 16.06.2008 14:21:26
Unesi linnusta tulee mieleen juuri lukemani "Hullun käsikirja", jossa kirjailija kertoo omasta Hullun tiestään, lyhyesti siis henkisestä Itsensä tiestä. Kirjailijalle tärkeitä Hullun eli korkeamman viisauden esikuvia ovat jokerit/narrit, jollainen on kuvattu tarotpakan Narrin kortissa. Hänen rakkaimmassa Jokeri-kortissaan Jokerin olkapäällä istuu korppi. Korppi symboloi sisäistä, vanhaa viisautta, joka kuiskii neuvoja ja ohjeita, jos siltä niitä kysyy. Unessa hiukset tulkitaan melkein aina henkisyyden symboliksi. Mitä intuitiosi/Korkeampi Minäsi yrittää sanoa sinulle niin epätoivoisesti, että joutuu riuhtomaan henkisyyttäsi ja hakkaamaan sinua nokallaan selkääsi? Onko selkäsi takana jokin juttu, joka odottaa vain huomaamista? Oletko kenties kävelemässä henkisesti tärkeän asian tai päätöksen ohi ihan vain tottumuksesta?


Otsikko: Vs: Unisymboleiden pieni ABC
Kirjoitti: MinttuMari - 16.06.2008 15:16:43
Voi, kun hoksaisi mikä juttu se olisi..  :uglystupid2:

Kiitos AthaMaarit :)


Otsikko: Vs: Unisymboleiden pieni ABC
Kirjoitti: nikki - 16.06.2008 22:20:07
MinttuMari
minulle tuli unestasi ekana mieleen kuolinviesti,
(naakka kirkontornista,kylmiö kuin kalmisto,ja tuo käpy,siemenensä luovuttanut?,
peitettynä)
toisekseen se voisi olla varoitus/muistutus rajallisesta energiasta,
yhdistän hiukset elinvoimaan ja ne olivat jo nyt ponnarilla;
kohdennettu/valjastettu energia,
huono kurkku veke varastosta,elinvoima jäljelle,
selkä liittyy  :leijona::aan,
kylmävarasto on nykyaikainen kellari,
unen aikaan tr  :kuu: :skorpioni:  :askendentti::llasi?
tunnevarastosta mätä pois? (enää kuiva käpy peiton alla....)
ja huomioi tuleva energiaan liittyvä tr  :mars: :leijona: omalla kartallasi


Otsikko: Vs: Unisymboleiden pieni ABC
Kirjoitti: MinttuMari - 16.06.2008 23:25:26
Iik, toivottavasti uneni ei liity ainakaan jonkun kuolemaan, mutta olen minäkin jostain lukenut, että musta lintu tietää suruviestiä  :'(


Otsikko: Vs: Unisymboleiden pieni ABC
Kirjoitti: Esmiralda - 04.07.2008 18:22:05
Kysynpäs, kun en kirjoista oikein sitä löytänyt. Erästä unta...

Ajelin sähkömiehen kanssa pyörällä. Minun pyöräni meni rikki, joten juoksin sähkömiehen rinnalla. Kun tulin kotiin, huomasin, että talo oli kylmä ja sähkö ei toiminut. Ajattelin toiverikkaana, että jospa tuo sähkömies laittaisi sen kuntoon. En ehtinyt nähdä kuinka kävi. :DOtsikko: Vs: Unisymboleiden pieni ABC
Kirjoitti: Esmiralda - 04.07.2008 21:03:21
Kiitos Islaja, uskon intuitioon! Mutta en niinkään Freudiin.  ;D

Mutta mitenkähän tuon seksuaalisuuden laita, kun pyöräkin meni rikki ja juoksuksi piti panna! Kai se on tämä
ikä, jossa pyörä täytyy jättää maantien varteen!  ;D


Otsikko: Vs: Unisymboleiden pieni ABC
Kirjoitti: aeiouyäö - 04.07.2008 22:19:49
No enpä minä niin tuohon Freudiin luottaisi, kun hänen selityksiensä mukaan kaikki liittyy jotenkin seksiin  :idiot2:


Otsikko: Vs: Unisymboleiden pieni ABC
Kirjoitti: Esmiralda - 05.07.2008 01:12:14
Niinpä...

Luotan enemmän Jungiin. Olen juuri lukemassa toistamiseen hänen upeaa kirjaansa 'Symbolit', jonka hän kirjoitti juuri ennen kuolemaansa ja senkin kirjoitti vastan unensa perusteella. Suosittelen uni-ihmisille!!!


Otsikko: Vs: Unisymboleiden pieni ABC
Kirjoitti: tuulispää - 05.07.2008 05:55:44
Huomenta..
kas kummaa kello vasta viisi,ja heräsin tosi pirteänä..ei tullut uni enää..
kirjoitan eräästä unesta jonka näin menneellä viikolla, ja koskaan ei ole käynyt minulle niin että vaikka heräsin unen puolessa välissä, ja kieriskelin hetken ennen uudelleen nukahtamista,niin uni jatkui mihin jäi ennen heräämistä..

Unessa olin täysin tuntemattomien ihmisten häissä.
Siinä huomasin kuitenkin että eräs tuttu mies 10v takaa kummallisesti rimpuili hääpaikan pihalla olevassa mattotelineessä,ja putosi loukaten kyynärpäänsä.

menin siihen häntä tervehtimään kysyen kävikö kuinka pahasti.
hän näytti kuinka kyynärpää on sijoiltaan, ja minä häntä patistin lääkäriin lähtemään,voisin viedä autollani.
Ei hän halunnut lähteä ennen kuin olisi syönyt, sillä melkoinen herkkupöytä oli noissa hääjuhlissa.

Jäimme sitten syömään, ja alkutarjoilut oli runsaita...kokoajan mitä parempia ruokia..ja jossakin vaiheessa tarjoilija keräsi lautaseni pois,vaikken ollut vielä kuin muutaman lusikallisen syönyt.
Sanoinkin etten ole vielä syönyt,jolloin hän osoitti selkänsätaakse tulevaa tarjoilijaa,jolla oli vieläkin herkullisempaa tuotavaa..

Sitten tuon hääjuhlan sulhanen tuli luokseni, ja antoi minulle kaksi lukkoa (sellaisia kuin päiväkirjassa)
Nuo lukot oli toisissa kiinni, ja huomasin hänen antaessa nuo lukot,että pienet kultaiset avaimet putosi.Ajattelinkin että täytyy muistaa ottaa ne avaimet sieltä maasta,ennen kuin ne häviää.
Sulhanen kertoi antaessaan lukot minulle, että on seuraavaksi minun vuoroni vihkiytyä...sen kyynärpään loukanneen kanssa.(ja nimen omaan hän puhui vihkiytymisestä)
Ihmettelin tuota vihkiytymistä ,sillä en todellakaan edes kunnolla tuntenut sitä miestä jonka kanssa pitäisi muka seuraavaksi vihille mennä..

tässä vaiheessa heräsin..
mietin sitä lukkojuttua, ja ajattelin että mun olisi siinä unessa pitänyt avata se oma lukkoni,jättää se avoimeksi..irrottaa se siitä toisesta..

uudelleen nukahdettuani olin häähumun jälkeisessä päivässä, ja joku kertoi, että niiden ruokailujen pääruoka se vasta olikin hyvää..
Olin lähtenyt viemään sitä kaveria lääkäriin, ja niin missannut sen pääruuan.
Ensin vähän harmitti mutta sitten ajattelin,että söin jo alkuruokaa mahan täyteen.
Sitten tää kaveri tuli jostakin siihen, ja kysyin miten kyynärpää jaksaa? Ihan hyvin, ei siinä ollut enää mitään.
Silloin sanoin hänelle, että avasin sen oman lukkoni(vaikka vain valveilla ollessa ajattelin että se pitää avata..mutta tää sekoittui uneen, joskin unessakin tiesin sen että valveilla avasin).
Hän otti taskustaan sen oman lukkonsa,ja katsoi sitä sanoen että ehkäpä hänkin sen avaa.
Sitten aloin taas syödä...karkkeja joita olin saanut sieltä hääjuhlista..
Siihen herätyskello herätti..

Näitä syömisjuhlaunia mulla on ollut paljon, aikaisemmin en päässyt syömään...nykyisin syön ja paljon,muttei maha täyty..

niin se syöminen mitäkö tarkoittanee..

Ei ihme että kiloja kertyy tähän fyysiseen kroppaan , kun yötkin syön..
 :smitten:


Otsikko: Vs: Unisymboleiden pieni ABC
Kirjoitti: Esmiralda - 06.07.2008 16:10:36
Lainaanpa suoraa tietoa, mitä Jung kirjoitti viimeisessä kirjassaan. Jung, vaikka olikin monessa eri mieltä Freudin kanssa ja riitoihin tuli, pitää kuitenkin Freudia piilotajunnan pioneerina. Eli häntä saamme kiittää mm. unimaailman arvoon nostamisesta ja yleensä alitajunnan ilmitulosta, vaikka eihän sitä vieläkään kaikki hyväksy olemassaolevaksi.

Toinen maailma oli sitten tuo seksuaalinen maailma, jota vain jonkun täytyi ottaa esille. Ja se oli rohkea Freud. Kyllä hän vapautti siinä seksuaalisen naisen olemassaoloon yhtä lailla kuin ihmisen piilotajunnankin.

Siis kiitos hänelle. Jung vain jätti seksuaalisuuden vähän syrjemmäs ja toi esille kollektiivisen tajunnan, jota esoteerinenkin psykologia näillä topikeilla kanavoinneissa on paljon tuonut esille. Ja tietenkin nuo unet symboleineen. Hän jopa meni piilotajunnan maailmassa niin syvälle yhdistäen siihen myös idän tietoa, että meneitti tiedemaailmassa arvoa tiedemiehenä. Toisaalta tavallisen kansan silmissä hän on saanut sitäkin kirkaampaa arvostusta.

Jos vielä saan vähän....

Monet unikirjat perustuvatkin juuri Jungin pohjatietoon, mitä hän keräsi unimaailman symboleista juuri tuolta kollektiiviselta alueelta. Eli hän tutkiessaan huomasi, että monilla kansoilla ja kulttuureilla toisistaan tietämättä oli samanlaisia merkityksiä unien symboleille.


Otsikko: Vs: Unisymboleiden pieni ABC
Kirjoitti: aeiouyäö - 09.07.2008 19:30:02
Tulipas tälläinen mieleen, että kuinka pitkälle tulevaisuuteen uni ennustaa? Ennustaako tänään näkemäni uni esimerkiksi huomisen tapahtumia, vai tapahtumia esim.puolen vuoden sisällä? :)


Otsikko: Vs: Unisymboleiden pieni ABC
Kirjoitti: Emelia - 10.07.2008 21:11:37
Eiköhän uni "ennusta" yhtä kauas kuin sinun intuitiosikin... Eli kyse voi olla välähdyksenomaisesta oivalluksesta yössä siitä mikä on juuri nyt olennaista, tai unessa voit ennakoida kaukana tulevaisuudessa tapahtuviakin asioita.

Itse olen nähnyt unta että pisimpään tuntemani  lapsuudenystäväni voitti tietyn kultaisen lehden (olisiko ollut kotivinkki tai menaiset) juhlanumeron ja että olin hänelle vihainen siitä että hän sen sai, koska "minulla oli ollut tilaus vetämässä paljon kauemmin" - kaksi päivää myöhemmin hän soitti, että on menossa naimisiin.. Minulla ei ole vieläkään perhettä, heille on tulossa toinen lapsi.

Toisella kertaa kävi niin että näin tämän samaisen ystäväni äidistä jotain unta, en muista enää mitä, mutta tämänkin unen jälkeen pari päivää myöhemmin ystäväni soitti ja kertoi olevansa raskaana.. Tuota ilmoitusta osasin jo odottaa, kun arvasin että sellaisesta on kyse kun hänen äidistään (eli mummosta) näin unta.

Olen myös nähnyt unessa kuoleman, myöhemmin selvisi että kyseessä oli enoni, mutta tuon unen jälkeen ei  mitään tapahtunut kuukauteen. Mutta kuten sanottu, uni valmisti tulevaan tapahtumaan.

Itse uskoisin että meillä on yleensä tässä hetkessä tuntosarvet pystyssä ja unissa selvittelemme lähietäisyydellä olevia asioita, voimme unissa kollektiivisen tajunnan kautta vastaanottaa viestejä jo siinä vaiheessa kun niiden kertomista meille vasta ajatellaan , onkin sitten eri asia ilmeneekö tuo asia ja paljastetaanko se meille heti huomenna vai vasta puolen vuoden kuluttua.

Lisäksi uskon että meillä kaikilla on voimakas intuitio liittyen asioihin, jotka liittyvät juuri meihin itseemme - mutta on eri asia haluammeko uskoa intuitiotamme, jos se kertoo ikäviä asioita. 

Intuitiivisuus ilmenee myös muutoin kuin vain unissa, jos olet vastaanottava. Ja  joillekin asioille olemme herkempiä kuin toisille tai yhdessä tiettyjen kanssa ja heidän suhteensa olemme herkempiä asioille.


Otsikko: Vs: Unisymboleiden pieni ABC
Kirjoitti: Hiisitär - 17.07.2008 17:23:06
Rotta
Rotat unessa edustavat epäilyiksen tunteita, syyllisyyttä ja/tai kateutta. Sinulla on ikäviä ajatuksia, jotka pidät sisälläsi ja ne jäytävät sinua. Uni saattaa kertoa myös jostakusta "rottamaisesta" ja luihusta ihmisestä.
Musta rotta unessa edustaa huijausta ja peiteltyä toimintaa.
Valkoinen rotta kertoo, että kun olet ahdingossa tai pulassa, saat apua odottamattomalta taholta.Otsikko: Vs: Unisymboleiden pieni ABC
Kirjoitti: kultainen jänis - 04.08.2008 16:31:32
 :) Katselin itse viime yönä hiukan erikoista unta ja lähdin kurkkimaan tänne, josko olis jollain ollut jotain sanottavaa asiaan.  Näin sinun unesi ja minulle tuli heti mieleen, että olet ilmeisesti pähkäillyt jotain omia asioitasi paljonkin, ja unessa sitten alitajuntasi päätti hakea vastauksen tämän pienen liikkeen ja odottamattoman asian selvittäjän kanssa.  Sinulla lienee joku voimakas kokemus itsesi tai toisen kautta romanihenkilöstä ennustajana ja siksi ihmettelit toisenlaista viestintuojaa.  Alitajuntasi se varmaan kyseli ennustuksen hintaa, sillä sehän on aina kiinnostava asia.
Sininen väri viestii älyllisyydestä, joten vastausta tiedät etsiväsi edelleen.

Unet on aika upea asia.  Itse olen jättänyt illalla joitain asioita kysymyksen muodossa alitajunnalle ja se on varma vastaaja.  Jos minulta jää hyvä uni kesken heräämisen vuoksi, suljen silmät ja jatkan sen loppuun sellaisena kun haluan - toimii! :-*

Uskon uniin ja olen kova näkemään enneunia.


Otsikko: Vs: Unisymboleiden pieni ABC
Kirjoitti: liah - 27.08.2008 20:30:22
 :crazy2: Mielenkiintoista ja hyödyllistä tietoa. Kiitos


Otsikko: Vs: Unisymboleiden pieni ABC
Kirjoitti: marix - 18.09.2008 17:32:16
oonko mä jotenki stressaantunu ihminen ku juoksen melkeen joka yö karkuun jotain murhaajia tms..? yritän piilotella joltain pahalta ettei se sais kiinni.. miksi?


Otsikko: Vs: Unisymboleiden pieni ABC
Kirjoitti: Emisa - 19.09.2008 08:55:17
Olin viime yöna salamatkustajana laivalla. Tutut olivat maksaneet kyllä hytin. Minä olin ylimmääräisenä

Emisa

Mitä mahtanee tarkoittaa ?


Otsikko: Vs: Unisymboleiden pieni ABC
Kirjoitti: anna - 01.10.2008 12:32:28
Hei!
Osaisikohan joku auttaa... Viime yönä näin unen ja herätessä oli sellainen tunne, että juuri tuo uni pitää muistaa, että sillä on jotain erityistä merkitystä.

Eli kävelen kapeahkoa tietä pitkin. Tien kummallakin puolella on meri (vähän niinkuin tie kahden saaren välillä). Vesi on kirkasta ja melko matalaa ja näenki jonkun pienen eläimen uiskentelevan vedessä. Samalla kuitenki aavistelen, että vettä pitää varoa koska siellä on jokin vaara. Kävellessäni mietin, että on päästävä Muonioon, vaikka ympäristö viittaa selkeästi siihen, että olen jossain kaukana ulkomailla. Jalkoihin ja pohkeisiin sattuu kamalasti ja välillä epäilen, että en pysty ottaa enää askeltakaan, mutta pelkään jäädä merien "väliin".
Vihdoin pääsen "maihin" ja tie jatku melko synkän ja tihehkön metsän läpi. Vasemmalla näen suden ja pian koko lauman ja alan paniikissa miettiä mihin pakenisin. Sudet juoksevat kohti ja samalla metsäsästä kävelee nainen jolla on kirkkaan punainen takki päällä. Käy ilmi että sudet ovatkin naisen koiria. Paijailen koiria hetken ja huomaan, että en ollutkaan metsätiellä yksin niinkuin luulin. Edessä näkyy aurinkoista niittyä jossa pari poikaa paimentaa lammaslaumaa ja meitä vastaan tulee kaksi poikaa ratsain.

Mitähän tästä unesta nyt pitäisi ajatella?
Samana yönä näin muitakin unia, mutta tämä jäi jotenkin vaivaamaan.

Anna


Otsikko: Vs: Unisymboleiden pieni ABC
Kirjoitti: Ipeli - 14.10.2008 21:46:21
Näin viime yönä omituista unta, jossa oli  Norjan talviolympialaisissa. Olin jotenkin joutunut Suomen joukkueen mukaan, joskin vain vieraana. Opettelin laskettemaan todella jyrkällä rinteellä ja menestys oli vaihtelevaa. Tämän jälkeen lähdimme ajamaan tuntemattoman miehen kanssa Norjan jyrkille vuoristoteille, ilma oli huono ja lunta pyrytti. Unessa minua pelotti, mutta tiesin ettei pelolla siitä ainakaan selvitä. Mutkittelimme pikkuruisia teitä ja meinasimme ajaa rotkoon: mies ei katsonut tietä ja ajoi vahingossa suljetulle tielle. Unessa itse huomasin virheen ja tajusin, ettemme kääntyneet oikealle tielle vuoren sisälle menevästä tunnellista. Heräsin juuri kun mies peruutti autoa jäisellä tiellä ja minä annoin ulkona ohjeita mihin suuntaan peruutta.

Paljon symboleita mutta osaisiko joku tulkita?


Otsikko: Vs: Unisymboleiden pieni ABC
Kirjoitti: Emisa - 20.10.2008 08:12:59
Hei
Mitäköhän AIKAKONE unessa tarkoittaa ?

Aikakoneena toimi ns. kaappi. Saman tyyppinen mikä on uimahallissa..sinne sisään ja avaimella ovi kiinni ja kun olet perillä otat avaimen ja avaat oven  ::)  ;D

Emisa


Otsikko: Vs: Unisymboleiden pieni ABC
Kirjoitti: Thickskin - 07.11.2008 12:55:29
KUOLLA
Jos kuolet unessasi, se merkitsee sisäisiä muutoksia, transformaatiota, itsensä löytämistä ja positiivista kehitystä elämässäsi. Vaikka tällaiset unet saattavat nostaa pintaan pelkoa ja ahdistusta, ovat ne yleensä merkitykseltään hyvin positiivisia. Varsnkin jos itse kuolet unessa sinua odottavat suuret mahdollisuudet. Suuntaat kohti uutta jättäen menneisyytesi taaksesi. Tällaiset tapahtumat eivät välttämättä sisällä mitään negatiivisia seikkoja. Metaforisesti kuolema voidaan nähdä loppuna vanhoille tavoillesi ja ajatuksillesi. Kuolema ei siis aina merkitse kirjaimellisesti fyysistä kuolemaa, vaan loppua jollekin ajanjaksolle/tavalle/tunteelle/ajatuksille jne.
Pahassa tapauksessa oma kuolema unessa voi kertoa siitä, että sinulla on kivuilaita ihmissuhteita tai käytöksesi on tuhoavaa ja epäterveellistä. Saatat tuntea olosi masentuneeksi tai tukahdetuksi, joko itsesi tai toisen henkilön toimesta elämässäsi.
Saatat myös yrittää paeta vastuuta ja epämukavia tilanteita.
Jos joku muu kuolee unessasi, se kertoo, että tunteesi tuota henkilö kohtaan ovat kuolleet tai suhteesi tuohon ihmieen saattaa loppua.

Minkälainen merkitys tavalla jolla kuolee on? Jokaisessa unessa jossa kuolen joko lähisukulainen tai ystävä ajaa minua takaa jonkin terävän esineen, useimmiten kirveen kanssa, takaa-ajo päättyy lähes poikkeuksetta minun kaatumiseeni ja takaa-ajaja saa minut tapetuksi. Ympäristö jossa kaikki tapahtuu on sekoitus tuttua ja vierasta ympäristöä.


Otsikko: Vs: Unisymboleiden pieni ABC
Kirjoitti: KristinA - 08.12.2008 15:41:03
 ;) Aika mielenkiintoista  :D Mitä tarkottaa kun unessa harrastaa villiä seksiä sellasen ihmisen kanssa jonka kaa ei tosielämäs harrastais ??

Tai jos näkee uneesa olevan vastakkainen sukupuoli ??

Aika outoo  ... Kiitos vastauksesta  :angel:


Otsikko: Vs: Unisymboleiden pieni ABC
Kirjoitti: KristinA - 07.02.2009 22:23:05
Olen n. 2viikon ajan ruvennut nakemaan ihan alyttoman todellisia uneja,, aikasemmin oon nahnyt myos, mutta viime aikana ne on pahentunut todellisemmaks,, Tapasin toissayona jonkun mystisen naispuolisen,, naytti silta,, ja hanella oli tosi pahat, ilkeat, mystiset silmat joita sitten tuijotin kauaa,, en pystynyt lopettamaan tuijottamista vaikka kuinka se tuntui epamiellyttavalta ja vahan pelottavalta katsoa niin tummiin ja pahanomaisiin silmiin,, yritin voittaa hanet ns.tuijotuskilpailussa,, se jatkui ja jatkui ja sit han sanoi "sinulla on monta eri persoonaa" sekunnin ajan hammastyin, mutta sitten kasvoilleni ilmestyi virne ja tulkitsin tietavani sen,, (tosi outoa) sitten katsoin taas hanta silmiin ja han kaytti voimiaan minuun ja nosti minut ilmaan,, se oli siis ihan todellista lentamista,, oon aikasemmin nahnyt samanlaisia siis lentounia ja tiedan vahvuudet siina,, han nosti minut mystisille voimillaan,, pelottavaa,, ja ilmestyin yhtakkia huoneeseeni missa sitten joku henkimaailmasta,, aaveen kaltainen tyydytti minua taydellisesti,, tajusin etta olen unessa mutta himokkaana en lopettanut,, myohemmin juoksin yhen jaban luo joka asuu mun kaa samas talos ja yritin saada hanet kanssani,,
Herasin ja jain ihmettelemaan,, mita oikein tapahtui,, oveni oli jatetty auki ja han oli koko ajan viereisessa huoneessa,, pelottavan outoa,, en siis vaita etta mittan todellisuudessa tapahtui,, mutta valilla luulen oikeasti elavani kahta maailmaa,, yhta tass atodellisuudessa ja yhta uni maailmaa,, harvat pystyvat tekemaan oman paan mukaan asioita unessa ja ma pystyn seuraamaan ja paattamaan tapahtumakulkua,,, mika tama on,, pitaisko olla peloissaa,, onko vakavaa,,, pelkaan etta oon vahingossa sekaantunut mystisiin asioihin....
JOTKA TIETAA VAHASENKAAN UNISTA NIIN KIRJOTTAKAA KOMMENTTIA, TARVITSEN TULKINTOJA,, YRITAN ETSIA NETISTA MUTTEI LOYDY,, "!!
 


Otsikko: Vs: Unisymboleiden pieni ABC
Kirjoitti: KristinA - 07.02.2009 22:25:27
Ei taida kukaan ollut taalla vahaan aikaan,, pliis pyydan et joku auttais mua tassa ,, naa unet pahenee vaa,, ihanku elaisin kahta maailmaa,, todellista ja uni maailmaa,,, valilla pystyn ite ohjailemaan mita haluan,, tiedan olevani unessa ja sen takia teen jotai sellaist mita yleensa todellisuudessa en tee,,, sit naan tosi usein lentamisesta unta,, se on niin aitoa ,, etta voin jo sanoa etta tiedan milta tuntuu lentaa,, aidosti,, help me!


Otsikko: Vs: Unisymboleiden pieni ABC
Kirjoitti: KristinA - 16.02.2009 18:07:42
MENI JO OHI,,, PAATTELIN ITSE KAIKEN,,, KIITOS JA NAKEMIIN :)

KAIKKI HYVIN JA SILLEE,, ELAMA ON YLTAKYLLAINEN, JOS SEN ANTAA OLLA  :smitten: :smitten: :smitten:


Otsikko: Vs: Unisymboleiden pieni ABC
Kirjoitti: monikakson - 07.04.2009 09:20:37
Hei mitäs meinais ukkonen tai salamanisku?

Näin unta, että oli ukonilma (ei sadetta, pelkästään jyrinää ja tummia pilviä). Olin ilmeisesti mennyt nukkumaan, mutta olin avannut ikkunan ja ajattelin sitten että se pitää sulkea, kun ei ukonilmalla saa pitää ikkunaa auki, koska salama voi iskeä ja tulla sisälle. Menin sitten laittamaan ikkunaa kiinni ja tietysti se salama iski sitten siihen maahan ikkunan eteen ja itse nopeasti heittäydyin lattialle, mutta salama ehti iskeä minuun ja makasin siinä sitten aika kauan tuntien sähkövirran itsessäni, mutta selvisin kuitenkin ja jotenkin tiesin etten siihen kuole, toivoin vain että se loppuisi.
Lisäksi äiti puhu mulle jotain siinä unessa mutten muista mitä, ehkä siitä ukonilmasta yleensä. Ehkä se käski laittaa sen ikkunan kiinni  ;D


Otsikko: Vs: Unisymboleiden pieni ABC
Kirjoitti: ancelica - 12.04.2009 02:21:21
Mina olen lukenut todella etta hammasunet ennakoivat kuolemaa perineellisesti, mutta unen voi aiheuttaa myos hammaslaakarilla kaynti-tai jonkin piirteen poistuminen itsestamme. Unissa yleensa taytyy ottaa huomioon ymparisto, opetukset, entiset elamat ja nama seikat antavat pohjaa omalle unimaailmallemme.
Joskus näin tuommoisen hammasunen ja ihan julkisesti kerroin että nyt joku kuolee ja julkisessa asemassa oleva ex-pomoni sitten kuoli.


Otsikko: Vs: Unisymboleiden pieni ABC
Kirjoitti: Esmiralda - 12.04.2009 09:42:19
Unessani minun ja lasten piti esiintyä. Lapsille jopa löytyi ihanat punaiset puvut jossa oli runsaita sulkapäähineitä. Mutta musiikkia ei ollut kuin jotakin ihme kansallislaulua ja sekin kuului pelkkänä ininänä. Vaikka kuinka soitinta räplättiin ei se onnistunut. Kuitenkin olin jotenkin onnellinen. Lapset onnellisia jaylpeitä puvuista!


Otsikko: Vs: Unisymboleiden pieni ABC
Kirjoitti: TaruTuulia - 20.04.2009 19:49:26
Moikka

heräsin juuri kamalaan painajaiseen ja itkin sekä huusin unissani. Olen lähdössä kohta kotiin rakastetun luota takaisin Suomeen ja uni koski tulevaa matkaa. Olin siinä bussissa menossa kentälle ja jotenkin matkalaukkuni levisi keskelle risteystä takanani tiellä ja näin sen siinä levällään. Ajattelin etten voi lähteä ja yritin bussissa säätää lippuja vaihdettavaksi. Juuri kun sain jonkun langan päähän, selvisi, että se maksaa eikä tilisiirto ehdi, joten mentävä on vaikka ilman laukkua.

Mikä on matkalaukku unisymboleissa? Muuten tämä uni on melko selvä itselleni. Olen todella hukassa ja yhden kortin varassa mennään elämässä - niin kuin tosin yleensä aina...


Otsikko: Vs: Unisymboleiden pieni ABC
Kirjoitti: nikki - 21.04.2009 12:33:46
Zodiac
Ettäkö tulevaisuus on kiikun kaakun taloudellisesti?
Matkalaukku sisältää materiaa,ulkoiset olosuhteet,taloudellinen turva symbolisesti,risteyksessä tehdään valinta.
Risteykseen liittyy myös Hekate,yksi kuun jumalattarista,joka mielletään kätilöksi,linja-auto raskaudeksi kantaessaan muita ihmisiä sisällään

Ratkaisu on tehtävä riippumatta taloudellisista seikoista.


Otsikko: Vs: Unisymboleiden pieni ABC
Kirjoitti: TaruTuulia - 21.04.2009 16:39:10
Nikki

kiitos vastauksestasi. Tulevaisuus on niin kiikun kaakun, että henkeä salpaa ja nimenomaan taloudellisesti. Olen tilanteessa, jossa olen kohta asunnoton, mikäli en löydä väliaikaista vuokralaista äkkiä kämppääni ja pysty sitten itse matkustamaan pois Suomesta. Toinen vaihtoehto on sanoa vuokrasopimus irti viikon sisällä ja myydä kaikki tavarat ja jäädä totaalisesti tyhjän päälle. Tulin juuri kotiin ja selvisi, että kohta jään myös ilman ansiosidonnaista, puhelin on suljettu hetkenä minä hyvänsä jne.
Ratkaisu on tehtävä, totta. Jo vain on markkinat ja pelottaa...


Otsikko: Vs: Unisymboleiden pieni ABC
Kirjoitti: Narmati - 26.04.2009 15:14:15
Osasaiskohan joku tulkita tätä unta:

Unessa olin juuri tullut vahingossa raskaaksi. Halusin pitää lapsen, mutta toisaalta ajattelin että ei kukaan voi olla neljän lapsen äiti(minulla siis kolme oikeassa elämässä). En halunnut sitä siis oikeasti tehdä, ja minut pakotettii siihe,siis aborttiin.

Jotkut sairaala hemmot, antoivat sikiölle sähköiskuja että se kuolisi ja tämän kaiken näin isolta tv-screeniltä, kun sikiö hajosi vähä vähältä kappaleiksi.

Itkin ja itkin menetettyä lasta, jota en saanut pitää.

Eli siis abortti sanalle en löydä mistään merkitystä!!


Otsikko: Vs: Unisymboleiden pieni ABC
Kirjoitti: T-H - 28.05.2009 10:33:45

Vessa
Vessa unessa symboloi tunteiden vapautumista tai jostakin elämässäsi tarpeettomasta asiasta eroon pääsemistä. Jos siivoat vessaa, olet rikkomassa suojakuortasi tai pääsemässä eroon esteistäsi.
 

- Pitää vielä lisätä tähän:
Vessa: Oman itsensä paljastaminen; alastomuus.


Otsikko: Vs: Unisymboleiden pieni ABC
Kirjoitti: T-H - 06.06.2009 12:07:00
Laitan tän unientulkinta.fi foorumin tänne esille:

http://www.unientulkinta.fi/


 :smitten:Otsikko: Vs: Unisymboleiden pieni ABC
Kirjoitti: Nem - 11.09.2009 14:48:30
Osasaiskohan joku tulkita tätä unta:

Unessa olin juuri tullut vahingossa raskaaksi. Halusin pitää lapsen, mutta toisaalta ajattelin että ei kukaan voi olla neljän lapsen äiti(minulla siis kolme oikeassa elämässä). En halunnut sitä siis oikeasti tehdä, ja minut pakotettii siihe,siis aborttiin.

Jotkut sairaala hemmot, antoivat sikiölle sähköiskuja että se kuolisi ja tämän kaiken näin isolta tv-screeniltä, kun sikiö hajosi vähä vähältä kappaleiksi.

Itkin ja itkin menetettyä lasta, jota en saanut pitää.

Eli siis abortti sanalle en löydä mistään merkitystä!!

Unestasi näyttäisi olevan jo jonkinverran aikaa, mutta ei vielä näytä kukaan vastanneen, joten..
Abortti unessa viittaa aikeiden keskeytymiseen, tai oman kasvun häiriöitymiseen. Ehkä jokin aikeesi on keskeytetty ja olet joutunut sen tuhoutumista katselemaan vierestä..


Otsikko: Vs: Unisymboleiden pieni ABC
Kirjoitti: Sunami - 11.09.2009 14:58:54
 :-*  entäpä tähdenlento?

Näin unta, että kauniilla sinisellä yö-taivaalla näin kauniin tähdenlennon. Heti pian toinen perään. Ensimmäisestä joku unessa sanoi sen olleen edesmennyt koirani   :smitten:


Otsikko: Vs: Unisymboleiden pieni ABC
Kirjoitti: -Viivi - 11.09.2009 15:17:37
Kiinnostava aihe tämäkin! Kauheita ja välillä ihan mukaviakin unia olen joskus nähnyt, mutten ihan vähään aikaan jotta oikeen mitään muistaisin. Ainakin joskus pienempänä ja välillä nytkin nään sellaisia unia jossa olen jonkun kaverini kanssa autossa jota äitini tai isäni ohjaa. Olemme menossa kauppaan. Auton ohjaaja pysäyttää auton jonkun kaupan eteen jua menee kauppaan. Minä ja kaverini jäämme autoon. Yhtäkkiä auto alkaa luisua edessä olevaa pientä alamäkeä alas päin. Emme saa autoa pysähtymään ja pian jo poliisipartio ja tällläset yrittävät saada autoa pysähtymään. Unessa kaverini vaihteli aina välillä. Lopusta en muista mitään tarkkaan, mutta jotenkin näin se meni. Osaisiko joku tulkita? Olen jo kauan miettinyt vastausta tähän outoon uneen.

Sitten vielä tälläinen kysymys, että kannattaisiko teidän mielestänne aloittaa unipäiväkirjan kirjoittaminen? Onko kelläkään kokemuksia tälläisesta?


Otsikko: Vs: Unisymboleiden pieni ABC
Kirjoitti: Nem - 14.09.2009 19:50:19
:-*  entäpä tähdenlento?

Näin unta, että kauniilla sinisellä yö-taivaalla näin kauniin tähdenlennon. Heti pian toinen perään. Ensimmäisestä joku unessa sanoi sen olleen edesmennyt koirani   :smitten:

Tähdenlento unessa merkitsee onnea rakkaudessa  :)


Otsikko: Vs: Unisymboleiden pieni ABC
Kirjoitti: Sunami - 15.09.2009 13:50:19
Siistii  ::)


Otsikko: Vs: Unisymboleiden pieni ABC
Kirjoitti: piip - 25.09.2009 02:16:06
Olen nähnyt unia suuresta vedenpaisumuksesta jo viisi vuotta.  Joka unessa silti jotenkin eri 'juoni' sen vedenpaisumuksen suhteen, ihan niinkuin joka kerta lähtisin eri lähtökohdista, ja kokeilen sitten eri keinoja selviytyä tästä jotenkin myyttisestä katastrofista.  Tämän suuren tapahtuman näyttämöt eli maisemat ovat siis käyneet hyvinkin tutuiksi, ja lukemattomat ja taas lukemattomat unet ovat liittäneet eri geologiset alueet toisiinsa.

Tarkoittaisiko tämä sitten suurta tunne-elämän katastrofia, jossa olen rämpinyt jo viisi (5!!!) vuotta? ;D 
Vai lieneekö kysymyksessä valmistautuminen tulevaan suureen ilmastonlämpenemiskatastrofiin?  :2funny:


Otsikko: Vs: Unisymboleiden pieni ABC
Kirjoitti: Hiisitär - 03.10.2009 22:35:59

Luottokortti/pankkikortti

Luottokorteista uneksiminen liittyy arvoon ja arvostukseen/luottamukseen. Riippuen valve-elämäsi kokemuksista luottokortti unessa voi symboloida veloissa olemista ja suhtautumistasi rahaan, työhön ja varallisuuteen.
Jos hukkaat unessa luottokorttisi kertoo se huolettomasta ja välinpitämättömästä asenteestasi jotakin valve-elämässäsi olevaa asiaa kohtaan.
Jos uneksit, että joku varataa korttisi, uni vihjaa, että joku tai jokin varastaa elämänenergiaasi ja uuvuttaa sinua.


Otsikko: Vs: Unisymboleiden pieni ABC
Kirjoitti: porvoo - 10.10.2009 19:17:44
Yritin etsiä täältä unitulkintaa unesta jossa itse olen humalassa. Vedän hirveet lärvit, etten enää muista mitä olen tehnyt ja sit kaduttaa, et miten mä nyt sillee taas tein. Tää on toistuva uni, eli ilmeisesti yrittää jotain kertoa, mitä en itse tajua. Osaakohan joku auttaa???  ???


Otsikko: Vs: Unisymboleiden pieni ABC
Kirjoitti: Nem - 22.10.2009 23:20:35
Yritin etsiä täältä unitulkintaa unesta jossa itse olen humalassa. Vedän hirveet lärvit, etten enää muista mitä olen tehnyt ja sit kaduttaa, et miten mä nyt sillee taas tein. Tää on toistuva uni, eli ilmeisesti yrittää jotain kertoa, mitä en itse tajua. Osaakohan joku auttaa???  ???

Onko sinulle kenties tarvetta piilotella joitain negatiivisia tunteita, joita sinulla on itseäsi kohtaan?


Otsikko: Vs: Unisymboleiden pieni ABC
Kirjoitti: alsa - 09.03.2010 18:45:38
Oli pakko tulla kysymään tulkintaa unelleni, koska se oli oudoin uni mitä oon ikinä nähnyt. Näen paljon unia, ja puhun unissani. Uneni ovat useimmin painajaisia, tai ainakin negatiivissävyisiä.

Näin unta missä ajoin isäni kanssa maasturilla äitini luo. Äitini luona oli nainen, joka oli entinen potilaani, (joka siis on kuollut oikeassa elämässä.) Nainen kertoi olevansa meedio(?) ja pyysi kaikkia lapsia istumaan pöydän ääreen, eli kahta siskoani ja veljeäni. Nainen katsoi meitä pöydän toiselta puolelta ja kertoi että, kaikki näyttää olevan hyvin, mutta pikkuveljeni, pikkusiskoni ja minun takanani on haamu. Isosiskoni takana ei ollut anisen mukaan mitään. Nainen katsoi minuun ja sanoi että sinun haamusi on pahin, ja se repii sinua. Panikoin unessa ja sitten heräsin.

En pääse unesta eroon millään, ja se oli hyvin todentuntuinen. Näen myös usein eli noin viikottain unta maailmanlopusta, jossa joudun alistumaan mieheni kanssa tuleville tapahtumille.   


Otsikko: Vs: Unisymboleiden pieni ABC
Kirjoitti: Metsänkeiju - 02.04.2010 11:26:51
^Onko teillä sisaruksilla jokin "menneisyyden haamu" liittyen äitiisi (ajoitte äitisi luo), isäsi jotenkin myös liittyy siihen, ainakin tietää sen (halusi viedä sinne/"näyttää/tuoda" sen asian sinulle). Jokin joka satuttanut erityisesti sinua/koskettaa sinua (sulla pahin haamu) mutta myös kaikki teitä sisaruksia. Mikä tahansa kauna tai koskettava asia. Tällainen intuitio vaan tuli. Mieti kaikki tunnetiloja mitä unessasi oli, jos oli. Esim. millainen tunnelma oli kun isäsi vei sinua, kun meedio kertoi, tms. Ne usein syventää unen tulkitsemista.

Maailmanlopusta ollaan nähty aika paljon unia, ehkäpä se kollektiivisesti tulee herkemmille.
Tai sitten se on jokin muu iso asia elämässänne jolle joudutte alistumaan, sen hyväksymään. Ja se voi olla negatiivisen tuntuinen mutta lopputulos ei välttämättä (tod.näk) ole.


-MK (:- 


Otsikko: Unirikas yö
Kirjoitti: ruuti15 - 03.04.2010 11:17:05
Ajattelinpa tuoda oman uneni tänne mikäli joku osaisi sen tulkita minulle (unirikas yö):

Olin sähkönsinisessä ja timantein koristellussa iltapuvussa muotinäytöksessä, joka tapahtui niin kirkkaan sinisen meren äärellä, että tunsin kuinka silmiäni häikäisi. Catwalk tehtiin laiturilla, laiturin alla ui delfiinejä. Seuraavaksi siskoni oli menossa toistamiseen naimisiin (on jo naimisissa), minulla oli jälleen sininen puku; tällä kertaa laivastonsininen. En löytänyt kenkiä ensin ja löydettyäni en voinut laittaa niitä jalkaan, koska minulla oli vain mustat nilkkasukat.

Seuraavaksi olen jossain ladossa, josta häädän variksia, kaneja, hämähäkkejä jne. Heitän vettä sankollisen, jossa on ulosteita mukana. Tuntuu kuin linnut puhuisivat minulle.

Sitten unessa isäni ilmoittaa, että hänellä on kahdenlaista luusyöpää ja jatkaa tupakan polttamista.. tunnen hieman ahdistusta.

Seuraavaksi istun iltaa jossain mieheni kanssa, ja mieheni alkaa nenäni edessä kopeloimaan vierasta naista, josta saan raivarit. Jätän unessa mieheni, jaan tavarat ja yritän istuttaa takaisin pensasta, jonka mieheni suutuspäissään repi maasta. Pensas oli elinkelpoinen, keltaisia kukkia täynnä. Kohta sitten makaankin vanhemman miehen kainalossa ja sanon kuinka minusta on turvallista olla tasapainoisen ja vanhemman miehen kanssa. Kohta samaisessa jatkamme tavaroiden jakoa ja löydän 40 000 euron edestä rahaa 200 euron seteleinä kirjekuoressa.

Voiko tätä univyyhtiä edes tulkita.. ?! Osaisiko joku kertoa  :angel:


Otsikko: Vs: Unisymboleiden pieni ABC
Kirjoitti: Johanne - 23.04.2010 22:12:44
Mulla on muutama, silloin tällöin toistuva, erittäin inhottava uni.
Toisessa unessa kaikki hampaani irtoavat ja tippuilevat ihan holtittomasti. Yritän keräillä niitä hädissäni.
Toisessa unessa taas ihoni on täynnä vierivieressä olevia isoja rakkuloita tai paiseita.

Heräämisen helpotus on suunnaton.

Itse arvelen, että unet johtuvat siitä, että olen huono sanomaan, tai vaatimaan, mitä haluaisin tai tarvitsisin muilta ihmisiltä. Olen myös erittäin ankara ja kriittinen itselleni.
Korjatkaa, jos olen ihan hakoteillä..  :-\


Otsikko: Vs: Unisymboleiden pieni ABC
Kirjoitti: sansai - 30.04.2010 22:07:16

   Johanne ! Tulkitsit hienosti unesi.Unet liityvät molemmatkin esmes seksiin,oletko siitä hädissäsi,et tohdi  ;) :-["puraista"" kunnolla,pidätkö toista tärkeämpänä?
Kaipaisit hellyyttä,niin että ihoon tulee paiseita?
Haleja tulee,kun halailee itse ensin,käy käsiksi vain ja pureskele kunnolla.Tavallaan upea uni,kun tippui hampaat(sinulla on siis hampaat,joilla käyt elämänleivän reunaan kiinni)Ei ne kauan tipahtele. :)


Otsikko: Vs: Unisymboleiden pieni ABC
Kirjoitti: Johanne - 01.05.2010 17:22:29
Juurikin varmasti näin!
Kiitos sinulle tulkinnasta ja kannustavista sanoista.
Minulla on taipumus olla "liian epäitsekäs", tai ikään kuin unohdan omat tarpeeni, silloin kun olen kiinnostunut jostakusta miehestä. Minun täytyisi rakastaa myös itseäni.  :-*
Tunteiden osoittaminen on sitä vaikeampaa, mitä useammin on pettynyt.


Otsikko: Vs: Unisymboleiden pieni ABC
Kirjoitti: meruska - 04.06.2010 12:57:29
Olen nähnyt unia suuresta vedenpaisumuksesta jo viisi vuotta.  Joka unessa silti jotenkin eri 'juoni' sen vedenpaisumuksen suhteen, ihan niinkuin joka kerta lähtisin eri lähtökohdista, ja kokeilen sitten eri keinoja selviytyä tästä jotenkin myyttisestä katastrofista.  Tämän suuren tapahtuman näyttämöt eli maisemat ovat siis käyneet hyvinkin tutuiksi, ja lukemattomat ja taas lukemattomat unet ovat liittäneet eri geologiset alueet toisiinsa.

Tarkoittaisiko tämä sitten suurta tunne-elämän katastrofia, jossa olen rämpinyt jo viisi (5!!!) vuotta? ;D 
Vai lieneekö kysymyksessä valmistautuminen tulevaan suureen ilmastonlämpenemiskatastrofiin?  :2funny:

Moi piip. Itselläni myös ns. Juoni uni, mutta kyse ei ole myrskystä vaan. Asunnosta jonka hankin ostin tai jossa asun ja jota sisustan ja muokkaan joka kerta.Aina kun näen unen niin totean "taas täällä". Joka kerta löytyy jotain uutta (huoneita uusi sisustus jne..).  Joskus joku asuu kanssani, joskus ei mutta jokaisessa unessa yhetistä on se että kun löydän ns. uuden tilan reitin asunnossa niin huomaan kulkeutuvani joidenkin muiden asuntoon/ alueelle. Huomaan ajattelevani, tässä menee raja mutta tämä huone kuuluu vielä minulle jne.. Joka kerta asunto on valmiimpi... Ehkä joskus valmistuu kokonaan! ;)
 
Ajatuksena vain että olen ajatelllut unen koskevan nimenomaan itseäni ja elämän etenemistä/edistystä. Se ilmoittaa mihin milloinkin olen valmis, mitä tarvitaan lisää.

Ehkä sinukin unesi nimenomaan tarkoittaa pääasiassa omaa elämääsi ja itseäsi Muutosten keskellä?


Otsikko: Vs: Unisymboleiden pieni ABC
Kirjoitti: Metsänkeiju - 06.06.2010 14:15:22
Mitähän vaatteet unessa symboloivat? Entä juuri housut?
Näin unta että joku nainen (ehkä vanhempi) arvosteli punaisia toppahousujani. ;D Lopuksi kuitenkin oli mulle hyvät vaatteet löytyneet unessa (jkonkin asian kautta), ja olin tyytyväinen olooni niissä vaatteissa. :) Uskon tän liittyvän parantuneeseen äitisuhteeseeni mutta kiinnostaa silti mitä yleisesti ajatellaan vaatteiden merkityksestä (ja housujen)? :)


Otsikko: Vs: Unisymboleiden pieni ABC
Kirjoitti: sansai - 08.06.2010 03:49:50

 Metsänkeijun uni oli hyvä esimerkki siitä miten ympäristön ihmiset voivat vaatimuksillaan,laittaa meidät sopimattomaan rooliin "vaatteisiin jotka eivät ole itselle mieluisia"
Unessa löytyi kuitenkin sopivat vaatteet,joka usein kuvaa,että tuntee itsensä hyväksytyksi,punainen vielä housujen värinä voisi kuvata iloa,vihan tunteitakin läpi käytynä.

Itse olen nähnyt aikanaan unta,että kiskon puseroa päältäni tukehtumaisillaan siihen.Tuolloin olen tuntenut olevani tiukilla monien asioiden kanssa,tukehtumaisillaan.Se on ollut kovaa vapauden kaipuuta myös.

Tuon tyyppisiä unia aiheuttaa myös kriisi tilanteet esim.parisuhteessa.

Unessa vaatteiden sovittelu,on myös jonkinlaista oman itsen etsimistä,hyvät vaatteet,joista itse pitää,olkoot muut millaisissa vaatteissa hyvänsä,niin sopusointua itsensä kanssa kuvaavat.

Kauniit alusvaatteet ovat niitä romantiikan kaipuu unia,kenties alkanuttakin suhdetta.

Eräs nainen oli suunnnittelemassa häitä,mies suunnitteli vielä enempi.
Nainen näki unessa olevansa lumoavassa hääpuvussa,mutta sukat olivat roikkuvat ja rikki,ranteissa oli jotakin repaleisia,likaisia kangas sidoksia.
Nainen muutti miehen kanssa yhteen ja huomasi,ettei halua häitä,se olisi ollut virhe.
Nainen olisi halunnut häät,mutta piilotajunta ilmoitteli mahdottomuudesta.

Jos häpeää vaatteitaan,on itsetunto jotenkin heikoilla,ulkoa päin vaatimukset ovat ehkä kovia.

Nykyaikana en ole huomannut,että pitkillä housuilla olisi erityistä merkitystä,kun niitä käytetään niin yleisesti,suurempi merkitys ehkä on,ovatko ne sopivat,vai sopimattomat.

Nyky ihminen muuntautuu reippaasti toiseksi sukupuoleksi unessa,(Freudille kiitos)edelliset sukupolvet vain sovittelivat esm.miesten vaatteita ylleen kainosti,silloin oli housuillakin merkitystä.
Saman tyyppistä muuntautumista siis.
Aivan arkisissa unissa,voi olla vaatteiden sovittelua,vaihtamista ja kaikenlaista vaatetouhua,kuten valve elämässäkin

Vaatteiden värit ..Jos ovat mieluisia värejä,ja vaatteet mukavia,ovat asiatkin mukavasti.Värit ovat äärettömän henkilökohtaisia.Mustakin on monelle se paras väri,joka joskus mielletään suruun.


Otsikko: Vs: Unisymboleiden pieni ABC
Kirjoitti: Metsänkeiju - 10.06.2010 14:11:00

Unessa löytyi kuitenkin sopivat vaatteet,joka usein kuvaa,että tuntee itsensä hyväksytyksi,punainen vielä housujen värinä voisi kuvata iloa,vihan tunteitakin läpi käytynä.


Punainen väri mulle henkilökohtaisesti symboloi vihaa, päämäärätietoista aggressiivista voimaa..

Se on myös äitini lempiväri - ja nämä symbolit kietoutuvat hyvin noihin mieltämiini teemoihin, siis sitä kautta miten olen kokenut äitini/suhteemme.. Olen kokenut äitini arvostelevan minua, valintojani, ulkomuotoani, ym. - josta syntyi paljon vihaa aikanaan. Pidin häntä vihaisena persoonana.. Unessa hän siis arvosteli punaisia housujani. ;)
Vaikkei hän ollutkaan suoraan äitini - tuli sellainen olo että vanhempi nainen tässä unessa oli verrattavissa äitiini. Kuten kerroin, unen näkemisen aikaan tunsin suhteemme parantuneen paljon. Unessa lopuksi tuo vanhempi nainen olikin eri tyyppi - kuitenkin jotenkin sama. Kuvastaa Minun suhtautumiseni häneen muuttuneen (ennenkaikkea, myöskin toisinpäin). Minulla oli päälläni minun näköiset, mukavat vaatteet - tunsin oloni hyväksi ja tuo muuttunut ihminen oli siinä vierellä. :smitten: Olen hyväksynyt itseni näin, ja sitä kautta äitini hänen omana persoonanaan. Täten me pystymme olla väleissä, joka on ollut tosi yllättävän ihanaa. :smitten:

Mielenkiintoisia merkityksiä vaatteilla. :) Värit todellakin on unissamme siten kuin itse ne koemme, yleensä, ainakin minulla. :)


Otsikko: Vs: Unisymboleiden pieni ABC
Kirjoitti: Metsänkeiju - 10.06.2010 14:27:58
Lentämisunet

Lentämisunissa on tärkeää tunnelma, jonka vallitessa lentäminen tapahtuu. Iloisessa ja tyytyväisessä mielentilassa tapahtuva korkealla lentäminen kuvaa vapautunutta ja onnellista elämäntilannetta. Lentäminen ahdistuneessa tai pelokkaassa tilassa kertoo toiveista tai pyrkimyksistä päästä irrottautumaan huolien täyttämästä elämäntilanteesta. Lentäminen saattaa kuvat halua ja pyrkimystä vapautua kontrolloidusta, vartioidusta tai muuten sidotusta elämäntilanteesta. Lentokorkeudella on myös merkitystä. Jos lentää matalalla saattaa se olla vihje siitä, että vapautuminen edellä mainituista elämäntilanteista on vaikea toteuttaa. Sen sijaan korkealla lentäminen kuvaa päinvastaista tilannetta. Lentäminen voi olla myös eräänlaista seksuaalista laukeamista, ja kun lentäessä vapautuu energiaa, on se samalla seksuaalisen energian vapautumista. Lentokone symboloi freudilaisen tulkinnan mukaan erektiota.

Lentämisestä on ollutkin jo puhetta, mutta hautautunut ketjun syövereihin, joten lisäsin tämän.
En olekaan ennen kuullut, että lentäminen voisi olla myös unimaailman tapa vapauttaa seksuaalista energiaa! :)

Itse lentelin viime yönä aika matalalla, ellen jopa yhdessä huoneessa. Järjestelmällisyys jotenkin liittyi myös siihen. Sopisi hyvin tähän elämäntilanteeseen jossa koen että ihan täysillä en nyt pysty lennellä yläilmoissa, vaikka mukavan kepeästi lentelin siinäkin missä lensin.. :) Kepeyttä, iloa, vaikkakin rajoitetusti. Jospa olen hyväksynyt nyt rajoitukseni paremmin.

Tässäkin unessa, kuten kaikissa, tunnelma on todellakin se avainsana. :)Otsikko: Vs: Unisymboleiden pieni ABC
Kirjoitti: sansai - 10.06.2010 15:27:32

Olipa hauska,tyytyväinen toteamus,Metsänkeiju,kun matalalla lentelit  :2funny:
Silloin kun minullakin on rajoituksia elämässä,lentelen sisällä,korkeintaan pihapiirissä,siinäkin jonkin täsmällisen kuvion mukaan.
Sitten taas kun olen irroittautunut,niin teen niitä lentoja korkealle,jopa niin etten pääse helposti maanpinnalle takaisin,silloin yleensä on joku luovempi homma menossa,josta en haluaisi arkiaskareihin palata.
Myös sellaisia lentounia on, että lentelen pelkän huvin vuoksi,jos elämä on arkista,silloin siinä unessa on sellaista tuulettelun tunnetta.


Otsikko: Vs: Unisymboleiden pieni ABC
Kirjoitti: Pööpö - 17.06.2010 21:32:57
Heippa!
Mua jäi nyt kauheesti vaivaamaan viimeöinen uneni, jossa näin Jeesuksen. Elikkä unihan meni näin: Olin parvekkeella ja katselin ulos. Sitten näin kun upea valtava sininen lintu, sellainen vähän riikinkukon näkönen, lensi ulkona. Kattelin siinä sitten että mikäs ihmeen lintu tuo oikein on ja kutsuin kaikki kattomaan sitä siihen. Sitte se laskeutui vastapäisen talon katolle ja muuttui Jeesukseksi. Mulla tuntu ihan kauhea tunne sydämessä ja olin jotenkin aivan kauhuissani, kun näin sen. Säikähdin todella.  Kohta se sitten katosi johonkin. Myöhemmin sinne tuli kuvausryhmä kuvaamaan paikkaa, jossa Jeesus oli nähty.
Ja siis minähän itse olen jonkinlainen ateisti, enkä usko Jeesukseen tai raamattuun. Sanokaas mitä teille tulisi unestani mieleen, tuo uni jäi todella vaivaamaan. Mitä Jeesus unessa tarkoittaa?


Otsikko: Vs: Unisymboleiden pieni ABC
Kirjoitti: Metsänkeiju - 21.06.2010 15:21:20
^ Mitä jeesus voisi sulle symbolisesti merkitä? Ateistina esim. jotain mahdotonta, huijausta, hmm.. mieti erilaisia tunnetiloja tai asioita mitä se voisi merkitä sinulle, sieltä voisi löytyä siemen muuten tutkia sitten untasi.. ja mieti tuleeko sellaisia asioita vastaan mitä päivätajunnassa on unen näkemisen aikoihin tapahtunut.. :) Mitä sininen sinulle symboloi? Yleensähän se kuvataan viisauden ja rauhallisuuden värinä.. myös kaikki yksityiskohdat mitä muistat, linnusta ym. sekä tunnelmat on tärkeitä tulkittavuuden kannalta.
Onko unen näkemisen aikoihin jokin asia pelottava/tuottaa epävarmuutta? Säikähdit niin kovin sitä lintua kun se muuttui jeesukseksi. Säikytkö jotain muutosta? Transformaatio, henkinen, tuli myös mieleeni.. semmoinen saattaa myös pelottaa. Varsinkin jos asiat/muutokset on sellaisia, mihin et ole uskonut (ateisti näkee jeesuksen), jotain tullut eteen (tai tulossa) mikä ei aiemmin ole mahtunut maailmankuvaasi/ajatuksiisi, säikähtäminen on luonnollinen reaktio..

Sitten se kuvausryhmä.. joku/jotkut tulivat tallentamaan tätä tapahtumaa, kiinnostunut lauma.. Mieti symbolisesti.. esim. ystäväporukkasi on kiinnostunut tästä asiasta, ehkä sen todentamaan, tai työ-yhteisö tms. :)


Otsikko: Vs: Unisymboleiden pieni ABC
Kirjoitti: tari73 - 22.07.2010 14:18:01
Laitan tähän kaksi unta mitkä mua ihmetyttää,osaisko joku tulkita:
Näin ihme unen yöllä,mun luokse lenti jollain aluksella mies,no se tuli ihan mun suuhun kiinni ja kun katsoin seuraavan kerran, niin siinä potkutteli ihan pieni poika vauva.Se siis ihan kuin olisi minulle antanut sielunsa ja muuttui vauvaksi.Sitten samassa unessa rankutin appiukolle että olethan sinä pitänyt meidän tyttöä sylissä ja sanoin nimenkin oisko ollut sofia,toinen katsoi ihmeissään etten ole sen nimistä nähnytkään. :D Niin ja samassa unessa olimme koko perhe leikkimässä laavassa,ja se ei polttanut ollenkaan.
Sitten viime öinen:
mun yksi tuttu pappi oli tässä unessa.Oltiin muka miehen kanssa päätetty avioliittovala uudistaa.Ja kutsuttiin tää pappi siihen tehtävään,mutta tämä pappi alkoikin sitten minua liehitellä,se halailli ja silitteli jne ja silloin kun halattiin, niin minulle tuli todella hyvä olo ja rauha sieluun.Hän vei minut lentämään ja lennettiin ilman koneita, jonkun kultaisen madonnan patsaan päälle,ja se loisti oikein sitä kullan hehkua.Minua pelotti olla niin ylhäällä ja hyppäsin alas sieltä.
Sitten tää pappi vei mut kotiinsa,ja siellä oli patjoja varmaan seitsemän jokainen eri huoneessa,jokaisessa erillaiset lakanat ja peitot ja tää pappi oli muka niissä kaikissa nukkunut ja sikaillut ihan kunnolla ,kun jokaisin tyynyn vieressä oli kauhea kasa ruisleivän muruja.Silloin tuli ajatus vaikka minulla on nyt sielussa rauha niin kyllä minä ennemmin otan sen oman rakkaan aviomieheni,ja sitten oltiinkin menossa jo kirkkoon jossa me ne valat uudelleen sanellaan ja mulla oli papin musta paita päällä,ihan ihme uni oli jälleen.


Otsikko: Vs: Unisymboleiden pieni ABC
Kirjoitti: Redwolf - 31.08.2010 10:53:16
Kommentoisitteko toistuvaa untani, pliis!

Näen unta, jossa on koiria (kaksi tai kolme).

Koirat joutuvat vaaraan, jonka yleensä aiheuttaa karhu tai leijona. Yritän unessa aina saada koirat suojaan karhuilta tai leijonilta, yleensä onnistuen.

Onko kyseessä jostakin osaamisestani jota en osaa hyödyntää vai mistä on kysymys?


Otsikko: Vs: Unisymboleiden pieni ABC
Kirjoitti: Riitta - 31.08.2010 22:29:25
No koitetaan hiukan valaista untasi.
Ensiksi koirathan edustavat uskollisia ystavia, mutta leijona taas ylpeytta, rohkeutta ja myos himoa ja vietteja ja karhuhan symbolisoi feminisyytta.
Miksi minulle tulee mieleen hiukan kaksiosainen kommentti, toisaalta olet hyvin huolehtiva uskollisten ystaviesi kanssa ja toisaalta olet kasvanut aikuiseksi ja sinulla on muutkin asiat mielessa kun ystavat-siis naita omia menoja joita tama leijona edustaa-ilmeisesti sinulla on paljon tahdonviomaa ja rohkeutta menna eteenpain elamassasi ja nama elaimet edustavat eripuolia itsestasi.


Otsikko: Vs: Unisymboleiden pieni ABC
Kirjoitti: hemun24 - 09.09.2010 10:52:15
Oon varmaan sokee, tai sitten pläräsin listan liian nopeeta läpi, muttat, mitä mahtaa meinata öinen tähtitaivas? :)


Otsikko: Vs: Unisymboleiden pieni ABC
Kirjoitti: silla - 11.09.2010 01:30:02
Hei,

Luulin viimeyönä nähneeni painajaista, koska olin "salaisen poikaystäväni" kanssa keittönpöydän äärellä hämärässä ja siinä pöydällä oli vanha kangas/puukantinen kirja, jossa oli jotain vanhan näköistä tekstiä tai symbolia kannessa ja totesin siitä kirjasta unessa ääneen että: tuo kirja sisältää kaikkea pahaa ja pelottavaa, pahempaa kuin yhdessäkään kauhuelokuvassa ja siirsin sitä kirjaa sivummalle ja meillä oli ilmeisesti jokin vakavansuuntainen keskustelu meneillään tai oli päättymässä, mutta minulla oli sen jälkeen helpottunut ja luottavainen olo ja tuntui että ongelmat olivat ratkeamassa.

Voisiko tämä tarkoittaa että meidän "kriisivaiheet" ovat ratkeamassa, koska meillä oli tätä päivää edeltä kahden päivän täysi hiljaisuus, mutta otin häneen itse yhteyttä, mutta äänensävy oli myönteinen meidän juteltua. Hänelle oli sattunut pieni onnettomuus, joka kuitenkin siirsi asioiden selvittelyä. Minulla on menneisyydessä ollu ns. huonoja kokemuksia, joista ollaan puhuttu yhdessä, enkä oikeastaan muiden kanssa koskaan. Oliskohan nämä kokemuksen vihdoin purkautumassa pois ja voitaisiin aloittaa puhtaalta pöydältä. Salainen poikaystävä tarkoittaa sitä, ettei olla virallisesti suhteessa, vaan katsotaan rauhassa, mitä tästä tulee, ennen kuin otetaan molempien lapset mukaan kuvioihin.


Otsikko: Vs: Unisymboleiden pieni ABC
Kirjoitti: mouru - 17.09.2010 12:38:21
Oon lähiaikoina nähnyt melko paljon unia. On alkanut mietityttämään vaan että miksi ihmeessä 'varsinasen unen' lisäksi saatan nähdä hetkittäisiä pätkiä siitä että kalastan :------D Kalaa on tullut aina, melko isoja vonkaleita vieläpä :D Kalastus tapahtuu järvessä, seison siinä rantavedessä ja virvelöin :) Ja aina on ollut ilta, niin että aurinko on laskenut jo puiden taa ja sieltä hohkaa sitä lämmintä valoa. Kerran näin tosin että oli kirkas keskipäivä ja kalastin turkoosissa meressä olevalta laiturilta (;

Että mitähän tää kalastus saattais merkitä ? :D


Otsikko: Vs: Unisymboleiden pieni ABC
Kirjoitti: Kuun etsijä - 15.11.2010 15:32:28
Voisiko joku auttaa?
Olen jo pari päivää miettinyt mitä tämä, unessani tapahtunut kohtaus, mahtaa tarkoittaa:

Kävelen katua pitkin ja huomaan suuren sisäoppilaitoksen joka on jakautunut kahteen osaan. Kaksi pienempää sivuilla ja yksi suuri valkoisentalon näköinen rakennus edessäni. Kun olen mennyt yhteen niistä pienemmistä sisäoppilaitoksista, huomaan että joku suuri joukko ihmisiä tulee minua kohti. Pian huomaan että olen jossain niistä sisäoppilaitoksen huoneista, varmaan jossain makuhuoneessa, ja yksi niistä ihmisjoukonseassa olleesta tytöstä istuu minua vastapäätä ja puhuu minulle kuin tutulle, vaikka en tunnista häntä. pian hän antaa puhelinnumeronsa. Huomaan taas pian seisovani uudestaan ulkona näiden rakennusten edessä,mutta keskellä keskiyötä ja aavemainen tunnelma ympärilläni...

Aika roimasti tekstiä  ;D  ,mutta toivon että joku edes auttaisi.

Tämä rakennus nimittäin kummittelee ajatuksissani joka päivä kun menen kouluun.  :o

Enkä ole katsonut moneen kuukauteen kauhuelokuvia joten tietääkseni tämä ei voi johtua elokuvista...  :'(

Eikä se tunnu lakkaavan ennen kun saan selville mitä se tarkoittaa...  :buck2:  :'( :buck2:


Otsikko: Vs: Unisymboleiden pieni ABC
Kirjoitti: Calla - 19.11.2010 18:50:29
Hei, löysin hiljattain tämä sivuston ja olenkin löytäny jo paljon hyödyllistä tietoa! kiitos siitä :)

Minulla tietyt unet ovat usein toistuvia mutta sisällöltään hieman erilaisia, ja arvostaisin suuresti jos joku voisi valaista näitä hieman.. nämä ovat siis vain pieniä pätkiä unistani sillä harvoin muistan koko unta enää aamulla.

- dinosaurus-unet. Olen nähnyt saman unen jo ainakin 3 kertaa. Kotipaikkani (tämä siis vanhempieni koti, asun itse jo muualla) pihalla on iso dinosaurus jota pakenen naapurin laiturin alle. Muita ihmisiä ei näy ja taivas on harmaa.

- vesi. Melkein jokaöinen teema. (Kyseessä sama talo ja sama järvi kuin ensimm. kohdassa) Uin järvessä ja koitan päästä rantaan. Vesi on yleensä matalaa ja kosken vesikasveja/pohjaa jaloillani. Vedessä on yleensä käärmeitä/haita/krokotiileja/pirajoita/ruumis tai jotain muuta vaarallista jota koitan paeta. Kerran tapoin hain jollain välineellä (mahd.muovinen keppi). Lähellä on myös silta joka on usein unissani. Unet yleensä hyvin pelottavia/ahdistavia.
Pari yötä sitte näin taas unta kyseisestä järvestä. Seisoin keskellä järveä laiturilla ja katsoin kotiimme päin, ja yhtäkkiä tajusin laiturin olevan järven pohjassa ja itse olin puolittain veden varassa.
Kyseiset unet ovat johtaneet siihen etten uskalla enää kunnolla uida tässä järvessä oikeassa elämässä.

- usein uin myös virrassa/veden paisumuksessa tai melon; joudun yleensä valitsemaan kahden reitin välillä.

- käärmeet. Jättiläiskäärmeet hyökkäävät samasta järvestä kohti rantaa jossa seison. Kerran luminen tie oli päällystetty käärmeillä jota pitkin minun piti kävellä.

- näen itseni myös usein juoksemassa samoja teitä pitkin lapsuudenkotini lähettyvillä. Joskus joku jahtaa minua ja koitan ottaa käsillä maasta vauhtia että pääsisin nopeammin eteenpäin. Taivas on näissä unissa myös harmaa ja synkeä.

- usein toistuvia teemoja ovat myös laskettelu/kiipeäminen (usein koita päästä jyrkkää/pystysuoraa rinnettä/kalliota tai jotain sen tyyppistä ylös, joka on päällystetty raidallisella matolla ja koitan vetää itseäni ylös sitä pitkin) - > unia seuraa yleensä putoaminen.

- usein menetän myös kaikki tai ainakin osan hampaistani unissa.  Kerran silmäluomieni alta tippui/ryömi pieniä valkeita matoja ja lääkäri sanoi että olisi vapaa vasta 2 vk päästä joten huuhtelin silmiäni kuumalla vedellä.

Siinä nyt nuita muutamia, lista on oikeasti hyvin pitkä ja hyvinkin häiriintynyt :D

Toivottavasti joku viitsii kommentoida :)Otsikko: Vs: Unisymboleiden pieni ABC
Kirjoitti: Unissa Kävelijä - 10.12.2010 14:02:59
Voisiko joku auttaa?
Olen jo pari päivää miettinyt mitä tämä, unessani tapahtunut kohtaus, mahtaa tarkoittaa:

Kävelen katua pitkin ja huomaan suuren sisäoppilaitoksen joka on jakautunut kahteen osaan. Kaksi pienempää sivuilla ja yksi suuri valkoisentalon näköinen rakennus edessäni. Kun olen mennyt yhteen niistä pienemmistä sisäoppilaitoksista, huomaan että joku suuri joukko ihmisiä tulee minua kohti. Pian huomaan että olen jossain niistä sisäoppilaitoksen huoneista, varmaan jossain makuhuoneessa, ja yksi niistä ihmisjoukonseassa olleesta tytöstä istuu minua vastapäätä ja puhuu minulle kuin tutulle, vaikka en tunnista häntä. pian hän antaa puhelinnumeronsa. Huomaan taas pian seisovani uudestaan ulkona näiden rakennusten edessä,mutta keskellä keskiyötä ja aavemainen tunnelma ympärilläni...

Aika roimasti tekstiä  ;D  ,mutta toivon että joku edes auttaisi.

Tämä rakennus nimittäin kummittelee ajatuksissani joka päivä kun menen kouluun.  :o

Enkä ole katsonut moneen kuukauteen kauhuelokuvia joten tietääkseni tämä ei voi johtua elokuvista...  :'(

Eikä se tunnu lakkaavan ennen kun saan selville mitä se tarkoittaa...  :buck2:  :'( :buck2:

Rakennukset ovat sinä kaikkine puolinesi. Onko sulla eri rooleja eri ihmisille,koska pelkäät ettet kelpaa niille, jos ne saa selville sun huonot puolet? Pelkäätkö kohdata pimeät puolesi rehellisesti? Sun ei tarvitse pelätä sitä, koska sulla on se tyttö opastamassa sua.
Saattaapi olla sun korkeampi minä, henkinen oppaasi, jopa enkeli.


Otsikko: Vs: Unisymboleiden pieni ABC
Kirjoitti: Unissa Kävelijä - 10.12.2010 14:08:14
Hei, löysin hiljattain tämä sivuston ja olenkin löytäny jo paljon hyödyllistä tietoa! kiitos siitä :)

Minulla tietyt unet ovat usein toistuvia mutta sisällöltään hieman erilaisia, ja arvostaisin suuresti jos joku voisi valaista näitä hieman.. nämä ovat siis vain pieniä pätkiä unistani sillä harvoin muistan koko unta enää aamulla.

- dinosaurus-unet. Olen nähnyt saman unen jo ainakin 3 kertaa. Kotipaikkani (tämä siis vanhempieni koti, asun itse jo muualla) pihalla on iso dinosaurus jota pakenen naapurin laiturin alle. Muita ihmisiä ei näy ja taivas on harmaa.

- vesi. Melkein jokaöinen teema. (Kyseessä sama talo ja sama järvi kuin ensimm. kohdassa) Uin järvessä ja koitan päästä rantaan. Vesi on yleensä matalaa ja kosken vesikasveja/pohjaa jaloillani. Vedessä on yleensä käärmeitä/haita/krokotiileja/pirajoita/ruumis tai jotain muuta vaarallista jota koitan paeta. Kerran tapoin hain jollain välineellä (mahd.muovinen keppi). Lähellä on myös silta joka on usein unissani. Unet yleensä hyvin pelottavia/ahdistavia.
Pari yötä sitte näin taas unta kyseisestä järvestä. Seisoin keskellä järveä laiturilla ja katsoin kotiimme päin, ja yhtäkkiä tajusin laiturin olevan järven pohjassa ja itse olin puolittain veden varassa.
Kyseiset unet ovat johtaneet siihen etten uskalla enää kunnolla uida tässä järvessä oikeassa elämässä.

- usein uin myös virrassa/veden paisumuksessa tai melon; joudun yleensä valitsemaan kahden reitin välillä.

- käärmeet. Jättiläiskäärmeet hyökkäävät samasta järvestä kohti rantaa jossa seison. Kerran luminen tie oli päällystetty käärmeillä jota pitkin minun piti kävellä.

- näen itseni myös usein juoksemassa samoja teitä pitkin lapsuudenkotini lähettyvillä. Joskus joku jahtaa minua ja koitan ottaa käsillä maasta vauhtia että pääsisin nopeammin eteenpäin. Taivas on näissä unissa myös harmaa ja synkeä.

- usein toistuvia teemoja ovat myös laskettelu/kiipeäminen (usein koita päästä jyrkkää/pystysuoraa rinnettä/kalliota tai jotain sen tyyppistä ylös, joka on päällystetty raidallisella matolla ja koitan vetää itseäni ylös sitä pitkin) - > unia seuraa yleensä putoaminen.

- usein menetän myös kaikki tai ainakin osan hampaistani unissa.  Kerran silmäluomieni alta tippui/ryömi pieniä valkeita matoja ja lääkäri sanoi että olisi vapaa vasta 2 vk päästä joten huuhtelin silmiäni kuumalla vedellä.

Siinä nyt nuita muutamia, lista on oikeasti hyvin pitkä ja hyvinkin häiriintynyt :D

Toivottavasti joku viitsii kommentoida :)Nää on sun omia sisäisiä mörköjä sun muita pimeitä puoliasi, joita tällä hetkellä käsittelet unen kautta. Kun opit tuntemaan itsesi läpikotaisin niitä pimeitä puolia myöden, niin pelot ja painajaiset haihtuu.


Otsikko: Vs: Unisymboleiden pieni ABC
Kirjoitti: Metsänkeiju - 22.01.2011 15:40:49
Delfiinit unissa

Delfiinit esiintyvät unissa melko harvoin, mutta useimmiten kokemus on sangen miellyttävä unennäkijälle. Kuten tosielämän kertomuksissa myös unimaailmassa delfiinit estävät usein ihmisiä hukkumasta, delfiinit koetaan aina suojelevina ja rauhoittavina hahmoina unissa. Niiden ystävällistä kommunikaatiota kuvaillaan sanattoman syväksi, varmuutta antavaksi ja muinaisen viisaaksi. Tämänkaltainen unikokemus saattaakin johdattaa unennäkijän kosketuksiin oman henkisen laatunsa kanssa ja tuoda koskettavan yhtenäisyyden tunteen luonnon ja hengen maailmaan. Heräämistä delfiiniunista kuvataan olotilana rauhalliseksi, onnelliseksi sekä levolliseksi ja unissa alkanut delfiinien opastama matka voikin jatkua oman itsen syvissä vesissä myös päivätajunnan aikaan.
 :smitten:


Otsikko: Vs: Unisymboleiden pieni ABC
Kirjoitti: pan_ni - 01.02.2011 23:07:38
Hei. Minua on askarruttanut jo pitkän aikaa uneni merkitys. Näen useasti unta etten pysy pystyssä. Aina kun yritän nousta seisomaan rupeaa maailma pyörimään hullunlailla ja kaadun maahan. Yritän uudelleen ja taas maailma pyörii ja syöksyn maahan. Maassa on hyvä olla mutta yritän aina samoin tuloksin ylös. Jatkan tätä ja jossain vaiheessa rupean pyörimään hyrrän lailla maassa. Joskus siihen liittyy pahanolon tunne kun maailma pyörii ja joskus häpeä etten kehtaa pyytää apua ihmisten luullessa minun olevan humalassa...mitä ihmettä se tarkoittaa kun uni toistuu niin useasti?


Otsikko: Vs: Unisymboleiden pieni ABC
Kirjoitti: MegaNarri13 - 06.02.2011 16:30:49
Olisiko oman nimen sanomisesta ja listasta jotain? Näin kerran unta, jossa olin rivissä valkoharmaisiin vaatteisiin pukeutuneiden ihmisten kanssa, ja olin ihmeissäni. Eteeni tuli poika listan kanssa ja kysyi nimeäni, johon vastasin vähän ihmeissäni... Kiitos, jos joku vastaa...


Otsikko: Vs: Unisymboleiden pieni ABC
Kirjoitti: Kuun etsijä - 20.02.2011 10:19:55
Voisiko joku auttaa?
Olen jo pari päivää miettinyt mitä tämä, unessani tapahtunut kohtaus, mahtaa tarkoittaa:

Kävelen katua pitkin ja huomaan suuren sisäoppilaitoksen joka on jakautunut kahteen osaan. Kaksi pienempää sivuilla ja yksi suuri valkoisentalon näköinen rakennus edessäni. Kun olen mennyt yhteen niistä pienemmistä sisäoppilaitoksista, huomaan että joku suuri joukko ihmisiä tulee minua kohti. Pian huomaan että olen jossain niistä sisäoppilaitoksen huoneista, varmaan jossain makuhuoneessa, ja yksi niistä ihmisjoukonseassa olleesta tytöstä istuu minua vastapäätä ja puhuu minulle kuin tutulle, vaikka en tunnista häntä. pian hän antaa puhelinnumeronsa. Huomaan taas pian seisovani uudestaan ulkona näiden rakennusten edessä,mutta keskellä keskiyötä ja aavemainen tunnelma ympärilläni...

Aika roimasti tekstiä  ;D  ,mutta toivon että joku edes auttaisi.

Tämä rakennus nimittäin kummittelee ajatuksissani joka päivä kun menen kouluun.  :o

Enkä ole katsonut moneen kuukauteen kauhuelokuvia joten tietääkseni tämä ei voi johtua elokuvista...  :'(

Eikä se tunnu lakkaavan ennen kun saan selville mitä se tarkoittaa...  :buck2:  :'( :buck2:

Rakennukset ovat sinä kaikkine puolinesi. Onko sulla eri rooleja eri ihmisille,koska pelkäät ettet kelpaa niille, jos ne saa selville sun huonot puolet? Pelkäätkö kohdata pimeät puolesi rehellisesti? Sun ei tarvitse pelätä sitä, koska sulla on se tyttö opastamassa sua.
Saattaapi olla sun korkeampi minä, henkinen oppaasi, jopa enkeli.

Vastaan noihin kysymyksiin kyllä.

Kiitos tosi paljon avusta  :smitten:Otsikko: Vs: Unisymboleiden pieni ABC
Kirjoitti: dodobien84 - 30.04.2011 13:35:16
Mitenköhän muuten kun olen näitä unia ottanut ylös ja niin poispäin ja olen saanut jonkinlaisen "koodikielen" (PAINOTAN omasta kokemuksesta, että yleistä unien ABC:tä ei ole, vain omia. Yhtäläisyyksiä voi olla tietenkin) väsättyä pikkuhiljaa noista ja noi ohjailee kaikki intuitiota (normiunet, enneunet, lucidit ja transsit) ja olen yrittänyt niiden ohjeita ruveta noudattamaan parhaani mukaan (köh!) ja olen vähän pintapuolisesti ruvennut selailemaan astrologian väsäämistä niin tuli mieleen että onkohan kaikki eri "henkilöt" unissa noita eri astrologisia aspekteja ja oppositioita mitkä yrittää neuvoa unennäkijää??

Joskus olen unissa osallistuva osapuoli joka saa "neuvoja", joskus olen vain "todistaja". Uniakin on niin monentasoisia. Eri tasoista koodia eri "minän" osa-alueille.

Tajuskohan kukaan?

Olen ollut niin väärinpäin kuin vain voin olla mitä karttani näyttää ja yritän tässä korjailla itseäni "karttani mukaiseksi".

Kun olen näitä unia yrittänyt noudattaa on chakrat pikkuhiljaa ruvenneet menemään balanssiin. Ylhäältä alaspäin tuntuis olevan suunta tällä hetkellä.

Olen ollut samanaikaisesti "kahtia" ruumistapoistumislähtölaukauksissa (sain jalat lattialle joita tuijotin ja tuijotin samanaikaisesti itseäni ylös lattiatasolta), että ajatelin jakaantuukohan tämä hereillä oleva kokonaisuus "moneen" eri osaan ihan normaaleissa unissa, jotka sitten painivat toistensa kanssa? Ja arkipäivänä sitten työstät noita "esteitä" (pelkoja) pois parhaasi mukaan?

Goalina näyttäisi olevan päästä yhdeksi kokonaisuudeksi... tai jotain?Otsikko: Vs: Unisymboleiden pieni ABC
Kirjoitti: Rihanna - 02.05.2011 22:50:58
Näin viimeyönä unen jossa osasin katsoa ihmisten auroja...Tämä saattaa olla johdannaninen sunnuntaista,kun ystävättäreni sanoi olevansa jotenkin masentunut...Nimittäin näin ystävättäreni ympärillä ihan kapoisen sinisen auran...ei muita värejä ollenkaan.
Muilla ihimisillä unessani hehkui jokaisella aura kaiken sateenkaaren väreissä...unessani en osannut tulkita näitä auroja...ja siksipä tämä uni jäikin hiukan vaivaamaan mieltäni.
osaisiko kukaan selittää mitä uni tarkoitti?


Otsikko: Vs: Unisymboleiden pieni ABC
Kirjoitti: MAFIAPANDA - 05.05.2011 13:25:33
Mitäköhän unessa JUNA ja JUNARATA meinaavat?


Otsikko: Vs: Unisymboleiden pieni ABC
Kirjoitti: Metsänkeiju - 06.05.2011 11:14:09
Juna on yksi tapa matkustaa tässä elämässä.. Siis kertoo kuinka "kulkee elämässä eteenpäin" - kuten muutkin kulkuneuvot.
Juna on turvallinen, nopeakin, raiteita pitkin menee.. Ehkä jopa 'ennaltamäärättyä/ohjattuakin' - mutta turvallinen tapa matkustaa. :)
Junarata - kulkuväylä.


Otsikko: Vs: Unisymboleiden pieni ABC
Kirjoitti: MAFIAPANDA - 10.05.2011 16:55:52
Niin.. mietin kun unessani pelastelin minulle tuntematonta ihmistä junalta, jonka alle se oli jäädä.  :idiot2: Junia tuli koko ajan lisää ja mun piti olla koko ajan varuillani. Ja junaratoja oli siis muutama vierekkäin ja junia tuli useasti.  :o


Otsikko: Vs: Unisymboleiden pieni ABC
Kirjoitti: Upsila - 13.05.2011 08:33:52
Näin viime yönä kummallisen ja hyvin sekavan unen kertakaikkiaan. Siinä unessa minä taisin aluksi tulla kotiin ja istahtaa tuskallisen näköisenä matolle: käärin housun lahkeeni ylöspäin ja näin jaloissani kieriviä koppakuoriaisia. Sitten unessani siirryttiin vaiheeseen missä nukuin olohuoneemme sohvalla mahallaan ja heräsin, kun tunsin kuinka jalkojani kutitti ja aivan kuin jotaikin olisi ryöminyt siinä. Nousin sitten siinä unessa ylös säikähtäneenä ja äitikin oli ilmestynyt eteeni kuin kutsusta. Huomasin, että koppakuoriaiset olivat purreet minua jaloista ja käsistä, vasemman käden etusormistasi roikkui iso, lähes irronnut ja turvonnut liha. Samassa huomasin kauhistuneena kuinka sohvalla ja tyynyssäni oli koppakuoriaisten tummia munia ja taisin siinä oheellakin kauhistuneen tunteen vallassa litata yhden koppakuoriaisen ja pari niiden munaa kuoliaaksi.

Mutta se vaihtui pian siihen, että seisoin vedessä sinistä vivahteisessa valkoisessa kesämekossa ja tuuli heilutti hiuksia ja mekon helmoja. En ollut varma leikinkö siinä vedessä vai seisoinko vain, mutta minulle vesi on edustanut sairautta. Huhtikuussa näin nimittäin hyvin usein vedestä unta ja kahden sen unen näkemisen jälkeen tulin kuin tulinkin kipeäksi. Tai sitten olin tulossa muutenkin kipeäksi silloin eikä vesi ollut merkki siitä... Hmm, ainakin äiti oli sanonut minulle, että vesi edustaa sairautta unessa.

Osaisiko joku selittää nämä unen merkitykset minulle muuten? Jäi hieman vaivaamaan, kun heräsin kesken unenkin siitä ja jäi hiukan karmimaan.


Otsikko: Vs: Unisymboleiden pieni ABC
Kirjoitti: Eklektikko - 13.05.2011 10:44:12
Muusta en nyt osaa sanoa, mutta vesi edustaa unissa usein alitajuntaa. Esimerkiksi samea vesi voi merkitä alitajunnassa piilossa olevia asioita, veteen uppoaminen alitajunnan syövereihin uppoamista, myrskyävä vesi kuohuja alitajunnassa jne.

Unisymbolit toki voivat saada myös henkilökohtaisia merkityksiä, mutta tulee myös mieleen, että jos vesi unessasi on ennakoinut sairastumista, voisiko olla että alitajunnasta purkautuvat asiat ovat kohdallasi purkautuneet ulos fyysisen sairastumisen muodossa?


Otsikko: Vs: Unisymboleiden pieni ABC
Kirjoitti: Emelia - 18.05.2011 07:11:02
Miten voisi tulkita kun unessa "kerrostalot katosivat muistelemalla"...?

Koska kyse ei ole omasta unesta, en voi kertoa enempää...


Otsikko: Vs: Unisymboleiden pieni ABC
Kirjoitti: sansai - 18.05.2011 07:54:34
Ensimmäisenä tulee mieleen;pitäisikö miettiä jotakin asiaa,"muistella"niin se häviää.
Kerrostalot,kuin elämän ja itsen kerrokset.Joku häviää,ehkä elämästä yleensä saisi hävitä jotain pois.  Jos unessa oli joku tunnelma,se voisi antaa suuntaa.
Joskus myös voi pelottaa muistaa  reaalissa kauniita tapahtumia,johon liityy raskaitakin tapahtumia mukaan; halu muistaa ,vain hyvä.


Otsikko: Vs: Unisymboleiden pieni ABC
Kirjoitti: mouru - 18.05.2011 13:28:11
Mitähän meinaa unessa huoneet, jotka on myllätty? Siis tavarat sikinsokin ja paikkojakin rikottu. Toissayönä oma ja veljieni huoneet oli sotkettu totaalisesti ja nyt viimeöisessä unessa jonkun random unihahmon koti... :D


Otsikko: Vs: Unisymboleiden pieni ABC
Kirjoitti: nikki - 18.05.2011 15:53:41
Mitenköhän muuten kun olen näitä unia ottanut ylös ja niin poispäin ja olen saanut jonkinlaisen "koodikielen" (PAINOTAN omasta kokemuksesta, että yleistä unien ABC:tä ei ole, vain omia.

Unientutkija Olavi Moilanen korosti tätä samaa yhdellä luennolla,
että unipäiväkirjaa pitämällä löytää unilleen oman koodikielen,
koska symboleilla on eri merkityksiä ihmisille,
ja nämä merkitykset ovat voineet syntyä aika varhaisessa vaiheessa.
Toistuvat symbolit voivat vielä korostaa tätä unien omaa koodikieltä.
Koodikielen avaamiseen kannattaa käyttää runsaasti sanasta syntyviä mielikuvia,
tai siitä olevia sanontoja, jotka auttavat tulkinnoissa.

Emelian unesta tuli mieleen mielen kerroksellisuus,
tiedon käsittely aivoissa,
joista muistelemalla haluaa tavallaan "yksinkertaistaa" yhteen kerrokseen saamansa tiedon.
Toisena tulkintana tulee mieleen dementia,
ettei muistakaan tallentamaansa?


Otsikko: Vs: Unisymboleiden pieni ABC
Kirjoitti: Upsila - 19.05.2011 19:13:13
Eklektikko, saattaa mahdollisesti olla tosiaan niin, että ne ovat kohdallani purkautuneet ulos fyysisen sairastumisen muodossa. Onneksi nyt olen vahvana, että mitään pahaa ei ole iskenyt helpotuksekseni ja ihan hyvin olen voinut pienistä kivuista, päänsäryistä ja pienistä vastoinkäymisistä huolimatta (itselläni on tapana purkaa pahat unet ja esimerksiksi jos pelkään, että unen vesi aiheuttaa sairautta niin purkaus tapahtuu vessassa = istun pöntölle ja ääneen puhun unesta ja toivon, että sen tilalle tapahtuu vain hyviä asioita elämässä ja vedän pytyn - ehkäpä se on tepsinyt, heh. :)). Kiitos sinulle avustasi!

Tuli mieleen tuosta pienistä vastoinkäymisestäni se koppakuoriaisuni uudestaan, sillä löysin tämän kohdan, jonka AthaMaarit oli laittanut:
Lainaus
Hyönteinen
Hyönteiset unessa puhuvat pienistä vastoinkäymisiä, jotka sinun on voitettava. Elämässäsi on pieniä ongelmia tai asioita, jotka ärsyttävät sinua ja sinun ei auta muu kuin käsitellä ne. Jokin tai joku saattaa "inistä" korvaasi tai "kiusata" sinua.
Vaihtoehtoisesti hyönteisten sanotaan olevan tarkkuuden, varuillaan olemisen ja herkkyyden symboleita. Sinun on ehkä tarpeen koota ajatuksesti ja tarkastaa arvosi.
Joskus hyönteiset nähdään myös pyhien viestien sanansaattajina.
Koska nykyään minua kohtaa todella pienet vastoinkäymiset; molemmat polvi kärsivät nyt rasitusvammasta, imuri osui alkaani ja aiheutta pari punoittavaa kohtaa naarmuineen, kokeet ovat menneet hiukan huonompaan suuntaan kuin tavallisesti, olo on väsynyt usein ja lihaksetkin kipeinä, jne. Kai ne olivat sitten tulleet ilmoittamaan vastoinkäymisistä.

Nyt en ole vähän aikaan kuitenkaan nähnyt mitään unta, mutta nyt jäi mieleen kummitteleva uni, jonka näin aika kauan aikaa sitten. Unessa olin sairaalassa synnyttämässä (mutta ei ollut mitään kipua, vähän ponnistelua vain ja näin), mutta uni loppui tietenkin kesken, joten siinä se arvoitus, että jos uni olisi jatkunut, niin olisinkohan saanut tietää, että olisinkohan saanut tytön tai pojan. :D Mutta no, vaikka unesta olikin kauan, se ponnahti yhtäkkiä mieleeni ja ajattelin kysyä, että mitä synnytys tarkoittikaan unessa vai tarkoittaako mitään?


Otsikko: Vs: Unisymboleiden pieni ABC
Kirjoitti: MooOoona - 16.06.2011 04:00:48
hei,

selasin unisymboleita, mutta en löytänyt voita, siis vanhanajan elintarviketta nimeltä
"voi"

unessa lähetin kimpaleen voita miehelle jonka oli hiljattain tavannut. mitähän tämä merkitsee?


Otsikko: Vs: Unisymboleiden pieni ABC
Kirjoitti: Suikkeli - 05.07.2011 21:10:18
Törmäsin tähän viestiketjuun, kun yritin etsiä selvitystä viimeöiseen uneeni. Toivottavasti täältä löytyy selitys.

Elikkä näin unta, että sahasin jalkani poikki. Luin tuolta aiempaa selitystä jalan merkityksestä, mutta miksi sahata se poikki? Avomieheni antoi minulle vanhan, ruosteisen rautasahan, jolla aloin sahaamaan jalkaani säärestä poikki. Nuorempi tyttäreni saapui paikalle, ja piilotin jajan häneltä. Verta ei tullut missään vaiheessa, mutta silti mietin, mistä teen kiristyssiteen jalkaan, jos alkaa vuotamaan.


Otsikko: Vs: Unisymboleiden pieni ABC
Kirjoitti: mayara - 27.07.2011 19:54:22
Näin kamalan unen viimeyönä.
Olin raskaana, enkä unessa halunnut lasta ja olin siinä vasta kolmetoista.En pystynyt tehdä aborttia.Uni oli todella ahdistava, itkin siinä kokoajan.Unessa olin kokoajan sairaalassa.
Muistan samasta unesta myös, että käveleskelin sairaalassa ja katsoin johonkin huoneeseen, jossa oli tummaihoinen nainen, jonka ihosta irtosi jotain ihmeellistä limaa, ja hän meinasi hukkua siihen limaan.Sitten onneksi heräsin.Osaako joku jotenkin tulkita? :)

Itse näin hiukan vastaavanlaista unta parisen viikkoa sitten. Olin raskaana, joskin ihan omanikäisenäni (24v). En tahtonut sitä, mutta aborttia ei voinut enää tehdä. Pohdiskelin olisiko minusta äidiksi ja kasvattajaksi. Todettuani ettei olisi, yhtäkkiä olikin tiedossa, että lapsi menisi synnyttyään eräälle entisen harrastuksen kautta tutulle naiselle, jonka kanssa olen ollut nykyään yhteydessä ainoastaan facebookin välityksellä. Viimeisin mitä mietiskelin unessa ennen heräämistäni oli, että pitäisikö lapselle jossain vaiheessa kertoa, että olen hänen äiti vai eikö kannata...


Otsikko: Vs: Unisymboleiden pieni ABC
Kirjoitti: mayara - 27.07.2011 20:08:22
Lisäksi serkkuni näkee melko usein unia sortuvista ja/tai ränsistyneistä ns. slummitaloista. Joko niin, että on itse sisällä semmosessa tai sitten kattelee semmosta ulkoa. Joku aika sitten hän unessa muutti semmoseen taloon. Siellä asu serkun lisäks pelkkiä narkkareita, ovissa ei ollu lukkoja ja ne narkit juoksenteli serkun asunnossa myös. Siellä oli sangoissa ja lattioilla käytettyjä ruiskuja. Serkun isä oli hankkinu sen asunnon serkulle ja kehotteli pitämään kengät jalassa ettei astu piikin päälle ja saa HIViä...
Muutenkin jossain unissa nähnyt huumeruiskuja... Hmm... Mitäpä lie yrittääpi kertoa.


Otsikko: Vs: Unisymboleiden pieni ABC
Kirjoitti: dodobien84 - 12.10.2011 00:17:15
Tuli tässä taannoin pieni näyttö skeptikolta, että siellä ne psyykkiset kyvyt pilee pinnan alla. Taitaa olla yleistymään päin?

Olin äiteen luona yökylässä ja sanoi aamulla juuri ennen heräämistään nähneensä unta jossa olin ikkunan edessä täydessä työntouhussa poraamassa karmeja ja lastuja oli hujanhajan pitkin huoneistoa. Sanoi meikäläiselle siinä sitten, että mun pitää mennä jollekkin psykologille.

Hassu juttu on, että yksi isoimmista toiveistani on tosiaankin päästä siitä ikkunasta ulos jokunen yö/aamu. Taas näitä astraaliosaston höpinöitä. Eikä tuo skeptikko-äiti tiedä halaistua sanaa koko asiasta, mutta sieltähän se tuli palapelin palasena kiertotietä äidin suusta. Yllättelen meinaan itseni vaeltelemasta omassa kämpässäni öisin ja kummitukset v***uilee. Vielä alachakrat haltuun niin elän täsä ja nyt ja pääsen ikkunasta. En menneessä, enkä tulevassa. Kiitti äitee vinkistä!

Ja onkohan tää nyt joku yleismaailmallinen juttu taas, että aina kun näkee pirun hyvän unen, tarkoittaa se monesti, että jotain opettavaista on edessäpäin. Yleensä todella veemäisiä asioita ja painajaisten jälkeen sitten sattuu hyviä asioita. Varmaan taas siltä kantilta, että jotain opetuksia tulossa liukuhihnalta? Noh enivei voin kait huilahtaa kun näkyy olevan painajaisia taas yöelämässä itsellä.

Good is bad, and bad is good.


Otsikko: Vs: Unisymboleiden pieni ABC
Kirjoitti: nuhnam - 12.10.2011 23:17:20
Viime öinen uneni askarruttaa minua hieman.

Unessani istuin makuuhuoneen sängyn laidalla ja huomasin, että minulla oli vasemmassa etureidessä iso, valkoinen finni, jota aloin puristamaan. Finni ei ollutkaan finni, vaan sieltä puristui pikkuhiljaa ulos valkoinen, ohut toukka, jonka lopulta nyppäisin kokonaisena ulos. Toukka lensi lattialle, lentomatkan aikana se oli kasvanut isommaksi. Sillä oli musta pää ja pullea, valkoinen keskivartalo. Jalkaani jäi pieni reikä siihen mistä toukka tuli ulos, unessa käskin vieressä olevaa miestäni katsomaan toukkaa ja samassa toukka alkoi hyppimään lattialla. Yritin tappaa sitä, mutta se hyppäsi minun päähäni ja ainoa ajatukseni oli että se menee kohta minun päästäni sisään. Unessa koin, että toukka menee heti takaisin ihon sisälle kunhan se koskee ihoon, toukan lentäessä pääni päälle sain unessa huitomis- ja huutamiskohtauksen. Ja sen jälkeen heräsin. Reaktio toukan lentämiseen itseä kohtaan oli samansuuntainen kuin jonkin muun ällön ötökän, puistatuksia ja "ota-se-pois-ota-se-pois!"-paniikkia.

Ikinä ennen en ole toukista tai vastaavanlaisista tilanteista uneksinut, joten heräsi mielenkiinto että mitä uneni yrittää minulle kertoa :)


Otsikko: Vs: Unisymboleiden pieni ABC
Kirjoitti: Kalevanneito - 11.11.2011 00:24:09
Mitä matemaattinen kaava tarkoittaa unessa, entä näkötorni?


Otsikko: Vs: Unisymboleiden pieni ABC
Kirjoitti: DownByTheRiver - 14.11.2011 15:38:32
Hei!
Minua on askarruttanut nyt viimeaikoina näkemät uneni.
Unessa on aina sama "teema" minkä olen tulkinnut rakkaudeksi ja rakkaan menettämiseksi.
Unissani on AINA nainen jostain vaiheesta elämääni ja unessa aina rakastumme.
Ja sitten kun rakastuminen on tapahtunut niin tämä nainen kuolee yleensä hänet tapetaan.
Olen nähnyt näitä unia nyt kuukauden ajan joka yö erilaisina variaatioina ja eri "hahmoilla".
Osaisiko joku tulkita tätä seuraava unta ja kertoa minulle että mitä tämä tarkoittaa?
Viimeyönä näin unta jossa olin vanhainkodissa joka oli asuntokompleksi ja itse olin nuori siellä ja siellä oli myös muitakin nuoria ihmisiä esim. rakastumisen kohde ja paras ystäväni.
Jossain vaiheessa unta rakastuin ja ystäväni oli onnellinen puolestani.
Sitten unta meni jonkin aikaa mitä en muista ja yht'äkkiä olin ruumishuoneella ja näin tämän rakastumisen kohteeni kuolleena ruumiinavauspöydällä?!
Unessa olin onnellinen tähän asti ja sen jälkeen muutuin toivottomaksi.
Sitten aivan unen lopuksi olimme ystäväni kanssa "pakenemassa" vanhainkodista ja meillä oli 1800-luvun vaatteet molemmilla päällä.
Kävelimme kauniin ja vihreän puutarhan läpi ja avasimme molemmat sateenvarjot.
Sitten jostain meidän taaksemme ilmestyi kaksi miestä jotka oletin olevan tämän kyseisen "vanhainkodin" johtajia.
Pidempi heistä sanoi että "minne olette matkalla täältä ei pääse koskaan pois!!" johon vastasin että "painumme vittuun täältä!" yht'äkkiä molemmat miehet hyökkäsivät kimppuumme ja uhkasivat vetää meitä turpaan.
Tätä ennen muistan että ystäväni oli jo alkamassa puolustamaan minua kun he hyökkäsivät kimppuumme.
Unen nähtyäni heräsin aivan läpimärkänä hiestä ja olin aivan paniikissa.
JOS JOKU OLISI NIIN KILTTI JA VOISI TULKITA NÄITÄ UNIANI KOSKA OLEN NYT NÄHNYT TOISTUVIA TEEMOJA UNISSANI JO KUUKAUDEN AJAN JA NÄMÄ UNET HÄIRITSEVÄT MINUA TODELLA PALJON JA HALUAISIN TIETÄÄ MITÄ NE TARKOITTAVAT!
Kiitos jo etukäteen :)


Otsikko: Vs: Unisymboleiden pieni ABC
Kirjoitti: mouru - 15.11.2011 15:32:06
Miksi mun tyypilliset kalastusunet on nyt lähiaikoina muuttuneet siihen suuntaan, että enää en kalasta vaan autan niitä kaloja pulassa ja pystyn jopa keskustelemaan niiden kanssa? :D Ei huhhuh.... En tiedä lukeeko kukaan näitä juttuja kunnolla ymmärtävä ihminen tätä topicia, mutta jos lukee ja huomaa tän mun viestin niin toivottavasti vois auttaa :)

Nuo kalastus unet oli mielestäni sitä että tavoittelin jotain mut toistaiseksi en ole siis keksinyt tälle uudelle 'versiolle' mitään kunnon selitystä :D


Otsikko: Vs: Unisymboleiden pieni ABC
Kirjoitti: sherry - 22.11.2011 19:37:25
Mitäköhän mahtavat symboloida huulet? Näin viime yönä unen, jossa laitoin punaista huulipunaa. Mitään muuta ei tapahtunut, vain huulipunan levitys ja siihen loppui se uni.


Otsikko: Vs: Unisymboleiden pieni ABC
Kirjoitti: MooOoona - 14.01.2012 11:03:24

Huulet

Huulien näkeminen unessa merkitsee aistillisuutta, seksiä, rakkautta, ja romantiikka, varsinkin jos ne ovat mutristetut. Huulet ovat kommunikointi väline, jota heijastaa lausahdus "lue huuliltani". Siniset huulet tarkoittavat sairautta tai mahdollisia ongelmia verenkiertosi kanssa. Uni mustista huulista vihjaa että kieltäydy sanomasta mitään jostain tilanteesta.


Huulipuna

Huulipunan ostaminen, näkeminen tai pitäminen vihjaa että et ole täysin rehellinen jonkin asian suhteen. Uni yrittää saada sinut huomaamaan huulesi. Ehkä sinun pitää olla varovainen mitä sinä tai joku toinen sanoo. Vaihtoehtoisesti huulipuna merkitsee seksuaalisuutta ja aistillisuutta, etenkin jos sen väri on punainen.
Otsikko: Vs: Unisymboleiden pieni ABC
Kirjoitti: sutturaxi - 18.01.2012 11:29:08
Näin pari päivää sitten unta, että vasemmalta puolelta yksi poskihampaani mureni suuhun ja syljin hampaan palasia ulos suusta.
Kipua ei ollut eikä verta tullut. Taisin vielä kerätä palaset lattialta ja pitää niitä kädessäni kun kävelin jotain käytävää pitkin. Useita kertoja olen samanlaista unta nähnyt, mutten vielä ole saanut selville mitähän se voisi tarkoittaa..


Otsikko: Vs: Unisymboleiden pieni ABC
Kirjoitti: tanjatanjatanja - 16.02.2012 22:33:13
Voisiko joku tätä unta tulkita!

Menin ystävieni luo, joilla oli uusi kämppis, jota en tuntenut laisinkaan (kaikki tyttöjä). Myös poikaystäväni tuli mukana. Hän ja uusi kämppis alkoivat välittömästi tutustua toisiinsa ja keskustella kahdenkeskeisesti. Olimme aikaisemmin unessa miettineet poikaystäväni kanssa, että haluaisimme kokeilla threesomia. Menin tämän uuden kämppiksen sänkyyn odottamaan/nukkumaan. Sängyssä oli multaa tai hiekkaa. Sitten (tätä en muista tarkaksi) kokeilimme threesomia. Tämän jälkeen poikaystäväni ja uusi kämppis ilmoittivat, että haluavat panna uudestaan... mutta nyt kahdestaan. Suutuin silmittömästi ja hakkasin ja potkin poikaystävääni ja huusin ja itkin ja raivosin.

Petetyksi tulemisen pelkoa? Olen tosielämässäkin miettinyt, että halaisin kokeilla threesomia, mutta onko tämä nyt joku varoitus, että ei missään nimessä kannata?


Otsikko: Vs: Unisymboleiden pieni ABC
Kirjoitti: Sic itur ad astra - 17.02.2012 17:21:51
Mitä meinaa unessa ennustaja, selvännäkijä,noita ja tarot-kortit. Näitä esiintynyt unissani usein.  :o


Otsikko: Vs: Unisymboleiden pieni ABC
Kirjoitti: Emelia - 18.02.2012 22:32:40
Olen viime öinä nähnyt hyvin hämmentäviä unia.. en oikein ymmärrä niiden teemoja ja sekavia ovat olleet, mutta tiettyjä juttuja on noussut esiin... yhdessä unessa olin menossa töihin tehtaaseen, jossa tehtävämme olisi ollut kerätä liukuhihnalla kulkevan maa-aineksen seasta turvetta, joka oli todella harvinaista ja tarkkuutta vaativaa...

Toisessa unessa olin lähdössä jonnekkin.. reissuun tai "jatkoille", paikkaa piti vaihtaa ja taksia odotettiin, tutun naissuharin taksi sitten kaartoikin paikalle ja se oli semmoinen harmaa Anglia ;) sinne ängettiin kamujen kanssa, mut kulta jäi uupumaan... ihmettelin et missä se oikein on, kun taksi lähti liikkeelle ja yritin soittaa sille, mut eihän puhelut ikinä onnistu unissa, numeroa ei löytynyt..mutta kuinka ollakaan sitten näin sen tulevan rappukäytävästä ruskeassa jänispuvussa.. että tämmöisiä tällä kertaa.. Jos joku haluaa tulkita, niin siitä vain... ;)


Otsikko: Vs: Unisymboleiden pieni ABC
Kirjoitti: Emelia - 19.02.2012 00:50:21
Ai niin ja tuosta jäi muuten pois se että tuossa jälkimmäisessä unessa mulle ehdoteltiin Ouluun muuttoa ja mä olin ihan et WHAAT... ja sit totesin vaan etten tunne sieltä ketään ... paitsi Lillin tietty... :)


Otsikko: Vs: Unisymboleiden pieni ABC
Kirjoitti: Metsänkeiju - 26.02.2012 23:53:42
tanjatanjatanja Kyllä mulla tulee olo että varoitus, ettei kannata... se ajatus, treesome, siellä sängyssä oli multaa ja hiekkaa. Mitä ne voisivat symboloida sulle? Itelle tulee mieleen maa, maadoittuminen, kiinteä jalusta jolla olla elämässä.. ja se treesome jotenkin toisi/aiheuttaisi semmoista, esim. toiveissa jotenkin, jollain lailla? Omat mielikuvasi on paikkaansapitävimpiä. :) ja se tunne, mikä unesta sulle välittyy, että mitä se meinaa, onko se alitajuinen tieto tai pelko, että tulisit sitten mustasukkaiseksi/treesome ei olisikaan loppujen lopuksi hyväksi suhteellenne. :)


Otsikko: Vs: Unisymboleiden pieni ABC
Kirjoitti: mouru - 27.02.2012 00:14:31
Yritin tältä foorumilta ettiä mutten löytänyt, että mitä mahtaa tarkoittaa unessa naulat, jotka on laitettu kämmenen läpi? Unessa toisen kämmenen läpi meni 2 ja toisen 3 naulaa.


Otsikko: Vs: Unisymboleiden pieni ABC
Kirjoitti: Suljin - 01.05.2012 20:57:55
Mitähän vois meinata vesi, joka yllättää siellä täällä, tulee satunnaisesti voimakkaalla paineella sivusta ja
sitä yrittää väistellä? En ollu millään erityisellä mielialalla unessa, yritin vain väistellä niitä vesisuihkuja,
ehkä vähän nauratti, ja päästä kuivana esittelemään itselleni tärkeän ihmisen läheisilleni.

Musta tuntuu, että tässä on jokin selvä viesti mulle, mutta oon yrittäny tutkia noita vesitulkintoja ja en
kuitenkaan oo päässy vielä kiinni...


Otsikko: Vs: Unisymboleiden pieni ABC
Kirjoitti: nikki - 01.05.2012 22:45:41
Suljin
Oisko vesisuihkujen väistely sitä, ettei haluais jonkun homman vesittyvän?
Väistelee "uhkia" ettei menis hukkaan tehty työ?


Otsikko: Vs: Unisymboleiden pieni ABC
Kirjoitti: Suljin - 01.05.2012 23:39:51
Ei oo ainakaan mitään tietoisia uhkia, mitä pitäis väistellä :idiot2:
Paitsi jos se oli enneuni niin sitte toi sopis loistavasti, koska uhka on paraikaa päällä,
mutta ei sekään ehkä tunnu oikeimmalta kuitenkaan...


Otsikko: Vs: Unisymboleiden pieni ABC
Kirjoitti: Venku - 02.05.2012 19:20:06

Seinä, Muuri
Seinä unessa kertoo rajoituksista, esteistä ja vastoinkäymisistä. Jokin estää etenemistäsi. Sinua ympäröivät ehkäpä omat vanhan tapasi ja ajatusmallisi, jotka estävät matkan teon.
Jos hyppäät muurin yli, voitat hankalat esteesi ja onnistut.
Jos hajotat seinää tai muuria, kertoo se siitä, että murskaat ongelmasi ja ylität omat rajoitteesi. Jos seinä murenee, olet noussut helposti ongelmiesi ja suojamuuriesi voittajaksi.
Jos rakennat seinää tai muuriam edustaa se huonoa ihmissuhdetta tai lapsuuden traumaa. Se kertoo myös siitä, että olet hyväksynyt omat rajoitteesi.
Jos piileskelet seinän tai muurin takana, sinua hävettävää myöntää ääneen yhteytesi johonkin tai johonkuhun.
Jos sinut heitetään tai singotaan seinän tai muurin läpi, se tarkoittaa kirjaimellisesti sitä, että sinun on hajoitettava ympärillesi rakentamasi seuojamuurit. On aika seikkailuille ja tutkimusmatkoille.
[/quote]

Näin unta kevättalvella, että asuttiin miehen kanssa omakotitalossa ja sinne tarvittiin lisää väliseiniä, pienen tahtojen taiston jälkeen mies lupasi, että ostetaan sit ne seinät. Seinät laitettiin paikoillleen ja ei mennyt kuin hetki niin tajusin unessa, että seinät on väärässä paikassa eikä niinkuin pitäisi olla. No nyttemmin ollaan erottu.


Otsikko: Vs: Unisymboleiden pieni ABC
Kirjoitti: olga0123 - 29.05.2012 09:37:23
Jostain syystä nään aika useastikkin että putoan, mutta herään aika ennen kuin osun mihinkään ja sit nään välillä sellaisia unia että minua jahdataan.


Otsikko: Vs: Unisymboleiden pieni ABC
Kirjoitti: Emelia - 01.06.2012 07:01:43
Näin jälleen pitkästä aikaa unessa tornadoja.. tällä kertaa niitä oli monta ja ne olivat kahdessa eri ryhmässä.. toiset olivat vasemmalla taivaanrannalla ja toiset oikealla.. keskellä oli aukko.. tornadoita oli 4-5 molemmissa ryhmissä ja ne etenivät kohti sitä paikkaa, jossa olin ja lähestyivät toisiaan myös.

Tälläkään kertaa en niitä pelännyt, vaan nyt otin innoissani valokuvia niistä.. maisemassa oli värikkyyttä ja taisi näkyä myös sateenkaari tai toinenkin.

Näen unia näistä tornadoista aina välillä, yleensä niitä on vain yksi, mutta tällä kertaa oli monta.. tulkintaa en ole tälle varsin epäsuomalaiselle ilmiölle unisanakirjoista löytänyt, enkä unistakaan oikein ole sitä itselle saanut selville.. Olisiko kellään ideoita?


Otsikko: Vs: Unisymboleiden pieni ABC
Kirjoitti: Mousan - 06.06.2012 13:01:00
Heipä hei! Tänä yönä näin aika merkillisen unen. Siinä oli mummini ja yhden kaverini ex-tyttöystävä poimimassa omenoita ja oliiveja takapihallamme. He veivät omenamme johonkin lähteeseen ja lähtivät pois. Sitten minä kävelin huoneeseeni johon eräs pitkä ystäväni tuli ja hän halusi punaista omenaa. Annoin hänelle punaista omenaa mutta se tippui hänen sormeensa ja se sormi murtui. Sitten hän lähti itkien kotiin. Unessa olin matkalla olohuoneeseeni jossa äitini laittoi hirttököyttä. Hänellä oli hiukset korvien takana ja hän oli jotenkin merkillisen näköinen. Huusin hänelle: Mitä sä oikein teet!  Äitini oli vain hiljaa ja jatkoi hirttököyteen menesmistä. Sain juurijajuuri estettyä hänen putoamista tuolilta ja sitten heräsin.Saisinko tähän uneen jotain vastauksia mitä nuo asiat tarkoittavat? :O
Kiitos :3


Otsikko: Vs: Unisymboleiden pieni ABC
Kirjoitti: Verninia - 22.07.2012 22:24:50
Näen aina aika-ajoittain unia lentämisestä. Olen tavoittanut saman vapauden tunteen sukeltamalla. Vesi on vähän kun ilma.

Kannattaa muuten kirjoittaa uniaan ylös, varata vaikka erillinen unipäiväkirja ja kirjoittaa aamulla se mitä muistaa ja mitä jäi mieleen. Tekstit toimii linkkinä uniin ja jälkeenpäinluettuna ainakin omat uneni ovat ennakoineet hyvin tulevia tapahtumia, vaikken sitä sillä hetkellä ole ymmärtänytkään! Hullua miten unimaailma tietää asioita ennen ihmistä!


Otsikko: Vs: Unisymboleiden pieni ABC
Kirjoitti: L8TE - 05.08.2012 00:47:39
Minulla olisi kymysys...

Näin tuossa vähän aikaa sitte unen jossa juoksin tuntemattoman tytön kanssa,
jolla oli ruskeat pitkät hiukset, jossain, en tiedä missä.
yht äkkiä me pysähdyimme oven kohdalle ja menimme sisään.
huone oli pieni ja tyhjä ja siellä oli valkoiset seinät.
Siellä ei ollut muita kuin me kaksi.
käännyin tyttöä kohti, hän tuli lähemmäksi ja suutelimme kahdesti.
tämän jälkeen uni loppui ja minulle jäi todella mukava olo.

mahtaako tämä uni tarkoittaa jotain ja jos niin mitä?


Otsikko: Vs: Unisymboleiden pieni ABC
Kirjoitti: mouru - 05.08.2012 17:33:00
Mitä meinaa unessa pahat henget joita itse yritin pitää hallinnassani, ja sitten aloin pelkäämään niitä ja kävin rukoilemaan Jumalaa?

Unessa eräässä kohdassa ajoin autoa ja risteyksessä sanoin hengille kääntyväni vasemmalle vaikka oikeasti käänsin rattia oikealle ja sitten raivosin niille hengille kun eivät totelleet vaan käänsivät rattia juuri sinne minne oikeestaa pitikin ... Sitten siis pelästyin että menetän niiden hallinnan ja kävin rukoilemaan ja heräsin sitten siihen kauheen pelästyneenä.


Otsikko: Vs: Unisymboleiden pieni ABC
Kirjoitti: kosmonautti - 05.08.2012 21:11:40
Eikös se vasen kuvaa alitajuntaa yms. ja oikea järkeä ja tietoisuutta.  Eli pelkäätkö käyttää enemmän alitajuntaasi, henkisiä kykyjäsi ja henkimaailmaa? Autohan kuvaa sinua itseäsi ja elämänkulkuasi...


Otsikko: Vs: Unisymboleiden pieni ABC
Kirjoitti: nikki - 05.08.2012 21:33:59
Helmi on Kuun "kivi", ja Ravun.
Että ei mene vilunkihomma läpi, aitoja tunteita olla pittää.


Otsikko: Vs: Unisymboleiden pieni ABC
Kirjoitti: L8TE - 05.08.2012 22:54:18
Minulla olisi kymysys...

...johon ette vastanneet, re-postasin tämän, koska minua jäi todella mietityttämään kyseinen uni.

Näin tuossa vähän aikaa sitte unen jossa juoksin tuntemattoman tytön kanssa,
jolla oli ruskeat pitkät hiukset, jossain, en tiedä missä.
yht äkkiä me pysähdyimme oven kohdalle ja menimme sisään.
huone oli pieni ja tyhjä ja siellä oli valkoiset seinät.
Siellä ei ollut muita kuin me kaksi.
käännyin tyttöä kohti, hän tuli lähemmäksi ja suutelimme kahdesti.
tämän jälkeen uni loppui ja minulle jäi todella mukava olo.

mahtaako tämä uni tarkoittaa jotain ja jos niin mitä?


Otsikko: Vs: Unisymboleiden pieni ABC
Kirjoitti: nikki - 05.08.2012 23:04:22
Juoksemisesta tulee mieleen kiire, tai asia tapahtuu nopeasti.
Pitkät hiukset, jos vielä irrallaan kuvaavat elinvoimaa, ei kahlittua seksuaalisuutta.
Valkoinen väri uutta alkua.
Toinen suudelma voi sinetöidä asian?


Otsikko: Vs: Unisymboleiden pieni ABC
Kirjoitti: L8TE - 06.08.2012 13:15:45
Kiitos Nikki,  :smitten:

Ja olen itsekin miettynyt että se voisi juuri tuota tarkoittaa,
mutta halusin vain varmistaa sen asiantuntijalla ;D


Otsikko: Vs: Unisymboleiden pieni ABC
Kirjoitti: ||hennaa - 07.08.2012 15:34:30
Hei!
osaisiko joku kertoa mulle mitä mun uneni oikein tarkoittaa.?
oon nähny näitä unia jo viikon ajan ja niissä esiintyy aina vastasyntyny poikavauva, joskus niitä on kaksikin
tai näen raskaana olevan naisen.
avain on myös sellaane joka esiintyy paljon mun unissa. =D


Otsikko: Vs: Unisymboleiden pieni ABC
Kirjoitti: scarymonster - 07.08.2012 23:33:21
Hei mua alko häiritsee mun uni minkä mä oon nähny muutaman kerran ja mä en osaa tulkita sitä. Voisko joku auttaa mua tulkitsee sen?


mä muistan vain pätkiä siitä unesta, kun se oli aika sekava.

ensimmäinen muistikuva oli se ku mun isä perheineen, kummisetä ja joitain muit tuli käymää jossai ihan ihme paikassa,
me näytettii huoneet ja et missä kukakin nukkuu ja niin edes päin.

Se katkes.

seuraava muistikuva oli sitä ku mä pyysin ihmisii ottaa kahvii ja syömä kakkuu ja sillo isä ja mun kummisetä alko tekee ite
kakkuu, vaik sanoin niille et tuol on kakkuu, no ne teki sitä siinä ja sit yht äkkii isä sano välinpitämättömästi et ne menee
kattoo matsii et mä teen sirin (pikku sisko) kaa sen kakun valmiiks, et vaik ei osattas ni meijän pitää opetella.

seuraava muistikuva on se et nuorisoo on siel keittiös mis sillo kaikki asuttiin (anoppi ja mies) sit yht äkkii siihe
ikkunan taakse tuli autolla jotai porukkaa ja rupes ensin riehuu siinä, no sit yht äkkii siin oliki yhellä ase ja siin oli kans semmonen
jonka mä niinku tiesin, no sit yht äkkii se ase laukes ja osu siihe mun tunteman tyypin jalkaa ja siitä läpi auton oveen.
no tietenki ne lähtee siit karkuu ku siihe oli kuuleman mukaan poliisit tulossa.

sit se oli pätkässy iha hetkeks mut next muistikuva oli se ku me tytöt oltii lähetty ulos kattoo et mikä siel on ni sit sinne tuliki
yht äkkii robootteja poliisien sijaan ja alko haistelee autoja ja avaa niitten kattoja. ihmisistä ne ei tykänny ollenkaa, sillä jos
ykski ihminen meni niitten lähelle ni ne tappo sen.

sit seuraava kuva oli se ku olin eksyny jonnekki ja mul ei ollu puhelint mukana ja sit yht äkkii se oliki mun taskus ja mieheni soitti
siihe. sit joku muija tuli pyörällä ja kysy et näiks mä sen muijan joka ajeli sen tutun autolla ja ampu sitä toista muijaa jalkaan.

sit pätkäs aika pitkäks aikaan.

viimenen muistikuva tuosta kammottavasta unesta oli se ku sukulaiset oli lähössä ja olin saattamassa iskää ja ihanaa
kummisetääni. faija ei meinannu päästää mua irti ja sanoin sille et menee nyt et sitä odotetaan et soitan sille sit illalla.
se tietenki sano siihen et ei tarvii ettei oo aikaa, niin välinpitämättömästi et aloin itkee ja juoksin sinne mis me asuttiin sillo ja
lysähdin lattialle ja aloin itkee ja siihen mä heräsin. lattialla tyynyä rutistaen ja itkien.


Otsikko: Vs: Unisymboleiden pieni ABC
Kirjoitti: Tummasilmä - 16.08.2012 11:14:46
Hei,
En yleensä muista uniani, mutta näin tässä  jokunen yö sitten unen joka jäi mieleen. Osaisiko joku kertoa mitä meinaa, vai onko jäänyt mieleen sen vuoksi että on "outo"  :D.

Siis, olin unessa menny töihin ilmeisesti jonkinlaiseen huoltoasemaravintolaan, se oli pieni ja sellainen "amerikkalaisen" oloinen. Opettelin käyttää kassaa ja nainen siinä unessa neuvo sitä, naista en tarkemmin nähnyt, sellainen keski-ikäinen. SIihen tuli asiakas joka osti kondomi-paketin, jonka hinta oli vastapäisen hyllyn yläreunalla pienellä paperilapulla, josta en yrityksistä huolimatta saanut selvää. Asiakas -nuori hämmentynyt mies- maksoi sen paketin pelikorteilla! Niitä oli kolme joista kahta alimmaista en nähnyt muuta kuin että olivat ilmeisesti herttoja, päälimmäinen oli pata 17!!!! Koitin lyödä maksua kassaan siinä onnistumatta, aikani yritin ja sitten uni katkesi kellon soittoon.

Outo uni, miksi jäi mieleen?


Otsikko: Vs: Unisymboleiden pieni ABC
Kirjoitti: Raputin - 17.08.2012 20:27:35
Mulla olisi täällä kirja jossa on 3300 unta selityksineen mutta en jaksa kirjoitella kaikkea tänne  ::)

Jos tältä foorumilta ei ole löytynyt kaipaamiasi selityksiä; lähetä minulle yv:tä niin katson löytyykö tuosta kirjasta :D


Otsikko: Vs: Unisymboleiden pieni ABC
Kirjoitti: Metsänkeiju - 18.08.2012 04:50:40
Nenna A avaimet symboloi lukkoja elämänsä henkisiin ongelmiin / käsitteillä oleviin / käsittelemättä jättämämiin traumoihin/kokemuksiin.. jotka tulee nyt käsitellä. :) Teet työtä koko ajan, mutta antaudu enemmän itse Elämälle! <3 <3 :smitten: :smitten:


Otsikko: Vs: Unisymboleiden pieni ABC
Kirjoitti: ||hennaa - 28.08.2012 22:13:05
Nenna A avaimet symboloi lukkoja elämänsä henkisiin ongelmiin / käsitteillä oleviin / käsittelemättä jättämämiin traumoihin/kokemuksiin.. jotka tulee nyt käsitellä. :) Teet työtä koko ajan, mutta antaudu enemmän itse Elämälle! <3 <3 :smitten: :smitten:


 kiitos Metsänkeiju! <3


Otsikko: Vs: Unisymboleiden pieni ABC
Kirjoitti: Lemmikki - 16.09.2012 13:33:28
Voisiko joku tulkita, mitä LEHMÄ unessa tarkoittaa? Lehmä oli ruskea, aika pieni ja asui lemmikkinä kotonani ;D Se seurasi minua joka paikkaan kuin kissa ja oli todella suloinen. Terve hyvä lehmä mielestäni ;D Lisäksi näin unta mustasta lehmäkarjasta, joka märehti niityllä tyytyväisen näköisenä. Lehmät nyt kiertelevät minua unissani :smitten: Lehmä noin muutoin on minusta ihana lempeä eläin.

Kiitos jos joku tulkitsee :smitten:


Otsikko: Vs: Unisymboleiden pieni ABC
Kirjoitti: Emelia - 12.10.2012 11:10:06
Huh-huh... minä olen koko viikon joka yö järjestänyt jotain tapahtumaa / jotain juhlia.. mutta juhlimaan asti en ole päässyt tuosta järjstämisestä ja asioiden huolehtimisesta huolimatta... mitähän tässä nyt valmistellaan..?


Otsikko: Vs: Unisymboleiden pieni ABC
Kirjoitti: Titanya- - 12.10.2012 13:43:26
Mitä tarkoittaa unessa nähty päivämäärä?
näin reilu kuukausi sitten unta, jossa olin äitini vanhempien kanssa järvellä. Olimme lähdössä pois ja autoni luona mamma kysyi papalta että muistaako hän minun syntymäpäivääni. Pappa katsoi minua silmiin, tuumi hetken ja sanoi "kesäkuun 20." syntymäpäiväni ei ole silloin vaan talvella helmikuussa. olen yrittänyt pohtia liittyisikö uni johonkin edeltävien päivien tapahtumiin mutta ei ole mitään mikä olisi siihen viitannut. Mitä ihmettä päivämäärä tarkoittaa vai onko se vain joku sattuma? kaksi-kolme yötä unen näkemisen jälkeen pappa nukkui pois, mutta ei kai kyseessä mikään enneuni ole ollut, koska päivä oli 29.8..


Otsikko: Vs: Unisymboleiden pieni ABC
Kirjoitti: sarvikuono - 15.10.2012 16:40:29
Taannoin näin unen jossa pappani kanssa istuimme kesämökin saunanverannalla ja hän sanoi minulle että muista ottaa korikaiuttimet pois vintiltä.
sellaiset punotut päälliset omaavat radiokaiuttimet. sellaisia ei ole koskaan meillä ollut olemassa ja vinttiä tutkittuani en ole sieltä löytänyt mitään erityistä.


Otsikko: Vs: Unisymboleiden pieni ABC
Kirjoitti: nanuli69 - 22.10.2012 20:07:47
Kiitos kun laitoit noita selityksiä, mutta en oikein löytänyt selitystä esim. toissaöiseen kahteen uneen. Näin unta, että minulla oli kaksoistytöt. Toisen niistä kuitenkin tapoin tappavalla pistoksella. Minulla oli suuri ruisku kädessä ja päätin vaan yhtä-äkkiä tappaa toisen lapsista.  Kaduin sitä hirveästi teon jälkeen ja rukoilin, että tämä olisi unta ja kohta heräisin. Sitten toinen uni oli sellainen, jossa minulla oli leuassa tonen suu. Paljon tosin pienempi. Kun avasin suun siellä olevat hampaat oli kuin ruosteen peitossa. Sitten kun rapsutin niiden pintaa, huomasin että ruskeat palat irtosivat helposti isoina lohkoina hampaiden pinnalta. Alla oli upet valkoiset ja tasaiset hampaat. Ajattelin vielä, että voikun minun oikeankin suun hampaat olisi yhtä valkoiset. Toinen suu tuntui luonnolliselta, ajattelin vain ,että miksi juuri minulle oli tullut sellainen. Onko kellään ideoita mitä nämä unet voisivat tarkoittaa.


Otsikko: Vs: Unisymboleiden pieni ABC
Kirjoitti: Heart - 29.11.2012 14:29:08
Hei, näin seuraavanlaisen unen. Olin löytänyt uuden kodin ja käynyt katsomassa sen hämärässä. Seuraavan kerran menin paikalle valoisaan aikaan ja huomasinkin sitten kaikenlaista eli asunto oli ihan ränsistynyt, menin koko kodin läpi kauhistellen ja saavuin terassille, josta aukeni kaunis näkymä, liplatteleva meri ja kaunis maisema. Ihastelin sitä ja ajattelin että tämä on terassi kyllä todella hieno. Kun palasin taas ränsistyneen kodin läpi ulos, totesin, etten voi maisemasta huolimatta asua täällä. Heräsin unesta helpottuneena, että minullahan on hyvä koti. Uni jäi mieleeni koska se oli hyvin selkeä.


Otsikko: Vs: Unisymboleiden pieni ABC
Kirjoitti: neverknow - 05.12.2012 06:25:46
Tämä oli paremminkin rajatapaus, tai niin että tidostin yrittäväni käydä nukkumaan, mutten ollut vielä unessa..minulle ojennettii kultainen mitalli/lantti jossa luki 1, ja muistan sanoneeni vielä kiitos ja sitten havahduin..mitä mahtaa tarkoittaa? en ollut kuitenkaa voittnut tietääkseni mitään kongreettista paitsi että joo :D voikohon näin ajatella..olen ottanut opikseni monessa asiassa ja nyt teen jopa toiveistani katrtan tyynyn alla :)


Otsikko: Vs: Unisymboleiden pieni ABC
Kirjoitti: marija - 13.12.2012 23:13:37
Minä (naisimmeinen) katselin itseäni peilistä ja ajoin partaani.. Ja sitä partaa oli oikeasti, ei ihan vähän, muttei musta pukiksi ois kuitenkaan ollu :) Muistan kuinka unessa ihmettelin asiaa.. Mitäs se vois tarkoittaa??


Otsikko: Vs: Unisymboleiden pieni ABC
Kirjoitti: Siiri 58 - 14.12.2012 00:40:05
Tyttäreni (19v) näki unta että hänen vasemman puoleinen kulmahammas irtosi.
Seuraavana yönä hän näki että hän nukkui unessa ja näki valkosuklaasta olevan ristin joka hajosi palasiksi.hän oli huutanu täysillä sitä kun uni oli tuntunut pelottavalta.
kolmantena yönä näki että minä(äiti) ja siskonsa tapettiin(kaikki tapettiin?oli muitakin)
neljäntenä että mamma joutuu sairaalaan....(pappa sinne sitten lopulta joutui)
Nyt ihmettelee,mistä nämä painajaiset nyt yhtäkkiä tulivat uniin ja mitä ne tarkoittaa.

Asumme kaikki eri paikka kunnilla yksinämme ja tämä tytär on asunut vajaa vuoden yksin opiskelupikkakunnalla yhen talon yläkerrassa.Viikonloppuisin ja harjoitteluajat asuu kotona.viikolla ollaan yhteydessä tietokoneen kanssa.
Olemme aika kiinteessä suhteessa toisiimme, isä lähti 10v toisen naisen mukaan ja perusti perheen.Nyt tämä tytär opiskelee lähihoitajaksi ja sen mukana ajatuksiin tullu et on huolissaan äidin terveydestä,ym.
 


Otsikko: Vs: Unisymboleiden pieni ABC
Kirjoitti: lallitopotku - 09.02.2013 15:46:40
Heips!
mitähän mahtaisi tarkoittaa kun näen unia vain viikonloppuisin kun voin nukkua pitkään aamulla?
ja olen nähnyt perättäisinä viikonloppuina samasta henkilöstä unta,vaikkakin vähän erilaista unta.
unen henkilö on serkkuni. hän asuu eri maassa kuin minä ja tunnemme toisemme mutta emme ole kovin läheisiä.
Hänellä on huume ongelma.
Sitten uniini -> näin viikko sitten unta että olin serkkuni kanssa laivalla, jossain bilepaikassa. paikka oli kuitenkin aika rauhallinen. nojasimme kaiteeseen molemmat ja tunnelma oli vähän jännittynyt. me olimme läheisissä väleissä ja ihan kuin halaisimme välillä toisiamme ja hyväilisimme.
Eilen näin unta taas serkustani. hän oli minun makuuhuoneessani ja katseli huonetta ja keskustelimme ruotsin ja englannin kielellä. yht äkki olimme sängyssä mutta emme tehneet mitään tuhmaa.. laitoin jalan hänen päälleen kun olimme sängyssä maaten. hän torjui minut ja otti jalan pois. mitä tämä tarkoittaa?? sitten uni jatkui , olimme jossain pellolla, minulle  tuli mieleen jotkut huumeviljely pellot sitten olimme takaisin kotona. meillä oli ruokailu ja keittiössä oli astiat valmiina pöydällä. menimme pöytään. keittiö ei ollut minun kotonani. me joimme mehua ja serkkuni lasissa oli jokin nokare. en tiedä mikä se oli, mutta luulen että jokin huume, hän laittoi sen huulen alle niinkuin nuuskan. sitten serkkuni meni aivan punaiseksi ja aivan kuin ei saisi henkeä. kysyin miten hän voi ja olisiko hänellä wc hätä? sitten uni loppui.

 miksi se loppui näin? mitä tämä kaikki merkitsee? vastatkaa ihanat ihmiset! :)


Otsikko: Vs: Unisymboleiden pieni ABC
Kirjoitti: Indium - 10.02.2013 17:46:48
Hei lallitopotku,

Itsellänikin aamupäivän unet ovat värikkäimpiä ja tapahtumarikkaimpia kaikista. Luultavasti näet unia muulloinkin mutta unohdat ne (ihmisille hyvin tavallista), nuo värikkäät tapaukset sitten jäävät mieleen paremmin.  :)

Oisiko sinulla alitajuista huolta ja kaipuuta serkkuasi kohtaan? Addiktoitunutta ihmistä on tunnetusti vaikea tavoittaa, unessa olette lähellä mutta hän osittain torjuu sinut  :-\
Wc:ssä ihminen puhdistautuu. Serkkusi käyttää jotain ainetta ja ei saa henkeä. Jos ei hengitä, niin kuolee pian. Kysyt onko vessahätä... eli pitäisikö hänen sinun mielestäsi äkkiä "puhdistaa" itsensä?


Otsikko: Vs: Unisymboleiden pieni ABC
Kirjoitti: lallitopotku - 13.02.2013 15:07:33
hei!
Kiitos vastauksesta. vähän tuollaista olen itsekkin mietiskellyt...
onko meillä öisin jokin yhteys hänen kanssaan vai mitä tarkoitat? :)


Otsikko: Vs: Unisymboleiden pieni ABC
Kirjoitti: Indium - 14.02.2013 12:06:12
Aa, lähinnä sitä tuumailin että unien tarinoissa hän on lähelläsi, vierelläsi eli se varmaan symboloi ikävääsi, että sinä toivoisit tavoittavasti hänet paremmin, ja jännitys ja hänen torjuntansa symboloi sen vaikeutta... MUTTA ei sitäkään nyt täysin tarvitse laskea pois, etteikö yhteys olisi vahvempikin ja toistensa luona voisi "vierailla" unissa. :)
Useimmat unet ovat kyllä vain oman pään ja tunteiden selvittelyä, mutta muitakin asioita tapahtuu silloin tällöin.  :)


Otsikko: Vs: Unisymboleiden pieni ABC
Kirjoitti: lallitopotku - 16.02.2013 23:04:11
Kiitos jälleen mainiosta vastauksesta! palapelin palaset alkaa loksahdella paikoilleen! :)
on tämä jännää touhua.


Otsikko: Vs: Unisymboleiden pieni ABC
Kirjoitti: lallitopotku - 25.02.2013 21:53:00
moikka!

Mitähän mahtaisi tarkoittaa kun näin jälleen unta tästä serkusta joka asuu toisessa maassa.
Tällä kertaa näin että hän istui olohuoneessamme, menin hieromaan hänen hartioitaan, hän sanoi että ei tykkää mutta kättä voisin hieroa, sis. olkapään ja kyynärpään väliltä. näin käsitaipeessa pistojälkiä( huumeneuloista) en sanonut tai kommentoinut sitä millään lailla.
MItä ihmettä tämä hieromis juttu meinaa??Otsikko: Vs: Unisymboleiden pieni ABC
Kirjoitti: Indium - 03.03.2013 12:14:48
Lallitopotku,

Hierojalla kai yleensä käydään, kun on väsynyt tai jumissa. Itse tuosta ajattelisin, oikeastaan edellisiinkiin uniin ihan hyvänä jatkumona, että jokin huoli sinulla on hänen jaksamisestaan, ja tahtoisit pystyä vaikuttamaan siihen. Tosin et unessa sano mitään, kun näet pistojäljet - ja lisäksi hän rajoittaa sitä, mistä kohtaa saat hieroa. Se, että hän pyytää sinua hieromaan kohtaa jossa on neulanjälkiä, voisi tarkoittaa omaa toivettasi siitä, että voisit auttaa addiktioon liittyvissä asioissa, mutta pystytkö sanomaan hänelle, että olet huolissasi?

Vähän on jäänyt vaivaamaan tuo aikaisempikin unesi, jossa olitte keittiössä syömässä. En sanonut siitä aiemmin mitään erityistä, mutta perinteisesti ajatellaan, että keittiö on kodin sydän, ja unen keittiö symboloi vastaavasti sydämen asioita - ja jos unen keittiössä on joku ihminen, yleensä ei voi sanoa että olisi mikään turha tyyppi.
Lisäksi, itselläni syöminen tai sen suunnittelu unissa liittyy aina jonkinlaisen läheisyyden kaipuuseen, tosin en ole ihan varma kuinka universaali tuo on.  :)


Otsikko: Vs: Unisymboleiden pieni ABC
Kirjoitti: marija - 01.07.2013 05:05:37
http://www.avatv.fi/minisaitit.shtml/ennustaja/unet/tulkitse-unesi-unien-avainsanat/2011/01/1040574


Otsikko: Vs: Unisymboleiden pieni ABC
Kirjoitti: wemppu92 - 02.07.2013 16:53:35
Moi! Näin viimeyönä unta,että tapoin pikkuveljeni paljain käsin (nyrkeillä) ja vain sen takia,koska hän varasti röyhkeästi autoni. Unen aikana tunsin syvää vihaa,mutta myös helpottuneisuutta,sillä sain veljeni pois jaloista. Me emme ole minkäänlaisissa väleissä keskenämme. Ja tämä ei ole ensimmäinen kerta kun näen tällaista unta,ja vielä samasta ihmisestä.


Otsikko: Vs: Unisymboleiden pieni ABC
Kirjoitti: Abernathy - 03.08.2013 21:33:49
Hei, osaisiko joku aiheeseen perehtynyt auttaa. Olen hyvä muistamaan uniani, muistan joitakin lapsuudesta saakka ja muistan lähes kaiken mitä olen unijaksoni aikana nähnyt. Välillä jotkut unet jäävät askarruttamaan kuten kaksi viimeisintä. En ole ennen uneksinut kissoista mutta nyt olen kahtena yönä peräkkäin. Ensimmäisessä puna-oranssi kissa käyttäytyi agressiivisesti valko-mustaa kissaa kohtaan. Olimme lapsuudenkotini takapihalla ja omistin unessa molemmat kissat (valitettavasti en omista todellisuudessa). Punainen kissa puri päähän toista ja tämän jälkeen erotin ne ja sitten syötin ne käyttämällä molempia käsiä. Toruin punaista kissaa ja huolestuin että kuinka voin pitää molemmat. Tämän jälkeen kissat ottivat vielä yhteen ja uni loppui. Seuraavan yön unessa punaista kissaa ei ollut mutta taas niitä oli kaksi. Mustavalkoinen ja joku toinen joka jäi hahmon asteelle. Tumma kuitenkin. Näitä paijasin ja halailin. Mitä tämä mielestänne tarkoittaa? Unien jälkeen on ollut vähän outo olo ja näen ne juuri ennen heräämistä mutta todella intensiivisinä.


Otsikko: Vs: Unisymboleiden pieni ABC
Kirjoitti: maaret - 20.08.2013 16:33:27
Unien luokitus

a) Kaikki terävät esineet - puukko, sakset, miekka jne. - enteilevät huonoja uutisia.
b) Puhtaat ja kiiltävät esineet tietävät onnea; likaiset ja kiillottomat onnettomuutta.
c) Kaikenlainen nouseminen - esimerkiksi tikkaita, portaita, köyttä tai liukuportaita pitkin - enteilee aina menestystä. Laskeutuminen tai putoaminen viittaa takaiskuihin ja epäonnistumisiin. Mitä korkkeammalle nouset, sitä suurempi menestys; mitä alemmaksi putoat, sitä suurempi takaisku.
d) Viihdeunet voivat enteillä onnea tai onnettomuutta. ENne on hyvä jos nautit unessa radio- tai tv-ohjelmasta, elokuvasta tai näytelmästä. Jos olet ikävystynyt, tai jos ohjelma peruuntuu tai osoittautuu pettymykseksi, enne on huono.
e) Jotkut unikuvat voivat enteillä joko hyvää tai pahaa ulkomuotonsa ja/tai sisällönsä perusteella. Esimerkiksi täysi kaappi viittaa hyvinvointiin, tyhjä puuutteeseen. Tyyni vesi tarkoittaa onnea, myrskyinen taas vaikeuksia ja samea onnettomuutta. Seuraavassa lisää esimerkkejä kuvista, joiden merkitys saattaa vastaavasti vaihdella:


elonkorjuu, kirje, maisema, ruoho, haju, kori, malja, ruokakomero, häkki, kuppi, olki, silta, ilma, köynnös, pankki, taivas, juoma, lasi, pelto, tie, kanava, lato, pilvi, tori, kasvi, luuta, polku, tuuli, kellari, maatila, puutarha, varasto

f) Unissa esiintyvät esteet ilmoittavat edessä olevista vaikeuksien ankaruuden. Esimerkiksi helposti avautuva ovi viittaa pieniin hankaluuksiin, tiukasti kiinnipysyvä taas voittamattomiin esteisiin. Esteunissa voi esiintyä mm. seuraavia asioita:

aita, kysely, oja, sora, hyppääminen, käveleminen, ompeleminen, torni, ikkuna, laakso, onkalo, tulva, kainalosauvat, labyrintti, paljaat jalat, tutkinto, kallio, liikenne, penger, vankila, kamppailu, lukko, pensasaita, vetoketju, kanjoni, luola, portti, vuori, kilpailu, metsästys, pöytälaatikko, kirjekuori, muuri, saari, kuilu, mäki, salpa

g) Joitain unia pidetään >>vastakohtaunina>>, ts. niiden merkitys on päinvastainen kuin unikuvista luulisi. Esimerkiksi unessa nähty itkeminen ja kurjuus voivatkin tarkoittaa onnea. Vastakohtaunissa voi esiintyä seuraavia aioita:

alemmuus/ ylemmyys               
pelko/ rohkeus
ankara pyrkimys/ takaisku       
rauha/ rohkeus
arvostelu/ kiitos               
riitely/ rakkaus
ilo/ suru                       
tappio/ voitto
innostus/ masennus               
ylellisyys/ köyhyys

Voisiko etsiä/löytää olla myös vastakohdat toisilleen?


Otsikko: Vs: Unisymboleiden pieni ABC
Kirjoitti: Anitaaah - 22.08.2013 21:51:04
Sähkö, risteilevät sähköjohdot, voimalinja ... liikaa sähköä ..

Mitä ne unessa kertovat ??

 :o


Otsikko: Vs: Unisymboleiden pieni ABC
Kirjoitti: babytiger76 - 29.08.2013 22:52:46
Auttakaa minuakin  :)
Näin hiljattain unta, jossa oma rakas kanini pomppi iloisesti sinne tänne, kunnes huomasin, että tismalleen samanlaisia kaneja loikki huoneessa mieletön määrä ja minä mietin, että miten löytäisin omani sieltä. En kuitenkaan ollut kovin huolissani.
     Sitten yhtäkkiä työnsin rattaita, joissa istui oma nuorin lapseni. Hänellä oli kädessään kulho, johon lisäsin koko ajan mansikkajogurttia. Rinnalla juoksenteli myös koira, pieni mahongin värinen, joka oli tosi tottelevainen, villi ja iloinen.Menimme hissiin, joka meni ylöspäin. Sitten saavuimme eläinkauppaan, joka oli kaksiosainen.Ensimmäisessä osassa oli pieneläimet ja tarvikkeita. En kuitenkaan mennyt katsomaan niitä, vaan akvaarioita, joita oli se toinen osa täynnä. Toinen toistaan upeampia. Eläinkaupan myyjä sanoi kuitenkin minulle, että suosittelisi mieluummin minulle jotain liskoa.

Näin samana yönä toisenkin unen, mutta jospa tätä voisi pohtia ensin.Mitä tämä mielestänne voisi tarkoittaa?


Otsikko: Vs: Unisymboleiden pieni ABC
Kirjoitti: sailor - 30.08.2013 09:39:40
Entäs käärmeet unessa?


Otsikko: Vs: Unisymboleiden pieni ABC
Kirjoitti: elenitsa - 09.03.2014 22:06:03
kaarmeet unessa tiedan, et on vihamiehia..ihmisia, jotka eivat pida sinusta


Otsikko: Vs: Unisymboleiden pieni ABC
Kirjoitti: tuikar - 08.04.2014 20:16:21
Näin kahtena viime yönä saman unen kuin joskus kuukausi sitten (silloin myös kahtena peräkkäisenä yönä). Olin korkeassa kerrostalossa melko ylhäällä olevassa huoneistossa, jossa oli jo paljon läheisiäni ja tuttujani ja lisää tuli pikkuhiljaa. Kaikilla oli juhlapuvut päällä, mutta vakavat ilmeet ja kysymys kuului "Olemmeko todella turvassa täällä?" ja vastaus "Kyllä olemme!". Ulkona riehui hurja ukonilma ja myrskysi ja aina myrskyn hieman laantuessa näkyi jokapuolella ulkona sotilaita ja sota-ajoneuvoja. Uni oli outo ja todella selkeä, mutta jostain syystä ei ollenkaan painostava eikä pelottava, vaikka aineksia siihenkin olisi ollut.


Otsikko: Vs: Unisymboleiden pieni ABC
Kirjoitti: Emelia - 21.05.2014 10:49:03
Kahlasin näitä "tulkintoja" lävitse ja päädyin miettimään, että olisiko rotalle muuta tulkintaa kuin sairaus tmv. ?Otsikko: Vs: Unisymboleiden pieni ABC
Kirjoitti: Riitta - 25.06.2014 18:18:47
Rotta symbolisoi myos sairauksia, mutta riippuu tilanteesta; jos naet rotan asunnossasi, se tietaa jotain eparehellista ihmista tai toimintaa jossain asiassa, jos tapat tai karkoitat rotan, se tietaa vaikeuksien voittamista ja rotanpoikaset ilkeita juoruja.

Kerrompa tassa samantien uneni rotasta:
Nain unta etta rotta tai hiiri meni mieheni peiton alle ja aamulla heratessani muistin unen ja olin taysin varma, etta mieheni on sairas;
keskella paivaa han palasi keskenkaiken toista ja hanta pyorrytti ja han joi valtavasti makeita mehuja, vein hanet sairaalaan ja jo samana iltana hanella todettiin sokeritauti...


Otsikko: Vs: Unisymboleiden pieni ABC
Kirjoitti: Lemmikki - 30.09.2014 16:14:02
Mitähän tarkoittaa, kun näkee unessa erityisesti vihreää väriä? En löytänyt tuolta alkupään listoilta kyseistä väriä. Joka tapauksessa olin ulkomailla, Turkissa ja päälläni oli kauniin vihreä puuvillamekko ja etsin kaupasta siihen sopivaa vihreää kaulakorua ja korvakoruja ja niitä kaupoissa näinkin. Muuta sen kummempaa sisältöä unessa ei ollut, mutta vihreä väri oli hallitseva. Olisin kiitollinen, jos joku osaisi tulkita värin  :smitten:


Otsikko: Vs: Unisymboleiden pieni ABC
Kirjoitti: Riitta - 30.09.2014 23:54:05
Vihrea vari yleensa viittaa kasvuun ja hedelmallisyyteen, elaman vitaliteettiin, joissain tapauksissa vihrea on myos kateuden vari, mielestani sait unessasi lisaa energiaa.


Otsikko: Vs: Unisymboleiden pieni ABC
Kirjoitti: Lemmikki - 01.10.2014 13:53:50
Vihrea vari yleensa viittaa kasvuun ja hedelmallisyyteen, elaman vitaliteettiin, joissain tapauksissa vihrea on myos kateuden vari, mielestani sait unessasi lisaa energiaa.

Kiitos Diamond  :smitten: :smitten:


Otsikko: Vs: Unisymboleiden pieni ABC
Kirjoitti: glenda - 06.12.2014 12:19:03
Rotasta täällä olikin jo selityksiä, mutta mitähän mahtaa tarkoittaa, kun rotta muuttuu lepakoksi? Näin unta, että olin lapsuudenkodissani. Laskeuduin itse vintin portaita alas, kun kellarista tuli rotta portaita ylös. Se oli saman kokoinen kuin kissa, joka meni sen luokse. Ensin luulin, että kissa tappaa rotan, mutta ne näyttivätkin olevan ystävyksiä. Käskin miesystäväni lapsenlasta, joka myös oli unessa, avaamaan ulko-oven ja päästämään rotan ulos. Pihalla huomasin, että sillä olikin siivet ja se oli lepakko, joka sitten lensi pois. Alun inho muuttui ihastukseksi ja helpotukseksi...


Otsikko: Vs: Unisymboleiden pieni ABC
Kirjoitti: rhondu - 02.03.2015 12:53:01
voiko joku selittää mitä hämähäkkien tippuminen taivaalta tarkoittaa? näin unen että suuria tarantelloja tippui taivaalta ja juoksin pakoon niitä  ???


Otsikko: Vs: Unisymboleiden pieni ABC
Kirjoitti: mouru - 23.05.2015 15:30:47
Rotasta täällä olikin jo selityksiä, mutta mitähän mahtaa tarkoittaa, kun rotta muuttuu lepakoksi? Näin unta, että olin lapsuudenkodissani. Laskeuduin itse vintin portaita alas, kun kellarista tuli rotta portaita ylös. Se oli saman kokoinen kuin kissa, joka meni sen luokse. Ensin luulin, että kissa tappaa rotan, mutta ne näyttivätkin olevan ystävyksiä. Käskin miesystäväni lapsenlasta, joka myös oli unessa, avaamaan ulko-oven ja päästämään rotan ulos. Pihalla huomasin, että sillä olikin siivet ja se oli lepakko, joka sitten lensi pois. Alun inho muuttui ihastukseksi ja helpotukseksi...
Onko elämässä pompannut joku ehkä jo unohdettu asia esiin tai nostettu "kissa pöydälle"? Siltä kuulostaa toi ison rotan kapuaminen portaita ylös kellarista. Miesystävän lapsenlapsen kanssa selvitätte asiaa (onko hänessä jotain piirteitä jota asian selvittämiseeen tarvitaan?). Rotta lensi pois, voitte huokaista helpotuksesta. :D ohje-unelta tai nykyhetkeä kuvastavalta unelta kuulostaa mun korvaan.


Otsikko: Vs: Unisymboleiden pieni ABC
Kirjoitti: jmmm1512 - 05.04.2017 13:38:51
Heip, näen todella usein unta, että olen koulussa ja minulla on edelleenkin fysiikan kurssi suorittamatta. Jos kurssin saisin suoritettua niin valmistuisin koulusta ajallaan. Minulla on unessa tunne aina, että en osaa enää niitä fysiikan juttuja, jotka on alemmilla luokilla opetettu. Osaisko joku kertoa, mitä tuo tarkoittaa ???

Oikeassa elämässä fysiikan ja koulusta valmistumisen kanssa ei ollut mitään ongelmia :)


Otsikko: Vs: Unisymboleiden pieni ABC
Kirjoitti: MarianneP - 16.04.2017 22:40:44
Mina olen lukenut todella etta hammasunet ennakoivat kuolemaa perineellisesti, mutta unen voi aiheuttaa myos hammaslaakarilla kaynti-tai jonkin piirteen poistuminen itsestamme. Unissa yleensa taytyy ottaa huomioon ymparisto, opetukset, entiset elamat ja nama seikat antavat pohjaa omalle unimaailmallemme.

Samaa mieltä HAMMASUNISTA -> ennakoivat kuolemaa tai vastaavaa vakavaa sairastumista. Mitä edempänä hampaat, sitä läheisempi.


Otsikko: Vs: Unisymboleiden pieni ABC
Kirjoitti: jmmm1512 - 26.04.2017 18:16:31
Koita leikkiä sanan fysiikka kanssa vähän, josko sieltä avautuisi joku toinen taso. Esim. fyysisyys. Mitä muuta fysiikka sulle merkitsee?

Olen henkistä kehitystä yrittänyt kouluttaa itselleni ja kehittyessäni kehoni( fysiikkani ) on alkanut nyt parantua ja ymmärrän kiputilojani paremmin. Fysiikka taisi mennä unen koulussa läpi kun nämä unet loppuivat ::)

Aloin tutkia edellistä ja tätä elämääni meditoimalla ja sen jälkeen olen alkanut nähdä lottovoitto-unia. Olo parantunu tämänki jälkeen ja olen saanut ymmärrystä itsestäni. Eli lottovoitto-unet mulle tarkoitti varmaan, että olen oikeilla jäljillä ja saavuttanut itselleni jotain kivaa, ja siltä tuntuukin :)


Otsikko: Vs: Unisymboleiden pieni ABC
Kirjoitti: Veikko - 13.04.2018 14:07:10
Osaako kukaan sanoa, mikä on oktaalimonttu?


Otsikko: Vs: Unisymboleiden pieni ABC
Kirjoitti: veera81 - 09.04.2019 21:31:40
Muutaman kerran näin unta että olimme perheeni kanssa muuttaneet yksi kerroksiseen ok-taloon. Aina käyttävän kohdalla tunsin ahdistusta enkä olisi halunnut mennä käytävälle mutta kuitenkin menin edestakaisin lasten vaatimuksesta kun olivat vailla jotain..


Otsikko: Vs: Unisymboleiden pieni ABC
Kirjoitti: Varjotar - 07.01.2020 07:38:35
Mitä seksi symboloi unessa?


Otsikko: Vs: Unisymboleiden pieni ABC
Kirjoitti: anon18287 - 20.11.2020 07:23:14
Unessa lapsella näytti ensin olevan sylissä iso merilokki jota retuutti. Otin sen häneltä päästääkseni sen vapaaksi ha se olikin pieni kili, vuohi, jolla pää roikkuu ja oli henkihieverissä. Huusin ja itkin aoua ha yritin lohduttaa kiliä mutta kukaan ei auttanut. Katsoivat vain. Kaikki olivat ulkomaalaisia vastteiden ja ihon perusteella.
Heräsin ahdistuneena ja itkien


Otsikko: Vuohi, kili,
Kirjoitti: anon18287 - 20.11.2020 08:20:14
Unessa lapsella näytti ensin olevan sylissä iso merilokki jota retuutti. Otin sen häneltä päästääkseni sen vapaaksi ha se olikin pieni kili, vuohi, jolla pää roikkuu ja oli henkihieverissä. Huusin ja itkin aoua ha yritin lohduttaa kiliä mutta kukaan ei auttanut. Katsoivat vain. Kaikki olivat ulkomaalaisia vastteiden ja ihon perusteella.
Heräsin ahdistuneena ja itkien