Sivuja: [1] 2
  Tulostusversio  
Kirjoittaja Aihe: Delfiinit  (Luettu 13933 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
Hiisitär
Moderaattori
Astroholisti
*****
Viestejä: 5328



Profiili
« : 27.07.2006 08:09:50 »

Katsoiko kukaan eilen 26.7. MTV3:lta dokumenttia delfiineistä? Se oli hyvin mielenkiintoinen.

Delfiinit ovat valaiden ja ihmisten lisäksi yksisieluinen laji, eli saman delfiinin sielu syntyy uudelleen ja uudelleen, kunnes se kokee valaistumisen. Näillä olennoilla on omat persoonat/egot/roolit kuin ihmisillä ja heitä sitoo samat karman lait ja vapaus tietoisiin valintoihin. On aika hauskaa, että ihmiset etsivät ulkoavaruudesta uusia rotuja, vaikka maan päällä tällainen toinen rotu uiskentelee merissä.  Wink

Dokumentissa nuo yksisieluisuuden piirteet olivat hyvin esille. Delfiiit tekivät tietoisia havaintoja esimerkiksi vammaisista lapsista tunteidensa ja älyn perusteella, ja toimivat sen mukaisesti. Tutkimukset tukevat käsitystä, että delfiinit ovat itsetietoisia olentoja - ne siis tajuavat olevansa delfiinejä ja yksilöitä.
Kuka muistaa vielä sarjan Flipper? Sarjassa mukana ollut mies kertoi, miten alkuperäinen Flipper ei enää kestänyt paineita vaan teki itsemurhan. Se ui tämän miehen luo, katsoi häntä silmiin ja vetäisi kerran henkeä. Sen jälkeen delfiini ei enää hengittänyt vaan tukehdutti itsensä (delfiineillä hengitys ei ole automaattinen toiminto kuten meillä, vaan tahdonalainen toiminta).
Myös seksuaalisuus ja seksin edustama kundaliinienergian ilmentymä tuli dokkarissa esille. Kerrottiin, että eteenkin urosdelfiinit turhautuvat vangittuina seksuaalisesti ja muuttuvat hyvin aggressiiviseksi. Samaahan näkee meillä ihmisillä esimerkiksi vankiloissa, jossa miehet turhautuvat niin, että raiskaavat toisiaan. Naisvankiloista en ole tällaisia tapauksia kuullut, vaikka naisetkin varmasti turhautuvat (myös naarasdelfiineillä esiintyi turhautumista, mutta se ei tullut ulos noin vahvasti). Seksuaalisuus on siis valtava voima, jota on tarve tuoda ulos ja käyttää.

Seksuaalisuuteen vielä liittyen, dokkarissa merelle lähti porukka henkisen tien kulkijoita uimaan delfiinien kanssa. Eräs naisista kertoi, että hänen ohitseen ui koko ajan uroksia, jotka näyttelivät sukukalleuksiaan hänelle. Nainen koki asian niin, ettei mitään saisi tuomita, mutta minulle tuli lähinnä mieleen vain räävittömät teinipojat, jotka pelleilevät ulkopuolisten, heitä ymmärtämättömien kustannuksella Cheesy Muistan tapauksen, kun yläasteellemme tuli tutustumaan espanjalaisia. Olin itse luokassa, jossa oli minun lisäksi 5 tyttöä ja 24 poikaa. pojathan huutelivat ties mitä hävyttömyyksiä näille espanjalaisilla tytöille, eiväthän he ymmärtäneet kieltämme.
tallennettu
Marion
Kanta-astroilija
***
Viestejä: 254



Profiili
« Vastaus #1 : 27.07.2006 08:18:19 »

Voi, unohdin kokonaan koko ohjelma, kun päätin lähteä matto pyykille. Nyt harmittaa koko juttu. Niin kun minun piti katsoa se.  Undecided  Sad


 smitten  smitten  smitten  smitten
tallennettu
Ippuska
Astroholisti
*****
Viestejä: 5082


4ever


Profiili
« Vastaus #2 : 27.07.2006 11:11:53 »

Nyt kyllä harmittaa kun en huomannut k.o. ohjelmaa, toivottavasti se tulee uusintana!
Kiitos AthaMaarit selostuksestasi, tuo korvasi osin vahinkoa  smitten
tallennettu

Ophiuchus

Trooppisesti:
 aurinko jousimies , kuu leijona , askendentti vesimies

Sideerisesti:
 aurinko skorpioni , kuu leijona , askendentti kauris

Maya: Sininen Kosminen Yö
sawotar
Vieras
« Vastaus #3 : 27.07.2006 13:02:35 »

Kyllä katsoin  smitten siis aivan ihania otuksia ja ois itekkin halunnut päästä uimaan niiden kanssa
tallennettu
aQuarius~
Kanta-astroilija
***
Viestejä: 353


Au vesimies ja asc neitsyt


Profiili
« Vastaus #4 : 27.07.2006 13:15:10 »

nyt harmittaa kun en katsonut dokumenttia  Sad  Delfiinit ovat ihania!

Lainaus
Kuka muistaa vielä sarjan Flipper? Sarjassa mukana ollut mies kertoi, miten alkuperäinen Flipper ei enää kestänyt paineita vaan teki itsemurhan. Se ui tämän miehen luo, katsoi häntä silmiin ja vetäisi kerran henkeä. Sen jälkeen delfiini ei enää hengittänyt vaan tukehdutti itsensä (delfiineillä hengitys ei ole automaattinen toiminto kuten meillä, vaan tahdonalainen toiminta).


Kiinanpalatsikkoiratkin pystyvät tappamaan itsensä lopettamalla hengittämisen. Näin ainakin olen kuullut sellaisen omistajilta! Kiinanpalatsikoira voi surra esimerkiksi omistajansa menehtymistä niin paljon että tekee itsemurhan...
tallennettu

Tule takaisin niin kuuntelen ja haluan ymmärtää. Älä tee näin...
Lion paradoxal
Kohtuuastroilija
**
Viestejä: 118


Leijona & nouseva Skorpioni


Profiili
« Vastaus #5 : 27.07.2006 15:03:50 »

Katsoin loppua ja minusta tuli heti television vanki!
Todella ihania eläimiä, vaikken muuten ole niistä kiinnostunut hirmuisesti.
Veden alla on niin herkkä tunnelma...  smitten
Mie en halua syödä tonnikalaa... jotenkin yhdistän sen lajin delfiineihin. Julmaa kuinka tonnikaloja lahdataan, että me saisimme niitä pizzan päälle tölkistä. Tonnikalat ovat yllättävän mielenkiintoisia, eivät mitään massatavaraa... näin niistä joskus jonkun dokkarin kanssa...

SuPi
tallennettu

Aurinko, Kuu, Venus - Leijona
Nouseva, Saturnus, Mars - Skorpioni
Uranus, Neptunus - Jousimies
Jupiter - Kauris
Merkurius - Neitsyt
Pluto - Vaaka

En ole käynyt täällä foorumilla pitkään aikaan, olen siirtynyt muihin maisemiin...
astrofriikki
Kanta-astroilija
***
Viestejä: 371



Profiili
« Vastaus #6 : 27.07.2006 19:58:56 »

Eläinrakkaana ihmisenä katsoin dokumentin ja huomasin jälleen kerran olevani väärällä alalla  Smiley
Dokumentissa delfiinien älyä verrattin jopa ihmisen kykyyn hahmottaa älyn ja tunteen kautta tilanteita(kuten AthaMaarit jo totesikin). Kiehtovaa. Eikä kaikki delfiinien opit voi ollakaan mallioppimisen kautta opittua.

Ohjelman alussa oli hauska kohtaus kun eräs mies 'keskusteli' tai paremminkin 'väitteli' delfiinin kanssa haluaako delfiini lisää kalaa.

Aivan mahtavia eläimiä ! smitten smitten
tallennettu

Aurinko - Kauris
Kuu - Härkä
AC - Jousimies
enska
Vieras
« Vastaus #7 : 27.07.2006 20:20:36 »

Kiusaus on liian suuri..onko kukaan lukenut delfiinien roolista teoksessa Linnunradan käsikirja liftareille??  Wink Wink
tallennettu
Fiona
Vieras
« Vastaus #8 : 27.07.2006 20:28:26 »

Kirjoittanut: AthaMaarit
Lainaus
Delfiinit ovat valaiden ja ihmisten lisäksi yksisieluinen laji, eli saman delfiinin sielu syntyy uudelleen ja uudelleen, kunnes se kokee valaistumisen. Näillä olennoilla on omat persoonat/egot/roolit kuin ihmisillä ja heitä sitoo samat karman lait ja vapaus tietoisiin valintoihin. On aika hauskaa, että ihmiset etsivät ulkoavaruudesta uusia rotuja, vaikka maan päällä tällainen toinen rotu uiskentelee merissä.

Buddhalaisuuden mukaan? Huh
tallennettu
Hiisitär
Moderaattori
Astroholisti
*****
Viestejä: 5328



Profiili
« Vastaus #9 : 28.07.2006 07:36:06 »

Lainaus
Buddhalaisuuden mukaan?

Buddhalaisuus on yksi uskonto, joka on säilyttänyt osana itseään tuon universaalin jälleensyntymisen lain, samoin hindulaisuus. Muista uskonnoista se joko puuttuu tai se on heitetty ajan saatossa romukoppaan, kuten kristinuskon kohdalla (Jeesushan puhui siitä, miten olemme Valon Lapsia ja synnymme aina uudelleen ja uudelleen, kunnes palaamme takaisin Valoon. Valoon palaamista voi nimittää sitten vaikka valaistumiseksi, mutta yhtä hyvin vaikka kotiinpaluuksi Wink )

Tai siis minulle tulivat nyt jälleensyntymisopista mieleen vain buddhalaisuus ja hindulaisuus, pyydän anteeksi jos unohdin sieltä jonkun...  Cheesy
tallennettu
pirjeta
Satunnainen astroilija
*
Viestejä: 16


Kauris, nouseva Jousimies


Profiili
« Vastaus #10 : 30.07.2006 00:25:58 »

Tutkijat ovat selvittäneet, että jokaisella delfiinillä on yksilöllinen kutsuääni eli "nimi", jonka delfiini keksii itse nuorena yksilönä ja kertoo muulle laumalle. Muu lauma käyttää tätä "nimeä" kommunikoidessaan ko. yksilön kanssa. Tutkijat myös ovat sitä mieltä että delfiinit kommunikoivat ääntelyn lisäksi kaikumittauslaitteellaan. Ovat sitä mieltä että sen lisäksi että hahmottavat sillä ympäristöään, voivat myös lähettää ja vastaanottaa kolmiulotteisia kuvia, "viestejä" toisilleen. Langaton viestintäkö uutta siis  Grin?

On myös selvitetty että miekkavalailla on erilaisia murteita riippuen siitä, missä päin niiden reviirit sijaitsevat ja ovatko ne rannikon vai avomeren valaita. Parhaillaan selvitetään sitä, onko miekkavalaillakin yksilölliset "nimet" laumassa.
tallennettu
^^Queen Nefertiti^^
Astroholisti
*****
Viestejä: 10602


au, kuu jousimies / asc vaaka नमस्ते ‏الله‎ ॐ


Profiili
« Vastaus #11 : 30.07.2006 07:34:00 »

Delfiinit ovat valaiden ja ihmisten lisäksi yksisieluinen laji, eli saman delfiinin sielu syntyy uudelleen ja uudelleen, kunnes se kokee valaistumisen.

*Hmmmm.. näitä pitänee tutkia tarkemmin.. ovat kiehtoneet tässä pari vuotta.. coolsmiley nähty livenä Israelissa, mutta Atlantilla lähinnä olikos se pullokuonovalaita. Ja Särkänniemessä ja Kanarialla tietty esityksinä.. :Smiley

Olen lukenut Lindforsin kirjan ja toivonut että miesyksilöt olisivat olleet sitä (kivoja sielunrakkauksia).. tuli vähän muuta komplikaatiota.

Mietinkin tänään tuota jonnekin kuulumista, eli kun matkoilla on niin luontevaa olla, lienee koko Maapallo eräs trippi vain..
« Viimeksi muokattu: 30.07.2006 07:40:50 kirjoittanut ^^Golden Sphinx^^ » tallennettu

You become GRATITUDE for ALL that THE UNIVERSE provides. It becomes obvious to You that ALL OF THE UNIVERSE GIVES AND CONTINUES TO GIVE IN LOVING PERFECTION exactly what you ask for, because THE UNIVERSE LOVINGLY PROVIDES FOR YOU ALWAYS! BECOME LOVE!
Oikku67
Vieras
« Vastaus #12 : 14.11.2006 18:37:04 »

 Cry Surullista..
tallennettu
enska
Vieras
« Vastaus #13 : 14.11.2006 19:56:44 »

 tickedoff  Cry tickedoff  Cry  tickedoff  Cry tickedoff  Cry tickedoff  Cry
..ja mitä v###ua varten se poikanen piti suolestaa?  tickedoff tickedoff buck2 buck2
tallennettu
täysikuu
Astroholisti
*****
Viestejä: 1591


Elämä on seikkailu


Profiili
« Vastaus #14 : 14.11.2006 20:52:50 »


Niin ne ihanat meren olennot aivan syyttömät, harmi etteivät pelastuneet suuremmille vesille smitten
Luin juuri myös tuon uutisen.
tallennettu
Sivuja: [1] 2
  Tulostusversio  
 
Siirry: