Sivuja: 1 2 3 [4]
  Tulostusversio  
Kirjoittaja Aihe: Mitkä ammatit "näkyvät" kartallani?  (Luettu 37622 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
asboo
Kanta-astroilija
***
Viestejä: 461



Profiili
« Vastaus #45 : 20.04.2006 15:48:08 »

Hmmmmm...

Aloin tässä urakriisissä itsekin tutkiskelemaan karttaani, kun löytyi tämä kiva aihe!

6.huoneen kärki leijonassa, siellä pluto-venus yhtymä, uranus, kuunsolmu ja merkurius. En voisi kuvitella olevani terveydenholtoalalla ihmisille, eläimille kylläkin. Eläintenhoitaja kuulostaa mukavalta. Voisiko jonkinlainen eläinten oikeuksien puolustaja sopia?

aurinko 7.huone skorpparissa yhtymässä kuunsolmuun ja merkuriukseen. Yhteisyritys aviopuolison kanssa?

MC Kauriissa. Huone tyhjä. MC oppositio Mars. Tutkija ja tietotekniikka? Tietokoneella tykkään tehdä mutta tekniikasta en tajua mitään.

Saturnus huoneessa 5 Leijonassa. 5.huone: taide, esiintyminen, maine...Saturnus kolmio aurinko, neliö uranus. Tämä on vielä ihan auki mitä nämä tarkoittavat. Onko jollain tulkintaa?

Nouseva härkä oppositiossa aurinkoon. Luontoa? Krhöm.

Ja oikea ammatti on siis graafinen suunnittelija ;-) Tosin inhoan tätä, koska en ole saanut vakituista työtä ja joudun tekemään freelancerina. Mur. Ehkäpä vielä jonain päivänä keksin miten yhdistää eläimet(lähinnä koirat) ja taiteen.

Saa kommentoida  Wink
tallennettu

Aurinko Skorpioni, nouseva härkä, kuu kaksonen
Q
Kanta-astroilija
***
Viestejä: 382


Profiili
« Vastaus #46 : 20.04.2006 15:51:02 »

Hei Linn tai Lilli! Voisiko jompikumpi katsoa tuleeko teille jotain mielikuvaa, mitä tässä viestissä kuvailemani asetelma voisi kertoa mahdollisuuksistani työelämässä :Smiley

Ura ja työelämä, se on nimittäin se osa-alue tässä elämässä, joka on minulle jäänyt täysin kysymysmerkiksi. En todellakaan osaa kartoittaa ammatillisia vahvuuksiani/valmiuksiani, eikä ole hajuakaan mihin suuntaan sitten aikanaan kannattaisi lähteä kurkottamaan. Olen aikoinani valmistunut artesaaniksi, mutta päivääkään en ole tuota ammattia harjoittanut. Muutenkin koko työelämä on oikeastaan minulta suurilta osin vielä kokematta. Valmistumiseni jälkeen sairastuin pahoin ja tervehdyttyäni tuli ajankohtaiseksi tämä perheen perustaminen. Jonkun verran olen tehnyt hoitoalan hommia, lasten parissa. Kuitenkaan en täysin tuntenut omakseni sitäkään työympäristöä. En niinkään halua kasvattaa ja hiovata muiden lapsia kuin omiani.

Olla äiti, se on ollut se ammatillinen haaveeni nro 1. (ja uskokaa pois, olen silti moderni, älykäs nainen, oman arvonsa tunteva yksilö Wink). Tiedän kuitenkin, että jonain päivänä haluan myös kokeilla siipiäni siellä, mitä perinteisemmin työelämäksi kutsutaan. Opiskelutkin saattaisivat vielä kiinnostaa, joskin taloudelliset syyt tuppaavat pistää tähän kapuloita rattaisiin.

Aurinkomerkistäni huolimatta ( neitsyt) en valitettavasti ole mikään ahkera ja luotettava puurtaja tai täsmällinen suorittaja. Kaipaan jonkinlaista luovaa toimintaa ja mielen liikkeen vapautta. Tietenkin olisi upeaa olla kirjailija, kuvataiteilija tai näyttelijä, mutta olen sen verran realisti, etten usko sellaisella koskaan elantoani pystyäni hankkimaan. Ja jokin osa minusta kyllä tahtoisi tämän luovuuden valjastaa jollain lailla käytännöllisiin, konkreettisiin tekoihin, ehkä muiden auttamiseen tjsp. Joku toimintaterapeutti tai vastaava tietty olis, mutta kun olen valinnut elämässä tämän perheen ja lapset etusijalle, niin en usko, että on mahdollista enää pitkiksi ajoiksi koulunpenkille lähteä. Myöskin epäilen olisinko kuitenkaan mieleltänikään tarpeeksi vahva vastaanottamaan muiden ongelmia ja vaikeuksia, kun on omienkin kanssa ollut työskentelemistä. Työ nuorten parissa voisi olla kiintoisaa, tunnen sellaisia kasvukipuisia ihmisen alkuja kohtaan niin suurta sympatiaa ja ukson, että minulla voisi olla jotain heille antaakin. Tulee mieleen oma teini-ikä ja se, miten moni asia olisi voinut olla toisin, jos esim. siellä nuokkarilla, jolla silloin pyörittiin, olisi ollut edes yksi sellainen ohjaaja, joka olisi todella ollut motivoitunut sitä tukahduttavaa, pakahduttavaa ja sielua eri suuntiin repivää nuoruuden energiaa jotenkin luovasti ja hyödyllisesti, rakentavasti kanavoimaan...

Mutta en tiedä sitten, monesti mietin onko mulla yleensäkää realistisia mielikuvia mistään ammatista, joka vähääkään mielekkäänä mielen perukoilla pyörii. Jotenkin tuntuu, että tämän asian jos jonkun kanssa olen ihan täysin hukassa uglystupid2. Olen oikeasti pahoillani, että näin erikseen pyydän huomiota tuolle asialleni, mutta kaikenlainen apu tässä asiassa vaan olisi niin tarpeen ja tervetullutta. Viime vuosina olen niin monta suuntaviivaa elämässäni saanut selkiytymään, tämä yksi vain tuntuu muuttuneen entistäkin kimurantimmaksi.

Tuntuu välillä siltä, niin kuin minulta puuttuisi tyystin kunnianhimo ja tavoitteet tämän elämän osa-alueen suhteen. Siksi koenkin olevani varsinainen musta lammas tässä ajassa ja yhteiskunnassa, joka on niin kovin työkeskeinen. Suomalaisillehan työ on perinteisestikin ollut lähes yhtä kuin ihmisen mitta. Uskon kuitenkin, että kyllä minustakin sitä kunnianhimoa tämänkin suhteen löytyisi (onhan MC leijonassa), kun vaan ensiksi keksisin, että mihin päin sen suunnata...
tallennettu
Lilli
Supermoderaattori
Astroholisti
*****
Viestejä: 3525



Profiili WWW
« Vastaus #47 : 24.04.2006 15:50:15 »

Hei Katja-Q,

anteeksi viivytys vastaamisessa.

Ensinnäkin Aurinko Neitsyessä, MC Leijonassa yhtymässä Venukseen viittaa kyllä melko luovaan alaan, samoin se Saturnus Vaa´assa. Kauneus ja terveys voisivat olla sinun alaasi, ehkä sopisit jopa yrittäjäksi 6. huoneen merkin mukaisesti. Kuntosaliohjaaja, joogaopettaja, personal trainer yms. voisi tulla kyseeseen, jos olet sporttinen ja kiinnostunut terveysasioista, kuten monet Neitsyet ovat. Toisaalta kyseeseen voisi tulla kyseeseen ammatti vaikkapa kampaajana, kosmetologina tai vaatekauppiaana.

Kakkoshuoneen Uranuksesta ja Neptunuksesta tulee väistämättä mieleen, että jos astrolookiksi alkaisit... Siihen teemaan sopisi myös se Saturnuksen sijainti mystisessä 12. huoneessa.
tallennettu

Aurinko Kaksonen, huone 12, Kuu Härkä, huone 11, AC Rapu, MC Vesimies

www.horoskooppi.com
Linn
Moderaattori
Kanta-astroilija
*****
Viestejä: 594



Profiili
« Vastaus #48 : 24.04.2006 15:54:32 »

Lilli onkin juuri onneksi vastannut sinulle, Katja-Q. Ja hyvä niin - tiedän itse vain perusasiat, kun taas Lilli on perehtynyt todella hyvin näihin ura- ja ammattiasioihin astrologisesti.  Smiley

Linn
tallennettu

aurinko ja  kuu kalat neljännessä huoneessa
 askendentti  skorpioni , nouseva planeetta  uranus
 keskitaivas  leijona
 merkurius  aspect_con  mars  vesimies kolmannessa huoneessa
 venus  oinas viidennessä huoneessa
faust-
Vieras
« Vastaus #49 : 01.05.2006 22:41:26 »

Mulla on jupiter kaksosissa 10.huoneessa.

Opettaja?! :Smiley
tallennettu
faust-
Vieras
« Vastaus #50 : 02.05.2006 17:06:45 »

Ei vaan sideerisesti härässä. :Smiley

Joku astrologi sanoi joskus, että presidentti!!! Angry
tallennettu
Missa
Kanta-astroilija
***
Viestejä: 256



Profiili
« Vastaus #51 : 02.05.2006 18:16:37 »

..no mones huone se härkä on?, tai kaksoset? tai onko siellä kymppihuoneessa kumpi sitten onkaan, mitään?

Miten minulla oli se käsitys että sideerisesti MC:llä ei ole niin kovin suurta merkitystä ammatin kannalta? Huh Mihin sideerinen MC oinas viittaisi?
tallennettu

aurinko vaaka kuu oinas askendentti neitsyt
faust-
Vieras
« Vastaus #52 : 02.05.2006 19:19:04 »

No kahto ihte:

28.10.1988, klo 23.43, Kokkola.

opettaja?!?!?! Sad
tallennettu
faust-
Vieras
« Vastaus #53 : 02.05.2006 21:05:24 »

Hahahaa!!!1 angel

Miksei erinomainen välittäjä?!? Sad

Karsastan lakia, historiaa, politiikkaa. Lakia ehkä, mutta se olisi niin pinnallista. Sad

Minä olen hyvä opettaja kyllä. Huh
« Viimeksi muokattu: 02.05.2006 21:07:15 kirjoittanut faust- » tallennettu
faust-
Vieras
« Vastaus #54 : 02.05.2006 21:25:40 »

OK. angel

Ei mulla oo kykyjä. Lips Sealed
Kyllä sinusta jotain tulee. Cool

Filosofiaa, jos ei muuta.
« Viimeksi muokattu: 02.05.2006 21:27:12 kirjoittanut faust- » tallennettu
faust-
Vieras
« Vastaus #55 : 02.05.2006 21:34:41 »

Koska en ollut rehellinen. Embarrassed

Miten niin venusta? Kerro lisää? Cheesy

 Shocked
tallennettu
Missa
Kanta-astroilija
***
Viestejä: 256



Profiili
« Vastaus #56 : 02.05.2006 22:47:50 »

Miten minulla oli se käsitys että sideerisesti MC:llä ei ole niin kovin suurta merkitystä ammatin kannalta? Huh Mihin sideerinen MC oinas viittaisi?

10. on urahuone,, olisikos siellä mitään planeettoja, vai tyhjää?

Mitään planeettoja ei löydy, Chiron (sideerisesti härässä) kylläkin ja yhdeksännen huoneen puoleelta löytyy noususolmu joka on yhtymässä MC:lle. Sanoit tuossa faustille että ensimmäisestä huoneesta katsotaan ammattia, itselläni AC on sideerisesti leijonassa ja ensimmäisessä huoneessa yhtymässä askendenttiin on Venus ja Mars.

Mitä huonejärjestelmää sideerisen kartan kanssa muuten yleensä käytetään? Itse kun käytän trooppisen kanssa regiomontanusta. Undecided
tallennettu

aurinko vaaka kuu oinas askendentti neitsyt
Lilli
Supermoderaattori
Astroholisti
*****
Viestejä: 3525



Profiili WWW
« Vastaus #57 : 05.05.2006 15:33:10 »

Hei!

Jatkan vielä tästä aiheesta. Ja kaikki teksti koskee sitten TROOPPISTA eläinrataa. Pyytäisinkin selvyyden vuoksi sideerisen eläinradan tuntijoita aloittamaan työasioista oman ketjunsa omaan osioonsa.

Kun tutkitte karttaanne, tsekatkaa aikaisemman ohjeen mukaisesti ainakin Aurinkomerkkinne ja sen huone, MC:n ja kutoshuoneen kärjen merkki ja kymppi- ja kutoshuoneessa mahdollisesti sijaitsevat planeetat. Saturnuksen sijainti viittaa todella usein ammattiin, joten se on tärkeä planeetta ammattimielessä.

Raimo Nikula kuvaa kirjassaan Astrologian ihmiskuva eri horoskooppimerkkeihin liitettyjä ammatteja seuraavasti:

Oinas: Ammatillisesti Oinas sopii tehtäviin, joissa tarvitaan nopeita otteita. Hän johtaa yrityksiä (myös omaansa), käyttää ruumistaan ja voimiaan, edistää myyntiä, taistelee sosiaalisten uudistusten puolesta tai on sotilas, turvallisuuden ammattilainen, kirurgi, urheilija tai huimapää.
Oinaan merkki hallitsee mm. päätä, ohjauspyörää, silmiä, ovenkahvoja, motorisia toimintoja aivoissa, tiedustelijoita, lehtiuutisten otsikoita, taistelujen haastajia ja ensimmäistä ryntäystä taistelussa.

En ole kuullut huonetta 1 liitettävän ym. ammatteihin, mutta monilla esiintyjillä ykköshuone on melko raskas.

Härkä: Härkä-ammatit ovat maanläheisiä ja käytännöllisiä. Hän toimii maataloudessa, kotitalouksissa, hoitaa eläimiä, kasvattaa hyötykasveja, hoitaa puutarhaa tai metsää, tuottaa hyötyesineitä, rakentaa, hoitaa kauppaa tai teollisuuslaitoksia. Älyllinen tyyppi erikoistuu matematiikkaan, logiikkaan tai mekaniikkaan. Kultturelli tyyppi toimii yhteiskunnan laitosten vakiintuneissa puitteissa.
Härkään on liitetty seuraavia asioita: raha, omaisuus, rakennukset, tehtaat, liukuhihnat, materiaalin keruu, käden luovuus, pankit ja maalarit.

Jos kartalla on voimakas 2. huone, ym. ammatit liittyvät myös siihen. Monilla terapeuteilla kuuluu olevan hyvin edustettu kakkoshuone.

Kaksonen: Ammatillisesti Kaksonen välittää tietoa, toimii sihteerinä, kuljettaa liikennevälineitä, siirtää esineitä, mainostaa, myy ja kirjoittaa tai puhuu luovasti. Tavalliset toimistotyöt ovat usein Kaksosen olmia.
Kaksoset hallitsevat liikennettä, autoja, hermostoa, kirjoja, sanomalehtiä, opetusta, älyä ja sanoja.

Ym. ammatit liittyvät myös huoneeseen 3.

Rapu: Ravulle on tärkeää vanhemman roolin esittäminen, kasvattaminen ja psykologisen pohjan antaminen lapsille. Näillä aloilla hän voi erikoistua ammatillisestikin ja niiden lisäksi hän tekee tavallisia kotitöitä, huolehtii lapsista, kasvattaa, opettaa, hoitaa. Hän viihtyy myös ravintoloissa, hotelleissa ja paikallisissa virastoissa. Historia, arkeologia ja psykologia kiinnostavat tutkivaa ihmistä. Luova ihminen runoilee, maalaa tai säveltää pienimuotoisia ja herkkiä teoksia. Myös kemisti on Rapuun liitetty ammatti. Yleisesti ottaen nesteisiin liitettävät ammatit ovat yhteisiä vesimerkeille.

Rapuun on liitetty yllä mainittujen asioiden lisäksi mm. maatilat, telakat ja suljetut paikat. Äitiys, vatsa ja rinnat ovat myös Ravun hallitsemaa aluetta.

Ym. ammatit liittyvät myös huoneeseen 4.

Leijona: Ammatillisesti Leijona on usein luova esiintyjä, näyttelijä, viihdyttäjä ja taiteen manageri. Hän on myös tyypillinen sosiaalinen johtaja, ylempi toimihenkilö, henkilöstöpäällikkö, kaupallinen johtaja jne. Halu ohjata ja organisoida toimintoja on suuri ja ammatin pitäisi vastata tätä johtavaa taipumusta.
Leijonan merkki hallitsee mm. seuraavia asioita: kuninkaat, kuningattaret, lähettiläät, rakkausasiat, viihdyttäminen, pelaaminen, teatterit, hotellit, sydän, selkäranka jne.

Yhtymäkohtia huoneen 5 kanssa.

Neitsyt: Ammatillisesti Neitsyt on pikkuvirkamiehen karikatyyri, mutta myös tekniikan, sodankäynnin, teollisuuden ja rakentamisen ammattilainen. Pitkälle erikoistuneet ammatit, käden taitoa vaativat työt, terveydenhoidon ja kuntouttamisen ammatit ja terapeuttiset tehtävät ovat Neitsyen. Taiteilija ilmaisee itseään taidokkaasti halliten tekniikkansa ja pyrkien kriittiseen, älylliseen ja viileään ilmaisuun. Neitsyen merkki hallitsee esim. palvelijoita, terveyttä, lemmikkieläimiä, vaatetusta, ruokaa, lääkkeitä, sisäelimiä ja työntekijöitä, joten ammatti voi liittyä myös johonkin näistä asioista.

Yhtymäkohtia huoneen 6 kanssa.

Vaaka: Vaaka toimii sosiaalisena yhdistäjänä, järjestöjen, seurojen ja kultturellien laitosten palveluksessa. Luova ihminen on esiintyjä, muodon ja rakenteen tasapainottaja. Perusnaiselliset ammatit, kampaajan, muotisuunnittelijan, mannekiinin ja lentoemännän ovat edelleen Vaakamaiisia. Mutta Vaaka työskentelee mmyös välittäjänä kirjastoissa, matkailun ja viihdyttämisen alolilla. Älyllistä ihmistä kiinnostavat sosiaaliset ongelmat sosiologian, psykologian tai lainoppineen näkökulmasta. Vaaka-ammatti on usein suoraan kosketuksissa suuren yleisön kanssa.
Vaakaan liitetään moninaisia asioita. Se hallitsee mm. taidetta, tasapainoa, oikeutta, avioliittoja, arviointia, hínnoitusta jne.

Yhtymäkohtia huoneen 7 kanssa.

Skorpioni: Skorpioni työskentelee paljastavana tutkijana, systeemien suunnittelijana ja massiivisten teknisten laitteiden rakentajana. Hän tutkii myös ihmismieltä psykiatrina, psykoanalyytikkona ja okkultistina. Hän hoitaa muiden raha-asioita, erikoistuu julkiseen talouteen, liikemaailman pyörittämiseen tai työvoiman ja tuotannon kysymyksiin. Kuolemaan, mysteereihin ja parantumiseen liittyvät ammatit kuuluvat myös kokoelmaan. Luova ihminen pyrkii taiteessaan ekspressionistiseen ilmaisuun ja muodon särkemiseen. Mainittakoon vielä, että Skorpinin merkki hallitsee myös kuolemaa, syntymää, seksuaalisuutta, putkistoja, viemäreitä ja maanalaisia asioita, joten kaivosmies ja putkimies ovat tyypillisiä Skorpioni-ammatteja.

Yhtymäkohtia huoneen 8 kanssa. Tämä huone hallitsee myös verotusta, vakuutus- ja perintöasioita sekä liikesopimuksia ja yhteisiä resursseja.

Jousimies: Ammatillisesti Jousimies on tyypillisimmillään yhteiskunnallisten laitosten virkailija, kulttuurin, politiikan ja opetuksen ammattilainen, aatteen edustaja, kirkonmies. Laki, oikeus, ulkomaankauppa, kustannustoiminta ja hallintotehtävät edustavat myös tyypillisyyksiä. Luova ihminen jatkaa klassisia taiteen perinteitä. Hänen musiikkinsa, kirjallisuutensa tai kuvataiteensa on suurimuotoista ja drramaattista. Teatteri kiinnostaa monia.
Jousimieheen yhdistetaan mm. seuraavia asioita: ulkomaat, uskonto, korkeampi koulutus, yliopisto, tykistö, ampuminen, hevoset, koirat, reidet ja lantio.

Yhtymäkohtia huoneen 9 kanssa. Huoneeseen 9 liitetään myös seikkailu, matkustelu ja tuntemattomien alueiden tutkiminen, löytöretkeily.

Kauris: Kauris on tyypillinen virkamies, liikemaailman ja organisaatioiden tai valtion laitosten virkailija. Hän toimii usein yksityisyrittäjänä, maanviljelijänä, laitosten johtajana, auktoriteettinä, opettajana, tiedemiehenä ja sotilaana. Rakenteiden taju voi johtaa konstruktiiviseen taiteeseen jos ihminen on luoa. Arkkitehtuuri ja rakentaminen kiinnostavat myös. Tyyli on joko pelkistävää tai kriittistä.
Kauriiseen liitetään mm. seruaavia asioita: valtio, paikallishallinto, politiikka, vuoret, polvet, iho, luusto, diktaattorit, poliisit, laki, tornit jne.

Yhtymäkohtia huoneen 10 kanssa.

Vesimies: Ammatillisesti Vesimies edustaa usein nuorison suosimia ja muodikkaita aloja. Tänään Vesimies on teknologi, tiedemies (etenkin tieteen moderneimmat alat), kehittyneen tekniikan ammattilainen, sähköisten laitteiden spesialisti, lentäjä, liikennevälineiden erikoismies. Hän työskentelee myös joukkotiedotuksessa, kansan valistajana ja propagandistina. Radikaali tyyppiu on tieteen ja yhteiskunnan reformisti ja uusien ideoiden levittäjä, keksijä a sosiaalinen vapauttaja tai ihmismielen tutkija ja metafyysisen vapauden edelläkävijä. Taiteellinen tyyppi on modernisti, muodon uusija tai nuorison taidemuotojen edustaja.
Vesimiehen on katsottu hallitsevan mm. seuraavia asioita: ystävyyssuhteet, yhteistyö, rythmät, klubit, syndikaatit, kongressit, eduskunta, tasa-arvo jne.

Yhtymäkohtia huoneen 11 kanssa.

Kalat: Ammatillisesti Kalat hakeutuu auttamaan ja palvelemaan ihmisiä. Hän hoitaa, lohduttaa ja antaa kohottavia esikuvia, Hoitajana, lääkärinä, sosiaalihuoltajana tai terapeuttina hän voi kehittää myötätuntoaan. Luova ihminen voi olla muusikko, runoilija, tanssija, kuvataiteilija tai elokuvan tekijä. Uskonnollisuuskin voi määrätä ammattitaipumuksia suuresti. Meri ja meren elämä kiehtoo monia. Tutkiva ihminen viihtyy psykologian, uskontojen, biologian ja fysiikan kokonaisnäkemysten parissa. Huumeet ja alkoholi liittyvät niin ikään Kalojen merkkiin, joten enpä hämmästyisi, mikäli Kalat toimii esim. panimoteollisuuden parissa tai Alkon kassana.  Wink.

Kalat hallitsevat mm. vankiloita, sairaaloita, salaisuuksia, merta, kaloja, jalkaterää, kumia, muovia, öljyä jne.

Yhtymäkohtia huoneen 12 kanssa, joka hallitsee ym. asioiden lisäksi esim. salaisia vihollisia.
« Viimeksi muokattu: 05.05.2006 16:12:17 kirjoittanut Lilli » tallennettu

Aurinko Kaksonen, huone 12, Kuu Härkä, huone 11, AC Rapu, MC Vesimies

www.horoskooppi.com
Pallaskissa
Astro-nauttija
****
Viestejä: 920



Profiili
« Vastaus #58 : 28.09.2014 18:13:20 »

Eksyin valtavan pitkästä aikaa taas tännekin, ja piti oikein kaivella tämä muinainen ketju esille Smiley

Tutkinto taidealalta ja toinen filosofiasta eivät TODELLAKAAN tuoneet töitä, ja oltuani pitkään ensin kotiäitinä ja sitten kulttuurialan pätkätöissä ja työttömänä päädyin viimeinkin vaihtamaan alaa totaalisesti  crazy2

Thihih, ehkä sen olisi voinut tuolta kartaltaan nähdäkin, suunta on selvästi nyt sinne Noususolmulle. Mutta en kyllä olisi itse ikimaailmassa uskonut, että maailman kaikista aloista tunnen omakseni SOSIAALIALAN  angel
tallennettu

aurinko vaaka
kuu kalat
askendentti rapu
Sivuja: 1 2 3 [4]
  Tulostusversio  
 
Siirry: