Sivuja: [1]
  Tulostusversio  
Kirjoittaja Aihe: Kiinalaisia kalentereita  (Luettu 13374 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
meryem
Moderaattori
Astro-nauttija
*****
Viestejä: 894



Profiili
« : 17.02.2017 00:29:54 »

Olen käsittänyt, että kiinalaisessa astrologiassa käytetään vain kuukalenteria. Se on siis se kalenteri, jota mekin katsomme silloin kun selvitämme koska vuosi vaihtuu. Esim. 28.1.2017 oli kiinalaisessa kuukalenterissa ensimmäinen päivä Tuli-Kukon vuoden kalenterissa. Tämä on myös se virallinen ajankohta, jolloin Kiinassa juhlitaan isosti uutta vuotta.

Minulle kuitenkin selvisi, että kiinalaiset astrologit pitävät aurinkovuoden vaihtumista merkittävänä. Aurinkokalenterin mukaan tämä tapahtuu talvipäivänseisauksena ja se on aina 20.-23.12. Heidän mielestään niiden, jotka ovat syntyneet talvipäivänseisauksen jälkeen, mutta kuitenkin ennen kuukalenterin osoittamaa uutta vuotta pitäisi katsoa vuotensa merkki seuraavan vuoden kohdalta. Vaikka kuukalenterin mukaan se olisikin vielä edellinen vuosi.

Lisäksi on vielä vähemmän tunnettu maanviljelijöiden kalenterin uusi vuosi. Tämä maanviljelijöille tärkeä ajankohta on 3.-5.2. Yllätyin vielä enemmän, että tätä kalenteria, josta en ole ikinä kuullut, käyttää esimerkiksi kaikki netin kiinalaisen astrologian laskurit! Niissä vaihtuu vuosi juurikin aina 3.-5.2. ja samalla alkaa kiinalaisen kalenterin ensimmäinen kuukausi, tiikerin kuukausi. Kuukaudet tulevat joka vuosi samassa järjestyksessä, mutta elementti vain vaihtuu.

Jos siis on syntynyt talvipäivänseisauksen jälkeen ennen kiinalaista virallista kuukalenterin uutta vuotta, kannattaa tutkia todella tarkkaan omaa karttaansa. Aika sekavaa, mutta toisaalta tuolla välillä syntyneet saavat itse valita merkkinsä  coolsmiley Minä olen syntynyt sellaiseen aikaan vuodesta, että kaikki nuo kalenterit kertovat ihan samaa tarinaa, mutta hämmästyin, että näitä kalentereita ja tulkintoja on näin erilaisia varsinkin tuossa joulu-helmikuussa syntyneiden osalta. Lisäksi tulee vielä karkauskuukaudet...

Näihinkin, jos haluaa perehtyä lisää niin olen käyttänyt lähteenä teosta Kiinalaisen astrologian salat - perusteet horoskoopin tekemiseen
tallennettu

"Dance the Neon Noir with me"
Sivuja: [1]
  Tulostusversio  
 
Siirry: