Sivuja: [1]
  Tulostusversio  
Kirjoittaja Aihe: Suomalaisten karma  (Luettu 4023 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
Hiisitär
Moderaattori
Astroholisti
*****
Viestejä: 5328



Profiili
« : 22.01.2007 16:50:42 »

Tuli tänään mieleeni lueskellessani ystäväni kirjettä, jossa hän kertoi kuinka hänen luokallaan olleita mustalaistyttöjä kohdeltiin kaltoin, onko esimerkiksi mustalaisvihan kohdalla suomalaisten yhteinen karma?
Jokaisella suvulla on oma karma, eräänlainen karman ketju, joka kulkee jäseneltä toiselle sukupolvesta toiseen ja yksi tehtävämme olisi vapauttaa itsemme tästä suvun karmasta.
Mutta mitä mahtavat olla suomalaisten karmat? Jos on olemassa suvun karmaa, niin minusta olisi aika loogista, että jokaisella maalla on omat karmansa, jotka kulkeutuvat kansakunnan jäseniltä toisille.

Itselleni suomalaisten karmasta tuli mieleeni juuri tuo mustalaisten ja myöskin venäläisten halveksiminen. Huomaan kauhukseni itsekin ajattelevani joskus, että "kappas, mustalaisia" ja toistavani näin sitä ajatusketjua, jota minulle ympäristö on lapsesta lähtien suoltanut. Varsinkin vanhempani jaksoivat aina muistuttaa, että varokaa mustalaisia, niihin ei ole luottamista. Moni muu tuntuu ajattelevan heistä ihan samoin.

Yksi suomalaisten karma , josta meidän minusta pitäisi vapautua, on myös kateus sekä itsensä vähättely. Loukkaannumme loppujen lopuksi hirmu helposti varsikin jos kuvittelemme toisten olevan porvarillisia tai jos toisilla henkilöillä a)menee paremmin kuin meilla b)on itsetuntoa enemmän kuin meillä. Kyräily ja juoruilu lienee arkipäivää myös muissa kulttuureissa, mutta Suomessa siihen tuntuu törmäävän ihan harmittavan usein.

Ajatuksia?
tallennettu
Ippuska
Astroholisti
*****
Viestejä: 5082


4ever


Profiili
« Vastaus #1 : 22.01.2007 19:12:26 »

 Embarrassed Kyllä on totta ja varmasti on paljon puhdistettavaa kaikessa tuossa negatöhnässä. Niinpä, kai se nuin on ympäri Suomenmaata - eikä vain täällä raukoilla rajoilla Embarrassed :Smiley
tallennettu

Ophiuchus

Trooppisesti:
 aurinko jousimies , kuu leijona , askendentti vesimies

Sideerisesti:
 aurinko skorpioni , kuu leijona , askendentti kauris

Maya: Sininen Kosminen Yö
Triton
Kanta-astroilija
***
Viestejä: 273



Profiili
« Vastaus #2 : 22.01.2007 21:21:32 »

No se on vähän vaikeaa aina vaan olla luottavainen ja uskoa parasta ihmisistä, kun on pari kertaa joutunut pettymään: kun isäni oli jo aivan deekuasteella hän kaveerasi mustalaisten kanssa ja nämä pöllivät häneltä kaikenlaista elektroniikkaa ja veivät tililtäkin rahaa todistetusti yli 10.000 mk (ehkä enemmänkin). Koska en kumminkaan halunnut olla "rasisti", otin omaan asuntooni mustalaisia vuokralle kun näitä joku naapurini kehui, olivat muka uskovaisiakin. Sitten toinen naapurini tulee silmilleni että häntä niin pelottaa kun täällä juoksee mustalaisia pitkin nurkkia ja minunkin asunnossani on yöpynyt 30 heikäläistä kerralla (neliöitäkin oli alle 30). Kun ei jaksanut sitä jäkätystä niin muistaakseni laitoin kirjallisen tiedonannon että asunto on tarkoitettu vain niille asukkaille jotka ovat tehneet vuokrasopimuksen. Vähän tämän jälkeen porukat häipyivät, ja minultakin taisi siinä jäädä jotain vuokria saamatta. Pääsia kai kumminkin vähällä kun paikkoja ei oltu rikottu tms.

Nykyisin kun kohtaan mustalaisia esim. kaupassa minulle tulee vaistomainen olo että pitää vahtia lompakkoaan. SORI VAAN, mutta minkäs teet.

***

Mitä tulee tuohon suomalaisten karmaan, niin olen kuullut näkemyksen että Suomeen syntyy ihmisiä jotka ovat aiemmassa/-missa elämissään olleet tunnekylmiä. Kenties ylpeitäkin? Se selittäisi miksi niin moni täällä heittäytyy esim. juopon alennustilaan. Jos ei siinäkään tilassa päästä irti ylpeydestään niin johan on kumma. Mutta kumma kyllä aika moni alkoholisti oikein vihaa muita ihmisiä siitä että nämä mukamas luulevat olevat parempia (kuin se juoppo). Eli se siitä viinapäiden lupsakkuudesta. Mitään niin ilkeää myöskään harvemmin kuulee kuin juoneiden ihmisten suusta.

 Tongue
tallennettu

Oinas: Venus, Saturnus
Neitsyt: Pluto
Vaaka: Asc, Jupiter, Uranus
Skorpioni: Kuu, Neptunus
Jousimies: Mars
Vesimies: Merkurius
Kalat: Aurinko
*Kide*
Astroholisti
*****
Viestejä: 2401


oinas, asc jousimies


Profiili
« Vastaus #3 : 24.01.2007 00:06:59 »

Mustalaisista ja muista vähemmistö ryhmistä kun puhutaan, tökätään arkaan paikkaan  Lips Sealed
Nämä reaktioit valtaväestössä ovat osaltaan stereotypioita ja siksi valitettavia niiden osalta, jotka ovat kunnollisia... minkäs teet? Tiedolla pelastuu moni tilanne, asenteita on vain hidas muuttaa. Varsinkin kun yksikin negatiivinen teko pidentää käsitysten muutosaikaa.
Tuo ylpeiden synty Suomeen, oli jännä veto  Cheesy oliskos täällä tarkoitus nöyrtyä? Päinvastoin, tulee mieleen lähinnä jotta täällä opetellaan sisuuntuun... tai sit ei  Wink
tallennettu
Sivuja: [1]
  Tulostusversio  
 
Siirry: