Ilmainen Vuosi 2024 e-kirja

Vuosihoroskooppi

Liity postituslistalle, niin lähetän sinulle vuosihoroskoopin kaikista 12 horoskooppimerkistä.

Lähetin e-kirjan sähköpostiisi.
Tarkista osoite, se vaikuttaisi olevan puutteellinen.
Odottamaton virhe tapahtui. Kokeile hetken kuluttua uudestaan.


Odota hetki

Antamalla sähköpostiosoitteesi liityt postituslistalle ja saat Vuosi 2024 -PDF-horoskoopin. Postituslistalta pääset pois yhdellä klikkauksella. Sähköpostiosoitettasi ei anneta eteenpäin.

Liittymällä hyväksyt postituslistan tietojensiirtokäytäntömme.


Sisään

Astrokalenteri

Astrokauppa

Astro Akatemia

Tutki karttoja
Kirjaudu sisään

Uusi käyttäjä? Rekisteröidy tästä.

Seppo Tanhua

Seppo Tanhua

8.5.2023

Hyppy oravanpyörästä toiseen

Laitan heti tähän alkuun katsottavaksi tallentamani juttutuokion Andy Hopin kanssa. Juttelemme siinä Tekijäakatemiasta, jonka tiimoilta olemme tehneet yhteistyötä jo useamman vuoden ajan. Mikäli olet yhtään samoilla fiiliksillä kuin minä reilut 30 vuotta sitten, niin suosittelen katsomaan tallenteen avoimin mielin. Oman mission ja unelman toteuttaminen ei ehkä olekaan niin kaukana, kuin olet ajatellut.

Tätä on Tekijäakatemia

Tutustu lisää Tekijäakatemiaan

50% alennus kurssista koodilla ASTRO50

Kampanja voimassa: MA 8.5 – SU 21.5.

Katso mitä muut kertovat Tekijäakatemiasta

Tutustu lisää Tekijäakatemiaan

Tekijäakatemiaan on liittynyt jo yli 500 henkilöä - liity sinäkin mukaan tähän lämminhenkiseen yhteisöön!

Tekijäakatemian 14 päivän (täydet kaksi viikkoa) täydellinen tyytyväisyystakuusi

Haluan antaa sinulle 14 päivän täydellisen tyytyväisyystakuun, jotta ilmoittautuessasi sinulla ei ole mitään riskiä. Voit siis lähteä mukaan täysin huoletta. Jos alkutaipaleella käy ilmi, että tämä valmennus ei ole sinua varten, niin se on minulle täysin ok. Voit tarpeen tullen perua osallistumisesi 14 päivän sisällä ilmoittautumisestasi. Tästä ei koidu sinulle mitään kuluja.

Tutustu lisää Tekijäakatemiaan

astrologi Seppo Tanhua:

Minun tarinani vuodelta 1990 pähkinänkuoressa

Elettiin vuotta 1989. Olin tuolloin vakuutusyhtiön palveluksessa piiripäällikkönä ja kouluttajana pirkanmaan alueella. Kymmenes vuosi oli juuri pyörähtänyt käyntiin ja tunnelma unelma ammatista alkoi hiipua pakkasen puolelle. Lama teki tuloaan ja tulosvaatimukset vaan kasvoivat. Olin tuohon asti menestynyt hyvin ja palkkakin oli sen mukainen. Olin saanut työskennellä ihan omaan tahtiini, mikä oli kantanut tähän saakka.

Sitten kaikki muuttui, kun meidät määrättiin tarjoamaan asiakkaille huonompaa vakuutusta olemassa olevan "liian edullisen" vakuutuksen tilalle. Jokaiselle päivälle oli kaksi asiakasta, joiden kanssa olisi pitänyt sopia aika tämän muka paremman version esittelemiseksi. Minä en pystynyt sopimaan ensimmäistäkään aikaa. Oli vaan ihan mahdotonta mennä valehtelemaan asiakkaille, joista osasta oli ehtinyt tulla ystäviä. Samaan aikaan osui elämääni muitakin dramaattisia käänteitä, jotka yhdessä tämän työkuvion kanssa aiheuttivat niin suuren ahdistuksen, etten pystynyt enää menemään työpaikalle ollenkaan. Olin yhtä soittoa sairaslomalla kolme kuukautta.

Olin tuolloin jo perehtynyt astrologiaan ja tehnyt tulkintoja työkavereille, mutta en osannut edes ajatella astrologiasta ammattia itselleni. Tyttäreni oli saanut apua epilepsiaan vyöhyketerapeutilta ja jonkun johdatuksen kautta hakeuduin tuon terapeutin koulutukseen ja opiskelin uskomattomalla vauhdilla vyöhyketerapeutiksi. Perustin yritykseni "Jupiter Video" sairaslomani ensimmäisen kuukauden aikana, mutta ilman minkäänlaista koulutusta kuvausalalle tai yritystoimintaan, taapersin sitkeässä tervassa osakepääoman sulaessa nollille parissa kuukaudessa.

Opiskelin samalla vyöhyketerapiaa ja aloin tehdä näytehoitoja puoleen hintaan vakuutusajoilta tutuille asiakkaille. Tulokset olivat niin hyviä, että sain vuokrattua ensimmäisen toimitilani. Ahdistus vakuutusyhtiön palveluksessa olemisesta kasvoi tuon kolmen kuukauden aikana niin valtavaksi, että kävin sanomassa itseni irti. Samalla otin vastaan 3kk karenssin työttömyyskorvausten osalta. Lopulta en sitten päässyt siitä koskaan nauttimaan, koska olin mennyt perustamaan yrityksen. Yrittäjänä en ollut oikeutettu korvauksiin.

Muistan sen päivän, kun jätin irtisanomisilmoitukseni. Tullessani ulos Tampereen konttorilta tunsin leijailevani metrin maanpinnan yläpuolella. Helpotuksen tunne oli aivan suunnaton, vaikka en todellakaan tiennyt, miten pystyisin selviämään kohtalaisen massiivisesta velkataakasta, jonka olin onnistunut hyvän palkkatasoni ansiosta kasaamaan itselleni. Näin jälkikäteen en voi vieläkään ymmärtää, mistä löytyivät rahat lyhennyksiin ja korkoihin ensimmäisten vuosien aikana.

Tehtyäni töitä vyöhyketerapeuttina, astrologina ja Reikihoitajana puolisen vuotta, kaaduin jäisellä kadulla ja sain hiusmurtuman oikeaan olkapäähän. Siihen loppui se hoitajan ura kuin seinään. Onneksi minulla oli yrittäjävakuutuksen perusteella oikeus korvaukseen, joka perustui edellisen vuoden tuloihin vakuutusyhtiön palveluksessa. Sairaslomani kesti tuolla kertaa kaksi kuukautta, jona aikana rakensin vasemmalla kädellä naputellen astrologian peruskurssin.

Kahdella ensimmäisellä kurssilla oli yhteensä kolme osanottajaa, mutta pidin ne silti. Ei ollut varaa jättää sitäkään pientä tuloa ottamatta, koska pelkästään kurssien lehti-ilmoituksiin oli mennyt rahaa monta kertaa enemmän, kuin niistä tuli takaisin. Onneksi kolmannelle kurssille tuli jo toistakymmentä opiskelijaa ja pääsin aavistuksen verran plussan puolelle. Innostuksen vallassa hankin sitten uudet toimitilat Tampereen keskustasta. Tein silloin jo tulkintoja ja järjestin kursseja, joiden tuotto riitti juuri ja juuri vuokran maksamiseen. Suuressa hulluudessani pestasin myös työvoimaa yritykseni palvelukseen tajuamatta siinä vaiheessa, että jostain se palkkakin pitäisi raapia aivan mielettömistä sivukuluista puhumatta.

Kun sitten vielä verottaja katsoi minut ammatin harjoittajaksi ja laittoi maksamaan veron kilometrikorvauksista ja päivärahoista, alkoivat vitsit olla todella vähissä. Onneksi kirjanpitäjäni opasti tekemään valituksen ja sain verottajalle maksamani korvaukset takaisin kahden vuoden kuluttua. Ilman palkkaamieni "enkeleiden" heittäytymistä välillä ilman palkkaa tekemään kaikkensa ja vähän enemmän yritykseni pystyssä pitämiseksi, en olisi koskaan selvinnyt kuiville tuosta hullunmyllystä.

Tällä tavalla kaikki kuitenkin käynnistyi ja tein jatkossakin valtavan määrän typeriä virheitä, koska en ymmärtänyt yhtään mitään yrityksen kirjanpidosta tai vähänkään realististen vuosisuunnitelmien tekemisestä. Kuilun partaalla keikkumista kesti noin seitsemän vuotta. Vasta silloin nimeä jo kahdesti muuttanut yritykseni välttyi ensimmäisen kerran tilinpäätöksen selvitystila statuksesta. Pyöritin siis yritystä seitsemän vuotta selvitystilassa, ymmärtämättä lainkaan, mitä se tarkoittaa.

Kävin todella kovan käytännön koulun yritystoiminnan aloittamisesta. Painelin sokkona menemään katastrofista toiseen, koska en osannut hakea apua keneltäkään kokeneemmalta konkarilta. Jälkeenpäin tuntuu hurjalta katsoa, kuinka kalliiksi tietämättömyyteni lopulta tuli minulle ja läheisilleni. Ei ainoastaan taloudellisesti vaan ehkä paljon enemmän henkisesti. Näiden kokemusten valossa uskalla täysin vilpittömästi sanoa, että Andyn kehittämä vuoden mittainen Tekijäakatemia on taatusti jokaisen siihen uhraamasi euron arvoinen, sikäli kun olet harkitsemassa oman yritystoiminnan aloittamista.

Minulle kävi kuitenkin lopulta hyvin. En missään vaiheessa edes harkinnut yritystoimintani lopettamista. Olin saanut maistaa sen tuomaa vapautta, enkä sen jälkeen pystynyt edes ajattelemaan tekeväni töitä seitsemästä neljään tai tulosvastuullisesti. Yrittäjänä olen varmasti tehnyt toisinaan enemmän ja pienemmällä palkalla kuin palkattuna työntekijänä, mutta henkisesti palkka on ollut moninkertainen. En vaihtaisi pois hetkeäkään menneisyydestäni, mutta ehkä olisi ollut kiva tehdä se kaikki vähän helpommalla tavalla.

Tutustu Tekijäakatemiaan

Terveisin

astrologi Seppo Tanhua

Palaa Seppo Tanhua blogi hakemistoon

Tästä Timo Kalliokoski blogi hakemistoon

Tästä Johanna Vilén blogi hakemistoon

Tästä Arto Virtanen blogi hakemistoon

Tästä Virpi Karjalainen blogi hakemistoon

Tästä Jenniemilia Demus blogi hakemistoon

Tästä Hanna Lindström blogi hakemistoon

Tästä Evgenia Nyyssölä blogi hakemistoon

Tästä Anne Sundell blogi hakemistoon

Tästä Janne Laakso blogi hakemistoon

Tästä Margie Marketta Mylläri blogi hakemistoon

Tästä Irene Länkinen blogi hakemistoon

Tästä Esa Hyppönen blogi hakemistoon

Tästä Talvetar blogi hakemistoon

Tästä Tiina Tolvanen blogi hakemistoon

Hallitse postituslistan asetuksia / Liity postituslistalle

Kommentit


lue lisää



- {{comment.name}} / {{formatDate(comment.updated_at)}}



lue lisää

- {{reply.name}} / {{formatDate(reply.updated_at)}}

Ilmoita ylläpidolle


Vastaa tähän kommenttiin ( {{ comment.replyComments.length }} vastaus. vastausta. )

Piilota

Viestin lähetys onnistui
Viestin lähetys epäonnistui. Kokeile uudestaan
Lisää puuttuva tieto
Tämän tilin lähettämistä kommenteista on tullut liian paljon raportteja. Kommenttien lähetys on väliaikaisesti pois käytöstä.




Odota hetki ...




Kommentoi kirjoitusta

Viestin lähetys onnistui
Viestin lähetys epäonnistui. Kokeile uudestaan
Lisää puuttuva tieto
Tämän tilin lähettämistä kommenteista on tullut liian paljon raportteja. Kommenttien lähetys on väliaikaisesti pois käytöstä.




Odota hetki ...