Sivuja: [1]
  Tulostusversio  
Kirjoittaja Aihe: Hyvinvointi  (Luettu 3011 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
Ikitosi
Astroholisti
*****
Viestejä: 1518


Elämän kruunu on mahdollisuus olla tosi :angel:


Profiili
« : 07.08.2007 19:17:29 »

Mitä sinulle on hyvinvointi?

Miten se ilmenee?

Miten se saavutetaan/tekeekö joku/jokin sen sinut hyvinvoivaksi?

Onko hyvinvointi riippuvainen olosuhteista?

Koetko voivasi hyvin?
tallennettu
astraali
Vieras
« Vastaus #1 : 07.08.2007 20:00:37 »

Hauskaa... olen juuri pohtinut tätä asiaa....

Hyvinvointi? Se on mielestäni tasapainoa tai tasapainoinen tila niin henkisen ja fyysisen ruumiin kesken. "Terve sielu terveessä ruumiissa."

Minulla itselläni on ollut jotenkin ulkokohtainen näkemys omaan hyvinvointiini ja olen käyttänyt mittareina yhteiskunnan luomia mittareita; painoindeksi, veriarvot, kolestroli jne.

Oikeastaan nyt vasta olen tajunnut, että mittarina voisi pitää vaikka omaa henkistä tilaani; miten jaksan henkisesti, miten fyysisesti. Ja olen tajunnut, että minä itse voin määritellä oman itseni hyvinvoinnin. Ja tiedän, että tasapainoinen tilanne on minulle kaikkein parhain.

Olenkin alkanut vaalia hyvinvointiani uudella tavalla ja haen elämääni sellaisia asioita, jotka tuntuvat hyvälle, enkä tee asioita vain koska minun pitäisi. Olen myös alkanut satsaamaan siihen hyvinvointiini väheksymättä sitä.

Olosuhteista riippuu tietysti moni asia mutta olen silti sitä mieltä, että tasapainoinen ja hyvinvoiva ihminen on jollain tapaa irti olosuhteiden tuomista tilanteista; hän jaksaa ja pystyy käsittelemään asioita eritavalla.
tallennettu
Riitta
Astroholisti
*****
Viestejä: 2899



Profiili
« Vastaus #2 : 07.08.2007 21:10:16 »

Hyvinvointi on jotain suuntaan-terve sielu terveessa ruumiissa-eli olla sinut itsensa kanssa.
Mutta se on myos niin monen asian summa, tarkoitan etta on perheasiat kunnossa, tyoasiat toimii, ystavyyssuhteet on ok-eika tarvitse huollehtia koko ajan ns. maallisista asioista ja tarkeinta, etta voit toteuttaa itseasi ja terveys(joka meilla yleensa on itsestaan selvaa) ja jatko on itse jokaisen lisattavissa...
tallennettu
Sivuja: [1]
  Tulostusversio  
 
Siirry: