Sivuja: 1 2 [3] 4 5 ... 7
  Tulostusversio  
Kirjoittaja Aihe: Itsekeskeisyys, omanapaisuus jne.  (Luettu 89525 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
Brida
Kanta-astroilija
***
Viestejä: 298


" Elän tässä ja nyt, täynnä elinvoimaa "


Profiili
« Vastaus #30 : 23.02.2007 17:45:26 »

Tutkailin vielä tuota ex-äni karttaa, 1. huoneessa saturnus ja kuu kauriissa sekä jupiter jousimiehessä.
8. huoneessa on uranus leijonassa sekä pluto ja kuunsolmu neitsyessä... noita muista en ymmärrä mutta toi uranus leijonssa...hmnnn..
Jumalan sormi menee niin että kärki on ykköshuoneeseen ja toiset kulmat kasi ja kutos huoneessa..

Ja hän on sellainen persoona josta kaikki pitävät työympäristössä, iloinen, hauska puoleensavetävä, flirttaileva ja tosiaan kerää naisten ihailua kuin kärpäspaperi... aurinko kaksosetvenus kaksoset Cheesy mutta eipä ole uutta naista ottanut minun jälkeeni kun sanoin suoraan epäilyni hänen mahdollisesta narsistisuudestaan... useasti hän mulle totesi ettei hän ketään luuseria tarvitsekaan...  Huh
« Viimeksi muokattu: 23.02.2007 17:54:32 kirjoittanut Repetiitti » tallennettu

May your day be uplifted
filled with sunshine and warmth
the shining rainbows of hope
the white clouds of dreams
the gentle softness of breeze
the sweet smell of fresh air.

May your day be uplifted
from start to end
filled with joy and happiness
untroubled and serene.

May your day be
Ebenia
Moderaattori
Astroholisti
*****
Viestejä: 1497



Profiili WWW
« Vastaus #31 : 23.02.2007 18:30:41 »

Sain tutkittavakseni tässä myös yhden toisen narsistin kartan ja kas kummaa, hälläkin oli Uranus 8.huoneessa. Kai tällä jokin merkitys on oltava, kun näin monta vastaavaa tapausta löytyy?

Tällä tapauksella oli mm.  venus  aspect_squ  saturnus  pluto. Lisäksi Pluto ja Venus ovat molemmat kriittisissä pisteissä. Seiskahuoneessa  pluto  saturnus  kuu vaaka, sekä hänellä 1 huone ja 7.huone kattavat koko kartan pinta-alasta noin 70%. Eli hänen elämässään näköjään todella korostuu tämä minä-muut asetelma. 1.huoneessa hällä oli  aurinko kauris venus merkurius mars vesimies

Mutta tuo Uranus 8.huoneessa on mielenkiintoinen kyllä...
tallennettu

Aurinko, Merkurius, Neptunus - Kauris
Nousu - Härkä
Kuu - Rapu
Mars, Pluto - Skorpioni
Venus - Vesimies
Jupiter - Oinas
Saturnus, Uranus - Jousimies

http://www.youtube.com/Ebenia
maallikko
Kanta-astroilija
***
Viestejä: 377



Profiili
« Vastaus #32 : 25.02.2007 20:07:14 »

En minäkään ainakaan vielä pidä  uranus sijaintia 8. huoneessa oleellisena. Tärkeämpiä ovat mielestäni persoonallisten planeettojen asemat ja aspektit ulkoplaneettoihin.
tallennettu

Kerralla kristityksi, sano akka kun virsikirjan söi.
^^Queen Nefertiti^^
Astroholisti
*****
Viestejä: 10595


au, kuu jousimies / asc vaaka नमस्ते ‏الله‎ ॐ


Profiili
« Vastaus #33 : 25.02.2007 20:08:16 »

Kauanko maallikko muuten tunsit k.o narsistin?  Cool

Eräs uskomaton lause minkä eräältä muistan on, ensin kun sanoi 4kk haluavansa olla kanssani ja rakastaneensa minua aina, olen tärkeä ja sitä ja tätä niin sitten; "varmaan alan seurustella, kun rakkaus osuu "Kohdalle"  (tunteiden kylmetys omaan tyyliinsä): istuin siis hänen edessään vaikkapa tunnin, mutta en ollut "Kohdalla": hahah, ei varmaan mitään noin pahaa enää tule "Kohdalle"--Samoin kun hän seurusteli jälkeeni, silloinkin sanoi "Alan varmaan joskus seurustella": ihminen joka ei todella ymmärrä mitä toisille tekee, vilpittömästi ei TAJUA!

Moon Opposition Uranus 1°30

Moon Opposition Pluto 5°17

Saturn Opposition Uranus 0°48

Saturn Opposition Pluto 4°35


"narsistihan on täydellinen eikä siksi tarvitse ketään eikä mitään"

Voiko tuo tauti muuten puhjeta erityisen rajuksi jossain vaiheessa, sitä ennen piilevänä? Kun tällä näytti puhkeavan keväällä 2005, milloin persoona muuttui lopullisesti. JA mihin tällaista tautia tarvitaan, kun se aiheuttaa niin paljon surua. Toivoin ennen kaikkea henkistä kehitystä hänelle, mutta siihen kun kuuluisi mm empatia,  rehellisyys, riippuvuuksien katkominen, todellisuudentaju .. :Smiley Huh

Olisin jäänyt suruun jumiin, ellen olisi 6-2005 tajunnut että hän ei tervehdy noin vaan; siitä hetkestä olen ollut avoin uudelle.

Mahtaa olla kamala tuollainen sieluntila! Onko narsisti henkisesti kehittyneen irvikuva? Kun henkinen gurukaan ei tarvitse ketään, vaan on silti rakastava ja auttavainen. Jollaista narsisti voi esittää. Ilmeisesti en ole narsisti kun jotakuta kaipailen.     Cheesy
« Viimeksi muokattu: 26.02.2007 13:01:06 kirjoittanut ^Soul´s Adventure^ » tallennettu

You become GRATITUDE for ALL that THE UNIVERSE provides. It becomes obvious to You that ALL OF THE UNIVERSE GIVES AND CONTINUES TO GIVE IN LOVING PERFECTION exactly what you ask for, because THE UNIVERSE LOVINGLY PROVIDES FOR YOU ALWAYS! BECOME LOVE!
maallikko
Kanta-astroilija
***
Viestejä: 377



Profiili
« Vastaus #34 : 26.02.2007 17:47:38 »

Tekemäni diagnoosi on maallikon tekemä eikä siis mikään virallinen. Oikea narsismi on sairautena niin vaikea diagnosoida, että siihen ei kaikki mielenterveysalan ammattilaisetkaan pysty. Googleta aiheesta ja lue esim. narsistienuhrientuki tms. sivustoa tai kun löydät Sam Vakninin artikkeleita niin sieltä löytää asiallista tietoa.
  Jokainen on jossain määrin narsistinen, mutta narsistilta puuttuu käsittääkseni minätunne tai se on jotenkin sekava tai alikehittynyt. Narsisti esittää kaiken aikaa ja sitten koko ajan kyttää herättämiään vaikutelmia. Nämä vaikutelmat ovat sitten narsistin minätunne. Siksi narsistin peili tai lähde ei saa tehdä mitään mikä rikkoo tämän vaikutelman. Ihanin vaikutelmahan heijastuu tietenkin ihastuneesta/rakastuneesta. Koska tämä vaikutelma on yhtä kuin narsisti, minun on nyt helppoa ymmärtää kuinka kokonaisvaltaista tämän vaikutelmahuumeen metsästys on. Ilman vaikutelmia narsisti katoaa, lakkaa olemasta eli tavallaan kuolee. Siksi narsistin koko elämä tähtää vaikutelman/huomion herättämiseen ja siksi tavallaan kaikki keinot ovat sallittuja tämän huumeen saamiseksi. Koska narsistilla on vain narsisminsa, hän myöhemmin kieltää että on hakenut huomiota tms. Koska hän ei tiedä muuta tapaa olla olemassa, ovat epämääräisetkin uhkaukset tämän tavan pois ottamisesta elämän ja kuoleman kysymyksiä. Pahasti narsistinen ihminen kiistää kaiken, vaikka olisi videolta selvästi tunnistettavissa, vaikka jäisi kiinni itse teosta. Raivokohtauksetkin ovat sitten sen mukaisia, hän puolustaa henkeään.
  Olemme olleet tekemisissä jo vuosia, mutta vasta nyt voin sanoa tuntevani hänestä jotain oleellista ja juuri sen takia jatkan matkaani.
tallennettu

Kerralla kristityksi, sano akka kun virsikirjan söi.
kooky
Vieras
« Vastaus #35 : 26.02.2007 17:57:20 »

tuon suhteen olisi hyvä huomioida vielä ikä : varmaan jokaisen teini-ikäisen "minä-tunne" on vielä hajanainen ja toisten palautteesta riippuvainen, kun sitä on vielä kasvamassa...lapsesta puhumattakaan.

vaikea sitten sanoa milloin se kasvaminen loppuu. Luusisin kuitenkin että lapsia ja nuoria ei kannattaisi vielä kovin hanakasti diagnosoida.Tuli vaan mieleen, ei sillä että kukaan olisi tässä niin tehnytkään. Nuoria ja lapsia pitäisi suojella leimaantumiselta...koska siitä voi sitten tulla oikeesti totta kun joku virheellisesti diagnosoitu vika tulee oikeasti osaksi identiteettiä, syyttä.
tallennettu
Ebenia
Moderaattori
Astroholisti
*****
Viestejä: 1497



Profiili WWW
« Vastaus #36 : 26.02.2007 18:07:35 »

Narsismi kehittyy lapsuuden ja nuoruuden ajan jostain tietystä traumasta ja alkaa usein näkyä siinä vaiheessa kun alkavat nämä seurustelut sun muut, yleisimmin siinä nuorena aikuisena alkavat varsinaiset ilmiöt näkyä. Havaintoja ja pieniä huomioita on voinut aiemminkin olla, mutta narsismi "puhkeaa kukkaansa" vasta vanhemmalla iällä, kun se oma lapsuus on jo takana.
tallennettu

Aurinko, Merkurius, Neptunus - Kauris
Nousu - Härkä
Kuu - Rapu
Mars, Pluto - Skorpioni
Venus - Vesimies
Jupiter - Oinas
Saturnus, Uranus - Jousimies

http://www.youtube.com/Ebenia
*Alkmene*
Vieras
« Vastaus #37 : 26.02.2007 18:19:06 »

Niin ja tosiaan jokaisen "traumat" ja lähtökohdat ovat niin erilaiset ja persoonalliset ominaisuudetkin, että se mikä toiselle  on toisen silmissä narsismia, on toiselle oman itsen eheytystä ja paranemista. Ja taasen jotain päinvastoin.
Tosin on sitten ihan ääripään sairaustapaukset, mutta ne ihmiset ei yleensä ole vapaalla jalalla kauaa, joten maallikon (ööh, en tarkoita nyt tuota nimimerkkiä  Grin ) analyysit toisistaan, ovat hyvin kyseenalaisia.

"Yhdyn"  Sign9:n kirjoitukseen myös..
tallennettu
kooky
Vieras
« Vastaus #38 : 26.02.2007 18:21:56 »

varmaan totta...

Oliko se myös näin, että narsismi saattaa johtua siitä, että se luonnollinen narsistinen vaihe on varhaislapsuudessa häiriintynyt. Pikku lapsen täytyy saada kokea narsismivaihe, eli täytyy saada peilata jotain aikuista joka mielellään peilaa takaisin rakkautta ja hyväksyntää. Eli siiinä vaiheessa narsismi on oikein välttämätöntä ja suotavaa.

Jos tämä ei onnistu, aikuinen on muissa maailmoissa, apaattinen tai aggressiivinen taikka häntä ei ole ja hän vaihtuu alituiseen, jää tämä terve vaihe kokematta. Joka saattaa sitten synnyttää elinikäisen tarpeen saada tuota peilausta aikuisena.

Juuripa esimerkiksi sodan aikana tai päihdeperheessä kun saattaa olla niin repivä tilanne että yksilöllistä huomiota ei ole taaperolle tarjolla. Minä olen huomannut narsistista ongelmaa myös niillä, jotka on kasvaneet hyvin suuressa perheessä, jossa ei ollut kenellekään aikaa yksilöllisesti pienenä. Aikuisena ovat monesti hyvin huomionkipeitä ja jatkuvasti kilpailemassa kyynärpäätaktiikalla siitä "kuka on paras" ja kateus on voimakkaana.En tietenkään tarkoita että kaikki isoissa perheissä kasvaneet olisi narsisteja...

Päinvastainen näkökulma sille, että ihminen pilataan lapsena liialla huomiolla ja tehdään hänestä sillä tavoin lellikki ja narsisti, niin luulen yleensä narsistin taustalla voisi olla pikemminkin niin että juuri silloin kun se huomio olisi oikeassa vaiheessa hänelle kuulunut, niin sitä ei ole ollut tai se on ollut pelottavaa ja käsittämätöntä, esim väkivalta.

pieni lapsihan on sellainen että se rakastaa ottaa kontaktia ja sille on tärkeätä että se näkee hymyilevän ja lämpöisen ilmeen sillä naamalla, joka kuuluu sen hoitajalle...tuntien sitten itsensä arvokkaaksi ja rakastetuksi.

tämä taas oli itseni kautta suodatettua mutu-psykologiaa...eikä virallista tietoa.
« Viimeksi muokattu: 26.02.2007 18:27:17 kirjoittanut sign9 » tallennettu
Yulunga
Vieras
« Vastaus #39 : 26.02.2007 19:28:35 »

juu narsistinen häiriö liittyy juuri siihen etteivät kasvattajat ole olleet läsnä ja antaneet rakkautta / tukeneet lapsen itseen kohdistuvaa rakkautta. Eli (en ole nyt lukenut koko keskustelua) sitähän voi lähteä tutkimaan kartan niistä aspekteista... liittyen äiti-isä-suhteeseen  aurinkokuu ja kodin huoneeseen sekä ehkä  pluto ja  saturnus
« Viimeksi muokattu: 26.02.2007 19:31:06 kirjoittanut *Hittunen* » tallennettu
maallikko
Kanta-astroilija
***
Viestejä: 377



Profiili
« Vastaus #40 : 26.02.2007 21:31:31 »

Kuten jo sanoin tästä henkilöstä ei ole diagnoosia tehty ja olen itsekin maalaisjärjellä ajatellut, että tuskin hän nyt kuitenkaan oikea narsisti on. Toisaalta eipä ole aiemmin vastaan tullut myöskään ihmistä, joka tuntui niin tutulta, kun luin kuvauksia narsistista.

http://www.narsistienuhrientuki.info/index.php?alasivu=180&valikko=2

http://www.narsismi.info/index.php?pid=2

Minä ja tämä nainen ollaan synnytty molemmat 1960-luvulla, keski-ikä painaa päälle.
tallennettu

Kerralla kristityksi, sano akka kun virsikirjan söi.
Lilli
Supermoderaattori
Astroholisti
*****
Viestejä: 3525



Profiili WWW
« Vastaus #41 : 26.02.2007 22:40:04 »

Otteita Sandy Hotchkissin kirjasta "Miksi aina sinä? Narsismin seitsemän syntiä":

Narsistisen persoonallisuushäiriön tunnusmerkkejä ovat

1. Häpeämättömyys
-Narsistille häpeä on niin sietämätön tunne, että hän on kehittänyt keinot olla kokematta sitä lainkaan. Psykologit kutsuvat tätä häpeän ohittamiseksi. Ulospäin se vaikuttaa häpeämättömyydeltä tai omantunnon puuttumiselta ja käytkeytyy kieltämisen, kylmyyden, syyttelyn  tai raivon suojamuurin taakse.

2. Maaginen ajattelu
-Tarve välttää häpeää hinnalla millä hyvänsä tuottaa jatkuvia ongelmia narsistille, koska elämässä tulee tämän tästä eteen nöyryyttäviä kokemuksia, joita ei voi kohdata tyynesti. Aina joku on parempi, älykkäämpi, kauniimpi, menestyvämpi, mitä milloinkin. Narsistia ei kuitenkaan lohduta se, ettei kukaan ole täydellinen, koska hän näkee itsensä poikkeuksena tästä luonnonlaista. Hänen täytyy löytää keino pönkittää itsetuntoaan pitääkseen karut tosiasiat loitolla. Tähän tarvitaan usein aimo annos vääristelyä ja ja harhakuvitelmia, ts. maagista ajattelua.

3.Ylimielisyys
-...ylimielisyyden naamion taakse kätkeytyy kuitenkin hauras itsetunto, joka ei koskaan tyydy olemaan hyvä tai edes erittäin hyvä - jos narsisti ei ole parempi kuin, hän on arvoton. Jos jonkun toisen osakkeet nousevat, narsistille se merkitsee aina sitä, että hänen osakkeensa laskevat. Ja kääntäen, jos hänen itsetuntonsa horjuu, hän voi vahvistaa sitä vähättelemällä, halventamalla tai nöyryyttämällä jotakuta toista.

4. Kateus
-Narsistin tarve säilyttää ylemmyydentunteensa joutuu koville aina kun jollakulla toisella näyttää olevan jotain sellaista, mitä häneltä itseltään puuttuu. ...Hän valitsee halveksunnan. "Mikä tuokin muka luulee olevansa?" Halveksivan kommentin jälkeen seuraa pitkä ja usein hyvinkin ilkeä luettelo toisen virheistä. Narsisti pyrkii yleensä täysin tiedostamattaan mustamaalaamaan toista niin, että hän itse vie jälleen voiton vertailussa. Narsisti saattaa olla tietoinen halveksunnan tunteesta, mutta kateutta hän ei missään nimessä myönnä tuntevansa. Sen myöntäminen olisi huonommuuden tunnustamista, ja siihen yksikään kunnon narsisti ei ikinä sorru.

5. Vaativuus
- Narsistit elättelevät kohtuuttomia odotuksia erityisen suopeasta kohtelusta ja toisten automaattisesta mukautumisesta heidän toiveisiinsa, koska he katsovat olevansa täysin ainutlaatuisia. Sosiaalisissa tilanteissa on puhuttava heistä tai heidän kiinnostuksen kohteistaan, koska he ovat tärkeämpiä, tietävämpiä tai kiehtovampia kuin kukaan muu. Ihmissuhteissa heidän vaativuutensa tarkoittaa, että heidän tarpeensa on otettava huomioon, mutta heillä ei ole minkäänlaista velvollisuutta kuunnella tai ymmärtää toista.

6. Hyväksikäyttö

-Häpeän ajamalle, raivoon ja aggressioon taipuvaiselle narsistille ei missään vaiheessa kehity kykyä eläytyä toisten tunteisiin ja tarpeisiin tai edes tunnistaa niitä. Narsisti on emotionaalisessa kehityksessään juuttunut yksi-kaksivuotiaan tasolle. Yhdessä alikehittyneen omantunnon kanssa tämä tekee narsisteista helposti toisten hyväksikäyttäjiä. Hyväksikäyttö voi saada monia muotoja, mutta siihen kuuluu aina toisten käyttäminen heidän tunteistaan tai eduistaan piittaamatta. Toinen on usein alisteisessa asemassa, jossa vastaan paneminen olisi vaikeaa tai jopa mahdotonta. 

7. Rajattomuus
- Narsisti kärsii syvällekäyvästä vauriosta minätunteen kehittymisessä. Tämä vika estää häntä tajuamasta, että hänellä on rajansa ja että toiset ovat erillisiä eivätkä hänen itsensä jatkeita. Joko toiset ovat olemassa täyttääkseen hänen tarpeensa tai heitä ei ole olemassa ensinkään. Jos ihminen tarjoaa narsistille tilaisuuden jonkin tarpeen tyydytykseen, narsisti kohtelee tätä oman itsensä osana ja olettaa toisen ilman muuta täyttävän hänen odotuksensa. Narsistin mielessä hänen itsensä ja toisen välillä ei ole rajaa. ...Narsisti on usein aivan tietämätön siitä, milloin hän rikkoo toisten henkilökohtaisia rajoja. Hän lukee muiden postia ja päiväkirjoja, ei kunnioita suljettuja kylpyhuoneen tai makuuhuoneen ovea, penkoo käsilaukkuja ja lompakoita, "lainaa" toisten vaatteita, hygieniavälineitä ja muita tavaroita, kuuntelee salaa keskusteluja, tekee tunkeilevia kysymyksiä, kertoo mielipiteensä pyytämättä, varastaa ideoita, paljastaa salaisuuksia tai halaa, suukottelee ja muilla tavoin koskettelee toista tämän vastustelusta piittamaatta. Kun narsistia syytetään näistä loukkauksista, hän usein ärtyy tai menee täysin ymmälleen.

Kun mielenterveyshoitoon hakeutuu ihminen, jolla todetaan monta tai useimmat näistä narsismin seitsemästä synnistä, hänellä saatetaan diagnosoida narsistinen persoonallisuushäiriö, joka on suhteellisen harvinainen sairaus. Yhdysvaltain psykiatriyhdistys arvioi, että vain noin yksi ihminen sadasta täyttää kaikki tämän vaikean narsismin muodon kriteerit, mutta paljon useammalla ilmenee näitä piirteitä siinä määrin, että ne aiheuttavat suurta tuskaa elleivät heille itselleen niin aivan taatusti muille, joiden kanssa he ovat jatkuvasti läheisissä tekemisissä.
tallennettu

Aurinko Kaksonen, huone 12, Kuu Härkä, huone 11, AC Rapu, MC Vesimies

www.horoskooppi.com
Asterix
Vieras
« Vastaus #42 : 28.02.2007 01:55:13 »

Hmm... Mietin tuota, että jos näitä Sandy Hotchkissin
narsistin tunnuspiirteitä vähän soveltaa tosi-elämään,
niin esim...


Häpeämättömyys ja rajattomuus vs. ylimielisyys ja kateus;

Kumpi on enemmän narsisti, se, joka nauttii
häpeilemättömästi esim. ulkonäöstään tai omasta itsestään
vai se,
joka reagoi siihen sanomalla, että vain narsistinen ihminen tekee noin häpeämätöntä, häpeäsit! tms?


Ylimielisyys vs. ylimielisyys ja kateus;

Kumpi on enemmän narsisti, se, joka reagoi kohtaamaansa
häpeään ja onnettomuuteen niin coolisti,
että se asia näyttää kääntyneenkin positiiviseksi
vai se, joka reagoi siihen sanomalla, että narsistisena ihmisenä
et ole kykenevä tuntemaan "oikeita" tunteita ko. tilanteessa
ja on siten toisen mielestä ylimielinen?


Vaativuus vs. vaativuus, kateus ja ylimielisyys;

Kumpi on enemmän narsisti, se, joka jostain syystä saa 
muiden ihmisten huomion aina, vaikkei tietoisesti haekkaan sitä
vai se, joka reagoi siihen huomauttamalla,
että mikä prinsessa tuokin kuvittelee olevansa?

Ja aivan tuhannen taalan kysymys!

Hyväksikäyttö ja rajattomuus vs. hyväksikäyttö ja rajattomuus;

Kumpi on enemmän narsisti, se, joka tekee hyväntekeväisyydellä
autettavastaan riippuvaisen itsestään ja auttamisestaan
-> hallinta ja valta autettavaan
vai se, joka käyttää tätä hyväntekeväisyyttä hyväkseen?





Minusta löytyy kaikkia näitä puolia tilanteesta riippuen,
enkä häpeile edes tunnustaa sitä, joka jo sinällänsä
on joidenkin mielestä silkkaa narsismia,
koska en häpeä tunnustaa puutteitani ja virheitäni. idiot2

Täydellinen narsisti minä en kuitenkaan ilmeisesti
ole, koska eläytymiskykyni ja huomaavaisuuteni muiden ihmisten asioille
ja elämäntilanteille käy rasitteeksi välillä omalle elämälleni,
mutta koska koen sen joskus rasittavaksi,
niin voiko kysymyksessä olla narsismi? idiot2

Ainoaksi toivokseni jää häpeän tunteminen virheistäni
ja epäonnistumisistani, mutta olen kehittänyt taidon
nauraa itselleni kuralätäkössä, nousta ja jatkaa eteenpäin,
niin onko se narsismia suorastaan täydellisyydessään? idiot2

tallennettu
maallikko
Kanta-astroilija
***
Viestejä: 377



Profiili
« Vastaus #43 : 28.02.2007 08:20:21 »

Hyviä kysymyksiä Asterix. Häpeä on mielestäni yksi hankalimpia tunteita kohdattavaksi. Vaatii vahvan itseluottamuksen, että pystyy sieltä kuralammikosta nousemaan. Narsistin itseluottamus on niin huono, että hän suorittaa tilanteessa ns. kikka kolmosen ja ohittaa koko häpeän tunteen. Sekin on keino selvitä häpeästä, lapsellinen tosin. Tämä tuntemani nainen on pari kertaa suojautunut raivon suojamuurin taakse. Viimeksi raivokohtaus käynnistyi, kun epäilin hänen motiivejaan minun suhteeni eli torjuin hänen lähentelynsä. Noin 3 sekunnissa tilanne olikin hänen mukaansa se, että minä olinkin muka ahdistellut häntä, vaikka hän itse tuppautui seuraani. Kun sitten kysyin, että miksi sitten hakeudut minun seuraani jos kerran koet minut ahdistavana. Raivo yltyi vain ja kaikki on kuulemma sattumaa ja että minun pitäisi hakeutua hoitoon, koska kuvittelen, että hän olisi muka kiinnostunut minusta. Hän teki kaikin tavoin selväksi millainen maan matonen minä olen. Tuollaisessa tempussa on kyse ilmeisesti siitä, että häpeän tunne hänessä pieneni, kun häpeän aiheuttajaa nöyryytettiin. Tavallaan hän yritti siirtää tuntemansa häpeän minun niskoille, mutta kieltäydyin ottamasta sitä vastaan. Kaikki keinot valehtelusta lähtien ovat käytössä, kun narsisti kieltäytyy kohtaamasta häpeää. Jotain tällaista ajattelen häpeämättömyydellä tarkoitettavan.
   Narsistille muut ihmiset ovat esineitä, joilla hän pönkittää itsetuntoaan ja näiden ihmisten huomiota narsisti hakee taukoamatta. Sitten kun kaikki ei menekään narsistin piirrustusten mukaan, muiden ihmisten miellyttäminen vain yltyy. Tämäkin kävi hyvin selvästi ilmi viimeisen raivarin jälkeen. Kieltäydyin olemasta missään tekemisissä hänen kanssaan ja mietin etukäteen, että varmaan hän esiintyy tavallistakin sosiaalisempana ja rakastettavampana, kun minun huomio ei ole enää käytettävissä. Oli mukavaa huomata olevansa oikeassa. En tiedä onko se ylimielisyyttä vai vaativuutta vai mitä, mutta todennäköisesti hän yrittää vielä saada minun huomioni kiinnittymään itseensä. Vaikka hän herjasi minua julkisesti, niin se tuskin hidastaa häntä. Luulisin että hän tulee joku päivä juttelemaan ikään kuin mitään raivaria ja solvauksia ei olisi koskaan ollutkaan. Sekään ei hidasta, että hän on levitellyt minusta perätöntä juttua, että ahdistelen häntä. Normaalin ihmisen näkökulmasta tuollainen toiminta on täysin järjetöntä, mutta kun muistaa, että huomio on narsistille elinehto niin ei se toiminta sitten niin järjetöntä olekaan.
  Narkissos-sadussahan nuorukainen rakastuu omaan kuvajaiseensa lähteen pinnalla. Koska narsisti ei tunne omia tunteitaan, hän tarvitsee peilin, että voisi tuntea olevansa olemassa. Jokainen voi eläytyä narsistin tuntemaan kauhuun mitä hän kokee, kun hän menettää jonkun ihmisen huomion, kuvittelemalla miltä tuntuisi katsoa aamulla peiliin eikä siellä näkyisikään omaa kuvaa. 
tallennettu

Kerralla kristityksi, sano akka kun virsikirjan söi.
*Alkmene*
Vieras
« Vastaus #44 : 28.02.2007 09:10:30 »

Narsistit on aina "askeleen edellä" muita.  Wink
tallennettu
Sivuja: 1 2 [3] 4 5 ... 7
  Tulostusversio  
 
Siirry: