Kirjaudu sisään

Uusi käyttäjä? Rekisteröidy tästä.

Maapallolla esiintyy kahdenlaista elämää

Toinen näistä muodoista on näkyvä ja kaikille tuttu ulkoinen elämä, jossa me kaikki olemme mukana ja jota voidaan kutsua tapahtumien virraksi. Toinen elämä puolestaan on niin sanotusti näkymätöntä luomisvoimasta elämää. Tätä elämää kutsumme esoteeriseksi tieksi eli sisäisen kehityksen tieksi.

Esoterismi on yhtä vanha kuin ihmiskunta. Sitä on aina harrastettu ja tullaan aina harrastamaan. Siihen sisältyy kaikki tieto maailmankaikkeudesta, joka ylipäätään on olemassa. Sen opit ovat ajasta riippumattomia ja ne eivät koskaan vanhene.

Tiede vs Esoteria

Tieteen näkökulmasta katsoen asianlaita on se, että meidän pitää löytää aina jotain uutta todistettavissa olevaa tietoa, joka vie meidät lähemmäksi totuutta ja olisi vain ajan kysymys, milloin tiedettäisiin ”kaikki”. Esoterismin näkökulmasta asia on juuri päinvastainen. Kaikki tieto on jo olemassa ja se on meissä, mutta meidän täytyy kehittyä päästäksemme siihen käsiksi eli löytääksemme yhteyden ”korkeimpaan”.

Esoteerinen ajattelu on luonteeltaan sisäistä ja kokemuksellista, mikä tarkoittaa sitä, että emme kysy vain ”millaista” todellisuus on vaan haluamme tietää ennen kaikkea ”miksi” näin on. Kysymykseen ”miksi” sisältyy aina kysymys kaiken tarkoituksenmukaisuudesta ja juuri se toimii yhdyssiteenä ilmiömaailman ja ihmisen välillä.

Esoteerisen tien kulkuun osallistuminen riippuu täysin omista valinnoistamme. Suurin osa meistä ihmisistä tyytyy kuitenkin elämään ensin mainittua elämää eli elämään tapahtuma virtojen mukana. Tällöin elämme tottumusten ja rutiinien maailmassa, jolloin elämästä pikkuhiljaa katoaa mielekkyys.

Vaatii tiettyä kypsyyttä sielun osalta, että ihminen lähtee etsimään Esoteerista tietä. Esoteeriselle tielle lähdetään useimmiten vasta sitten, kun ihmisellä on oivallus siitä, että hän haluaa olla enemmän kuin puolinaisesti tai tuskin lainkaan hereillä ja elävä!

Retkellä tuntemattomaan

Kun ihminen uskaltaa viimein kääntyä tutkimaan sisintään Esoteriaa hyväksi käyttäen, tietoinen läsnäolo johdattaa hänet "tyhjyyden" lähteelle, joka sitten yllättäen osoittautuukin olevan "täynnä" elämää avartavia mahdollisuuksia ja pitää sisällään kokonaisen maailmankaikkeuden. Tähän pätee hyvin vanha sanonta: ”Kun muistat itsesi, löydät itsesi ja tiesi. Kun unohdat itsesi, kadotat itsesi.”

Kun ihminen oppii harjoittamaan tietoista läsnäoloa Esoteerista tietä hyväksi käyttäen, tarjoaa se hänelle elämässä rajattomasti erilaisia mahdollisuuksia ja tilaisuuksia. Kun tutustut lempeämmin oman mielesi syviin sisäisiin lähteisiin, lakkaat murehtimasta ja huolehtimasta kaikesta. Mukaudut vain sisältäsi tulevaan ohjaukseen, ja elämästäsi tulee antoisa retki tuntemattomaan.

Astrologia on Esoterinen järjestelmä

Henkisen päämäärän eli ”yhteyden” saavuttaminen edellyttää ihmiseltä universumimme esoteeristen lakien ja syklien oivaltamista. Tiedon lisääntyessä ihminen muuttuu ja alkaa tiedostamaan kirkkaammin todellisen tehtävänsä ja päämääränsä. Kulkijan kannalta on hyvä, jos tien varrella on opasteita jotka näyttävät hänelle suuntaa siitä mihin päin seuraavaksi on pitää jatkaa matkaa pysyäkseen oikealla tiellä. Opasteina toimivat erilaiset esoteeriset tekniikat ja opit: Astrologia, Tarot, alkemia, jooga, mietiskely, jne. Oppiväline itsessään ei ole koskaan itsetarkoitus vaan se toimii tienviittana ja apukeinona suunnan hakemisessa ja sen ylläpitämisessä. Astrologian oikein oivaltanut ihminen ei enää koskaan etsi syyllistä oman itsensä ulkopuolelta vaan ymmärtää, että kaikki vastaukset löytyvät hänen sisimmästään. Vastauksia ei siis voi löytää ympyrän kehältä vaan kaikki vastaukset tulevat löytymään ympyrän keskuksesta (ihmisestä itsestään). Kun olemme ymmärtäneet lait, meidän tarvitsee enää vain heijastaa ne ympyrän eri segmentteihin. Muuttaessaan itsensä muuttaa maailman. Ei maailmassa itsessään ole mitään parannettavaa, mutta omassa itsessä hyvinkin paljon. Esoteerinen tie on jatkuvan muutoksen tie, lyijyn jalostamista kullaksi. Viisas elää itsensä kanssa sovussa ja näkee todellisuuden. Hän tietää, että kaikki, mikä on, on hyvää. Hän ei etsi onnea, hän on löytänyt sen - omasta itsestään.

Astrologisia välineitä Esoterisen tielle siirryttäessä ja sitä kuljettaessa

Luonteesi Voimat -tulkinta

Tämä on kuin pohjaväri öljyvärimaalaukselle. Jokainen taidemaalari tietää, että sillä on ratkaiseva merkitys lopputulokselle. Näin on myös astrologiassa. Tämän tulkinnan sisältämää perustietoa ei kannata jättää viimeiseksi. Lue lisää

Sisäinen soturi -tulkinta

Jokaisella meistä on oma Sisäinen Soturimme, joka uskaltaa pitää puolensa ja on valmis ottamaan universumin tarjoamat mahdollisuudet vastaan hetkeäkään epäröimättä. Jo tuhannet astrologian ystävät ovat tilanneet oppaakseen Sisäinen Soturi -tulkinnan, jonka olen laatinut auttamaan omien vahvuuksien löytämisessä ja käyttämisessä. Lue lisää

Valon Lapsi -tulkinta

Valon Lapsi on tärkeä opas meille aikuisille oman sisäisen lapsemme ymmärtämisessä ja ihmeellisten taitojemme käyttöönottamisessa. On tärkeätä uskaltaa vapauttaa oma luova, epäröimätön ja kaiken tapahtuvan varauksetta hyväksyvä sisäinen lapsesi pitämään huolta Sinusta ja tekemään ratkaisuja, joihin et aikuisen roolissa koskaan antaisi itsellesi lupaa. Lue lisää

Seppo Tanhua