Sivuja: [1]
  Tulostusversio  
Kirjoittaja Aihe: Vihreän teen ryöppääminen  (Luettu 2734 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
sideman
Astroholisti
*****
Viestejä: 8221


Profiili
« : 16.01.2023 15:21:23 »

Muistaakseni vuosia sitten tällä foorumilla joku suositteli vihreän teen "ryöppäämistä" ennen haudutusta. Juuri tsekkasin tuon jutskan googleitse; tulin siihen tulokseen että joidenkuiden mielestä eka kuppi olisi syytä kaataa viemäriin. En ihan tuota tehnyt mutta liotin hetken Liptonin Citrus -irtoteelehtiä kuumassa vedessä ennen hauduttamista. Sitten päätin kokeilla toisen kupillisen tekemistä samoista emmeistä: tuli muuten paljon miellyttävämmän makuista kuin ekasta kupista ilman ryöppäystä! Tuntuu että L-teaniinin rauhoittava vaikutus tuli paremmin esille, mutta toki sitä on yhden kokeilun perusteella paha sanoa varmuudella.

Vaikka en ole tupakoinut sitten 70-luvun lopun, jos oikein muistan (kun sen intissä opin luullakseni monien muiden tavoin), päätin kokeilla nikotiinipurkan jauhamista vuonna 2020 kun väitettiin että nikotiini suojelee koronan vaikeilta muodoilta koska se käyttää samaa ACE-2 -reseptoria kuin koronan piikkiproteiini tunkeutuessaan soluun, tai jotain.

Jälkeenpäin on tullut mieleen että noinkohan se edellyttää nikotiinin suoraa kontaktia keuhkoihin esim. tupakoinnitse, jotta tuo mahdollisesti suojaava vaikutus tulisi esiin? Oli miten
oli, vihreän teen L-teaniinin ("vassari" enantiomeerin) mahdollinen rauhoittava vaikutus
on jotenkin miellyttävämpi kuin neljäsosan 2 mg:n purkasta, joka tulee parhaiten esille kun sitä jauhaa melko pitkään ja samalla harjoittelee digipianolla soittamaan Koska meitä käsketään'iä (josta Mozart on värkännyt 12 muunnelmaa!)

 Shocked

Ajattelin vielä kokeilla mitä noista lehdistä irtoaa kun on jo kaksi kuppia valmistettu...
tallennettu
anon445849
Satunnainen astroilija
*
Viestejä: 4



Profiili
« Vastaus #1 : 05.07.2023 13:56:11 »

Rakastan vihreää teetä
tallennettu
Sivuja: [1]
  Tulostusversio  
 
Siirry: