Kirjaudu sisään

Uusi käyttäjä? Rekisteröidy tästä.

Alkemia, Esoteria ja astrologia

Aloitin tällä viikolla Alkemia luennot. Ensimmäisestä luennosta jäi varmasti mieleen Hermes Trigesmistoksen teesi ”Niin ylhäällä kuin alhaalla” joka muistuttaa meitä elämän ja maailmankaikkeuden täydellisestä järjestyksestä. Samat lain alaisuudet ovat siis voimassa kaikkialla maailmankaikkeudessa. Tällä Hermes tarkoittaa sitä, että taivaalla ”yllä” vaikuttavat planeetta energiat ovat samat täällä ”alla” eli maan päällä ja ihmisten elämässä. Ihminen on luotu samoista jumalaisista energioista, kuin planeetat ja universumi. Mikrokosmos ja makrokosmos ovat yhdessä ymmärtämämme maailmankaikkeus.

Kun tarkastelemme asiaa lähemmin, niin ihminen itsessään sisältää mikrokosmoksen ja makrokosmoksen. Niimpä ”ulompi” minä (makrokosmos) on ”sisäisen” minän (mikrokosmos) kuva toisessa mittakaavassa. Itsetuntemuksen alkuvaiheessa tunnemme vain ulkoisen minäkuvamme, joka on kehittynyt varhaisessa lapsuudessamme. Jotta tietoisuutemme voisi kasvaa meissä uudelle kehittyneemmälle tasolle, meidän on ymmärrettävä, että emme ole pelkästään sitä miten ulkopuoliset olosuhteet ovat meitä aikanaan muokanneet. Kehitymme ja kasvamme koko ajan vastaamaan tarkemmin sisäistä todellisuuttamme ja universumin todellisuutta.

Astrologia ja Esoteria

Termi "esoteerinen" on käsite, joka sisältää opetusjärjestelmää maailmankaikkeudesta ja ihmisen sisäisestä maailmasta. Esoteria selittää näkyvän ja näkymätön maailman monimutkaisen rakenteen ja prosessit, jotka tapahtuvat näissä kahdessa eri maailmoissa ja vaikuttavat ihmiseen, hänen tekoihinsa ja jopa hänen kohtalonsa. Esoteeriset opetukset opettavat, että henkilö voi itse muuttaa kohtaloaan ja vaikuttaa siihen sekä tapahtumiin. Näin ollen Esoteria ja itsetuntemus ovat erottamattomasti sidoksissa toisiinsa. Vain tutkimalla sisäistä maailmaa voi oppia maailmankaikkeuden lakeja.

Astrologia taas itsessään on yksi tunnetuimmista esoteerisistä järjestelmistä, jonka avulla voimme aloittaa tutkimusmatkamme siihen keitä todella olemme ja mikä on oma missiomme suuressa luomistapahtumassa.

Thorvald Dethlefsen saksalainen esoteerinen ja pätevyyspsykologi:

Ihmisen oma kohtalo on yksilöllisin, mitattuna, esoteerinen järjestelmä, jota voimme löytää. Siksi aloitamme polkumme kohtaamalla omaa kohtaloamme. Tämän vastakkainasettelun tavoitteena on saada aikaan todellisuuden syvempi ymmärtäminen, tietoisuuden laajentaminen, kohtaaminen sen viranomaisen kanssa, jonka ihminen kutsuu Jumalaksi." Thorwald Dethlefsen

Dehlefsenin totesi, että kautta aikojen ihminen on vastustanut sitä mitä mieli ei pysty ymmärtämään tai mikä poikkeaa totutusta ajattelusta. Jotta kehityksemme voi mennä eteenpäin, meidän on kuitenkin pystyttävä ottamaan vastaan myös uutta informaatiota ja kyettävä liittämään se jo olemassa olevaan tiedostoomme. Tästä hyvänä esimerkkinä Dethlefsen huomautti, että maailmassa ei olisi lentokoneita, jos kukaan ei olisi rohjennut pitää lentämistä mahdollisena. Nykyään lentokoneet ovat jo itsestäänselvyyksiä, mutta niitä jotka ensimmäisenä olivat uskaltaneet tuoda ajatuksen esille oli pidetty hulluna.

Kohtalo on haaste

Sain itse oman vihkiytymisen aikanaan astrologian pariin luettuani Thorvald Dethlefsenin kirjan ”Kohtalo on haaste.” Kirjan luettuani heittäydyin kokonaan uusille raiteille alkemia, sielun, hengen ja materian symboleista rakentuvaan pyhän geometrian maailmaan, jossa kaikki planeetat saivat aivan uuden ja todella syvällisen merkityksen. Näistä opeista ammentaen kirjoitin Luonteesi Voimat –tulkinnan ( aiemmin nimeltään Luonneanalyysi ), joka sopii erinomaisesti ensimmäiseksi askeleeksi itseensä tutustumiseen, kun haluat kehittää ja kasvaa koko ajan vastaamaan tarkemmin sisäistä todellisuuttasi ja universumin todellisuutta.

Tilaan Luonteesi Voimat -tulkinnan